Kaffekapslar i hetluften på bloggen!

 

Visste du att det finns Espressokapslar i din matbutik? De är framtagna för din vanliga Nespressomaskin där hemma eller på kontoret. De heter Espresso och passar Nespressomaskiner. Jag gillar att det finns en kapsel med Fairtrade- och ekologiskt kaffe. Istället för aluminium är hela kapseln komposterbar och gjord av växtfiber. Allt detta är möjligt tack vare Ethical Coffee Company.


De gånger jag nämnt dessa kapslar på bloggen blir jag väldigt attackerad, jag nämns som fejk. uppköpt,som jag har dålig smak och suspekta läsare gör ned dessa kapslar. Det pågår med andra ord en intensiv antimarknadsföring på sociala medier mot dessa alternativa kapslar. Nå jag låter mig inte skrämmas. Jag satsar än mer på Fair Trade, etiska produkter och alternativa lösningar.

Dela gärna denna länk http://roomservice.blogg.se/2014/january/kaffekapslar-i-hetluften-pa-bloggen.html

 

Det ekologiska kaffet i ECC's sortiment är 100% ekologiska Fairtrade Arabicabönor, odlade i kooperativet Cenfrocafe i Cajamarca i nordöstra Peru här finns 2.100 medlemmar i kooperativet. 60% av Fairtradepremien används till investeringar och utbildning vilket lett till att Cenfrocafe brukar placera sig högt i Perus kaffeodlartävling. 30% används till mikrofinansiering inom hälsa och vård.

 

Idag använder jag bara Espressokapslar i min Nespressomaskin - min favorit Inca Soave

Fördelen är så klart att du gör en god gärning, du får lika gott kaffe och det är enklare och billigare med dessa kapslar. Min favorit är den ekologiska kapseln som är grön. Ca 29 kronor för 10 kapslar och ingen fraktavgift. Dessutom kan du då köpa ett mindre antal än vad du idag kan göra på Nespresso där minimumantalet är 50 stycken. Släng din kapsel i matavfallet eller kompostera hemma. Kaffesump är lämpligt för att "få fart" på en kompost.

 

 

Vart kan jag köpa mina kapslar?

Du kan köpa dina kapslar på exempelvis COOP, Elgiganten, Hemköp och Willys men tyvärr inte på ICA!  ECC´s kaffekapslar passar i Nespressomaskiner; är av samma höga kvalitet som Nespresso men har en 100% miljövänlig förpackning och säljs genom dagligvaruhandeln.

 

Tips på länkar

Läs gärna mer på www.baristafairtrade.com.

Läs gärna ECC's grundarens Jean-Paul Gaillards blogg.

Gilla ECC på Facebook

 

ECC:s kaffe erbjuds i sju olika varianter:

  • Espressivo, ett riktigt italienskt espressokaffe. Fylligheten i denna subtila blandning av arbicasorter, spetsad med en aning Robusta, lyfter intensiteten och den angenäma eftersmaken. Intensitet 5 av 6.
  • Cremoso, elegansen och karaktären hos denna rena arabica, sammansatt av bönor med mycket exklusivt ursprung, gör den till en raffinerad espresso. Intensitet 4 av 6.
  • Indiad’oro, en raffinerad espresso blandad av de bästa indiska kaffesorterna med mycket delikat smak och lätt syrlighet. Smaken är fyllig och har en utsökt rondör. Intensitet 4 av 6.
  • Armonioso, en mjuk arabica med en behaglig arom som förenar intensitet och fyllighet, berikad med fruktiga och utsökt kryddiga toner. Lämplig för ”Lungo”. Intensitet 3 av 6.
  • Decarabica, detta koffeinfria espressokaffe har framställts genom en kombination av de bästa arabica- och robustasorterna. Blandningen ger en perfekt balans mellan styrka och mjukhet. Intensitet 3 av 6.
  • Inca Soave, en lyxig Arabica från Perus bergsluttningar som ger en sammetslen espresso med en utsökt ton av fruktighet (Fairtrade). Intensitet 4 av 6.
  • Lungo, Lungos genuina 100 % Arabica överraskar dina sinnen med dess enastående milda intensitet. En fruktig och syrlig smak med mjuka toner av hasselnöt (Fairtrade). Intensitet 3 av 6.

 

Så ser förpackningen ut och du hittar den i det vanliga kaffesortimentet på din mataffär.

Ethical Coffee Company (ECC), ett schweiziskt kaffeföretag, lanserar under våren och sommaren 2012 sina biologiskt nedbrytbara espressokapslar på den svenska marknaden. Kaffekapslarna, som blivit en försäljningsframgång på flera europeiska marknader, tillverkas av biologiskt nedbrytbara växtfibrer till skillnad från konkurrerande fabrikat som använder bl.a. miljömässigt skadligt aluminium och plast. Kapslarna är miljöcertifierade enligt EU-normen EN 13432. Kaffet, som är av högsta kvalitet, kommer från de bästa skördarna i Colombia, Peru, Centralamerika, Indien, Etiopien, och Kenya.