James Mollison - visar var barnen sover

Hur sover dina barn? Och hur sover barnen i resten av världen, vad säger det om välstånd och lycka, om förutsättningarna från den dagen vi föds? Här spelar inredning inte så stor roll - om någon alls.
 
Hur ser det ut hemma hos barnen i Japan. Brasilien och Nepal? Vi anar hur det ser ut, frågan är om jag inte blir mest tagen av rummen som finns i de rika länderna, hos de fattiga barnen i de rika länderna. Är det här utanförskapet är som störst, är det här man blir arg och ansluter sig till extrema åsikter? Men det gör nog ännu mer ont att se att så många barn inte har någonting. Detta är en fantastisk berättelse i bilder.
 
Barnen sätter upp och har saker i sina rum som oftast betyder något och det gör deras hem och deras syn på världen så genomskinlig. Vi vuxna har mer välputsade fasader och förenar oss i alla fall i storstäderna i en mer gemensam smak - smak, för inte visar vi var vi står i livet, eller vad som betyder något för oss vi vill visa vad vi har och vad vi åstadkommit.
 
Where Children Sleep- stories of diverse children around the world, told through portraits and pictures of their bedrooms. My thinking was that the bedroom pictures would be inscribed with the children's material and cultural circumstances ' the details that inevitably mark people apart from each other ' while the children themselves would appear in the set of portraits as individuals, as equals ' just as children.
 
Jag tror denna bild som visar var sexåriga Bilal sover berör mig djupast
 

Bilal, 6, Wadi Abu Hindi, The West Bank
 
 

Kommentera här: