David Batra lagar inte så tråkig indisk mat

David Batras inte så tråkiga indiska mat är en kokbok fylld av  goda och enkla recept som passar hela familjen. David, som har indisk pappa, har under hela sin uppväxt tillbringat mycket tid i landet. Hans familj i Indien har alltid bjudit på underbara måltider, och flera av sina bästa recept har han lärt sig av sin faster Rekha i Delhi.
 
Leila Lindholm står bakom Davids bok
Leila berättar: "Vid sidan om mitt bakande och matlagningen i rutan så driver jag även bokförlaget Walter & Books där vi precis givit ut den här fantastiska kokboken av David Batra. Jag antar att de flesta redan känner till David men att han är en fena på att god Indisk mat det visste ni säkert inte. Boken är fylld med lättlagade och familjeanpassade recept med ingredienser som är lätta att få tag på i vanliga livsmedelsbutiker.
 
Jag var själv med David i Indien och plåtade fantastiska bilder på hans goda mat. Måste erkänna att jag har fått en helt annan syn på Indisk matlagning efter den upplevelsen. I boken hittar man bland annat Crispy chili Potatoes som är helt sanslöst goda (det MÅSTE ni prova). Jag är också helt galen i alla goda kycklingrätter och Naanbröd. Men i sanningens namn är boken fylld av smaskiga recept så – Är ni sugna på att få lite ny inspiration i köket? Då kan jag rekommendera denna fina bok. Även ett bra julklapptips till alla som gillar David Batra eller matlagning! David Batras Inte så tråkiga indiska mat är fotograferad av Wolfgang Kleinschmidt och formgiven av Lisa Kleinschmidt."
 
Länk till recept
Leilas blogg
 
Länk till AdLibris där du kan köpa boken.
 
 
Kika även in hos Fröken Turkos
 

 
 
 
1 Shadaim12.wordpress.com:

skriven

Tusen tack för tipset :D

Svar: Var så god :)
Roomservice.blogg.se

2 Sabine-Välbefinnaren:

skriven

Tack för detta tips. Jag köpte en kokbok när jag var där i vintras (köpte den i Pushkar) men det var inte speciellt smakrika recept så nu har jag börjat googla och så har jag hittat en blogg med recept jag följer. Men "inte så tråkiga" recept låter kanon. ha det bäst! Hälsningar Sabine

Svar: Jag vet att i Goa exempelvis så är maten inte särskilt stark.
Roomservice.blogg.se

3 Sabine-Välbefinnaren:

skriven

Nää den var inte speciellt stark där. Men om man frågar om stark så fixar dom det. I en rätt gjorde jag det men då blev det lite väl starkt även för mig. Älskar stark mat! Vart i Indien var du?

Svar: Hej under 10 år har jag besökt Goa, hela Goa har hunnit med att se hela den lilla delstaten vid det här laget. Sedan har jag besökt Mumbai då flyget går så bra från Goa.
Roomservice.blogg.se

Kommentera här: