Återbruk - skapa nytt med hemslöjd

Hemslöjd något som kanske inte är exakt det de flesta tror, Västmanlands läns Hemslöjdsförbund anordnar utställning med temat återbruk och här dyker de mest kreativa och vackra föremålen upp. Det är roligt att läsa att både Köping och Kungsör finns representerade här då vi har vår sommarstuga i de trakterna.
 
Elisabeth Storm har skapat sopsorteringskärl av ventilationstrummor och Bodil Löfgren har skapat  taklampor av tvättkorgar som hon dekorerat med akvarellpapper. Det är en mångfald av idéer och jag upptäcker att m¨ånga gör annat än tittar på TV på kvällarna. Hans Bergendahl har skapat spegeln och ljuskronan.
 
Utställningen Återbruk – Skapa nytt är en av alla de utställningar som anordnas runt om i Sverige under 2012 då hemslöjdsrörelsen firar att Hemslöjden fyller 100 år. Drygt 80 personer har tillverkat de föremål som ställs ut och de är alla inlämnade till Västmanlands läns hemslöjdsförbunds tävling Återbruk – Gör om till något annat! Utställningen är ett samarbete mellan Västmanlands läns museum och Västmanlands läns hemslöjdsförbund.
 
1 Hans Bergendahl:

skriven

Trevligt att du fotograferade mina saker, spegel och ljuskrona..

mvh Hans

Svar: Jag ska nämna ditt namn där!
Roomservice.blogg.se

Kommentera här: