Sevan bjuder på specialiteter från Mellanöstern

 
 
Sevan erbjuder specialiteter från Mellanöstern: makdous, falafel, kryddor, flätost och labneh är några av de produkter som finns i sortimentet. Sevans produkter finns i dag på Ica, Coop, Axfood samt i butiker specialiserade på Världens mat. 
 

Med Sevan kommer "världen lite närmare" säger de och Sevan har fått bäst-i-test utmärkelser - om du vill ha inspiration för matlagning från Mellanöstern så hittar du recept på Sevans webb och en produktkatalog.

 

Recept på Baba ghannouge

Baba ghannouge är en härligt krämig dipp med mycket röksmak från de grillade auberginerna. Enklast gör du din baba ghannouge med färdiggrillad auberginepuré men föredrar du att grilla auberginen själv kan du byta ut en burk auberginepuré mot fem grillade auberginer.

 

Ingredienser:

1 burk auberginepuré

2-3 msk tahina

1-2 msk citronsaft

2 pressade vitlöksklyftor

 

Gör så här:

Blanda alla ingredienser och smaka av. Tillsätt mer tahina och citronsaft om så önskas.

 

Grilla egen aubergine?

Stick hål på fem auberginer. Grilla dem eller stek i ugnen på 200° C tills de är helt mjuka inuti. Låt svalna lite och skär sedan ett snitt i auberginen och gröp ur aubergineköttet. Använd en gaffel för att mosa aubergineköttet och följ sedan receptet ovan.

 
1 JOhanna:

skriven

Om inte annat så gillar jag porslinet väldigt mkt. Fick ett gott recept på aubergine med lInas matkasse men minns så klart inte hur man gjorde. Johanna

2 Emilie:

skriven

Hej!

Vi har uppmärksammat din blogg tack vare kvaliteten på dina goda recept. Vi skulle bli jätteglada om du ville gå med i hittarecept.se så att vi kan länka till din blogg.

Hittarecept.se är en sökmotor som samlar recept från de bästa svenska bloggarna och sajterna. Flera hundra bloggar har redan gått med och dragit nytta av den trafik vi skickar till deras sajter.

För att gå med behöver du bara följa länken här: http://www.hittarecept.se/ga-med-i-matbloggstoppen

Med vänlig hälsning,

Emilie
Hittarecept.se

Kommentera här: