Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Anpassad sökningTill fotograf Helena Karjalainen

  RSS 2.0

Nytt hos Hemvaruhuset

Hemvaruhuset expanderar hela tiden och har numera ett mycket brett sortiment av varor för hem, bad och kök. Jag hittade några exklusiva pjäser som kanske faller dig på läppen om du har en tillåtande plånbok.
Chairs + More Alabama Barstol, stilren skönhet
 
Thermex Madrid är en av de mest väldesignade fläktarna på marknaden, och också en av Thermex absoluta stoltheter. Den frihängande fläkten, utformad i rostfritt stål och svart glasfiber, ger karaktär åt vilket kök som helst. Den inbyggda LED-belysningen och fläktens hastigheter regleras enkelt med den medföljande fjärrkontrollen. Fläkten inkluderar både stål- och kolfilter för optimal osuppfångning och recirkulering.

Ylva Skarps fina illustrationer

 
Pressbild Ylva Skarp,Ylva firar hösten med fraktfritt i webbshopen veckan ut!
 
   

Höstens finaste tapeter

Här har jag samlat de finaste tapeterna för hösten jag hoppas det ger lite inspiration och underlättar inför valet.
 
Detta är en enfärgad kollektion där ytan skapas med hjälp av relieftryck. Mönstret påminner om lätta penseldrag.
 
En samling tapetmönster som leker med ljuset, skuggorna och avtrycken från naturen.
 
Är en spännande kollektion med nattklubbskänsla.
 
En häftig kollektion som ser ut som betong och råa plankor, helt rätt i tiden med lite karg och avskalad industrikänsla.
 
Mimou/Wallpaper rose
Söta rosor som ser ut att vara broderade på väggen. En synvilla som påminner om korsstygnsbroderi.

Fotograferat en prinsessa med tapetkrona

Inför en fotografering så behövde jag en krona, med hjälp av tapetprover och washi-tejp så klippte jag till en tjusig och hög krona. Jag använder även tapetprover till bakgrund för fotograferingar av föremål, bakom fotografier i ramar och lite annat smått och gott.Denna tapet är från Sandberg.
 
 
Fotograf Helena Karjalainen

Snabba halsbandet

Inredningskaos har trätt träkulor på rad och säger att detta var det enklaste lilla projekt hon gjort på länge, men resultatet är desto mer "eye catching".
 

Familjefotografering med naturligt ljus

Första barnet
Vissa fotosituationer blir bäst med naturligt ljus, oftast handlar det om lifetstylefotografering. Då åker jag hem till en familj exempelvis och jag arbetar då utan blixtar men med reflexskärmar och ljusinsläpp exempelvis ett stort fönster, om vädret tillåter så är jag gärna utomhus och fotograferar.
 
Här sitter familjen på trappan utanför sitt hus.
 
Denna bild tog jag inomhus och här är ljuskällan altanfönstrets ljusinsläpp.


Fotograf Helena Karjalainen

Pimpa vasen med tröjan

Bloggen Mormorsglamour lyfter Donas makover av en vas som hon trätt på en stickad tröjärm. Jag tycker att idén är hur söt som helst och passar utmärkt som en idé på ett DIY-projekt nu till hösten.
 

Retro och loppis byggde detta hem

Fantastiska Frank berättar om lägenheten nedan: "Välplanerad bostad med fönster i två vädersteck högst upp i huset! Väldisponerade rum med stort kök där man kan sitta minst 8 personer, stora fönster, djupa fönsternischer, takrosetter och välbevarade vitsåpade furugolv. Totalrenoverad lägenhet och stambytt badrum med golvvärme. Stabil förening med god ekonom." Jag tittade extra på stylingen.
 

 
 

Hemma i min studio

Ett hem med ljus och vintage
Hemma hos mig så blomstrar second hand fynden, jämsides med rea-kap och Blocket-erövringar. Jag har dessutom min fotostudio hemma i min lägenhet som ligger vackert vid Eskilstuna ån. Jag har gjort många resor som är min största passionen frånsett mina syskonbarn, man och fotografering, så mitt hem är ganska fullt av semesterminnen.
 
I fönstret har jag samlat udda flaskor som faktiskt inhandlades samtidigt på ett fyndlager på MIO. I flaskorna har jag ställt kvistar med kottar som jag plockat på vårt land.
 
 

Arkivskåpet, eller ritskåpet står i vårt vardagsrum och inhandlades på Blocket för 500 kronor. På skåpet står en tavla som jag målat, ett plåt-R från Bo Concept, en jordglob från den årliga veteranbilmässan som hålls på Ekeby flygfält och en massa böcker om inredning och min samling av IKEA-kataloger.


Korglampan har jag knåpat ihop själv av en färdig korg och tvinnat ylle.På mina väggar hänger både kohorn som inköp från Indien, affischerna som sitter i ramar är inköpta på en nattmarknad i Indien.
 
Så här vacker är det i entrén till vår lägenhet. Huset heter Stockholms huset och blev en gång vald till Eskilstunas vackraste i lokaltidningen.
 
Fotograf Helena Karjalainen
 
 

Matta i kohud med konstryck

Denna kohud är inte llik någon annan kohud, Mineheart saluför mattan som kostar 688 pund. Flipp eller flopp? Missa inte Sistine, en lampa som bjuder på en takmålning som ger ditt hem en aura av Vatikanen.
 
The Renaissance cowhide is unlike any cowhide you have ever seen


Stelt och stilrent hem


Stylist Sofie Ganeva. Fotograf Kristofer Johnsson.
Hos Fantastiska Frank

Maia Ming Design

Maia Ming Fong heter tjejen från Hawaii som formgivit den lilla valen som håller ätpinnarna på plats.
 

 
Pure handcrafted, polished Rwandan tin. Add a whale-ful of fun to your table with this whimsical chopstick rest.

En halv kokosnöt

Hur vackert som helst, en halv kokosnöt, nöten är målad och sedan lackad med klarlack. Ur denna äter jag gärna lördagsgodiset.15 pund från Culture Label.
 


 
 
This extraordinary product is a half Coconut Shell coated in a natural clear lacquer with a Lilac and White finish.

Fint från Sköna Hem - sovrum med färgAlla bilder är från Sköna Hems galleri som de så generöst låter mig använda.
 

Klockan Horamur formgiven av Jaime Hayon för Bosa

En vacker väggklocka i vit keramik med ett läderband i vitt skinn som bär upp klockan, kan det bli finare? För 316 Euro hos Wannekes så blir klockan din. Klockan Horamur är formgiven av Jaime Hayon för Bosa Ceramics.
 Horamur wall clock by Spanish designer Jaime Hayon for Bosa. This elegant piece is made in white leather and ceramic.

Blomsterkarta för väggen

Vacker illustration av Jonna Fransson föreställande en blomsterkarta, du hittar den hos Grandpa för 300 kr.
 
Two illustrated posters. "Frökarta" and "Blomsterkarta". Buy them at Moderna Museet, at Konst-ig in Stockholm and Artilleriet in Gothenburg.

Fina fiket i Rumänien

L’Atelier Cafe är ett café i Rumänien, och där omkullkastades mina fördomar om Rumänien. Inte bara inredningen är att njuta av, men även fotografierna, jag älskar ljuset och känslan av närvaro i bildrna.
 

Photography by Monica BOCAN and Mădălina CHEREGI

Casa del Aqua - vatten i snygg förpackning

Casa del Aqua är ett vatten som tappas och säljs i Mexico
Själva utseendet på flaskan har formgivits av en reklambyrå som heter Cadena+Asoc.Branding, jag tycker att det var intressant att denna mexikanska PR-byrå använt ett så nordiskt formspråk och att utseendet är vintage gör att förpackningen känns värd att till och med dekoreras med hemma.
 


“Casa del Agua is an artesian bottled water boutique based in Mexico City. Water is the center piece of any ecosystem, making better water is making a better us. Water is the main conductor of energy, its molecules are sensitive to human intention. The water is collected, filtered and purified on site”
 

Queen - walls of delight från Decor Maison

Ny tapetkollektion från Decor Maison - Queen, elegant och romantisk. Pressbilderna med utklippta kronor är fantastisk fin, jag tycker om det naturliga ljuset i bilderna. 
 

Marcel Wanders designar Kastruller åt Alessi

Marcel Wanders nya kastruller i kollektionen “Dressed” för Alessi är i aluminium med ett teflonbehandlat lager, med fint dekorerade lock och handtag i rostfritt stål. Kastrullernas bottnar av magnetiskt stål fungerar även för matlagning vid induktionsplattor. Grillen sticker ut från resten av kollektionen då den har en stämpel på produktens botten som ger avtryck på den mat som tillagas.Designern beskriver: “Dessa vänner och hjälpredor erövrar inte bara mitt kök utan också mitt matbord, som får chans att bryna, röra sig och bubbla i dessa juveler.w:form charmar retroälskaren

Wenche Nevalainen driver firman w:form (f.d. wenche design). Wenche har efter bra respons på Formex hösten 2012 bestämt sig för att sätta sin design i produktion, du kan kika på Wenches nya produkter på www.wform.dk. Tapeten finns just nu att köpa på www.7781.se.
 

Anne Black presenterar Susan Liebe

Susan Liebe har startat upp en porslinsfabrik i Vietnamn som ska ha enligt utsago bra arbetsförhållanden. Anne Black har tagit i Susans kollektion in i sitt sortiment och jag föll stenhårt för dessa muggar med handtextade bokstäver, fina eller hur?

Pressbilder Anne Black

DIY-gör om ditt skåp med tapeter

Boråstapeter har en Facebook-sida där du kan hämta lite idéer, ett av de finare idéer var detta skåp som Sara och Peter har förvandlat ett IKEA-skåp med hjälp av tapeter - som en karamell med skåpet.
 
Foto Sara och Peter.

DAY Home hösten 2012

DAY HOME har accenterna som jag vill ha i mitt hem

Jag tycker om denna inredningsstil där naturmaterial blandas med en mix från orienten, men där färgvalet passar in i mitt skandinaviska hem. Vackra handgjorda fodral med etnisk inspirerade broderier, dramatiska grafiska mönster samt blommotiv för tillföra lite couture. Alla våra kuddfodral är handgjorda. Sedan skulle jag gärna klä mig i klänningen, som också brukar kallas fodral, ettinlägg som lever upp till beteckningen dubbelt upp?
 
Bilder Patriksson Communication
 
 
 
 

RSS 2.0