Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Anpassad sökningTill fotograf Helena Karjalainen

  RSS 2.0

Jonas Hoejgaard har designat Bright Sprout

Nordic Tales har tagit fram en lampsockel i trä som känns helt rätt just nu. Jonas Hoejgaard har designat Bright Sprout och har en enkel form. En träram döljer en del av glödlampans basdel och en mängd olika färgalternativ finns att välja på textilsladden.

Lampor


Inspirerande butiksinredning

Naturligt åldrat virke från kinesiska båtar användes för en installation på Aesops butik som ligger på Lane Crawford i Hong Kong inredningen är utförd av arkitektfirman Cheungvogl. Arkitektfirman är inställd på återanvändning av material  och man har verkligen försökt ta tillvara brädornas naturliga utseende - om du tittar noga så ser du att hålen i träet till exempel används som handtag för att öppna lådorna. Via Designboom.

aesop store


Tävla och vinn telefonen Sixty

TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD och vinnaren är Madeleine Lundborg

Sixty från Sagemcom har trådlös talenhet, pekskärm, inbyggd telefonsvarare, nummerpresentatör och plats för att lagra 150 olika nummer. Dessutom kan den åstadkomma ljud- och ljuseffekter när du ringer upp dina vänner, telefonen som lottas ut är vit.

Tävlingsfråga

1 Vilket årtionde är telefonen inspirerad ifrån?

2 Var skulle du placera telefonen om du vann den?


Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren. Tävlingen pågår under två veckor t.o.m. den 11 juni 2012. Vinnaren utses av Sagemcom som även levererar vinsten.Vinn snygga designstolar från Sweef!


TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD vinnaren meddelas på Sweefs Facebook sida
.


Sweef introduceras fantastiskt snygga stolar i sitt sortiment - bli först med det senaste! Vilken är din favorit Taxen, Labradoren, Terriern eller Pudeln? Stolarna är stapelbara och tunga. Framförallt tyngden gör att de känns väldigt exklusiva. Stolarna finns i  fyra olika modeller och i flera färger.


Vinn två av dina favoritstolar
Vinnaren får välja två stolar i sortimentet. Fri modell och färg.


Tävlingsregler

1. Gå in på Facebook.com/SweefFurniture och ge sidan tummen upp.


2. Klicka dig in på din favoritstol Sweef.se/8-stolar och lämna en kommentar längst ner på Sweefs webbsida som förklarar hur du skulle använda stolen om du vann och vart du skulle placera den. Motivera gärna varför du gillar din stol bäst och vilken färg du valt.

Extra förmån: Ange rabattkod "RoomService" som ger 100 kr rabatt vid beställning.

Svaren lämnas under "Kommentarer". Tävlingen pågår till och med den 7 juni 2012, vinnaren utses av Sweef som även levererar stolarna till dig. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren.Sugar Dandy nu i nya färger

Hela serien Sugar Dandy är handgjord och munblåst och Åsa Jungnelius numera klassiska signum med rinnande glas märks på den spektakulära foten. Jag själv har denna champagneskål i bärnstensfärgat glas och nedan ser du ett arrangemang på Sugar Dandy som jag fotat. Hos ArtGlassVista hittar du hela serien mycket överskådligt.


Sugar Dandy i rosa.

sugar dandy
Mitt glas med bärnstensfärgad fot.

Hemnet Inspiration - lyfter hem med stil

Du har väl inte missat Hemnet Inspiration? Hemnet har en beta-version ute på en bildbank där redaktionen valt ut det bästa från de bilder som florerar på bostäder som är till salu: -"Vi har samlat tusentals bilder på inspirerande hem och ger dig möjligheten att bläddra och få nästan oändligt mycket inspiration". 

Jag noterar att här florerar även inspirerande bilder från IKEAs blogg Livet Hemma med länkar till de reportage som publicerats. Jag tror att när denna bildbank växer sig starkare så kommer detta att bli en riktigt populär plats att hänga på.
Grilla rätt på landet

Färsbiffar med paprika och pinjenötter och laxfilé med teriyakimarinad stod på min meny denna dag. På landet så blommar min matlust och kokkonst upp, längtan att få vara utomhus gör sig påmind och jag står mer än gärna ute och lagar mat. Hemma i stan lagar han maten och på landet är det tvärtom – dels på grund av att många moment här på landet är tunga, gräva och flytta stora stenar är inte mitt gebit.


Saknar du avlopp och rinnande vatten?

Vi saknar vatten i kran och avlopp – så jag har utvecklat några strategier för att underlätta matlagningen på vischan. En stor lättnad är engångshandskar i silikon, sådana kan du köpa på apoteket. Jag har ett par liggande i koltunnan så slipper jag bli svart om händerna. Ett par har jag i köket, eftersom jag inte kan skölja händerna mellan varje moment så är handskarna guld värda: marinera, rulla biffar, ösa kol och andra klassiskt kladdiga hantverk blir enklare. Sedan marinerar jag i plastpåsar, så slipper jag diska bunkar och skålar.

 

Vad använder jag för att grilla rätt?

Jag har en Weber med lock, då kan jag grilla både indirekt och direkt. En elektrisk grilltändare startar grillen enkelt utan tändvätska, det tar 15 minuter. Bra kvalité på briketter är viktigt, de får inte vara av den porösa sorten.  Och kolet eller briketterna ska vara grå innan du lägger på maten. Sedan behöver du ta det lugnt, lägg gärna kolet i olika höga högar så att du kan alternera maten beroende på om du ska grilla fisken en kortare tid och färsbiffen en längre tid. Non stick grillkorg i silikon är perfekt för fisk och grönsaker.

Grilla rätt på landet
Sedan marinerar jag i plastpåsar, så slipper jag diska bunkar och skålar.


Grilla rätt på landet
En stor lättnad är engångshandskar i silikon, sådana kan du köpa på apoteket. Jag har ett par liggande i koltunnan så slipper jag bli svart om händerna

Grilla rätt på landet
Låt maten vila i folie efter grillning.

Stilrena designstolar till bra pris hos Sweef

Jag har tidigare presenterat Sweef och deras sortiment av prisvärda soffor, nu introduceras fantastiskt snygga stolar i sortimentet som dessutom levereras fraktfritt. Denna gång fylls sortiment på med Taxen, Labradoren, Terriern och Pudeln. Ludvig Ungewitter berättar: - ”Vi har utökat vårt sortiment men designstolar i materialet polykarbonat. Stolarna är stapelbara och tunga. Framförallt tyngden gör att de känns väldigt exklusiva. Vi har fyra olika modeller i flera färger. Två av modellerna står på Café Svarta Lådan. ” Alla stolar har samma pris, 1000 kronor.

 


Vår trofasta vän som målning

Heather Mattoon målar våra vänner djuren precis som de är, intellektuella, kulturella och lite tuffa: - " Våra husdjur är människor också och ska tas på allvar. Jag har alltid varit en konstnär, men det var inte förrän efter min skada för snart 4 år sedan som jag blev verkligen fokuserad på konsten. Jag hade inget annat val än att sitta ner."
Enkla sommargardiner

Sköna Hem visar de vackraste gardinerna en grov linnegardin kanterna har lämnats ofållade och gardinen hålls upprullad med tunna skärp. En gardin med fumkismönster tyget har insydda öglor av bomullsband. Och visst behöver vi lite varma drömmar just nu för här skiner inte solen och värmen känns alltför långt borta.Lilla Vän målade siluetter

508 skapar vackra föremål och deklarerar på bloggen: - Jag älskar vår nya lilla samling av målade silhuetter trä djur som vi gärna kallar Lilla Van {uttalas "Leela-von"}. Det betyder "lille vän" på svenska djuren är tillgängliga i vår butik."

Jag funderade på det där med uttalet, hur man skulle kunna omskriva det så att det blev mer rätt, vore inte "Lilla-Vaen" mer rätt? Det var ganska svårt att hitta rätt uttal. I butiken finns en riktigt fint omgjort skåp, fundera på uttalet för Lilla Vän och kom gärna med andra förslag om du har tid.


Foto Kellan Studios

Spraymåla dina korgar med silverfärg

Marrtha Stewart Living visar tips på hur du kan förändra dina korgar, redan köpta eller kanske de du planerar att köpa in, kanske på loppis, till sommaren kanske du hittar lite fler saker än bara inredning som du kan spraya? Med silverfärg på sparyburk fixar du lite mer glamour i din vardag. Kom ihåg att spraya utomhus då sprayfärg generellt inte är nyttigt för inandning. Via.Foto Johnny Miller

Svart och med detaljer uppåt väggarna


Foto Rue Magasine

Foto VT Wohnen

Foto Creative Walls.


Att fotografera kyrkogårdar

Jag tycker att mitt fotouppdrag för Eskilstuna Församling är så intressant och roligt, det är så varierat och jag får besöka så intressanta platser. Jag föredrar att fotografera precis när solen bryter fram, antingen efter ett regn, i skuggan av trädkronorna eller vid solens upp- eller nedgång Eskilstuna har så vackra platser att upptäcka. Du hittar fler bilder från denna uppdragsfotografering på min fotoblogg HKfoto.blogg.se.Hatade stan och flyttade till landet

När Joanna och  Sebastian och flyttade ihop för tre år sedan, hatade de att bo här. Det var bara golv, trappor och väggar. Och övervåningen var en byggarbetsplats.: - Vi behövde ett hus med trädgård. När vi hittade det här stället på landet, visste jag att vi måste ha det även om det krävde mycket arbete. Det kändes bara rätt! Den öppna planlösningen fungerar verkligen med vår hund Fika och våra tre katter Koko, Antosz och Koksik. Jag är en rörig person, så vi har så få saker som möjligt. Vi älskar att resa, men tar aldrig med oss saker hem. Minnen är inte saker, minnen bevarar man inom sig. Se hela reportaget hos IKEA Family Live.


Visitkort i betong

Murmure har skapat en uppsättning visitkort gjorda av betong, de är vackra att se på och jag antar att man inte gödslar med dessa visitkort? Du kan se fler bilder på visitkorten här. Betong är inte ett miljövänligt material men som en vacker idé så är dessa visitkort värda att lyftas på bloggen. Om du besöker deras webbplats så hittar du fler snygga projekt som företaget har tagit fram.

Vackra grafiska verk

Inspirerad kan jag bli av många olika saker exempelvis grafiska koncept, snygga broschyrer, fina visitkort och brevpapper. Via International Restaurant & Bar Design Awards hittade jag dessa vackra alster, och här finns allt från sockerpaket, engångsmuggar till kuddar.
Tjejfest med photo booth

Ibland kan det vara roligt att föreviga en fest på ett annorlunda sätt, exempelvis så kan tjejfestens inslag vara att bli fotad i en photo booth - denna gång var jag fotografen och  jag kryddade det hela med en mustasch från Lagerhaus vilket naturligtvis får alla att slappna av. Det är roligt att efteråt ha lite mer ovanliga bilder från en sådan här fest än de traditionella med  blixten i ansiktet och lite för röda ögon, vilket vi alla känner igen antar jag? Fler bilder från denna session hittar du på min fotoblogg HKfoto. Det finns gott om ansiktsprydnader men mustaschen är nog den i mest uttrycksfulla. Den kan utstråla elegans, töntighet, makt, eller klä en helt vanlig mysfarbror, jag menar mystant.

Fotograf HKfoto

Gör din egen lampa av plastpåsar

Reima Honkasalo kallar sig själv återformgivare. Tillsammans med programmet Strömsö funderar han på vårt förhållande till skräp och gör en fluffig lampa av galler och fruktpåsar i livstilsprogrammet Strömsö, du hittar exakta instruktioner och bilder på finska YLE:s webbplats.

Du behöver:
  • Plastpåsar
  • Metallnät
  • Elsladd, lamphållare och glödlampa


Foton Strömsö

Låna inspiration från restauranger till din inredning

International Restaurant & Bar Design Awards ägnar sig enbart åt gästfrihetens design och de tar emot bidrag från världens främsta arkitekter, designers och från restaurangägare. Bidragen till tävlingen kommer från alla typer av miljöer -  från hotell, transport, fina restauranger till bidrag från detaljhandeln. . Vinnarna i de olika kategorierna, inklusive bäst utformad restaurang och bäst utformad bar, kommer att tillkännages den 6 september 2012. Här är ett urval av bidragen ovh fler kan du se hos bloggen From The Right Bank.


Ny inredning i nya färger nu kommer pastellerna

Sophisticated Living lanserar en ny modell på sina soffor, den har fått namnet "FYFTIES" och det andas femtiotal och rock'n rolll om denna soffa. Montana har lanserat färgfamiljen Candy i sitt modulkoncept, som består av sex olika pastellfärger i matt finish. Montana har hämtat inspiration till färgerna i en nutida tolkning av 50-tal.

Den nya läckra kolgrillen från Barbecook Puuur är genomtänkt in i minsta detalj. Puuur är dubbelmantlad med rostfritt stål på insidan och lackerad stål på utsidan. Härliga nyheter från Oficina á Lapas sortiment av möbler som detta bord tillverkat att återvunnet trä.

Sköna Hem tipsar om hur du får det att blomma riktigt vackert hemma. Ljuvliga äppelblom! Arrangera äppelblomskvistar i udda glasflaskor. Litet skåp med vitrin, Raja. Slutligen så tipsar Hus&Hem om hur du får till en fin dukning ditt gamla vita porslin är en perfekt bas för fantasifulla vårdukningar. Komplettera med lite nytt, lite från loppis och lite från naturen.


Danska Femina bjuder på fina inredningsreportage
Foton Femina.dk

Fotograf Sølve Sundsbø

Alexander McQueen, som dog 2010 hyllades med en utställning på Metropolitan Museum of Art i New York. Den amerikanska utställningen innehöll mer än 100 verk från McQueens 19-åriga karriär, de underbara fotografierna  är tagna av Sølve Sundsbø.Om du inte har upptäckt hans bilder ännu så hoppas jag att du får en bra försmak på vad som väntar dig i upplevelseväg.

Via The Guardian >>

Foto Sølve Sundsbø / Art + Commerce


Bästa pizzan i London

Pizza East Portobello breder ut sig i två våningar i en renoverad georgiansk pub, precis i mitten av Portobellos marknadsområde, här tar man pizzan på allvar och man har skapat en ljus och luftig inredning med trägolv och stora fönster, hela restaurangen är fylld av vackra vintage cafémöbler. De egna vedeldade ugnarna och öppna bottenvåningens kök ger en fin utsikt till utomhusserveringen där du kan sitta och se hela världen passera.


Med pengar på fickan i designbutikerna

Bloggaren 47Park Avenue bor som adressen avslöjar i London, han har kulor och tid, med perfekt rullade badlakan och möjlighet att ha orörda stilleben i entrén så skapas ett hem väl värt att avundas, detta är ett statement. Han gör ett fantastiskt fint renoveringsarbete med det nedslitna huset. Med en mix av djurhuvuden, som jag har lite svårt för men ser snyggt ut på bild, och moderna designmöbler så skapars ett hem som ska ge avtryck. Här bor singelkillen med guldkort - det bjuds på före- och efterbilder och du kan följa hans renovering av huset. Besök för all del hans företag Shootfactory.
Stilleben med inredning från mitt hem

Att resa är en av de saker som ger mig störst tillfredställelse i livet

Min tanke med bilderna är att samla de minnen jag fått med mig rent fysikt från andra platser och även saker som jag omger mig med och omvandla dessa till vackra stilleben, jag tror att dessa bilder på något sätt kan förmedla lite av det jag sett och upplevt. Fler bilder som jag tagit hittar du på min fotoblogg HKfoto.blogg.se.
Foto Helena Karjalainen

RSS 2.0