Stilrena hem

Residence har så mycket vackra hem på sin webbsida, om du söker inspiration så ska du läsa deras artiklar och njuta av deras bilder precis som jag gör. Här hittar du mycket inspiration och lust hos människor som tycker om sina hem och älskar inredning.
Jag fotar och stylar efter renässansmålarna

Inom fotografi är det viktigt med ljuset, fotograf Camilla Styrström och jag själv arrangerade en bild som för tankarna till renässansmålarna, jag stod även för styling denna gång - med bland annat silverbestick från forna Hotell Statt i Eskilstuna som tyvärr brann ned för ett antal år sedan. En liten hyllning till de trevliga minnena från hotellet är bilden med stadshotellets vapen. (Den 25 februari 2009 startade en stor brand på hotellet, som uppmärksammades i ett flertal medier.)

Läs mer om detta fotouppdrag på HKfoto.blogg.se.

 

Foto Helena Karjalainen och Camilla Styrström, stylist Helena Karjalainen.

 

Kollektion Blå från IKEA kommer i juni 2012

Med kollektionen "Kollektion blå" från IKEA så lockas jag in i sommardrömmarna

Den nya kollektionen togs fram direkt på fabriksgolven i Indien och kommer till varuhusen i juni. Kollektionen innehåller många mönstrade textilier som är vävda i södra Indien. Mönstret på sittkudden BLÅSKLÖVER fick ett fint broderat mönster, inspirerat av den livliga trafiken i Indiens stora städer. Brickbordet BURGSVIK har en hamrad mässingsbricka och trasmattan BJERREDE i återvunnet spill har fått en stämpel på hindi för att markera dess ursprung. De hängande pappersdekorationerna BESLUTANDE är inspirerade både av svensk kräftskiva och det glimrande Indien.

Läs mer på ikea.se/livethemma