Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Anpassad sökningTill fotograf Helena Karjalainen

  RSS 2.0

Ylva Skarp lanserar kollektion på Åhléns

I höst kan du se resultatet av ett spännande samarbete

Ylva har skapat en heminredningsserie med vackra budskap, som omfattar två mattor, två kuddar, ett stort fat, en stor flaska och en ljuslampett. Produkterna kommer att säljas i alla Åhlénsvaruhus med start vecka 38.

Kalliografi är ett mycket traditionellt hantverk med lång historia. Ylva Skarp är utbildad på världens enda kalligrafiuniversitet i London. Med bokstäver som sin konstform skapar hon meningsfull konst där budskapet är centralt. Ylvas formspråk är enkelt men underfundigt, vilket ger produkterna ett långt liv - perfekt för att skapa en personlig och ombonad känsla hemma. Kollektionen har en neutral färgskala med vacker grafisk handskrift i svart. Kuddar och mattor är gjorda i jute med detaljer i skinn och de övriga delarna i mjukvitt stengods.

 

  • Matta 70 x 200 cm pris 399:-
  • Lampet i porslin med text " IS THERE ANYONE OUT THERE? höjd 40 cm 399:-
  • Kudde text "AIM FOR THE STARS" 40 X 60 cm 399:-


Teatern i franska St Nazaire

Byggandet av Saint-Nazaire teatern började i mars 2010 och förväntas vara slutförd under 2012. Den är designad av arkitektbyrån K-arkitekturer.Teatern kommer att vara värd åt mer än 850 åskådare och det kommer att innehålla ett brett utbud av kulturella aktiviteter för alla åldrari många konstformer från drama och dans till musik och film. Beläget i hjärtat av den gamla järnvägsstationen och ubåtsbasen har teaterprojektet ställts inför utmaningen att förena det kejsardömets arkitektur med en beslutsam modern design.

Via MuuzFint hos Stilbyrån

Stilbyrån.se säljer inredning och kläder, uteslutande begagnat och noga utvalt från 1900-talet och drivs av systrarna Carina och Therése.

- "Vi håller oss uppdaterade med trender, men det är framförallt en personlig stil du hittar hos oss. Därav namnet, Stilbyrån. Just nu hittar du en go´blandning av 50-80-tals kläder, industri, lantligt, design, rufft o rått, men detta kan och kommer att skifta över tiden. För andra året i rad har vi sommarbutik på 36kvm i en gammal uthusbod i Sikhall Dalsland. Vi har öppet onsdag-söndag hela sommaren. Sikhall är för övrigt en semesterort med båthamn, bad och camping så det är värt en utflykt."Vinn en tapet från Mr Perswall

TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD och vinnaren blev Emelie

Vinn en valfri tapet från Mr Perswall!


Mr Perswall är en av mina personliga favoriter inom inredning och då är det alltid extra roligt att få arrangera en tävling på bloggen med vinster från ett företag man uppskattar.

Nu har du chans att vinna ett presentkort från Mr Perswall på 7m2, värde 2163kr. Mr Perswall har ett brett utbud av tapeter som passar för det mesta, fondväggar, utsmyckningar i taket, dekoration av dörrar och än mera.

När det gäller motiv och mönster i kollektionerna finner du allt från fotografier och illustrationer till specialdesignade tapetmönster. Du finner alla Mr Perswalls fototapeter på deras hemsida och i kollektionsböckerna i din närmaste tapetbutik. För mer inspiration, gå gärna in och Gilla Mr Perswall på Facebook.


Tävlingsfrågor
1. Vilken fototapet från Mr Perswall skulle du välja om du vann?
2. Vilket rum skulle du sätta upp din Mr Perswall? Motivera ditt val kortfattat.

Tävlingen pågår t.o.m. den 10 juli 2012. Företaget utser enhälligt vinnaren och levererar vinsten till vinnaren efter överenskommelse. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren.Mr Perswall


Olle Eksell alltid lika aktuell

Johan Andersson, designer från Stockholm, släpper en unik serie produkter med motiv av sin vän och mentor – den framlidne designikonen Olle Eksell.

Samtidigt lanseras
olleeksell.se, där alla som älskar god design och reklamhistoria kan förkovra sig i en av dess största innovatörer. Förutom shoppen med specialframtagna brickor, väskor och art prints med Olles klassiska motiv, är det en kärleksfull hyllning till mannen bakom den numera klassiska Mazetti-ögonen som än idag pryder Ögonkakaoförpackningar.Anna Larsson Design Shop - grafisk formgivare

Anna Larsson arbetar som frilansande grafisk formgivare i eget företag sedan 1997. Lusten att ta fram egna mönster, affischer och andra produkter har funnits med under många år. Anna har nu startat en webshop med bland annat affischer som hon gärna vill visa dig - njut av hennes stiliserade formspråk.Lägenheter byggs för motorcyklister

Akiyoshi Takagi har skapat ett hyreshus för motorcykelägare i Tokyo här finns lägenheter som erbjuder ett antal fördelar för motorcykelägarna. En del av byggnaderna är böjda, som ska mana föraren e att lämna väg och följa de rundade konturerna, samt kunna åka upp till den främre luckan utan att få besvär med skarpa hörn. Naturligtvis är delar av lägenheterna utformade för de behov en motorcyklist kan tänkas ha.


Sömnad och inspiration och Singer 160 så klart!

Denna symaskin kan alltid stå framme!

Singer firar 160 år med en jubileumssymaskin i läcker retro design. Symaskinen har alla moderniteter och finesser du kan tänka dig.  Symaskinen har ett helt unikt specialutvecklat system för enkel trädning av tråden genom ett tryck, direktval av sömmar, LED-lampa för bästa belysning, standard tillbehör ingår.

Symaskinen är enkel att använda, tryck bara på en knapp/söm så är allt inställt och klart för att börja sy. Den har 22 sömmar och 2 olika sorters 1-stegs knapphål, stygnbredd 7 mm, friarm, stretchsömmar, lätt att trä, stort fack för tillbehören, snap-on-pressarfötter, automatisk nålträdare, Drop & Sew spolsystem, automatisk trådspänning mm.
Betyg på symaskinen hos Textile DivaDu hittar symaskinen hos bl.a. Symaskinskungen

Nordens största sömnads- och inspirationshelg mellan den 9-11 november 2012

Tanken med eventet är att samla människor från hela Norden som delar intresset att sy och skapa: - Vi hoppas givetvis att just du är en av dessa människor! Vissa brinner för klädsömnad med symaskin och/eller overlock, andra för quiltsömnad och maskinbrodéring. Eftersom vi samarbetar med en gymnasieskola har vi tillgång till optimala lokaler för kurser och föreläsningar. Ernst Kirchsteiger är en av helgens gästföreläsare!

Tatuerad och karismatisk - min fotoportfolio

Jag läser foto på Berghs och en av uppgifterna över sommarlovet är att på allvar börja fundera på sin portfolio, jag vet hur min drömportfolio ska se ut och jag har börjat så smått att fota de första bilderna till den. Detta är Erica från Eskilstuna som är en skön tjej som får pryda min portfolio för att hon är så karismatisk, stark och kör sitt eget race. Du kan följa framväxten av min portfolio på Tumblr, (http://helenakarjalainen.tumblr.com/)


All copyrights reserved.
All rights reserved
Fotat med Nikon D90, 35 mm 1.8

Lampan Cargo från LampGustaf

Sabina Grubbeson fick sin inspiration till Cargolampan under en av sina joggingturer längs stranden i Varberg

– Jag tittade på lastfartygen och lastcontainrarna och så föddes mönstret till Cargo, berättar Sabina. Cargo påminner om flaskpost och CapeHorn har en lampskärm av segelduk. Båda tillverkas av LampGustaf.

Pendellampan Cape Horn i segelduk med tampar och karbinhakar består av vävda spännband och klafflås som är hämtade direkt från industrin.

Skärmarna för både Cape Horn och Cargo finns som bords -, tak - och pendellampa i olika storlekar. Cape Horn kostar från 300 kr och Cargo från 125 kr. Lampfötterna finns för golv och bord och säljs separat. Glasfoten med nät kostar från 750 kr och utan nät 650 kr.

Via ViiVilla
Mer gör-det-själv tips på uterum

Utemöblerna är egengjorda med dynor i vaxduk från Himla. Loungeborden är vitlaserade lastpallar med hjul. Du missade väl inte Marias idé med klinkerplattor på lastpallar? Skira gardiner, skapar rumslighet, och utebelysningen ger ett vackert och stämningsfullt sken på kvällen, Sköna Hem visar ett fint reportage. Flera altaner hittar du i Sköna Hems galleri.
Dekorera midsommarfesten

Det närmar sig, har du börjat planera inför midsommar? Blir det en jättefest eller kommer du att begränsa firandet till några få? Ofta saknar man ideèr för den där större festen. Fina dekoration för den rätta stämningen på festen hittar du enklast i naturen, men kanske vill du ha en mix? Pom poms som vecklas ut och fästs ihop med gem och lyktor att släppa upp i sommarnatten hittar du hos Inreda.com.

Martha Stewart bjuder på mycket inspiration allt från hur du fixar dukningen till DIY-projekt som att måla flaskor för att få enhetliga vaser.
http://www.marthastewart.com/crafts
Nordic Design Collective morgondagens designstjärnor

Nordic Design Collective här hittar du morgondagens designstjärnor

Formgivare som är precis i början av sin karriär och som du kommer kunna läsa om i många år framöver. Det är här du hittar dem först. Maria Richardsson berättar: - "Efter att ha jobbat med Signerat.se - Sveriges bästa, största och mest prisbelönta marknadsplats för design och hantverk - i fyra år vet jag hur många talangfulla formgivare som finns i vårt avlånga land. Men det är inte så lätt att hitta guldkornen. Därför startade jag Nordic Design Collective".

Här handlar du direkt från formgivarna och får en personlig kontakt med var och en av dem. De värnar om att du ska bli nöjd med ditt köp och är noga med kvaliteten. Genom att handla på Nordic Design Collective stödjer du brinnande formgivare och entreprenörer och gör Sverige både snyggare, smartare och bättre!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Underbar bonad som jag har hemma.


Kus en Sloop kulturell entreprenörskap

Kus en Sloop är ett unikt bostadsområde och hotell i Afrikaanderwij i Rotterdam. De erbjuder sina gäster en emotionell flirt med distriktet, ett område under renovering där återanvändning av material står i centrum.

Kus en Sloop utvecklar tillsammans med invånarna, lokala företag och konstnärer en rad projekt, produkter och tjänster inom Afrikaanderwijk, söder om Rotterdam. Centralt för främjande av kulturell entreprenörskap och lokal produktion. Målet är att området ekonomi och därmed stadsdelen som helhet.


Två bloggare testar sina vingar

Carina som drivit Wilma&friends kommer bli en fullfjädrad bloggare, förutom att hon är föreläsare och konsult: -"Sedan ett år tillbaka konsultar jag inom ehandel- och sociala medier, men har också märkt att jag älskar att skriva. Och, eftersom jag brinner för inredning och design har jag startat upp en ny blogg på: www.passionatedesign.se.


Bakom Passionate Wilma står Catharina “Wilma” Östlund som 2008 startade Sveriges första webbshop för hållbar design (Wilma&friends).


Magdalena Martin som driver inredningsbutiken Par Courrier satsar än mer på fotograferingen, butiken erbjuder allt ifrån de enklaste små detaljer och möbler till unika reproduktioner. Har du en butik eller ett företag som du vill profilera med nya spännande bilder? Med hjälp av inspirerande och talande bilder kan du presentera dig och dina produkter på ett inbjudande sätt.


Magdalena Martin som driver inredningsbutiken Par Courrier satsar än mer på fotograferingen.

Fotografen Jacob Felländer och SvD i samarbete

Jacob Felländer är en av landets mest efterfrågade fotografer och hans abstrakta, storskaliga bildkonst är mycket eftertraktad. En av hans samlare är USA:s före detta president Bill Clinton. Felländer är nu aktuell med fyra nya fotografier ur projektet The Twelve Hours i samarbete med SvD accent. Detta är Jacobs första projekt med målet att nu ut till en större grupp fotografientusiaster.

– Vi på SvD accent är väldigt stolta över att få göra vårt första projekt inom fotokonst tillsammans med Jacob Felländer.
Fotokonst har blivit alltmer etablerat inom konsten och vi har velat göra ett riktigt bra fotokonstprojekt. Vi har valt att göra det med Jacob då han är en av de svenska fotokonstnärer som på senare tid blivit väldigt uppmärksammad både i Sverige och internationellt, säger
Ulrika Henningsson
,
tf affärsområdesansvarig på SvD accent.

Fotokonst börjar nu få sitt stora genombrott i Sverige. Detta syns inte minst hos det anrika auktionshusets Bukowskis vårutställning Contemporary där fotografier gick under klubban för rekordpriser och Fotografiska i Stockholm lockar storpublik med sina utställningar.

Länk till SvD accentFakta Jacob Felländer
Född: 1974 i Stockholm och uppvuxen i Danderyd.
Bor: Med hustrun, skådespelaren Eva Röse och tre söner i Stockholm.


Pimpa byrån i svart och vitt

Vågar du måla byrån i svart och vitt?
Chloe drömmer om en massa DIY projekt och ett av dessa är att måla byrån som på bilden. Pinetrest erbjuder många anslagstavlor för drömmar, men jag undrar fortfarande hur rätt person får cred för bilder och idéer? Fint var det även med ljusslingan där man fäster sina minnen med en nypa av valfritt slag.Tävla och vinn solstolen Dondolina

TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD vinnare är Erika Skalman

Home Structures Sweden AB är ett ungt, svensk grossistföretag som arbetar med trendsättande varumärken och de erbjuder attraktiva produkter i modern och enkel design. Produkterna tål vårt Skandinaviska klimat och håller år efter år.


Du minns säkert utlottningen från Home Structures då du kunde vinna ljusslingan Happy Lights. Just nu kan du vinna solstolen Dondolina i retromodell som är en stilren och enkel solstol med gung. Du fäller enkelt ihop stolen och den är mycket lätt och smidigt att bära med sig. Dondolina är underhållsfri och tillverkad i aluminium och textilen.  Stolen finns i en många olika färger.

TÄVLINGSFRÅGA

1. Vilken produkt förutom Dondolina är din favoritprodukt hos Home Structures?
2. Vilken färg skulle du vilja vinna om du vann en Dondolina?
(Med reservation att vissa färger kan ta slut i lagret)

Tävlingen pågår under två veckor och avslutas den 25 juni 2012. Vinnaren utses av Home Structures som även levererar vinsten. Eventuell vinskskatt betalas av vinnaren.
Gör ett snyggt bord med lastpall och klinker

Bordet du gör på en dag
Maria Elneskog från Eskilstuna har byyggt ett riktigt snyggt bord som hon placerat på sin uteplats. Maria fick över klinkerplattor från badrumsrenoveringen: -" Jag köpte 4 st. hjul på K-Rauta (2 låsbara) som jag skruvade fast på en lastpall, skruvade dit en Mdf-skiva på pallen. Sedan limmade jag fast kakelplattor från Marrakech design, som blev över från vårat badrumsgolv.  Det är bra om man oljar in plattorna med klinkerolja som skydd mot fläckar." Plattorna som Maria har använt hittar du hos Marrakech Design. Som nämnts tidigare måste plattorna behandlas för att sluta porerna och gör plattorna smuts- och vattenavvisande.


Foto Maria Elneskog

Plattorna säljs i hela lådor om 18 plattor motsvarande 0,72 kvm. En låda kostar 780 kr.


Nyfixaten bok om nytt liv hos Myrorna

Ann Sjöstedt är stylist, inredare och skribent. Hon arbetar bland andra med DN Bostad, Expressen, Aller Förlag och Hus & Hem. Hon har tidigare givit ut populära böcker om heminredning och design. Marit G Engstedt är stylist och journalist. Hon arbetar bland andra med DN Bostad, Expressen, Aller Förlag och Hus & Hem och har tidigare givit ut populära böcker om heminredning och design.

I Nyfixat(Norstedts) får gamla föremål inte bara nytt liv, de får dessutom både ny form och ny funktion. Tillsammans med elva framstående formgivare tar de erfarna stylisterna och journalisterna Ann Sjöstedt och Marit G Engstedt tag i de föremål som oftast lämnas in till Myrorna. Det rör sig om allt från lampskärmar och stereobänkar till kläder och pocketböcker.

I Nyfixat möter du förutom författarna en rad formgivare, bland andra Bea Szenfeld, Lotta Kühlhorn, Jonas Wagell och Pontus Djanaieff , som alla gör om varsitt föremål. Dessutom berättas Myrornas historia och hur det går till ”bakom kulisserna” hos ett av Sveriges största second-hand-verksamheter.

Via Kurbits.

Läs artikel på HD.


Stig Lindberg på kläder

Stig Lindbergs klassiska mönster Bulbous som tidigare figurerat på varor för hem och inredning finns nu som mönster på kläder. Jumperfabriken i Göteborg har tagit fram två klänningar i 50- och 60-tals mönster. Stig Lindberg (1916-1982) var en av Sveriges största och populäraste formgivare. I tusentals hem står fortfarande serviser från Gustavsberg som bär hans motiv. Spisa Ribb, Berså och Terma var några av de vanligaste. Men Lindberg gjorde också mycket annat inom konst och design, allt från fajanser för Gustavsberg, TV-apparater för Luma till barnboksillustrationer av Krakel Spektakel.

 


Nytt på IKEA

Ett axplock från IKEA kort och gott, något som lockar? SÖDERHAMN 3-sits soffa, hög rygg, DUKEN sängstomme, IKEA PS soffbord, vägglampa, påbyggnadsbyrå och sidobord, PREBEN stol med hög rygg.Allt för bröllop med elegans

BHLDN - här finns allt för bröllop med stil. Jag gillar hela konceptet, för visst ska bröllop vara romantiskt men det betyder inte att allt ska serveras med spets och pasteller. Webbsidan är så smakfull och allt är fotat med igenkännbara manéer för deras varumärke, bra webbsiodr erbjuder inspiration och sådant kostar inte.De vackra dekorationerna går i slitna och dova pasteller och material.
Gör ditt eget kakfat

Sweet Paul skapar kakfatet med rustik känsla. "Jag har samlat gamla slitna kokkärl ett tag nu, och häromdagen tänkte jag att jag skulle använda dem till något. Kakfatet är verkligen enkelt att göra, superlim och gamla trådrullar.Foton av Alexandra Grablewski

Illustrationer på kaffet

Varumärket Coffee Supreme är en av de största oberoende kafferosterier och leverantörer av kaffe på Nya Zeeland. Den brittiska designstudion The Hardhat design togs in för att illustrera de svarta, vita och röda muggarna. Handritade illustration är en så stor trend just nu är det kul är att se en mer konstnärlig inställning till förpackningar och varumärken. Via Stylesight.


Hemma hos Vilmelina

Den norska bloggaren Vilmelinas Liv öppnar upp sitt vackra hem. Vem behöver färg när man har svart, vitt och allt naturen har att erbjuda i mellan? Senaste tillskottet är en vacker hortensia på trappan. Och med detta fina hem önskar jag dig en skön helg!
Rita på väggarna

Inredningsbloggen TheDesignerPad lyfte en så läcker idé, läcker betyder med andra ord - för den som vågar. Shantell Martin har gjortdet när hon först flyttade in var hennes avsikt att begränsa sina teckningar till delar av en vägg i hennes rum, men hennes konst tog över. Hon har till och med tagit flaskor hon fann på gatan för att visa sina frihandsritningar.

Källa The New York Times / Foton Trevor Tondro

RSS 2.0