Ylva Skarp lanserar kollektion på Åhléns

I höst kan du se resultatet av ett spännande samarbete

Ylva har skapat en heminredningsserie med vackra budskap, som omfattar två mattor, två kuddar, ett stort fat, en stor flaska och en ljuslampett. Produkterna kommer att säljas i alla Åhlénsvaruhus med start vecka 38.

Kalliografi är ett mycket traditionellt hantverk med lång historia. Ylva Skarp är utbildad på världens enda kalligrafiuniversitet i London. Med bokstäver som sin konstform skapar hon meningsfull konst där budskapet är centralt. Ylvas formspråk är enkelt men underfundigt, vilket ger produkterna ett långt liv - perfekt för att skapa en personlig och ombonad känsla hemma. Kollektionen har en neutral färgskala med vacker grafisk handskrift i svart. Kuddar och mattor är gjorda i jute med detaljer i skinn och de övriga delarna i mjukvitt stengods.

 

  • Matta 70 x 200 cm pris 399:-
  • Lampet i porslin med text " IS THERE ANYONE OUT THERE? höjd 40 cm 399:-
  • Kudde text "AIM FOR THE STARS" 40 X 60 cm 399:-

Teatern i franska St Nazaire

Byggandet av Saint-Nazaire teatern började i mars 2010 och förväntas vara slutförd under 2012. Den är designad av arkitektbyrån K-arkitekturer.Teatern kommer att vara värd åt mer än 850 åskådare och det kommer att innehålla ett brett utbud av kulturella aktiviteter för alla åldrari många konstformer från drama och dans till musik och film. Beläget i hjärtat av den gamla järnvägsstationen och ubåtsbasen har teaterprojektet ställts inför utmaningen att förena det kejsardömets arkitektur med en beslutsam modern design.

Via Muuz


Fint hos Stilbyrån

Stilbyrån.se säljer inredning och kläder, uteslutande begagnat och noga utvalt från 1900-talet och drivs av systrarna Carina och Therése.

- "Vi håller oss uppdaterade med trender, men det är framförallt en personlig stil du hittar hos oss. Därav namnet, Stilbyrån. Just nu hittar du en go´blandning av 50-80-tals kläder, industri, lantligt, design, rufft o rått, men detta kan och kommer att skifta över tiden. För andra året i rad har vi sommarbutik på 36kvm i en gammal uthusbod i Sikhall Dalsland. Vi har öppet onsdag-söndag hela sommaren. Sikhall är för övrigt en semesterort med båthamn, bad och camping så det är värt en utflykt."