Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Anpassad sökningTill fotograf Helena Karjalainen

  RSS 2.0

Fint inredningsreportage hos Lantliv

Bengan klarar sig fint utan elektricitet i kojan på 15 kvadratmeter berättar tidningen Lantliv i ett fint reportage från Gotland. I huset finns ingen elektricitet, Bengan lyser upp de 15 kvadratmetrarna med fotogenlampor.

– Jag vill inte ha el här. Den lyser upp för starkt på kvällarna och då ser man bara fiskebodens insida, inte naturen utanför. Värme, när sådan behövs, får Bengan från en gammal vedeldad kamin. Ett gasolkylskåp erbjuder lite bekvämlighet.

– Tack vare att boden är så liten värms den upp snabbt. Det gör att den är lätt att använda året runt.
Bilvägen slutar 800 meter från fiskeboden. Vatten och annat som är tungt transporterar Bengan på gammaldags sätt i en skottkärra. Den smala gång- och skottkärrestigen går genom ett vackert gotländskt landskap och ju närmare fiskeboden man kommer, desto mer dämpas civilisationens vanliga ljud och man upptäcker naturen och så småningom havet.
Fint från Grandpa

Grandpa säljer skandinaviskt och internationellt mode, inredning och vintage

Grandpa säljer så långt det går miljövänligt  och med hög kvalitet. Produkter som har ett syfte och som verkligen används. "Vi eftersträvar att även i detta sortiment hitta produkter som produceras på ett miljövänligt sätt. Miljövänligt innebär för oss också hög kvalitet och långhållbarhet."
Rea på design och inredning

Nu är det dags att kika på rean på internet, det finns många bra butiker med bra priser

Har du kollen? Här kommer en handfull butiker som säljer inredning på internet om du har fler rea-tips så kommentera gärna med länkar.


Nu kom värmen och med den längtan efter sol och bad

Hemvaruhuset har alltid ett brett och trendigt sortiment för trädgård, kök och bad

Pasta en riktig trendig och smart solstol-fåtölj av aluminium och starka plastband

Är ihoppfällbar och ställbar samt har ett utfällbart benstöd. Ryggstödet går att luta i 5 olika positioner. Välj själv om stolen skall användas med benstöd eller inte.

Upptäck den nya utomhusduschen från Demerx
Sunny 30 är sexkantig och helt i svart aluminium, bortsett från fronten som är i borstad (blank) aluminium. Med en inbyggd varmvattenberedare som värms gratis av solen ger Sunny 30 (30 liter) dig en cirka 15 minuters skönt tempererad dusch. Sunny 30 är utrustad med blandare samt tak- och fotdusch.

Eller varför inte Style Vägghängd utomhusdusch/trädgårdsdusch

En läcker utomhusdusch med stilren design och med ett modernt duschmunstycke. Smarta väggfästen.
- Avstängningsventil på röret.
- Kopplas direkt från trädgårdsslang eller fast installation.
- Alla delar i rostskyddat material.
- Höjd: 1800 mm

Samtliga bilder Hemvaruhuset


Allt om OS i London 2012 - design som ledord

Nu är det dag OS i London 2012 - vi bokar den 27 juli - 12 augusti
Kommer du att följa slaviskt eller sitta brevid i protest under OS 2012? Vad du än föredrar så måste du läsa in dig på arkitekturen, designen och PR-materialet kring OS. Jag börjar med den fantastiska huvudbonaden Olympia - snart i var mans, eller kvinnas  ägo. Hos Culture Label hittar du mycket OS-material just nu. Det officiella materialet går i rosa, hör och häpna. Jag delar med mig av spännande och intressanta sidospår till sporten.  Ladda hem ett skrivbordsunderlägg under OS. Du kan beskåda Adidasfotbollen och mycket mer.

Varumärket och visionen för London 2012 lanserades i London den 4 juni 2007 av Sebastian Coe
De fyra ursprungliga färgerna i London 2012's identiteten - rosa, blå, gröna och orange - inspirerades av världar av media, kommunikation och mode. Färgerna är noga utvalda för att kommunicera andan under de olympiska spelen: energiska, pigga, ljusa och ungdomliga. Mottot för London 2012 är "Inspirera en generation".

Länk till webbutiken för London 2012
Facklan som nominerats till designpris.


Så här ser en av medaljerna ut under OS 2012, denna delas ut i Paralympics
Javisst ger Coca Cola ut en limiterad upplaga av sin butelj och denna kan endast inhandlas på varuhuset Selfridges. Dessutom har de byggt Coca Cola Beatbox Pavillion.
Rosa, rosa och åter rosa lyder den grafiska profilen under OS 2012.


Magma har ritat denna tältbyggnad där tävlingarna inom skytte kommer att hållas.
Fint från Wohnzimmer med Van Asch

Saker med edge, möbler med sting och textiler med det där lilla extra, så skulle man kunna beskriva sortimentet hos Wohnzimmer. Van Asch har handtrycka kuddar och Wohnzimmer har vissa av dem i sitt sortiment. Rachel Van Asch skapar med sin helt egna stil unika föremål som blir spännande och vackra accenter som lyfter fram och väcker tankar. Passar lika bra i ett hem tillägnat rockig musik som shabby chic.

Snygga miljöer hos Shootfactory

Shootfactory hyr ut miljöer för film- och fotouppdrag

Miljöerna finner du runt om i hela världen men de flesta finns i London. Jag blir minst lika inspirerad av de industrilokaler som förvandlats till ljusa lägenheter som av de renoveringar som utförts.


Foton Shootfactory

Höstnytt på HM Home - Decadence Glamour

Jag gillar glamour, det kanske är lite, en liten skopa Maria Montazami över mig. HM Home bjuder i vilket fall på mer mogen touch i denna kollektion i höst. Spana in Decadence Glamour.

Fina visitkort med stämpel i guld

Nana är en multitalang från Hong Kong som bestäät sina snygga visitkort från garden&co, visitkort med stil.

Gör din egen matolja med vindkraft

Jag gillar god mat berättar Dave Hakkens och förespråkar ekologiskt tänk i sitt arbete
Mat som är gjort på rätt sätt med bra ingredienser är ledorden och Dave har skapat maskinen som fungerar på bara vindkraft. Samla några nötter och lägg dem i maskinen. När maskinen startar bara luta dig tillbaka och koppla av. Det som blir över är en massa full av protein, bra för matlagning eller att mata dina djur och växter med. Maskinen använder inte värme vilket innebär att du får en god äkta kallpressad olja.


Via Tredhunter

Finaste espressomuggen är en raket

Rocket espresso mug är den finaste espressomuggen jag kan tänka mig, lite Tintin möter ABF-kursen i keramik


Via Shapeways

Moon Chart Print

Jag vill ha en egen måne sjöng Gärdestad och nu kan du i alla fall få den hemlevererad som en poster.


Via SwissMiss

Eels Jewellery passar tatuerade sjöbusar och mig

Underbara smycken som skapats i ben och som Tenille Evans ristat in sina teckningar och skisser i, illustrationerna är lika traditonella tatueringar som sjömän brukade ha och själv är Tenille som en pekbok. Men som så ofta önskar jag att ni artister därute bytte tjänster med era vänner som kan fotografera, bra bilder på era produkter är A och O för att synas.


Ambre Botanical naturlig hudvård i snygga förpackning

AMBRE vars produkter är rena, kemiska fria, friska, full av smak och mycket koncentrerade - upp till 5 gånger mer koncentrerade än några massproducerade "organisk" krämer och lotioner som kan innehålla upp till 80 % vatten.

Via Wallpaper

KIKKERLAND bjuder på design med humor

KIKKERLAND och Sebastian Errazuriz har skapat moderna salt- och pepparströare. Mer fint från KIKKERLAND är vägguret med fågeln - Early Bird Kitchen Clock. Eller varför inte Poodle Hub?
Via MocoLoco

Nikon D800 ett test med min nya kamera

Det är dags för mig att lära mig min nya Nikon D800

Jag har tidigare fotat med Nikon D90 som är en bra kamera och täcker de flesta behov för en fotograf som inte har foto som yrke. Om du ska arbeta mer med bilder så behöver du tåligare utrustning och en bättre kamera.

Har du "Photoshoppat?"
Idag arbetar fotografer i digitala mörkrum som heter Lightroom och Photoshop. Lightroom gör grundredigeringarna, arkiveringen och sorteringen. Photoshop förbereder och korrigerar bilden för tryck och webb. Nikon D800 har alltså mycket mer information i sina bildfiler än de som spottas ut ur D90, det betyder att du kan göra mer med bilderna efteråt exempelvis plocka upp mer ljus i lågdagarna när du framkallar. Så svaret på frågan som många får om man "Photoshoppat" bilderna är: Ja, naturligtvis.

Stora filer, beskärning och smarta funktioner
Mina bildstorlekar blir stora med Nikon D800 beskärning får cropp en helt annan betydelse, eftersom du kan ta bort stora delar av bilden samtidigt som du har en stor skarp bild kvar.  Ergonomiskt finns favoriter precis som tidningen Kamera & Bild skriver -  möjligheten att slå på och av auto-iso genom att trycka in iso-knappen och justera med det främre reglaget. Det finns nu också inbyggd automatisk distorsionskontroll för objektivens brister. Totalt finns 51 autofokuspunkter med möjligheten till ansiktsigenkänning, vilket innebär att fokus hålls på ansiktet medan du komponerar bilden. Autofokusen är bra, du kan följarörelser i 3D-läget utan problem. En bra funktion är dubbla minneskortsplatser, ett CF-kort och ett SD-kort.

För att få ut dina RAW-bilder så måste du uppgradera till senaste versionen av Lightroom och skaffa en bra dator om du inte redan har det, mycket RAM-minne är viktigt, jag har 16 GB och har inga problem med bildredigeringen.

Det viktigaste
Ingen kamera i världen räddar en dålig fotograf, utan det är personen bakom som skapar bilderna, en kamera är bara ett verktyg.

Länk till min portfolio:
http://helenakarjalainen.tumblr.com/


Fotograf Helena Karjalainen. Fotat med Nikon D800, 50mm 1.4 i min studio i Eskilstuna

Blogg du inte får missa

Byggfabriken har en egen blogg, så klart. Här kan du bland annat läsa om restaurangen Vigårda i den nya gallerian MOOD i centrala Stockholm. Vigårda, som drivs av bland andra mästerkocken Melker Andersson, har arkitekterna Dinell Johannson skapat inredningen i riktigt härlig gammal stil med hjälp av Byggfabrikens sortiment. Sedan kan du ta del av Byggfabrikens inspirerande bilder, så klart.Foto: Sara Danielsson för Vigårda

Foton: Byggfabriken


Pantern en snygg bäddsoffa från Sweef

Pantern är bäddsoffan i minimalistisk design

Den stilrena bäddsoffan Pantern från Sweef smälter in lika bra i hemmet som i en mer offentlig miljö. Klädseln är i lättskött och tåligt konstläder i högsta kvalitet, välj mellan vitt eller svart. Ryggstödet regleras enkelt mellan sittläge, tillbakalutat mellanläge och bäddläge. Benen är i rostfritt stål pris är på strålande 4 000 :-Snygga armaturer från Byggfabriken

Armaturer, eller i dagligt tal kallade lampor med porslinssockel eller i plast har efterfrågats här på bloggen. Byggfabriken säljer ett flertal modeller i varierade priser. Om du vill se några socklar i inspirerande miljöer så se mitt inlägg här.
Tikau finsk design för välfärd

Finska Tikau grundad av Taina Snellman gör något för att försöka förändra levnadsvillkoren får fattiga i Indien. Om du vill hjälpa till så kan du läsa mer om Tikau Share. De handgjorda designprodukterna av Tikau har blivit en följetong  i finska tidningar, men de är mycket mer än bara cool design. Inspirerad av estetik och hantverk på landsbygden i Indien och kombinerar Tikau skandinavisk design med ett brett synsätt på rättvis handel och hållbar utveckling, vilket ger ett unikt alternativ till massproducerade produkter.
Foto Satu Pallander

Lo Bjurulf är stylist och jag drömmer om en studio

Lo Bjurulf är stylist och har bland annat iscensatt Mora Armaturs senaste bilder med armaturer från Byggfabriken. Lo hittar du bland annt hos Agent Bauer. En miljöbild som jag fastnade för var denna där inredning ställts upp i en fotostudio, man ser fonderna som är uppsatta på väggen, detta drömmer många fotografer om - en studio med naturligt ljus, även jag.

Min portfolio på Tumblr
Jag har börjat upprätta en fotoportfolio på Tumblr, jag har en termin kvar på fotoutbildningen på Berghs sedan hoppas jag att jag kan arbeta extra med foto.WDC Helsinki 2012 i sommar?

Fridens kapell i Kampen är en succé på WDC i Helsingfors

Sedan invigningen i juni har över 40 000 personer besökt träkapellet på Narinkens torg i hjärtat av Helsingfors. Idén bakom kapellet är att erbjuda en offentlig plats för både tystnad och samtal. Men religiösa ceremonier lyser med sin frånvaro. Kapellet, som ingår i designhuvudstadens program, är ett utmärkt exempel på arkitektur som bygger på genomtänkt servicedesign. Byggnaden har också rönt mycket uppmärksamhet utomlands – redan innan kapellet stod klart kammade man hem det prestigefyllda The Chicago Athenaeum International Architecture Award 2010. För designen av Fridens kapell står den finländska arkitektbyrån K25.

Läs gärna mer på Designboom

Sista dagen för tävlingen om en valfri tapet från Mr Perswall

Mr Perswall

Mora Armatur bjuder på inspiration i vitt och trärent
Fotograf/Källa:Petra Bindel. http://www.moraarmatur.se/

INDISKA lanserar ny inredningskollektion – Designad av Swedish Ninja

INDISKA och Swedish Ninja tagit fram en helt ny inredningskollektion inom hall och förvaring. Den nya kollektionen kommer att finnas i butik i början av augusti. Swedish Ninja, eller Maria Gustavsson som designern egentligen heter, fick i uppdrag att ta fram ett helt nytt uttryck för denna del av INDISKAs sortiment. Resultatet är en hel kollektion i nya färger, mönster och former, som ersätter det ordinarie standardsortimentet inom hall och förvaring framöver.

Maria, som tidigare designat för bland annat min favoritbutik Anthropologie, ville tolka det moderna Indien, med fokus på funktion för den lilla hallen, och samtidigt ta tillvara på hantverket.
- Jag ville skapa ett modernt uttryck, men framförallt att man ska bli kär i produkterna. Eftersom jag försöker att undvika att följa starka trender, är min tanke att man ska använda produkterna i flera generationer, säger Maria Gustavsson.

Basfärgerna i kollektionen är turkost och vitt, men även andra färger, som orange, syns. Delar av kollektionen kommer även som ”Limited Edition”, i en starkt gul färg. De olika delarna som ingår i är till att börja med:
Skoställ – 499 kr Hatthylla – 799 kr Förvaringsstol – 1 499 kr Multikrok – 399 kr Krokhängare – 199 kr/299 krHar du sett en sådan Mackapär?

Mackapär drivs av två entusiaster, Ulrika och Robert Kullenberg

Lampan kom de i kontakt med första gången när de letade efter den perfekta industrilampan till sin taklägenhet. Det tog tid att hitta ett exemplar, de som finns bevarade är ofta i dåligt skick eller sönderrenoverade. Men där föddes idén, och efter mycket arbete med att identifiera innehavarna av upphovsrätten, långa förhandlingar, flera prototypserier och många timmar senare, så är lampan nu klar att möta en ny marknad.


Yrkeshögskoleutbildningen Projektkoordinator inom möbel- och inredningsbranschen

Till hösten startar yrkeshögskoleutbildningen Projektkoordinator inom möbel- och inredningsbranschen i Tibro.

Utbildningen är nära sammankopplad med satsningen på att utveckla möbel- och inredningsklustret i Tibro möbel- och skapandet av inredningscentrumet Inredia, som invigs i oktober. I Tibro vill vi skapa en innovativ mötesplats för världens inredare och då krävs kompetenta medarbetare på ortens företag som kan koordinera de uppdrag som samarbetet i Inredia skapar.

Representanter för ledningen från följande företag sitter i utbildningens ledningsgrupp: OFFECCT, SA Möbler, Tibro Kök, Noas Snickeri, Möbelboning i Tibro, Lundbergs Möbler, Möbel Design och Ire Möbler.


För mer information kontakta:
James Minard, skolchef
Folkuniversitetets Hantverkscentrum

 


Nienke Sybrandy skapar

Nienke Sybrandy från Nederländerna är formgivare
Blommor i formalehyd, laserskuren wellpapp och utskurna stilleben - jag blir inspirerad av uppfinningsrikedomen som två-dimensionella pappersvaser inspirerad av porslinsvaser från 1700-talet.

"Mina verk uppstår från observationer av det dagliga livet jag går runt dem och undersöker dem från alla möjliga perspektiv. Jag lyfter dem ur skuggorna och placerar dem i ljuset, så att deras dolda betydelse blir synlig. Varje objekt är en bärare av berättelser och symboler. De minsta sakerna innehåller stora teman. Jag förenra det lilla med det stora och därigenom skapsa en förbindelse mellan idag och det förflutna. Denna process av observation, analys och omtolkning tar form i form av bilder och föremål som på grund av deras individuella historier är definitivt inte självklar".
Nytt och snyggt - inredning på internet

Vattenslangar i fina färger
Varför har ingen kommit på detta tidigare - äntligen har någon förstått att vattenslangar inte behöver förfula utan istället kan försköna ett hem, slangarna kommer från Garden Glory och du hittar dem hos Familyroom.se.Slaapaap

Slaapaaps "två-person-kuddar" sover man extra mysigt och nära varandra – och vaknar lika sammanflätade. För den ultima ligga-sked-upplevelsen finns nu ett ‘spooning’ örngott till vår tvåpersonskudde. Gjort av ekologisk bomull  och med fina teckningar fyllda av sked-kärlek. Du beställer direkt i butikens webshop.

NK och Svensk Form i utställningen Made in Sweden

Nordiska Kompaniet tillsammans med Svensk Form öppnar utställningen Made in Sweden, som lyfter svensk design och svensktillverkade produkter. Ett antal produkter från varuhuset NK, som alla har tillverkats i Sverige, har valts ut och presenteras i varuhusen i Stockholm och Göteborg.

– Under sommaren besöks NK av tiotusentals svenska och utländska besökare. Vi vet att de har ett stort intresse för svenska varumärken och svensk design. Därför vill vi passa på att lyfta det helsvenska i varuhuset under denna period, säger Karin Högman, turismansvarig på NK.

Utställningen Made in Sweden sker i samarbete med Svensk Form, som tillsammans med NK har valt ut de produkter som visas. Med på utställningen finns bland annat svensktillverkade möbler från Per Söderbergs kollektion No Early Birds, designerduon Broberg & Ridderstråles smidesprodukter som tillverkas av Röshults i Småland, möbelkollektionen Trotters by Pieces, som produceras av finsnickare i en Stockholmsförort samt Boråstillverkade regnjackor från Stutterheim.
Stolar av min favorit Fredrik Färg. Foto: Liza Simonsson

RSS 2.0