Fint inredningsreportage hos Lantliv

Bengan klarar sig fint utan elektricitet i kojan på 15 kvadratmeter berättar tidningen Lantliv i ett fint reportage från Gotland. I huset finns ingen elektricitet, Bengan lyser upp de 15 kvadratmetrarna med fotogenlampor.

– Jag vill inte ha el här. Den lyser upp för starkt på kvällarna och då ser man bara fiskebodens insida, inte naturen utanför. Värme, när sådan behövs, får Bengan från en gammal vedeldad kamin. Ett gasolkylskåp erbjuder lite bekvämlighet.

– Tack vare att boden är så liten värms den upp snabbt. Det gör att den är lätt att använda året runt.
Bilvägen slutar 800 meter från fiskeboden. Vatten och annat som är tungt transporterar Bengan på gammaldags sätt i en skottkärra. Den smala gång- och skottkärrestigen går genom ett vackert gotländskt landskap och ju närmare fiskeboden man kommer, desto mer dämpas civilisationens vanliga ljud och man upptäcker naturen och så småningom havet.Fint från Grandpa

Grandpa säljer skandinaviskt och internationellt mode, inredning och vintage

Grandpa säljer så långt det går miljövänligt  och med hög kvalitet. Produkter som har ett syfte och som verkligen används. "Vi eftersträvar att även i detta sortiment hitta produkter som produceras på ett miljövänligt sätt. Miljövänligt innebär för oss också hög kvalitet och långhållbarhet."