Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Anpassad sökningTill fotograf Helena Karjalainen

  RSS 2.0

Jag köper antika textiler i Indien

Jag shoppar inte småsaker för tio kronor eller kläder som är märkeskopior, jag letar efter annat. I Goa är det svårt att sälja saker med kvalité som på många andra turistställen - alla letar efter fynd och köper mest krimskrams.  I Baga hittar jag ett sådant unikt fynd - ett kuddfodral sytt av antika textilier, dyrt i indiska mått och väldigt dyrt för den fyndande medelturisten. Alla antika textiler som finns i butiken är unika och grossister köper in dessa gamla handarbeten från byarna runt Indien och Asien. Det är sorgligt att inse men dessa föremål kommer långsamt att försvinna - idag skapas inte sådant här hantverk längre - en ny generation som köper färdigsytt kliver in i det moderna samhället. Läs mer om mitt äventyr i Indien på HKfoto.blogg.se

In English
Situated just off the famous Baga Beach in Goa, is a fixed price lifestyle shop specialising in unique home furnishings, rare old textiles and unusual gifts.Copyright Helena Karjalainen

Bordet LACK gav benet till en lampa

Denna lampa har Crawford Creativ Studio skapat av ett av benen till bordet LACK. Med glödlampa för tavelbelysning, textilkabel och en strömbrytare med kedja så skapades detta mästerverk. Jag skulle kunna tänka mig denna lampa fast som en väggfäst armatur.

Länkar
Dragströmbrytare


IKEA Hackers fortsätter göra sin egen grej med möbler

IKEA Hackers är samlingsportalen för de som hackar, dvs gör om IKEA-möbler
Det finns mer eller minre avancerade lösningar. Två snygga sådana är redesignen av hyllan Expedit där den ena hyllan fått dörrar där du kan stoppa in LP-skivor i. Kickstarter är en webbplats där människor letar efter finansiärer för sina projekt. Shane heter killen vars projekt är Expedit-hyllan med aluminiumdörrar. Den andra lösningen består av att man flyttat hyllplanen och lyft upp hyllan på väggen, en idé som är genomförbar för de flesta av oss. Fler projekt hylla med betsade luckor och hylla med plats för en 40-tums TV.

Länkar
Expedit Reshuffled
Kickstarter
Fler gör-det-själv projekt från IKEA Hackers webbportal, alla dessa projekt rör IKEAs möbel Expedit.

Boolia löser förvaringen med smarta bord

Jag föll stenhårt för Boolias bord, både matbordet som kan förvandlas till ett arbetsbord genom att dra ut skivorna, under gömmer sig praktisk förvaring. Som bloggare med intresse för färg och form så ter sig detta bord som en dröm. Flip det finns dolda fack i bordsskivan, lådor i sidorna och därmed gott om plats för pyssel, papper och den bärbara datorn. Dessutom gillar jag skrivbordet som har skivor man kan lyfta upp och där kan man lägga det essentiella för sin arbetsplats. Skrivbordet Arbor kombinerar olika träsorter med varandra.

Länkar
BooliaMaison & Objet 2012

Europas största inredningmässa Maison & Objet 2012 i Paris, har beskådats av Ellie Tenant från Apartment Therapy hon ger sin rapport av trender, mönster, färger och stilar som kommer att definiera inredningen framöver.Ellie ger en första titt på senaste nytt från mässan. Här är mina favoriter.

"Bougies Russes" är namnet på ljuslyktor av Stephan Lanez för Marcel - ett set består av sex lyktor som går att stapla ihop som Matuschkadockor när de inte används, tillverkade av glas som är mjölkiga, det ger illusionen av att det finns lite dimma eller varför inte lite rök inuti lyktan.

Missoni visade jättepuffar, modulsoffor och inredningstillbehör klädda med textilien "Macro Knit" - ett tryckt mönster som visar förstorade stickade textilier.


NK säljer ut installationer från sina skyltfönster

Överskottet från försäljningen går till Stockholms Stadsmission
För första gången säljer NK ut installationer från sina skyltfönster. Ett antal utvalda verk från förra årets kampanjer i fönstren på Hamngatan i Stockholm ska auktioneras ut. Försäljningen sker i samarbete med nätauktionssajten Bukowskis Market och överskottet från försäljningen går till Stockholms Stadsmission


JoAnn Tan, Creative Director för NK
NK:s skyltfönster har under åren gjort sig kända för att vara spektakulära och unika. Sedan ett år tillbaka är det JoAnn Tan, Creative Director för NK:s skyltfönster, som skapar alla konstverk för skyltfönstrens olika kampanjer. JoAnn har tidigare arbetat för Moschino och gjort sig känd för sina spektakulära installationer till bland annat deras skyltfönster och till Hotel Maison Moschino. Ett urval av de saker som tagits fram till NK:s skyltfönster kommer nu att få nya ägare.

Bland objekten, som samtliga är handgjorda, finns en sko från Rodebjers höstkollektion 2011, skyltdockor skapade av små blå pärlor och en bärbar Marie Antoinette-klänning av plastband. Samtliga objekt med tillhörande presentation finns presenterade på Bukowskis Markets hemsida där också auktionen sker.
http://www.bukowskismarket.com/
http://www.bukowskismarket.com/
http://www.bukowskismarket.com/

Hej Jimmy Schönning!

På Formex han jag snabbt hälsa på Jimmy Schönning och bränna av lite bilder på honom innan jag skulle hålla mitt föredrag. Efteråt promenerade jag runt i hans monter och kikade närmare på allt snyggt. Jag har under hösten fått pressmeddelanden om hans sortiment och väntat på att göra ett större inlägg, nu kom den inspirationen. Jag gillar hans stil: maskulint, stabil känsla, med mycket inslag av metall och fina material som sammet och gammalt trä.

Lampor från Watt och Veke i Eskilstuna
Jag var tvungen att fråga om de snygga lampskärmarna som nästan blivit hans signum och som saluförs av Watt och Veke som ligger här i Eskilstuna. Han berättade med ett leende att det var först nu som lamporna kommit igång i produktion att de som visats tidigare bara hade varit prototyper. Jag måste tillägga att du får inte missa Watt och Vekes outlet när du besöker Eskilstuna, här hittar du rejäla fynd.

Tapetserie av fotografen Jessika Jarl
I Jimmys monter fanns en riktigt snygg tapet från JS Hem kollektionen som heter Patina och är framtagen tillsammans med fotograf Jessica Jarl. Jessicka och Jimmy Schönnings tapeter har namn som BLACK LACE och READY OR NOT, du får inte missa hennes sida If my walls could talk där du kan köpa hennes fotografier och få dem som tapeter!

Du har väl inte missat Jimmys drömkök i DN?
Jimmy Schönnings kök går i svart, vitt, metall och grönt. Precis som hans egen inredning som jag såg på Formex. I DN berättar han att:
- ”Jag ville ha ett industriellt välfungerande kök, mer som ett restaurangkök, med öppen förvaring under bänken. Det är ljuvligt att laga mat när alla skålar och hjälpmedel står öppet och lättillgängligt, lagar man mat tillsammans med vänner så ser de var allt står och behöver inte fråga.”

Länkar
jimmyschonning.blogspot.com
www.dn.se
ifmywallscouldtalk.com

Jimmy Schönning

Foton Helena Karjalainen


- Hej Jimmy, dig måste jag prata lite med.

Foto DN/Per-Magnus Persson
Björkgrens­lampan har en ljusslinga från Granit som ger mycket ljus men går att dimra. Runt bordet från Hay står svarta Pantonstolar och metallstolar från Tolix.


Foto Jessika Jarl

MayaLee från Eskilstuna lanseras i USA i Cottages & Bungalows


Underbara fotografen MayaLee från Eskilstuna gör premiär i USA med sina bilder

Självlärd, enträgen och smått nördig vad gäller fotografering skulle jag vilja beskriva Lise-Lott Adolfsson alias MayaLee från Eskilstuna. Hon brinner för en nostalgisk touch i sina bilder och säljer både konstfotografier på Etsy som fotoreportage till USA. Cottages & Bungalows lanserade fem helsidor av hennes bilder nyligen. Vi brukar dricka en cappuccino och snacka foto med varandra och jag beundrar verkligen hennes fotostil - den sticker ut i mängden, man anar när MayaLee stått bakom kameran!

- "Häromdagen fick jag Cottages & Bungalows. Det var deras julnummer som damp ner i brevlådan. Jag blev så glad när jag såg att jag fått 5 helsidor med mina bilder! Supersnygg layout när bilderna täcker hela sidorna tycker jag. Det är bilder hemifrån mig och en liten intervju och små texter med tips från mig hur man skapar stilen. Nu under 2012 kommer jag vara med i fler tidningar både utomlands och i Sverige, dels i inredningstidningar och bröllopstidningar."

Länkar
www.mayalee.se
mayalee-dreams.blogspot.com

MayaLee in the USA

Foto MayaLee

"In Sweden, Christmas dinner is capped by a platful walk into the forest to find Tomte, the Christmas gnome. While this jovial activity is more nostalgic than earnest, recalling its fanciful style at home in small vignettes is a delightful way to pay homage to a Scandinavian tradition. Artist and photographer Lotta Adolfsson says the key to creating a whimsical woodland is with candy colors, fun patterns and, of course, plenty of red spotted mushrooms.”


Bröllopstävling värde 25.000 kronor!

Nu har du chansen att vara med och tävla om allt en brud behöver inför sitt bröllop till ett värde av 25.000 kronor
Tävla här>>


Nelson Mandela i broderi från Molo Mimi på Formex


Återvinning på ett skönt sätt
på Formex
Sydafrikanska Molo Mimi broderar på lapptäcksteknik och skapar fantastiska produkter - kuddar, väskor möbler och väggtavlor. Tavlorna fotograferas och trycks sedan som hälsningskort. Svenska Terrible Twins visade upp produkterna på Formex och jag föll som en fura.

Molo Mimi drivs av Lisa Nettelton och ligger i Port Alfred i Sydafrika. Man arbetar med en teknik som kallas fritt översatt med "fria-stygn", tygerna sätts samman och skapar på så sätt nya unika tyger och dessa illustreras på en mängd innovativa sätt. Alla tyger samlas in av överblivet material från textilfabriker och som annars skulle kastas bort.

nelson mandela
Foto Helena Karjalainen

Pressbilder Molo Mimi

Karin Meijer en av mina favoriter på Formex

Karin Meijer berättar för mig att hon spritsar ut leran i gips, när leran är lagom torr så formar hon leran runt en skulpterad form. Bruksföremålen tillverkas i huvudsak av gjutlera: porslin eller stengods som gjuts eller spritsas och byggs ihop.  - "Det är myclet pyssel och fixande med keramiken, den måste slipas och fogas samman vackert", berättar Karin.

Tips
Hos Hus&Hem hittar du ett hem med Karin Meijers keramik
Sugen på att köpa?Foto Helena Karjalainen

Ida Överby skapar ljuskronor av överblivet porslin

Crème de la crème
Ida Överby ställer ut i avdelningen Young Designers på Formex.  Ida fyndar porslinet på second hand, helst handlar hon in sitt porslin från second hand butiker som bidrar till välgörenhet. Hennes ljuskronor har ”prismor” av porslinsskärvor från kända serviser och det är mycket arbete med kronorna och du får betala från från 4 000 kronor för en av dessa inuka objekt.

Ida: -"För att inte drunkna i blöjbyten och treårstrots började jag under 2009 på allvar att nära och odla mitt kreativa intresse igen. Resultatet är saker som jag säljer i min webbutik, Crème de la Crème. I mitt sortiment finns också annat än textila produkter. Återbruk ligger i tiden. Min utmaning är att återanvända, hitta på och tillverka produkter som passar lika bra i folkhem som i fin salong. Och som för det mesta är unika. Det finns oftast bara en av varje."
Här har ett porslinsfat gjutits in i en form av betong.

Foton Helena Karjalainen

Den stora ljuskronan är formgiven med inspiration från den klassiska kristallkronan. Färgmatchade porslinsskärvor hänger i stålringar i fyra olika etage. Ljuskronan har fyra stycken ljuskoppar för stearinljus och elektriskt ljus i form av en stor klar glödlampa fäst i vit porslinssockel och färgmatchad textilsladd. Mot taket sitter en upp och ner vänd porslinsskål som döljer kontakt och upphängningskrok.
Pressbild: Den stora ljuskronan är formgiven med inspiration från den klassiska kristallkronan. Färgmatchade porslinsskärvor hänger i stålringar i fyra olika etage. Ljuskronan har fyra stycken ljuskoppar för stearinljus och elektriskt ljus i form av en stor klar glödlampa fäst i vit porslinssockel och färgmatchad textilsladd. Mot taket sitter en upp och ner vänd porslinsskål som döljer kontakt och upphängningskrok.


Det var väl våren vi letade efter på Formex?

Där satt en äkta tant - lika ovanligt som ett handskrivet brev
Paradisverkstaden hade en underbar monter där jag som besökare fick ta del av det hantverk som ligger bakom keramiken. Jag gick på keramikkurs i flera år på ABF och hade en underbar lärare. Under min tid på Eskilstuna Folkhögskola där jag läste olika eststiska ämnen så var keramik ett av mina favoritämnen. Där i montern på Formex satt en äkta tant, med äkta färger och målade för hand. Det är lika stor chans att få se något sådant som att få ett handskskrivet brev med ett riktigt frimärke på.

Skulptur och måleri live på mässan
Paradisverkstaden - nominerad till Formidable 2012 med rutiga burkar och vaser av Hannah Paradis. Paradisverkstaden formger och tillverkar glas och stengodskeramik, drejat och målat för hand. Närheten till naturen återspeglas i organiska former och dekorer. Eva och Olof startade sin verkstad 1975 på Öland.

Sugen på att köpa?

Paradisverkstaden
paradisverkstaden

Där satt en äkta tant
Paradisverkstaden
Bilden är trixad och fixad i Photoshop och blev nästan som en tavla.

Jag bloggar för Formex!Till http://formexmagazine.se/

Föredrag om inredningsbloggande på Formex

Under Formex första dag var jag inbjuden att hålla ett föredrag om bloggande och inredning
Iniativtagarna till inbjudan var KD KONSTIG Design, Frau Furtenbach och Erika tubbin. De hade en väldigt snygg monter och en toppenplacering på mässan. Som tack fick jag den vackra pelargongobelängen som KD KONSTIG Design formgivit och den kommer att bli fantastisk i vår nya lägenhet som vi flyttar till om ett par månader.

Sammanfattning av föredraget
Mitt föredrag innehöll tankar om hur bloggandet förändrats sedan år 2006 då jag startade min blogg. Då, var vi många amatörer som entusiastiskt upptäckte detta medie. Idag är inredningsbloggaren välutbildad inredningsdesigner, stylist, fotograf, journalist eller som jag -  har en fil kand i kommunikationsvetenskap. Att idag slå sig fram som inredningsbloggare utan att vara kändis kräver en hel del.

Att synas på en inredningsblogg
Om du som företagare vill få möjlighet att synas på en inredningsblogg så behöver du framförallt bra pressbilder. Idag är läsaren van att njuta av vackra bilder och intressanta texter, men i bloggvärlden är bilder det essentiella. Var generös med bilderna och göm dem inte alltför mycket bakom lösenord och bildbanker, ju snabbare vi får tag i bilder desto snabbare. Kräv länkning tillbaka, på det sättet skapas trafik år båda hållen.

Annonsera på de bloggar som moptsvarar ditt sortiment, din budget och ditt geografiska läge. Många läsare betyder inte köpstarka läsare, och få läsare betyder inte att annonsen inte ger något. Utan det viktiga är att förknippa ditt sortiment med rätt intressenter. Hjälp läsarna hitta dina produkter, för internet är en svårnavigerad djungel!

Länk
Läs pressmeddelandet.

Föredrag om inredningsbloggande på Formex
Föredrag om inredningsbloggande på Formex
Blå Pelargon Gobeläng föreställande teckning av gammaldags mårbackapelargon. Konstnär Emma Sjödin.
Bilden är tryckt med högsta kvalité på tvättbart tyg. Aluminiumrör till fållning upp- och nertill medföljer.

Formex 2012 års temautställning - inspirerande av Synnöve Mork


Formex stora trendtemautställningar på entrétorget är alltid så inspirerande, särskilt när Synnöve Mork stylar. Jag arbetade i många år som dekoratör på bland annat Åhléns och dras per automatik till just denna del på Formex. I år fanns tydliga etiketter på var du hittar sakerna i utställningen med monternamn och leverantör, mindre kul på bild, men praktiskt som besökare.


I år satsar Formex på "sinnligt tema" IN THE MOOD. Utställningen föreställer en lada och är skapad av designern Synnöve Mork. Utställningen har fått namnet ”Fågel - fisk - eller mittemellan”.  Ladan är fylld med nya spännande produkter från mässans utställare, men som bloggläsare har du säkert redan sett en hel av dessa produkter.

Du vet väl att vi är ett gäng bloggar som bloggar på Formex egen blogg?
Titta in till oss på formexmagazine.se

Ljussättningen ett kapitel för sig
Ljussättningen är lyckad i ladan, visst är våren på gång! Ljussättningen härmar ljuset som faller genom lövverken och jag njuter av vårlökarna och det rustika inom inredning just nu.

Mer om Formex kommer här på bloggen
Jag kommer gå igenom allt fotomaterial jag har från mässan och kommer att skriva mer om de produkter jag såg och fastnade för. Det fanns mycket spännande att visa upp från denna mässa!

TIPS!
Titta gärna in till Tant Johanna som visar ett reportage från Synnöve Morks sommarhus. Som vanligt är de mest trendiga ganska vanliga i sommarstugan.

Formex 2012, foto Helena Karjalainen
En skön paus utanför huvudutställningen, en IPhone räddar dig från stressen och får affärerna att flyta.


Formex 2012, foto Helena Karjalainen
Formex 2012, foto Helena Karjalainen
Formex 2012, foto Helena Karjalainen
Kulörerna åskådliggörs med former av skärbrädor och kulörnummer skrivna med krita.Formex 2012, foto Helena Karjalainen
Formex 2012, foto Helena Karjalainen
Formex 2012, foto Helena Karjalainen
Det är skönt att vila fötterna under Formex, hallarna är många och det är mycket folk överallt. Mitt tips, gå dit som jag gjorde på en vardag - gärna på förmiddagen.


Formex 2012, foto Helena Karjalainen
Här ser du tydligt hur man arbetat med ljuset i utställningen, allt blev genast levande.


Formex 2012, foto Helena Karjalainen

Lento brandvarnare från Jalo Helsinki

Det finska designföretaget Jalo Helsinki har samarbetat med två formgivare; Harri Koskinen och designern Paola Suhonen (mer känd som Ivana Helsinki)  tillsammans har de tagit fram en brandvarnare med lite roligare design än vad vi är vana vid. Suhonens lekfulla Lento brandvarnare finns i fem olika färger och kan fästas med 3M tejp. Brandvarnaren finns bl.a. på Finnish Design Shop, läs mer när lansering sker i Sverige på www.jalohelsinki.fi.

Paola Suhonen är en av de mest intressanta namnen inom finsk design. Hennes klädmärke, Ivana Helsinki, var den första nordiska damkonfektion som presenterades på Paris Fashion Week.

 

 


Kurbits på catwalken

Min man är från Dalarna och jag brukar lyfta ämnen om design och inredning både från  Dalarna och från min hemstad Eskilstuna. Jag ramlade över dessa vackra kurbitsmålningar av Barbro Slotts som är just från Dalarna och något i dem fick mig att börja längta så efter våren och värmen. Jag började också fundera på om Barbro inte ska ta och göra en inredningskollektion på sin nya karriär?

Rochas chefsdesigner Marco Zanini har gått tillbaka sin svenska mors rötter i vårens kollektion och samarbetat upp med kurbitsmålaren Barbro Slotts . Magasinet Vouge frågade Barbro hon var nöjd med det som Zanini utförde med hennes konstnärliga motiv och arbete, då ler Barbro och säger att hon älskar resultaten. "Jag plockade redan ut klänningen jag vill ha. Jag bad  honom att göra om den åt mig, med korta ärmar -Jag bara måste ha det! "

I DN berättar Barbro: "Ett motiv har rubriken Château en Suède, titeln på en pjäs av Françoise Sagan, och visar ett tretornat slott med franska flaggan, svenska flaggan och tre kronor i topp, tätt omslingrat av kurbitsar i mättade pasteller."

– Rochas chefsdesigner Marco Zanini ringde och frågade om jag kunde göra mönster till sidensjalar. Jag berättade att jag inte målar på siden utan hemvävda dukar. ”Du ska göra precis som du brukar göra” sade han, berättar konstnären och dalmålaren Slotts Barbro.

Mer om Kurbits på Kurbits. Läs mer om Barbro på Dt.

Vouge


Hustoppen nytt tv-program med eliten bland inredare och arkitekterDet har blivit dags att gå husesyn i Sveriges i tv-programmet Hustoppen får vi besöka fascinerande byggnader. Vi får vi äntligen titta in husen vi alltid undrat över hur de ser ut innanför den snygga fasaden. I tio veckor kuskar Jannika Hernelius och Andreas Forsberg land och rike runt i en gräddvit gammal Volvo P-1800 för att syna tjugo av Sveriges mest spännande hus i sömmarna. Hustoppen - premiär 23 januari.


Men i Hustoppen nöjer sig inte med att titta
De bedömer, och dömer, husen. Vilket är snyggast? Bäst inrett? Inredning, design, funktion, skönhet - allt räknas när Sveriges mest spännande hus ska utses. I premiärprogrammet av Hustoppen besöker man Sveriges kanske högsta villa - ett gammalt vattentorn i Skåne ett spektakulärt hem på sex våningar. Resan fortsätter därefter till Göteborg och en arkitektritad, modern och minimalistisk villa klädd i svart plåt – en byggnad som väckt en hel del debatt bland grannarna. Vi får också lära känna vår jurymedlem Carouschka Streijffert lite bättre när vi följer med hem till hennes hus på en skärgårdsö.

Carouschka Streijffert

Om programledarna
Jannika Hernelius
, 33 år, är inredningsarkitekt, scenograf och stylist och har tidigare setts i inredningsprogram på såväl TV3 som Kanal 5.

Andreas Forsberg, 35, är arkitekt och vann så sent som i höstas tidskriften Arkitekturs Debutpris för en roströd kubformad byggnad uppförd på Gotland.


Hustoppens jury
Gert Wingårdh är en av Sveriges mest hyllade arkitekter och har vunnit otaliga priser, bland annat för den nya svenska ambassaden i Washington.

Carouschka Streijffert är en av Sveriges mest kända och rutinerade inredningsarkitekter och har synts i inredningsprogram som Från koja till slott och Roomservice.

Thomas Sandell är arkitekt och formgivare och har ritat såväl Stocholmsbörsen som möbelserier för IKEA.

Carouschka Streijffert


Vi gästbloggar på Formex!

Ett gäng starka bloggare kommer att rapportera från Formex
Jag tycker att detta ska bli riktigt roligt, att få ta del av skilda upplevelser från Formex av så många duktiga inredningsbloggare på Formex Magazine. Jag åker upp redan på torsdag den 19 januari och  kl 11.00–11.20 och kommer jag inleda mitt besök med att hålla ett föredrag om Inredning & Bloggande i montern B01:05: "Välkommen Hem" som drivs av Erika Tubbin, Frau Furtenbach och KD KONSTIG Design.

Övriga bloggare på Formex Bloggen
Hemtrender www.hemtrender.blogg.se
Purple Area www.purplearea.blogspot.com
Fröken Kumlin www.frokenkumlin.se
It´s a House www.itsahouse.blogspot.com
lcacarlsson www.icacarlsson.se
Hemmariket www.hemmariket.se
Me and Alice www.meandalice.blogspot.com
Blogg by Maliin Stoor www.qreate.se
Too much inspiration www.toomuchinspiration.blogspot.com

Formex

Res till Hotel W Vieques Island

Det finns många skäl att besöka Puerto Rico. De har spektakulära tropiska regnskogen som är hem åt 1000 arter av orkidéer och åt 850 arter fåglar, härliga sandstränder, och ingen brist på kaffe och bananer.

Nu kan du lägga till Hotel W Vieques Island i listan, ett exklusivt modernt hotell designad av Patricia Urquiola. Detta supersnygga 157-rums hotell ligger så klart på stranden med spa - på ön Vieques, som ligger strax utanför den östra kusten av Puerto Rico. Hotellet gott om utemöbler. Mycket av dem som tillhandahålls av Spaniens ledande tillverkare Kettal, som fortsätter att ha ett starkt samarbete med Urquiola. Möblerna är gjorda med hjälp av en tredimensionell struktur, som kallas Nido D'Ape (honungskaka),en maskin gör sedan knopar av PVC på ett sätt som liknar macrame.


Foton Evan Sung


Hotell Exchange lånar av modet för inredning

Hotell Exchange har sextio rum i tre historiska byggnader, varje rum har designats och inretts av elever vid Amsterdam Fashion Institute i varje rum finns en symaskin

Vackra tyger klär de annars blanka väggar och möbler- allt för att skapa ett unikt utseende i rummen. Några av rummen har Marie Antoinette-stil med en stor klänning draperad över väggar och säng, samt ett rum baserad på sagan om Kejsarens nya kläder, där ingenting är vad det verkar”, hotellets egna ord. För gäster som inspireras av mönster och tyger så finns symaskiner tillgängliga för användning. Rumspriserna börjar på 75 euro per natt.  Hotell Exchange är en del av ett projekt som fokuserar på Amsterdams Damrak distrikt (red light district).

Webbplats: www.exchangeamsterdam.com

www.exchangeamsterdam.com

Olika sorters glaskupor till lampor har hängts upp på en elledning.


Gör det själv - foto på vasen

Finaste fotot på vasen

En enkel idé för dig som fotograferar själv eller har ett favoritfoto. Skriv ut den på skrivaren på en självhäftande etikett. Om du vill kan du lacka fotot och vasen med decopauge-lack. Fler fina idéer med foton hittar du hos Fresh Home Ideas.


Kalas med sex ljus

Kalas med sex ljus

Den norska designern Andreas Engesvik säger: ”Jag satt en mörk höstkväll med vänner och njöt av en lammstek. På matbordet stod många ljusstakar och jag såg hur deras ljus återspeglades i fönstren. Ljusen stod på olika höjder och blev till en vacker bild i fönstret med starkt ljussken och skön atmosfär. Tallrikarna på bordet och ljusets spegling inspirerade till en pool full av ljus.

Kandelabern Allas mäter 26 cm i diameter och är utformad för sex ljus, alla på olika höjd. Utseendet på kandelabern förändras beroende på vilka ljus man använder. Andreas Engesvik säger att gjutjärn som material passar utmärkt i Iittalas sortiment, även om företaget främst är känt för sina glasprodukter. Ljusstaken finns i butik från vecka 1.

allas iitalla


Kom och lyssna på mig på Formex

Välkommen till monter B01:05 på Formex

Då kommer jag att prata om bloggande och inredning. Jag kommer att summera hur bloggandet om inredning har utvecklats genom de sex åren jag haft min blogg. Hur nischar du din blogg och vad betyder personen bakom bloggen som varumärke? Varför ska man annonsera på en blogg? Måste man vara en multitalang för att driva en blogg? Kom och inspireras!

 

Välkommen hem montern drivs av Erika Tubbin, Frau Furtenbach och KD KONSTIG Design som designar bruksföremål med eftertanke – redo att flytta in i din vardag.

När? Torsdagen den 19 januari kl 11.00–11.220
Var? Välkommen hem! (Monter B01:05, Formex)

Fin goodiebag delas ut till de första 10 gästerna! Under samlingsnamnet Välkommen hem! välkomnar tre svenska formgivare dig till sin hemtrevliga monter under Formex-dagarna.

 

Under Formex händer det mycket i montern! Gå in och gilla Välkommen hem! på www.facebook.com/valkommenhem och håll utkik för fler events under mässdagarna!

Formex


Jag en trendsättare?

Vad roligt att bli uppmärksammad på Cravingz

Cravingz tror på mig vilket känns skönt. "En av trenderna som vi tror hårt på det här året är inredningsbloggarna. De kommer att växa och bli fler och det har blivit ett sätt att få en karriär inom området"

Trendenser satsar på sitt egna företag med bloggen i centrum. Underbara Clara har en egen domän. Jag satsar heltid på min blogg under 2012. Tant Johanna har lämnat ELLE Interiör och satsar på egen domän under 2012. Calinas har flyttat till Amelia för att blogga där som toppbloggare.

Foto Cravingz


Alla foton ryms inte i ramarFoton wtwohnen

Skandinavien möter Afrika och Indien

nordal
nordal
Fotografier Nordal

Rue Magazine visar det finaste

rue magasin


Foton från Rue Magazine

Nytt år nya tag

Ja, då har jag bestämt mig för att satsa på min blogg och fotograferandet på heltid under ett helt år! Hur ska det gå? Kommer någon anlita mig och hur törs jag? Vi får se, vi får se säger jag.

Jag har länge känt att det inte blir någonting av något om jag gör allt på fritiden, jag varken orkar eller hinner göra allt jag vill, jag tror fler bloggare känner så?  Så nu är det dags att testa ett helt år med att göra det jag tycker om att syssla med – att fotografera och att skriva.


Mina fotografier och de uppdrag jag gör kommer du att kunna se på HKfoto, med adressen http://hkfoto.blogg.se.  Den bloggen kommer jag att utveckla  mer både vad gäller design och layout. Jag hoppas på att kunna göra uppdrag för företag och byråer, studiofotograferandet är inte det mest prioriterande för min del.

 

Ett första uppdrag är att fotografera för Eskilstuna Församling, som vill visa sin verksamhet Visste du att härbärget, barnverksamheten, sjukhuskyrkan och mycket annat bekostas av din skattepeng? Det ska bli väldigt roligt att få dokumentera detta – ett drömupppdrag.

 

Jag hoppas du kommer kika in till min fotoblogg då och då. Och om du behöver hjälp med fotografier så vet du vart du ska vända dig – till mig så klart.

Fotograf Helena Karjalainen

RSS 2.0