Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Anpassad sökningTill fotograf Helena Karjalainen

  RSS 2.0

Amerikanska hem

Bilder är viktiga på en blogg - i de små detaljerna avslöjas det om ett hem är exempelvis stylat av proffs, om det är ett svenskt hem eller utländskt och många gånger om det är designintresserade personer som bor i hemmet. Jag vill gärna hålla min inredning här på bloggen ganska Skandinavisk - och här tycker jag att ett hem från The Brooklyn Company doftar Norden - vad tycker du?

http://www.thebrooklynhomecompany.com/default.aspx


Sweef har soffor till oslagbara priser

Ludvig Ungewitter är grundare av Sweef och han har bestämt sig för att ge svenska folket sköna, prisvärda och snygga bäddsofffor. Valen, Vesslan, Katten, Geten och Björnen är namnen på dessa fynd.

Swwef har test-slappat och sovit i sofforna

För dig som är på jakt efter en soffa och inte bäddsoffa, kan se bäddfunktionen och förvaringen som en bonus.

-Vi har vänt och vridit på ett gäng soffor för att hitta våra favoriter. Vi har test-slappat och sovit i dem och de är precis så sköna som vi vill att bäddsoffor ska vara. Vi säljer bara soffor som vi själva gillar, men till ett betydligt lägre pris än i den traditionella möbelhandeln, berättar Ludvig.

Ställer ut soffor på caféer
Sweef har fina bilder på sofforna på sin webbsida, men Sweef menar att för många räcker det inte så därför ställer Sweef ut sofforna på caféer:

- Vi vet att du vill provsitta och klämma på sofforna innan du köper. Därför har vi ställt ut bäddsofforna Valen, Vesslan och Katten på Urban Café i PUB-huset på Hötorget i Stockholm. Geten har vi ställt på Café Svarta Lådan i Skatteskrapan på söder och Björnen står på Stockholm Golfhall. Har du ett café och är intresserad så hör av dig oss. Ludvig avslutar med en uppmaning: Hör av dig på vår Facebook-sida!Foton Sweef, vad sägs om en soffa från 3500:-?

Sweef är även ny annonsör här på bloggen.

Retrotapeter som påminner om 1980

Eco Wallpaper (Ecotapeter) är ett svenskt varumärke. När Eco Wallpaper presenterar sin tapetkollektion Eco Graphic är det genom en flirt med åttiotalet. Men glöm neonfärger och axelvaddar. Inspirationen till Eco Graphic har hämtats i åttiotalets minimalistiska sida med färger som rött, svart, grått och brunt.
IKEAs Nordmyra får en makeover med tapet

IKEA Hackers visar upp ett DIY-projekt i sitt forum som säkert kan väcka lite nyfikenhet på att våga prova på att göra något liknande själv. Det är IKEAs stol Nordmyra som fått ett nytt utseende med hjälp av tapet och klarlack. Jag tänker mig att det är ganska ofta jag ser udda möbler som skulle kunna göras om - att förändra en hel matsalsgrupp och dess stolar känns inte aktuellt.

Om du är sugen på att testa DIY-projekt med tapet så missa inte min tävling på bloggen där du kan vinna bård från Boråstapeter.


Vinn trendig bård från Boråstapeter

TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD OCH VINNARE blev Smultronblomman


Vinn fyra rullar bård i serien Vintage

Boråstapeter spår att bårder ska bli ”det nya svarta” och inte enbart användas på ett traditionellt sätt utan få nya användningsområden så som att rama in dörrar eller fönster. Du kanske har ännu bättre tips på den fronten? Kolla in kollektionen Vintage på Boråstapeter ifall du vill få grepp på stilen. "Kollektionen tar shabby chic till en helt ny nivå med att spetsmönster och vitskavt matchas med råa material som betong och metall. Sköna kontraster mellan sliten vintage och romantik." Kollektionen finns i butik från 22 februari. Vinsten avser bården på bilden och bårderna är 10 meter och du vinner fyra rullar.


Tävlingsregler

1. Välj gilla på Boråstapeters Facebooksida

2. Var skulle du sätta uppp din bård?
Hitta inspiration på Newsdesk


Vinnaren får fyra rullar bård och Boråstapeter ordnar med utskicket av bårderna till vinnaren. Eventuellt vinstskatt betalas av vinnaren. Tävlingen pågår till den 29/2 2012.Highlights from the North

Decor Maison lanserar tapetkollektionen Highlights from the North som leker med vårt nordiska arv: Kiruna, Jokkmokk och Sala är bara några av namnen på tapeterna. Highlights from the North innehåller 36 mönstrade och 11 enfärgade tapeter. (Pris: 359-435 kr /rulle.) Tapetdesign: Teija Bruhn,  Borås Designservice.Foto: Daniela Ferro

Vinn en vacker plansch från Malmo.E.Artwork

TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD OCH VINNAREN BLEV JOHANNA

Under signaturen Malmo.E.Artwork har Evelina Svensson skapat en serie planscher. Allt började med en drömfågare som blev startskottet för projektet och seriens första plansch - Lost in a dream. Nu har chansen att vinna en plansch från Malmo.E.Artwork till ett värde av 200 kr.

TÄVLINGSFRÅGA

Om du vann, var i ditt hem skulle välja att hänga planschen?

Tävlingen pågår till och med den 28/2 2012. Evelina väljer enhälligt vinnaren. Eventuell vinskskatt betalas av vinnaren. Leveranssätt beslutas av vinnaren och Evelina gemensamt.


Länk
http://www.evelinasvensson.com/p/shop.html


Fredrik Färg och Emma Blanche skapar MOON för ZERO

Underbara Fredrik Färg och Emma Blanche, båda formgivare och konstnärer, har formgivit lampan MOON åt företaget Zero:

"Upplevelsen av MOON är lika trolsk som den i naturen – ljuset som omger den reflekteras på ytan likt solens strålar när de träffar månen. Effekten för tankarna till ett fängslande hologram. Betraktarens nyfikenhet resulterar i en interaktion – du rör dig runt MOON som en satellit. En som registrerar när ljuset träffar ytan, när magin blir som störst."

Armaturen är tillverkad av reflextyg, metall och matt opal-akryl. Detta är jag, detta är sådant som jag älskar att visa upp på min blogg, det nya som möter det traditionella - de glamorösa vecken i lamporna som påminner om en klänning från en Hollywood entré och självta tyget är ett modernt material som kallas reflextyg och det hittar du i exemplevis skyddsvästar.

Snygg industri-inredning från Finland

Namnet Hobbyhall.fi avslöjar inte att det finns spännande inredning på andra sidan Östersjön
Här samsas industridesign, mer romantisk stil och i Hobbyhall.fi:s märkesbutik hittar du exempelvis Luhta, Finlayson, och Marimekko om vartannat. Du hittar Moccamaster och Kenwood i en variation av färger. För er som har finska rötter, som jag eller som kanske har andra relationer med Finland så finns Erik Bruuns design av exempelvis Jaffa, drickan jag drack hos mormor.  Frågor om leverans till Sverige ställes här.


Nu har fotoutbildningen startat på Nordic School of Photography

Jag pluggar foto på kvällstid
Så nu har utbildningen på fotoskolan startat, jag läser foto på kvällstid under ett år på Berghs School of Communication. Kursen har precis startat och bilden nedan är mitt första bidrag till de uppgifter vi fått. Jag har aldrig fotat i studio utan fotar med befintligt ljus, ibland går det, ibland går det inte. Att lära sig att fota i studio ökar chanserna att lyckas oftare? Det ska bli spännande att testa fota i studio.

Vill du läsa hela inlägget om hur fotostudierna påbörjat och se fler bilder? Då kan du besöka min fotoblogg HKfoto.blogg.se

Foto Helena Karjalainen
Foto Helena Karjalainen

Detta foto tog jag i vårt badrum, det är det enda stället hemma där jag har bra befintligt ljus. Badrummet är litet och fönstret stort, dessutom så är fönstret frostat vilket ger ett skönt ljus. Med kort skärpedjup så slipper jag kalklet i bakgrunden. Modellen stod ut i en timma och mutades med lek och bad.


Angenämnt på IKEA

Ja vaserna och skålarna i den nya serien Angenäm från IKEA är som skapade för mig. Det påminner om Indien uppgraderat till en mer stilistisk form. Den mörkbruna färgen gör produkterna väldigt snygga grafiskt mot vita väggar och en stänk glamour skänker guldglansen åt vilket rum som helst. Serien är i aluminium och kostar från 99 kronor.

http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/00186569/
Kollage Helena Karjalainen

Vinn en valfri print från Tanja Metelitsa Illustration

TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD OCH vinnaren blev Chatarina!

Tanja Metelitsa är illustratör med vision är att göra hemmet mera färgstarkt med hjälp av hennes färgglada prints.  Just nu lottar hon ut en av sina prints från hennes Signerat.se shop med värde på upp till 750:-, kika in i webb-shopen och hitta din favorit!


TÄVLINGSFRÅGA
OCH REGLER

1) Vilken illustration skulle du vilja vinna och varför skulle den passa hemma hos dig?

2.) Gilla Tanja på Facebook, http://www.facebook.com/tanja.illustration


Tävlingen pågår till och med den 26 februari 2012. Tanja väljer enhälligt vinnaren. Eventuell vinskskatt betalas av vinnaren. Leveranssätt beslutas av vinnaren och Tanja gemensamt.
Kiki japansk designbutik

KIKI är en japansk designbutik i Stockholm - KIKI vill vara, trots sin storlek, ett japansk kulturcentrum i Sverige genom att introducera japanska varor och workshopes. MUSH Home besökte KIKI och du kan ta del av hennes besök. Du kan även ta del av betygsättning på japanskt te från Kiki från riktiga te-entusiaster. Jag uppskattar det enkla och jordnära i både färger och material.
Photos by MUHS HOMEMåla om effektfullt och pimpa detaljerna hemma

Med solen kommer lusten att göra lite förändringar hemma, en av de enklaste och mest tacksamma sätten att förändra är att måla om hemma. Sköna Hem bjuder på några fina tips just nu på sin webbplats. IKEA ger mig mycket inspiration och just nu finns fina interiörbilder som får mig att fundera på om jag inte ska ta och måla om några möbler här hemma. Den där svarta korgstolen var väldigt snygg mot det vita.

Andra sätt att göra om är att byta ut detaljer hemma: en nyhet hittar jag hos HärjedalsKök, i kollektion Zoo erbjuds sex stycken handtag i starka, varma och trendiga färger. Trenden med handgjorda produkter fortsätter Hemtex har tagit fram nya inspirerande mönster för sitt ”Recycle” garn som är tillverkat av återvunna petflaskor.

Foto Sköna Hem

Hos Sköna Hem: riktigt fint blír det enkla, här med delar av väggen målad.

Foto IKEA/Livet Hemma
http://www.harjedalskok.se/
Foto HärjedalsKök

Foto Hemtex

Vackra bilder hos Residence

Superretro heter Residence artikel och denna har ovanligt vackra bilder, bilder helt i min smak. Dessutom uppskattar jag mixen med asiatiskt och västerländskt inom inredning. Här i Indien har jag försökt hitta lite udda saker men jag har tyvärr varit sjuk nästan hela resan så det har varit sparsamakat med inköpen. Ikväll åker vi hem - sänder över lite värme härifrån.Förvaring - egenbyggd allltid bäst

IKEA har många olika köksskåp som man enkelt kan anpassa med egna handtag och skivor.  Med lite planering kan du få det lika snyggt som i detta reportage i Klikk.no. Vi har byggt en egen TV- och stereobänk som påminner om dessa lösningar. Många använder IKEAs köksskåp till badrummet också.

Det behöver inte alltid vara nya möbler som används, många möbler kan få en ny funktion med lite inspiration. I Rue Magasin visas denna bänk som är gjord av en gammal smal dörr, man har bara satt på ben. IKEAs möbel Expedit behöver inte omges av ultramoderna möbler, om du matchar det du har med dina loppisfynd så kan det bli högst personligt.


Foto Klikk.no


Foto Klikk.no

Foto Rue Magasin

Foto Rue Magasin

GOT2GET köp- och säljmarknad för vintage

GOT2GET är som Blocket, fast med inriktning på kvalitetsmöbler i vintage. Inte nog med att vintage är miljövänligt, det är dessutom väldigt hett i inredningssammanhang. Duxsoffan från 60-talet i ek i ett stycke är min favorit, 2700 kronor vill säljaren ha för den. Eller vad sägs om bagagevagnen med de slitna detaljerna, jag skulle nog sätta in hyllplan och ha den som en unik hylla som dessutom går att rulla. Gissa vad fåtöljen kostar?


Under the Bell, lampan som förbättrar akustiken

Under the Bell inte bara en stor lampa med en stor lampskärm. Bell skapar något där den hänger över bordet eller i ett stort rum. Lampan skapar ett mjukt sugande ljud runt samtalet och bidrar till att förbättra akustiken i rummet. Under the Bell är perfekt att hänga över matsalsbordet.


Värmen är underbar just nu i Goa

Just nu är värmen helt underbar här i Goa, som en varm dag i juli med milda brisar. Vi njuter i Ali Baba byxor och kör med vår hyrda scooter. Titta på fler bilder från min resa till Goa.

http://hkfoto.blogg.se/category/las-om-indien.html
Foto Helena Karjalainen

http://hkfoto.blogg.se/category/las-om-indien.html
Foto Helena Karjalainen

Bygga din egen hylla med rör

Denna idé från IVillage kan du egentligen anpassa helt din egen inredningsstil, färgen på rören och hyllplanen styr du helt över. Fler byggen på rör och hur du kan omvandla idéer till verklighet ser du hos Pinterest. Denna idé torde vara toppen att använda på sin egen walk in closet?Denna hylla hittade jag hos Pinetrest, tyvärr var inte källan angiven.

RSS 2.0