Lena Lundqvist Werner ger ut “Hembakt - boken om våra små underverk”

Lena Lundqvist Werner har tillsammans med mästerbakerskan Malin Ekström har hon skapat “Hembakt - boken om våra små underverk” där de bjuder på sanslöst goda kakrecept, mingelmat och drinktilltugg.

Allt bakas med ekologiska produkter och buffén bygger på den lite gammaldags traditionen om vad ett generöst kakfat ska innehålla. Hembakt innehåller recept på mycket, från hårda småkakor som Limesprits och Mandelmums,mjuka kakor som den Blå citronkakan, till småbröd med glasyrer och ingredienser utöver det vanliga där Ryttarkakorna med kokostosca är legendariska. Och så de små underverken, kakorna gästerna skickar tackkort för; Kokostoppar med apelsin, Skogsbärsmazarin eller Rocky mountain, en liten nötbomb med snövit chokladtopp!

Hembakt bjuder också på smarriga recept för gluten- och mjölkintoleranta där bl a bovete, hirs och potatis ersätter mjölet. Knäckebrödet bakat på fyra sorters frö är en ljuvlig upplevelse också för toleranta! Fram till för tre år sedan bakade Lena och Malin hemma. Men över tusen bakverk i veckan kan få den mest bakglada att krokna. Numera bakas allt i de professionella köken på de två mötesplatserna Klara Strand och Tändstickspalatset av några fler kakbakerskor men med samma entusiasm för bakning.

Hembakt finns att köpa för 120 kr inkl. moms + porto på www.lundqvist-lindqvist.se

Kommentera här: