Jag besöker Radisson Blu Plaza i Helsingfors

Radisson Blu Plaza i vid Järnvägstorget i Helsingfors är flaggskeppet för hotellkoncernens hotell i Finland. Det märks, den världsvana personalen checkar snabbt in oss och är vana vid att ta emot stressande affärsmän från världens alla hörn. Tempot är lugnare på fredagen när vi anländer och vi får ett lösenord för att koppla upp oss mot Internet på rummet.

Jag passar på att ta ett foto på mig själv på hotellet.
 
 

Foto © Helena Karjalainen

Vilket Blu Plaza hotell gästen än väljer i världen erbjuds liknande faciliteter samtliga hotellI loungeavdelningen kopplar du upp dig på storbilds-TV och visar upp din presentation för dina affärskollegor. Här sitter gästerna inte i avskilda, isolerade rum, utan mitt i hotellet. En halvvåning upp ovanför hotellets hjärta, ovan den stora matsalen, sträcker sig loungen som en balkong runt matsalen och ger affärsresenären både utsikt över matsalen och känsla av närhet till övriga gäster. Allt lyses upp av ett imponerade välvt tak som skiftar färg genom inbyggd belysning. Atmosfären är en mix av sofistikerat och trendigt.

Ari Eilola, Food and Beverage Manager, anser att "freedom of choice" är det grundläggande för hotellets bemötande av gästerna. Som exempel nämner han en affärsmän med uppgiften att hinna så mycket som möjligt under begränsad tid. Dessa gäster ska finna all service de behöver på hotellet innan planet lyfter till nästa möte. Och om hotellet mot förmodan inte har det gästen önskar så ordnar man det.

Foto © Helena Karjalainen/Snygg tjej i en klassiker.

 

Ostressade nöjesshoppare, som vi trots allt är, intar vi det lyxiga dubbelrum med Nespressomaskin och konstaterar att shopping och Radisson Blu Plaza är som gjorda för varandra. Efter en lång dag i Helsingfors trendiga butiker är det nära till hotellet och vi somnar gott i den lyxiga och extremt sköna dubbelsängen efter lite bubbel i hotellets läckra bar. Hit kommer Room & Serve igen.

Foto © Helena Karjalainen
 
Med en IPad beställer gästen själv sin mat
Hotellets restaurang Kitzens och Bar 7 Blings är unik för Helsingfors och uppfyller samma freedom of choice för restauranggästen som för den som övernattar på hotellet. Med en IPad beställer gästen själv sin mat, får utförliga beskrivningar av innehållet i varje maträtt och vilken dryck som passar till. Gästen kan även utgå från sitt humör; Busy, Hungry, Im in love, Classical är några av känslorna gästerna kan välja på. Eller komponera med de rätter du själv föredrar.
 
Foto © Helena Karjalainen/ Surfplatta i restaurangen som visar maten och viner som passar till menyerna.
 

Foto © Helena Karjalainen


1 Anna:

skriven

Där vill jag bo nästa gång! Tack för tipset!

Kommentera här: