Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Anpassad sökningTill fotograf Helena Karjalainen

  RSS 2.0

Dekorera hemma till nyåret 2012- 2013

Dukning, servetter, dekor och fotofonder
Samlade tips från duktiga inredare och bloggare, Babble.com har en samlad serie med tips som du kan kika på. Jag hoppas de här duktiga bloggarna och inredarna ger dig lite skjuts inför det nya året och att ditt party blir roligt!
 
Via Martha Stewart
 
Foto och idéer hittar du hos Design och Form.
 
Behöver du en fotobakgrund? OhHappyDay har tips på hur du gör denna glamorösa bakgrund.
 

KumKum en favorit bland smycken

Det svenska smyckesvarumärket KumKum är ett av Sveriges mest välkända smyckesmärke
 
Jag älskar smyckena från KumKum de för mig tillbaka till silvermarknaden som tibetanerna driver i Goa i Indien. Med en imponerande historia så har företaget sedan starten för snart 20 år sedan lyckats etablera sig över hela världen och säljs idag på flera marknader internationellt.Smyckena utmärker sig med sina gnistrande vackra ädelstenar på iögonfallande ringar, armband, örhängen och halsband.
 
All KumKum designs are handmade in solid sterling silver carrying the KumKum stamp and 925 sterling silver guarantee. KumKum signature cocktail rings are studded with exquisite pearls and semi-precious stones, including rare bespoke fancy cut stones exclusively created for KumKum designs, making each one unique and personal.


 

Nerderländskt mellanöstern hos El Ramla Hamra

Färgstark inredning blir vitt
 
Egentligen är hela den inspirerande inredningen från Marocko men saluförs via Nederländerna via företaget El Ramla Hamra som så ofta när det gäller denna färgstarka inredning så blir det mycket vitt, naturfärger och svart.
 
Fatimas Hand

Fatimas hand (även kallat Hamsa) är en muslimsk symbolen med en hand med två symmetriskt ordnade tummar. Fatima var den yngsta dottern till den muslimska profeten Muhammed. Symbolen Fatimas hand kan återfinnas på dörrposter, som amulett eller halssmycke och anses skydda mot onda krafter och ge tur. Fatimas hand har dock inget med "det onda ögat" att göra.
 
A colourful interior turns white at El Ramla Hamra a company that is placed i the Netherlands. In Northern Europe it´s uncommon with lots of colours in our homes and one way to to get people to embrace interior from the middle east is to customise it to more Nordic tones.
 
All Photos from El Hamra Ramla

Drawstring Lamp och Odd Table produktion med hjärta och förstånd

 
Merry-Go-Round består av ett samarbete mellan Kerstin Sylwan och Jenny Stefansdotter från designstudion Design Stories och producenterna och hantverkarna Returhuset, alla med bas i Göteborg. Produktionen är en del av arbetsträning för långtidsarbetslösa.
 
- "Besök oss på Formex Next Step 17-20 januari, monter B16:41 och Designgalleriets utställning Check In under Sthlm Design Week 4-10 februari läs mer på  merry-go-round.se" 
 
 
Textilien i Drawstring Lamp är spillmaterial från en solskyddsväv tillverkad av Svensson Markspelle, som silar ljuset vackert och därför passar bra för belysning. Dessutom har tyget en sådan struktur att det är självbärande och skapar en organisk men ändå symmetrisk form. Textilsladdarna är specialtillverkade i samarbete med Göteborgs Remfabrik.
 
The fabric in Drawstring Lamp is made by Svensson Markspelle, and is originally used as a screen to beautifully filter sunlight, making it well suited for lighting products. This textile also happens to possess a structure allowing it to be self-supporting in an organic yet symmetrical way. Inspired by the fabulous fabric we brought ourselves to Göteborg’s historic Belt Factory, and there we designed fabric power cords to complement the lampshade.

Odd Table är ett soffbord tillverkat av möbeldelar. Genom att ta de bra delarna från trasiga bord och stolar och sammanfoga dessa i en ny konstellation har en intressant möbel skapats som berättar historien om sin tidigare existens.
 
Odd Table is a living room table made of furniture parts. By taking the good parts from broken tables and chairs and bringing them together into a new constellation, a new interesting piece of furniture is created telling the stories of its former lives.
 

Som en Nordisk Nomad vandrar jag framåt

Jag är en typiskt Nordisk Nomad, en sådan där som alltid längtar bort till värmen
Jag tycker om att resa, Indien och Egypten är de länder jag besökt flest gånger. Storstäder som Barcelona, London och Istanbul lockar. En dag vill jag resa till New York, göra en rundresa i Indien se Laos och Kambodja.
 
Jag vill visa fler av mina bilder, mer design från dessa exotiska platser, jag tycker inte det räcker med att allt idag är svart och vitt, det saknnas nyanser, även i samhället. Jag vill hitta det som inspirerar mig - kanske väcker det lust hos dig också? Resor, hotell, mat och inredning från värmen.
 
Under det gågna året har jag studerat fotografi på Berghs School of Communication och drivit min blogg paralellt. Min blogg startade jag redan år 2006 och jag ser att jag har utvecklats, utbildat mig och vandrat framåt i livet - jag vill att min blogg ska spegla detta bättre- med en variation av blogginlägg: tips för renovering, gör-det-själv idéer och naturligvis inredning som den ser ut när det är genomförbart. Jag värnar om Fair Trade, vår allas strävan mot en hållbar planet.
 
God fortsättning
Helena Karjalainen
 
Länkar
Länk till min fotoportfolio - helenakarjalainen.se
RSS, feed: http://roomservice.blogg.se/index.rss
Nyhetsbrev från Bloglovin
E-post: room (at) live.se
 

DIY - julblommorna i syltburken

Det enkla är ofta det fina, Weekday Carnival fixar julblommorna i ett snyggt arrangemang med syltburkar och tomma glasburkar. Väl värt att besöka bloggen för andra tips också.
 

DIY - Nya handtag till korgen

Vill du pimpa upp din korg hemma, eller har du hittat en på loppis som förtjänar kärlek? Gör då som bloggaren Sort of Pink som gjort egna snygga handtag till sin korg, fint eller hur?
 

Fina bloggen No Home Without You

Jag vill tipsa om den fina finska bloggen No Home Without You, jag vill bara låna en bild dörifrån för att du ska få en smak av stilen, jag hoppas bloggerskan förlåter mig nu. Kransen nedan har hon skapat själv och du hittar underbara bilder som hon tagit själv genom hela bloggen!
 

God Jul med vackra inredningsbilder

För dig som aldrig hann eller till dig som kanske arbetar, God Jul med vackra inredningsbilder från Taverne Agency. Hoppas du hinner hänga upp en julkula någonstans.
 
 
 

DIY- gör ett eget laddskåp

Borås Tidning tipsar om ett snyggt ladd-skåp: Bli av med oredan bland alla mobiltelefoner, kameror och el-tandborstar som ska laddas. Snickra ett ”batteriskåp” med plats för alla laddningsbara prylar. Dörren blir en griffeltavla för att skriva små meddelanden till alla familjemedlemmar. Skåpet döljer ditt fasta vägguttag nertill och du kan komplettera uttaget med ett grenutag om du har många produkter som laddas samtidigt. Varje hyllplan är försett med en kilformad skåra som ser till att sladdarna ligger på plats.

 
Foto: Göran Ekeberg

Skriv ut gratis omslagspapper till jul

Bloggen Minieco är schysst och bjuder på formgiven julklappspapper som du enkelt kan skriva ut på din skrivare hemma. Du laddar hem pdf:en på dera s webbsida.

Dekorera julen DIY - naturligt så klart

Jag har en förkärlek för juldekorationer som jag kan plocka in från naturen. Danska Munkhus är en sådan kreativ kreatör inom blomsterbindning som får mig att få lite uppslag. Hoppas de väcker lite kreativitet i dig med.


Alla foton Munkhus
 
 

DIY - julpynt med Esmeralda

Esmeralda gör pynt till granen med sidor ur gamla böcker som gjort sitt. Genom att vika fram stjärnor och fjädrar så får hon fram en nostalgisk känsla. Bra jobbat.
 

Terrain en webbutik som skiljer sig från mängden

Terrain är en webbutik som har så mycket ljuvligt att njuta av i sitt sortiment. Det mesta går i trärent, naturliga material, papper, oblekta tyger och sortimentet är hemvävt och andas nordiskt trots att butiken finns i USA.
 

Gin med design

Gin med fruktsmaker låter kanske inte gott men flaskorna är snygg,  Slamsey's handplockar frukterna och stoppar ned dem i gin. Har någon prpvat fruktig gin? Det ser gott ut.
Via Lovely Package
 
Designed by B&B studio

Blogish - danska inredningsbloggare ger ut inredningsmagasin

Inredningsbloggar i Danmark samarbetar
Feminas kulturskribent Julia Lahme är med på listan över bloggare som skriver för onlinemagasinet Blogish och den listan innefattar även Fie L. Olsen, flosdiner.dk, Julie Arndrup, julesrules.wordpress.com och Lis Karlsson från karlssonskludeskab.blogspot.dk,
 
Länk till onlinemagasinet Blogish.
Via Femina

Jul med stil

Ibland bara måste jag visa saker som är fina men kanske inte finns i affärerna i Sverige
Men vissa saker är så fina och gör mig glad. Dessa snygga träkulor till granen eller till fönstret är just sådana odingar jag går igång på. Eller den fina kransen och misteln i filt gjorda i Rajasthan i Indien av filt som klippts till.
Finns på BranchHome
Via DesignSponge
 

Reseguide till Istanbul - en sagostad

Istanbul är vackert,  moskéer med minareter som är upplysta om kvällen påminner om sagoslott utspridda bland kullarna.
 
Vi bor mitt i turiststråken omkring moskén Hagia Sophia. det är perfekt utgångsläget, om du som vi, bara besöker denna gigantiska stad med 13 miljoner invånare under ett par dagar. Helst vill jag hinna med den asiatiska sidan också, men tiden räcker inte till. Jag är här i december och fotar ett bröllop. hemma är det 25 grader svalare och snö, vädret är som en solig dag i september hemma i Sverige.
 
Dervisch-dansare är som en slags munkar och räknas som mysticism inom islam. Denna man fångade jag på en marknad i Istanbul. Han snurrar för att nå Gud.
 
Min blick dras hela tiden till moskén Sultanahmet, den kallas den blå moskén men den är inte så särskilt blå i mina ögon, men tittar du noga så hittar du blått kakel inne i moskén. Detta är bara en av alla vackra moskéer i Istanbul vid vissa platser kan du se upp till fyra moskéer samtidigt och när alla de är upplysta åpå kvällen så är det ett sagolandskap att beskåda.
 
 
The Grand Bazaar, den stora inomhusbazaaren är vacker och det regnar inte på dig om du besöker Istanbull i december, och nej, de sliter och drar inte i dig. De frågar ett par gånger och sedan är det fine. Så vi promenerar lungt omkring på bazaarområdet.
 
 

Rue Magasine visar julen

Rue Magasin har valt ut julklappar och vackra detaljer inför julen. ALlt går inte att köpa i Sverige men det är njutbart att titta på. Den digitala tidningen är njutbar genom bilderna och den vackra layouten.

Varför inte baka eget finbröd och ge bort i vackra förpackningar?

Kreafunk har snyggaste IPhone dockan

Danska Kreafunk har formgivit en snygg IPhone docka i form av en hylla som du sätter upp på väggen
 
I hyllan finns två stycken 40 watts högtalare som ljuder ut i rummet, hyllan klarar en belastning av prydnadsföremål eller annat snyggt upp till 15 kilo.
 
 
 
 
 

Jag besöker Radisson Blu Plaza i Helsingfors

Radisson Blu Plaza i vid Järnvägstorget i Helsingfors är flaggskeppet för hotellkoncernens hotell i Finland. Det märks, den världsvana personalen checkar snabbt in oss och är vana vid att ta emot stressande affärsmän från världens alla hörn. Tempot är lugnare på fredagen när vi anländer och vi får ett lösenord för att koppla upp oss mot Internet på rummet.

Jag passar på att ta ett foto på mig själv på hotellet.
 
 

Foto © Helena Karjalainen

Vilket Blu Plaza hotell gästen än väljer i världen erbjuds liknande faciliteter samtliga hotellI loungeavdelningen kopplar du upp dig på storbilds-TV och visar upp din presentation för dina affärskollegor. Här sitter gästerna inte i avskilda, isolerade rum, utan mitt i hotellet. En halvvåning upp ovanför hotellets hjärta, ovan den stora matsalen, sträcker sig loungen som en balkong runt matsalen och ger affärsresenären både utsikt över matsalen och känsla av närhet till övriga gäster. Allt lyses upp av ett imponerade välvt tak som skiftar färg genom inbyggd belysning. Atmosfären är en mix av sofistikerat och trendigt.

Ari Eilola, Food and Beverage Manager, anser att "freedom of choice" är det grundläggande för hotellets bemötande av gästerna. Som exempel nämner han en affärsmän med uppgiften att hinna så mycket som möjligt under begränsad tid. Dessa gäster ska finna all service de behöver på hotellet innan planet lyfter till nästa möte. Och om hotellet mot förmodan inte har det gästen önskar så ordnar man det.

Foto © Helena Karjalainen/Snygg tjej i en klassiker.

 

Ostressade nöjesshoppare, som vi trots allt är, intar vi det lyxiga dubbelrum med Nespressomaskin och konstaterar att shopping och Radisson Blu Plaza är som gjorda för varandra. Efter en lång dag i Helsingfors trendiga butiker är det nära till hotellet och vi somnar gott i den lyxiga och extremt sköna dubbelsängen efter lite bubbel i hotellets läckra bar. Hit kommer Room & Serve igen.

Foto © Helena Karjalainen
 
Med en IPad beställer gästen själv sin mat
Hotellets restaurang Kitzens och Bar 7 Blings är unik för Helsingfors och uppfyller samma freedom of choice för restauranggästen som för den som övernattar på hotellet. Med en IPad beställer gästen själv sin mat, får utförliga beskrivningar av innehållet i varje maträtt och vilken dryck som passar till. Gästen kan även utgå från sitt humör; Busy, Hungry, Im in love, Classical är några av känslorna gästerna kan välja på. Eller komponera med de rätter du själv föredrar.
 
Foto © Helena Karjalainen/ Surfplatta i restaurangen som visar maten och viner som passar till menyerna.
 

Foto © Helena KarjalainenFint till jul från Ylva Skarp

Julhänge i vit plexi att sätat en tråd i och häng i en gren eller i granen, dessutom hittar du fina pappersetiketter som du kan använda till både klappar och i granen, allt från Ylva Skarp!
 

Sista chansen att vinna fina julklappar från Home Structures

Har du hunnit tävla ännu?
 
Om inte här kommer en länk till tävlingen >>
 
 
 
 

Vad gör man med alla udda julkulor?

Udda julkulor men ändå kära minnen?
Kanske är det dags att haka ned myggnätet och pynta det med julkulor?
 
Other design

Lena Lundqvist Werner ger ut “Hembakt - boken om våra små underverk”

Lena Lundqvist Werner har tillsammans med mästerbakerskan Malin Ekström har hon skapat “Hembakt - boken om våra små underverk” där de bjuder på sanslöst goda kakrecept, mingelmat och drinktilltugg.

Allt bakas med ekologiska produkter och buffén bygger på den lite gammaldags traditionen om vad ett generöst kakfat ska innehålla. Hembakt innehåller recept på mycket, från hårda småkakor som Limesprits och Mandelmums,mjuka kakor som den Blå citronkakan, till småbröd med glasyrer och ingredienser utöver det vanliga där Ryttarkakorna med kokostosca är legendariska. Och så de små underverken, kakorna gästerna skickar tackkort för; Kokostoppar med apelsin, Skogsbärsmazarin eller Rocky mountain, en liten nötbomb med snövit chokladtopp!

Hembakt bjuder också på smarriga recept för gluten- och mjölkintoleranta där bl a bovete, hirs och potatis ersätter mjölet. Knäckebrödet bakat på fyra sorters frö är en ljuvlig upplevelse också för toleranta! Fram till för tre år sedan bakade Lena och Malin hemma. Men över tusen bakverk i veckan kan få den mest bakglada att krokna. Numera bakas allt i de professionella köken på de två mötesplatserna Klara Strand och Tändstickspalatset av några fler kakbakerskor men med samma entusiasm för bakning.

Hembakt finns att köpa för 120 kr inkl. moms + porto på www.lundqvist-lindqvist.se

Vinnarna utsedda i Nespressos tävling

Första pristagaren i Nespressos stora tävling vinner följande:

En weekend till Paris (tors-sön) för 2 personer
Inkluderar 3 hotellnätter, flyg tur och retur samt ett VIP-besök på Nespresso  Boutique Champs Elysées.
Samt en U -maskin.
Vinstens värde cirka 10 000 kr
 
Vinnare:
Christine Nord Bild nr 86

 
Andra pristagarna vinner följande:
En U-maskin
Glass Collection (Espresso och Cappuccino)
U Magnet set
En förpackning av varje Grand Cru
Vinstens har ett värde på cirka 2 300 kr
 
Vinnare:
Erika Skalmannr 31
Nicholas Richards nr 61
Maria Axelsson nr 75
Emelie Zähl nr 93
Tinna Thyrnr 99
Morgan Olsson nr 117
Richard Nilsson nr 124
Olga Iwanowa nr 130
Little miss copy cat nr 131

Mer julmys!

Låt dig inspireras av julmyset!
Med enkla medel men med mycket kreativitet så landar du snart i ett hem med mycket julmys, titta vilka fina idéer som vi alla kan förverkliga.
 
Eclectic Porch design by Other Metro Media And Blogs Kootut murut
Other design by Amsterdam Media And Blogs Kaylovesvintage
Eclectic Living Room design

Kalas i december? Här kommer tips på hur du gör kalaset minnesvärt.

Värt att fira
Sucre Shop Blog tipsar om hur du ordnar finaste kalaset. jag tycker att detta upplägg passar er alla som råkar fylla år i december. Är det inte så att om man fyller år i december så firas kanske inte kalaset med samma pomp och ståt som i övriga månader? Med strössel i skålar, glass och fina kakor som du trär sugrören genom så får du ett fint kalas.
 
Modern Spaces design by Other Metro Sucre Shop
Modern Spaces design by Other Metro Sucre Shop

Logic från Gustavsberg ger fyra färger till badrummet

Jag gillar serien Logic från Gustavsberg med fyra färger att matcha hemma i badrummet.Det är en av mina favoritdesigners nämligen Jon Eliason som formgivit kollektionen i färgerna svart. orange, petroleum och vitt. Man byter ut detaljerna, jag testade kranen med fyra olika spakar, men det finns badrumsskåp. badkarsfronter och flera andra produkter som andas retro.
 
Jag läste att kranen är antibakteriell och förhindrar spridning av bakterier och att plastmaterialet som spaken är gjord av självläker tillsammans med varmt vatten, det låter hi tech. Det jag uppskattar med Gustavsberg är skillnaden i känslan, det är sådan fin kvalité på sakerna,  (Tvättställsblandaren kostar ca 2280 kr)
 


Mina kitchiga adventstjärnor från Indien

Julstjärnor från Goa Indien
 
Reseminnen kan vara en sak man köpt, jag brukar försöka hitta något unikt i shoppingväg som ett minne. I Indien, i delstaten Goa där handlar jag adventstjärnor. här får du en näve adventstjärnor för 100 kronor, en näve är ungefär fem stycken. Här hittar man de kitchigaste stjärnorna du kan tänka dig. Mina tre favoriter har exempelvis detaljer som jesusbarnet i krubban som en utskuren detalj som man får vika ihop efter bästa förmåga. Eller stjärnan med text som Happy New Year och sedan har man använt lite fina jesusbilder att pryda pappret med. Den röda pappersstjärnan är så skör att jag knappt får ihop den, men nu hänger den i fönstret närmast fors kyrkbro här i Eskilstuna.
 

Foto Helena Karjalainen

 
 
 

RSS 2.0