Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Anpassad sökningTill fotograf Helena Karjalainen

  RSS 2.0

Femina bjuder på inspiration

Danska Femina har fina inredningsreportage som jag vill tipsa om - har du upptäckt dem ännu? Just nu är jag väldigt sugen på att måla mitt klädskåp här hemma i en matt svart färg, jag minns när jag målade om den från träfärgad till vit. Det var 15 år sedan, jag erkänner väl därmed att jag inte målar om sådär otroligt ofta.
 

Tävla om armband från Baglady

Vinnaren är utsedd och det blev Milano-Karin - stort grattis!
 
Nu har du chansen att vinna ett fint armband från Baglady

Armbandet är i svart läder och med en stjärna dinglande i smycket. Allt du behöver göra är att:

1. Berätta vilket av smyckena på www.baglady.se som du tycker är finast. Ditt svar lämnar du här på bloggen under "Kommentarer".
2. Välj "Gilla" Baglady på Facebook

Vinnaren utses av Baglady.se. Tävlingen pågår t.o.m. den 4 september 2012.Ny bostadssajt HittaHem.se

HittaHem.se är en annonsfri bostadstjänst som stödjer användaren i alla faser av en bostadsaffär; som ägare, som köpare och som säljare.

Som köpare finns jämförelseperspektiv och bevakningsfunktioner av objekt ner på gatunivå. Man kan se vad andra tycker om området jag är intresserad av eller utnyttja de kopplingar och input som finns via sociala nätverk.

Som ägare finns intressant fakta om ens egna boende. Man kan t.ex. se hur många köpare som har bevakning på ens område, hur prisstatistiken ser ut där man bor eller få prisindikationen på ens hem utifrån statistik i området.

Som säljare kan du se vilka mäklare som är aktiva och specialiserade i ditt område, hur många hus denna mäklare har till salu i ditt kvarter eller vad tidigare säljare tycker om vald mäklarens arbetssätt. Som säljare är jag mån om att hitta bästa möjliga mäklare just för mitt kvarter och mina behov.

 

 


Ultramodern design på bäddsoffa från Sweef

Kalla den för soffa, futon, dagbädd eller bäddsoffa - men den heter Grodan. Med sin sparsmakade och luftiga design ställer du enkelt om Grodan mellan de två sofflägena och sovläget. Grundutförandet är i läckert turkos eller klassiskt grå. Som tillval finns ytterligare sex färger att välja på från Sweef.


Ingvars fåtölj på IKEAs katalog 2013

Omslaget 2013 pryds av Ingvar Kamprads egen favoritfåtöljfrån 50-talet

STRANDMON fåtölj och fotpall är en hyllning till MK fåtöljen som ingick i sortimentet under 50-talet och prydde omslaget till IKEA katalogen redan 1951. MK såldes då som  “toppmodern med kunglig komfort” och tillverkades i Älmhult. Det som skiljer nykomlingen från föregångaren är materialet. Genom att ta bort nackkudden och göra benen nättare har STRANDMON fått ett uppdaterat och modernare uttryck.


Finaste USB kabeln för din IPhone

Eastern Collective kallar sin kabel för Collective Cable

Förutom att den är snygg, så gillar jag att den är rejäl.


Det bästa ur IKEA 2013

Jag plockar ut mina favoriter ur IKEA katalogen 2013
Trenden är tydlig, vi vill pimpa våra möbler - det bor en inredare i oss alla. Ekonomin går nedåt och DIY-trenden är starkare. Årets IKEA katalog kretsar kring livet hemma, och hur enkelt det är att göra det hemtrevligt utan att det behöver kosta så mycket. IKEAs blogg fyller på med jämna mellanrum med nya tips på hur du förvandlar det gamla till något nytt.


Dixie.se

Nytt från Dixie.se
Maria Mellander grundare och VD för Dixie berättar: "Vi hittade en fabrik i Småland där man har tillverkat träprodukter med hantverkskänsla och genuin tradition sedan förra sekelskiftet. Nu tillverkar de våra fina ljusstakar och väggknoppar av svensk FSC-certifierad bok. De är formgivna av Ann-Carin Wiktorsson och är ett fint exempel på hennes personliga kombination av det funktionella och visuella.""Jag såg träformer som breder ut sig över en bordsyta - att ljusstakens smala delar sätts ihop och blir till ett objekt, en pjäs, i rummet. Ett slags plockepinn. Min ljusstake Nivå är en lek med tydligt redovisad konstruktion. Ett spel med olika höjder och riktningar och lätt att greppa och bära med sig. I grupp blir de en generös ljusbärare."/Ann-Carin Wiktorsson
Designporten.se

Designporten är en ny digital kanal inom inredning och design
Unikt för Designporten är att man kommer erbjuda formgivare, studenter och arkitekter möjligheten att publicera bilder och texter kring deras pågående projekt eller kommande lanseringar. Genom detta hoppas Designporten bli en given kanal för spännande nyheter på den Svenska designscenen.

 


Mr Perswall lanserar Expressions

Jag har valt ut fyra olika tapeter ur Mr Perswalls senaste kollektion Expressions
Kollektionen visar olika konstnärer,konstnärliga uttryck och dessa sammantaget ger dig en bra verktygslåda för en makover av ett utrymme.


Lägenheten i Malmö med smarta lösningar

Bolaget har en lägenhet till försäljning som säkert inspirerar dig som funderar på planlösningar, smarta detaljer och vill ha en modern känsla hemma.Handgjorda tvålar i designade förpackningar

Handjorda tvålar från danska Underwearables och jag uppskattar den grafiska designen på förpackningarna. Tvålarna är gjorda på Zanzibar och formgivna för dem med svaghet för estetik och inget är fult i denna shop.


aVOID - en app som hjälper dig att undvika kläder som producerar med barnarbete

Active Against Child Labour samlar data om företag som nyttjar barn i sin produktion - nu finns en app aVOID som filtrerar bort varor på internet som skapats med barnarbete

aVOID finns för Safari och Google Chrome och hjälper konsumenterna att hålla sig borta från produkter i samband med exploatering av barn. Tyska Earthlink står bakom tjänsten, Active Against Child Labour och aVOID arbetar för närvarande med alla stora online-butiker: Asos, YOOX, Amazon, Target, Macys, Zalando, Google Shopping, Frontlineshop och Otto. Användarna kan helt enkelt installera en plug-in - som kommer att vara tillgänglig för Firefox inom en snar framtid, säger företaget - och sedan handla på nätet som vanligt. Med hjälp av data från Active Against Child Labour, filtreras produkter bort i samband med exploatering av barn.

Ny kaffemaskin från Nespresso - Maestria

Från minimalistiskt till vintage
För att stilla suget hos de som gillar inredning med vintagestil så kommer nu Maestria i riktig vintagelook från Nespresso. Något som faller mitt estetiska öga i smaken är mjölskummaren i rostfritt stål. Jag kan se att Maestria passar perfekt brevid Kitchen Aid maskinen och brödrosten från Dualit.

Denise Grünstein - fotografen alla vill arbeta med

Vi vill arbeta med henne, bli fotade av henne och kunna behärska ljuset som Denise. Kanske vill några av oss vara henne?  Allt handlar om ljuset, det vet alla som fotograferar.

Denise fotar i miljöer där ljuset strilar och där man kan ana en dimma eller rök. Vi ser reflexer och skuggor och bilderna är levande. Jag tycker om Denises tidiga konstfotografier som den med kamelerna, det känns som om jag var där och tog den där bilden, sådana bilder tycker jag om - när känslan kliver ut ur bilden. Denise fotar i skuggan, genom fönstret och i speglarna. Hennes bilder är som minnen, lite oklara men närvarande.Jag tror jag var här?

Jag testar Nespresso kapslar som du hittar i din mataffär

Visste du att det finns Espressokapslar i din matbutik? De är framtagna för din vanliga Nespressomaskin där hemma eller på kontoret. De heter Espresso och passar Nespressomaskiner. Jag gillar att det finns en kapsel med Fairtrade- och ekologiskt kaffe. Istället för aluminium är hela kapseln komposterbar och gjord av växtfiber. Allt detta är möjligt tack vare Ethical Coffee Company.


Det ekologiska kaffet i ECC's sortiment är 100% ekologiska Fairtrade Arabicabönor, odlade i kooperativet Cenfrocafe i Cajamarca i nordöstra Peru här finns 2.100 medlemmar i kooperativet. 60% av Fairtradepremien används till investeringar och utbildning vilket lett till att Cenfrocafe brukar placera sig högt i Perus kaffeodlartävling. 30% används till mikrofinansiering inom hälsa och vård.

 

Idag använder jag bara Espressokapslar i min Nespressomaskin - min favorit Inca Soave

Fördelen är så klart att du gör en god gärning, du får lika gott kaffe och det är enklare och billigare med dessa kapslar. Min favorit är den ekologiska kapseln som är grön. Ca 29 kronor för 10 kapslar och ingen fraktavgift. Dessutom kan du då köpa ett mindre antal än vad du idag kan göra på Nespresso där minimumantalet är 50 stycken. Släng din kapsel i matavfallet eller kompostera hemma. Kaffesump är lämpligt för att "få fart" på en kompost.


Vart kan jag köpa mina kapslar?

Du kan köpa dina kapslar på exempelvis COOP, Elgiganten, Hemköp och Willys men tyvärr inte på ICA!  ECC´s kaffekapslar passar i Nespressomaskiner; är av samma höga kvalitet som Nespresso men har en 100% miljövänlig förpackning och säljs genom dagligvaruhandeln.


Tips på länkar

Läs gärna mer på www.baristafairtrade.com.

Läs gärna ECC's grundarens Jean-Paul Gaillards blogg.

Gilla ECC på Facebook

Så ser förpackningen ut och du hittar den i det vanliga kaffesortimentet på din mataffär.

Ethical Coffee Company (ECC), ett schweiziskt kaffeföretag, lanserar under våren och sommaren 2012 sina biologiskt nedbrytbara espressokapslar på den svenska marknaden. Kaffekapslarna, som blivit en försäljningsframgång på flera europeiska marknader, tillverkas av biologiskt nedbrytbara växtfibrer till skillnad från konkurrerande fabrikat som använder bl.a. miljömässigt skadligt aluminium och plast. Kapslarna är miljöcertifierade enligt EU-normen EN 13432. Kaffet, som är av högsta kvalitet, kommer från de bästa skördarna i Colombia, Peru, Centralamerika, Indien, Etiopien, och Kenya.

 

 


Jag besöker Ylva Skarp och får en förhandstitt på nyheter inför Formex


Under en vecka hade Ylva öppet i sommarbutiken - klart jag var där


Istället för att bara titta på alla vackra ting som Ylva har i sin webbshop så ville jag se sakerna live och hur hon har det. Ylva är i ropet nu, med kollektion för Åhléns som jag skrivit om tidigare.  Det föll sig naturligt att besöka Ylva - min man är uppvuxen i Gustafs, hans syster driver fiskföretag i Leksand och hans andra syster bor i Borlänge. I år tog vi med min syster och hennes barn på tour i Knätofsland. Så besöket hos Ylva var givet.


Ingången till studion


Vi tittar på några nyheter som kommer att presenteras på Formex

Det kommer en kudde, en matta och den vackra burken lagom till Formex kan du beskåda dessa snyggingar. All keramik är skapad av en keramiker i Borlänge. Den svartvita keramik-serien är ny för i år. Efter studier i kalligrafi vid Roehampton Institute i London och många år som skönskrivare, har Ylva Skarp nu utökat sitt sortiment och satsar på produkter av egen design i större upplagor.

Nyheter 2012 hos Ylva Skarp


Nya konsttryck från Ylva


Mattan som ett litet provtryck. Ylva Skarp förvandlar text till mönster som hamnar på keramik, textilier, tavlor, papper och till och med på mattor.
Bilder från studion

Eftersom studion bara har öppet en vecka på sommaren så tänkte jag att det är både roligt och intressant att få en inblick i hur det ser ut.Den vackra texten är skriven på Ylvas ytterdörr till studion. Om du handlar från Ylva får du din print inslagen trendsäkert.
Denna mobil hamnade hos min syster

Finaste muggen hos Bagaren och Kocken

KINTO Mugtail Mugg Katt

Kinto är ett japansk märke med de lägger stor vikt på design, funktionalitet och hållbarhet. En riktig sagokopp, elegant och rolig på samma gång, ta katten i svansen och drick! Sätter du ett värmeljus i koppen får katten liv.


Sommarstugan att drömma om

Vissa har det - andra inte, sjunger Bo Kaspers orkester
Denna fina "hytte" från Norge som visas upp i Klikk.no har de där detaljerna och smarta lösningarna som jag uppskattar. Det är sådana här bilder jag brukar spara i mitt arkiv - Arkiv Bygga hus en dag. Har du också ett sådant arkiv?
Rohde visar färglatt hem på Apartment Therapy


Apartment Therapy har besökt Herr Rohde's färgglada hem. Här blandas högst personliga fynd och ger en känsla av stökigt konstnärshe - stökigt på det där rätta sättet. Här ligger man inte och vilar utan dagarna fylls med kreativa uppdrag och litteratur.
Allt om vin - sicilianskt ekologiskt vin

Närodlat är trendigt i hela världen. Det gäller inte bara mat, utan på sätt och vis även på dryckessidan.

Fyra av tio  vinbönder på Sicilien är i dag ekologiska i sitt arbete och konstgödsel är på väg att försvinna berättar tidningen Allt om vin. Även bekämpningsmedlen är på tillbakagång. En lätt pudring med koppar och släckt kalk, så kallad Bordeauxvätska, är det enda de flesta tillåter sig. Men många undviker även detta och menar att vinstocken på sikt utvecklar sin egen motståndskraft. Långtifrån alla bryr sig dock om att skylta med sitt ekotänkande.RSS 2.0