Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Anpassad sökningTill fotograf Helena Karjalainen

  RSS 2.0

Med känsla för det subtila - AURA

AURA är ett företag från Australien och som har lagt ned tid och omsorg på sin katalog, bilderna är underbara och väl genomarbetade. På Tracy Ellis blogg, hon som driver AURA, kan du följa hennes arbete med att ta fram kollektionen men även all design- och färgarbete. Ellis liv är spännande och kreativt: - Förra veckan hade vi turen att besöka Delhi jag har rest till Indien i flera år nu och landet upphör aldrig att förvåna mig. Ett land så olikt allt annat och så färgstarka och förtrollande, full av historia och fattigdom. Jag älskar Indien.

Jag blommar blommar

Jo visst blommar hon bloggerskan Jag Blommar: - Jag har inte bara engagerat mig för min bygd de senaste dagarna. Jag har hantverkat också. Går ju väldigt bra att tänka samtidigt som man slöjdar. Jobbar med lite större luffarslöjdskorgar med knappar som kommer att finnas med i ett kommande presentkortsamarbete med PiteUnika. Finns också att köpa här.Missa inte DT:s Pralin

Det är härligt när lokala tidningar förvandlas till interaktiva nättidningar som Pralin. Här bloggar bland annat Susanne Kings. Men även Funkis28 och Hönsskit och rokoko briljerar med fina bilder och inspiration. Jag tycker om det hemtama i bilderna och att det känns att dessa hem är hos riktiga människor.HKliving varumärke för inredning från Nederländerna

Många många har fallit för HKliving och deras lekfulla sortiment av inredning och möbler. En av dessa som suktar efter allt detta är bloggaren Dear Designer och Stylizimo. Med mycket engagemang har HKliving skapat en ren, rustik och vacker kollektion som kommer att säljas genom butiker överallt, återförsäljare hittar du på webben.


Foto Fridas Fina.


Foton Nina Holst

Distinkt blå porslin av Harriet

Harriet Damave är utbildad grafisk formgivare men har främst har arbetat som illustratör sedan hon lämnade konstskolan: - Keramik har blivit min duk, jag bor i Amsterdam och har en liten studio hemma. Jag målar min keramik med glasyrer och oxider och bränner allt i min egen min ugn.


Harriet Damave, Via.
Inredning i vitt, grått och svart

Atmosphere inreder, skapar möbler och inreder i Schweiz med en klar känsla av Skandinavien i sina materialval och med fokus på ljuset.  Paul och Sophie som driver Atmosphere har bytt livsstil och flyttat till byn Jussy nära Genève. I en nedlagd hangar har de etablerat sitt nya showroom och vardagsrum, ett bra exempel på "atmosfärens" arbetsmoral, värderingar och livsstil. Genom att bosätta sig på landet bortom från stadens larm, har Paul och hans familj valt ett nytt sätt att leva, som de skulle vilja dela med dig över en kopp kaffe, eller te om du föredrar.

Möbler formgivna av Paul.

Gör din egen Koushi Lamp

Bloggerskan Remodelista som är en av de större inredningsbloggarna har gjort sin egen Koushi lampa och den blev riktigt snygg men saknar ändå den där ursnygga formen, men jag tycker att försöket är väl värt att uppmärksammas. En Koushi lampa fungerar ungefär som en rislampa hantverksmässigt. Du använder najtråd som finns på Biltema i rulle. Glöm inte bort att forma najtråden runt en oval form och att göra en ögla i "hantaget" på din lampa, här ska du hänga din lampsladd. Forma ståltråden än mer efteråt så att formerna buktar utåt, lampformen får inte bli rak då mister den sin skönhet. Tyget ska bestå av tunn bomullsvoilé och du kan med fördel fästa den med små stygn i metallkroppen, spänn inte tyget för hårt.


Om du vill köpa lampan: Fotografen Mark Eden Schooley har designat denna fantastiska lampa. Lampan har fått stor uppmärksamhet och finns bland annat på Merci i Paris. Lampan är tillverkad för hand i Mark Eden Schooleys ateljé i Paris. Ståltråd och ekologisk bomull. Mått ca 60X60 cm. Levereras med lamphållare i porslin och svart textilkabel. Finns hors Artelleriet för 5900:-
Två sista fotona Remodelista.Dags att montera ihop sin TV på IKEA

Det är världspremiär ljud och bild på IKEA

UPPLEVA löser problemen med sladdar och fjärrkontroller, en designad lösning mellan TV och möbel säger IKEA i sitt pressmeddelande. - Vi har helt enkelt lyckats få TV:n och möbeln att passa ihop. Utöver detta finns även Internetuppkoppling och en praktisk lösning för det irriterande sladdproblemet. Länk till PDF.

Vad tycker elektronikexperterna?
M3 konstaterar att det erbjuds färdiga paket med tv-apparater på 24, 36, 40 eller 46 tum som kompletteras med 2.1-ljudsystem och spelare som klarar bluray, dvd och cd. kea Uppleva säljs i vitt och svart utförande och det finns även lösa fronter i olika fäger om man vill att tv:n ska smälta in ännu mer. Vid sidan om själva hemmabiosystemet säljer Ikea även hdmi-kabel, wifi-adapter och usb-minne på 8 gigabyte. Läs även mer på Prylbloggen.

I juni finns UPPLEVA tillgängligt på varuhuset i Kungens Kurva i Stockholm och under hösten finns sortimentet i alla varuhus i Sverige, pris från 11 195:-

Före och efter köksrenoveringen

Med enkla medel kommer du långt, men med hjälp av släkten kommer du ännu längre. Solveig fick nycklarna till familjens nya hus den 1 januari, att köpa ett hus från 1969 "är att köpa ett heltidsjobb".

- Solveig berättar, ett hus där allt är så gammal och slitet att vi inte kan känna oss skyldiga, vi kommer att renovera kök, badrum och tapeter - en tom duk. Vi har gjort allt själva, med hjälp av familjen.  Kök från Ikea, vit oljad bänkskiva, blandare från Maxbo. Listerna är putsade plankor bloggen BRIGGS har så många kreativa och spännande idéer, exempelvis läderhandtaget. Jag beställde lärband på Tea.


Så här så köket ut innan, med en fanérdörr i brunt och detaljer som den nya ägaren till köket inte tyckte om.

Foton Solveig

Cherry Blossom en blogg att njuta av

Har du upptäckt den norska bloggen Cherry Blossom?
Jag tycker du kan besöka den och se om du hittar lite inspiration där, det gjorde jag. Cherry Blossom har lyckats få ihop en enhetlig stil med bilder och hennes smak för inredning och design. Du hittar mycket svart, vitt, grått och skavda textilier som samverkar.


Foto  Babyramen

KK 10/2012, Foto Sara Svenningsrud
photo jason lee
Foto Jason Lee
photo maruska photography
Foto Maruska Photography

Foto Vähän Vinoon

Häng glödlamporna på en metallstav i taket

Det är riktigt snyggt med dessa nakna glödlampor, men en ger inte den där riktiga effekten. Ett smart sätt att arrangera sina lampor är runt en metallstav eller rundstav i trä som du fäster i taket. På detta sätt kan du arrangera lamporna mer fritt och lite efter vilket behov du har.
Via Noe på hjertat
Bilder Sköna Hem

Ny tapetkollektion Ornament från Boråstapeter

Boråstapeters kollektion ORNAMENT i jordnära färger riktar sig till oss som vill låta våra reseintryck ta plats på väggarna. Kollektionen Ornament har funnit inspiration från både öst och väst, med allt från små mönster till stora medaljonger. Färgskalan går i dova färger med inslag av metallic och gör sig bäst på flera väggar i ett rum.

 

Boråstapeter vill att tapeterna ska få ta större plats i inredningen och inte stå i bakgrunden för övriga detaljer. Tapetdesignen är utformad för att sätta prägel på väggarna och komplettera ett i övrigt stilrent möblemang.

– Resandet är en stor och spännande del av våra liv, vi vill öppna upp för möjligheten att visa det även med tapeter, säger Hanna Wendelbo-Hansson, designansvarig på Boråstapeter.

 

Kollektionen Boråstapeter Ornament finns ute i butik från 23 maj.
Kollektionen kostar 419 kronor/rulle.
Länk till Boråstapeter

Tapeter

Tapeter

Layout Helena Karjalainen


Vita fototapeter från Mineheart

Vita tapeter med vita fotomotiv - det väcker habegäret och inspirationen hos mig. Mineheart har fått sitt namn från Shakespeare orden mitt "och" hjärta ", som betyder" mitt hjärta ". Detta uttrycker sin passion för att skapa fritt utan återhållsamhet.

Fondtapeter är perfekta för att förvandla tråkiga väggar - du kan välja att lyfta fram särskilda delar av ett rum eller tapetsera ett helt rum är det miljövänliga pappret  tillverkat i England och tryckt på en fint vinylfritt papper. Eftersom tapeterna det är vinylfria, innehåller de inte någon polyvinylklorid eller PVC - både ämnena rankas bland de mest miljöskadliga plaster.

Tack till Inhabitat.

room and serve


Sweef har bäddsoffan med lågt pris och hög komfort

Sweef kan vara svaret för dig som är på jakt efter en soffa och inte bäddsoffa, se bäddfunktionen och förvaringen mer som en bonus. Vill du provsitta och klämma på sofforna innan du köper så har Sweef ställt ut bäddsofforna. Har du ett café och är intresserad så hör av dig Sweef. Här är listan på caféerna där du hittar sofforna:

Ludvig Ungewitter på Sweef berättar: ”Vi har vänt och vridit på ett gäng produkter för att hitta våra soffor. Vi har test-slappat och sovit i dem och de är precis så sköna som vi vill att bäddsoffor ska vara. Just detta är idén med Sweef. Möbler som vi själva gillar, men till ett betydligt lägre pris än den traditionella möbelhandeln. Vi köper direkt från en av Europas största tillverkare och säljer på nätet utan dyra butikslokaler eller showroom. Du betalar bara för soffornas höga kvalitet.”

Sweef Bäddsoffa

Sweef Bäddsoffa


Virka dina smycken

Ingrid säljer sina stickade smycken på Etsy. Om du är det minsta kreativ så kan du hitta inspiration för detta i Ingrids webbshop - om du inte kan virka själv så kanske du har någon i din närhet som gärna fixar några virkade band åt dig i ett snyggt garn. Idén handlar om återbruk och är hållbar.Tydligare inriktning på bloggen under 2012

Som du kanske sett så har jag en redesignad logotyp, min forna fyrkant har fått både ett tak och gardiner, ett fönster mot  inredningsvärlden. Under mitt tak kommer det att rymmas ännu mer Fair Trade, DIY och Hållbar design.

I konflikt med shopping och prylmani?
För att lätta mitt samvete och för att på något vis stödja försöken till en bättre värld så kommer jag införa några förbättringar. I vänster spalt på bloggen kommer hjälporganisationer för rättvis handel få gratis annonsplatser. De som arbetar med Fair Trade- försäljning kommer att få annonsera för halva priset i höger spalt.

Jag kommer att visa mer om alternativa metoder för att försköna sitt hem än genom ren shopping, du kan göra mycket själv. Det utelsuter inte att skriva om produkter för jag njuter av att se och visa upp vackra föremål, hem, textilier, lampor och smycken.

Mer varierat innehåll med estetik som ledord
Jag kommer även att lägga mer fokus på smycken, personliga ting som väskor, någon parfym, smycken, skor och lite snygga förpackningar. Allt som har med estetik att göra kommer att lyftas på bloggen exempelvis konsthantverk, konst och foto. Jag önskar dig en skön vår och sommar i mitt sällskap.

Helena Karjalainen

Foto Helena Karjalainen


Ågg till påsk - konst som skapar värde, ge fattiga kvinnor en chans

Konst som skapar verkligt värde

Under 30 mars till 18 april kan du buda på unika ägg på Bukowskis, äggen är 75 cm höga. Summan som auktionen inbringar går utan undantag till ActionAid som hjälper fattiga kvinnor att köpa kycklingkullar för uppfödning i ActionAids programländer. Påskäggen ställs ut i speciella glasmontrar i det vackra trästråket på plan 2 i Sollentuna Centrum. Nya Sollentuna Centrum är Sveriges första designorienterade köpcentrum.
Bjud på äggen >>


Elisabeth Ohlson Wallin – Male Egg

Lars Wallin – Glitz

Övriga glada konstnärer är:

Ardy Strüwer  - All you need is love

Caroline af Ugglas – Glad påsk

Lasse Åberg  - The birth of Donald

Peter Wahlbeck - Sjörövarägg

Ulrica Hydman Vallien – From ME To YOU

Birgitte Söndergaard – På smällen


Apartment Therapy - inredning i överflöd

Alla fotografier: Apartment Therapy

Bygg din egen matta med mattbitar precis som Flor

Skapa din egen matta med mattbitar - lappteknik för golvet
Flor har tagit fram ett system som inte är okänt men de har gjort en grundlig analys om vilka trender som gäller. Flor har gjort det lätt det att blanda och matcha din egen matta med bitar av mattor. Det skulle vara roligt att se ett liknande koncept i Sverige. Mattbitarna finns i flera olika mönster och om du vill så kan du som kund exempelvis skapa en vintagematta med patchwork, eller lappteknik som det heter på svenska.
Inredning från Design on Eco

Som namnet på vår webbutik - Design on Eco antyder så har vi en tydlig miljövänlig produktion. Eva berättar vidare: - Tillsammans med min man startade jag ett profil- och textiltryckeri 1997 och utifrån våra kunders önskemål och våra egna värderingar har vi valt mer hållbara produkter, både när det gäller designade presenter och profilering. Just nu hittar du spännande nyheter från Tove Adman och Oficina á Lapa.  Dessutom hittar du "Please recycles" kollektion som är tillverkat av återvunnet trä från träindustrin huvudsakligen av lastpallar. I framställningen använder man sig av så lite energi som möjligt, samtidigt arbetar man med giftfria och miljövänliga färger och lacker.

Kollage Helena Karjalainen - min favoriter från butiken.

 


Design on Eco är nya annonsörer på bloggen.

 


RSS 2.0