Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Anpassad sökningTill fotograf Helena Karjalainen

  RSS 2.0

Tävla om en Siemens silencePower

TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD OCH VINNAREN ÄR BIRGITTA
Om Siemens silencePower
Normalt sett genererar ett starkt luftflöde en högre ljudnivå. Men nu kan du dammsuga i lugn och ro utan att tumma på resultatet. Med Siemens nya högteknologiska dammsugare blir städningen extremt effektiv samtidigt som du kan lyssna på musik eller prata med personer omkring dig. Därmed kan också den som städar göra det utan att besvära sin familj eller sina grannar, något som är särskilt bra om man har barn eller husdjur som lätt störs av oväsen.

Siemens silencePower finns i färgerna vit, silver, svart och mörkblå. Dammsugarens volym är hela 5 liter, vilket är betydligt mer än på många andra liknande modeller, vilket gör att dammsugarpåsen behöver bytas ungefär hälften så ofta.

Rekommenderat cirkapris: från 1 949 kronor

Tävlingsfrågor
1. Varför är det viktigt för dig med en dammsugare som både är kraftfull och har låg ljudvolym?
2. Hur gör du för att dammsugningen ska bli roligare?

Tävlingen pågår t.o.m. den 7 oktober 2011. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren.


Idag finns Hemstilat ute i butikerna!

Jag blev intervjuad av tidningen Hemstilat, när andra tidningar fokuserar på inspiration och färdiga lösningar kombinerar Hemstilat det med artiklar om hur du fixar »hemstilen«.

En tidning om att ge hemmet det där lilla extra, att lyfta fram detaljerna och göra det mer personligt. "Vi varvar spännande hemma-hos-reportage, med inspirerande gör-det-själv, intervjuer och guider. Första numret börjar säljas i butik den 29 september 2011."


Inredningsmässorna Hem & Villa i oktober

I år inspireras inredningen av naturen utanför husets väggar

På inredningsmässorna Hem & Villa Stockholm, 13-16 oktober, och Hem & Villa Göteborg, 27-30 oktober, bjuds naturen in i hemmen. Om du är nyfiken på veckans bloggare så kan du kika in på sidan.


Årets tema är ”Nära naturen”. Trendtemat ”Nära naturen” hämtar inspiration från allt från mörka skogar och lummiga ängar, till karga klippor och virvlande sanddyner. 

- Trä är kanske den allra starkaste trenden år 2011. Det gäller såväl exklusiva ytor på exempelvis köksluckor som mer utskällda former av trä som väggar klädda med plywood. Vi ser gott om rena trämöbler för både hemmet och trädgården. Även när det kommer till de stora inredningsinvesteringarna som kök, väljer många, för första gången på många år, trä, berättar Maria Strandberg Torén, VD för Hem & Villa. Även utsidan av huset väljer allt fler att inte måla fasadträet utan istället behandla det och låta det patineras. Putsade funkishus med dekorativa inslag i trä är efterfrågade.
 
Det naturliga temat innebär också att allt fler väljer design skapad med tanke på miljön. Fler formgivare talar om estetisk hållbarhet och många producenter arbetar medvetet ur ett hållbarhetsperspektiv.


Gör det själv - väggdekoration av toalettrullen

Löjligt enkelt?
Med lim, klädnypor, färg och några toalettrullar skapar du en enkel installation och ett konstverk. På Growing up creative så ser du hela processen med att färdigställa denna idé. Insidan av "bladen" målar du valfri kulör. Sedan formar du det konstverk just du vill ha på din vägg.Ett hem vid Möllevången

Med ljusa väggar och golv klädda i vackert originalbrädgolv kan förutsättningarna knappast bli bättre?

Mitt i stan - precis intill den myllrande torghandeln på Möllevångstorget. Området utstrålar en härlig charm som avspeglas i hela våningen. Inredningen andas nostalgi och våningen andas yta och frihet. Loppisfynden samsas om vartannat i våningen och inspirerar så klart till egna fynd.
Via Bolaget


Vinnaren av täcke och kudde från Sängjätten

Grattis till Lily som vann täcke och kudde från Sängjätten

Hemslöjd - hardcore för DIY

Nu är det snart höst - plocka fram stickeriet
I tidningen Hemslöjd, som förresten har väldigt snygga framsidor, så går de till botten med hemslöjd.  Nu finns slöjden överallt – i mode och inredning, i media och på stan – i nya och spännande sammanhang. Slöjden lockar allt fler människor i alla åldrar. I Hemslöjd skriver de om de beprövade teknikerna.

Heart of Lovikka
HOL skapar stickat mode med inspiration från sticktraditionen i Lovikka i Tornedalen där det har stickats Lovikkavantar sedan 1892: koftor, tröjor, klänningar, ponchos, kjolar, benvärmare, armvärmare och naturligtvis vantar, mössor och halsdukar. 2010 blev Heart of Lovikka nominerade till Årets Rookie av Moderådet.

Länkar
http://www.hemslojd-tidningen.se/
http://www.heartoflovikka.se/
http://www.heartoflovikka.se/shop/


Foto Hemslöjd


Foto Heart of Lovikka


Gör ett eget bord!

Kan man göra ett eget bord?

Jo, vissa kan och törs. Och det hela behöver inte vara så komplicerat. En gammal dörr som grund med en glasskiva på. Eller lagom slitna brädor med patina och karaktär, på detta sätter du hjul från IKEA eller Claes Ohlson. Fler som skapat egna bord hittar du hos maya*made, designsponge, livet hemma och the lovely plants.


FOTO: Espen Grønli

Foto: Sveinung Bråthen

Foto: Sveinung Bråthen

Dukning - meny på servetten

Dator, skrivare och en tejpbit

Snyggaste menyn gör du enkelt själv. Med papper, din dator och en skrivare - det bästa av allt du kan använda hur många eller hur få färger du vill, matcha med dukningen. Du skriver ut menyn på skrivaren och fäster den med en liten tejpbit på baksidan. Via.


Gör det själv - lampskärm med foton

Alla minnen samlade

Visst är den fin - lampskärmen? Ashely Ann har bett vännen Marie att berätta hur hon gjort sina lampskärmar. Det tråkiga att det inte finns en manual för hur hon gjorde lamporna. Hon har testat sig fram med lim, band, skrivare och fotoprogram.  Men jag tycker att hennes försök är väl värda att visas upp. För jag gissar att för de riktigt kreativa så sätter detta projekt igång fantasin? Jag föreställde mig att man kan skriva ut fotona på en vanlig A4, sedan skarvar man med tygbanden. För att fästa pappret på skärmen kan man använda spraylim.


Handplockade favoriter hos Signerat.se

Jag testar nya grepp
Signerat.se har jag alltid haft ett gott öga till. Kreativa människor som säljer egen design som jag inte hittar i varje butik nere på stan. Min blogg eftersträvar design som alla på något sätt, i de bästa fall, kan förverkliga. Jag har ambitionen att ha en variation av blogginlägg: tips för renovering, gör-det-själv idéer och naturligvis inredning som den ser ut när det är genomförbart på riktigt. Så det känns naturligt att guida även andra in i denna källa av design.

Handplockade favoriter hos Signerat.se
Nu kan du ta del av mina handplockade favoriter hos Signerat.se och även trendexperten Stefan Nilssons favoriter hos Signerat.se, en guide in i butiken och de designers som finns där.

 

Gör det själv - ljusslinga av muffinsformar

Enkelt med stor effekt

Finaste ljusslinga uppdaterar du med muffinsformar precis som Family Chic har gjort. Hon köpte ett paket snygga muffinsformar på IKEA och trädde på ljusslingan. Varför kommer inte jag på dessa enkla saker?


Gör din trappa personlig med text

Texta trappan med kloka ord

Emerging Mummy har gjort sin trappa både vacker och tänkvärd. Om du tittar noga så ser du att bokstäverna inte är perfekta, utan att färgen blöder och flyter. Om du vill ha perfekt text så är stenciler som du duttar färgen i en bra lösning. Alternativt att du är duktig på frihandstext? Annars är kalkeringspapper ett alternativ. Fint som snus är denna idé och kan designas efter stilen du har hemma - från stilrent till romantiskt. Välj typsnitt med omsorg.

Här är ett exempel på hur du kan texta och kalkera med kol.Foto emergingmummy.com Hennes text lyder:

In our house
we do second chances
we do grace
we do real
we do mistakes
we do I'm sorry
we do loud really well
we do art
we do hugs
we do joy
we do family
we do peace
we do love.

ICA lanserar sin nya köksserie

På ICA Maxi är Köket ett stort satsningsområde. Köksprylar som matlåda, stekpanna och servetter är något som ligger nära ICAs kärnverksamhet – mat.

Under vecka 38 lanserar ICA sin nya City-serie. Utmaningen var att skapa nytt av något befintligt, att utveckla redan bra produkter: -" Att skapa intresse av för en produkt, vår populära stekpanna, som redan har sålt långt över förväntan och blivit bäst i test i TV-programmet Plus. Mönstret finns nu på stekpannor, kökshanddukar, termosar, burkar och på en matlåda", säger säger Pia Törnström sortimentsansvarig på Köket, ICA Special.


  


Tävla om täcke och kudde från Sängjätten

VINNAREN BLEV LILY!

Tävla om ett set med täcke och kudde från
Sängjätten

Du har tidigare läst om det test som gjordes på bloggen av täcket och kudden. Outlasttäcket innehåller en teknologi som integrerar med det unika mikroklimat av den mänskliga kroppen, som göra att det blir varken för varmt eller för kallt utan lagom när man ska sova.

TÄVLINGSFRÅGOR

1. Vilken av av sängarna hos
Sängjätten är din drömsäng?
2. Vilken tävling pågår hos Sängjätten just nu?

Tävlingen pågår t.o.m. den 23 september. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren.

Gör ljusstakar och ljuslyktor av gamla kaffekoppar

MayaLee tipsade mig om ett Gör-det-själv projekt

"Så fort hösten börjar närma sig blir jag pysselsugen! Det finns något väldigt tillfredsställande och harmoniskt att sitta inne och kura, att få vara kreativ och använda sina händer. När kvällarna börjar bli mörka tidigt så plockar jag fram mina ljus och fyller på teförrådet, säger MayaLee och fortsätter: Ett lätt och billigt pyssel är att göra ljusstakar och ljuslyktor av gamla kaffekoppar. Jag fyndade min kaffeservis på loppis och köpte hylsor för antikljus och vaxade vekar på Panduro.

Använd superlim för att sätta ihop koppar, fat och hylsa till ljusstaken. Till ljuslyktan kan man antingen köpa gjutmassa eller göra som jag gjorde, smälta värmeljus i ett vattenbad och sedan hälla det i kaffekoppen och sätta i en vaxad veke. Både ljusstaken och ljuslyktan är också perfekta som gå-bort-present."

Foto MayaLee


Foto: MayaLee
Kaffekopparna och faten fyndades på Pingstkyrkans Second Hand för endast 40 kr för 8 delar. Pelarbordet kommer från samma ställe och kostade 70 kr. Fåtöljen kommer från Åhléns och kudden och den rosa tekoppen kommer från Indiska. Affischen kommer från Fotografiska museet.

Tjuvtitta på omslaget tilll ny inredningstidning

I höst lanseras en ny heminredningstidning med namnet Hemstilat

Hemstilat vill inte fokusera på  färdiga lösningar utan Hemstilat vill visa med artiklar om hur du fixar ”hemstilen”. En tidning om att ge hemmet det där lilla extra, att lyfta fram detaljerna och göra det mer personligt. Ledande för denna nya tidning är Frida på Kurbits.

Lite skvaller

Både jag och Maria på Signerat har blivit intervjuade i tidningen. Dessutom kan du läsa mer om Isabelle som även syns på omslaget.
 


Fint i webb butikerna

Vad hittar man i webb butikerna i september?

Jag plockade ut några favoriter från webb butikerna, du behöver bara klicka på bilderna så kommer du direkt till varan och slipper leta runt på webbsidorna. Jag blandade nyttoföremål med mer dekorativa saker. Det slår mig att webb butikerna bara blir snyggare och har bättre och bättre sortiment.

 

 

 

Jag testar Otlast täcke från Sängjätten

Aldrig för varmt eller för kallt

Enligt Sängjätten så behövs inte längre sommar och vintertäcke då Outlast täcket anpassar sig till kroppstemperaturen och det räcker med ett täcke hemma.  Outlasttäcket innehåller en teknologi som integrerar med det unika mikroklimat av den mänskliga kroppen, som göra att det blir varken för varmt eller för kallt utan lagom när man ska sova. Kika in på Sängjättens Sömnguide.

Kroppen svettas naturligt för att kyla huden, vilket ofta minskar möjligheten för att sängkläder att hålla kroppen torr och behaglig.  Med outlast så håller sig kroppen i ett bekvämt skick då täcket absorberar värmen då kroppen i sig blir för varm, vilket i sin tur minskar mängden fukt. I dag återfinns värmereglerande Outlast®-material i olika produkter, allt från kläder, skor, sängkläder och medicinska produkter till industritillämpningar.

Så tyckte jag att Outlast täcket fungerade

Täcket är fyllt med Norskdun och det känns betryggande med tanke på den behandling som dokumenterats av TV. Täcket är fluffigt och lent och påslakanen får en form och finnish som lyfter dem, mitt täcke innan var platt minst sagt. Att krypa ned under täcket är svalt och värmen sprider sig först över ryggen, men känns inte instängt och kvavt. Det här täcket får mig att vilja mysa extra länge i sängen. Detta får mig att tänka på ett lyxigt hotell jag bodde på en gång och det är ett bra betyg. En fluffig maräng att landa i. Outlast täckena finns i olika typer sval, medium med dun och så vidare. Anpassa täcket till ditt rum och din kropp. 


H&M ger en förhandstitt på julen 2011

Vad har vi att förvänta oss i  jul från H&M Home?

"Den här julen erbjuder H&M Home olika stilar som bjuder på en festbetonad inredning för flera smaker. Julen är en högtid då släkt och vänner umgås och firar tillsammans, ett perfekt tillfälle att överraska med dukning och dekorationer som ger en ny och spännande julkänsla”, säger Evelina Kravaev Söderberg, designansvarig för H&M Home.

Retro-känslan skapas genom till exempel Musse Pigg-dekorationer och prickiga förkläden samt handdukar och servetter med nostalgiska julhälsningstryck. För en komplett jullook finns även ljuslyktor i rött, silver och guld, julgransmattor och dekorerade julstrumpor

Så där vill jag också bo


Fotografier Bolaget

Nytt från afswedala

Höstens kollektion från afswedala är inspirerad av den svenska landsbygden. Liksom tidigare är kollektionen med vackra detaljer, hög kvalitet och miljötänk och texter som kommunicerar kärlek.

www.afswedala.se
www.afswedala.se

Funkisvåning

Som en dröm hos Bolaget
 
En unik funkisvåning – helrenoverad i tidsenlig byggnadsstil med alla moderna bekvämligheter tillagda. Köket har tidsenlig inredning i vitt. Väggen mot gården har två stora spröjsade fönster och åt motsatt håll ligger den rymliga hallen – vackert tapetserad och har en öppen spis. Från det ena rummet nås också boendets mysiga balkong.  Ett fantastiskt fint boende.
Hemma hos oss på landet - nordiskt ljust

Hemma hos oss på landet är det ljust och litet

På blott 30 kvadratmeter och med ett sovloft på 15 kvm så ryms vi bra på landet. Med ljus inredning och rena ytor så känns vår sommarstuga ganska stor. Allt vi köpt till vårt hus är inköpt på rea, eller realisation som det så fint heter. Med näsa för rea och tålamod så har vårt fritidshus blivit både vackert och personligt. 

IKEA är en stor och betydelsefull "bidragsgivare" till vårt hus

Hos IKEA finns något som heter Fyndavdelningen, där hittade vi fem stycken Bojne för 750 kronor, som annarrs skulle kostat 750 per stol. Vi tackar. Härifrån kommer även bordet, mattan, gardinerna, dynorna, fläkten och glasburken med ett lock som man placerar värmeljusen i.

Indien och Bangladesh

Brödkorgen som tjänar som fruktfat kommer från Indien, dit vi försöker resa varje vinter. Och den snygga duken är egentligen en matta från Wilma and Friends. Den här runda mattan sys för hand i jute. Dessa mattor tillverkas i västra Bangladesh och råmaterialet har odlats utan jordbrukskemikalier och konstbevattning. Ljusstakarna är från en super-rea från Hemtex.Foto Helena Karjalainen

Nu har Epla.se äntligen öppnat!

Jag valde ut några favoriter på Epla.se

Från HappyKoala kommer halsbandet för dig som gillar 50-talet. Nancy Grönholm har formgivit ringen med texten Älska. Hanna Karlzon har tecknat Flygfiskar och detta är en tryckt illustration. Black Daisy Designs har skapat emaljerade kopparplattor som hänger från silverörhängen.

Det kostar ingenting att öppna sin egen butik på Epla

Och det kostar ingenting att lägga ut saker i butiken. Det är inte några förskottsavgifter - du betalar bara när du säljer något. På EplaHantverk kan du sälja saker som är handtillverkade och egendesignade: Sälj saker som du själv har designat och tillverkat för hand.

Länk
http://epla.se/


Miaw inreder

Åland
Maria Westerlund
arbetar som inredare på heltid och delar sina tankar om färg och form på sin blogg.Här samlar hon bilder, funderingar, tips och idéer som främst rör inredning & design men även andra händelser samt föremål som intresserar och gör henne glad.  Miaw bor på Åland, med man och dotter:

-"Då jag inte sysslar med färg och form förgyller jag min vardag med bl a trädgårdsarbete, odling, matlagning och sjöliv. Jag samlar på och dricker gärna viner och lyssnar på blues. Mina rötter finns i skärgården och den ena foten står i Schwiez. Där bodde vi under många år. Tanken på att återvända finns alltid..."

Golvkudden
Spana gärna in en extra gång på golvkudden eller pölen som den också kallas, den har Marias mamma sytt.

Länk
http://miawinredning.blogspot.com/
http://www.miaw.ax

http://www.miaw.ax
http://www.miaw.ax
http://www.miaw.ax


Foto http://www.miaw.ax

Hemligt designuppdrag mellan Hemtex och Design House

Hemtex och Design House Stockholm = SANT

För ett år sedan hade Hemtex bestämt företaget behöver produkter som har lång livslängd, vardagsvaror som håller år efter år. Hemtex ville utveckla fler produkter som skulle utgöra grunden i Hemtex sortiment, typiska Hemtex-produkter som finns kvar under en längre tid. Sådana produkter som skulle kunna bli kända som Hemtex-klassiker. Hemtex kontaktade Design House Stockholm, som accepterade uppdraget.

Hemtex har arbetat med följande formgivare:
Daniel Östman, Helena Sellergren, Maria Håård, Philip Edis, Nina Jobs, Carina Ahlburg, Ulla Christiansson, Karin Ehrenberg, My Erwander och  Alexander Lervik.

Vissa av produkterna kommer att finnas i Hemtex-butiker redan i jul

Ett mer omfattande sortiment kommer lanseras under 2012, med två större textila program signerade Daniel Östman och Helena Sellergren.Philip Edis har formgivit en serie porslin för Hemtex, en svartvit kollektion med ett starkt grafiskt uttryck. I serien finns muggar, espressokoppar och en mjölkkanna. Philip har även gjort en serie stormlyktor i två storlekar, en lekfull kollektion som går utmärkt att kombinera i både form och färg.

Helena Sellgren presenterar ett helt produktprogram, med bäddlinne, dukar och handdukar. Mindre produkter som kort, servetter och brickor kommer också i samma kollektion. Hon har arbetat med både illustrationer och texter, som i en färgskala från ljust blå till mörk indigo har naturen som inspirationskälla.


Årets adventljusstake? Alexander Lervik har formgivit en ljusstake i glas och trä. En välbekant form som ger möjligheten att själv bestämma uttryck. Fyll ljusstaken med lingonris, mossa eller gröna blad. De fyra ljusen passar utmärkt i advent, men Alexanders ljusstake är lika bra året runt. Du bestämmer själv vad som är säsongens stil.


Karin Viktoria svenskt smyckesmärke

Karin Viktoria är ett svenskt smyckesmärke med handgjorda smycken tillverkade i Sverige

Ambitionen med Karin Viktoria är att erbjuda smycken utöver det vanliga - smycken "with a  twist". ​Kontrast är något som är utmärkande för smyckena: mjukt möter hårt, gammalt möter nytt, glamour möter enkelhet. 

Länk
Till Nätbutiken.


Korsstygn på silver- färgat lacktyg. Hake i metall.

RSS 2.0