Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Anpassad sökningTill fotograf Helena Karjalainen

  RSS 2.0

Vad kan du göra med en gummimatta?

Bloggaren från Inredningskaos tipsade mig om ett fint DIY-projekt hon gjort med en hallmatta i gummi. Resultatet blev en snygg vardagsrumsmatta i vintagestil. Den vackraste dörrmattan gjuter du själv i betong, tipsar Kerstin Danielsson (UNT) om. Det förberedande jobbet som man behöver göra är att snickra en form. Mattan läggs i botten på formen (tänk på att rätt sida hamnar nedåt) och därefter hälls betongen på. Glöm inte att armera betongen med exempelvis armeringspinnar eller hönsnät.

Fler gummimattor
En snygg gummimatta du borde kunna använda för gjutning är den med text på från Dixie? Du hittar den hos Drytrend. Precis som Drytrend så tipsar även Dahlarna om en gummimatta från Dixie - denna med hjärtan på. En billig matta med ett mönster av ringar, för bara 49 kronor, hittar du hos Mattex.
Handplockat från Signerat

Du har väl inte missat en av Sveriges största designmarknader  Signerat.se - med helt unika saker? Jag har plockat ut mina favoriter bland dessa sköna prylar; tapeter, kökshanddukar, knoppar och mycket mer. Nu är det inte långt till jul och jag har själv så smått börjat att planera lite för paketen under granen.Fint från Homey.se

Bloggaren Homey tipsar om en snygg fotosession från IKEA och medicinskåp från formgivaren Thomas Ericsson, trots att de ser så moderna ut har skåpen nästan 20 år på nacken. Homey är en inredningsblogg för dig som vill ha det lite roligare hemma. Fokus ligger på möbel- och pryltips men du hittar även pyssel och guider om vad du ska tänka på när du fixar till lyan.
 


Jag inspireras av Holgersdotter

Kärleken till saker som åter kommer i bruk präglar Holgersdotters kreationer
- Jag hämtar inspiration till sina kreationer från såväl världens alla hörn som från naturen och den närliggande vardagsmiljön. Varje enskilt alster förmedlar därmed sin egen spännande historia.  Inspirationen  kommer ofta från ärvda saker och loppisfynd. Vare sig det rör sig om farmors gamla kaffekoppar eller återanvända sidenband. Allt som kan få ett nytt liv i ny form är en inspirationskälla. Textilier är det primära materialet och många upptäckter görs på resor runt om i världen. Skapelserna ska sticka ut och bryta mot det traditionella. Därför är starka färger och lekfullhet viktiga inslag i allt arbete.

Holgersdotters objekt är föremålen som direkt fångar blicken i ett rum, i ett skyltfönster eller i en hotellobby. För att föremålen ska få sin starka prägel mixas strukturer och material – organza möter ull, hårt möter mjukt och stramt möter romantiskt.

www.holgersdotter.se

www.holgersdotter.se
www.holgersdotter.se


moltazDesign inreder åt Dolph Lundgren och öppnar designshop på internet

Henrick Eriksson är en välkänd bloggare som driver bloggen Henricks Tankegångar. Förutom att blogga så arbetar Henrick med inredningsuppdrag, styling, homestaging och även dekor-måleri inom sitt eget företag moltazDesign.

Snart öppnar Henrick sin webbshop!
Med många järn i elden så satsar Henrick även på en webbshop med namnet moltazDesignshop lanseringen kommer att ske på torsdag så du får hålla ögonen öppna!

I butiken kommer det finnas allt från snygga kuddar, indiska stämplar och konst.  - Hela konceptet bygger på min tanke om vad som är snyggt. Produkterna köper jag in på resor eller via internet från fjärran östern. Alltid i små upplagor, max 4-5 produkter av samma vara, ibland färre. På så sätt kan sortimentet förnyas och produkterna blir inte i massupplagor.


Det handlar inte om senaste inredningstrenden eller senaste designen – det handlar om vad som är snyggt och känns bra inom inredning. Tryck och material ska kunna blandas med det befintliga hemma, du ska kunna köpa en annorlunda kudde som ger ett förhöjt intryck i rummet

Spännande uppdrag åt Dolph Lundgren
- Inom inredning stylar och inreder jag allt från privatbostäder, utemiljöer, frisörsalonger till offentliga ytor och restauranger. Styling inför fotograferingar och mässor, lanseringar och försäljning av bostäder. Även trädgårdsplanering är en del i företaget.

Detta uppdrag för Dolph Lundgren innebar totalrenovering, inköp, transporter, logistik, styling och mycket mer. Med i stort sett fria händer om färgsättning och inredning har jag nu satt ihop ett komplett hem. Jag kommer fortsätta jobba med kunden framöver så det blir en otroligt spännande höst!

Du hittar moltazDesign även på Facebook (https://www.facebook.com/moltazdesign)


Therese Sennerholts mattkollektion på NK Inredning

Mattorna har tagits fram exklusivt för NK och består av ett antal utvalda budskap från de populära citattavlorna, tillverkade som ullmattor
– Jag har aldrig gjort mattor tidigare och det är inspirerande att jobba i nya material och med nya uttryckssätt. Att göra just mattor kändes som en perfekt förlängning av den kollektion med tavlor och kort som jag jobbat länge med, säger Therese Sennerholt, grundare av Therese Sennerholt Design. Mattorna är handtuftade av finaste ull och tillverkas av A-Carpet.


Hemma hos Therese
SvD har gjort ett besök hemma hos Therese. Som bas till möblemanget valde Therese vitmålade väggytor med svarta accenter i form av tapetserade fondväggar här och var. Allt har matchats med svarta, vita och några trärena detaljer: " Ibland tror jag att jag är färgblind", säger hon. "Men det är jag naturligtvis inte. Jag trivs faktiskt bäst i svart och vitt. Färger är underbara men jag får min dagliga dos genom mitt yrke. Hemma vill jag ha det rofyllt", säger Therese som stått för formen på flera stora magasin i Sverige, bland annat tidningen Res och inredningsmagasinet Residence.


Foto Ann LindbergApotek Hjärtat har julprodukter med stil

Apotek Hjärtat har en snyygg design på sitt sortiment av julprodukter. I år finns även kaffe, te, mörk choklad och stark grovkornig senap på Apotek Hjärtats julbord, förutom klassiker som grovkornig senap och saffran. Många av julens godsaker innehåller antioxidanter som har hälsosamma effekter. Apotek Hjärtat presenterar även julrecept sprängfyllda med näringsämnen för en hälsosam jul.

Vackrast är senapsburken - en sötstark grovkorning senap gjord på gula och bruna senapsfrön odlade på Österlen. Kommer i vacker återanvändbar porslinsburk med trälock från Rörstrand eller i klassisk brun glasburkFint från butikerna på webben

Fabiola Carlsson formger vackra smycken, som formgivare kallar hon sig Memini. Denna vackra silver ring har texten "LOVE YOU" och är handgjord. Stenläggning är också handgjord av silver och har ett vacker sten av naturliga blå Chalcedony. Du kan naturligtvis välja din egen text.

Johanna Billingskog startade för några år sedan inredningsbloggen JohannaB.se och har nu tagit steget längre med en egen kollektion detaljer till hemmet med bland annat denna illustration med Klövermotiv. Inspirationen kommer från natur, svenska traditioner och loppisar och varje produkt är framtagen med stor miljöomtanke både vad gäller material och tillverkningsprocess. Alla produkter tillverkas i Sverige.

Gör ditt egna personliga fotosmycke - bildsmycke hos Humla. Bilden läggs mellan två tunna glas-skivor som löds ihop. Vit blank baksida. Det ingår bild på både fram och baksida på detta berlock.

Kuddarna från Stormy Orange sitter inte tysta i soffan utan väcker uppmärksamhet! Receptet är vintage, humor och en gnutta av det oväntade. "I'm not gonna fight your demons" är en handbroderad och handsydd kudde.
Texten har broderats på en vintageduk i bomull.


Intervjuad av proffset Calina

Calinas blogg har du säkert besökt, en begåvad bloggare med känsla för design och duktig på att fånga detaljer och DIY. Jag blev intervjuad av denna kunniga tjej och du kan ta del av intervjun på hennes blogg om du är nyfiken. En av frågorna jag fick var "Vad för slags kreativa inredningstips kan man läsa om på Room and serve-bloggen?" Mitt svar blev och är som följer:

– Jag fokuserar på inredning som är genomförbar, ofta är mina tips det som andra duktiga människor skapat: målat, renoverat, fixat och byggt. Det är mycket gör-det-själv tips från hela världen på min blogg. De hem jag visar har oftast tagit tid att få ihop, hem som du inte kan köpa dig till i många fall. Här blandas arvegods och kreativitet.

Resten av intervjun kan du ta del av här.


Rå inredning med betong och svetsade detaljer

– Vi har gjort allt från grunden. Lagt om golv, putsat väggar och dragit in vatten och el. Det har kostat mycket även om vi har gjort allt själva, berättar ägarna av detta hem. Hos Sköna Hem hittar du just nu ett riktigt coolt reportage från ett hem där inredningen svetsats och gjutits fram. Här finns inga dussinmöbler. Från taket hänger kättingar som paret hittat på skroten!Hus & Villamässan 2011

Hus och Villamässan bjöd på pooler, skorstensfria spisar, trärena möbler och inredning
Sedan var värmepumpar en stor sak och lite beroende på vad man är intresserad av så drogs vi åt olika håll, min man stirrade på byggnadsvård och jag på stylade offentliga miljöer. Du kan se fler bilder på min blogg på Hus & Hem - Helenas Inredning.

Trendigt trä
Sanna och Aia har stylat utställningarna. Idag går trenden från rostfritt till varmt trä, men tricket är att blanda stilar: - "Det är en mysig miljö utan alltför mycket krusiduller, föremålen och materialen är enkla men av högsta kvalité och den luftiga atmosfären ger utrymme för umgänge och eftertanke".

Bläddra i Hem och Villamagasinet och shoppa
Du kan bläddra i Hem och Villamässans eget magasin. Äntligen säljs alla härliga och starka varumärken i en snygg mix som många velat köpa när de passerat Studio Sankt Paul PR på S:t Paulsgatan. Själv köpte jag en Bitte Kai Rand tröja. Veckans bloggare finns på webbsidan hos Hus och Villamässan.

Det personliga uttrycket
Personlighet är högsta mode och det är precis så individuellt som det låter. Det handlar om att ge konsumenterna så många valmöjligheter som möjligt. Typhusleverantörerna erbjuder grundläggande skisser men en mängd olika tillval. Det personliga uttrycket står även i fokus i inredningen. Vi vill köpa produkter med historia och en tydlig avsändare hellre än massproducerat och opersonligt, läs mer om årets tema.
Upphovsman till Archiquarium är den uppmärksammade designern Karl-Oskar AnkarbergMartin Björnson är designer och här ser du hans pall Octopus.
Hironori Tsukue har formgivit Rock7 som förvandlar din Fritz Hansen stol till en gungstol.


Stefan Pahlén är ordförande i branschorganisationen Sveriges Pool Producenter. Ett femtontal av deras medlemsföretag och tio externa företag står bakom inspirationsutställningen "Vardagsrummet i din trädgård" på mässan.

Foto Helena Karjalainen


Stylist By Helene & Fotograf Diana Lovring
Copyright belongs to: By Helene & Fotograf Diana Lovring 
Fotograf Diana Lovring för Ditmer

Malin Jönsson skapar vackra handmålade kuddar

Malin Jönsson bor här Eskilstuna och jag gick på Folkhögskolan samtidigt som Malin, och i samma klass som hennes syster på gymnasiet, världen är liten. Malin berättar att: "För cirka sju år sedan började jag rita mönster för tygtryck och har nu tryckt det fösta som heter LINN. Tyget finns i två färgställningar vit botten och svart botten. Har även designat lampor, brickor, kuddar, väskor och mycket mer. Nu har jag börjat fundera på kläder så det kanske kommer i framtiden."
Inredning för sköna fik ger mig inspiration

Hitta inspiration
Jag blir inspirerad av mycket, exempelvis fik, riktiga schyssta fik med personlighet. Helst fik som ser ut som ett vardagsrum hos en pensionär. Det ska kännas genuint och ha karaktär. Kika in på bloggen I Love Coffee som har plockat ihop ett gäng fik med känsla, med bulliga glaskupor över läckerheterna, svarta tavlan med dagens erbjudanden och omaka stolar.


Foto I love coffee

Ceannis lanserar en lampkollektion

Lamporna är klädda i materialen White Egg och Spring Deer
De flesta designintresserade känner till äggmönstret på tyget på lampan längst fram i bilden. Jag tycker verkligen om dessa lampor och tror att de kan bli väldigt populära och omtykta framöver. 


Ceannis
är ett stockholmsbaserat företag med rötter i Asien vars vision är att kombinera det asiatiska med skandinavisk design. Företaget grundades i Sverige år 2002 av Ann-Louise Andrén kring idén om väskor och accessoarer med en bra konstruktion och funktionallitet men även med tankar kring hög kvalitet och en hög modegrad.


Underbar tapet från Marimekko

Hos Hus & Hem kan du läsa om Anna och Caspar som gjorde köket större genom att ta bort på det trista och sällan använda ”biblioteket”. Anna lät riva en vägg och förvandlade vardagsrummet till matrum. Omedelbart hade de ett generöst och välkomnande utrymme. Tapeten är avtorkbar, från Marimekko, hos Midbec.

Bli Hus & Hems bloggfavorit!

Har du en inredningsblogg med vackra egentagna bilder, inspirerande inredningsidéer och personliga texter? Då kan du bli Hus & Hems nästa bloggfavorit. Hus & Hem väljer en ny favorit varje vecka under hela hösten. Nominera din bloggfavorit genom att lämna en kommentar hos Hus & Hem.


DIY mattan du målar själv

Ambitiösa DIY:are gör till och med mattan själv, är du en av dem?
Jag tycker att det är en ganska rolig idé - och det finns så många snygga mönster som alla dessa kreativa stjärnor arbetat fram. Jag har plockat fram ett gäng med mönster som kan väcka idéer och lust. Den randiga mattan är målad på en enkel sisalmatta. Bloggaren Pudel Design har målat en matta med blå medaljonger.
Seienstyle har buffaloskallar

Mitt bland dom anrika kvarteren i hjärtat av Gamla Stan i Stockholm har en ny butik och salong slagit upp portarna

Seienstyle erbjuder en mängd olika unika handgjorda inredningsdetaljer och ägaren lägger stor vikt i att resa runt och köpa varorna direkt från hantverkarna själva. För tillfället kommer det mesta av Seienstyles utbud från Bali. I lokalerna finns det även en frisörsalong där du kan göra allt från att göra en traditionell klippning, hårförlängning, bruduppsättning och brudsminkning till att få håret förvandlat till dreadlocks.

Adress: Svartmangatan 25Finns på Svartmangatan 25

DIY omaka bestick blir en snygg serie

Floriserande silverbestick
Sania Pell At Home har sprayat silverbesticken med sprayfärg. Jo färgen lossnar lite efter ett tag, men det ger bara en snygg patina tycker Sania. Det kan man tycka olika om förstås, men en kul idé för en fest om du har mycket bestick.


Värt att se på Hem och Villa mässan i helgen

Ska du besöka Hem och Villa mässan i Stockholm i helgen? Då kanske några tips om den kommande mässan kan vara på sin plats? Jag har plockat ut några utställare som kan vara värda att besöka när du är och besöker Nordens största hemmafixarmässa.

Handfat och möbler i betong
Jonna berättar: "Jag gör handfat i betong med mjuka organiska former och vardagsrumsbord  mm. Har du inte möjlighet att besöka mig på mässan kan du se bilder från  mässan på min hemsida www.levandebetong.se." 
Jonna Forslund finns på Hem & Villa mässan 13-16 oktober, monter A12:39.Rep o lera - Egen design & tillverkning från Mora
I hjärtat av Dalarna där Kristina Lindbohm är verksam. "Små små ting av glädje för att beröra och ge det lilla blänket i vardagen. Uppskattade presenter för alla. Änglar, ordhjärtan, unika trädgårdssmycken, tankerutor för armeringsnät m.m.  Varmt välkommen till min monter AG:62 där jag kommer att ha flera olika erbjudanden."
Gjut egna trädgårdsplattor
Gjutformarna Former.nu ger dig ett perfekt resultat. Formen kan användas både slät och med mönsterinsats. Kaprifolmönstret är konstruerat så att hur du än vrider plattan, bygger du vidare på slingorna. Resultatet blir ett sammanhängande mönster oavsett hur många plattor du gjuter. Detaljerad beskrivning medföljer med tips för både nybörjaren och för dig som gjutit mycket.
50% på allt i montern
Mish Mish saluför asiatisk inredning och lovar 50% rabatt på allt i deras monter A02:39 under mässdagarna. Vilka produkterna är vet inte jag, men jag har plockat ut ett exempel från Mish Mish hemsida som ger en vink om sortimentets utseende, A02:21.

Skapa dina egna tavlor för stor publik
Matton Art är en webbaserad tjänst. Här kan du skräddarsy tavlor för att designa dina rum. Genom att själv ange mått, material och ramning så skapar du en unik produkt som vi framställer till dig - ingen massproduktion. Snart finns möjligheten att sälja dina egna bilder till en stor publik.Vinnaren av dammsugare från Siemens

Grattis till Birgitta som vann den fina dammsugaren från Siemens

Städning, det gör mig så svag,
jag saknar alltid kraften
men en Siemens har fullt drag
med kraft i alla watten!
Den är bäst, så snäll och tyst
så jag kan ta kontrollen
Ja, jag vill ju vara schysst
men själv ha huvudrollen!

Sådan medaktör, ja, den
gör städandet så roligt
hemmet blir ju som en scen
och det kan kännas troligt
ju att det blir jubel sen…
Ja, sonen säger soligt:
Jag kan göra toan ren -
nu är här ju bebo’ligt!


Ge bort ett datum

Har du ett eget speciellt datum?
Kanske har du ett datum du alltid vill minnas, eller vet du ett datum som någon annan alltid vill bli ihågkommen om? I min lilla höra på Signerat.se kan du se de favoriter jag har i butiken just nu.


Gör enkla sänggaveln med band

Fläta en sänggavel

Med kraftiga bomullsband som du häftar kring en träram som målats vit så får du en modern och stilren sänggavel. Man kan utveckla idén genom att välja struktur på banden och färg. Kom ihåg att du måste fästa alla band på en sida först för att sdan börja väva in övriga banden. Glöm inte att spänna ordentligt men inte så hårt att ramen blir sned.
Via


Många vill bromsa tempot en aning - Jon Eliasson

Happy Homes har tillsammans med Jon Eliason rett ut vilka inredningstrender som gäller

En tydlig trend är att många vill bromsa tempot en aning. Man söker efter lugnet – inomhus, tillsammans med familjen och i naturen. Matlagningstrenden består, så idag umgås vi mer i köket än i vardagsrummet. Vi behåller det gamla i större utsträckning och lägger istället till något nytt. Man renoverar, förvaltar och vårdar det man redan har, säger Jon Eliason. Överhuvudtaget är mixandet en stark trend. Vi vågar blanda gammalt och nytt, olika stilar och mönster, loppisfynd med modernt. 


Några tydliga trender 2011-2012

•Retro är inne.

•Miljöhänsyn och nära naturen är alltid inne.

•Behåll grundfärgen men mixa olika tapetmönster.

•Basfärgerna är mättade och mörka, nedtonade och dimmiga pastellerGör det själv - stenciler för väggar

Genialiskt enkelt
Shanna Murray har några riktigt smarta idéer på dekor. Som stenciler, speglar eller visdomsord med personliga minnen eller foton. Färgskalan är enkel och naken men med egna idéer så kan du fövandla Shannas grundkoncept till något eget?


Här är väggen svart och målningen vit, i mitten har en rund spegel klistrats in.Sticka julkulor med Arne och Carlos

Dynamisk duo
Designerduon Arne Nerjordet och Carlos Zachrison gav ut en bok i Norge om att sticka julkulor - som naturligtvis blev en hit. Bloggaren Retrobaby från Norge gar exempelvis dokumumenterat stickandet.  Arne & Carlos är två modeskapare som drivit sitt eget märke sedan 2002. Snart upptäckte de att det de själva tyckte mest om, och som de också fick bäst respons på från inköparna, var de stickade plaggen. I dag jobbar Arne & Carlos endast med stickat. De använder traditionellt nordiska mönster, både praktiskt och som inspiration. De är båda extra svaga för julen - då är deras skaparglädje och kreativitet på topp!

Ett grundmönster
Med ett enda grundmönster kan du med hjälp av den här boken lära dig att sticka femtiofem olika julgranskulor. De flesta med traditionella, nordiska mönster som passar extra bra på julen. Dessutom får du naturligtvis instruktioner om material, teknik, stickor, fyllning och extra utsmyckningar som glittergarn och strass. Självklart kan du ta avstamp i grundmönstret och designa dina egna julgranskulor.

Norstedts förlag Julkulor av Arne och Carlos
Foto Retrobaby

Mario D'Acquino designar handfat som ser ut som en handduk

En ovanlig idé som kan vara kul att lyfta på bloggen 
Den italienske designern Mario D'Acquino har designat ett ovanligt handfat i materialet Corian för Prospettica DesignGiuditta, som produkten kallas, ser ut som en marockansk handduk med vackra fransar och pärlor som hänger över en kant. På andra ändan hänger en riktig handduk att torka händerna på. Handfatet med tillhörande spegel sitter fast på en rå träpåle som kan ställas mot eller sättas upp på en vägg.

Tack för tipset till Johan.


Stol i fransk industristil - vart hittar du dem?

Uppvik
Detta fina hem hittade jag hos Uppvik och Döttrar och det är till salu för den intresserade. Stolarna gör hela inredningen, de turkosa stolarna påminner om sommar och värme, vatten och hav. Så även när det är kallt och ruggigt så ler man säkerligen lite extra när man kikar in i matsalen.

Vart hittar jag industrichic?
Liknande pallar och stolar hittar du hos Miss Loo, Hjortgården i Kyrkbyn, Creation by Liz, Lavendeldockor, Broarne och Marys House.  Denna typ av stol har använts på franska caféer och bistros sedan tidigt 1900-tal och designen är numera klassisk. Många som tycker om onredning som nuddar shabby chic eller industrial chic gillar dessa stolar.

Simrishamn Grävsvinssträtet 1:61
Simrishamn Grävsvinssträtet 1:61

Foto Uppvik  och Döttrar

Gör det själv - fräckt målad pall

Måla pallen efter känd förlaga

Bloggen My Third True Love målar pallen så den liknar en gammal kökshandduk, jag har en likadan i min låda, kökshandduk alltså. Men visst måste denna pall vara en dröm i ett hem med förkärlek för shabby chic?


RSS 2.0