Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Anpassad sökningTill fotograf Helena Karjalainen

  RSS 2.0

Tävla om vackra plånböcker från Ceannis

TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD vinnarna blev Anette och Katarina

Ceannis har huvudkontor i Stockholm och erbjuder ett brett utbud av produkter under namnet "Living Accessories". Ett företag grundat på passionen för vackra material, produktion och design. Ceannis vision är att vidareutveckla konceptet att kombinera asiatisk och skandinavisk design.

TÄVLINGSFRÅGOR
- 2 vinnare utses
Först:  Välj Gilla på Ceannis sida på Facebook
Frågan: Vilken produkt skulle du vilja ha ur Ceannis webshop? Se kollektionen här.


Företaget som lottar ut vinsten utser vinnaren samt sänder vinsten till dig. Tävlingen pågår under en vecka. Tävlingssvaren skrivs in under "Kommentarer" här på bloggen (sänd inte svar via e-post). Tävlingen är öppen för alla - även dig utan blogg. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren.
Ceannis – plånbok i linen flower collection värde 350 krVinn en Britakanna - två vinnare utses

TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD OCH VINNARNA ÄR Ellen och lbildtse

 

Nu lanseras Britakannan i Sverige, kannan som är en naturlig del av vardagen för miljontals människor runt om i världen. En kanna som ger dig ett renare, friskare och mer välsmakande kranvatten. Britakannan filtrerar kranvattnet från klor, kalk och andra tungmetaller som inte är bra för vår hälsa. Kannan är inte enbart bra i reningssyfte då vattnet också blir klarare, godare och förbättrar smaken på exempelvis kaffe och te.


TÄVLINGSFRÅGA
Hur många människor dricker dagligen Brita-filtrerar vatten?
(Svaret hittar du på www.shop.brita.se)

Företaget som lottar ut vinsten utser vinnaren samt sänder vinsten till dig. Tävlingen pågår under en vecka. Tävlingssvaren skrivs in under "Kommentarer" här på bloggen (sänd inte svar via e-post). Tävlingen är öppen för alla - även dig utan blogg. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren.DIY fina väggen

Jag går mycket på loppisar just nu, det ger mig ro, många gånger väcks minnen till liv och då och då köper jag något - men man får gå igenom mycket skräp innan guldkornen visar sig. Något jag sett mycket av just sådana här ramar som man förr hade för att brodera i. Home Room Studio har en butik på Etsy och säljer sina makeovers - men jag tror att dessa konstverk kan göras själv och göras om.Den stora julfixardagen

Då är det dags för den stora julfixardagen, lådor bärs ut och in i hemmen och pyntet dammas av, sladdhärvan kräver tålamod och tålamodet prövas

Om du vill fixa lite till advent och till jul så kan kanske mina tips till dig inför december komma till användning? En betongljusstake på REA hos Detalj & Design, rea gillar vi alla. Bloggen A Beach Cottage delar med sig av en julpynt hon gjort själv, en gren har hängts upp med silverkulor - det enkla är det vackra. Den fina lilla pepparkaksskålen har fått en egen text i botten, bloggaren Tinaminastina har handtextat den. Vackert pynt med grenar och ljus i flaskor delar Flex Inredning med sig av.  Äppelkransen är enkel att göra, trä dina vinterförvarade äpplen på en stålvajer. Jag hoppas att du fick lite inspiration - och att du orkar och hinner göra något av dessa DIY (DIY= Do It Yourself.)


Layout Helena Karjalainen

Finaste hyllan för finaste sakerna

Maria Wallgren har hållt på med inredning under ganska många år, både som butiksägare och som inredare men har precis börjat att blogga på Showrom.


Jag efterlyste lite DIY-projekt och här kommer ett av Marias senaste. Maria berättar: - "Har sökt ganska länge efter en hylla eller något som skulle passa på ett väggparti i vårt kombinerade mat/vardagsrum. För att få ett litet proffsigare slutresultat så lämnade jag in den till en firma som sprutmålade den till mig."

 


Foto http://showroom.blog.se/

Mimou leker med färg och trender

Mimou har med sina mönster snabbt gjort sig ett namn inom inredningsbranschen. Kollektionerna finns i en många olika färger och mönster och detta företag tillverkar det jag gillar mest - klassiskt och modernt i samma paket. Mimou startades hösten 2004 av Jens Karstensson och Malin Persson. Kika i katalogen för 2011 och få inspiration, i den hittar du bland annat Frida från Trendenser.

Gör en bänk av bordet

Bloggen Less Than Perfect Life har gjort om bordet till en bänk, på hennes blogg hittar du beskrivningen och hur hon gick till väga. Kanske är det fler läsare som har egna DIY-projekt som ni vill dela med er av? I så fall ska ni mejla in dem till mig.Häng lyktan på en gren

Bloggaren Hviit arbetar som inredare och hennes blogg handlar ganska mycket om vit inredning, så klart. En snygg detalj hemma hos henne var denna lykta som hon hängt på en vitmålad gren.
Sådär perfekt slarvig inredning

Visst kan väl en inredning kännas perfekt även om den är lite slarvig och inte alls trendig eller fylld av designermöbler?

Sådana hem är dessa lägenheter från Danmark som jag plockat ut från olika danska mäklare. Visst känns stilen igen? Det är Norden och vi gillar ljuset. Här hittar du tjock TV, hema sydda kuddfodral, loppisfynd, men tittar vi noga så ser vi även Marimekko, Vipp, IKEA-kök, Nespresso och Kusmi te.Foton Dan Bolig

Den för korta sladden till IPhonen

Varför är sladden till IPhonen alltid för kort eller ligger och rasslar nere på golvet?

Bloggen Pampered Mom vet bot, med en pappersklämma fäst på skrivbordet så har du alltid sladden i närheten. Hur enkelt som helst!


Vinn en Happy Lights ljusslinga från Home Structures Sweden AB

TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD vinnarna blev Anna Carin W, Åse - Interiörguiden och Caroline

Happy Lights är ett nytt varumärke i Sverige och är i dagarna på väg ut i butikern
a
Bollarna är lindade av bomullssnöre och finns i 44 häftiga kulörer. Nu har tre läsare chansen att vinna en Happy Lights ljusslinga med 35 lampor.

3 vinnare kommer att utses!

Om du blir en av dem så kan du välja Snowball, Nuwara Eliya eller Marrakech. Se de olika slingorna här.

TÄVLINGSFRÅGOR


1 Vilken ljusslinga från Happy Lights är din favorit?
2 Var vill du placera din ljusslinga?

Du kan även se fler bilder på Facebook. Företaget som lottar ut vinsten utser vinnaren samt sänder vinsten till dig. Tävlingen pågår under en vecka. Tävlingssvaren skrivs in under "Kommentarer" här på bloggen (sänd inte svar via e-post). Tävlingen är öppen för alla - även dig utan blogg. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren.


Snygga lampan gör du själv

Designsponge* visar upp ett DIY-projekt som en läsare har gjort med pappersremsor och en rislampa. Idén kräver tålamod men kostar inga nämnvärda pengar, så det är väl klart att den ska visas upp här på bloggen!


Livet efter min Nespresso och min IPhone

Det finns två apparater jag gillar mycket i mitt liv - min Nespresso Citizen Milk och min IPhone

Min Nespresso
Tänk att kunna dricka en riktig cappuccino flera gånger om dagen,just nu njuter jag av tre nya kaffeblandningar i  serien Variations 2011. Årets smaker av Variations är vaniljblomma, körsbär och mörk choklad. Jo det är sant - körsbär och kaffe gudomligt är gott, detta är LYX för mig, med stora bokstäver, Nespresso-maskinen får mig att le, detta är egentligen min enda last och högst uppskattade njutning.


Min IPhone
Sedan - IPhone, vilken grej egentligen. Jag kan göra mina bankärenden via en app, läsa e-post, surfa, ta bilder och skicka dem på studs till andra. Titta på TV och film. Använda telefonen som ett modem.

När jag stod i telefonkiosken och lyssnade på Heta Linjen mellan Konsum och pizzerian på Carlavägen med min syster, så var det den senaste flugan. Om någon hade berättat om en liten telefon som kunde göra allt så hade jag aldrig trott på det - jag hade fullt upp med min bandspelare med dubbelkasetter.

Vilken apparat är din favorit hemma?Kom ihåg att lägga kapslarna med värmeljushållarna och sortera på aluminium.

Kapa bordet

Ett snyggt hallbord eller bara en avlastningsyta kan du få med ett bord som sågats itu, här har man målat bordet i en stark röd färg för att riktigt ge rummet ett blickfång. Har du egna DIY-projekt? Mejla mig och visa dem.


Stilbrytning med asiatisk inredning


Foto JJ Locations

Foto JJ Locations

Foto Lisa Bengtsson

Foto Malin Jönsson

Vinn julljustaken Christmas Glow från Urbanero

TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD och vinnaren är Jenny

Christmas Glow är gjord i kartong

Varför en julljusstake i kartong?

- Låg vikt minskar energiförbrukningen vid transporter.
- Kartongen tillverkas av Iggesund vilket gör att en lokal råvara kan användas.
- Den går att pressa ihop så att den bara blir några centimeter tjock - tar minimalt med plats.
- LED drar mycket mindre el än vanliga glödlampor, LED håller hur länge som helst - aldrig mer ett trassel med    att byta glödlampor när julen är kommen.

TÄVLINGSFRÅGOR
  1. Hur många stansade hål för LED-lamporna har "The Tree"?
  2. Vilket tyg har samma känsla när man rör vid det som kartongen som används i Christmas Glow


Christmas Glow säljs på Desingtorget och på www.urbanero.com. Företaget som lottar ut vinsten utser vinnaren samt sänder vinsten till dig. Tävlingen pågår under en vecka. Tävlingssvaren skrivs in under "Kommentarer" här på bloggen (sänd inte svar via e-post). Tävlingen är öppen för alla - även dig utan blogg. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren.


http://www.urbanero.com/


Tävla inför julen - vinn 250 värmeljus från Liljeholmens

TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD vinnarna är Monacaijsa och Sandra – mamma till Molly

Liljeholmens lanserar värmeljus i 100 procent stearin, tillverkade i Oskarshamn
I över 170 år har Liljeholmens tillverkat ljus i 100 procent stearin som är en förnybar råvara.

Ett bra tips när man skall slänga värmeljuskoppen är att separera vekhållaren från aluminiumkoppen. Släng hållaren och aluminiumkoppen i behållaren för metallförpackningar, så kan båda återvinnas och bli till nya värmeljus. Liljeholmens värmeljus finns med 4 timmar och 6 timmars brinntid.

TÄVLINGSFRÅGOR
1. Hur skiljer du Liljeholmens värmeljus i stearin från andra värmeljus?
2. Beskriv vad levande ljus betyder för dig.

Företaget som lottar ut vinsten utser vinnaren samt sänder vinsten till dig. Tävlingen pågår under en vecka. Tävlingssvaren skrivs in under "Kommentarer" här på bloggen (sänd inte svar via e-post). Tävlingen är öppen för alla - även dig utan blogg. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren, vinstvärde ca 300 kr.DIY klipp hjärtan ur kartor

Visst har du speciella platser som du besökt?
En fin idé är denna där ramar fått besök av hjärtan som är utklippta ur kartor. Så hjärta in, förlåt, ringa in ditt speciella ställe och rama in det. Via.


Mina snygga tapeter från Husman och Hagberg

Jag är nu med i tävlingen som HusmanHagberg anordnat tillsammans med MrsPerswall

Jag kan vinna min egen tapet. Om du vill så kan du rösta på mina tävlingsbidrag. De 100 bidrag som får flest röster går till final där en jury utser tre vinnare. 

Hur röstar du?
Under varje tapetdesign här nedan hittar du en länk,du kan rösta på alla eller på den du anser vara finast.

Jag delar med mig några rullar!
Om jag vinner så lovar jag att dela med mig några rullar till en av er vid en dragning.Se min tapet-design här och rösta!Se min tapet-design här och rösta!


Se min tapet och rösta!


Se min tapet och rösta!
Se min tapet och rösta!


Vad är vackert tycker en inredningsbloggare?

Ofta får jag frågan: vad tycker du är vackert? Vad skulle du önska i inredningsväg?

Eftersom jag bloggat länge och varit på många mässor, läst tusentals inredningsmagasin och sett lika många webbsidor om inredning så blir jag mätt, nästan så att jag vill ha så avskalat som möjligt. Men jag är inte minimalist och jag tycker inte om hem som ser ut som en möbelaffär. Men jag har drömmar om vackra saker, tyvärr är de dyra och unika. Jag lägger hellre pengar på att resa än att bo stort med dyr inredning, det är sådana val man får göra om man inte ska hamna i Lyxfällan eller vill sova gott om nätterna.

Här kommer några av mina drömmar, jag börjar med en golvlampa

Aqua Creation har skapat en underbar lampa 96 Molecules Floor Lamp med finaste materialen och detaljerna. Skärmen är vikt av origamimästare från Japan. Jag älskar detaljer och känsla för material.

Läs även om lampan på dessa fina bloggar: Habitat, Hometone, Houzz, SBL och Whatsthebigga.

aqua design
96 Molecules Floor Lamp

Mina bästa tips på REA inredning på internet

Här är mina bästa tips på inredning som är på REA

Timer är tillverkad i aluminium och har det rätta retro-utseendet som passar de flesta kök 69:- (219:-) hos Designonline. Gummistövlar det mjuka fodret håller foten varm och torr. Foten är av gummi, skaften av syntetiskt läder med tryck ovanpå. 449:- (899:-) hos Inreda.com.

Från H&M Home, Duk med tryckt mönster på bomullskvalitet. Storlek 145x250 cm, 69.50:- (249:-), duschhandduk 74.50:- (149:-) och Necessärer med tryckt motiv på bomullscanvas 29.90:- (99:-). En stor svart klocka från Milq 139:- (279:-) Kuddfodral med ett stämpelmotiv från DAY Home från Tintin Style 199:- (399.-).


Mina tips till far på Fars Dag

Coola och snygga hörlurar med kåpor i trä. Poster med Old Car från Epla. Barbecooks smoker är en av de hälsosammaste matlagningsteknikerna - rökning.  Du behöver varken smör eller olja - och röken skänker kött och fisk en utsökt rökt smak. L:A Brukets SPA produkter. Eller varför inte göra just denna Fars Dag till en speciell Fars Dag med ett personligt dagblocksblad?


Vinn en klocka från Daniel Wellington

TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD vinnaren blev JENNY

Daniel Wellington är ett varumärke för den modeintresserade när det kommer till klockor

När Daniel Wellinton har tagit fram sin första kollektion där urtavlans symmetri legat i fokus för att få till en tunnare boett som ligger närmare handleden och som på så sätt skapar en bättre känsla och en snyggare klocka. Daniel Wellington är kort sagt en inspiratör.

TÄVLINGSFRÅGA

Ange i rangordning 1 - 7 vilken klockan du tycker är vackrast!
Länk till kollektionen hos Daniel Wellington.

Företaget som lottar ut vinsten utser vinnaren samt sänder vinsten till dig. Tävlingen pågår under en vecka. Tävlingssvaren skrivs in under "Kommentarer" här på bloggen (sänd inte svar via e-post). Tävlingen är öppen för alla - även dig utan blogg. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren. Värde 995:-Vinn en griffelvägg från moltazdesign

TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD och vinnarna blev Lisa A och Monica Gustafsson

Två griffelväggar lottas ut av
moltazdesign
Nu har du chansen att vinna en griffelvägg som är 2 meter hög, väggen kan du arrangera och dekorera på flera olika sätt, och två vinnare utses!  Fäst våden direkt på en slät målad yta eller dörr. Kan användas flera gånger och flyttas till annan plats, lämnar inga spår, stryk ut våden på plats med handen eller med en tapetborste. (Bredd 45 cm och längd 200 cm. Giftfri PVC film, passar även bra i barnrum. Tavelkritor ingår 1 gul, 1 blå, 1 rosa och två vita.)

TÄVLINGSFRÅGOR

1. Vilken är din favoritprodukt hos moltazdesign?
2. Vem driver moltazdesign?


Företaget som lottar ut vinsten utser vinnaren samt sänder vinsten till dig. Tävlingen pågår under en vecka. Tävlingssvaren skrivs in under "Kommentarer" här på bloggen (sänd inte svar via e-post). Tävlingen är öppen för alla - även dig utan blogg. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren. Värde 375:-

http://www.moltazdesignshop.se/sv/

Tävla inför julen - parfym från Little Bloom

TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD och vinnaren blev Care 69!

Lagom inför jul kan du tävla om julklappar till dig själv eller till nära och kära!

En parfym från Love and Toast lottas ut av Little Bloom, www.littlebloom.se. Vinnaren får välja sin favoritparfym.


TÄVLINGSFRÅGOR

1. Klicka på "Gilla" på Facebook länk till Little Bloom på Facebook.

2. Vem grundade de underbara hudvårdsprodukterna från Love & Toast?

Företaget som lottar ut vinsten utser vinnaren samt sänder vinsten till dig. Tävlingen pågår under en vecka. Tävlingssvaren skrivs in under "Kommentarer" här på bloggen (sänd inte svar via e-post). Tävlingen är öppen för alla - även dig utan blogg. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren.Gör egen bänk med enkla medel

Har du en gammal låda liggandes hemma?

Har du funderat på att du kan förvandla den gamla lådan till en personlig bänk? Med hjul, skumgummi och ett tyg så får du ett snygt blickfång i hallen. Jag har sett att många har gamla sockerlådor hemma - och kanske kan en av dem passa till detta DIY-projekt?
Via The Guardian


Julen hos IKEA 2011 - 2012 är för mig ledljus

Har du fått IKEAs julkatalog för i år? Den damp ned här hemma idag och jag blev väldigt nyfiken på serien STRÅLA och särskilt då "ljusaskarna" som finns i stort och litet format, (26 cm resp. 55 cm). En storsäljare blir så klart STRÅLA kvist med ledljus i ändarna - precis som i katalogen så blir det effektfullt om de hänger i grupp, kvist är 70 cm bred och kostar 299:-. De vackra veckade krukorna i metall heter YRSNÖ. Den stiliserade ängeln kostar bara 49:- Megalampan med ljusstjärna - en golvlampa för stjärnan, kika på den med.Kollage Helena Karjalainen

Svart vita ränder på väggarna

Bloggen villa d esta har ett enkelt tips på att måla över väven på toaletten, med svarta ränder så där mitt i blir alldeles utmärkt och inte alls så tokigt.  Med maskeringstejp och stadig hand så får den tålmodige sin vilja igenom. Annars är idén perfekt till sovrummet som sänggavel. Fler ränder för hallen, vardagsrum, badrum, randiga tapeten och till slut så kan man använda skärmväggar med ränder.RSS 2.0