Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Anpassad sökningTill fotograf Helena Karjalainen

  RSS 2.0

Testar Nespresso Citiz&Milk

Jag testar en Nespresso Citiz&Milk i en snygg retromodern design

Jag blev nästan orolig att denna maskin skulle vara för avancerad, för som alla duktiga tjejer så börjar jag läsa den gedigna manualen, inte det lilla smidiga häftet. Så efter ett tag inser jag att jag ska kasta om instruktionsböckerna och på ett kick brygger jag en god espresso.

En espressomaskin som denna med mjölkskummare är perfekt, jag gillar islatte och andra mjölkdrinkar. Citiz&Milk är lättskött, enkel att hålla rent och gör mycket bra kaffe, både espresso och lungo. Lungo är en espresso som bryggs med ungefär dubbelt så mycket vatten som vanligt. Det leder till en svagare, mildare dryck. Vid en islatte föredrar jag en dubbel espresso för att få lite drag i drycken.

Att bedömma kaffe då hamnar jag i en fråga om tycke och smak men där kan jag bara utgå från min egen - i testet har jag fått med ett gäng med olika smaker och jag tycker verkligen att det var roligt att testa alla dessa sorter, alla var goda och med olika karaktärer. Så min rekommendation är att prova sig fram!

En lättöverskådlig och bra kaffeskola följer med i instruktionsböckerna med symboler för de två olika vispar och omrörare jag ska använda till de olika kaffedrinkarna.
Läs mer om Citiz&Milk Titan 120.

nespresso test
test nepresso
Foto ©Helena Karjalainen
I testuppdraget hade jag inga krav på att uppfylla särskilda resultat.

Sticka din egna lampa

Bloggen Romantisk Retro visar mycket fint som hon skapat själv, bland annat denna söta stickade lampa. Så för dig med tiden, lusten och med känsla för detaljer så hoppas jag att detta kan leda till lite inspiration.

sticka din egna lampa

Inspiration, pyssel och DIY från Fabriken

Fabriken är en samlingsplats för sköna bloggare inom inredning

Räntorna stiger och många får det tuffare ekonomiskt, vi blir mer och mer medvetna om att jordens tillgångar är begränsade. Detta och mycket mer driver på det jag växte upp med och som var helt naturligt - "syslöjd och måla om". Jag vet inte hur många gardiner, överkast, kuddar och saker jag sytt och målat om. Sedan kom panelgardinen  och jag kände mig nästan räddad från symaskinens ok. Men då och då så hinner jag slita mig från bloggen.

Några som är mer aktiva med DIY är Johanna med bloggen vintage och Weronica med bloggen en mammas dag som är gästbloggare på Fabriken. Några inspiratörer som presenterats på Fabriken är : peppar & vanilj, vita verandan, lilla kamomilla,, mokkasin, konfettiform och lissenTo. Missa inte dessa stjärnor.

Här&Nu hus
Foto Här&Nu hus

Foto Fabulös inspiration!
http://afnord.blogspot.com
Foto och idé Af Nord


Tommarps skola drömhus i Skåne

Tommarps skola drömhus i Skåne
Tommarps skola drömhus i Skåne
Tommarps skola drömhus i Skåne
Foton och fastighet finns hos Uppvik & Döttrar.


Altanen ett uterum med hörnsoffa i konstrotting

Vi ville överraska släkten med vår nya hörnsoffa i konstrotting som vi köpt till vår altan

Lite snopna blev vi när ingen reagerade på soffan, utom min systers man. Saken var den att alla tyckte att den var så otroligt perfekt här ute,  så att den var självklar i altanhörnet! Vi kunde bara hålla med, den blev lyxen över x:et. Dessutom var den så mycket snyggare än vad vi tänkt oss, särskilt tyget på dynorna - i en riktigt snygg grå ton. Vi funderade på flera olika modeller och prisklasser innan vi bestämde oss. Det som avgjorde var tjockleken på dynorna och tygets kvalité.

KWA heter varumärket och soffan heter Öland Inout Form den finns både i vitt och och i svart. På kvällarna tänder vi ljus och infravärmen och ligger i varsin ände av soffan och bara njuter av ljuden och sommaren. Lite vattenpipa och ett glas rött ger en riktig härlig känsla av semester. Se fler möbler från KWA.

aktan med hörnsoffa i konstrotting
altan med soffa
Med en hörnsoffa i konstrotting blir altanen verkligen ett extra rum sommartid.
Foto Helena Karjalainen

Hanna Werning ny kollektion för Boråstapeter

Hanna Werning, prisbelönad designer och illustratör, är tillbaka med sin tredje kollektion för Boråstapeter. Hennes karaktäristiska och färgexplosiva mönster känns igen. Mönstren i den nya kollektionen är inspirerade av flora och fauna och har namn som Solkoja, Rävdunge och Klättervippa. Där finns böljande klängväxter, blommor och en och annan papegoja.

Hanna Werning ny kollektion för Boråstapeter

Hanna Werning ny kollektion för Boråstapeter
Pressbilder Boråstapeter


H&M Home hösten 2011

H&M Home har öppnat dörren till höstens inredningskollektion, hos KK.no kan du läsa mer om den. H&M Home tuffar på och har hittat ett koncept som verkar fungera. Som vanligt är kollektionen uppdelad i flera delar som antingen är klassiska eller färgglada i sitt uttryck och formspråk.Sätt potatisen i en hink och få färskpotatis efter midsommar

Bra tips som jag följde i Hasselfors Gardens nyhetsbrev och som alla kan göra, även på balkongen. Köp en större kruka, jag hittade min plastbalja på ÖoB, jag borrade hål 10 cm högre upp i platsbaljan så att potatisen får vatten men inte drunknar.

För att hinna få färdig nypotatis till midsommar måste den sättas senast 1 maj
Den näring som finns i sättpotatisen räcker tills blasten blir 10-15 cm hög. 

När plantorna kommit upp 10-15cm kupar man plantorna ända upp till blasten. Annars blir potatisen grön och oätlig. När det närmar sig skörd så kan man luckra upp jorden försiktigt kring plantorna för att se om potatisen är färdig. Det är nu dags att gödslas med gräsklipp. 2-3 veckor efter det första lagret gräsklipp lagts på, läggs ett nytt lager lika tjockt. Var extra noga med att lägga gräsklipp alldeles intill stjälkarna så att inte ljus kan tränga ner på den nya potatisen, som då blir grön.
Tips från Natur och Trädgård

Princess
Jag valde Princess  en sommarpotatis med fast gult kött och god sjukdomsresistens. Den tål att ligga kvar i jorden, och behöver inte skördas direkt.

sätt potatis i en hink
Sätt färskpotatisen i en stor hink och borra hålen lite högre upp. Lagom efter midsommar har du din egen odlade färskpotatis.
Foto Helena Karjalainen


Nu finns svenska Airhouse på marknaden - myggfritt under parasollet

Förra året i augusti skrev jag om den smarta uppfinningen av ett myggnät i hög kvalité för parasoller. Airhouse heter denna produkt som Parlebo utvecklat, nu finns den att köpa på marknaden.

Med de enklare och billigare varianterna så  hänger nätet i ryggen på gästerna och myggen får fäste trots goda intentioner, näten är för små och i för dålig kvalté.  Svenska Parlebo har bland annat satsat på extra långa ribbor för att bygga ut parasollet och få ett rymligt uterum. Dessutom är nätkvalitén är i en helt annan klass än vad många tillverkare har för sina nät, det är här du hittar kvalitén i denna produkt.

Produkten är sydd i ett enda stycke tyg. Inga sömmar. Vilket gör att det känns som om väggen inte finns. Du behöver inte montera av och på nätet. Det kan läggas upp på ribborna under dagen och bara släppas ner i skymningen när det behövs. Öljetter för tältpinnar är en klar fördel, parasollet och nätet flyger inte iväg! Du kan köpa Airhouse hos Balkongshoppen.se.

myggnät
Pressbilder Parlebo (som även valt att vara annonsörer på bloggen.)

Gör det själv - förvaring för dynor och andra knep

Ute vid vårt fritidshus så har vi alltid projekt på gång. När vi är där så undrar vi ofta vad det är vi gör i stan egentligen? För på landet så både rör vi oss mer och är mer kreativa. Jag har en spaljé som jag har under tak, vilket inte är så smart, då risken är att blommorna dör under taket då vi inte hinner vattna dem regelbundet.  Så vad gör man med en snygg spaljé med fina fåglar på från Serholt Outlet? Jag förvarar dynorna på den, praktiskt och ganska snyggt.

I en korg gjord av plastband från Jysk så har jag samlat en hel hög med fleeceplädar från Ikea. Här kan gästerna plocka på sig filtar varefter de behöver. Handukstorken är också den från Ikea, men hos oss hänger den utomhus, här torkar vi både tvätt och hänger saker som en varm grilltändare så att barnen inte bränner sig.

Smarta tips att göra själv
Spaljén som du inte använder - släng upp dynor på den så håller sig dynorna både torra och tillgängliga. Fleeceplädar vikta i en plastkorg. Handdukstorken håller sig rostfri även utomhus, året runt.
Foto Helena Karjalainen

Jag testar ett av Durance smart candles

Durance Citronelle et au Géranium är ultimata lyxen för mig men inte för myggen

Jag tycker om flärd och mjuka dofter. Många myggljus har en alldeles för skarp doft, men denna doftar fräscht och det är alltid underbart med doftljus på kvällarna utomhus. Durance produkter innehåller bara ekologiska växter och råvaror vilket jag uppskattar.

Durance lanserar just nu tre nya ”smart candles”: Citronella för sommarkvällar, den håller myggorna borta. Anti Oudur Mint som tar bort dofter som cigarettrök och matos.  Pyrifying Hyssop som gör luften ren och fräsch.

durance
Citronelle, en underbar doftande myggbekämpare
Foto Helena Karjalainen

Tävla och vinn en hel årsförbrukning av juice!

TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD OCH VINNARE UTSES.

Vinn en hel årsförbrukning av Tropicana juice!

Det är på sommaren det sker, alla inredningsdrömmar och trädgårdsprojekt ska förverkligas. Med sommaren kommer värmen och törsten - det råder du bot på genom att vara med i denna tävling om en hel årsförbrukning av Tropicana juice. Samtidigt som du dricker goda näringsriktiga juicer så bör inspirationen öka markant för dina inedningsdrömmar!

Genom att anmäla dig till Tropicana Breakfast Club får du bland annat inspiration till frukostrecept, unik information om Tropicana, tävlingar med åtråvärda priser och förhandsinformation om nya produkter. Att bli medlem är såklart kostnadsfritt.


TÄVLINGSREGLER

Steg 1 registrera dig som medlem i
Tropicana Breakfast Club.
Steg 2 Berätta här på bloggen under Kommentarer vilken Tropicana juice som är din favorit.

Vinnaren utses av Tropicana som även levererar vinsten. Eventuell vinskskatt betalas av vinnaren. Tävlingen pågår t.o.m. den 31 maj 2011. (Cirka en juice per vecka är beräknat för vinnaren.)

vinn en årsförbrukning av juice
Foto Tropicana

Ljuslyktor från Ikea - kollektionen Kryddstarkt

Med ljuslyktan Ansedd från Ikea fick vi ett riktigt blickfång på vår altan, för 69 kronor styck så fick vi designsäkra ljuslyktor att mysa till.

Kryddstarkt är Ikeas, tillfälliga designkollektion i begränsad upplaga. Kollektionen är full av roliga detaljer skapade under en äventyrlig designresa i Vietnam och Indien.  Kollektionen finns i Kungens Kurva i Stockholm, Barkarby i Stockholm, Uppsala, Västerås, Bäckebol i Göteborg, Kållered i Göteborg, Helsingborg och Malmö Om du inte har tillgång till dessa varuhus så kan lyktan Lantställe vara något att hänga upp? Glöm inte kampanjen Värmeljusjakten!

Ljuslyktor utomhus
Inred ditt uterum
Vackra ljuslyktor som är enkla att rengöra skapar trivsel i uterummet. Man lyfter enkelt upp glaskroppen och byter ljuset.
Foto Helena Karjalainen

STREET PORSLIN - ut med det gamla och in med det nya

Efter sitt examensarbete på Berghs fick Sudarat Persson och STREET PORSLIN stor uppmärksamhet för sin  nytolkning av den klassiska servisen. 

Men vad har hänt med våra gamla vackra serviser som användes så flitigt förr? Är det på grund av de omoderna illustrationerna och färgerna som vi inte vill använda de längre?

Hur kan vi få människor att börja använda dessa gamla vackra serviser igen och inte bara förvara dem långt inne i något dammigt skåp?

STREET PORSLIN vill förnya den gamla servisen i en ny modern tappning och samtidigt bibehålla den mjuka vackra form den alltid har haft. Med de förbättringarna samt med nutida illustrationer vill de ge servisen ett nytt liv.
Nu finns porslinet till försäljning på SIGNERAT.se

http://www.sevenpointfour.net/
http://www.signerat.se/butik/formgivare/STREET+PORSLIN/
http://www.sevenpointfour.net/
Bäää bääää :)


Ny annonsör Design on Eco

Något jag känner lite extra för är rättvis handel och ekologiskt tänk i alla dess aspekter. Då blir jag extra glad när annonsörerna uppmärksammat mitt engagemang. Design on Eco är ny annonsör på bloggen som har ett unikt sortiment som jag inte sett hos andra företag tidigare. 

 
Eva som driver Design on Eco berättar
"- När vi funderade på hur vi ville utveckla vårt miljötänk insåg vi hur mycket vi kunde hjälpa till genom att satsa på Fair Trade, återvunna och ekologiska produkter. Fair Trade-produkter hjälper till att förbättra arbets- och  levnadsvillkoren för anställda i utvecklingsländer. Produkter som tillverkas av återvunna och ekologiska material är dessutom moraliskt försvarbara ur ett miljöperspektiv. För oss på Design on Eco är nämligen design, kvalitet, rättvist och socialt ansvarstagande lika viktiga delar i vår verksamhet. Vi har valt att ta ansvar när det gäller miljö och rättvisa."

Du kan beställa please recycles möbelsortiment hos Design on Eco
Please Recycles kollektion är tillverkat av återvunnet trä från träindustrin, huvudsakligen lastpallar. I framställningen använder man sig av så lite energi som möjligt, samtidigt arbetar man med giftfria och miljövänliga färger och lacker.

design on eco
Please recycles sortiment går att beställa från Design on Eco

Hemma hos Johanna på Passion for Poison

Vad roligt det är att få tips från läsarna på spännande hem och projekt!

Jag hoppas varje dag att det ska ligga en drös med spännande tips i min mejl. Det kan ta ett tag innan jag får in era tips då jag oftast har många inlägg som ska upp på bloggen och ett körschema som jag försöker följa, men om jag sagt att jag gillar det jag ser så kommer det med. Här är ett budget-tips från Johanna som jag direkt får internationella wibes av. Visst ser detta ut som ett hem direkt från ett av de amerikanska inredningsbloggarna? Mycket turkost och egna fynd, DIY och sköna stilblandningar!

Johanna driver bloggen, passionforpoison.blogg.se: "Jag har en blogg där jag bloggar om budgetinredning. Jag lever på CSN-bidrag och har inte någon annan inkomst så använder det jag har och handlar mycket på loppis."

hemma hos
hemma hoshemma hos
hemma hos
Foton Johanna Forsblom

Tävla och Vinn espressomaskinen Pixe från Nespresso

TÄVLINGEN AVSLUTAD vinnare utses
Om du drömt om en egen Nespresso så ska du tävla nu!
Pixie från Nespresso är en snabb, användarvänlig och energisnål maskin med kaffe av högsta kvalitet. Tillaga perfekt espresso eller en vanlig kopp kaffe med endast ett knapptryck. Endast 11 cm bred för att passa alla utrymmen. Pixie stänger av sig automatiskt efter 9 minuter och den har belysning som blir röd för att indikera tom vattentank.

Du kan nu vinna en Nespresso Pixie i valfri färg här på bloggen via Nespresso

1. Vilken färg skulle du välja om du vann en Pixie Nespresso?
2. Vad kallas hållbarhetsprogrammet  hos Nespresso där en av delarna innebär att  Nespresso-kapslarna går att återvinna i den vanliga metallåtervinningen i Sverige?

Nespress
o utser vinnaren och levererar vinsten till dig. Eventuell vinskskatt betalas av vinnaren. Tävlingen pågår t.o.m. den 27 maj 2011.


Bemz underbara kollektion för sovrummet

Inför sommar 2011 lanserar företaget som gjort sig kända för sina skräddarsydda överdrag till Ikea-möbler, en serie med överdrag och textiler till sovrummet. Jag har plockat ut några av mina favoriter här nedan.


Med det nya sortimentet för sovrum har Bemz kunder nu alltså en möjligheten att sätta sin egen personliga prägel på sovrummets viktigaste möbel: sängen. I sovrumsserien ingår det nyheter till både sängstommar och huvudgavlar, samt sängkappor i olika utföranden och höjder.


bemz bed
Designer's Guild Bayshore Magenta med Bådalen gavel

bemz bed
bemz bed
Bådalen sänggavel med Mocha Belgian Linen Blend

bemz bed

Foto Magdalena Björnsdotter

Hemma hos drottningen av Rice

Charlotte Hedeman Gueniaus matsal i Danmark finns i Decor8`s nya inredningsbok. Charlotte är grundare av Rice - en megahit för oss som gillar inredning som är whimsical, barnslig och färgglad. Charlotte satsar på en ljus grund i sin inredning, väggar, golv och tak har en neutral färg. Alla utbytbara accenter från lampor till kuddar är livliga och glada i sin färgsättning.

Mycket av produktionen kommer från Asien, jag känner igen det mesta från Indien. Charlotte har förvandlat denna färg- och mönsterrikedom till något Skandinaviskt helt enkelt genom att matcha och styra färgena vid sina inköp.
Charlotte Hedeman Gueniau’s dining room in Denmark
Foto Debi Treloar

Rice
Rice
Pressbilder Rice
decorate
Foto Decor8

Flippp eller flopp? Stuprör med blommönster

Takavvattning i form av hängrännor som har blommönster eller varför inte mönster av regndroppar? Nederländerna är kända för sin goda design och här krävs det troligen  rätt person, fastighet och smak för att detta ska bli en lyckad kombo? Se fler på RegenpijpDesign.Vinnaren av tapet från Photowall.se

Grattis till Elin som vann en tapet från Photowall.se här på ROOM and serve

"Jag blev helt förälskad i tapeten Tiny Tree Triangle! Jag bara sitter och ler när jag ser den. Vilken härlig färg-och mönsterkombination.

Den skulle göra sig alldeles perfekt i vår gillestuga som vars väggar just nu är klädda med tråkig och mörk furupanel. Vilken förändring det skulle bli. "
Gör din egen lampa av spetsdukar

Hur fin och enkel var inte denna idé från Dos Family?
Men gamla spetsdukar klär du en uppblåst ballong. Till hjälp för att fästa dukarna har du tapetklister. Via X4duros.

gör egen lampa
Foton Dos Family

Tävla och Vinn en valfri affisch från Bastard Förlag

Nu kan du vinna en valfri affisch från Bastard Förlag!

Bastard förlag
 är ett nystartat litet företag som säljer noggrant genomtänkta och omsorgsfullt designade grafiska produkter för barn. Sortimentet kommer att bestå av bland annat memoryspel, pedagogiska material, affischer och roliga väggdekorationer, allt med Bastards karaktäristiska stil.

Tävlingsregler
1. Klicka på Gilla på Bastards Facebooksida.
2. Skicka e-post till tavling@bastardforlag.se  med förslag på vad du skulle vilja se för produkter eller motiv i Bastards framtida sortiment. Samt vilken produkt du skulle vilja vinna.

Bastard Förlag utser vinnaren och levererar vinsten. 3 vinnare utses som får välja en valfri affisch i storleken 50x70cm eller ett 10-pack kalasinbjudningar. Tävlingen pågår till och med 18 maj 2011.
tävla med bastard

Ny annonsör på bloggen Sovtex

En ny annonsör på bloggen med stort sortiment av gardiner och textilier är Sovtex
Populärt hos Sovtex är deras hissgardiner - ett bra komplement till gardinuppsättningen för att öka solavskärmningen. För dig som uppskattar Shabby Chic så hittar du ett helt sortiment av vackra textilier.

Du hittar även inredning hos Sovtex
Ljuspunkter är en konceptserie av Ernst Kirchsteiger TV-profilen som blivit synonym med inredning, färgstarkt språk och bara fötter. Samtliga produkter bygger på den stora kraften i den lilla lågan.

http://sovtex.se/shabby-chic.htmlhissgardin

Produktbilder Sovtex

Väggar av rep

The Brick House berättar att Shelly Leer på bloggen ModHomeEc skapade dessa repväggar i sina lokaler i Indianapolis. Jag gillar sådana här lösningar, de är enkla, effektfulla och det går fort. Någon jag såg som har skrivit om precis samma sak är Husligheter. Vi två har fantastisk bra smak.

vägg av rep
vägg av rep


Flipp eller Flopp? NK i ny reklamkampanj

Tiden då barn samlade silverskedar och brudkistor är förb konstaterar NK i sin nya reklamkamapnj

Jag fastnade för de vackra bilderna från NK: s nya reklamkampanj. NK har valt ut den nya tidens gåvor, ett antal produkter i varuhuset som kommer att bli favoritpresenter, kanske inte nu men när barnen blir stora. Dessa varor har under en begränsad tid fått förlängt öppet köp i 30 år och kan alltså lämnas tillbaka fram till år 2041, om de fortfarande är oanvända. De varorna som nu fått förlängt öppet köp är bland annat lampan Copper Shade från Tom Dixon och glasfågeln Birds by Penttinen från Ittala.

Är en detta en Flipp eller en Flopp tycker du?

NK reklam
NK reklam


I ett annat hus på Gotland

Foton IKEA Livet Hemma

Vinnarna av trädgårdsgrupp från Hemvaruhuset.se

Vilka vinnarna blev ser du på Hemvaruhusets Facebook-sida.
http://www.facebook.com/Hemvaruhuset.se

Mykonos - att sitta på baren Alemagou

Alemagou är en stilsäker bar på den grekiska ön Mykonos. Inspirerande och enkel inredning som bitvis för tankarna till funkis. Klockren förening av traditinell grekisk form och moderna influenser. Inredning och design K Studio. Via WeHeart

Photography: Yiorgos Kordakis
24 kvadrat med sjönära läge på Gotland

Att bo vid vattnet och med sjöutsikt är många människors dröm

Att kunna bo 20 m från havet och med milsvid utsikt är så gott som obefintligt och möjligheten att bebygga strandtomter är små då dispens krävs från Länsstyrelsen. För att inte tala om vad det kostar, som denna lilla stuga, nästan 3 miljoner får man betala. Här finns nyborrad vattenbrunn, och utedusch med rinnande varmt och kallt vatten - men el får du ansluta själv. Under vår och höst kan man njuta av långa promenader längs havet och en brasa i kaminen. Uterummet gör så att du kan använda stugan lite tidigare och lite senare på året. Se fler bilder.

sjönära på gotland
sjönära på gotland

sjönära på gotland
sjönära på gotland
sjönära på gotland
 Foto: Monica Strandell www.strandellmedia.se


Fredrik Färg lanserar Succession

Helkonstigt eller helrätt? Fredrik Färg har tagit fram en serie organiska små djur som kan användas som möbler - eller var det tvärtom? Med läder, textil och rep har Fredrik format pallar och små förvaringsmöbler i spännande former. Vill du se allt live och är i New York? Kika in på RH-Gallery.

Vad betyder Succession? Ekologisk succession – en långsam förändring inom ett ekosystem vilken leder till att ett nytt växt- och djursamhälle uppkommer.

fredrik färg


Foto Alexander Lagergren.

Lisa Bengtsson lanserar taxar i Tillsammans

Lisa Bengtsson har tagit fram en tapet av mönstret Tillsammans som kommer i tre färgställningar.  Mönstret finns även som affischer med de olika karaktärerna.  Tillsammans med Mairo har Lisa Bengtsson tagit fram ett härligt tyg och flotta kuddar. Fler produkter kommer vid Formex mässan.

Taxar från världens alla hörn
Samarbetet med Rädda barnen har lett fram till sex stycken illustrationer föreställandes taxar från världens alla hörn. Även dessa karaktärer kommer från mönstret Tillsammans men har här andra huvudbonader och frisyrer som symboliserar olika nationaliteter. Illustrationerna är exklusivt gjorda för Rädda barnen och finns endast att köpa i deras webbshop där de säljs till förmån för Rädda barnen.


Vinn tapet formgiven av Studio Rita via Photowall.se

TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD OCH VINNARE UTSES
Studio Rita
har fem formgivare med olika bakgrund inom mönster och textil formgivning. Kollektionen Forest Views är Studio Ritas första tapetkollektion som du kan köpa via Photowall.se. Photowall.se lottar nu ut en valfri tapet från Studio Rita som du har chansen att vinna! En helt underbar vinst för dig som älskar inredning. Värde upp till 3500:- beroende på vilken tapet du föredrar.

TÄVLINGSFRÅGOR
1. Vilken av Studio Ritas fondtapeter skulle du vilja vinna och varför?
2. Vilken annan tapet hos Photowall.se skulle du gärna ha hemma?

Tävlingen pågår under en vecka och avslutades den 11 maj. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren. Photowall.se levererar vinsten och kontaktar dig efter att vinnaren utsetts av dem.Tävla om valfri tapet från Studio Rita


39 välplanerade kvadratmeter i Stockholm

Jag har bott på 29 kvadratmeter och det gick alldeles utmärkt. Jag pluggade och hyran var låg. Visst fungerar det ett tag men små lägenheter tenderar att alltid bli stökiga. Om man inte gillar det så bör man plocka undan efter sig frekvent. En liten lägenhet blir alltid större ned låga möbler och ljus inredning. (Via)


Förhandsvisning av Angels in America med Ola Rapace

Då har jag varit på generalrepetionen av Angels of America med Ola Rapace i huvudrollen. Linda Skugges PR-byrå bjöd in ett antal bloggare och andra trendsättare på evenemanget. Pjäsen utspelar sig i New York under mitten av 80-talet när hiv och aids blir en påtaglig verklighet inte minst bland homosexuella. Angels in America som har premiär på Stadsteatern den 7 maj.

Bilder av några av trendsättarna hittar du här. Några bloggare som hängde på minglet var: Yesim B, Jane Timglas, Cimon Lundberg och sköna inredningsbloggaren Susanne Kings.

Pjäsen
New York 1985. Ronald Reagan är president i USA och ännu finns det ingen bromsmedicin för den nya tidens sjukdom, aids.  Prior (Ola Rapace), en ung man med anor från själva moderfartyget Mayflower, har fått ”dödsängelns kyss” på sin skuldra – en första varning. Tyvärr har hans pojkvän Louis ingen talang för döden. Han drar. Mormonhustrun Harper oroar sig för ozonskiktet, ensam i lägenheten medan hennes man Joe har sina hemligheter. Advokaten Roy Cohn är en heterosexuell man med makt som ligger med män. Men också Roy får smaka på maktlösheten.Vad tyckte jag?
Någon som stack ut var Ida Engvoll hon var så klar och rak i sin energi på scenen, hon fyllde hela scenen och jag levde mig in i hennes maktlöshet och hennes ångest.  Ola Rapace klär i att spela lite mjukare roller och han gör det lysande - det går inte att komma ifrån att han har en fantastisk vacker kropp att vila ögonen på. (Får man säga så?) Men det krävs också en sexualitet i den rollen, för om vi åskådare blir lite attraherade så väcks så klart sympatierna. En scen där ett sus gick genom publiken var en sexscen som var naket. Jag önskar att när jag googlar att Olas namn att det mer förknippas med hans skådespeleri än med droger, det är han värd.

Jag går inte in på alla skådespelare men vill säga att pjäsen är väl värd att se, det fanns ingen svag länk i rollerna - Peter Gardiner spelar med små gester och når fram till mig. Stockholms stadsteater spelar båda delarna av Angels in America under våren och sommaren. Del 1 – Millennium och Del 2 – Perestroika har båda premiär den 7 maj på Klarascenen. På scenen syns åtta skådespelare som alla spelar minst två roller var. Jag kommer naturligtvis att se del 2 också.


Några kändisar smet in före kön: Unnie Drougge var en av dem. Vi förlät henne. Inledningen av pjäsen bestod av en massiv amerikansk flagga. I pausen kan man se scenen i sin helhet, som består av 800 trenchcoats. Jag funderade på om de symboliserar "garderoben", eller de som dött i AIDS eller de som kommer dö i sjukdomen?


Ett antal goodiebags väntar på oss.


Made a mano det enklas förespråkare

Kaluri lavastone boards från Made A Mano - lavastenar med olika glasyrer som kan användas som dekorationer vid dukning eller servering, men även som glasunderlägg och skärbrädor. Vackert och jordnära.


Foto Made a Mano

Millas hem lantlig romantik

Camilla och bor tillsammans med sin man och barn i ett hus byggt 1920. Inredning är Millas stora intresse, främst den lantliga stilen. Därför är loppisar och inredningsbutiker roliga utflyktsmål och hon är ofta på jakt efter nya eller gamla prylar till hemmet. Milla är duktig på att fotografera sitt hem och har en sann känsla för vad som blir vackert på bild. Du kan se fler bilder på bloggen Millas Hem.

Foton Milla

Ramlösa får nytt utseende

I början på maj lanseras den nya flaskan för Ramlösa. Den har fått en ny form och glaset är utbytt mot en miljövänligare plast.  Den nya flaskan påverkar klimatet med bara en tredjedel så mycket som den gamla. Dessutom gör den lägre vikten att även transporterna blir bättre för miljön. Flaskan är även anpassad till vårt retursystem och försedd med pant.  Den nydesignade flaskan kommer att finnas på restauranger. (Via)

Vi tar hem Indien

Vissa vågar ta sina hem till nästa nivå, de lever och inreder fullt ut med sitt tycke och sin smak. Reser man mycket så är det ofrånkomligt att man vill ha minnen med sig hem. Ibland vill man ha med sig hela resan hem. Inspirerande heminredning hittar du på Vårt Nya Hem.


Bilder Vårt Nya Hem

RSS 2.0