Testar Nespresso Citiz&Milk

Jag testar en Nespresso Citiz&Milk i en snygg retromodern design

Jag blev nästan orolig att denna maskin skulle vara för avancerad, för som alla duktiga tjejer så börjar jag läsa den gedigna manualen, inte det lilla smidiga häftet. Så efter ett tag inser jag att jag ska kasta om instruktionsböckerna och på ett kick brygger jag en god espresso.

En espressomaskin som denna med mjölkskummare är perfekt, jag gillar islatte och andra mjölkdrinkar. Citiz&Milk är lättskött, enkel att hålla rent och gör mycket bra kaffe, både espresso och lungo. Lungo är en espresso som bryggs med ungefär dubbelt så mycket vatten som vanligt. Det leder till en svagare, mildare dryck. Vid en islatte föredrar jag en dubbel espresso för att få lite drag i drycken.

Att bedömma kaffe då hamnar jag i en fråga om tycke och smak men där kan jag bara utgå från min egen - i testet har jag fått med ett gäng med olika smaker och jag tycker verkligen att det var roligt att testa alla dessa sorter, alla var goda och med olika karaktärer. Så min rekommendation är att prova sig fram!

En lättöverskådlig och bra kaffeskola följer med i instruktionsböckerna med symboler för de två olika vispar och omrörare jag ska använda till de olika kaffedrinkarna.
Läs mer om Citiz&Milk Titan 120.

nespresso test
test nepresso
Foto ©Helena Karjalainen
I testuppdraget hade jag inga krav på att uppfylla särskilda resultat.

Sticka din egna lampa

Bloggen Romantisk Retro visar mycket fint som hon skapat själv, bland annat denna söta stickade lampa. Så för dig med tiden, lusten och med känsla för detaljer så hoppas jag att detta kan leda till lite inspiration.

sticka din egna lampa

Inspiration, pyssel och DIY från Fabriken

Fabriken är en samlingsplats för sköna bloggare inom inredning

Räntorna stiger och många får det tuffare ekonomiskt, vi blir mer och mer medvetna om att jordens tillgångar är begränsade. Detta och mycket mer driver på det jag växte upp med och som var helt naturligt - "syslöjd och måla om". Jag vet inte hur många gardiner, överkast, kuddar och saker jag sytt och målat om. Sedan kom panelgardinen  och jag kände mig nästan räddad från symaskinens ok. Men då och då så hinner jag slita mig från bloggen.

Några som är mer aktiva med DIY är Johanna med bloggen vintage och Weronica med bloggen en mammas dag som är gästbloggare på Fabriken. Några inspiratörer som presenterats på Fabriken är : peppar & vanilj, vita verandan, lilla kamomilla,, mokkasin, konfettiform och lissenTo. Missa inte dessa stjärnor.

Här&Nu hus
Foto Här&Nu hus

Foto Fabulös inspiration!
http://afnord.blogspot.com
Foto och idé Af Nord