Hemma hos tant Ninette

Tant Ninette är en 36-årig trebarnsmor som bor i ett riktigt tanthus från 1800-talet på en liten ort i södra Finland. "Vårt fina tanthus har sett bättre dagar om man säger det så, så vårt mål är att fixa det så fint som det var en gång i tiden."

Det är tedags hos tant Ninette: "I söndags blev jag äntligen klar med projektet i vardagsrummet: att måla egna tapeter. Eller egentligen har jag inte målat tapeter – jag har målat direkt på väggarna, så mer korrekt är väl kanske väggmålning, men tanken var att måla så det ser ut som tapeter på väggarna."

Som om det inte räckte med de fina väggmålningarna så har "tant Ninette" gjort en egen lampa á la Oddbirds: "Jag råkade ha en överlopps kantstött tekanna som skulle bli en bra bas, plus några gamla tekoppar. Köpte ett par tekoppar på Missionsboden och en lampfot från Ikea. Maken borrade försiktigt hål i alla koppar och kannor och limmade ihop hela kånkarången med superlim."


En egen tillverkad lampa med tekanna och koppar, lampfoten är från IKEA, likaså pallen som klätts om.


Väggarna har målats för hand. En OH-bild har projicerats upp på väggen.
Fotografier och projekt av Tant Ninette

Lek med ord

Agathes små ting heter bloggen som gör det hemvävda ännu skönare. Spetsdukar i svarta ramar, med stansade bokstäver ur en gammal Dymo, även det mest vardagliga föremålet blir något som fångar ett ögonblick i tillvaron.

Fotografier AgatheRenna Deluxe skapar för hemmet

Renna Deluxe skapar sköna prylar för hemmet. Med bokstäver och tryck trollas det fram DIY-inspiration. Det är en konst att göra saker så enkelt och snyggt, det tilltalar mig. Men allt detta sköna kan du så klart köpa hos Epla som är som en norsk variant av Etsy.