Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Anpassad sökningTill fotograf Helena Karjalainen

  RSS 2.0

Hemma hos tant Ninette

Tant Ninette är en 36-årig trebarnsmor som bor i ett riktigt tanthus från 1800-talet på en liten ort i södra Finland. "Vårt fina tanthus har sett bättre dagar om man säger det så, så vårt mål är att fixa det så fint som det var en gång i tiden."

Det är tedags hos tant Ninette: "I söndags blev jag äntligen klar med projektet i vardagsrummet: att måla egna tapeter. Eller egentligen har jag inte målat tapeter – jag har målat direkt på väggarna, så mer korrekt är väl kanske väggmålning, men tanken var att måla så det ser ut som tapeter på väggarna."

Som om det inte räckte med de fina väggmålningarna så har "tant Ninette" gjort en egen lampa á la Oddbirds: "Jag råkade ha en överlopps kantstött tekanna som skulle bli en bra bas, plus några gamla tekoppar. Köpte ett par tekoppar på Missionsboden och en lampfot från Ikea. Maken borrade försiktigt hål i alla koppar och kannor och limmade ihop hela kånkarången med superlim."


En egen tillverkad lampa med tekanna och koppar, lampfoten är från IKEA, likaså pallen som klätts om.


Väggarna har målats för hand. En OH-bild har projicerats upp på väggen.
Fotografier och projekt av Tant Ninette


Lek med ord

Agathes små ting heter bloggen som gör det hemvävda ännu skönare. Spetsdukar i svarta ramar, med stansade bokstäver ur en gammal Dymo, även det mest vardagliga föremålet blir något som fångar ett ögonblick i tillvaron.

Fotografier Agathe
Renna Deluxe skapar för hemmet

Renna Deluxe skapar sköna prylar för hemmet. Med bokstäver och tryck trollas det fram DIY-inspiration. Det är en konst att göra saker så enkelt och snyggt, det tilltalar mig. Men allt detta sköna kan du så klart köpa hos Epla som är som en norsk variant av Etsy.


Tidskriftsbokhylla på min önskelista

Bloggen Room of Karma har hittat en tidskrifsbokhylla, och det finns på min önskelista också. Jonas Bohlins tidskriftshylla som Room of Karma har unnat sig kostar runt 5800:- på auktion (se Bukowskis.) Begagnad kontorsinredning hittar du bland annat hos Kompanjonen. Nya vita tidskriftsbokhyllor hittar du hos Prima Office. Men det allra snyggaste skåpet hittade jag hos Runelandhs ett vitt skåp med hjul, rena drömmen.


Foton Room of Karma

Foto Runelandhs

Norska inredningsbloggar NIB

NIB norska interiörbloggar har varit på en road-trip hos sina medlemmar. Vi får kika in i vackra norska hem, sådana där alldeles vanliga hem som inte är överstylade något jag uppskattar som ser så mycket inredningsbilder varje dag. Norska och svenska hem där det bor inredningsintresserade skiljer sig inte nämnvärt, med ljus bas och retromöbler som blickfångare så finner man sin stil.Foton NIB


Spara 3000 kr per år med ny dusch

En ny annonsör på bloggen är Wannabegreen som berättar att en familj med två vuxna och två barn, där alla duschar 5 minuter varje dag sparar mer än 3.000 kronor per år med deras riktigt snygga duschar:


-Våra duschar gör skillnad. Att halvera energi - och vattenförbrukning innebär att kostnaden för duschhandtaget snabbt är intjänad.  Återbetalningstiden för alla modeller är under fyra månader.  Du sparar pengar både på mindre vattenförbrukning och på minskade energikostnader för uppvärmning av duschvatten. Du kan duscha med gott samvete och med en suverän duschkomfort!


Vackra miljöer hos Vårt Nya Hem

Vårt Nya Hem är ett magasin som frikostigt delar med sig av heminredningsreportage och annat matnyttigt på sin webb. Jag valde ut ett gäng vackra miljöer i vitt, men det finns en oändlig variation av hem här, så botanisera och undersök detta spännande magasin.

Ataljé Lyktan presenterar Hood

I Ateljén tillverkas allt från prototyper, som aldrig blir något mer än just en prototyp, till armaturer för kontor, hotell, kyrkor och en och annan bostad. Interiört och exteriört i såväl små som stora serier. Det finns egentligen inga begränsningar.  Form Us With Love har formgivit HOOD.


Foto Jonas Lindström

Sommarhuset i Italien blev en borg

Reklambyråägaren Morten Angelo och hans fru Tina Horsted letade efter ett sommarhus, men fick en borg.  Valet föll på Italien, och där riktades deras blickar mot nordvästra regionen Piemonte. Tina läste en tidningsartikel där en klädskapare lovordade en by i syditalienska Apulien – enligt hans mening Italiens finaste och mest genuina trakt. Tina tog reda på så mycket hon kunde på nätet. Sedan åkte de för att med egna ögon titta på den region som utgör klacken på den italienska stöveln. Läs hela artikeln på Sköna Hem.
Foto Jesper Ray och Pernille KaalundHemma hos 8 foot 6

Hemma hos bloggen 8 foot 6, eller Shannon som tjejen från Kanada heter så gäller det stilmix. Den smarta "dörrkudden" är en gammal upfinning och värd att lyftas - sy en likadan om du har dragigt hemma, särskilt om du bor i en äldre lägenhet så kan detta spara många kalla tår. Du fyller den med ris eller vadd.
Minh Decor i nya lokaler

Minh Decor har öppnat i nya lokaler i Stockholm: "Det är sannerligen en väldig skillnad på hektiska Odengatan jämfört med lugna och mysiga Gamla Stan. Att butiken ligger precis vid busshållplatsen Roslagsgatan för blå bussarna 2 och 4, och dessutom mittemellan ett apotek och en SE-bank med bankomat gör även det att det är en väldig massa folk i rörelse utanför butiken. Det är också väldigt kul och smickrande att höra mängder av kunder som säger att vår butik är den vackraste de någonsin sett. Sånt värmer verkligen, och all stress blir som bortblåst."Foton Minh DecorLissenTo gör sänggavel

Bloggaren LissenTo gör en sänggavel med lite hjälp från vännen. Nu är den äntligen på plats: "Den enklaste delen klarade jag av själv, spacklingen och målningen. Bland det bästa med sängaveln är hyllplanet ovanpå. Finliret med att "piffa" och pynta har jag väntat på länge. Nu får mixen av nya och gamla saker och ting, stå där."Foto LissenTo

Vårinspiration hos Blomsterverkstad

Minna tipsar: Vill du få lite vårkänsla i hemmet - en enkel blomma kan göra mycket. Jag stoppade en vit blommande campanula i min grönskande kryddlåda: "Jag fortsätter att frossa i vårbilder, då vet jag att det finns hopp. I senaste Allers kan ni se mer av mina vårblommor från förra året."Foto: Minna Mercke Schmidt

Chen Karlssons lampa Favourite Things

Tycker att Chen Karlssons lampa Favourite Things klär denna vårdag. Chen och Karlsson är två familjer som intresserar sig för design och har nu senast designat keramik åt Indiska.

Olivia Jezmyk
Foto Olivia Jezmyk

Underbart att kunna fota igen

Så ljuvligt med solen och att kunna fotografera igen. Ljuset är det absolut viktigaste för de foton jag vill ta. Att få fotografera mina orkidéer en tidig morgon väcker livsandarna i mig. Om du vill se fler av mina bilder så ser du dem på helenakarjalainen.blogg.seGaselin ett designskafferi i Malmö

Gaselin på Stora Nygatan 15 i Malmö startade vid årsskiftet 2009/2010 och ägs av Malin Lindau och Maria Gaspar. Länk till Gaselins webb.

Det hela började med en agenturverksamhet med agenturer inom mode och inredning från Portugal. Malin och Marias grundidé är att hitta leverantörer och produkter som är unika på den svenska marknaden. Gaselin väver samman stilar, former, hantverk, återbruk, restmaterial, färger och grafiska mönster med delikatesser, handgjord konfektyr och smaksensationer:

- "Under samma tak har vi blandat märken och agenturer från främst Portugal och Sverige, men även övriga Europa. Vi handplockar våra produkter med stor omsorg och lyfter fram den historia som ligger bakom varje produkt och varje recept. För oss är det viktigt att arbeta i samklang med miljön. Vi vet att miljöhänsyn inte är en etikett man klistrar på. Det är en del av varje produkt i alla stadier." 


4 inredningsbloggar

Jordfärger och karamellfärger

Att få ihop jordfärger i antika kelimmattor med loppisfynd som målats i karamellfärger i samma hem var uppfriskande för mig.

I Hus & Hem visas som vanligt upp riktiga hem, hem som vi kan känna igen oss i. Denna gång visas Martinas hem upp, som har  ett nytt projekt, Butik Lanthandeln.

– I nätbutiken säljer jag målade och renoverade möbler. Nu finns också en verkstad och showroom i Lund.
Tidigare trängdes möblerna hemma i familjens vardagsrum, så nu kan det omsorgsfullt renoverade huset få komma mer till sin rätt.


Foto Peter Carlsson/ Hus & Hem

Några av de saker du hittar i Butik Lanthandel

Barnvänligt satsar på vuxen inredning

Barnvänligts webbutik riktar sig till föräldrar och andra anhöriga till barn i åldrarna 0-7 år som efterfrågar produkter som är estetiskt tilltalande samtidigt som de är just - barnvänliga. Nu kan du även hitta inredning som passar i det övriga hemmet.


Bilden kommer från www.barnvanligt.nu


Thea´s Mania vågar måla loppis möblerna

Hur snyggt var det inte hemma hos denna norska bloggare?

Thea's Mania inspirerar med all säkerhet ganska många. Skulle du någonsin komma på att måla foten på ett gammalt bord i illgrönt? På denna blogg hittar du en aldrig sinande källa av DIY-inspiration.  Do it yourself, eller som vi säger här hemma fixa själv är hett och går hand i hand med tänket om ett hållbart samhälle. Hemma hos Thea så blandas loppisfynden med en modern interiör och kontrasten blir lekfull och helt eget.

 Foto: Nina Ruud

Bemz + Designers Guild 2011

Bemz lanserar fyra mönster i Designers Guilds signaturlook i Miami-kollektionen: Flamingo Park Fuchsia, Lemongrass, Natural, Coconut Grove Black&White, Acacia, Espanola Way Cobalt och Bayshore Magenta som överdrag till ett flertal soffor, fåtöljer och stolar från Ikea.

Bemz grundades 2004 av exil-kanadensiskan Lesley Pennington. Året därpå startade försäljningen av designade överdrag för Ikea-soffor och -fåtöljer till kunder över hela världen - via internet.  Produkterna handlas på hemsidan, www.bemz.com.


Pressbilder Bemz

Vinn din egen personliga världskarta

Tävlingen är avslutad och vinnare håller på att utses

Tävla om en personlig världskarta!
I vinstpotten ligger en tavla i storleken 70x50 cm tryckt på papper, värde 1200 kr. Anna Björnström, som säljer under namnet Hoppa Hage på Signerat.se, lanserar nu världskartan som blir unik för dig och din familj:
- Vi spelade NE-spelet hemma i jul. Det visade sig att min 10-åring inte vet var Amerika och Ryssland ligger! Jag måste skaffa en världskarta och hänga den vid matbordet i köket, tänkte jag. Jag vill att mina barn och jag själv också för den delen ska få bättre grepp omvärlden, geografi och var aktuella händelser äger rum, berättar Anna.

TÄVLINGSFRÅGAN
"Vilket motiv i serien Small Cards är din favorit?", och svaret finns ju förstås på Signerat.se!

Så här gör Anna kartan personlig:
- När vinnaren utsetts så mejlar Anna ett formulär till dig
- På formuläret fyller du i en egen rubrik (där det nu står ”Välkommen till familjen Björnström”) samt namn och adress.
- Du skriver in vilka länder du vill ha markerade.

Tävlingen pågår t.o.m. den 19/3 2011.


Pressbilder Signerat.se


R.O.O.M. våren 2011

R.O.O.M. fixar butiken inför våren så om du har vägarna förbi Stockholm och PUB så kika in för lite inspiration. Lika ambitiösa och genomarbetade som i höstas, men med nya spännande idéer för alla med intresse för inredning.


Pressbilder. Fotobearbetning Helena Karjalainen

Ny annonsör på bloggen - MissLo

Något av det absolut roligaste med att driva MissLo är den fantastiska värld av fina, tuffa, roliga och vackra saker som öppnar sig i jakten på att hitta det där lilla extra till våra hem. Alla produkter väljs med omsorg och är saker som jag själv älskar och kan tänka mig att ha hemma. Beviset på att jag valt rätt får jag när ni, mina härliga kunder, handlar av mig. Är ni glada och nöjda är MissLo det också och det är det som räknas och det är därför vi finns!

Armband i flätat bomullsgarn och läderspänne som är vintage. Det finns endast en av varje i kollektionen dowNUnder. En industriruffig rödmålad pall i plåt - en riktigt härlig färgklick! Kopparrör och mässingkopplingar har fått en originell utformning och lyfts till en helt ny nivå. Direkt från London kommer denna rörskönhet till hängare.

Pulverlackerade kopparrör med kopplingar i mässing och fyra krokar i form av rödlackade kranrattar. Ljusstake -  läckra rörskönheter. Skapa ett extra effektfullt blickfång genom att placera flera i grupp. Trenden med trådljusstakar är MissLo väldigt med på.
Alla varor finns listade här.


Foton från MissLo

Tovelisa hos Signerat

Har du sett underbara Tovelisa på Signerat.se? Jag fastnade för hennes illustrationer och texter som: "Man gör alltid sitt bästa även om det blir dåligt." Tovelisa har en blogg där du kan se mer av hennes skapande. Tovelisa är tokig i tunna bläckpennor, ordspråk och idiom.
VT Wohnen visar arbetsplatser och förvaring

Nederländska VT Wohnen visar att det finns många sätt att inreda arbetsplatser och förvaring smakfullt. Här ghar jag valt att komponera med en bas av grått, vitt och svart. Få av oss har en sådan sparsmakad färgskala - vitt i all ära men vi behöver mer färger periodvis eller för att stimulera sinnena.

Fotografier VT Wohnen

Nytt hemma hos mig

Nu kom solen och jag kan äntligen fota både hemma och ute i den tidiga våren
Bilder blir alltid bäst med naturligt ljus. Har du gjort om hemma eller handlat något nytt? Jag har pysslat lite, men lagt den mesta energin på mig själv denna vinter - det känns som om vintrarna bara blir längre och kallare. Det kan ha att göra med att jag blir äldre? Men visst var vintern lång?

Många saker på loppis och på rea
Jag hittade röda krokar, formar som jag steker ägg i och en röd textilkabel till Ikea lampan allt från Clas Ohlsson. Äggformarna är gjorda av silikon och krokarna fästes med dubbelhäftande tejp. På Ekeby flygfält hålls en årlig loppis och där fyndade jag både en jordglob och en ovanlig pall - allt för 450 kronor. Den häftiga haren inhandlades på rea på Lekfull Design och den är supercharmig. Kökshandduken med text på är från Ordmärkt. Vårlikt eller hur?

Som en läsare påpekade: jag glömde nämna R:et, det röda, som inhandlades på Bo Concept på Drottninggatan i Stockholm.Foto © Helena Karjalainen

Hetaste bänken kommer från Åhléns

Du har väl inte missat den snygga bänken som är slut i alla varuhus?

Bänken finns i detta mönstrade tyg och i svart sammet och kostar 795 kr. På flera bloggar skrivs det om denna bänk och önskan om att äga den. Vi får se om Åhléns tar in fler av den. Jag konstaterar att den är väldigt snygg och jag själv klämde på den när den packades upp. men visste inte riktigt var jag skulle placera den här hemma. Några som vill ha bänken är Majas möbler, Emslo, Minna Fristedt och Snusans inredningsblogg.


Pressbilder Åhléns

HM Home vårinspiration

H&M Home matchar upp jordfärgerna med grönt. Ljuvliga spetsar och bryder mjukar upp inredningen inför våren. Linne med tungt fall i en brundbränd grå ton matchar inredningstrenden med vintagemöbler och industridesign.Hemtex våren 2011

Nu blandar flera företag upp det beiga, svarta och vita med grönt. Våren är på väg hos Hemtex och visst blir det en vacker brytning med det gröna till jordfärgerna? Du ser några av de tidiga nyheterna från Hemtex pressbilder här nedan. Lägg märke till att spetsduken är på väg tillbaka och att bokstäver och text fortfarande finns med i mönsterbilden.

Hemtex har en trevlig tävling just nu. Tävlingen är endast till för dig som har Studio Hemtex kort. Vinn en komplett weekend för två personer. I priset ingår boende, tre rätters middag båda kvällarna, mousserande vin på rummet och frukostbuffé. Vinnaren får ett presentkort, värt ca 5 000 kr. Något för dig med kort?Stilsäker inredare Lázaro Rosa-Violán

Lázaro Rosa-Violáns webbplats är en kombination av restaurang- och hotelltips med inredning. Om du funderar på att besöka Barcelona så tycker jag att du ska besöka Lázaro Rosa-Violáns webb, här hittar du vackra hotell och lyxiga restauranger som han inrett.
Andreas bor i Charlie Chaplins hus

Magasinet Vårt Nya Hem hälsar på hos låtskrivaren och musikproducenten Andreas Carlsson. Han är jurymedlem i svenska Idol . Villans första ägare var ingen annan än . Långt senare bodde Robert Downey Jr. här med Sarah Jessica Parker. De sov i samma sovrum som Andreas och hade många galna fester i hembion på källarplanet. Robert flyttade hit 1992, tydligen för att fånga upp Chaplins energi när han gjorde sig redo för filmen om komikern. Även Keanau Reeves har bott här, liksom David Schwimmer och många andra. Läs hela reportaget hos Vårt Nya Hem.
Fotograf: Katarina M. Brown  Skribent: Anna J. Connell
Fotograf: Katarina M. Brown


Hemma hos Elin Kling Stockholms ytligaste?

Spännande läsning hos Residence: "Det är förstås mina fördomar som spökar, men när jag en snöstormig söndagseftermiddag vandrar upp i trapphuset mot Elin Klings och Gustaf Törlings lägenhet så förväntar jag mig någonstans att få träffa Stockholms ytligaste par." Blev det så? Läs hela artikeln på Residence.

Själv tycker jag att Elin och hennes man har en mycket mogen smak och jag njuter av stilen. Blir glad av alla retro- och vintagemöbler och alla detaljer. Gillar starkt är mitt omdöme om hemmet, den lägenheten klär de som bor där, lagom stökigt och avslappnat. Gillar så klart även Elins vackra man.


Foton Residence

Röshults 2011 visar fortsatt vacker design

Värmeljusstaken ROO Concrete tillverkat i  fiberbetong, finns även som Roo Exklusive som är en elegant ljusstake svarvad ur ett massivt aluminiumblock. ROO Exkluive är en Limiterad utgåva där första serien endast kommer att tillverkas i  100 numrerade exemplar.

Röshults Lampell i handblåst glas för både blockljus och marschaller ger ett vackert ljus. Tål utomhusbruk och mår lika bra inne. Finns i tre färger och två olika längder. 

Solo är en vagn speciellt utformad för att ved. Solid stålkonstruktion utrustade med kraftiga hjul för många års tjänstgöring. Fungerar även bra för tidskrifter. Till Röshults.Ett hem som rest

Hos Desire to Inspire hittar jag bilder från Heidi Lenders hem, ett hem som vittnar om någon som rest mycket. Hon har bland annat varit i mitt älskade Indien. På min fotoblogg http://helenakarjalainen.blogg.se/ kan du se fler bilder från resor och gärna då Indien.

Foto Heidi Lender

RSS 2.0