Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Anpassad sökningTill fotograf Helena Karjalainen

  RSS 2.0

Vinn en fondvägg med valfri tapet från Decor Maison

TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD OCH VINNAREN ÄR MEDDELAD, VINNAREN BLEV SIGNATUREN SPACEGIRL.

Visst är det på semestern vi tar oss tid att renovera och inreda hemma. Då finns tiden. Om du är i behov av en vacker fondtapet i bra kvalité så har du har möjligheten att vinna en fondvägg med valfri tapet från Decor Maison. Du kan se hela kollektionen på www.decormaison.se.

Tävlingsfrågor:

1.    Vad heter platsen på Decor Maison's hemsidan där man kan se samtliga kollektioner?


2.    Vilken tapet skulle du vilja vinna och var skulle du sätta upp den?


 Vinnaren utses av Decor Maison som även sänder vinsten till vinnaren. Du vinner tre rullar tapeter till ett värde mellan 1000 - 1500 kronor. Eventuell vinskskatt betalas av vinnaren.

Tävla med Decor Maison!


Sidebar från Urbancase

Snyggast och hetast just nu - Urbancase. Denna eleganta bar med en utdragbar bardel där du kan ställa dina flaskor finns på marknaden enligt Urbancase från augusti. Via

http://www.urbancase.com
http://www.urbancase.com/
$3100.00 - pre-orders are being taken for delivery in august 2011


Idéer utöver det vanliga för renovering

trappa med vinförvaring
ljusinsläpp
Foton Uppvik & Döttrar
rumsavskiljare
Foto Dan Bolig

1975 på Signerat.se

Jag är barnsligt förtjust i smycken. Det blir ett smycke på varje resa jag gör, hellre det än andra souvenirer, eller TaxFree. Sägen gör smycken av gammalt porslin som infattas i rent silver, här har hon tagit ut årtalet 1975 ur en gammal Mors Dag tallrik. Namnet Sägen kommer från Elin Sigréns filosofi om att ta vara på saker och ting som har något att berätta. Att dessa smycken är handgjorda och personliga är viktigt för Elin; "De får mig att tänka på söndagsmiddagar hos min Farmor" Kika gärna på ringen Rutan också.
sägen smycken

Gör en egen tak-dekoration med vimplar

Dagen efter? Här med, att surfa runt på internet är då en favoritsyssla. En idé som måste lyftas idag när jag är som segast i huvudet är Knaadas DIY-projekt.

Inför midsommarfesten hade Knaada gjort en egen tak-dekoration för sin fest

En sådan där riktigt smart, snygg och billig DIY-historia som jag bara måste nämna på bloggen. Knaada berättar: - "Vimpeln har jag pysslat ihop av presentpapper. Vi har ett, egentligen både vackert och skrotigt, rum i uthuset där jag tänkte bjuda till fest i midsommar."
Jag tror detta kan inspirera både ung som gammal, en perfekt aktivitet att göra med barn?

knååda


Trevlig Midsommar och ta del av historien om jordgubben

En god tårta till midsommar med jordgubbar är drömmen

Hos Valio kan du ta del av recept på en fantastisk god tårta och få reda på mer om jordgubbens historia. Jordgubbar kallades för ananassmultron när den introducerades i Sverige på 1700-talet. Namnet jordgubbe syftar både på plantan och på bärets latinska namn.


Dagens jordgubbe är en korsning mellan sydamerikanska jättesmultron, nordamerikanska scharlakanssmultron, som korsades med parksmultron. Så Valio menar att jag nu får radera min fantasibild om glada grottmänniskor som åt jordgubbar som växte vilt utanför grottorna?


Decor Maison presenterar Bohemian Rhapsody

Den nya tapetkollektion Bohemian Rhapsody från Decor Maison är en hyllning till "det bohemiska, sorglösa livet utan tvång och måsten". Kollektionen vill inspirera till ett personligt och avslappnat hem, där antikt trivs med trend, romantiskt med funktionellt, nytt med nött.


Dekorera altanen och höj mysfaktorn rejält

Stenar, ljuslykta och vattenspel
dekorera och inred altanen
Alla föremål är inköpta på rea, zinkfat med veckad kant är fylld med runda stenar. Vattenspelet, eller vattenfontänen är tillverkad av betongliknande material. Ljuslyktan är från House Doctor. Ljuslyktorna i sten köptes en gång från Silvan och fylls med spisbränsle.
Foto Helena Karjalainen

Mina favoriter hos Wilma & Friends

Wilma&friends bloggpanel väljer ut tre produkter från Wilma&friends att lyfta fram, och skriva ett inlägg om på sin blogg

Här på bloggen har jag en särskild kategori som heter
Fair Trade & Eko och som många trogna läsare vet så vurmar jag extra för denna typ av produkter. Främst för att det ger människor pengar att leva för i länder där det många gånger saknas medel att försörja sig. Dels för att dessa ofta värnar om naturen och miljön.

LindaZ by har formgivivit den här runda mattan som sys för hand i jute samt den vackert mönstrade pallen tillverkad i rotting. Dessa mattor tillverkas i västra Bangladesh och råmaterialet har odlats utan jordbrukskemikalier och konstbevattning.

Vintagekudden är gjord av återanvända naturfärgade klädtyger i ekologisk hampa och bomull från H'môngfolket i norra Vietnam. Tygerna är färgade av ekologisk odlad indigo (Strobilanthes cusia). Innerkudden med fjäder från döda djur är certifierad och tillverkad i Skandinavien.


Jag testar Airhouse - en myggfri uteplats

Jag fick möjligheten att testa Airhouse, ett myggnät i mycket hög kvalité för parasoller

Vid vårt fritidshus lider vi av myggen, detta är sommarens gissel och samtalsämne. Som du ser på bilden nedan så står får elektriska myggfångare framme - på nio dagar tog den tre myggor. Vi kan konstatera att den inte fungerar.

Istället satt vi och såg solnedgången i en Airhouse, ett myggnät för parasoller med åtta ribbor. Du får med metallpinnar som du förlänger parasollet med, så du får gott om utrymme inne i "mygg-tältet". Myggnätet ter sig genomskinligt inifrån och man missar ingen utsikt på det viset.

Funktionellt tält i hög kvalité

Jag fixade att sätta upp min Airhouse helt på egen hand. Men på slutet när jag skulle fälla upp hela konstruktionen så behövde jag min mans hjälp. Det följer med en manual och med lite fix så fick jag upp den utan större besvär. Kom bara ihåg att förankra ditt "mygg-tält" i marken med de medföljande tältpinnarna. Det var lite starka vindar den dagen jag höll på och mitt parasoll lyfte, så förankra din Airhouse ordentligt.

Airhouse går inte att jämföra med den billigare varianten vi hade testat innan: ett vitt mjukt myggnät som vi köpte på en kedja - den får jag nog placera i kategorin "dekoration". Denna produkt är väldigt gedigen och tung. Kvalitén är hög, produkten är funktionell och menad att hålla. Man känner sig inte instängd utan nätet känns genomskinligt och det blir väldigt mysigt på kvällen. Man slipper verkligen myggen och alla andra flygfän.

myggnät för parasoller
Här håller jag på och monterar och testar hur mycket jag kan spänna myggnätet runt parasollet. I uppfällt skick är myggnätet helt slätt.

airhouse från parlebo
Myggnätet är rejält och väger en hel del. Du kan placera tyngder längst ned på nätet eller tältpinnar i öglorna. Fler bilder ser du i bildgalleriet. Metallpinnarna förlänger du dina ribbor med och fäster nätet på - smart konstruktion.

Foto och text: Helena Karjalainen

Piñata inspirerade dekorationer till sommarfesten

Silkespapper och rislampor, gör egna efter din egen fantasi och färgsättning - festen kan börja. Med dessa dekorerade rislampor så kan du dekorera större lokaler eller utrymmen utomhus för en billig peng. Häng dem i klungor. Via DesignSponge.


Tävla om inredning för 30 000 kr och ett inredningsreportage

Här är det charmen som räknas, Fastighetsbyrån anordnar en tävling där du kan vinna 30 000 kr till inredning och ett inredningsreportage i Expressen

I samband med tävlingen så har ett antal inredningsbloggare intervjuats om våra tips och råd för ett charmigt hem. Om du är nyfiken på mina tips så kan du kika här.

Det behöver inte vara dyrt eller ultratrendigt. Har du ett personligt, kreativt, spännande, roligt eller kanske annorlunda hem? Dela då med dig av bilder på din bostad och tävla om 30 000 kronor till möbler och inredning samt ett hemma-hos-reportage i Expressen Leva & Bo. 10 finalister får dessutom Fastighetsbyråns Allt-Hemma-paket. Häng med och tävla eller låt dig inspireras av andras charmiga hem.


Vinnaren av en årskonsumtion av Tropicana-juice utsedd

Nu är vinnaren utsedd av Tropicana tävlingen här på ROOM and serve och det blir Lina med sin härliga motivering som är den lycklige mottagaren av en årskonsumtion Tropicana-juice. 

Postat av: Lina

Alla smaker har sina fördelar,
men hur mycket man än velar,
är det alltid till apelsin man återvänder,
och det är min favorit vad som än händer!
Att dagen får en bra inledning,
är ett måste för att orka många timmars inredning,
så som en god och näringsrik morgonvana,
börjar jag alltid med ett glas Tropicana!


Värme, trivsel och glamour på H&M Home i höst

Viktiga inredningsdetaljer på H&M Home i höst är kuddar och plädar som mixas med söta djurmotiv, industriella fototryck eller 70-talsinspirerade ränder

Hållbarhet blir allt viktigare, med shoppingväskor i återvunnen polyester och utvalda handdukar och tygkorgar i ekologisk bomull. Skogsinspirerade färger och vintagetryck, glammiga 70-talsnyanser och glänsande detaljer skapar feststämning. Materialen är i fokus, med stickat och fuskpäls som en viktig del av mixen.


Pressbilder H&M


Gör egna ljuslyktor av papperspåsar till Midsommarfesten

Ljuslyktor av papper passar perfekt vid midsommarfesten, om du vill ha mycket ljus tex en utomhustrappa som pryds med ljus så är papperspåsar en vacker lösning. Fyll påsen med sand så den står stadigt! Tipset kom från Helena på Pandurobloggen.Foto Panduro

Tine K öppnar webb-shop

Danska Tine K har äntligen öppnat en webbshop som glädjer många

Tine Kjeldsen mixar asiatiskt, marockanskt och skandinavisk stil. Du hittar även vackra kläder och accessoarer som väskor och smycken. Leverenstiden är fem arbetsdagar och leveransen kostar 80 danska kronor upp till 70 kg till Sverige. Fler villkor kan du läsa om på Tines webbsida.Foton Tine K

Gör din altan myggfri med smarta myggnät - årets bästa Gör det själv tips!

Visst vill vi alla sitta myggfritt på våra altaner?

Du behöver inte montera upp en egen Gazebo, eller myggpaviljong som det också kallas. Gör som vi, vi köpte en lättmetall Gazebo på K-rauta förra året. Den är svart och i aluminium. Vi monterade inte upp den utan tog tillvara stommen och gjorde något eget. Liknande paviljong finns på Sommarshopen.se (men denna är mycket dyrare än den vu köpte.)

Montera upp Myggpaviljongen på din altan istället

Aluminiumskenorna borrade vi upp runt altanen, direkt i träet. Med metallborr så gick det väldigt fort. Sedan hakade vi i nätväggarna i skenorna som är tillverkade av svart kraftig myggnät, dessa nätväggar löper längst med skenorna och har dragkedjor som förbinder väggarna så det blir riktigt tätt.

Förankra näten i trallen med öljetter och metalltråd

På ÖoB köte vi öljetter för 50 kronor och metalltråd för 90 kronor. Vi böjde tråden och vek tyget dubbelt längst ned. Genom en enkel vridning sitter nu nätet fast ordentligt i trätrallen.


Altanen har klätts med myggnät
Altanen kläddes in med en Gazebo (myggpaviljong i aliminium) som monterats loss. Aluminiumskenorna sattes upp runt altanen genom att vi borrade hål rakt igenom och skruvade upp skenorna på träet.

myggfritt på altanen med myggnät
Med öljetter i nedrekanten och metalltråd som böjts så hålls myggnätet stabilt fast i vinden.Öljetter och metalltrå som är gummerad finns på ÖoB.

myggnät runt altanen
Även när vinden tar i så sitter myggnätet på plats.Myggnätet går runt hela altanen som är 35 kvm stor till ytan.
Foto Helena Karjalainen

Doppa korgarna i ett färgbad

Hur får du gamla och nya korgar att se ut som om de var köpta direkt i en designaffär?
Jo du kan doppa dem i ett färgbad - Martha Stewart visar hur och Decor8 tipsade. Hemligheten bakom ett lyckats resultat är att få färgkanten så rak som möjligt, så doppa långsamt.


Foto Martha Stewart

Gör det själv tips hos Living at Home

Generöst med tips och DIY-idéer erbjuder tyska inredningsmagasinet Living at Home. Den vita byrån har fått en text med vinylbokstäver som du kan köpa på exempelvis Panduro. Sidobordet har klätts med en avtorkningsbar duk som nitats fast med dekorationsspikar. Du hittar även tips på snygga kort för fest, här till en inflyttningsfest. Det kan vara värt att kika in på Living at Homes webb?
 Foton Living at Home

Vackra kort du gör själv

Decor8 visar otroligt inspirerande bilder på vykort, visitkort, omslag och kuvert som hon gjort. Tårtpapper japansk tejp, snören och bita av vackra papper som hon samlat på sig blir små konstverk.

Decor8

Hurghada växer och turismen står i centrum

Som jag nämnt så är jag i Egypten för tredje gången nu

Denna gång bor vi i El Gouna. Detta är en stad som byggts av en egyptisk byggmagnat och arkitekterna är två av Disneylands skapare. Det hindrar inte oss från att njuta av det som vissa kallar en kulisstad eller elakt för Disneyworld. I nubisk stil har det skapats ett alldeles eget turistområde där vyerna är perfekt uttänkta för att smickra ögat.

Inne i Hurghada ser jag en enorm utveckling, eller förändring, beroende på hur man väljer att se det. En ny marina har byggts och den gamla mer genuina ligger bakom en mur. Men den muren kan man om man vill kika in bakom, vilket jag gjorde. Det är verkligen en kulturkrock och ekonomisk chock.


Gamla hamnen kring den nya moskén som byggs just nu
anastasia george town
Nya marinan. Båten Anastasia från George Town är gigantisk.


Barn som leker i den gamla hamnen, de vänta på sin pappa i det grunda vattnet.

hurghada new marina
Foto och copyright: Helena Karjalainen.
Mobiltelefonen är verkligen något som underlättar för många egyptier som arbetar 12 timmar om dagen i trettio dagar för 1100 kronor i månaden på turistorterna, sedan väntar en vecka med familjen. Är du ung arbetar du ännu längre perioder. Mobiltelefonen blir livlinan till familjen och hemstaden.

Mövenpick Resort El Gouna

Maten från himlen

Maten kommer att vara ett starkt minne vi kommer att bära med oss härifrån Mövenpick Resort El Gouna. Hur maten presenteras, smakar och variationen är alla faktorer som tilltalar oss. Vi valde halvpension, för en vecka och person kostar det oss 230 kronor per dag, då ingår frukostbuffén från himlen och middagsbuffén från samma ställe.

Mövenpick glass och Mövenpick Hotell

Mövenpick glass känner många till och även hotellen, men hur hänger dessa namn ihop? Är det samma bolag? Så är det, ett Schweiziskt företag som satsar på hotell och mat: vin, glass, choklad, fik, restauranger med mera. Mövenpick är ett globalt företag som ger arbete åt ca 16 000 människor. De har idag ca 70 hotellanläggningar världen över.

mövenpick resort el gouna
Mövenpick Resort El Gouna
Mövenpick Resort El Gouna
Maten på Mövenpick Resort i El Gouna är fantastisk: vacker och håller hög klass. Kvällens tema Medelhavet.

El Gouna, semester i Egypten

Om du tycker att det har varit snålt med inlägg de sista dagarna så beror det på att jag är i Egypten

Jag har haft lite problem med att få igång internet men det är nu löst. Jag är alltså i El Gouna, en paradisisk miljö uppbyggt av en rik egyptier. För tjugo år sedan började den egyptiske finansmannen Mr Samih Sawiris att förverkliga sin dröm. Han ville bygga den optimala semesterorten för sina landsmän men även för alla andra som önskade att komma hit.

El Gouna är en turistort cirka 22 kilometer norr om Hurghada

Orten består av relativt nybyggda villor, hotellanläggningar och byggnader. Orten utmärks av ett stort antal konstgjorda laguner och kanaler.  Här bor rika egyptier och andra välmående nationaliteter. 

5 plus med orten är

  1. att det är ganska skönt att i lugn och ro kunna få gå och titta i stadens gränder och butiker utan ivriga försäljare och inkastare
  2. att vi är här under lågsäsong och vi har det paradisiskt lungt
  3. att vi kan handla billigt (även om det är billigare i Hurghada)
  4. att det är vykorts-vackert och
  5. att det är underbar god mat

Vi har tidigare varit i Sharm el Sheik, Hurghada och Kairo. Kairo var en sann upplevelse äkta vara så att säga, men av turistorterna är detta den bästa orten vi varit på.

Mövenpick Resort and Spa Vi bor flott denna gång, vi hartestat allt från tvåstjärningt och uppåt - just detta hotell är ett femstjärnigt hotell som ligger just nere vid vattnet. Här finns över fyra pooler,åtta restauranger och barer samt självklart finns här även gym och allt där i mellan. En lyxig förvaring av oss turister.

el gouna
el gouna

Foto och copyright Helena Karjalainen


Så räddar du jordgubbsplantorna och planterar i äggkartonger

Plötsligt stod grävaren på min systers gård, nu skulle grunden dräneras. Men vad gör man då av alla jordgubbsplantorna? Jo man kör fort som bara den till växthuset och köper säckar med jord , gör hål i dem och sticker ned plantorna. Min blomsterkrasse fick gro i äggkartongen - billigt och bra.Foto Helena Karjalainen med min IPhone

Eva Solos nya bryggtratt

Många har enbart en espressomaskin hemma, då är det bra att ha ett alternativ för att kunna brygga vanligt filterkaffe

Tex när man har många gäster. Men också i båten och husvagnen är detta ett smidigt alternativ. Eva Solos nya termoskanna finns i fyra snygga färger.  En bryggtratt som gör att du kan brygga en god kopp kaffe utan att använda kaffebryggare. Tratten står stadigt i en Eva Solo termoskanna eller termosflaska. Innertratten kan lyftas upp, så att du lätt kan se efter hur mycket kaffe som bryggts.

Just nu har Bagaren & Kocken ett erbjudande med bryggtratt på köpet när man köper en Eva Solo termos. Pris 499 kr inklusive bryggtratt (värde 399 kr) Calina satsar på gör-det-själv

Calina har gjort en egen lampskärm genom att foga ihop virkade dukar med eget tapetklister

Idén fick hon av Isabelle Hallings virkade lampboll vilket jag visade här om veckan på bloggen, men Calina ville mixa olika kulörer på dukarna och göra en traditionell lampskärmsmodell. Hon hittade billiga 5- och 10 kronors dukar på loppis och köpte stora ballonger på Panduro, på den vägen är det.

gör en egen lampskärm av spetsdukar
Foto Calina


Jag blir gästbloggare hos Hus&Hem i höst

I augusti börjar jag att gästblogga hos Hus&Hem och du kommer att få ta del av lite mer privata tankar, idéer och även bilder än vad du annars hittar på min ordinarie blogg här på ROOM and serve

Bloggen hos Hus&Hem kommer att heta "Helenas inredningsblogg". Några andra gästbloggare som du hittar här är Laila Bagge och Stefan Nilsson. Läs mer i mitt pressarkiv.


gästblogga hus&hem

Gesine Hackenberg gör smycken av tallrikar och keramik

Du har kanske sett arbeten av Gesine Hackenberg tidigare, om inte så blir kanske hennes konst lika häpnadsväckande som det blev för mig första gången jag såg detta. Hennes smycken landar någonstans mellan återvinning och jag-skulle-vilja-göra-det-själv. Gesine lyfter vardagsföremålen till en ny nivå, något att bära med sig. Just nu arbetar Gesine mycket med glas och försöker lyfta själva glasformen som smycken där inspirationen kommer från stilleben.

smycken av keramik
smycken av keramik
smycken av keramik
Gesine visar hur hon sågat ut runda bitar ur tallriken

Vinnaren av Nespresso Pixie

Nespresso: "Vi har hittat en vinnare som värdesätter både vår nya Pixie och vårt hållbarhetsprogram vilket vi värdesätter." Vinnaren är Charlotte Bladh.

Vid alla tävlingar på bloggen så utser företaget som lottar ut vinsten vinnaren, i detta fall Nespresso. Om du som företagare vill arrangera tävlingar för läsarna av ROOM and serve så går det bra att höra av sig via e-post.  Du hittar min e-postadress både i den övre menyraden och högst upp till höger ovanför annonsörerna.

Använd doftande ljus utomhus på kvällen

värmeljus som doftar
Ljus med dofter och infravärme ger en varm känsla även kulna sommarkvällar
Foto Helena Karjalainen

RSS 2.0