Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Anpassad sökningTill fotograf Helena Karjalainen

  RSS 2.0

Matbord med industrikänsla

Fantastiskt matbord i tung stil och utförande

Virket är återvunnet teakträ i grov härlig struktur där ingen planka är identisk med en annan. Underredet i återvunnet, bearbetat järn från järnvägsräls från Wohnzimmer.Så där som vi alla vill ha det hemma

Decor8 (uttalas decorate) visar alltid fina hem. Ett av de hemmen som jag tror många läsare på ROOM and serve gillar är denna lite mer avskalade och trendiga hem. Extra snyggt är det med fondväggarna som liknar betong. Om du är duktig på att tapetsera så kan du köpa tapet som liknar betong hos Wallooba eller Wohnzimmer.


Moderna och traditionella hem

Att kombinera det moderna med det traditionella är en önskvärd inredningsstil hos många

Det traditionella ger en möjlighet, många gånger, att hålla ned priset på inredningen samtidigt som arvegods får leva kvar hemma. Det moderna lockar och man vill gärna följa tiden och inte leva i det i det som varit enbart. Smakprov på detta visar Uppvik och Döttrars hus.


Foto http://www.uppvik.nu/

Planlösningen görs om

Sköna Hem visar sköna hem

Ett renoveringsobjekt görs om: planlösningen gjordes helt omi denna lägenhet och för att ha ett professionellt bollplank tog paret hjälp av inredaren och stylisten Hanna Bastin som du ser på RoomHarmony.se. Framförallt ville paret dela in lägenheten i två avdelningar, med kök och vardagsrum för socialt umgänge och sovrum för att kunna dra sig undan och vara mer privat.BTW: underbar gardinuppsättning.
Foto: Pernilla Hed/Sköna Hem


Hemmet i ständig förändring

Om det är något jag avundas så är det de som funnit sin enhetliga stil utan att ha lagt ned en förmögenhet på inredning. Livet Hemma visar ofta bra lösningar för de möbler man finner i de flesta hem - nämligen Ikeas, och är det något Ikea är bra på så är det förvaring. till förmånligt pris. Ett sätt att hålla ihop hemmet är med enhetlig färgbas här har ägaren använt sig av ljust grått, vitt och silver.
Foton IKEA Livet Hemma

Vinnaren av konst från Nordic Art House


Vinnaren av konst från Nordic Art House blev Stina Axelsson.  Stina valde "Pig On Bench" av Mikel Nilsson.

Odla grönt på din balkong

När man som jag inte har en trädgård utan bor i lägenhet med balkong får man använda sig av dem utrymmen man har. Bloggen www.randigtochrutigt.blogspot.com har odlat persilja i balkonglådor. Kryddorna kan du frysa in, och får du lika mycket som denna bloggare så har du hela vinterförbrukningen klar.


Gray's Bakerys konditori

Om du skulle fråga Gray's Bakerys konditori i Saltsjöö-Boo om vilka som är deras bästa redskap, skulle de förmodligen säga näsan och gommen: "Vi doftar oss till nya ingredienser på flera mils avstånd, och är nästan löjligt petig med smaken och kvaliteten på råvarorna. Och E-nummer ger vi förstås inte mycket för på Gray’s Bakery, så därför kokar vi de flesta av våra sylter och geléer själva." Via.Nu är Laila Bagges hus klart

Laila Bagge bloggar på Hus & Hem och berättar om sitt nya hus: "färgerna vi använder är svart, vitt,sand,brun,silver och grått, det är basfärger som man aldrig tröttnar på och om man nu gör det och tycker att man vill ha lite färg så är det både enkelt och billigt att sätta färg på detaljer som kuddar, ljus, blommor, vaser och annat."

Husets inredning visar verkligen på vilka som bor här. Det är glamoröst och modernt och jag gillar att man håller ihop inredningen med samstämda färger, eller toner. Mosaiken i duschen blev min favorit och jag kan föreställa mig att man får en riktig SPA känsla i detta vackra badrum.

Jag börjar gästblogga för Hus & Hem den 1 augusti och jag hoppas vi ses även där? Min egen blogg fortsätter precis som förut och jag hoppas du ha tid att besöka mig på två ställen.

laila bagge
laila bagge
laila bagge
dom färgerna vi använder är svart, vitt,sand,brun,silver och grått.

Foton Laila Bagge

Stuga där furun målades över

När Tove Seberg på Zett interiørdesign skulle rusta sin stuga så föll färgvalet på milda pasteller. Mild blå färg kombinerades med vitt, fritidshuset blev visuellt mycket större och trivsammare. När du målar över panel måste du kvistlacka innan du målar över med målarfärg. Ojämnheter ska spacklas och slipas - om du inte föredrar . Fler bilder hittar du på Dagbladet.ett rufft utseende.
Via Dagbladet.
Foto: Per Erik Jæger

Ringar vid frieriet

Ett ringpar att ge som gåva redan vid frieriet formgivna av Klara Eriksson. Föreställer mig att detta är perfekt för den tystlåtna friaren? Det är bara att öppna ringasken och låta ringarna tala för sig själva.


”SÄG JA” Ett ringpar med justerbara ringar i silver av Klara Eriksson.

Vinnaren av fondväggen från Decor Maison

Vinnaren av en valfri fondvägg som lottades ut på bloggen blev signaturen Spacegirl. Stort grattis!

Fina betongfat med marockanska fat

Det finns onekligen många fina idéer för dig som tycker om att skapa föremål i betong, enkla sådana som nybörjare klarar av, Panduro Hobby delar med sig av tips. Marockanska fat som pressats samman med betongen mellan sig bildar dessa betongfat - dags att byta ut rababerberbladen under vattenutkastet på huset? Dags att lägga ut dessa tjusiga fat istället? Eller använda dem till ljusfat?


Foto Panduro


Mikkeller Bar

En av sommarens mest efterlängtade adresser säger TourTrappist var att besöka var Viktoriagade 8 B-C i Köpenhamn. Inte för att gatan är så speciellt vacker eller så utan givetvis för att där ligger Mikkeller Bar. Med skön inredning och gott öl är stället en given framgång.Foto Lars Engelgaar

Plantera dina drömmar

Snygga förpackningar ger mig inspiration som Sophias presentförpackningar med tulpanlökar. I förpackningen ingår råd om hur man planterar och vårdar sin tulpan. Formgiven av grekiska Sophia Georgopoulou 
Var med i ny inredningstidning!

För ett tag sedan lade Kurbits upp en efterlysning om kreativa hem, och kunde berätta att en ny inredningstidning är på gång. Den heter Hemstilat och kommer ut i slutet av september. Hemstilat är din personliga inredningstidning; när andra tidningar fokuserar på inspiration och färdiga lösningar kombinerar Hemstilat det med artiklar om hur du fixar ”hemstilen”. En tidning om att ge hemmet det där lilla extra, att lyfta fram detaljerna och göra det mer personligt:

"Vi jobbar på med tidningen under sommaren, vill du hålla dig uppdaterad om vårat arbete, följ oss på Facebook! Där lägger vi upp små rapporter om hur arbetet fortskrider. Gå in och gilla oss så är du med på resan. Och har du ett kreativt hem – hör av dig till oss!"


Arkitektritade lekstugor hos lillaVilla

LillaBas, lillaFun och lillaBus - sköna namn på lyxiga lekstugor. LillaVilla erbjuder en lekstuga för de små med en stilren skandinavisk design. Utsidan stämmer väl in med många moderna funkishus. Tillvalsmöjligheter finns för de som vill anpassa sin lillaVilla.


Vintagekläder på internet

Nostalgier är en webbutik med vintage, second hand, eller ännu hellre i min värld - begagnat. Kläder, smycken och väskor. Snyggt fotat om med olika ihop plockade kollektioner vad sägs om väskan för 289 kronor med namnet Classy Crocodile Skin-like Handbag?


Pimpa skrivbordet

Anne Lise Mæhres på bloggen Fargevandring Har pimpat sitt skrivbord, med både tapet och färg så blev hennes skrivbord en möbel som bättre passade in i hennes hem. Det gula, turkosa och gröna plockades upp perfekt. En kul idé!


Vackra gör det själv tips

IKEA driver bloggen Livet Hemma som är full med tips på hur du kan förvandla deras sortiment till något personligt . Några tips som jag fastnade för var dessa; skriva namnet med krita vid bordsplaceringen, en sängkappa istället för längder på himmelssängen och bordet som fått pressade blommor under glasskivan.
Ditte Isager med förkärlek för naturfärger och material

Ditte Isager är en dansk fotograf som fotar upplevelser skulle jag vilja säga, hem, miljöer och mat. Den magiska blå nyansen som hon fångat nästan trollbinder mig. Det är en längtan jag alltid har - om blått vatten, ledighet och frihet.

Moderna hem med lösningar för förvaring
Bilder Vårt Nya Hem

Gör egna ljus - perfekt som gåva till festens fixare

Personliga presenter till festens fixare bukar vara populärt
Det man behöver för denna idé är en fön, silkespapper, stämpel, stämpeldyna och bakplåtspapper. Om du vill veta exakt hur man gör så kan du besöka Emmas Pysselblogg!


Tävla om konst från Nordic Art House

TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD OCH VINNAREN BLEV STINA AXELSSON

Nordic Art House
säljer verk av skandinaviska konstnärer som finns i begränsade  upplagor. Det kan antingen vara etablerade konstnärer som du redan  känner till, eller nya intressanta namn som är på väg framåt. Här finner du modern konst, från skandinaviska konstnärer, till bra priser.

Tävlingsfrågor
(Vinstvärde är ett Giclée Art Print storlek 50x70cm)

1. Vilken teknik använder Nordic Art House för att framkalla sina verk?

2. Vilket verk skulle du helst vilja vinna från Nordic Art House utbud? 

Vinnaren utses av Nordic Art House, som även levererar vinsten. Tävlingen pågår t.o.m. den 18 juli 2011. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren (Vinstvärde 1200-1400:-)


Några illustratörer som jag valde att visa här på ROOM and serve är Amelie Hegardt och Aurora Kroon.

RSS 2.0