Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Anpassad sökningTill fotograf Helena Karjalainen

  RSS 2.0

Små vårfrestelser
Foto Livet Hemma IKEA

Tävla och vinn tapet!

Byracka Design lottar ut en superfin fondtapet på sin blogg. Tävlingen pågår till den 1 februari och du är med i utlottningen genom att blogga om tävlingen. Alla har lika stor chans att vinna då vinnaren som sagt lottas fram. Till tävlingen på Byracka Design.

Du kan inte kommentera eller tävla på min blogg. Tävlingen hålls hos Byracka Design.


GardenMama

GardenMama har en blogg där hon fotar och delar med sig av enkla tips som du själv kan göra med naturen som skafferi. Jag tycker särskilt mycket om de vackra stenarna hon gjort med genomskinliga klisterlappar. Missa inte vår egen gardenmama - Blomsterverkstad.
Full fart i fabriken

Hus & Hem: Hemma hos Josefin och Andreas är det full fart i fabriken – i dubbel bemärkelse. Renoverar gör de i rasande takt och stilen andas mycket verkstad mixad med lantliga detaljer.Foto Hus & Hem

5 bra inredningsbloggar


Nous Design Poster

Nous Design lanserar en serie posters. Inspirationen kommer från uttrycket ”att vara vacker på insidan” och resultatet är en två  motiv på mänskliga organ uppbyggda av typografi.  De första två motiven är stiliserade former av ett hjärta och ett par lungor och kallas kort och gott LOVE och AIR. Bilderna är uppbyggda av bokstäver och ord.


Studio Ditte

Studio Ditte tar fram så mycket udda inredning och design. Ändå är kollektionen inte för krvande för ett vanligt hem, utan ger det där lilla extra.Foto Studio Ditte

Tips: 40% rea på allt hos Lekfull Design

Till rean hos Lekfull Design >>


Renoverat för maximal yta

Lägenheten är renoverad för att få maximal yta. Istället för att sätta upp gipsskivor så har man valt en limträbjälke i taket och stöttat upp med en pelare i gammalt trä. Man har även valt att bevara golvet trärent i matsalsdelen istället för att måla golvet helt vitt.
Foton Dan Bolig

Inredning från franska La Redoute

Detta blir senvinterns sista vintriga inlägg. Här efter blir det mer vårlika inlägg på bloggen. Franska La Redoute har ett webbsortiment även här i Sverige. Men vad det gäller inredning så hittar du det bara i Frankrike, tyvärr. Men visst kan vi njuta av bilder, idéer och sortiment trots det? Kanske är det några av er som besöker Frankrike i sommar och har vägarna förbi? Mycket nöje i så fall.

la redoute
la redoute
la redoute
la redoute
la redoute
Foto La Redoute, FranceHilda Granath bloggar

Hilda Granath är en sådan där mångsysslare som jag gillar. Hon har en webb shop med sin egen design. Hilda läser grafisk design i Malmö. Älskar att resa, gå på loppis, fika, gillar inredning och musik. Bloggar om sin vardag, loppisfynd, analoga fotoförsök och sånt som inspirerar henne. Alla bilder i bloggen är tagna av av Hilda.

Foto hilda granath
Foto hilda granath
Foto hilda granath
Foto hilda granath

Gör om skrivbordet

När IKEA ger sig på sina möbler i sann DIY-anda så blir även bilderna oerhört snygga. "För att se att texten skulle få plats på ytan skissade vi först löst med blyerts. Vi målade de vita bokstäverna med vanlig lackfärg och sen lackades bordet två gånger ovanpå med klarlack för att göra det lite tåligare." Varför inte göra ett eget hack och vara med och tävla här på Livet Hemma? Låt dig inspireras av DIY-sajter som svenska DIY or die eller IKEA hackers och publicera ditt hack på Livet Hemma.

DIY
DIY

Vackra inbjudningar och reklam i naturmaterial

Är du lite som jag? Jag blir inte enbart inspirerad och smått hänförd av inredningar utan även av all annan skönhet. Just nu är jag betagen av all snygg PR som finns: Stay Classy har tagit fram så vackra inbjudningar, Kathryn är för närvarande grafisk formgivare för Anthropologie, och har bland annat formgivit en inbjudning bestod av en tvål med alla inbjudningsuppgifter.

Inbjudan till Leifsdottir våren 2009 är skapad av Carolyn Keer. Alana McCann arbetar inhouse också på Anthropologie och har bland annat tagit fram inbjudningar och exempelvis de fina ljusen monogram - en give away till kunder. En makalös pressinbjudan till Anthropologie.  Inbjudan var utformad av laserskurna bokstäver och viks upp för en 3-D effekt, formgiven av Liziania Cruz, hon har även formgett den vackra solfjädern. Sist men inte minst Daniel Freytag som skurit in fonter i trädstammar, citat från William Shakespear.

http://stay-classy.org/
Se hela vårt hemma hos reportage på webben

Nu har hemma hos reportaget som Drömhem & Trädgård gjorde hos oss lagts upp på nätet
"Bloggdrottningen rensar upp" heter artikeln.

"Schotteska huset, där Helena och hennes sambo Jörgen bor, har många originaldetaljer från 1800-talet kvar även om en nisch i vardagsrummet gapar tom.
   – Där stod förstås en kakelugn. Det var ju en period när de sågs som tecken på fattigdom och man rev ut dem. Men en har vi kvar i alla fall, den i köket.

Ämnen som fair trade och återvinning engagerar henne. Kanske har hon med sig värderingarna från uppväxten.
   – Man kan inte säga att mina föräldrar bidragit till utarmningen av planeten – behövde de en soffa så köpte de en på Myrorna. Fanns det bara en brunrutig, då blev det en brunrutig. Åh, vad oestetiskt vi hade det hemma! Mamma och jag kan skratta åt det. Det praktiska och ekonomiska gick i första hand, de var inte materialister."
Läs hela artikeln.
hemma hos ROOM and serve
Det vackra tyget är formgivet av Carina Hägg. Jag kontaktade henne särskilt för att fråga om hon hade någon meter kvar. Jag såg tyget för 8-9 år sedan och har inte kunnat släppa det.
hemma hos ROOM and serve

De skavda stolarna fick jag som betalning för ett inredningsjobb på ett diskotek för länge sedan. Nu står de runt köksbordet i nya lägenheten. Tapeten heter Wallpaper Rose och kommer från Mimou.

hemma hos ROOM and serve
För att skärma av de stora glaspartierna i dörrarna så har jag satt självhäftande plastfilm från Linea Fix på de fönsterprydda pardörrarna. Ovanför sängen hänger tre tavlor köpta på Ingos Night Market utanför Arpora i Goa, Indien. Fondtapeten är från Rusta.

hemma hos ROOM and serve
hemma hos ROOM and serve
De flesta av smyckena är köpta på mina resor: Egypten, Indien, Tibet

Foton Urban Jörén

Ta in grenen och dekorera med favoritplaggen


Foto Elisabeth Aarhus


Effektfull lampa för billig peng

Koppla ihop tre rislampor, eller fler, och du får en effektfull lampa för liten peng. IKEA har idén och prylarna. Jag ser nu att jag har två inlägg med samma byrå från IKEA efter varandra.

Vi ses om några dagar
Jag ta några dagar ledigt! Ha det gott!

//Helena


Foto IKEA

Lura ögat - bygg förvaring på höjden

Brist på förvaringsmöjligheter? Ett visuellt trick är att använda färger. Här har IKEA-byråer ställts på höjden, de undre är i ekfanér medan de övre är vita. Intrycket blir en spännande och luftig lösning.


Foto DanBolig

Underbara hem hos Hus och Hem

hus och hem
hus och hem
hus och hemhus och hem
Fotografier Hus & Hem

Snyggaste bag-in-boxen

Z Riesling Rivaner i ny design - något för helgen?

PrimeWine importerar Z Riesling Rivaner som är ett krispigt, friskt och fruktigt torrt vitt vin, enligt importören. "Perfekt som sällskapsvin. Smaken är torr, generöst fruktig och mycket frisk med inslag av persika, gröna äpplen och citrus." Jag gillade den snygga förpackningen och har alltså inte själv druckit vinet. 

Z Riesling Rivaner finns på Systembolaget artikelnummer 6287, pris 179 kr.


Dragdörr med målning

Elisabeth Aarhus fotar och skriver för norska Elle Interiør och  Design Interiør and Maison:"Jeg ser stadig etter nye personlige/kreative boliger til reportasjer. Har du eller en god venn et hjem med en god atmosfære, så tvil ikke med å kontakte meg!"


Dragdörren har en målning på var sida, med olika motiv

Smart, eller hur?Liknande ljusslinga hittar du hos Granit.se

Foto Elisabeth Aarhus, by permission

Drömmar till salu

Uppvik och Döttrar säljer drömmar, vem vill inte bo i deras hus? Stålbalkar lackade i svart som bryter mot det vita trätaket. Vita golv är dock en match - vi har det på landet och allt syns verkligen. Men med bekväma mattor så lyfter inredningen.
Gör fina lampan - DIY

Sköna Hem tipsar, gör egen lampa. Bortglömda och lite oansenliga var för sig, men tillsammans blir lamp­kuporna en hel ­bukett. Fynda på ­Myrorna. Ta hjälp av en elektriker för att koppla ihop ­kablarna.

http://www.skonahem.com/inredning/dekorativa-detaljer/dags-for-dekor/
Foto Sköna Hem


Inredningsbloggar att kika in på


Plümo - lyx från Afrika och Asien

Plümo har en skön mix av inredning i sin webbutik. Afrika och Asien är stora inspirationskällor på inköpsresorna. Otroligt vacker tycker jag att gnistskyddet utformat som Tah Majal är, tanken är att man ska kunna ställa den i öppna spisen när den inte används. Plümer är brittiskt och du hittar både kläder och inredning i butiken.


TACK


Tapeter som tar in det rustika i hemmet

Om du vill få in tapeter hemma som har en rustik eller naturkänsla så kan du vara säker på att få tapeter som passar våra nordiska hem och interiörer. Bland annat så har Giò Pagani har underbara motiv som ger ett unikt utseende på väggarna. Du kan inspireras av ett stort urval med naturmotiv, med träkänsla och inslag av handgjorda texturer och teckningar. Christian Benini har gjort motivet med tryckbokstäverna.

tapeter
tapeter
tapeterSprallig inredning med vit bas och färgglädje


Samtliga fotografier BBJF

Vända böckerna i bokyllan?Foto Sveinung Bråten


Ny annonsör på bloggen - Uttaget.se lampor på nätet

Uttaget.se ser  belysning som ett mångsidigt verktyg som höjer det visuella intrycket inomhus så väl som utomhus. Utomhusbelysning gör att ditt hus får liv även under dygnets mörka timmar. "Vi väljer våra leverantörer med omsorg och i e-butiken hittar du alla sorters lampor från leverantörer och tillverkare som Belid, By Rydéns, Eljo, Elko, Globen, Govena, Hide a lite, LampGustaf, Le Klint, Louis Poulsen, Malmbergs, Markslöjd, Zero. Affärsidén är helt enkelt att tillhandahålla kvalitetslampor till rimliga priser."

uttaget.se
Uttaget.se öppnade e-butik i april 2009 och kontoret ligger i Saltsjö-Boo i Nacka utanför Stockholm.


Ta in växter i hemmet på ett modernt och avskalat vis

Camilla Thomsen som inrett och designat på bilderna nedan, arbetar hos bland annat Rosens Navn (vars ägare är mamma till Tine K Home) och Nicolai Bergmann Flower and Design. Idén är att använda växter på ett mer modernt och avskalt vis.
Foto: Septimus Krogh

En möbel är död om jag har sett den i 100 tidningar

Marie Olsson Nylander är inredare och berättar att för henne är inredning konst
"Likt konstnären som målar en tavla, så skapar jag ett rum. Detta rum vill jag gärna öppna upp och dela med mig av. Med MO inredning vill jag fascinera, inspirera och glädja. Min smak har utvecklats naturligt och är inte resultatet av någon medveten design. Inte heller har den skapats med hjälp av en massa pengar, utan är frukten av en blandning av kvalitetstänkande, känsla för detaljer och ibland det där lilla extra som sätter pricken över i:et."
"Både Bill och jag älskar det spruckna och slitna, saker som fått vara med ett tag, som badhusskåpet som vi har i vardagsrummet som tidigare stod på en strand i Frankrike och som vi nu förvarar vårt porslin i. Eller mina gipsänglar som är alldeles sönderslagna. Eller den gistna byrån från Prag som har fått bli köksö… Oftast är det jag som hittar möblerna och sedan får Bill hjälpa till att bära.Men jag tröttnade på att sälja samma saker om och om igen. Och även om det är ekonomiskt naivt så är en möbel död för mig om jag har sett den i hundra inredningstidningar, då avstår jag hellre." 
Foto: Sara Svenningrud

Butaca Vandagan X chair - för rättvis handel

Melange Collection arbetar med Rättvis Handel i utvecklingsländer. Kuddarna är tillverkade av återvunna mjöl- och kaffesäckar. Alla Melangeprodukter är rättvisemärkta. Genom att köpa rättvisemärkta produkter överhuvudtaget så hjälper du de talangfulla hantverkare som gör dem att skapa hållbar inkomster till sig själva och sina familjer.

Butaca Vandagan X chair

Inspirerad av den ursprungliga Barcelona-stolen av Van der Rohe, så har företaget tagit fram en egen Butaca-stol designad och handgjord i Guatemala. Den hårda Ramen är tillverkad i manchiche (Lonchocarpus castilloi), ett tropiskt trä från en certifierad skog i Petén regionen Guatemala. Varje stol är handbygga av unga lärlingar till möbelsnickare i en liten butik i Guatemala City.

Alla Melange produkter är rättvisemärkta. Genom att köpa rättvisemärkta produkter hjälper du de talangfulla hantverkare som gör dem skapa hållbar inkomst för sig själva och sina familjer.
Butaca Vandagan X Chair

Vårt hem i Drömhem och Trädgård

Just nu finns inredningsmagasinet Drömhem & Trädgård ute i butikerna. I magasinet finns ett mycket vackert reportage från mitt hem här i Eskilstuna. Mitt hem har tidigare publicerats i den finska versionen av magasinet till glädje för min finska släkt.

De fantastiska bilderna har fotograf Urban Jörén tagit, inte bara en fotograf utan en oerhört charmig bekantskap. Reportaget gjordes för nästan ett år sedan. Lina Tenow var journalist och de var här hemma i cirka sex-sju timmar och då har jag bara en lägenhet på 80 kvm. Detta var en av de roligaste fotograferingar jag varit med om. Både inredning, mitt hem, två sköna personer på besök och att få berätta om min blogg.

På bilderna nedan ser du bland annat de vackra trätaken i vår lägenhet
Huset ägs av kommunen och består av sex hyreslägenheter. Huset var ett pensionat en gång i tiden och i vår lägenhet finns vinkällaren kvar.Huset är från 1830 och kallas för Shotteska Huset, vi har utsikt över Eskilstuna ån och har en egen uteplats på altanen som omger huset.

I köket ser du tapeten från Mimou
Tapeten vann jag faktiskt hos Frida på Trendenser en gång i tiden. Då var det tänkt att vi skulle ha den i sovrummet. Vi lämnade den våningen och flyttade, så nu finns tapeten i köket och den faller fint ihop med kakelugnen. Rosor i modern tappning.

Min stil hemma?
Många, många frågar hur det ser ur hemma hos mig. Nå det är en salig blandning med få om än inga designmöbler. Jag vill inte ha det som alla alla andra hemma, mitt hem är mitt hem. I vardagsrummet är det mer åt funkishållet, köket är mer åt det lantliga hållet och styrs av de maffiga stolarna jag fick en gång för ett inredningsjobb. I vardagsrummet idag har jag en giganstisk gul kanin från Lekfull Design, gula kuddar och egen målning. Så det har ändrat sig lite sedan reportaget. 

Kuddar från Teo Jasmin förstärker min kärlek för resor. En Afrikansk Bolgakorg från Living in a Box, flätad för hand av kvinnor i Ghana som kommer från förhållanden av extrem fattigdom. Handeln och framställningen av korgarna, i enlighet med rättvis handels kriterier, bidrar till att förbättra utvecklingsmöjligheterna för kvinnorna och deras familjer.

Om du vill uppleva Gamla Staden i Eskilstuna på närmare håll så ska du deltaga på de Stadsvandringar som Föreningen Gamla Staden erbjuder.


Snygg inredning

Alvhem leker fram stylade hem som många fallit för inom bloggvärlden. En av mäklarna på Alvhem är gift med en tjej som jag lärde känna när jag arbetade på Teneriffa för många år sedan. Anna-Karin heter hon. Världen är liten kan jag bara fastslå.

moderna hem
moderna hem
moderna hem
moderna hem

RSS 2.0