Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Anpassad sökningTill fotograf Helena Karjalainen

  RSS 2.0

Bär plantan med dig - vårkänslor

Colleen Jordan har formgivit halsbandet som ger dig möjlighet att bära en växt runt halsen. Praktiskt? Nej, kanske inte, om den behöver både vatning och näring så kan det bli tufft.  Vackert? Ja. När tålamodet tryter så är chansen stor att man planterar en liten plastkvist i krukan.


Detta är inte din mammas Kitchen Aid

Nicole Dinardo är riktigt duktig på airbrusch och hon pyntar inte motorcyklar eller bilar. Hon är en riktig bad ass hemmafru (mja det där sista hittade jag bara på, men det lät tufft.) Men nu kan alla med krämfärgade Kitchen Aids fundera på hur det står till med modet att vara annorlunda och sticka ut. Själv har jag en ljust turkos här på köksbänken.  Via The Boo and the Boy.Foto Heather Lynn

Ostknivarna stinky och creamy

Etsy är en aldrig sinande källa, här säljer Beach House Living loppis-bestick i silver med nya texter ingraverade. Ostknivarna leder gästerna rätt och de romantiska glasskedarna är mycket charmiga. Localgraphics grafiska kartor som tapeter

Localgraphics första kollektion består av moderna och grafiska kartor över Stockholms fem mest kända stadsdelar. Varje motiv baseras på typografi där gatunamn och kända platser eller byggnader utformar stadsdelarna Gamla stan, Kungsholmen, Södermalm, Vasastan och Östermalm.vFör den som älskar staden eller för den som tycker det är snyggt med det enkla grafiska uttrycket. Hylla den stadsdel du gillar genom att utsmycka din vägg med Localgraphics tapet.Bakom namnet Localgraphics står designerduon Patrik Agemalm och Anniqa Nelander som sedan en tid arbetat tillsammans med illustration och grafisk design. Här hittar du hela kollektionen.
Tävla om unik illustration av Tor Hedendahl

TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD VINNAREN BLEV GULDMUNTEN

Ta chansen att vinna en unik illustration "Slå dig till ro" av Tor Hedendahl skapad enbart för läsarna på ROOM and serve!

Tävlingsfrågor:
1. Vilken tavla i Tor Hedendahls galleri skulle du vilja hänga hemma? Länk till galleriet.
2. Var skulle du hänga illustrationen "Slå dig till ro?"?

Vinnaren väljs ut av konstnären som även levererar illustrationen efter överenskommelse med vinnaren. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren.

Hur skulle du beskriva din konst? 

Modern blandkonst eller Comic Art tror jag skulle vara den rätta termen för det, själv ser jag min konst som ett sätt att förmedla tankar och känslor samtidigt som jag skapar något som folk tycker om att ha hemma på väggarna. Jag vill gärna att mina tavlor öppnar upp för diskussioner bland dess åskådare och vad kan vara bättre än att skapa dessa diskussioner i folks egna hem.  Jag använder mig av blyertsskisser och akryl men också av foto och grafik, jag tycker det ger en skön kombination av ny och gammal teknik. 

Illustrationen har måtten 40x50 cm 


Hur slog du igenom som konstnär? 

Jag hade turen att få samarbeta med en mycket duktig gallerist som heter Henrik Rönnquist i min hemstad Malmö och han fortsätter vara en stor hjälp än idag. I mitt hjärtas andra hemstad Göteborg lyckades jag få tag i en av stadens största gallerier, Galleri Ferm, där galleristen Peter Ferm hjälpte mig med tips och råd som ny konstnär. Det är tack vare gallerier som dessa som Sveriges konstvärld får se nytt konstnärsblod i välkända och seriösa miljöer. 


Vart hittar man din konst? 

Idag så hittar man min konst enklast på min hemsida www.thedendahl.com men vill man se mina tavlor i verkligheten så bör man antingen bege sig till mina utställningar eller till de gallerier som har tavlor av mig, till exempel Galleri Rönnquist & Rönnquist i Malmö och Galleri Ferm i Göteborg. 


www.thedendahl.com


Hemma hos danskenFoto Dan Bolig

Inspiration från Bolaget

Bolaget bjuder som vanligt på massor av inspiration från sina visningsobjekt. Bolagets affärsidé är enkel: att vara riktigt, riktigt bra på några få utvalda områden i Malmö (istället för att vara ganska bra lite överallt). Du kan du bland annat boka visning direkt på sajten och läsa måntaliga rapporter om värdet på just din lägenhet.
Jag testar Atopias ihopvikbara Eldkorg

Jag har testat Atopias smarta eldkorg, som går att använda både som eldkorg och ljuspelare, då du placerar en marschall i botten. Eller om du vill, använd den som blomsterpidestal på sommaren.  Eldkorgen är unik och passar bra till vårt moderna fritidshus. Florian Kynman har designat eldkorgen och han är bosatt i Umeå. Du kan se fler av hans verk på www.atopia.at.  Bakom ATOPIA står Florian Kynman, en designer som ursprungligen kommer från England.  Med inspiration från kalligrafi och papperskonst skapar han föremål som ska hålla för det svenska klimatet.

Copyright Helena Karjalainen
Copyright Helena Karjalainen

Typsnitt på speglar

Det finns en uppsjö av vinylbilder, texter, bokstäver och dekorationer. Väggar är i fokus inom inredning. En annat sätt att använda vinylbokstäver är att som här att dekorera speglar. Speglar med guldramar var väldigt populärt ett tag kanske kan de dammas av och återanvändas på ett nytt sätt nu?

Via The Diversion ProjectTack tidningen Tara

Tack Tara för de fina orden och artikeln!:

"Det du inte hittar i inredningsväg hos Helena behöver du inte se. Det verkar som om hon i sin framgångsrika inredningsblogg hinner få med nästan allt i inredningsstilar och tips! Och det är inte bara nytt eller bara möbler och lampor för tusentals kronor, nej, Helena är något av en specialist på att hitta det där som ser mer ut än vad det kostar. Hennes eget hem har varit i flera inredningsreportage och hemma hos henne kan man verkligen få inspiration till att hitta guldkorn på Rusta och blanda det gamla och nya till någonting alldeles unikt. Nu inför våren sprakar hennes välbesökta blogg av vårens alla färger och mönster. Ta en tur hos Helena, du kommer garanterat att hitta någonting du fastnar för."


Nya lampor från By Rydéns med fotomotiv

By Rydéns har tagit fram en kollektion som heter Street och består av tak- och vägglampor med fotomotiv som är läckra. Du ser flera av By Rydéns lampor just nu i bland annat Melodifestivalen och Sofias Änglar. Om du vill handla någon av lamporna så kan du besöka Uttaget.se, där det finns ett stort sortiment av By Rydéns snyggingar.


Mattan som sänggavel?

Anthropologie stylar med mattan som sänggavel, förr i tiden hade vi bonader runt sängen. Så om du har en extra fin matta som är värd att lyftas upp så kan kanske denna idè vara något att minnas eller att ta efter omedelbart.Hemma hos konstnären Tove Mauritzson

Konstnären Tove Mauritzson inreder sitt hem i skånska Viken med sina egna målningar – och sina målningar med inredningsdetaljer från sitt hem. Hon beskriver sina stora målningar som extra rum man hänger på väggen, »möblerade« med porslinsdjur, vackra möbler, jakttroféer på väggarna och levande djur på golvet. Starka, klara färger och livfulla mönster. Rörelse. Rymd. Målningarna är helt enkelt fantiserade speglar av Tove Mauritzons hem. Läs mer på Recidence >>
Med nål och tråd

Peter Crawley är duktig på handarbete. Han är inte med i den vanliga syjuntan utan använder sig av akvarellpaper och bomullstråd. Imponerande duktigt och det ska bli spännande att se hur långt han kan ta denna konstform.

Nya retroinspirerade lampor på IKEA

Nya snygga lampor på IKEA som tilltalar både de med retro inredningsstil och de som föredrar naturinspirerad inredning med trärena ytor. Marby lampa har glasfot och en plisserad skärm som ger mjukt ljus. Torna finns både som golvlampa och bordslampa och påminner om 50-60-talslampor med cylinderformade skärmen. Vägglampan Minut kostar bara 199:- och ger möjlighet att införskaffa flera som kan monteras på rad.

ikea lampor


Sofies Nytt och Gammalt

Bloggen sofies nytt och gammalt som drivs av Sofie, så klart - visar upp sitt hem hos Hus & Hem. Innan Robert och Sofie flyttade ihop var de osäkra på hur de skulle utforma sitt första gemensamma hem. De började inreda i en lantlig, shabby chic-inspirerad stil, men gled ganska snart över till något lite ruffare. "– Vi har båda två alltid fascinerats av gamla saker, gärna slitna och rostiga". Se fler bilder hos Hus & Hem.

Foton Hus och Hem


Skandinaviskt svalt

Birgitta Wolfgang Drejer
Birgitta Wolfgang Drejer
Birgitta Wolfgang Drejer
Birgitta Wolfgang Drejer
Foton Birgitta Wolfgang Drejer

Smak av solsidan? Designers Revolt

Nu när nästan alla är glada moderater och nyfiket frotterar sig i Solsidans eskapader, så vill många även ha designermöbler för en smak av lycka. För visst är designermöbler ett sätt att visa position, framgång och att man ”förstår sig på inredning och design”. Sedan kan man älska design också – om man har pengarna?

En designerfåtölj kan kosta mellan 50 000 – 70 000 SEK. Idag har alla inredningsreportage av rang exempelvis Eames stolar. Sedan kan man tillhöra gruppen av inredningsintresserade som anser att ett föremål man sett i 100 inredningstidningar är död, det vill säga möblerna har tappat sin karaktär, någon som anser detta är inredaren Marie Olsson Nylander.


Längtan efter ”Håll käften möbler”?
Om du tittar på Halvåtta hos mig, så kanske du minns tjejen från det riktiga Solsidan, som klev in i mäklarens hus och sa – detta är ett riktigt ”Håll käften på dig hus!” Huset var avsnittets största, modernaste och glansigaste. Något avundsvärt.


Designers Revolt
säljer möbler för en spottstyver av priset. Kopior? Mja, här tvistar de lärda. Designermöbler kategoriseras som konstföremål och har ett copyrightskydd under 75 år efter formgivarens bortgång. De möbler som utvalda företag tillverkar idag har licens att tillverka designermöblerna. Så du köper kopior av original under licens.  Designers Revolt menar att de, nu när copyrightskyddet försvinner och material blivit billigare, så hänger de sig åt att på en fri marknad sälja designermöbler.  

Rätt eller fel – se diskussion på Trendenser. Ett svenskt företag som kommer nära designeroriginal är IKEA som ofta lånar inspiration från fina gatan. Gränserna är hårfina i branschen. Skulle du köpa olicensierade kopior?


Lyxigaste sovalkoven

Foto Dan Bolig

Tävla om valfri inredning från Sofie Sjöström Design

TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD vinnaren blev Erika-foto-smycken-grafiska tryck

Sofie Sjöström™ formger möbler, textilier och produkter till stora svenska kedjor och företag. I svenska och norska inredningstidningar har hon utformat många inredningslösningar med egna illustrationer och idéer. I oktober 2008 kom hon ut med sin bok "Inomhusprojekt - skapa smarta lösningar", Norstedts förlag som snart ges ut i andra länder inom kort. Nästa bok "Fixa Hemma" kommer ut vår/sommar 2011 av förlag Forma Books.

Tävlingsfrågor

  1. När startades varumärket Sofie Sjöström™ design?
  2. Vilken är din favoritprodukt på www.sofiesjostrom.se?

Vinnaren utses av företaget. Tävlingen pågår till den 14 februari. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren.
Nytt till hemmet Gudrun Sjödén 2011

Gudrun Sjödén tar fortsätter berika Sverige med textilier i färg. Inför våren 2011 ser vi ännu fler mattor som jag tycker varit en av de starkare produkterna från henne. Färger oh mönster är multikulturella och andas samhörighet över gränserna. Mönstrena förenar olika kulturer och detta gör Gudruns arbete så spännande. 


Pressbilder

Design House Stockholm 2011

Design House Stockholm presenterar nyheter för 2011. Keramikservisen Cobalt av Chatarina Kippel. Muggarna Quake av Gustaf Nordeskiöld. Glasserien Globe av Ulla Christiansson. Serien Björk har fått tillskott av sittpuffar. Timo Sarpaneva har tagit fram ett termoglas. Stilrent och Skandinaviskt.
Pressbilder

Lovisa Burfitt illustrerar för Rörstrand

Lovisa Burfitt är illustratören och modedesignern som blev ett namn innan hon ens gått ut Beckmans. Idag driver hon modehuset Burfitt. Kollektionen för Rörstrand är en berättelse om den excentriska Mademoiselle Oiseau i fem delar – mugg, espressokopp, assiett, gömma med lock och fat på fot, nedtecknad av Lovisa Burfitts penna på tunnaste benporslin. För formen svarar den mångfaldigt prisbelönta Anna Lerinder.
Pressbilder Fiskars


Det lilla extra hos Anyhow.se

Anyhow.se leker fram ett sortiment i sin webbutik. Om du inte upptäckt webbutiken ännu så kika in till Elisabeth som driver och äger butiken. Min favorit blev det snygga soffbordet.


Ny svensk design våren 2011

MerPotatis.nu: Sveriges vardagskockar presenterar nya favoritrecept med utvalda potatissorter i säsong varje månad. Ordmärkt: ett nystartat varumärke som satsar på lokalproducerad inredning med omtanke och mening, bland annat kökshanddukar. Sofie Sjöström: designar mattor, bord, datorbord m.m.  Ilva: har plockat fram vårens nyheter för utomhusmöbler. Byracka Design: lanserar tapeten "Penthouse view", en isometriskt ritad stad med höghus, lite arkitektritad känsla. Bantie: lanserar nya mönster i samarbete med Emma von Brömssen.RSS 2.0