Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Anpassad sökningTill fotograf Helena Karjalainen

  RSS 2.0

Bloggarnas finaste dukningar till nyåret

De som orkar och de som kan -  dukar så här fint!

Jag nästan häpnar över engagemanget och tiden som dessa duktiga bloggare lägger på att skapa miljöer där de stylar och fotograferar! Först ska det städas, plockas undan, för inget hem ser ju ut så här. Sedan ska det arrangeras, handlas in prylar, efter det ska det fotas och bilderna ska redigeras. Ovanpå detta ska du skriva texter - jag hoppas så att ni tjänar lite pengar på detta fina arbete. Våga ta betalt tjejer!

Se fler dukningar till nyår här. Hur mycket krut lägger du på dukningen och festen i år? Om du är en riktig hemmafru och fixare så hoppas jag att dessa tips kommer tjäna som inspiration!

hardy.blogspot.com
hardy.blogspot.com

silje-vaniljeis.blogspot.com
silje-vaniljeis.blogspot.com

hviit.no
hviit.no
hoytrykk.blogspot.com
hoytrykk.blogspot.com


Gott Nytt År med enkel dukning

Några grenar från en gran eller en tuija, eller varför inte en kryddväxt, det är basen i dessa idéer om dukningar till nyår. Om du vill ha mer glamour så kan en sprayburk med vitt eller silver göra susen. Fint tips är snöret som ringlar sig på bordet med ord som betyder något - varför inte varva detta med gästernas namn?
Pentik finsk design

Pentik ger försmak av våren

Pentik besöker jag alltid när jag är i Helsingfors, staden där jag föddes. Pentik är idag en internationell inredningskedja med mer än 80 butiker i Finland, Sverige, Norge och Schweiz. Pentik som är känd för sin fina keramik har även ett brett sortiment av inredningsartiklar, allt från textiler till möbler. Företagets egna designers tar fram bassortimentet samt specialartiklar för varje årstid.
pentik

Kalendrar och filofaxar för 2012

Använder du kalender eller telefonen?
Snart är det dags för alla som inte använder smartphone eller IPhone för planering att köpa kalender för nästa år. Jag synkar min kalender i datorn med kalendern i telefonen, det är smidigast så. Jag använder kalendern så att min man också blir påmind om vad han ska göra, exempelvis - boka tvättid, sedan skickar jag honom en mötesinbjudan. Han i sin tur skickar inbjudningar där jag vet när han ska arbeta. Har du några smarta knep för att få vardagen att flyta bättre?

Mina favoriter bland kalendrar

Jag plockade ihop några favoriter Bookbinders Design, Ordning & Reda, Muji, Granit och Moleskine (hos Kalenderkungen.se) har det formspråket jag uppskattar, det får gärna glida över i lite lyx som linne, metall och läder vad gäller omslagen.

Kalendrar för 2012
Fotomontage Helena Karjalainen

God Jul alla läsare!

Jag hoppas du får en fin jul. Jag kommer att fira med min familj och min man, det bästa blir att få umgås med Neo min systers lilla son. Vi har uppesittarkväll och min man gör julgodis och jag har rensat garderoben så nu är det superfint där. Vad gör du en kväll som denna och under julen?

Jag önskar dig allt gott och vi syns igen efter julhelgen!
HelenaGod Jul!
Foto Helena Karjalainen

Helsingfors årets designhuvudstad 2012 - Hel Yes

HEL2012-serie består av ett pixelcollage av Finlands nationalikoner och -hjältar

Iittala markerar att Helsingfors är årets designhuvudstad 2012 med att djärvt tolka vad det innebär att vara finsk och att leva i Helsingfors. Konstnären Per Josephsons HEL2012-serie består av ett pixelcollage av Finlands nationalikoner och -hjältar. Designåret markeras också med en nyutgåva av Marc Newsons moderna designglas.

hel 2012
Kollage: Helena Karjalainen

Helsingfors är världens designhuvudstad år 2012. Bakom valet står världens designorganisation Icsid som tillkännagav sitt beslut i samband med världens designkongress den 25 november 2011 i Singapore.

Sprayfärg + plastdjur = julgranspynt

Precis som i Äntligen Hemma där Karin Mannerstål sprayade leksaksdjur i plast med guldfärg så har Annika Bäckström gjort samma trick, fast Annika hann före tror jag? Idén är rolig att ta till sig: varför nöja sig med djur från bondgården, varför inte spraya både dinosaurier och djungeldjur? Love This Part har gjort halsband av djur och det har Avigan också gjort. På Biltema får du ett gäng djur för 115 kronor.

julpynt med sprayfärg

Julskyltning på NK

Jag tycker att det blir fler och fler ljusdekorationer i Stockholm kring jul för varje jul

Varje gång jag kommer till Stockholm så har man uppfunnit något nytt, jag tycker verkligen att det bidrar till lite julmagi. Vad tycker du? NK:s julskyltning var lekfull och nästan avantgardistisk. Här fanns nästan inga vanliga tomtar utan man hade lekt fram figurer - eller vad sägs om en tomte med bläckfikarmar? Det är klart han måste ha det, hur ska han annars hinna dela ut julklappar och paketerera allt? Men hur han kommer ned i skorstenen har jag ingen aning om.  Extra fint var det vid Sergelstorg där ljusspelet verkligen förhöjde stämningen.

Foto Helena Karjalainen
Foto Helena Karjalainen
Foto Helena Karjalainen
Foto Helena Karjalainen

Ljusinstallation vid Sergelstorg

Sista tävlingen innan jul - vinn ett vitt trähjärta

TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD

Domoda.se som finns i Eskilstuna som bas men som butik hittar du Domoda på webben. Domoda lottar ut detta vita trähjärta med texten "Njut varje minut!" Hjärtat har en upphängningskrok på baksidan och du kan hänga upp det på ditt favorit ställe. Mått 42 x 34 cm.

Tävlingsfrågor

1. Nämn två favoritprodukter på Domoda.se
2. Klicka på Gilla Domoda på Facebook.

Företaget som lottar ut vinsten utser vinnaren samt sänder vinsten till dig. Tävlingen pågår under en vecka. Tävlingssvaren skrivs in under "Kommentarer" här på bloggen (sänd inte svar via e-post). Tävlingen är öppen för alla - även dig utan blogg. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren.


http://www.domoda.se/index.php

Gör en egen sänggavel

Dåligt med pengar men sugen på nytt?

Bloggen stylizimo har gjort en egen sänggavel av EUR-pall. Det gäller att ha stilen i övrigt för att denna idé ska falla på plats. Men pallen kan målas och pyntas på flera sätt så det är i så fall fantasin som sätter gränsen även här.

Nina Holst
Foto : Nina Holst

DateMate almanacka i stort format för 2012

Format formger DateMate

DateMate ska finnas för försäljning från november. En almanacka i stort format som har plats för hela familjen och alla aktiviteter. DateMate hängs på väggen eller kan fästas på överkant av dörren. Formgivningen är stilren med typografi i Helvetica och månadernas färger är valda med natur och trädslag som inspirationskälla.

Länk
http://www.format.se/

Motörhead lanserade stark dryck

Förra veckan besökte jag Hells Kitchen som drivs av Sturecompagniet

Motörhead landade i Stockholm i går för en konsert på arenan – samma kväll hölls denna världspremiär av Motörheads senaste release på vin- och spritmarknaden och efter succén med Motörhead Shiraz lanserar nu en dryck i den tyngre kategorin.

Linda Skugges PR-byrå hade bjudit in mig och ett gäng andra som fick provsmaka på denna ädla dryck och se ett uppträdande av Eskilstunabon Julien Dauphin. Jag hade så gärna velat se Julien, men jag är så kort och hamnade bakom några biffiga killar och såg fragment av showen. Jag kände inte igen någon bloggare måste jag erkänna, en och annan Eskilstunabo såg jag dock både på scenen som sagt och utanför bl.a. skötte en bekant från Eskilstuna från Agent Kommunikation presslanseringen. Martin Roos är också han från Eskilstuna och var DJ för kvällen.

Drycken var en vodka eller "vödka" som det generöst bjöds på och jag är ingen van spritdrickare men ett par shots vågade jag mig på och vodkan var både mild och god, så pluspoäng på det. Motörhead Vödka kommer från Malmköpings Nya Spritfabrik och finns än så länge bara på Systembolaget i Sverige.

De enda jag kände igen så där på rak arm var Zubeyde som deltog i Robinson och hon var både snygg och glad, likaså Kajsa Mellgren. Sedan kan jag inte bjuda på fler namn där, och det var både mörkt och trångt så man måste nog ha ett vant öga.

Copyright Helena Karjalainen
Foton Helena Karjalainen

Fotograf: Femi Frykberg

Lekfull vägg i barnens rum

Snygga vinyler finns hos Chispum, mjuka i sin form och mer personliga då de ser ut att vara tecknade för hand. För frifräsaren kanske denna idé väcker lusten att skapa en teckning på fri hand och våga måla den direkt på väggen?

Via Hogar


Vinn ett underbart frottéset från Cottonmade

TÄVLNGEN ÄR AVSLUTAD OCH VINNAREN ÄR Johanna Vihagen Sten

Skulle det inte vara skönt att ha en färdig julklapp?

Detta härliga frottéserie heter Boston och kommer från Cottonmade.se, i presenförpackningen hittar du två handdukar, två badhanddukar och den snygga svart-vita lådan. Frotténn består av enfärgad vit frotté på ca 500 gr/m2 med en randig bård i vitt, grått och svart. Handdukarna är miljöcertifierade. Den fina juliga röda tvålen i plåtask ingår ej, finns att beställas separat i Klinta & Cos sortiment.

 

TÄVLINGSFRÅGOR

1. Vilken butik som säljer Cottonmade ligger närmast dig?

2. Klicka på Gilla på Facebooksidan för Cottonmade!


Företaget som lottar ut vinsten utser vinnaren samt sänder vinsten till dig. Tävlingen pågår under en vecka. Tävlingssvaren skrivs in under "Kommentarer" här på bloggen (sänd inte svar via e-post). Tävlingen är öppen för alla - även dig utan blogg. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren. Ord rek pris 1229:-


Tävla och vinn ett brodyrpaket från Hemtex

VINNARNA ÄR

Jessica Hellström, Christin Enström och  Lisa Birgersson


Tre vinnare utses till dessa fina brodyrset från
Hemtex


Att få vara kreativ och skapa något eget blir en viktig uttrycksform för våra hem i jul – och nu lanserar Hemtex ett nytt sortiment av gör-det-själv produkter som bl.a innehåller brodyrpaket. Enkla projekt, färdiga på några kvällar – julpyssla med kuddar, servettringar och bordstabletter. Juletiketter 3-pack Färdigt mått: 3st, ca 10x10cm. Broderas på juteväv DMC Moulinégarn. Nål ingår. Tillbehör: 3st knappar, 55cm rött band. Band att hänga i finns att köpa separat. Pris: 149,-

Tävlingsfråga

Hur många butiker har Hemtex i Sverige?


Företaget som lottar ut vinsten utser vinnaren samt sänder vinsten till dig. Tävlingen pågår under en vecka. Tävlingssvaren skrivs in under "Kommentarer" här på bloggen (sänd inte svar via e-post). Tävlingen är öppen för alla - även dig utan blogg. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren.Gör det själv - vackraste mobilen

Mall, grenar, band och gamla tidningar
Så vackert, denna enkla mobil har bloggaren Kveller har gjort till barnens rum. Fågeln är utklippt ur en tidning med en vacker svartvit bild, och själva siluetten av fågeln är en mall som ritats på bilden i tidningen. Du hittar hela upplägget på bloggen - om inte annat så för inspirationens skull?Whiteaway lottar ut en Moccamaster

Whiteaway lottar ut en Moccamaster
Denna kaffemaskin är gjord med samma kvalitetsteknik som de andra moccamaster kaffebryggare. Så du kan vara säker på att precis din kaffebryggare är ihopsatt för hand och testad allt för att säkra att den har Moccamasters kända kvalitet. På 6 minuter får du 10 koppar nybryggd kaffe tack vare de kraftiga värmedelarna på hela 1520 Watt. Detta säkrar att ditt kaffe bryggs vid korrekt temperatur.

Tävlingen är avslutad och vinnaren blev Lina Johansson

1. Välj vilken kaffebryggare du tycker ser mest modern ut i Whiteaways utbud, motivera varför!
2. Välj vilken onepiece du tycker ser skönast ut i SnowAndMotions utbud?

Företaget som lottar ut vinsten utser vinnaren samt sänder vinsten till dig. Tävlingen pågår under en vecka. Tävlingssvaren skrivs in under "Kommentarer" här på bloggen (sänd inte svar via e-post). Tävlingen är öppen för alla - även dig utan blogg. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren.

Enkla juldekorationer

Med lite band, snören, pepparkakor och röd tejp så kan man skapa lekfulla dekorationer för liten peng. Kanske kan dessa passa på förskolor, klassrum, föreningar och andra utrymmen och organisationer där det alltid är lite snålt i kassan? Alla vill vi ha lite julstämning


Bilder Taverne Agency

Vinn en GP Colorplay Globe - två vinnare utses

TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD OCH VINNARNA är: Jenx och Caroline

Colorplay Globe är en ny innovativ designprodukt från GP Lighting

Colorplay Globe kan placeras såväl inomhus som utomhus. GP Colorplay Globe skapar belysningspunkter i trädgården och kan med fördel användas istället för marschaller. En fräck effekt som flytande ljuspunkter i poolen och i badtunnan, eller som lysande snöbollar i snön. GP Colorplay Globe har en batteritid på över åtta timmar och skiftar mellan sju olika färger. Det gör den populär i barnens rum och LED-belysningen gör att lampan är slagtålig. GP Colorplay Globe kan enkelt matcha inredningen, och tack vare dimmer-funktionen skapar den en anpassad känsla och atmosfär.


TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD OCH VINNARE HÅLLER PÅ ATT UTSES


1. Var skulle du placera din Colorplay om du vann?
2. Nämn två egenskaper du uppskattar hos GP Colorplay Globe


Företaget som lottar ut vinsten utser vinnaren samt sänder vinsten till dig. Tävlingen pågår under en vecka. Tävlingssvaren skrivs in under "Kommentarer" här på bloggen (sänd inte svar via e-post). Tävlingen är öppen för alla - även dig utan blogg. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren. (Rek.pris: 1.399 kr)Vinn ett tidningsställ från Jotex

TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD OCH VINNARNA ÄR ANNICA JENKINS OCH LINA JOHANSSON

Nu har två läsare chansen att vinna ett tidningsställ från Jotex

I tävlingen utses två vinnare som vinner var sitt tidningsställ i metall med texten Magazine från Jotex. Du som vinner kan välja mellan ett svart eller vitt tidningsställ.


TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD OCH VINNARE HÅLLER PÅ ATT UTSES1. Hur stor rabatt får du på din beställning just nu på
Jotex?
2. Om du inte gjort det tidigare, så klicka på Gilla Jotex på Facebook

Företaget som lottar ut vinsten utser vinnaren samt sänder vinsten till dig. Tävlingen pågår under en vecka. Tävlingssvaren skrivs in under "Kommentarer" här på bloggen (sänd inte svar via e-post). Tävlingen är öppen för alla - även dig utan blogg. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren.


Miljöer som inspirerar

Visst är det så att bostadens ålder och stil hjälper till en hel del vid inredning. Jag skulle gärna vilja ha en tegelvägg som fllagnat i mitt hem som ger karaktär och lite råhet åt inredningen. Här kompletteras miljön inredningen på ett riktigt snyggt vis med stilmöbler och Lisa Bengtssons färgexplosiva tyger.Foton JJ Locations

Spraymåla flaskan med siffror

Bloggaren The Sweet Occasion har tips på ett enkelt gör-det-själv-fix. Med en siffermall har hon spraymålat vackra flaskor som hon sedan matchat ihop till ett stilleben. Kanske skulle man kunna ha en adventljusstake med siffrorna ett till fyra, men snyggast blir nog en samling av flaskor i olika former och höjder, jag skulle satsa på ett till nio.


Nu är det uppdaterat på Signerat

Nu har jag valt ut ett julsortiment hos Signerat med en massa härliga produkter - Signerat är Sveriges största designmarknad med unika produkter och jag tycker det är roligt att jag har fått en egen "butik" där jag kan visa upp mina favoriter ur sortimentet. Virkade klockan, julgranen för allergiker eller trångbodda, smycken, gobelänger och sminkväskor. Ja, jag har valt ut det allra snyggaste på Signerat just nu, kika in och titta om du håller med mig!

Helena på Signerat

Kan jag göra en likadan pall?

Less is more
Ofta är det enkla det geniala. Mycket design undrar jag ofta varför jag inte kom på det själv och om jag inte skulle kunna göra det själv, nu när jag inte kom på idén? Pallen Hockenheimer kommer fråm Njustudio.


Byrån du gör om själv

Med tapetrester och tapetprover kan du göra den vackraste förvandlingen, som denna byrå av Emma på bloggen Photo by Emma


”Först var tanken att byrån skulle bli vit, kändes dock lite trist men så kom jag på att jag kunde använda tapetrester från den blåa fondväggen, men så tyckte jag att det skulle matcha bättre med svart färg. Efter en hel del pillande, klistrande och lite blodsspill så blev det till slut en riktig färgkaramell.

Jag efterlyser fler DIY-projekt - skicka gärna in tips!

RSS 2.0