Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Anpassad sökningTill fotograf Helena Karjalainen

  RSS 2.0

Handplockade semesterboenden i Kapstaden

InAWEStays erbjuder handplockade semesterboenden i Kapstaden Sydafrika. Fastigheterna är valda efter individualitet och är intressanta och lekfulla. Urvalet består av ett antal olika boendealternativ, från enrums studio i exklusiva Fresnaye till en historisk och vacker villa mitt i staden samt några andra sällsynta fynd. Alla dessa  pärlor har charm och skönhet.


Ommålat

Foton Vårt Nya Hem

Tävla och vinn trädgårdsmöbler från Hemvaruhuset.se

TÄVLINGEN AVSLUTAD VINNAREN UTSES PÅ HEMVARUHUSETS FACEBOOK SIDA

Lagom till sommaren lottas en trädgårdsmöbel från KWA
Två vitmålade stolar med tillhörande bord, en lättplacerad grupp som passar både på balkongen, altanen och ute i trädgården.


TÄVLINGSFRÅGOR besvaras på Hemvaruhusets Facebook-sida
1. Vilken trädgårdsmöbel är din favorit hos
Hemvaruhuset.se?
2. Hur många varumärken hittar du hos Hemvaruhuset.se?
Länk till Hemvaruhusets Facebook-sida.

Du kan inte svara på frågorna här på bloggen eller via e-post. Du svarar direkt på Hemvaruhusets Facebook-sida.
http://www.facebook.com/Hemvaruhuset.se. Tävlingen pågår till och med måndagen den 2 maj. Vinnaren utses av Hemvaruhuset.se. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren. Hemvaruhuset.se ombesörjer leveransen av vinsten.

Tävla med Hemvaruhuset.se
Grafik Helena ROOM

Family Living hemma hos kända svenskar

Nästan otaliga är de kända svenskar som öppnat upp sina hem för magasinet Family Living. För den inredningsintresserade småbarnsfamiljen så är tidningen en dröm. Men även vi utan barn får vårt lystmäte av personliga hem. Och visst kan de kändisarna, de kan styla och inreda och den urbana och retrostinna stilen går hem hos kändiseliten.


Foton Family Living


Vinnaren av bäddset från Mille Notti

Vinnaren blev signaturen Dal

Stort grattis från Mille Notti!
Egen pysselhörna med lösning för paketsnören

Jag tycker om att slå in fina paket, kanske är det lite japan i mig? Om du har plats för en pysselhörna så kanske denna lösning för snören kan vara något? Tvinna upp trådgalgen och tvinna ihop den igen. I Japan uttrycks respekt för mottagaren, respekt för presentens "eget jag" och ödmjukhet för egen del, i paketet. Nå, så genomtänkt är kanske inte min filosofi för paketinslagning riktigt är. Om du är intresserad av äkta japansk paketinslagning med dukar så kan du kika in på bloggen Brown Paper Packages.

Foto Living at Home, Up on a fold, PingMag, The Gifted Blog.

Kalas på Leilas vis

Ibland måste man ha kalas, precis så där som Leila har på TV. Så vi slog till och bakade och knådade recep ur Leilas bakbok. Se där, vi kunde minsann också - trots att vi så sällan bakar godsaker. Kokostoppar, cup cakes och Nutella och bananrulltårta. Populärt är Leilas Rocky Road godis.


Foto och idé Helena ROOM

Gör egna ägg till påsk - proffstyling

Vackra ägg som du enkelt kan göra själv är dessa som kommer från den tyska butiken Impressionen. Egentligen är det skålen som är till salu. Men stylisten har gjort ett bra jobb med innehållet och jag tycker det kan vara värt att lyfta detta innehåll som en kreativ idé inför påsk.Påsktips från bloggare

Nu hittar du påsktips överallt. Minna Mercke Schmidt arrangerar blommor hos IKEA. Frida Berglund tipsar om dukningar på samma ställe. Med enkla knep och råd för vi in påsken i våra hem, för de bästa tipsen är som vanligt de som kostar minst. Påsken är en kort högtid men färgerna den för med sig är väldigt välkommet!Livet hemma (IKEA)

Tävla och vinn ett bäddset från Mille Notti

TÄVLINGEN AVSLUTAD - VINNAREN UTSES.

Tävla om sängkläder från Mille Notti!

Det skall vara en njutning för både kropp och själ att krypa ner i sin säng. Mille Notti är ett svenskt varumärke och all produktion sker inom EU. Mille Notti designar, låter producera, lagerför och marknadsför ett komplett sortiment av sängar, sängkläder, sängtillbehör och frotté av hög kvalitet och tidlös design till rimliga priser.

Du har nu chansen att vinna ett grått bäddset ur kollektionen Dolce Vita
Tävlingsfrågor:
Svaret lämnas under Kommentarer här på bloggen.
1. Vad betyder Mille Notti?
2. Vilken produkt är din favorit i webbshopen förutom bäddsetet Dolce Vita?


Tävlingen pågår t.o.m. den 26 april 2011. Vinnaren utses av Mille Notti. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren.


Jag testar bäddset från Mille Notti och du har chansen att vinna dem!

En rolig nyhet till dig som läsare är att jag fått testa exklusiva sängkläder från Mille Notti. Sängkläder som är något utöver det vanliga. Ja faktiskt något av det skönaste vi sovit i!

Skulle du också vilja sova i dessa? Du hittar dem i Millle Nottis webshop men du har faktiskt  chansen att vinna dessa sängkläder i morgondagens tävling! Detta bäddset är det lyxigaste jag sovit i. Tung satin som är som silke mot kroppen, min man och jag kände oss som kungligheter denna natt. Efter detta konstaterade jag att Mille Notti de facto är Kunglig Hovleverantör.

Vi provsov i ett grått bäddset som heter Dolce Vita i en vacker ljusgrå färg. Min man är lyrisk på morgonen och förstår inte att något kan vara så lent och mjukt, jag var tvungen att skratta lite åt hans min när han gled ned i sängen redan på kvällen. Jag kan bara hålla med honom – uttrycket ”som en dröm” passar absolut in i beskrivningen av dessa påslakan.

Varor som håller så här hög klass går inte att bli besviken på. Lystern på påslakanen är fantastisk, och efter en natt så är inte påslakanen skrynkliga. Utan de ligger som en stylist skulle ha vikt dem på ett flärdfullt vis i sängen. Ljuset leker med lakanen och den grå tonen passar perfekt med vår fina säng från Carpe Diem. Läs mer om bomull på Bomullsskolan.
Pris: 2-delset 1645:-, extra örngott 450:-
Foto Helena ROOM
Nedere bilden pressbild Mille Notti. Pris: 2-delset 1645:-, extra örngott 450:-


Vi renoverar taket på det gamla torpet

Ja då var vi igång med renoveringen av det gamla torpet på vårt lantställe. Förra året byggde vi ett nytt fritidshus brevid det gamla torpet -  som är från 1800-talets början. Vi insåg ganska snart att torpet inte var dugligt som bostad i det skicket som vi köpt det. Men det kommer att tjäna som gästhus på sommarhalvåret och inrymma en snickarverkstad och förvaringsutrymme för trädgårdattiraljer.

Taket var i dåligt skick. under de enkupiga tagteglen fanns en bärläkt spikad med handsmidda spikar. Ingen har skött om detta tak på åtminstone 50 år. Vilket innebär att barr, löv och skräp, som en herrstrumpa, legat och täppt till bärläktens naturliga flöde för avvattning. Tanken är att om en panna går sönder så ska vattnet kunna rinna nedför plankorna. Men idag samlades allt vatten i pölar och gjorde så att träet murknade. 

Vi tog bort skorstenen, skorstenen kommer hamna under taket. Vilket är ett ekonomiskt beslut. Det blir billigare att bygga bort skorstenen än att bygga upp hela skortstenen från grunden. Så den gamla järnspisen kommer bara att kunna eldas med ljus framöver.


Foto Helena ROOM

IKEA upptäcker Indien

IKEA: Vi reste till Indien och Vietnam och skapade under två intensiva veckor kollektionen Kryddstarkt direkt på fabriksgolvet. Idén var att skapa roliga, oväntade saker som sticker ut. Vi visste vad vi ville göra och litade på att tillfälligheter under resan skulle ta oss dit. Den 5/5 2011 finns kollektionen i utvalda varuhus.


– Vi ville göra något annorlunda. Det fick inte bli lagom eller för perfekt. Jag hoppas att man blir glad när man ser kollektionen, säger Lars Dafnäs, designchef. Kollektionen är full av roliga detaljer. Lampskärmar har insidan ut, ett metallbord har halsband i trä och enrottingvas dubblerar som förvaringskorg. Under bilfärden från Delhi till fabriken såg vi indiska sängar utomhus – och gjorde en egen tolkning med flera användningsmöjligheter.

– En favorit är det låga bordet ALBACKEN, inspirerad av en indisk säng, som även kan bli fotpall och sektionsfåtölj. Ställ ut på terrassenoch fram med kuddar, säger Mats Nilsson, sortimentsstrateg.Kollektionen är tillverkad i en mycket begränsad upplaga. Bordet finns i endast 288 exemplar.

Här hittar du kollektionen: Kungens KURVA Stockholm, BARKARBY Stockholm, UPPSALA, VÄSTERÅS, BÄCKEBOL göteborg, KÅLLERED göteborg, HELSINGBORG, MALMÖ.

Här hittar du mer inredning och design!
Många inspirerande bloggar om inredning och design.

Nya väggar hos Nordsjö Idé & Design

Nordsjö Idé & Design tipsar och inspirerar och missa inte Sofias blogg. Samtliga väggar och bildeer är ur kollektionen Alfred Nobel på Björkborn. Blått och svart. Blått förknippas med frihet, himmel, hav och klokhet. Denna färg sänker pulsen och främjar sömnen. Svart symboliserar mystik, stillhet, tystnad och det okända.Pressbilder Foto: Nordsjö Idé & Design

Jade Jagger formger inredning åt Indiska

Den 12:e maj 2011 lanserar INDISKA sitt andra designsamarbete med Jade Jagger
Samarbetet har resulterat i en somrig kollektion av kläder, accessoarer och inredning som kommer att säljas i utvalda INDISKA-butiker i Sverige, Norge och Finland.  Kampanjbilderna är fotograferade i Jade Jaggers hus i Goa i januari 2011 av fotograf Peter Farago. Goa är för övrigt mitt favoritresemål.


Vita hem med färgrika detaljer


En vikskärm har fästs upp på väggen

Framför sängen har man ställt en byrå från IKEA och ett element har man dolt  med en egen byggd elementskydd

En jordglob har byggts om till en taklampa.

Foton Boligmagasinet

Pasteller hos Bemz

Pastellerna poppar upp överallt i vår, bland säsongens klädkollektioner såväl som i senaste inredningstrenden. De lätta, lekfulla färgerna mjukar upp förra årets kallare vinterpalett och är ett säkert vårtecken nu lanserar Bemz en skön palett för våren.Pressbilder Bemz


Poesi i påskriset

Ylva Skarp skriver poesi: Nio budskap med texterna: fortsätt längta, våga hoppas, våga tro, ta ett kliv, sikta högt, tro på drömmar, det är upp till dig, skapa ditt eget liv, vem vill du vara? Du kan skriva egna eller köpa dessa hos Ylva SkarpFölj min blogg med bloglovin

Norska Connie vågar inreda

Norska NIB fortsätter att visa underbara hem hos bloggarna. Hela hemmet är fullt utav DIY projekt och det väldigt enkla får det att se modernt och personligt ut. Enhetliga mjuka färgtoner binder ihop hemmet. Vad sägs om stubben med hjul på?


Foton NIB hemma hos Connie

Lek med plywood

Min syster har en man som är extra händig, han är snickare och driver Thunströms Bygg. Jag tyckte denna snygga väggdekoration i plywwod var värd att visas här på bloggen. Den hänger i hallen hos dem och är upphöjd med ett ramverk. Känner du igen tecknet?Foto Helena ROOM

Fondvägg från Byracka Design

Ibland ska man ha tur och vinna saker som en fullformatstapet från Byracka Design, tapeten heter Lacey och i mina ögon påminner den om en stor spetsduk. Detta var en riktigt fin vinst och jag har länge tittat på just denna tapet. Motivet kan anpassas efter din väggyta, motivet kan i flera fall beskäras något.
Just nu kan du vinna en bricka från Byracka Design - tävla här >> Foto Helena ROOM. Kuddarna i linne från Pair Courier, paljettkudden från Mimou. Bordslampan, rislamporna och nattduksbord från IKEA. Säng Carpe Diem.

Lampa i zink med hampaklädd sladd

Från underbara Miss Lo införskaffades två stora lamor i zink, till dessa köpte vi till lampsladdar klädda i hampa. Snygg kontrast med kakelugnen och tapeten från Mimou som jag en gång i tiden vann hos Trendenser.


Foto Helena ROOM

Klara Eriksson arbetar med silver vid diskbänken

Klara Eriksson har valt att arbeta med diskbänken som central plats för sina föremål. Det som lockar henne är att alla har en relation till vatten och diskbänken. I sina arbeten upphöjer Klara Eriksson dessa vardagshandlingar som att dra ur proppen ur diskon eller dricka ett glas vatten.

Klara uppmanar oss att se dyrbart silver som ett material att användas i de mest alldagliga sammanhang. Ingen vardagssyssla är ovärdigt silvret. Inget vardagsarbete är för trivialt. Det är i dessa situationer vi behöver konsthantverk som får oss att komma ihåg vad vi gör och vilka vi är.

"En gång för länge sedan berättade en buddistisk munk för mig att det är viktigt att vara närvarande i varje handling jag gör. När du diskar, sade han, se det som en möjlighet till en stunds meditation. Mycket vatten har runnit under broarna sedan dess. Nu bor jag i ett hus. Huset har ett kretslopp, som i sin tur är en del i ett större kretslopp. Vi häller i och häller ur. Drar ur proppen. Fyller på nytt. Vrider på kranen. Lycka kan vara när du diskar en kopp, det bestämmer du själv."Foton Christian Habetzeder och Mats Håkansson

Karim Rashid- Cross Light

Stjärndesignern Karim Rashid har gjort ett fantastiskt designarbete av sin utställningsmonter “Karim Rashid from the beginning” utställningen hålls på Triennale di Milano och anordnas av det italienska tidskriften Architectura Area , utställningen innehåller också ett av konstnärens senaste skapelser: Cross Light för Freedom Of Creation.DIY göm proppskåpet

En garderob döljer proppskåpet och har plats för många skor. Kolla in tidningen Land som visar en praktisk lösning för en liten hall. De flesta av oss har små hallar och all förvaring är välkommen - eller hur?


Foto Thomas Carlgren

Finkar och galgar

Den franske konstnären Céleste Boursier har skapat en utställning,en utställning som  i första hand är en sensorisk upplevelse. Utställningen består av 40 finkar som med sina rörelser skapar ljud från hundratals metallgalgar som klirrar och detta blandas sedan med fåglarnas naturliga läten. Via This is colossal.


Story Vases - Ord på vaser

Vaserna berättar personliga historier om fem kvinnor som bor i avlägsna byar i KwaZulu-Natal, Sydafrika. De är alla medlemmar i Siyazama Project, ett kollektiv av kvinnor som arbetar med traditionella hantverk. Vaserna är munblåsta av Eino Björk.


Det svenska designkollektivet Front, får inblick i berättelser som är en unik dokumentation av det dagliga livet för kvinnor på landsbygden efter apartheiden i Sydafrika. Det är berättelser som sällan berättas och sällan hörts.


 "Tillsammans har vi skapat ett projekt där kvinnors personliga berättelser dekorerar vaserna. Beauty, Kishwepi, Lobolile, Tholiwe och Thokozani berättade om sin vardag, sina drömmar, sin ekonomi, om vad de ville och vad de skulle göra, eller köpa, om de hade råd. Vi pratade om familj, kärlek, liv och död. De talade också om den Siyazama projektet och vad pärlarbetet betyder för dem, säger Sofia Lagerkvist på Front.


Foton Editions in Craft. Anna Lönnerstam photo creditDIY som Annaleena hos Mixr.se

Annaleena Karlsson har en inspirerande blogg Annaleenas hem.  Hon jobbade tidigare som undersköterska men hennes stora inredningsintresse har lett till att hon numera jobbar som inredningsstylist och fotograf. Hos Mixr.se visar hon upp bilder från hemmet. Sköna DIY-detaljer som ljusslingan som hon skrivit "star" med, den tejpade sladden och kaffekoppen som tjänar som ljusstake.Foton Mixr.se

Ny inredning i webb-butikerna!

Handlar du i inredningsbutiker på internet?
Det är svårt att hitta de där fina butikerna, det finns nästan lika många butiker som inredningsbloggar känns det som! Jag tittade in till de webb-butiker som annonserar på min blogg, det gör jag med jämna mellanrum, jag är väldigt mån om de som annonserar här på bloggen.

Jag hittade mycket fint hos butikerna
Lekfull Design.se har mycket färgglad inredning och leksaker för barn noga utvalt, Wannbegreen.se saluför duschar som sparar vatten, miljön och pengar, Miss Lo.se har verkligen unika inredningsföremål och är en uppstickare, Barnvänligt.nu har det där lilla extra för barn och numera även för vuxna, Hemvaruhuset.se har ett enormt sortiment för badrum och trädgård och Uttaget.se saluför lampor till humana priser.

Jag hoppas du hittar vårinspiration!

online shopping
Produktbilder respektive butik. Kollage Helena.

RSS 2.0