Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Anpassad sökningTill fotograf Helena Karjalainen

  RSS 2.0

Muminmönster på Fiskars saxar

I höst klipper Muminkaraktärerna till på ett helt nytt sätt. Invånarna i Mumindalen figurerar nu på Fiskars universal – och barnsaxar. De hänger med i farten när det pysslas och sysslas i hemmet eftersom den nya unika tekniken för att dekorera saxarnas handtag säkerställer att bilderna varken nöts bort eller bleknar med tiden.

moomin
fiskars
Pressbilder Fiskars

DIY egna ljushållare

Bloggen Calinas har gjort enkla men vackra ljushållare av ståltråd och glas. Carolina Andréasson bor i Göteborg och berättar: -"Som verkande journalist, har jag valt frilansvärlden som min arbetsplats. Utöver det, arbetar jag på Designtorget och bloggar dagligen på calinas.se.  Hos mig finns en dröm om att utveckla calinas.se till ett vackert livsstilsmagasin i pappersform, där jag är chefredaktör och ansvarig utgivare. Och en dag har jag tänkt att nå mitt mål!  Följ med på min resa dit.

DIY
Foto Calinas

Sugar Dandy av Åsa Jungnelius

ArtGlassVista hittade jag oändligt med glas, jag letade efter mina favoritglas och se där, de hade ett bra erbjudande. Men kom också på mig själv att tycka att det är väldigt roligt att botanisera bland glasformgivare och glas, det finns så mycket fint att se på.

Jag sökte på Sugar Dandy, de där vackra glasen av Åsa Jugnelius, har du sett det breda champagneglaset?

Åsa har formgivit de vackra glasen som jag tittat på ett tag. Nej det är inga vanliga glas, med serien Sugar Dandy så går Åsa sin egen väg. Titta bara på det lilla shotsglaset ”nubbestubben” som finns i varmt bärnsten. Hela serien är handgjord och munblåst och Åsas signum i ”rinnande glas” märks på den vackra foten i det ljuvliga champagneglaset.  Åsa har kallats för en rebellisk konstnär som bråkar med hierarkier och maktstrukturer – en ”glasfeminist”. Annars har Åsa Jungnelius oftast rört sig i området av konsumtion som identitetsskapare och gjort det med hjälp av bland annat läppstift och nagellacksflaskor i megaformat.

sugar dandy kosta boda

ArtGlassVista har intressanta tips, jag fastnade för detta om hur man diskar glasen på ett klokt sätt:
-  Seriösa vinkännare påstår att diskmedel har en benägenhet att lämna spår som påverkar bouqueten på vinet. De föreslår därför att man alltid ska diska glaset med varmt vatten och natriumkarbonat.


Garbo Interiors - väl värt ett besök

Garbo Interiors förmedlar känslan av klassisk svensk inredning, anpassad till vår tid. Med rötter i Dalarna hålls hantverkstraditioner och kunnande i såväl idén om hur hur en möbel skall vara, samt kvaliteten på produkten. Hos Garbo Interiors består hemmet av många komponenter, som tillsammans skapar harmoni och lustfylldhet.

Det är möbler, textilier, blommor och växter, accessoarer, ljus och färg, där hela sortimentet är handplockat och noga utvalt.

Mixen av antikviteter, nyproducerade gustavianska möbler och vintage, tillexempel armaturer från gamla industrier, bidrar till dynamik och lekfullhet i hemmet. Flytten från 100 kvm till 500 kvm i november 2009 var ett stort steg för Garbo. I de gamla fabrikslokalerna på Brahegatan 21 där de nu huserar finns utrymme för kreativitet och inspiration.


Foton Garbo Interiors

Vackra ljus i träblock från Peg and Awl

Träblockljus tillverkade av återvunnet trägolv dekorativa med decoupage med antika illustrationer från Peg and Awl andas rejält av återvinning. Detta ger mig lust att hitta någon som kan borra hål i klossar som jag sedan kan pyntaBemz besöker Maison & Objet

Bemz berättar på sin blogg att kreativitet och skapande förutsätter att man då och då får ladda inspirationsbatterierna.

Var gör du det bättre än på Maison & Objet (ungefär "Hem & Sak" på franska). En av världens mest betydelsefulla inrednings- och designmässor.  På mässan var det bland annat New Designers Hall, NOW!, som fångade uppmärksamhet. NOW! är en utställning med den nya generationen formgivare, full av energi och nytänkande. På Bemz-bloggen kan du läsa mer.


Foton Bemz/Photos c/o PFSK

Jag testar matta från Mat*ters

Jag fick möjligheten att testa en matta från Mat*ters. Jag valde mattan som heter High Up och passar så perfekt till mitt draperi i hallen (design Carina Hägg). Mattan är verkligen superfin och i bra kvalité, vår katt Björne sover på den på nätterna.  Jag uppskattar att mattan är tvättbar i 40 grader, det underlättar i höst. Jag valde ut några mattor som jag tycker är extra fina att visa upp här på bloggen.

Jesper berättar att:
- Vi eftersträvar att utöka konsumentens medvetenhet om dörrmattor, från en rent praktisk produkt till en designerprodukt att användas som en heminredningsdetalj. Genom att kombinera Skandinavisk design och dörrmattor av hög kvalitet tillför vi det lilla extra. Matters är ett Skandinaviskt baserat mattföretag. Vi fokuserar på dörrmattor och design och ser som vår mission att bli marknadsledande på designermattor inom designermattbranchen.

Jag valde den cyklamenröda mattan High Up! Men du ser även ett urval av andra mattor ur sortimentet.


I svärfars garage - Pointiac Bonneville

När frågan var vad svärfar skulle göra med det lilla arvet som blev efter hans pappa, så gjorde han vad många inte trodde - han köpte raggarbil. Min svärfar slog till och köpte en Bonneville (Pointiac), sedan byggde han ett även ett fint garage åt bilen. 

Som designintresserad så var det riktigt kul att få sitta i bilen, känna på alla detaljer och drömma om att få åka i den. Men dagen till ära så regnade det, och att fälla upp sufletten till caben hade tagit bort känslan som jag och vi andra ville upleva. DU kan bläddra i gamal exemplar av tidningen Se, med rafflande rubriker som "Bikini - och knappt det" och "Mord i all vänlighet". 

Pontiac Bonneville är en bilmodell byggd av Pontiac åren 1957-2005. Namnet har hämtats från Bonneville Salt Flats, ett ökenområde i Utah, USA. Bosse, min svärfar, var lite fundersam över att jag inte fick med fronten på bilen med min kamera då "fronten är såå snygg". Men garaget mer omslöt bilen och vidvinkelobjektivet var inte med. Men Albert har tagit en bild på hela sin bil och här kan du kika på den.  Det finns en Bonneville club för de djupt intresserade.


Foto ©Helena


And I Love You She Said

And I Love You She Said är ett svensk designstudio: -" Exklusiva och vackra designposters är vår passion och specialitet. Hög kvalitet, tidlös estetik och omsorg om detaljerna genomsyrar all vår design." Årets kollektion av designposters bjuder på allt från industriromantiskt sekelskifte, via 30-talsfunktionalism och 50-talsmodernism, till 70-talets livliga färger och former. På http://www.andiloveyoushesaid.com/ kan du se kollektionen.


Nu kan du vinna en NESCAFÈ Dolce Gusto Circolo

TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD
VINNAREN BLEV HANNA på bloggen GREEN REALM
Nu kan du vinna en NESCAFÈ Dolce Gusto Circolo från  www.dolce-gusto.se
.  Nestlé har skapat det nya kaffekonceptet NESCAFÉ Dolce Gusto med maskiner och kapslar, som nu börjar säljas i hela Norden. NESCAFÉ Dolce Gusto har blivit en säljsuccé på de europeiska marknader där den lanserats tidigare och även vunnit utmärkelser för innovation.  Runt 2200 kronor kostar maskinen i nätbutiken. Den finns att köpa i dagligvaruhandeln och fackhandeln!


Tävlingsfrågan:
Vad heter de fyra olika varianterna av NESCAFÈ Dolce Gusto?
Du hittar svaret på www.dolce-gusto.se . Tävlingen pågår till och med den 29/9 2010.

 


Roligt att inspirera Malin på Expressen

Inredningbloggen hos Expressen inspireras av mitt inlägg om Gaultiers nya kollektion. Vad roligt kände jag, lite guldkant på tillvaron. Maria Celin arbetar som frilansande inredare och stylist och kommer varje dag med tips och inspiration som kan hjälpa dig trivas bättre hemma. Läs mer om Maria på www.magneliainredning.se. Hjälp mig hitta dig när du skriver något om min blogg, jag använder Knuff.se för att hitta länkar hit.


Michelle Griffiths

Michelle Griffiths är en konstnär boende och verkande i södra Wales. Hennes arbete är skapat i traditionell shiboriteknik för att skapa moderna tredimensionella skulpturer.  Shibori är en japansk term  och betyder "vrida klämma eller tryck" , och skulle då användas för att beskriva hur man vrider ur tvätten eller en skurtrasa . Tie-dye är det populära namnet för shibori i västvärlden. På bilderna ser du en panel med små blommor i shiboriteknik.


H&M satsar på kärleken

I höst satsar H&M Home på varma röda toner för att skapa en hemtrevlig känsla. Spana in alla höstnyheter. Illustrationerna av Lovisa Burfitt är värd en extra glans. Trenden med svart och vitt, grafiska element och texter är här för ännu en tid - det ska bli spännande att se vad detta övergår i så småningom.


Pressbilder H&M


Jag tjuvkikar in i danska hem


Via Danbolig


Diesel Home rockar

Det var ren kärlek från min sida när jag mötte Diesels golvlampa på ROOM härom veckan. Diesels kollection andas mogen inredning, det är tyngd och lite mer åt det maskulina hållet.


Retro hem för dig med smak och mod

Via Stadshem hittade jag några härliga hem som inte är sönderrenoverade med mäktiga kök och garderobssystem. Visst kan ett hem vara snyggt, personligt och avundsvärt utan möbler och inredning i MDF-skivor, rostfritt och högteknologiska lösningar.


Jean Paul Gaultier designar inredning

Modedesigner Jean Paul Gaultier , mannen som utrustade Madonna med hennes berömda kon-behå , har tillfälligt hoppat av banan och är nu i "världen av inredning".  Jean Paul Gaultier designar möbler och textilier åt Roche Bobois. Kollektionen har premiär i september.

Via


Photo Whitewall

På besök hos inredningsbutiken InWhite i Eskilstuna

Susanne driver den vackra inredningsbutiken InWhite vid Radermachersmedjorna, hon har inte det vanliga sortimentet av Shabby Chic utan har hittat en personlig touch. Som utbildad möbeltapetserare så har hon en bred kunskap inom hantverk. "Tanken på att starta eget väcktes då jag gick en utbildning som möbeltapetserare. Det var först femton år senare som jag gjorde verklighet av drömmen. Idag kan butiken erbjuda en blandning av gamla renoverade kvalitetsmöbler och noggrant utvalda inredningsdetaljer, i en miljö där känsla och synintryck blir till en helhet och där var möbel är unik. Jag vill inbjuda till en upplevelse i en vacker och rofylld omgivning. Läs mer på http://www.inwhite.net5 för 100 kr

Foto Helena


Måla ditt eget porslin med penna

Ett snyggt gör-det-själv tips: Merry Mishap målade sitt trista porslin med en penna som fäster på porslin. Små svarta ringer efter varandra gav detta snygga uttryck. Köpes i färgaffären och - visst bled det snyggt? Penna hittar du exempelvis hos Lilon.se.


Hötorgskonst som ny klädsel på möbler

I Amsterdam arbetar Leslie Oschmann med att göra nytt av gammalt. Föreställ dig en favoritmålning som glider av väggen och rinner över ditt matbord eller stolar  och du fångar en idé om hennes arbete. Jag är betagen av Oschmanns djärva och vackra arbeten.


Djurhuvud i betong

Lotta på Många Rum tar fram nya produkter i betong som blir storsäljare. Själv har jag ett "&"-tecken. Mycket djurhuvuden, horn och troféer har vi kunnat sett i inredningen sista tiden. "Läckert, men när det väl kom till kritan så var jag inte så värst sugen på att ha ett riktigt hängandes på min vägg.... Nej det blev en variant för oss djurvänner istället! Den blir nästan som en liten konstinstallation när du själv får sätta i grenar som horn." Nya Gökuret "Time flies" i betong, finns i butiken!


Vinn en Polaroidkamera från CoolStuff.se

TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD!
Vinnaren blev Jennie Åkesson!


Tävla och vinn en retrokamera
: Tur att Polaroid inte lagt sig ner och dött utan satsar hårt med denna Polaroidkamera på att det fortfarande finns de som älskar ett gammalt hederligt analogt fotografi!  Polaroid 300 är inget annat än en uppdatering av en klassiker: Se någonting kul, ta ett kort av det, få ut kortet, titta på det, visa det för vänner. Inga kablar, inga usb, inga datorer. Bara tryck på knappen. Du hittar polaroidkameran hos CoolStuff.

Tävlingsfrågan:
Vilken är din absoluta favoritprodukt hos
CoolStuff.se?
(Svara här på bloggen under "kommentarer".)

Tävlingen pågår till och med den 19 september 2010. Vinnaren utses av CoolStuff.se.


Vi besöker Scandic Nord i Norrköping

Ibland får man erbjudanden om att testa saker via bloggen, som att bo på barnvänligt hotell. Så jag skickade min systerson Neo 2 år på en inrednings- och designkoll i Norrköping. Efter en skön sömn i vagnen genom alla butiker i city vaknade han till och checkade in på det barnvänliga hotellet, Scandic Nord i Norrköping. Scandic satsar på att barnfamiljer med mat för hela familjen som Jamie Oliver tagit fram. Neos favorit blev de extra stora köttbullarna med spaghetti vilka gav ny energi och höll blodsockernivån på en stabil nivå resten av dagen.


Neo älskar djur så ett besök på Kolmården var inbokat. Det var allra första gången han fick se alla djur i verkliga livet istället för på bild. Det var så himla roligt att få gå omkring bland alla djur i Barnens djurpark på Kolmården. Getterna, minigrisen och höns gick fritt bland alla barn och Neo njöt. Getterna åt ur hans händer vilket var både roligt och lite läskigt.


Väl tillbaka på Scandic Norrköping Nord var lekhörnan lika väl genomtänkt som maten. Det fanns leksaker för de små till de större barnen. Neo klättrade i ett hus med en liten rutschkana och mjuka sköna kuddar. Tolv klättringar upp i huset med lika många åk nerför räckte inte till. Mamma och pappa fick till slut bära ut en vilt protesterande Neo för bilfärden hem. Neos betyg på Scandics satsning på barnhotell blev en topplacering. Neo gillade de fina lamporna och den roliga inredningen i lekrummet. Men favoriten blev ändå de små getterna i djurparken.
Ugly Owl Coat-rack och Deer Coat-rack

En helt underbar hängare i form av en hjort eller en uggla, tillverkad av spill från laminatgolv. Höjd 30 cm och du kan inhandla hängarna hos Wilma & Friends! Målet är att minska mängden avfall som produceras i vårt samhälle. Att använda återvunnet material för nya produkter skapar en grund för hållbar utveckling och för en sundarekonsumtion. Den ger också en känsla av glädje och mening till formgivare, tillverkare och användare av dessa produkter.Jag återupptäckte R.O.O.M. på PUB

Jag minns första gången jag klev in på f.d. ROOM, det var väl då mitt inredningsintresse riktigt vaknade, minns att jag liksom studsade inne i affären. Dagens R.O.O.M. ligger i PUB-huset, högst upp. Och det var precis lika roligt att besöka dagens R.O.O.M. som den som jag besökte för 10 år sedan, idag dock med kameran i högsta hugg, så jag botaniserar både visuellt och rent fysiskt med plånboken. Min egen inredningssmak är så nära det som idag visades i butiken: naturmaterial, ljust, exotiskt, något gammalt och något nytt. Naturfärger som lugnar och ger en sakral känsla.

Om det någonsin finns stunder man önskar att man hade mycket pengar, då blir det här och nu. Jag skulle tänka mig att "rymd-stråla ned" en av rummen direkt i min lägenhet, om det gick. Om du är väldigt sugen på att veta vilka produkterna är på bilderna så föreslår jag att du kontaktar butiken på e-post "butiken(snabel-a)room.se"

Vad fick jag med mig hem?
Jag köpte kuddar från TéoJasmin, jag vill understryka vår passion för att resa. Resa är livet, det är det vi längtar till och sparar till. Så vi är väldigt nöjda med kuddarna och hur de stämde in här hemma.Visst blev det bra med kuddarna?


Mr Perswall - nya tapetkollektionen Destinations

Mr Perswall, specialisten på digitaltryckta design- och fototapeter, lanserar nu Destinations, en tapetkollektion som minskar avstånd och gör en stor värld mindre. Kollektionen rymmer flera kartmönster med kartor över både gammal civilisation och ny metropoliskultur som Manhattans rutmönstrade layout. Motiven och mönstren talar till alla som någon gång varit därute i vida världen, gjort uppbrotten och styrt mot nya destinationer. Min favorit är denna tapet som påminner om destinationstavlor, om du tittar noga så ser Stockholm, Hong Kong osv. bland bokstäverna.Tävla och vinn ett presentkort hos Jotex - handla vad du vill!

TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD
VINNAREN BLEV
Carolina  http://homedesignbyc.blogspot.com/

Nu kan du botanisera fritt ur Jotex sortiment, välj vad du vill för 600 kronor ur sortimentet
. Jotex är fullt av nyheter till hösten så det bör inte vara några problem med att hitta något riktigt fint till hemmet!
(Själv köpte jag nyss en fin hylla från Jotex som vi har monterat på landet och tycker väldigt mycket om.)

Enkla tävlingsregler:
Ange artikelnummer och namnet på varan du önskar vinna:
www.jotex.se

Tävlingen pågår t.o.m. den 15 september 2010.
RSS 2.0