Muminmönster på Fiskars saxar

I höst klipper Muminkaraktärerna till på ett helt nytt sätt. Invånarna i Mumindalen figurerar nu på Fiskars universal – och barnsaxar. De hänger med i farten när det pysslas och sysslas i hemmet eftersom den nya unika tekniken för att dekorera saxarnas handtag säkerställer att bilderna varken nöts bort eller bleknar med tiden.

moomin
fiskars
Pressbilder Fiskars

DIY egna ljushållare

Bloggen Calinas har gjort enkla men vackra ljushållare av ståltråd och glas. Carolina Andréasson bor i Göteborg och berättar: -"Som verkande journalist, har jag valt frilansvärlden som min arbetsplats. Utöver det, arbetar jag på Designtorget och bloggar dagligen på calinas.se.  Hos mig finns en dröm om att utveckla calinas.se till ett vackert livsstilsmagasin i pappersform, där jag är chefredaktör och ansvarig utgivare. Och en dag har jag tänkt att nå mitt mål!  Följ med på min resa dit.

DIY
Foto Calinas

Sugar Dandy av Åsa Jungnelius

ArtGlassVista hittade jag oändligt med glas, jag letade efter mina favoritglas och se där, de hade ett bra erbjudande. Men kom också på mig själv att tycka att det är väldigt roligt att botanisera bland glasformgivare och glas, det finns så mycket fint att se på.

Jag sökte på Sugar Dandy, de där vackra glasen av Åsa Jugnelius, har du sett det breda champagneglaset?

Åsa har formgivit de vackra glasen som jag tittat på ett tag. Nej det är inga vanliga glas, med serien Sugar Dandy så går Åsa sin egen väg. Titta bara på det lilla shotsglaset ”nubbestubben” som finns i varmt bärnsten. Hela serien är handgjord och munblåst och Åsas signum i ”rinnande glas” märks på den vackra foten i det ljuvliga champagneglaset.  Åsa har kallats för en rebellisk konstnär som bråkar med hierarkier och maktstrukturer – en ”glasfeminist”. Annars har Åsa Jungnelius oftast rört sig i området av konsumtion som identitetsskapare och gjort det med hjälp av bland annat läppstift och nagellacksflaskor i megaformat.

sugar dandy kosta boda

ArtGlassVista har intressanta tips, jag fastnade för detta om hur man diskar glasen på ett klokt sätt:
-  Seriösa vinkännare påstår att diskmedel har en benägenhet att lämna spår som påverkar bouqueten på vinet. De föreslår därför att man alltid ska diska glaset med varmt vatten och natriumkarbonat.