Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Anpassad sökningTill fotograf Helena Karjalainen

  RSS 2.0

Jag är publicerad i resemagasinet Vagabond

Så otroligt roligt att få mitt fotografi publicerad i resemagasinet Vagabond. Jag tycker väldigt mycket om att fota, det är så att säga: min grej, guldkanten i tillvaron. Redaktionen för Vagabond valde ut min bild i deras community som blev Månadens Bild, därmed vann jag även en fin kamera. Jag säger tack och är väldigt stolt över omnämnandet. Du kan se fler av mina fotografier på Fotografier av Helena Karjalainen. Samt på min communitysida roomservice på Vagabond.
vagabond månadens bild

Photowall och Nu Agency tar fram illustrerade tapeter

Illustratörsagenturen NU Agency har gett sina 12 illustratörer fria händer att ta fram en tapetkollektion för tapetproducenten Photowall. Kollektionen kommer att finnas tillgänglig från och med 1 november 2010. Via Photowall.se fick jag ett litet kit med tapet, klister och en roll. Bara att vara kreativ med andra ord. Jag fick den finaste tapeten illustrerad av Beata Boucht. Beata Boucht inspireras av minnet av tidiga söndagsmorgnar från barndomen då solen sken igenom mammans blekta Josef Frank gardiner och skapade stora skuggfigurer i rummet. Här hittar du hela kollektionen och tapeten jag visat som fondvägg.


tapeter illustrerad room and serve
Foto och kollage Helena ROOM and serve. Tapet av Beata Boucht.


Veckans insikt

Material World -  A Global Family Portrait: Fotografen Peter Menzel tog bilder från hela världen: "30 statistiska genomsnittsfamiljer med alla sina världsliga ägodelar visas utanför sina hem".  De kinesiska fotografer, Ma Hongjie och Huang Qingjun, gjorde en liknande satsning i sitt eget land och kallar sitt projekt Family Stuff, se fler bilder här. Fler bilder från andra delar av världen på NPR.
Via Mint.

Peter Menzels nya projekt inriktar sig på vad vi äter i genomsnitt
World Eats heter projektet och du kan se fler bilder här. Ett porträtt av vad världen äter, från 2640 kr för en australisk familj i veckan till 8 kr i veckobudget på en familj i samma storlek i Tchads fattigaste flyktingläger.  Boken What I Eat: Around the World in 80 Diets.
Via Brainpickings.
Detta äter en masaj-kvinna i genomsnitt per dag.


Toppfrisörer dukar julen hos ILVA

Fyra av Danmarks toppfrisörer fixar juldukningen på ILVA: Poul Nejlund som är frisör åt det danska kungahuset.  Gun-Britt Zeller, Gun-Britt klippt Paris Hilton, turnerar världen runt i prestigefyllda frisörshower och är gästfrisör i London och New York. Søren Hedegaard och Dennis Knudsen dukade bord inför julen hos ILVA. Om du vill se mer av sortimentet så kan du nu bläddra i ILVAs höstkatalog 2010 online. Läs mer om Gun-Britt på bloggen Style Masters.


Pressbilder ILVA

Jag testar en Lensbaby

Lensbaby är ett objektiv som gör delar av bilden oskarp, jag skulle vilja säga konstnärligt oskarp, resultatet är helt oförutsägbart och det är det som är den stora charmen. Det är inte lätt att fota med en Lensbaby, men det är roligt och kreativt. Som med alla Lensbaby-linser kan du själv flytta det skarpa området "sweet spot" på fotografiet genom att böja den flexibla linsen uppåt, neråt, till höger eller vänster.  Fördelen är att med en digitalkamera så kan jag ta hur många bilder jag vill. Jag skruvar och vrider på objektivet, byter ut lameller som släpper in olika mycket ljus och ger olika mycket oskärpa. Allt är tvärtemot vad jag annars vill uppnå - precision. Jag testade Lensbaby via http://www.focusnordic.se/.Foton Helena/ROOM and serve, fotat med Lensbaby

Chhatwal-Jonsson hämtar känslan för inredning i Indien

I norra Indien kallas palatsen i de gamla städerna Havelis. Husen har en rik historia och en nedtonad elegans. Interiören skapas av tyger, färger och ytor i en hållbar skönhet. Inspirationen till det svenska företaget Chhatwal & Jonssons sortiment har sitt ursprung i de här miljöerna. Viktiga kvaliteter är kashmir och sammet. Tillsammans med semi-antika möbler och dhurry mattor skapar de förutsättningar för en hållbar och nedtonad elegans.

Pressbilder.

Mer om Havelis: Udaipur i södra Rajasthan har många hotell som brukar hamna högt på listan över världens mest fantastiska ställen att bo på. Liksom på andra platser i Rajasthan handlar det om flera hundra år gamla, ombyggda maharajapalats och köpmannahus (havelis). De flesta topplistor rankar Lake Palace Hotel högst, maharajans överdådiga byggnad som ligger mitt ute i Picholasjön. Via Vagabond.


Vacker visuell identitet hos Kouni Ltd

Kan en årsredovisning från ett företag vara vacker? Jo, om man har en resebyrå som heter Kuoni Ltd där bland annat vårt eget Apollo resor ingår, då kan årsredovisningen till och med få pris, det prestigefyllda priset från Red Dot Award "Best of the best". Årsredovisningen kom i en vacker kartong med ett band lindat kring sig med bilder, citat och texter från de delar av världen som man kan resa till. Utformning och utrustning av resebyråerna Armin Fischer utvecklat i samarbete med Kuoni,  högkvalitativt material och hantverk från andra kulturer för att skapa en inspirerande atmosfär som väcker lusten att resa.


Förra året var Kuonis delägare på en spektakulär expedition på Ganges. Med gummibåtar, och ett internationellt team lett av den schweiziska äventyraren Andy Leemann. Det var en extraordinär resa över 2 500 kilometer över Indien - en resa som präglades av fascinerande möten med ett fascinerande land, fullt av skönhet, glädje och misär, så full av upplevelser som har imponerat djupt och förändrat varje deltagare.


Kontoret på Banhofsstrasse i Zürich där du bokar din resa. Detta är en av flera utvalda lite lyxigare kontor i världen.


Förra året var Kuonis delägare på en spektakulär expedition på Ganges

Från årsredovisningen

Decor8 besöker Maryam

Jag har fortfarande inte kommit iväg på min resa till Marocko och Maryam som driver bloggen My Marrakesh och hennes hotell Peacock Pavilions. Någon som hunnit med två beök är Decor 8. Hennes uppdrag vara att inspirera! "Maryam talade om marockansk design, jag ska jag lyfta fram några av hennes tips senare i veckan." Holly och de andra fick en visning av hela huset, och Maryam berättade om hennes inspirationskällor i varje rum.  Med hänförelse berättar Holly: ...."och hon tog oss shopping i Medina på några av hennes favorit butiker som var en riktig höjdpunkt för mig."Foton Holly på Decor8, du måste besöka hennes blogg där du finner än mer bilder och detaljer.

SLOWFASHIONhouse och vinter-inspiration

SLOWFASHIONhouse presenterar Jul och Vinter inspiration katalog 2010. Fokus ligger på hög kvalitet, vacker design och ett långvarigt uttryck. "Vårt varuhus ligger i cyber rymden, inte på huvudgatan i en storstad. Vi är ett svenskt företag butiken kommunicerar på engelska och alla inköp är i euro." Kika extra på Andrea Brugis inredningskollektion.

SLOWFASHIONhouse presenterar Jul och Vinter inspiration


Laserskurna detaljer för inredning av OryxandCrakeDesign

OryxandCrakeDesign tillverkar laserskurna klockor, glasunderlägg och dekorationer för hemmet. Som industridesigner så tycker jag att hon fångat övergången mellan någonslags 60-tals retro och någonslags känsla av Skandinavisk trären romantik.

Spännande dekaler för väggarna

Kan du föreställa dig de timmar du skulle spendera på att måla dessa illustrationer på väggarna, men med vinyldekaler, som komplement så får du emkelt snyggt hemma, dessutom på nolltid. Sissy Lite har en liten webbutik på Etsy, och en blogg sissylittle.wordpress.com. Via Carry Leber


Lys upp hemma i jul med lökar

Både amaryllis och hyacinter köps när de fortfarande är i knopp. Att pynta jullökskrukorna kan göras mer eller mindre avancerat. En fantastisk hjälp – doftkodsmärkta hyacinter för många är hyacinternas doft lika med doften av jul och sedan flera år tillbaks kan man välja hur mycket det ska dofta. Svenskodlade hyacinter är doftkodsmärkta och du kan enkelt se om doften hos den utslagna hyacinten är svag, medel eller fyllig.


Pressbilder Blomsterfrämjandet


Shigeno Araki formger åt Zen Kashoin

Med ZENKASHOIN har den japanska tillverkaren av godis Zen Kashoin skapat ett varumärke till traditionella japanska sötsaker som även uttrycker sin filosofi i sina förpackning. "Zen Castella" är ett underbart exempel på detta. Supertunna skal bildar en oval form som symboliserar en typisk ingrediens  i sockerkakan - ägget. Skalen hålls ihop av ett fint band. Locket som skyddar sockerkakan ger ett intryk av att vara skört och nästan inte ordentligt stängd. Förpackningsdesignern Shigeno Araki är kvinnan bakom framgången och tilldelas Red Dot Grand Prix.


Laila Bagge bygger och Maria Montazami fixar tofsen

Laila Bagge och Niclas Wahlgren bygger vidare på sitt drömhus. Inredarna har besökt Maria Montazami i L.A. och Laila delar med sig av sina funderingar: "Idag har vi fått se vårat nya fina golv som vi beställt. Jag och Niclas vill ha svart golv även om vi är medvetna om att vartenda dammkorn syns med svart. Vi får helt enkelt se till att städa lite extra." Kolla in lite extra hur inredarna byggde den snygga hyllan.


Bilder från Laila Bagges blogg.


Nu kan du vinna en seniortelefon till mamma!

TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD vinnaren blev Lizette.

Jag och min mamma har testat en seniortelefon från
http://www.enkeltelefon.se/ 
Min mamma som är 76 år har svårt att förstå tekniska apparater, dit räknas definitivt mobiltelefonen. Detta tycker både min syster och jag är riktigt tråkigt, för det är så praktiskt att kunna nå henne direkt och om hon är nere på stan så vill hon ofta komma förbi och fika.  När jag fick syn på att det fanns en mobiltelefon med tydliga tangenter och med enkel display så ville jag testa den på min mamma. I telefonen finns SMS-funktion, det finns en FM radio och en liten ficklampa. Tryggt för oss barn är att det finns en SOS larmknapp på baksidan av telefonen, ifall det skulle hända något. Pappa blev lyrisk – vilka stora knappar.

För att stödja mamma så knappade jag in våra telefonnummer och köpte ett abonnemang för ett kontantkort. Då slapp hon bekymra sig om de detaljerna. Vi valde sedan tillsammans ringsignaler och snabbvalstangenter. Det bästa var att mamma nu bara behöver trycka på en enda knapp för att kunna ringa oss barn, ”man ska hålla in knappen länge” påtalade jag och se där snart hade jag henne i örat. De små figurerna längst ned på tangentbordet går till mig och till min syster – jag är den med glasögonen, så klart. Nu har dessutom du möjlighet att vinna en sådan här smart seniortelefon på bloggen!
(Värde ca 800 kr)

TÄVLINGSFRÅGAN:
Vilka fler passar seniorelefonen förutom äldre?
(Svaret lämnas på bloggen under kommentarer)Tävlingen pågår t.o.m. den 30 oktober 2010.


Give peace a chance

Verket "Give Peace a Chance" firar den berömda John Lennon låten. Utformad av konstnären och Groupe kardinal Hardys landskapsarkitekt . Arbetet är gjort av cirka 180 kalkstensplattor som ligger sida vid sida på plan mark, där frasen Give Peace a Chance är graverat i relief på 40 språk. Via Arch Daily.


Ett hem med röda detaljer

Är du riktigt säker på att du har en färg som du gillar mer än annat?
Då kan du gå hela vägen som det heter. Rött är en stark färg, en signalfärg som vi använder på heta, farliga, lockande saker. Standardmjölk, vispgrädde, brandsläckare och livbojar. Sportbilar, läppstift och jultomten. Vissa vågar och vill måla en hel trappa röd, andra vill bara ha en kudde i sängen som en detalj. Via Danbolig.

rött

Sprayfärg, spetsduk och kakburkar DIY

Sofia har gjort snyggare kakburkar. Sofia berättar: "Jag började med att spraymåla burken vit. Sen använde jag mig av en virkad duk (som jag fyndat på loppis för en femma) och höll den som en mall på burken när jag sedan sprayade med silverfärg."

diy
Foto: Sofia

Skånsk romantik med Uppvik och Döttrar

Vackra, hemtrevliga varma hus finns hos Uppvik och Döttrar för dig som tycker om en lantlig stil och leverne. ”Vi vill inte ha fler hus än att vi orkar arbeta engagerat och passionerat med dem alla”, och visst märks det.

Visste du att Skåne har en landskapsflagga i rött och gult? Den består av ett gult kors på röd botten. Detta är en kombination av färgerna i Sveriges och Danmarks flaggor och ska avspegla landskapets historiska anknytning till de båda länder. Färgerna kommer igen då och då, i inredningen har jag sett hos Uppvik och Döttrar. Att man här i Södermanland skulle måla ett trägolv i rött och gult, eller lägga klinker i färgerna är ganska ovanligt.


inredninginredninginredning
Foton Uppvik och Döttrar

Värt att veta:
Det var inte vanligt att man målade hus förrän på 1800-talet. Innan dess var det bara de som hade det gott ställt som gjorde det. Färgerna var oftast jordfärger som brunt, rött och gult. Man använde något som kallas slamfärg vilket är en biprodukt som bildas vid rostningen av malm. Detta skedde i Kopparbergs gruva i Falun, därav namnet Falu rödfärg. Idag finns slamfärgen även i svart kulör.


Kan en traktor eller en tank vara snygg?

The Nought Collective designar mattor som liknar grafiska blad eller skisser. Mattorna finns i sobra färger. Designgruppen har specialiserat sig på handknutna mattor från Nepal. Det är Rugmark-certifierade hantverkare som använder traditionella metoder som är typiska för den bergiga regionen. Denna teknik resulterar i en tjock, låg lugg som tål fukt och kyla. Den senaste mattan heter Oh My Head. Riktigt snygga är mattorna med kartor över både Bagdad, NY och Bejing.


Kakel i fokus hos Made a Mano

Företaget Made a Mano har ambitionen att skapa en kollektion av kakel och bänkskivor som kombinerar traditionella hantverk med modern teknik. Mano a Mano avslöjar en säker känsla för skönhet och stil, handmålade mönster och en genuin hantverkskänsla är genomgående i deras kollektion. Ägarna är Rosario Parrinello, NanaKi Bonfils och Josephine Aquama Hoffmeyer.

kakelkakelkakel

Nytt på IKEA både jul och textilier

I helgen öppnar julbutiken på IKEA med mängder av nyheter. Och det uppmärksammas på inspirationsbloggen LIVET HEMMA.  Ett maffigt julklappsträd inspirerat av Pippi Långstrumps jul och ett urval av våra SNÖVITA presentpapper och dekorationer. I år bjuder julen på IKEA allt från randig allmoge, gulliga hjärtan, moderna stjärnor till klassiska änglar. Något för alla som gillar julen. Följ alla förberedelser inför julen på LIVET HEMMA http://livethemma.ikea.se/

Nu finns textilboken SY – Älska Textil på ett IKEA varuhus nära dig. En riktigt maffig bok med vackra bilder och roliga gör-det-själv-idéer. Tygmobil Använd en överbliven lampskärm eller en metallring från hobbyaffären. Riv olika tyger i ca 2 cm breda men ganska långa remsor. Knyt fast dem i lampskärmen eller metallringen. Färdigt! Eller gör lite extra fint med axplock från naturen. SY – Älska Textil kostar 79 kr för dig som är IKEA FAMILY medlem, annars 299 kr.


Hemma hos Junkaholic

Junkaholic är smyckedesigner under vardagar och arbetar med sin man Nao och har en liten ateljé / butik i Clerkenwell London, och en större butik i Tokyo: -" Jag gillar vävning och sömnad, i mitt lilla skjul i trädgården!Även om jag bor i London, jag gillar den långsammare takten i livet, och känner att det finns inget bättre än att sitta i vår trädgård och äta hembakad kaka och dricka en kopp te, eller skriva i min blogg i vår lilla lägenhet, med våra katt Plimsoll."

Vinn affischen Ornis av Anna Söderberg

TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD
VINNAREN ÄR Caroline med bloggadressen http://madam-c.blogspot.com.
Nu har du chansen att vinna en underbar affisch av Anna Söderberg och hennes vackra alfabet Ornis. Affischen kan du i vanliga fall köpa i hennes nätbutik på www.annasoderberg.com där den kostar ca 400 kronor. 
 
Tävlingsfrågan lyder:
På vad för slags produkt skulle du vilja se alfabetet Ornis appliceras?

Tävlingen pågår under en vecka och avslutas den 17 oktober 2010. Vinnaren utses av Anna Söderberg, som även levererar affischen till dig.

ornis

Hannah Bedford

Hannah Bedfords smycken är i en design som utforskar textur och form, med hjälp av traditionella hantverksmetoder för guldsmeder. Samlingen är inspirerade av organiska mönster. Smyckena ser sköra och levande ut i sitt formspråk och är väldigt kvinnliga och passar mig. I kombinationer med olika delar kan du få ett eget uttryck med smyckena. Jag tycker om stora smycken på jobbet och till fest, och mer lättburna i min egen vardag.


Laila Bagge-Wahlgren bloggar om husbygget

Laila Bagge-Wahlgren och hennes man Niclas bygger hus i Lidingö. Ja du vet Laila, från Idol på TV4? Nu kan vi följa bygget på Hus och Hem, där redaktionen ställt frågor: Vad är det för spännande hus som du och maken Niclas håller på att bygga? – Det är ett stort stenhus som vi har ritat själva på Lidingö utanför Stockholm. Väggarna och taket är resta, nu håller vi på att göra klart allting inomhus.

Vad bloggar du om? – Om glädjen, men också frustrationen som det ibland innebär att bygga ett eget hus. Det kan handla om allt från hur det snygga kaklet jag vill ha inte funkar med fallet i badrummet, till hur man hittar en snygg köks-kran.
laila bagge
Foton Hus och Hem


Underbara värmande äkta mattor

Nu när hösten är på väg så har jag botaniserat bland vackra värmande mattor
Att surfa runt och inhämta inspiration från nätbutikerna är en ganska angenäm sysselsättning. När jag besökte nätbutiken CarpetVista - äkta mattor så lärde jag mig en hel del samtidigt.Visste du att en handknuten matta får i regel sitt namn efter den plats där den tillverkats eller efter den folkgrupp som tillverkat den? Ett uppslagsverk om mattor finns som heter Allt om mattor.

Afshar Shahre Babak mattan, den andra mattan uppifrån, i mitt kollage är handknuten av bybor, före detta, nomader i södra Persien. Afsharmattorna anses tillhöra de bästa exemplen på nomadisk mattkonst. Jag tycker den passar så bra till dagens inredning. Den vackra bruna Kelim-mattan, skulle vara perfekt i mitt sovrum, dov och i varm färgsättning. Lite förtjust blev jag allt i de mer moderna handknutna mattorna. En som heter Groblad och den andra New York som föreställer staden som karta.

carpevista

Lite snyggt från IKEA, fåtöljen Hultö, lampan Fillista som hänger i mitt kök. Skålen Trivsam.

Hemma hos dansken

hemma hoshemma hos

Foton DanBolig


Screentryck till stolar

TMC använder sig av screentryck till böjda träytor som stolar. Genom att kombinera värmen och skönheten i trä med en designad yta skapar man ett kraftfullt samspel. Nu öppnas möjligheterna för en personlig anpassning och för ett kreativt uttryck med foto, text och grafik.

möbler


Gästhuset i Marocko

Maryam inreder sitt gästhus i Marocko, med säker blick fångar hon Afrika och Orienten under sitt tak. Och så skriver hon så där underbart, som om sin kaftan hon köpte: "Åh, jag kunde ha köpt den i taupe eller khaki eller en diskret grå . Åh jag kunde ha köpt den i elfenbensvit eller i beige, eller en blekgul. Men det gjorde jag inte.Jag köpte den i chockrosa och jag satte den på väggen. Eftersom jag drömmer i färg."

resa
marocko

Underbara Annes

Åh, Annes, ibland så biter dina bilder sig fast i mig. Dina bilder av dagg gör min dag idag.

annes
Foto Annes

DIY en bokhylla av en gammal dörr

Dörr blir bokhylla: MayaLee har förvandlat en dörr med vacker patina till en bokhylla. Den vackra dörren har fått hyllplan, med säkert öga har MayaLee också stylat hyllorna med föremål som betyder något för henne.  Ton i ton blir dörren nästan som ett tittskåp med favoritsakerna hemma.

DIYDIYDIY
Copyright MayaLee


RSS 2.0