Final i designtävling inför Expo 2010

Ett hundratal studenter ställde upp i designtävlingen som arrangeras av den kinesiska designhögskolan Tongji i samarbete med Konstfack. Nu har fyra gått till final. Några av deras produkter kommer att säljas i souvenirshopen i den svenska paviljongen på världsutställningen i Shanghai. Studenterna som deltog i tävlingen fick i uppdrag att skapa en produkt som är innovativ, hållbar och användbar i vardagen.
  
Kvar i tävlingen är Jing Liu med sin tekopp som har plats för tepåsen, Linfeng Zhao med en kombinerad gaffel och sked, Junjie Liu med en energismart aromalampa och Wenchao Gao med ett bestick där ätpinnar är inbyggda. Vissa av produkterna kommer att finnas till försäljning i den svenska paviljongen under hela utställningstiden.

Måla radion vit

Dagliga Smulor skickade in ett tips om en makeover hon gjort: - Denna radio har jag fått av en snäll kompis förra sommaren. Den har stått i stugan,men för ett tag sen fick jag för mig att jag skulle ta hem den till köket i lägenheten. Dock har vi inget i köket som är teakfärgat,så därför fick jag för mig att spraya den vit.
Och nu har jag äntligen fått tummen ur och gjort det,detta blev resultatet.Funderar även på att byta bort den svarta sladden mot en vit.  Så nu står den där i köksfönstret och är fin i väntan på en tivoli.

Lager 157 och Serholt Outlet

Serholt driver ett 30-tal inredningsbutiker i landet under namnet  Village, På 330kvm vid Lager 157 erbjuder de "inredning till drömpriser". Serholt Outlet finns här i Södermanland i Hälleforsnäs hos Lager 157. Och vad är Lager 157 förutom en outlet för kläder? -"Jo vi driver ett företag med syfte att tjäna pengar samtidigt som vi försöker bidra till att utveckla ett hållbart och solidariskt samhälle." Vi själva tog en fika här och gillade verkligen miljön.


Foton Helena Karjalainen