Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Anpassad sökningTill fotograf Helena Karjalainen

  RSS 2.0

Från furu-hell till vit panel

Melissa förvandlade ett utrymme i källaren med  en budget på mindre än 700 kronor. Furupanelen är övermålad, och jag hoppas att den är kvistlackad är det också för annars dyker det upp gula fläckar genom den vita färgen där kvistlacken saknas. Ett perfekt gästrum eller ett rum att hyra ut blev Melissas förvandling av rummet!


Jag ska hänga med Simon och Tomas i en hel dag i Sveriges fulaste hem

Detta blir ett spännande äventyr - jag ska få se Sveriges fulaste hem, bara det vore nog - men så får jag också träffa Simon och Tomas. Dessutom ska bloggaren Dahlarna med! Båda killarna verkar väldigt trevliga. Jag får nog stödja Tomas under dagen jag har sett hur Simon styr och ställer, Simon och jag är nog födda i samma projektledartecken och kan skratta igenkännande åt hans brinnande iver. De ska nu förvandla Sveriges fulaste hem till något mer "tasty". Jag var en av domarna i tävlingen Sveriges Fulaste Hem och det fanns ingen tvekan från min sida vilken lya som behövde akut hjälp.

Nere i Linköping bor Stefan Orman - en stackars människa som ropar efter hjälp.  Det fanns tio andra småfula hem som hade behövt en välsignelse men alla kan ju inte vinna. Jag hoppas på en skön förvandling under dagen. Vi börjar med lunch i lyan.

Jag tar med kameran för att föreviga detta och lovar att skriva om detta på bloggen så du får se hur det blev och vad vi gjorde i lägenheten.

På äventyret tar jag med min syster som kameraassistent och underhållare i bilen. Roligt måste vi få ha. Dessutom ska hon guida mig till rätt ställe i stan. GPS är inte enough när jag far på vägarna. Jag snackar här om noll känsla för kartor och geografi! Så om du ser en förvirrad grön SAAB runt Linköping med två blondiner i som ser stressade ut så är det troligen vi. Peka då mot Stefan Ormans lägenhet så blir vi glada.


Signe kan allt om DIY - en inpirerande blogg från Norge

RE:SIGNERT AV SIGNE är en blogg som lyfts fram i Norge, redaktör för bloggen är Signe Schineller. Jag antar att Norge är det grannland som har flest inredningsbloggare efter Sverige? I alla fall så ser det ut som det när jag kikar på statistiken på min blogg. Signe kan detta med DIY och har många enkla och prisvärda gör om projekt på sin sida - väl värd att besöka. [Via]


Måla om trötta mässingsfötter

Med sprayfärg och loppisfynd av mässingslampfötter så kan du få det lika fint som Jenny. Här har slitna och utjänta lampfötter fått sig en makeover med sprayfärg och nya lampskärmar.


Foto Jenny K


Underbart bröllop på midsommaraftonen

Vilken underbar midsommar det blev för mig och min man. Vi var bjudna på ett jättefint bröllop på Långholmen, maten, vädret, brudparet och gästerna var så härliga. Ute vid Långholmen kan man hyra en lokal som är lite mer privat. Brudparet kom inseglandes och en vän från Dalarna spelade fiol. Fantastiska toastmasters höll ihop kvällen och vädret gjorde sitt till. Ingen ville sitta inne utan vi satt alla vid bryggan och bara njöt.

copyright Helena
Foton Helena K


Stilmix, fynd och mera färg åt inredningen


Foto wtwonen

Här bjuder jag på massor med idéer till midsommar

Glad midsommar hoppas du får en fin dag - själv ska jag på bröllop i Stockholm, ute vid Långholmen. Är du kanske dagens värd eller värdinna?  Vill du få tips på hur du ska duka bordet, gör det billigt, gör det enkelt - saknar du idéer på hur du ska få till det? Då ska du definitvt botanisera bland bilder och tips hos Country Living, Martha Stewart och Blissfully Domestic.
Spelduken kaffe med knuff från BOM United

En riktig sommarfavorit är denna duk med motiv av det klassiska Fiaspelet,  men i ny tappning. Varje spelare väljer mellan kanelbullarna som är döpta till kafferasten, påtåren, kafferepet och fikapausen. Spelpjäser i trä och tärning medföljer. Design av Barbro Tryberg Boberg & Maria Holmer Dahlgren BOM United.


Muminpåslakan på vuxet vis - Iltamuumi

Finlayson är ett textilföretag från Finland, i Sverige är det inte lika känt som Marimekko - men Finlayson är ett välkänt namn för de flesta finländare. Mumin påslakan och örngott är utformade efter Tove Janssons illustrationer . Du kan enkelt skapa din egen stil genom att kombinera förenligt med figurativa och svartvitt produkter. Iltamuumi påslakansset kan man kombinera med flera av de svartvita tillbehören. Har du besökt Muminlandet i Finland? Just nu kan du även se en utställning som hyllar att Mumintrollen fyller 65 år.


Moderna Afrika visar upp design som ger habegär

Africa Now är ett företag som importerar och säljer afrikansk modern design och  konsthantverk från södra Afrika.Fokus ligger på varor gjorda av återvunnet material eller som kommer från Fair Trade-märkta
organisationer.  - "Vi har själva delvis våra rötter i södra afrika, närmare bestämt i Mocambique.  Med vår webbplats och våra produkter vill vi förmedla en positivare och mer nyanserad bild  av Afrika än vad man vanligtvis får genom media."(Fair Trade betyder att organisationerna betalar bra löner och behandlar sin personal på ett respektfullt sätt.)


Fint fynd hos Serholt Outlet

En spaljé som inte fick plats på fasaden lyckades jag köpa på Serholt Outlet i Hälleforsnäs, HAV heter denna spaljé, så kan det gå, lamporna på fasaden gjorde att det tog stopp. Jag har för tillfället satt upp den inne på altanen och ska fundera på vad jag kan använda den till. För blommor kan vi inte ha på altanen, regnet når inte dit, och det är regnet som sköter bevattningen till största del på vårt land. Just nu hänger våra plädar på den och en ljuslykta från House Doctor.


Foto Helena

Bär Sverige med dig

Ibolya Vass har designat kollektionen ”Memories of Sweden” som består av armband och ring i silver. Smyckena är i massivt silver och har konturen av Sverige som sin form. Tanken bakom smyckena är ett stilrent, användbart och exklusivt minne som bäraren själv berättar sin historia kring.

Armbandet är nästan 5 cm brett, massivt silver som glänser och syns även på håll. Idén till smyckena kom till för flera år sedan då Ibolya var med i en workshop där temat var souvenirer. Hon känner själv att hon gärna vill köpa med sig något då hon är ute och reser men att det oftast blir något som till slut hamnar på en hylla eller i värsta fall i en låda i förrådet. Därmed var problemformuleringen klar: att formge en souvenir som inte uppenbart är en souvenir, är exklusiv och har en hög grad av användbarhet.


Gjuta betong som Jenny

Alla dessa skapelser har bloggaren och fotografen Jenny K skapat med betong och formar. Vakert var det med fatet till krukan där Jenny använt gamla och nya nysliverfat. Med kakformar,  påskägg och isformar så tar vackra föremål form i Jennys trädgård. Se mer hos Jenny.


Läderhandtag som detalj på lådor

Handtag av läder med mönster längs kanterna, handtagen finns i svart och natur. Kapa själv till den längd du vill ha (om det behövs), på de mörka kan man sen färga den i kanten med en svart penna och därefter gnida in olivolja för likadan finish. Skruva upp dem på lådor och skåp som handtag. Använd skruv med platt huvud och mutter på baksidan. Handtagets längd 32 cm/200 kr, vilket känns onödigt dyrt med tanke på det arbete man ska lägga ned - men onekligen snyggt. Från Tine K Home finns hos Inreda.com


Så retro hos neef Louise i Amsterdam

Neef Louise har en riktig snygg webbplats och ett riktigt snyggt sortiment av retro inredning och möbler - som är i tiden just nu. Alla prylar är second hand och priserna är i Euro. Denna lagerlokal finns alltså i Amsterdam och du får en mycket utförlig vägbeskrivning. Vissa möbler kan du bara hyra, för fotograferingar, de levererar till hela Europa men du får då själv stå för kostnaden.Sommardagarna genom Hipstamatic

Det är så klart extra roligt att fota med sin IPhone när man köpt en aps som heter Hipstamatic. Ett urval av linser och filmer följer med paketet. "Digital photography never looked so analog" - det är sant, en charm blir det med de filter som läggs på bilderna.

Random bilder ur min IPhone:
Bokstäverna sitter på min vägg i vardagsrummet, de är från 70-talet och användes på Åhléns till att texta skyltar med (ev. ska det vara trycka skyltar här?). Jag hade velat sett finishen på de skyltarna. Nu för tiden printas allt ut, men när jag började och slutade som dekoratör så handskrev vi alla skyltar. Vi hade en tjej som arbetade 75% med att bara texta! Som mest arbetade 6 personer på Åhléns som dekoratörer, idag är de en person. Idag uppfinner du inget eget utan du får bilder från hvudkontoret på hur fönster och miljöer i varuhuset ska se ut. Där försvann en stor del av charmen med arbetet.

Skulpturen är i papier mache och med gips i foten. Den införskaffades från Taxinge Slott. Jag tycker det var tilltalande med en balettdansös som var fluffig, som jag. Det ger hopp, begränsingar sitter som sagt oftast i knoppen inte i kroppen.

Om jag dricker kaffe så blir det Cappuccino, jag gillar vårt fik på Söder, Sylvia. Gott kaffe och mysig utsikt över ån. När jag distansarbetar så äter jag min lunch här och visst kan jag få en semesterfeeling om jag sätter mig ned en stund efter jobbet med glajjorna på.

Kent spelar i sin hemstad i sommar, vi Eskilstunabor är stolta över bandet. Man kan bli profet i sin hemstad, om man inte bor här längre. Kent-gubbarna bor i Stockholm men man ser dem titt som tätt här.

Lampan från Norrmann är gul,
så där "cigarettgul al la pappa röker på sjuttiotalet gul", vilket känns trist, den kostade ju ändå en hel del. Med vita väggar blir lampan anmärkningsvärt gul. Lite äckelgul.

Guldkanten på tillvaron är så klart lilla Neo. En fikastund med moster och han är så här nöjd. Extra mysigt är det när moster plockar fram kameran och man är i fokus ett ögonblick. Vi är lite kära i varndra.


Foto Helena K.

Hemma hos Johanna Högväg

I huset blandas 1800-tals möbler tillsammans med 60-tals retro och kraftfulla Marimekkotyger. Alla möbler är ärvda eller köpta på loppis. Huset är sparsmakat inrett i svart och vitt med lantliga detaljer, medans Alvins rum är fyllt av färger och mönster.  Alvins rum är familjen mycket nöjd med. Rummet är stort och luftigt och erbjuder mycket rum för lek, ett rum att växa i. Tidigare sov hela familjen i rummet men nu har Alvin fått det till sitt eget. Något som uppskattas både av sonen och föräldrarna.  Favoritplatsen i huset är givetvis köket. Här samlas alltid vänner som kommer på besök trots att bordet är litet och sittplatserna få. Under vinterhalvåret är det mysigt att värma sig vid den sprakande gjutjärnsspisen. Läs mer på Hops Shops-blog.


Foto Johanna

Vinn Bosch Free'e - retrodammsugaren med räckvidd!

TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD - VINNAREN BLEV PÄRRA

Ingen följer dig som Bosch Free'e, dammsugaren med världens längsta räckvidd
. När du har världens längsta räckvidd, behöver du inte längre byta stickkontakt mellan rummen. På det sättet får du en större frihet och städningen blir mycket enklare. Få chansen att vinna en snygg retroinspirerad dammsugare i färgen vanilj.

Tävlingsfråga
Hur lång räckvidd har Bosch Free'e?

Tävlingen pågår t..o.m. 22 juni 2010.


Gör ramar till dina smycken - något för varje prinsessa

Hos PotteryBarn säljer de ramar med tunn fisklina eller med krokar. Men jag är ganska säker på att sådana här ramar kan den kreative ordna själv? Färg, nylonlina, krokar och du har en utställning för dina favoritsmycken. Varför gömma godbitarna i en låda? Om du vill så kan du göra denna lösning i en stramare variant med stelare ramar med svart lackfärg ger det ett helt annat intryck.


Min älskling vilket tyg!

”Min älskling…” – tyget för sommarens bröllop. Ett vackert tyg av fotografiska rosor är det allra senaste som nu rullar ut från textiltryckeriet i Rydboholm, Ilkka Timonen är fotografen. Tillsammans med designduon Virtuelli Design Studio har Ljungbergs tagit fram mönstret av de röda och vita rosorna som löper som en girland på långbordet. Ljungbergs har för första gången tryckt ett fotografiskt motiv på tyg med traditionell schablontryckning.  Mönstret är en hyllning till sommarens kungliga bröllop och för varje meter som säljs går 20 kr oavkortat till Kronprinsessparets Bröllopsstiftelse för att ”främja god hälsa och motverka utanförskap bland barn och ungdomar i Sverige”. Tyget kostar 250 kr/m och säljs direkt via Ljungbergs butik i Floda eller via webben.

 


EmmersonMade i bröllopstider!

EmmersonMade är ett ett ungt fräscht par som är specialiserade på handfärgade handsydda blommor och tillbehör. Något i dessa bröllopstider att njuta av. Emmersons lämnade nyligen storstaden för en gård på landet med ankor och höns. Nu i år kommer deras egna klädlinje att lanseras och jag anar att det blir en framgångssaga precis som deras blommor. Missa inte de små blommorna som man kan fästa på slipsar.


På lördag smäller det för Victoria och Daniel - dags att mumsa choklad och smygtitta?

Jörgen och jag gifte oss samma år som Victoria och Daniel ska knyta hymnens band, vi hann dock före i januari 2010. Det är dock helt okej att härmas för Sessan och co. Lördagen den 19 juni 2010 smäller det för kronprinsessparet. Alla har vi sett bröllopsserien, överallt. Har du köpt något ur kollektionen ännu? Själv är jag sugen på den svartvita brickan med prinsessparet den har hög kitchighet, och finns bla hos Designonline. Kommer du slå på stort och äta bröllopstårta, mumsa på choklad och dricka kunglig cider? Eller är du smygroyalist och kommer att äta chokladen i smyg framför teven?

Huvudtemat utgörs av ett mönster som ursprungligen kommer från Drottningholms slott. Originalmönstret tillkom i samband med Rikssalens renovering 1846 som initierades av Kung Oskar I och Drottning Josefina. Del av intäkten går till Kronprinsessparets Bröllopsstiftelse vars syfte är att motverka utanförskap och främja god hälsa bland barn och ungdomar i Sverige. Både Rörstrand och Gustavsberg är med och producerar olika delar av servisen. Flera andra leverantörer har också godkänts för att tillverka produkter med det officiella mönstret, bl a Mema/GAB som står för besticken, Orrefors Kosta Boda som har tagit fram glasen men även Cloetta, Delicato, Kiviks Musteri och några till.Trött på mormors slipade kristallvaser?

Detta är designern Lee Broom senaste produkt Decanterlight, han har inrett en bar - Coquine i London, och detta ger mig en vag idé om att man skulle kunna göra något liknande? Loppisfynd och arvegods i vackra och originella delar och en borr som klarar att borra i glas.Fika på Taxinge Slott

Taxinge Slotts kakbord med ca 50 sorters hembakat bröd. Vi njöt av en solig dag förra helgen, Taxinge och dess omgivningar är så vackert och jag tror att varje gång vi varit där så har vi sett ett brudpar som blir fotograferat. Även om du inte älskar kaffebröd så kan du botanisera bland konst, inredning och underbar miljö.


Foto Helena

Hem & Trädgård hos Hemvaruhuset

Hemvaruhuset som är en av mina annonsörer som jag verkligen uppskattar att samarbeta med har en en ny avdelning på sin webbplats Hem & Trädgård. Med ett mycket snyggt sortiment med varor bland annat från Röshults och KWA gör det roligt att botanisera bland varorna.
hemvaruhuset
Som vanligt så får jag inte betalt för att skriva om varor, jag tar aldrig betalt för det. Jag skriver om det jag uppskattar och pushar gärna annonsörerna på min blogg.

Tävla om en CableCup!

TÄVLINGEN ÄR NU AVSLUTAD vinnaren blev MIRJA!

Har du tröttnat på takkoppar som glappar och åker ned och som vägrar att sluta tätt mot taket?
Tävla då här på bloggen om en CableCup som är utvecklad för att lösa detta problem. Tillverkad i ett mjukt och flexibelt plastmaterial är den möjlig att vränga ut och in. På så sätt blir monteringen mycket enklare och dessutom sitter koppen tätt mot taket. Inga verktyg behövs för att fästa koppen. Den hängs direkt på takkroken.

CableCup har sedan den lanserades i februari 2010 vunnit Swedish Design Award och det internationella designpriset Red Dot Design Award
Bolaget är svenskt och bakom design och funktion står formgivarna Jonas Forsman och Lars Wettre.

Tävlingsfråga
Vilken färg skulle du vilja se i nästa edition av CableCup? (Nu finns den i vit och svart.)
Tävlingen pågår till och med 21 juni 2010.


Glorius Wedding hos Konsthantverkarna

Kvinnan av börd, mannen av folket” har varit temat för Konsthantverkarnas sommarutställning Glorious wedding. - "Vi gestaltar två världar; den eleganta, överdådiga och lyxiga rojalistiska bakgrunden med bondbröllopets frodighet, lust och glädje." Johanna Törnqvist är smyckesdesigner och har designat dessa kragar som för mina tankar till Afrika, de olika stammarnas kulturella kläder. Kika på fler bilder hos Kurbits.Fotograf/Källa Johanna Törnqvist /Design Johanna Törnqvist

Vackra grafiska bokstäver


Många letar efter inspiration till sina bloggar. Daily Crop Crap tycker jag är en sådan blogg som ger mig inspiration. Här hittar du varje dag en ny vacker bokstav som du kan som initialbokstav i din text. The Daily Drop Cap är ett pågående projekt som typografen och illustratören Jessica Hische.  För att använda ett dagligt anfang på din webbplats eller blogg, följ instruktionerna i varje post och läs om användning begränsningar.IKEA firar glädjen i att vara tillsammans

Under festligheterna Love Stockholm 2010 bjuder IKEA på spännande designupplevelser, på Skeppsbron i Stockholm har IKEA byggt sin egen version av Haga Slott, fyllt av visioner, tillägnat vårens mest uppmärksammade brudpar. IKEA står även som värd för utställningen om Svensk Design under Love Stockholm 2010.Slottet TILLSAMMANS på Skeppsbron i Stockholm liknar Haga Slott på utsidan. Inredare i ett mentorsprogram på IKEA har fått fria händer att inreda detta slott och de roar oss kungligt.  I paviljongen om Svensk Design vill IKEA bjuda besökarna på en förhandsvisning av framtida Svensk Design. Svenska designhögskolor har bjudits in för att formge sina tolkningar på temat TILLSAMMANS.

En av dessa är bloggaren Little Miss Fix It som berättar och visar på sin blogg det arbete hon lägger på IKEAs satsning.
 

Läckra tyger från Pierre Frey

Tyget heter Brunch och jag kan se det som en fondvägg i köket. Företaget Pierre Frey, grundades i Paris. Stilen är mer klassisk än stilistiskt modern, men nu poppar ett nytt designkoncept ut på marknaden som är spännande. De flesta tyger finns som tapet och nu när färger är inne igen så skulle kanske dessa tyger och tapeter komma till sin rätt? Pierre Frey har även en blogg som du kan besöka.


Produktbilder från företaget.

Med förkärlek för bokstäver och skyltar


Foton Taverne Agency


Gör din egen hylla billigt

Att borra upp IKEAs förvaringslådor i plast och använda dem för förvaring i exempelvis i hobbyrummet som bilderna nedan visar var enkelt, billigt och smart.

Foto arrumação

Hur ska du veta att Fair Trade är fair?

Det finns många handlare, mellanhänder och organisationer som ska pengar för att hjälpa fattiga hantverkare i tredje länder. Ibland råder så klart tveksamheter, hur lite är ok att betala till hantverkarna för att du själv ska kunna tjäna på det? Så hur mycket får då de som verkligen behöver pengarna och är anledningen till att vi köper Fair Trade? Ja det är svårt att säga, men något du bör tänka på när du köper saker och vart du köper dem. Minh är själv vietnamesiska och gör affärer direkt med byinvånarna. Hon tar bilder där hon visar när hon förhandlar och besöker fabriker. Det finns bara en enda mellanhand hos Minh och det är hon själv. En tjej som kommer från dessa förhållanden. Läs hennes blogg där personliga porträtt med inlägg av modern inredning varvas. Vill du shoppa Fair Trade - besök nätbutiken!


Den 12-15 augusti hittar du Minh på
Formex hösten 2010 eventet är lite tidigare än vanligt men man får hoppas att många ändå har tid att komma. Trendtemat för denna gång heter HAPPY.


Foto Minh


Att klä in träd med spetsdukar

Wolly Faboulus från Kanada har en shop på Etsy där det säljs handgjorda, vintage-knappar, olika snirkliga ochpersonliga smycken och dekorationer i ull, väv, sammet, linne, trä, broderier av tandtråd, blixtlås, korkar och drivved. På Flickr visar hon upp sina konstprojekt där hon bland annat testat att klä in träd i spetsdukar. Otroligt vackert.


BACSAC trädgården i stan

BACSAC ® är en lösning för att kringgå begränsningarna i önskan av skapandet av en takterrasser och trädgårdar i stan: Svårigheterna blir ofta transport och övervikt. Tanken med serien är hur vi kan skapa ett planterat område i stan till lägsta möjliga kostnad? Jag attraheras av BACSACs flexibilitet, rörlighet och tyngdlöshet.


IKEA visar upp vanliga hem som inspirerar

IKEA visar upp hem som inspirerar på webbplatsen Home inspiration and ideas som vänder sig till oss som har bland annat IKEA Family kort så kan du kika in i de hem som förekommit i reklamen från IKEA. Du kan även besöka webbplatsen galleri där vanliga hem med inspiration från IKEA visas upp.Lisa Leonard vill att varje silversmycke är meningsfull

Lisa Leonard smyckesdesigner berättar att "De flesta av våra kunder hittar oss rekommendationer. Varje pjäs vi skapar är ett konstverk som vi för hand skär hamrar, polerar, borrar och monterar med omsorg. Jag inspireras av andra konstnärer - målare, scrapbookers, designers, kläder och poeter.  Jag lät alla dessa idéer och bilder snurra runt i mitt huvud och då jag skapar. När en idé träffar mig så skissar jag ut och leker tills den perfekta designen bildas"


Ett rullande miljövänligt kök från Fredrik Ohlén

Fredrik Ohlén har designat ett miljövänligt modulkök, där rörliga moduler ger stora variationsmöjligheter. Materialet är återvunnet och vitvarorna energisnåla och platsbesparande. Köket har ett lekfullt uttryck, med grafiskt rena linjer och en färgsättning där varm ek möter fräscht turkosa detaljer. Men framförallt är modulerna formgivna med tillämpningen i fokus. Köket har betydligt fler funktioner än vad som normalt är möjligt i ett fast kök på liten yta.

-  Köksmodulerna går att placera på en mängd olika sätt - det är endast fantasin som sätter gränser. Det gör att du kan anpassa ditt kök efter behov och tillfälle. Jag har valt att samarbeta med Siemens när det gäller vitvaror, eftersom jag såg att det i deras sortiment finns kompakta och energisnåla produkter som stämmer väl överens med mitt formspråk, säger Fredrik Ohlén, designer och student på Beckmans Designhögskola. Köket finns inte i produktion, men Fredrik Ohlén söker samarbete med producent. Samtliga vitvaror som används finns i Siemens ordinarie sortiment, som kännetecknas av en hög teknisk prestanda och ett långtgående miljötänkande.


Fotograf/Källa  Siemens Hushållsapparater AB


Skicka in din bästa resebild och få en plats i tapetkollektionen hos Mr Perswall

Mr Perswall, specialisten på digitaltryckta design- och fototapeter, startar i slutet av maj en internationell fototävling där allmänhet och proffs uppmanas att skicka in sin bästa bild.
Temat är ”Resa” och är fritt att tolkas för den som tar bilden. Vinnarens bild blir ett av tapetmönstren i Mr Perswalls höstkollektion Destinations.   

På temat ”What is your story?” får hela världen dela med sig av sina reseminnen
Allt som krävs för att delta är en kamera och att den tävlande laddar upp ett foto på tävlingssidan www.YourSnapshotStory.com samt berättar kort om bilden och varför den lämpar sig som tapet.

Tapetkollektionen Destinations lanseras i augusti på www.mrperswall.com samt hos tapetåterförsäljare runt om i världen. Det vinnande motivet läggs till i kollektionen efter tävlingens slut den 30 september.RSS 2.0