Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Anpassad sökningTill fotograf Helena Karjalainen

  RSS 2.0

Pekbok för lite finare barn

Äntligen kan du ge ditt lite finare barn en utbildning värd namnet! Med sina noga utvalda ord och rika illustrationer är boken en porlande källa av kunskap som leder till skarpsinne och öppnar dörrar. För att säkerställa ett korrekt uttal innehåller boken dessutom "fonetisk" skrift. Lär ditt barn att uttala ord som jetplan, champagne och skaldjur, med glimten i ögat. Hittas hos Designtorget.

Nu kan du handla hos Anthropologie.eu

Nu kan du beställa Anthropologies sortiment från deras europeiska webbplats. Jag provade att beställa, dvs. jag klickade i några varor, för att se hur mycket frakten skulle bli i Euro, och den hamnade på €17.00, cirka 170 SEK. Om du vill shoppa lite rea-varor för hemmet så ska du kika in på reasortimentet.


Nytt hos H&M Home - rosa drömmar för prinsessor

Nu är det så sött och prinsesslikt på H&M så att en prinsesstårta ter sig osötad i jämförelse. Rosa, vitt och guld flödar när andra inredningsföretag plockar fram höstkulörerna. Fall in Love with heter höstens första kampanj från H&M Home, jag kallar det ett sätt att förlänga sommaren.


Byt lägenhet under din semester via Lux Home Swap

Om du blir medlem på Lux Home Swap för 150€ så kan du botanisera bland fantastiska hem i hela världen att bo i under din semester. Det krävs så klart att du har ett fantastiskt hem att byta med? Med fantastisk i detta forum så räknas även läget på ditt boende in, så du behöver inte ha den lyxigaste lägenheten rent materiellt.  Jag hittade några fina hem, som detta i Marocko. Beläget i de slingrande gångarna i Essaouiras Medina finns ett 200-år gammalt hem som omarbetades och helrenoverades år 2007 , den har en fantastisk känsla av rymd och lugn med panorama havsutsikt från terrasserna. Andra hem som är spännande är en lägenhet i Amsterdam och den fantastiska villan med den enorma poolen i Karibien.


Besök på IKEA i Italien

Ett besök på IKEA i Italien var roligt - fanns det skillnader mot Sverige? Jo,  i Italien visade man gärna lösningar för vinet, något jag aldrig sett här i Sverige. På IKEAS webbplats kan jag läsa att det finns hela 18 varuhus i Italien. En annan kul skillnad var att hundarna åkte kundvagn, och det gör hundarna överallt i Italien. Något jag gillade var de sköna vagnarna som fanns för matbrickorna, hur bra som helst, en person kan handla åt hela gänget på detta sätt. Vad åt vi då? Ja du får kika på våra brickor så ser du och åt gjorde vi på IKEA i Vilesse.

Min medpassagerare på planet som har ursprung i Italien trodde inte att IKEA var lyckat i Italien. Hennes bekanta ville ha antikviteter, till IKEA gick man för att äta lax. Sedan ansåg hon att det var lite larvigt hur hårt italienarna höll på sin mattradition, på IKEA här i Italien fanns alltid parmaskinka och sallad samt ett urval av italienskt kaffe. Jag tror däremot att det är lyckat med IKEA, för visst åts det köttbullar på restaurangen och det verkar vara samma typ av målgrupper som handlade i Italien som här hemma: barnfamiljer och ganska mycket unga människor.


Foton ©Helena

Grottorna i Škocjan skrämde mig ordentligt

Höjder är inget jag är så där förtjust  90 meter under mig forsar en flod i en jättelik mörk grotta. Vi besökta grottorna i Škocjan. På grund av sin unika natur och kulturarv som de har varit på Unesco World Heritage lista sedan 1986. Temperaturen i grottan är konstant 12° C. Vi vandrar på led genom ett underjordiskt landskap som påminner om något ur filmen Sagan om Ringen. Europas största grotta finns här. Den intressanta delen finns i slutet av turen då vi kommer till den enorma salen, Europas största. Dock är vi många som ska hinna se allt, vi går på led och det blir lite stressigt. Detta är ingen tur för dig med hjärtbesvär, för bitar av leden är tung. Ett stort minus är att man inte får fota, det ska vara självklart att få fota utan blixt, tycker jag.

Du behöver inga särskilda kläder eller skor. Jag har ett par lätta gymnastikskor och två tunna blusar på mig, och ett par shorts. Det finns de som har pannlampa, vadarstövlar och regnkläder med sig. Jag trampar på i detta turistanpassade landskap utan problem. I slutet kan du välja mellan att ta hissen upp, eller vandra tillbaka. Vi frågar guiden hhur lång tid vandringen tar, 20-30 minuter säger hon. För oss tar det en timma, min kondition är noll vill jag tillägga. Själva vandringen med grotturen tar 3 timmar, enligt guiden ska den ta 1,5 timma. Det kostar 140 SEK och du får gå runt 1000 trappsteg om du vandrar tillbaka till parkeringen, i stigande lutning.


Min man illustrerar hur jag såg ut inne i grottorna under vandringen.


Vandra i Vintgar Gorge Slovenien

Att vandra är jobbigare än att blogga. Så jag behöver verkligen något motiverande för att peppa mig att fortsätta promenera. Vintgar Gorge i Slovenien, (vid staden Bled), har allt det där, lite spännande, något som lockar bakom varje krök och oerhört vackert. Här får man uppleva alla nyanser av grönt och turkost, varefter solen tränger igenom trädkronorna och ljuset faller så ändras vattnet och klippornas toner. Som vanligt är allt välorganiserat oh det finns toaletter i båda ändarna av vandringsleden. Detta sprarar så klart i det långa loppet nedskräpningen i naturen. (Samtliga foton är tagna av mig.)Det är bara att hålla hårt i ledstängerna om du är lite höjdrädd.


Det finns broar längst hela vägen som leder dig längst med bergsväggarna. (Foto Helena)

Bada i djupet av Bled

Då har vi fått svalka av oss i sjön mitt i Bled här i Slovenien. Allt är så fint både i Bled och Ljublanja, både standardmässigt och med omsorg om invånarna. Du hittar toaletter över allt, det finns personal som plockar upp skräp. Ombytesrum vid baden. Gångstråk, planteringar och det känns som att man vill att människor ska trivas här. Maten är fantastisk med Italien och Österrike som grannar så finns här ett bra kök. Sovenierna uppfattar jag som sportiga, slanka och aktiva. Så jag passar kanske inte in rent visuellt - men jag uppskattar både människorna och naturen. Vi började med att åka till den gamla ruinen, eller slottet, därifrån har man en hänförande utsikt.
(Alla foton © Helena Karjalainen)
Nedanför det allmänna badet.


'Alla foton © Helena Karjalainen

Underbara Ljubljana

Ljublanja är trendigt och modernt. Inramningen består vackra gamla hus och med bergen som bakgrund. Högst upp tornar sig den medeltida borgen som man tar sig till via en modern linbana av glas och stål, en imponerande stad och vi kan nog bli kvar här resten av semestern. En av höjdpunkterna var fikat vid floden där de spelade indisk meditativ musik och efterrätterna var något att verkligen njuta a. De slovenska kvinnorna är mycket välklädda, men dessa klackar, oj, jag skulle inte orka, men det är så snyggt. Jag har inte så mycket kvar att önska mer än att få doppa mig i en sjö snart. Det bär av till Bled i dagarna.

Foto Helena

Vackra överfyllda Venedig

Inte visste jag att Venedig besöks av 20 miljoner turister per år och att invånarna flyr staden. Vilket kaos, stress och hetta i denna vackra stad. Varje vrå och gränd är så pittoreskt att batterierna, ja båda batterierna till kameran tog slut.


Foto © Helena

Lotten får tiden som blir över att förvandlas till vackra föremål

Nästet heter Lottas blogg och handlar om ett hem att trivas i hon är duktig på att pimpa loppisgrejer. Konsten att mixa färger och mönster är jag riktigt avundsjuk  på.  Dessutom gillar jag många av de bilder Lotta tagit, svenskt, sommar och färgstarkt. Ett urval följer här nedan.


Värt att besöka June's personliga blogg

Jag gillar bilderna på June's blogg, allra vackrast är June själv med sin oförställda skönhet. Öl på kylning i tvättrumman ger en hint om övrigt innehåll. Besök Junes abstrakta blogg - om du har tid.


Lekfull inredning ute på landet

Underbara krokar med fåglar hittar du numera ute vid vårt fritidshus. Längst med trappan upp till sovloftet har jag satt upp fåglar på rad. Krokarna monteras enkelt, med tillhörande skruvar. Jag använde skruvdragaren och förborrade fritt en formation med hål. Funderar även på om jag skulle ta och måla en gren som de sitter på, ett projekt i höst när vädret är mindre trivsamt utomhus. Både påsen (från Bombay Store) och hatten är inköpta i Indien. Du hittar krokarna hos Barnvänligt.nu.


Höstens nyheter på IKEA 2010

Sommaren ger möjlighet till lugn och ro, och massor av sovmorgnar. Nu finns klassikern MALM i en ny färg, IKEA kallar den för vitlaserad ek. Höstens sovrumsnyheter på IKEA hittar du är.


Malin Jensen inreder på Norra Kafévägen

En läsare tipsade om en rktigt snygg villa byggd 2010 i modernt och stilrent utförande som är till salu just nu. Inredaren Malin Jensen som bl.a. har medverkat i tv programmet Roomservice har varit med under byggprocessen och påverkat såväl inredning som materialval. Interiört präglas villan av en öppen planlösning, stora glaspartier samt generösa sällskapsytor.

Kärleksträdet

Juan på Wooster Collective berättar: -"En vacker sommarnatt, på min senaste resa till Coimbra, Portugal, så målade vi hjärtan under trädets krona framför ingången till en väns lägenhet , och strax under hennes sovrum finns en balkong där hon kan se det lilla konstverket."Ida-Elsje tillverkar unika smycken

Ida-Elsje är juvelerare som  tillverkar unika och individuella smycken. Ida har specialiserat sig på personliga och handgjorda förlovningsringar. Smyckena skapas av guld, platina, silver, trä och även syntetisk bärnsten. Ida gillar att samråda med sina kunder, för att få en känsla för vad de vill innan hon gör några förslag.

Bok från Apartment Therapy - en stor bok om små utrymmen

Oavsett om du lever i en lägenhet eller i ett hus med trångt om utrymme så kan du få inspiration till att förvandla små utrymmen  till fantastiska utrymmen.

Begränsningarna gör att du kan fokusera på det väsentliga. I denna levande bok , visar författaren fyrtio utrymmen som kommer att förändra ditt tänkande om små utrymmen.

Dessa lägenheter visar på hundratals uppfinningsrika lösningar som skapar mer utrymme i ditt hem, och för att göra det mer bekvämt.

Apartment Therapy’s Big Book of Small, Cool Spaces

Nytt och fint i blått

Nytt och fint från Ellos - taklampan Spets. Inreda.com har en tejp för dekoration på bord, hyllor, väggar eller till paket. Vit med blått mönster. ÄTA RIS: MATEN OCH LIVET I VIETNAM. MINHs egen vietnamesiska kokbok skriven av Minh Du Alneng. Från Catalog Outlet hittar du ett riktigt fynd ett helt tygstycke som draperas över soffan eller fåtöljen - överdrag Round. Från Frapp.se hittar du serien Mormor från Normann Copenhagen. Serie Mormor Blå är designad av Gry Fager och är klassiskt blårutig.


Sommar hos Anthropologie

Denna hängstol från Anthropologie som du kan hänga på valda sköna plats är nästan en omskrivning visuellt av vad sommaren innebär.


Nu finns Par Courrier som butik i Stockholm

Nu finns Par Courrier i Stockholm på Karlbergsvägen 36 i Vasastan. Ambitiös är bara förnamnet på Magdalena som driver butiken, online butiken finns så klart kvar. - "Genom en stark vilja och tro på min idé, ett stort intresse för inredning med ett gott öga för detaljer, en smula livserfarenhet samt en gigantisk dos envishet tog jag klivet till att öppna upp denna inredningsbutik på nätet i mars-2008 och i april 2010 öppnade jag upp en fysisk butik i Stockholm. Min inspiration kommer ifrån den klassiskt franska och belgiska stilen med en krydda av tidlös inredning och historiska vingslag. Jag arbetar även som frilansfotograf och inredningstylist" Kika gärna in på Magdelans fina blogg!


Nytt från Sagaform - Tulip och Daisy

En retroinspirerad mugg med charmig te-doppare kommer från Sagaform. Tulip heter muggen och kostar 249:- muggen har en kompis som Heter Daisy i blå blommönster båda kommer med en te-doppare, lanseras i höst vad jag erfar.


Mina sköna varma sommardagar

Ibland är vädret så där underbart en snurrande fläkt som kyler mina fötter ute på altanen, en solvarm nektarin som väntar. Katten som ligger lojt i skuggan och väntar på kvällens byten. Den första krassen som blommar.  Ibland räcker det med de små tingen i livet. Ibland känns en helg som en hel semester.


Foto © Helena

Foto © Helena

Vinn valfri konst från Easyart.se

TÄVLINGEN ÄR AVSLLUTAD!
Vinnaren blev http://skonthemma.blogg.se/

Nu har du chansen att vinna ett presentkort på 600 kr från Easyart.se i två enkla steg:

1. För att ha chansen att vinna ska du ha anmält dig till Easyarts nyhetsbrev.
(Följ länken och anmäl dig till nyhetsbrevet)

Tävlingsfrågan:
2. Hur många olika
Campbell's soup can tavlor finns det på Easyart.se?
(Följ länken och räkna antalet)

Om Easyart.se:
Easyart.se är en svensk online konstshop som med över 100.000 motiv erbjuder Sveriges största utbud av konsttryck, canvastavlor, posters, litografier och fotokonst. De har även en egen ramverkstad och via deras virtuella inramningsverktyg kan du skräddarsy din inramning direkt på webbplatsen. 

Värt att veta: Popkonstens centralfigur, Andy Warhol målade och reproducerade som bekant bilder av konsumtionsvaror och upphöjde på så sätt banala ting till konst. Till hans mest berömda verk hör Campbell's soup can som han reproducerade i flera olika skepnader. Tävlingen pågår till och med den 10 juli 2010.


På makeover med Simon och Tomas i Linköping - Hollywood nästa?

På sommarens absolut varmaste dag hittills samlades allehanda människor i en liten etta i Linköping: bloggare, PR-folk, IKEAs snickare, monteringspersonal, lokal-TV, en journalist från Hyresgästföreningen - och jag och min syster. Vinnaren av Sveriges Fulaste hem Stefan skulle äntligen få sin makeover av sitt vardagsrum vinsten är inredning sponsrade av Torky - inredningen kom från IKEA för ett värde av 30.000 kronor. De som förverkligar drömmarna är  inredarna och programledarna Simon och Tomas. Sköna och rara bloggare som var med på dagen: Dahlarna, Strömgatan 4 samt Stjärnor och Champagne.

Tomas berättade att de nyss besökt Hollywood och att de "over there" visat intresse för att kanske göra programmet i USA. Vilket skulle vara en rolig utmaning för dem båda.


Stefans lägenhet klockan 11. Under veckan hade lägenheten målats och tapetserats. På bilden ser du lokalteves reporter. (Foto©Helena Karjalainen) Se fler bilder på Peters hem.


Stefans bostad och smak för inredning kastades bokstavligen ut. (Foto©Helena Karjalainen)


Tomas var en utomordentlig värd och svarade tålmodigt på alla frågor och berättade roliga episoder både ur sitt eget liv och från de jobb de gjort.(Foto©Helena Karjalainen)


När Simon kom var det bråttom att hinna klart. Simon viftade, pekade och bar som en hel byggfirma i värmen. (Foto©Helena Karjalainen)


Simon torkar svetten både pga värmen men också av all sortering och packning som behövde göras. (Foto©Helena Karjalainen)


I sorteringen hittar vi 3D-glasögon som så klart måste testas! (Foto©Helena Karjalainen)


Det piffades, puffades, arrangerades, plockades, monterades och det ville aldrig ta slut. Till slut hoppade vi bloggare in och assisterade i hopmonteringen av alla IKEA saker. (Foto©Helena Karjalainen)


Bloggaren Stjärnor och Champagne diskuterar inredningen med Tomas. (Foto©Helena Karjalainen)


(Foto©Helena Karjalainen)


Klart och fint som snus! (Foto©Helena Karjalainen)

Den lyckliga vinnaren Stefan Orman (Foto©Helena Karjalainen)

Vinn exklusiv hängmatta från Hästens!

TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD
Vinnaren blev http://pollys.blogg.se
Lagom till semestern kommer en generös och exklusiv hängmatta gjord av det klassiska blårutiga Hästenstyget, tillverkat i 100 % bomull av högsta kvalité, att finnas i butikerna i en limiterad upplaga. Men du har nu chansen att vinna en!

Tävlingsfråga:
När grundades Hästens? (Svaret hittar du på Hästens hemsida )

Tävlingen pågår till och med den 16 juli 2010.Prisvärda textilkablar med lamphållare

För 59 kronor får du en lamphållare med textilsladd som sticker ut, kabeln finns i flera färger och om du vill ha lampan till så kostar den 49 kronor. Rena fyndet för snygga sladdar som är i ropet. Själv använda jag meterlånga sladdar vid vårt land.


RSS 2.0