Stockholm Design Week visar unga formgivare som Studio Yra

Under Stockholm Design Week den 9–14 februari checkar tio av Sveriges mest intressanta unga formgivare in på Hotel Birger Jarl. Designutställningen är arrangerad av Trendgruppen i  samarbete med Hotel Birger Jarl. Bland utställarna syns: Studio Yra som är ett samarbete mellan produktdesigner Lina Meier och grafisk formgivare Sara Keränen-Gramner.De träffades under studietiden i London College of Communication. Deras mål är att kombinera typografi och produktdesign för att skapa funktionella och visuellt tilltalande produkter med en känsla av personlighet. Studion bygger för närvarande i norra London. "Mysigare" ljushållare finns i en rad ljushållare baserade runt ordet "Mysigare. Teckensnitt och grafiska symboler är inspirerade av Dadaism och träsnitt typsnitt som används runt den tiden.

EN
Holders: "Mysigare" Candle Holders are a range of candle holders based around the  Swedish word 'Mysigare', meaning 'cosier'. The fonts and graphic symbols are inspired by Dadaism and woodcut fonts used around that time.

Tack och hej!

Idag är det min sista dag här på Room and Serve. Det har varit så roligt att få gästblogga här och ni har varit så snälla mot mig! Det känns nästan som jag har varit lite på prao… :-) Snart kommer bloggproffset Helena tillbaka och allt återgår till det normala. Nu börjar jag förstå vilket jobb det är att sköta en blogg av den här kalibern! Tack Helena för att du vågade låta mig sköta Room and Serve när du var på semester/bröllopsresa! Och att jag fick fota era bröllopsbilder!

 

Jag tänkte avsluta min tid här med att visa er en grafisk designer som har bloggen FRYD+DESIGN. Jeanette Lunde är en mångsysslare utan dess like. Hon fotograferar, virkar, syr, pysslar, illustrerar m.m. Hon har också ett helt fantastiskt hem, med många underbara detaljer.
Kolla in hennes blogg FRYD+DESIGN och hennes lilla shop.

/Lotta (MayaLee)


[Bilder från FRYD+DESIGN]

Ekologisk tävling

Helena skriver ju ofta om ekologiskt och fair trade här på Room and Serve så jag tänkte att jag skulle tipsa er om en liten ekologisk tävling. Det är min goda vän och samarbetspartner Lena på Nära och Kära som lottar ut ett par underbara ekologiska tofflor från svenska Bellio. Har ni inga småbarn så kanske det kan vara roligt att få ge bort några tofflor i present.


Titta in på hennes blogg för att läsa mer om Bellio och tävlingen!

Tävlingen pågår t.o.m.
torsdagen den 4/2 2010. Nära och Kära drar vinnaren bland bidragen, kontaktar vinnaren och sänder vinsten.

/Lotta (MayaLee)


[Bilder från Bellio.se]