48m2 Oscar Andersson sticker ut med snygg soffa

Du hittade Beckmans Designhögskola på Stockholm Furniture Fair . Oscar Andersson stack ut med en snygg soffa som nu även syns hos Malou von Sivers program Efter Tio. Soffan är tillverkad av rep som användes vid bergsbestigning. På mässan hade studenterna har formgivit möbler till en lägenhet på 48 kvadratmeter. Möbler för boendets olika rum och för varje individs behov. Hur kan man vrida på begreppet heminredning och göra det mer flexibelt, hållbart och personligt? Samtidigt hade sju studenter i Reklam och grafisk form årskurs 2 arbetat med att undersöka hur design kommuniceras och tolkat formstudenternas möbelkollektioner. Resultatet syns i koncept för film, foto, online-kommunikation och grafiskt material. Studenterna har också gemensamt arbetat med gestaltning av montern. Läs mer och se bilder och filmer på www.beckmans.se/48m2

EN

Beckmans College of Design / Stockholm Furniture Fair 2010. Twelve graduating designers have made furniture for a 48m² apartment. Visit the site to see the films and read more www.beckmans.se/48m2.

Före och efter snyggaste soffan av två sängar

Bloggen By the sea i Tostberga där hittar vi en fantastisk duktig tjej - som är kär i sin tandläkare. Dessutom är hon fenomenal på att fixa saker som en hörnsoffa av två 90-sängar. Nu har hon också fixat armstöd med förvaring. Bäddmadrasserna blir perfekta att gömma i armstöden och dessutom fungerar de bra som sidobord. - "Visserligen ser rummet inte längre lika luftigt ut, men det praktiska vinner i nuläget eftersom vi behöver ett kombinerat tv-rum och gästrum. Några timmar med symaskinen och Jonas häftpistol (med tryckluft) gjorde underverk!"