Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Anpassad sökningTill fotograf Helena Karjalainen

  RSS 2.0

48m2 Oscar Andersson sticker ut med snygg soffa

Du hittade Beckmans Designhögskola på Stockholm Furniture Fair . Oscar Andersson stack ut med en snygg soffa som nu även syns hos Malou von Sivers program Efter Tio. Soffan är tillverkad av rep som användes vid bergsbestigning. På mässan hade studenterna har formgivit möbler till en lägenhet på 48 kvadratmeter. Möbler för boendets olika rum och för varje individs behov. Hur kan man vrida på begreppet heminredning och göra det mer flexibelt, hållbart och personligt? Samtidigt hade sju studenter i Reklam och grafisk form årskurs 2 arbetat med att undersöka hur design kommuniceras och tolkat formstudenternas möbelkollektioner. Resultatet syns i koncept för film, foto, online-kommunikation och grafiskt material. Studenterna har också gemensamt arbetat med gestaltning av montern. Läs mer och se bilder och filmer på www.beckmans.se/48m2

EN

Beckmans College of Design / Stockholm Furniture Fair 2010. Twelve graduating designers have made furniture for a 48m² apartment. Visit the site to see the films and read more www.beckmans.se/48m2.


Före och efter snyggaste soffan av två sängar

Bloggen By the sea i Tostberga där hittar vi en fantastisk duktig tjej - som är kär i sin tandläkare. Dessutom är hon fenomenal på att fixa saker som en hörnsoffa av två 90-sängar. Nu har hon också fixat armstöd med förvaring. Bäddmadrasserna blir perfekta att gömma i armstöden och dessutom fungerar de bra som sidobord. - "Visserligen ser rummet inte längre lika luftigt ut, men det praktiska vinner i nuläget eftersom vi behöver ett kombinerat tv-rum och gästrum. Några timmar med symaskinen och Jonas häftpistol (med tryckluft) gjorde underverk!"


Före och Efter - sideboard får mönster

Har du en sideboard som är bortom allt hopp? Eller bara vill ha något lite annorlunda, då kan denna idé vara något för dig. Eclectica Miami driver en butik där hon även lär ut hur man fixar till sina loppisfynd. Denna sideboard tyckte jag var särskilt snygg. Putsa upp, schablon som du köper eller gör själv. lite målarfärg och en skönhet uppdagas.


Mina ljus som aldrig behöver vaktas

Vi hade turen att hamna på en rea som sålde LED-ljus från Philips, det vill säga ljus som ser ut som stearinljus i frostat glas. Vi är så otroligt nöjda med dem. Ljusen är uppladdningsbara LED-ljus men skapar verkligen en äkta och naturlig stämning. IMAGEO CandleLights har en varm glöd med ett stilla flimmer, men du slipper riskerna brandfara och hett stearin. Du behöver inte vakta dem och kan ha dem tända innan du somnar. Dessa blir perfekta i vårt fritidshus. Skaka för att slå på och av ljusen så enkelt är det. Du laddar dem i 10 timmar och de brinner i 20 timmar.

Foto Helena

Hotell Djupvik på Gotland

Nu måste jag ha ett inlägg med sommar, det går inte att komma ifrån. Nu gäller det att sprida värme omkring sig i etern - vintern har oss nordbor i ett järngrepp och vi skottar som aldrig förr, men det finns en sommar. Jörgen Axenmo och Maria de Flon driver hotell och restaurang Hotell Djupvik på gamla festplatsen i Djupvik i Eksta, på kanten ovanför hamnen och fiskeläget med Karlsöarna i blickfånget. Och det blev succé direkt.

Rätt detaljer

- Om ska det fungera måste det vara rätt detaljer. Det finns ställen som inte bär sig för att de har fel mosaik i poolen. Andra detaljer är specialtillverkade nyckelringar, och inte minst personalens kläder.
- De är designade av Karin Rodebjer, som också är här ifrån trakten, säger Maria de Flon.
Via Hela Gotland


Smarta stänkskydd från IKEA

IKEA är geniala, det vet jag sedan förut. Och nu finns en serie väggplattor för köket i en mängd färgställningar. Väggplattorna heter FASTBO och skyddar väggen mot smuts och gör det lätt att hålla rent. Plattan är vändbar; enfärgad på ena sidan, mönstrad på den andra för variation. Du fäster melanimskivan med listen FASTBO. Du kan kapa plattan till önskad storlek. Bredd: 60 cm, höjd: 50 cm och kostar bara 119:-


Arrangera lampor och seriekoppla

Ja då har jag börjat hänga lamporna i vårt fritidshus. Nu ska jag dra sladdarna som ska in i uttaget så de hänger lite snyggare. Tanken är att jag vill att ögat ska följa sladdarna och framhäva takhöjden. Lamporna är från Minh Inredning - denna geniala tjej som driver sin egen butik med etiska förtecken och har ett vackert sortiment. Textilsladdarna är från Frinab som har otrolig trevlig personal och service. Jag har seriekoplat lamorna i en sockerbit, därifrån drog jag en sladd som ska fästas i en kontakt. Fler bilder följer framöver i mina reportage om vårt fritidshus.


De femton mest inspirerande gröna bloggarna

Livsstilssajten LivingGreen.se har listat och betygsatt de femton mest inspirerande bloggarna och utnämnt en till "Årets mest inspirerande". Gemensamt för bloggarna är att de inspirerar läsaren till ett grönare liv genom en personlig stil och ett aktivt bloggande. Bloggar är en viktig inspirationskälla i många kvinnors vardag. 35% av Sveriges befolkning läser bloggar. Hela 5% bloggar själva. De flesta av dem är kvinnor.

Redaktionens favorit är trendig och samtidigt retro

-"Bloggaren Jessica på Vintageportalen har verkligen en känsla för stil och färg. Hon inspirerar oss till att leta efter loppisfynd och våga sätta på oss det vi hittar. Det är en romantisk känsla över bloggen och vi kan helt klart se Jessica som en av fruarna i MadMen. Att återanvända det redan producerade är ett underskattat grönt val." http://www.vintageportalen.se

Övriga 14 gröna bloggar:
http://www.reko-stil.com/
http://ekoblogg.blogg.se/
http://notbuying.blogspot.com/
http://tantekologisk.wordpress.com/
http://tantekologisk.wordpress.com/
http://www.vegofamiljen.blogspot.com/
http://ekofin.blogg.se/
http://loppisliv.blogspot.com/
http://tradkramaren.wordpress.com/
http://ecochic.blogg.se
http://nyfiken-gron.com/blogg/
http://rekobloggen.blogspot.com/
http://ielftetimmen.blogspot.com/


Tävla och Vinn sjöborrekorgarna från Wilma & Friends

TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD OCH VINNAREN ÄR LIVINGLIKELINDA

Wilma & Friends lottar ut ett set sjöborrekorgar som flätas för hand i Fillipinerna av palmblad från ”Buri-palmen” som har en viktig del i Filippinarnas hantverkstradition. Tillverkas enligt Fair Trade. Man är medlemmar i IFAT. Arbetarna har åtta timmars arbetsdag fem dagar i veckan. När det gäller hänsyn till miljön gör organisationen även periodvisa studier av producenternas produktionsprocesser och materialanvändning. En fair trade-revision görs årligen där hälso- och miljöskydd särskilt tas upp.

Storlek på korgarna, stor 30 cm hög, medium 26 cm hög, liten 20 cm hög. Vinstvärde 495kr. Tävlingen pågår t.o.m. 28/2 2010.


Peace and Trust hemma hos mig från Indiska

Visst känns våren långt borta? Meterhögt med snö och riktigt kallt. Så jag fuskar lite hemma, "du ska inte tro det blir sommar ifall inte nå´n sätter fart." Så nu hänger en rad med fjärilar och fåglar här hemma. Indiska har ett Peace Trust sortiment detta är till stöd, både ekonomiskt och kunskapsmässigt, för skola, yrkesskola, kvinnogrupp och studenthem för flickor. Verksamheter som skapat förutsättningar för utveckling.


Sköna lampnyheter från Globen

Sköna nyheter från Globen: Bordlampa Taklampa "Studio" gjord av vitlackad metall med paddlar som sitter tre och tre och skapar vackra skuggor.Taklampa "Daisy" gjord av utstansade vita blommor i plåt, fästa på vit metallstomme.Taklampa "Steel" i grålackad veckad metall. Transparent kabel med pinne och kachering i grålackad metall.Bordlampa "Havanna" av vitlackad rotting i "shabby chic-utförande". Öppningsbart tak för byte av lampa, går även att hänga.


Återvinning när den är som vackrast

Graypants skapar vackra lampor av bruna kartonger. Tre killar hittar varandra på en designutbildning och utväxlar idéer. Resultatet är otroligt snygga lampor. Följ bloggen här.


Så installerar du en mulltoa

Antingen läser du den aningen textrika manualen till mulltoan, eller så kikar du på mina bilder. Kanske har du också ett fritidshus där du ska installera denna lyx? Jag har längtat efter denna mulltoa, du ser varför på bilden längst ned. Vi har haft ett dass i fyra år och när snön samlas kniper jag hellre. Mulltoan är en investering - jag köpte min på Hemvaruhuset och då ingick hemleverans.

  1. Mulltoan har ett rör som ska ut genom väggen - så borra ett hål.
  2. Mulltoan har ett hål upptill, där ska du fästa ett rör.
  3. Trä räret genom hålet och fäst det på utsidan med spännband.
  4. Sedan ska du fästa ytterligare rör på utsidan,
  5. den med isolering och muff av nät högst upp.
  6. Sedan häller du i 2/3 av specialmullen rakt ned i toaletten.
  7. Sätt i kontakten - du hör hur fläkten sätter igång. Klart.


att installera en mulltoaatt installera en mulltoa


Vitmålade brädgolv och moderna lampor

Så snart man öppnat dörren känner man av de nuvarande ägarnas sinne för stil och finess. En känsla av ro sprider sig innanför dörrarna där allt är genomtänkt och genomfört med fingertoppskänsla. En hall med väl tilltagen längd och imponerade takhöjd som leder blickarna upp längs de vita väggarna och tillsammans med vitmålat originalbrädgolv skapar en trevlig och välkomnande känsla. Hallen har plats för avhängning och en inbyggd djup garderob. Se mer hos Alvhem.


RecyclingTube gör det lättare att återvinna lampor

RecyclingTube gör det lättare och roligare att återvinna gamla lampor. Häng RecyclingTube på väggen eller förvara den i städskåpet, fyll på med gamla lampor. De förvaras säkert och du slipper ha dem rullande på någon bänk. RecyclingTube är lätt att bära med sig och du kan till och med ta en sväng på stan på väg till återvinningsstationen – vilket gör forslandet av gamla lampor betydligt roligare!  RecyclingTube är en produkt från designduon Peter Erlandson och Jonna Solberg på Format.  Designbyrån Format som grundades 2005 har sin tyngdpunkt på grafisk form och jobbar enbart med svensk tillverkning. Du hittar fler produkter på www.format.se.


Röshults 2010 väcker design-begäret hos mig

Jag må vara en design-nörd, en som älskar genomtänkta och snygga produkter. Jag är en som andlöst kan betrakta föremål, arkitektur, hantverk och designföremål, medan min sambo gärna vill att vi går vidare. Jag är inte den som pluggar in designers namn och analyserar trender - utan mitt intresse är nog medfött. Nu har jag haft bloggen i några år och jag brukar inte strö omkring mig alltför många adjektiv - i onödan vill säga. Men Röshults har träffat mig rakt in i begärets nerv! Alla produkter är svensktillverkade med särskild omtanke för miljön. Man producerar, paketerar och distribuerar alla varor i Småland under ett och samma tak. På så vis minimeras transporter och onödig belastningen på miljön. Det är bra med närproducerat.

Jag har själv en grill från Röshults och nu har de tagit fram lock till BBQ-Grillarna, klockrent. Manhattan Cabinet - ett förvaringstorn som är enkelt att placera var som helt hemma, och du fyller den efter behov. Extra snyggt är betongfundamentet. En vedkorg måste vara lätt att bära, LOG är lätt att städa under och ha ett säreget formspråk. Sedan tillkommer hela serien med utomhusmöbler och snygga och smarta avlastningsbord till grillen. Nu finns det något att drömma om - för alla.


Anna Wand dekorerar väggarna med snygga stickers

Tyska Anna Wand har en webb-shop där man kan få mycket inspiration vad det gäller att pryda sina kala väggar hemma. Om du behöve lite färg så är Annas kollektion extra intressant - de flesta av dessa vinyl-stickers kan du även få i svart, grått och vitt. Om du blir sugen på att shoppa så får du vända dig till Anna och fråga efter leveransvillkoren till Sverige.


Inred med konst och skapa snygga lösningar

Inred med konst uppmanar Sköna Hem och visar snygga lösningar på hur du kan gruppera konst. Skapa färgteman, collage och personliga konstverk, lek med ramar och passepartout och matcha eller bryt av med inredningen. Här är tips och inspiration som ger favoriterna en fin plats i rampljuset.

Foto: Jan Bengtsson


Antoinette ny rumsavdelare från svenska Cate & Nelson

Antoinette är en möbel som kan dela rum utan att vara klumpig och som dessutom kan demonteras och förvaras staplad när den inte används. Cate & Nelson härifrån Eskilstuna har inspirerats av Marie-Antoinette  och kvinnliga fomer i sin formgivning. Den korsett liknande strukturen täcks av en halvtransparent mesh som hålls på plats av ett bälte som kan liknas vid en midja. Tack vare den halvgenomskinliga meshen är användaren inte helt isolerad från omvärlden utan kan välja att ta del av vad som händer runt omkring. Du hittar mer information och fler bilder på Antoinette genom att följa länkarna till vänster. Säljs via Blå Station.

EN
Antoinette is a combined room divider and seating. With Antoinette Cate & Nelson wanted to design a new kind of furniture that would easily adapt to contemporary architecture with open spaces.


Här bor vi - utsidan

I Eskilstuna finns en liten remsa bevarad från det gamla Eskilstuna. På denna remsa, egentligen en gata som heter Köpmangatan, är ovanligt nog de flesta husen hyreslägenheter, så även vårt. I vårt hus finns sex hushåll, den stora paviljongen tillhör en av lägenheterna. Huset var en gång i tiden ett hotell, från den tiden har vår lägenhet kvar vinkällaren. Lägenheten har innertak av breda ekbrädor som är vitmålade. I köket har vi en vit fungerande kakelugn. Egentligen ska det finnas fyra kakelugnar, men på 80-talet revs de. Till sist André Karjel är en duktig fotograf som har sin ataljé på Köpmangatan, det är han som tagit den stora bilden på huset. Besök gärna hans webbsida. De två nedre bilderna har jag tagit som visar på ganska maffiga istappar på huset just nu.

foto Andre Karjel
Foto André Karjel

Foto Helena Karjalainen


Pocket Wall av Maja Ganszyniec

Pocket Wall kallar Maja Ganszyniec sin idé om att klä in väggarna i elastiskt material som liknar tapet men rymmer hemligheter och förvaringsmöjligheter.

EN
Maja Ganszyniec created Pocket Wall. Look at the house as if it were a package: the room is like a package and the wallpaper is like wrapping paper. The project turns the purely decorative layer of wallpaper into storage.Dos Family visits Stockholmare

Bloggen Dos Family har besökt "Stockholmare" på landet: Jag hopas det går bra att läsa några rader på engelska direkt från bloggen -"Sophie and Patric the couple that people around here knew as “Stockholmarna” (=people from Sweden´s capitol city Stockholm). With an apartment in Stockholm they started looking for a summer house in the south part of Sweden. And ended up buying a 300 year old run -down house with dirt floor that was far from livable. For the following years they worked on it during vacations and in-between jobs. And when they had baby Iris they decided to skip the city for a while and live in the summerhouse full time.


Foto Dos Family


Vintagehanddukar blir påsgömmor

Wilma and Friends, en av mina stora favoriter har just nu gamla fina vintagehanddukar som en dam syr både påsgömmor och brödgömmor med förkärlek för brodyr. Tillverkningen sker i Sverige och påsarna broderas för hand.  Att förvara bröd i en handduk är väl känt hos bagare. Bröd i plastpåse blir snabbt svampigt. Bröd i papperspåse blir snabbt hårt. Bröd i en kökshanduk behåller sin krispiga yta och smakar färskt längre.


Gratis att hyra film hos Telia hela helgen

Njut av en helg fylld med kärlek. Lagom till alla hjärtans dag Nu bjuder Telia på kärleksfilm för hela slanten och hjälper dig sprida kärlek via kostnadsfria mms!

Hela helgen med start fredag 12/2 till och med söndag 14/2 kan du som har Telia Digital-tv frossa i filmer om kärlek. Allt i kategorin Alla Hjärtans dag i Videobutiken är fritt att titta på hur många gånger som helst. Hyr alla filmer i kategorin för 0 kr!

Inte nog med det! Telia bjuder också på fria mms på Alla Hjärtans dag. Alla Telias mobila kunder skickar mms för 0 kr/st söndagen den 14/2. Skicka till dom du älskar, dom du älskat och dom du kommer att älska.


Överraska med hjärtkrans i mossa

Överraska den du tycker om på Alla -hjärtans dag med en söt hjärtkrans i mossa – superenkel att göra du hittar instruktioner hos Allt i Hemmet. Du får även tips på hur du böjer galgen till ett hjärta!

 
Foto Allt i Hemmet

Turkosa, rosa och gula pappersfiskar som mobiler

Dame Belette skapar dessa mobiler likt fiskar hon säljer dem och du kan besöka hennes blogg samt webb-shop. Som barn fick jag ett silverhänge från Tunisien och den såg exakt ut så här i sin uppbyggnad. För mig är dessa mobiler en gnutta nostalgi.

Färger och mönster i köket ökar chansen för goda samtal

Foto Alvhem


Tips på hur du skapar en större matta

Ett enkelt och smart sätt att få små mattor att bli större är att sy ihop dem med nål och tråd. Extra snyggt blir det med avikande färg som i exemplet nedan. Vårens stora färg, återigen, är turkost så detta borde sätta fart på inspirationsknölarna - hoppas jag. Om du har egan bilder och tips så sänd dom gärna till mig.
Via Apartment Therapy.


Personliga ringar av dillonDesigns

dillonDesigns handlar om unika ringar, motiven är tecknade på smyckena, med tusch på akryl. dillonDesigns är ett kreativt samarbete mellan konstnären Jennifer Ackerman och hennes mamma Linda, som är smyckes designer. dD strävar efter att kombinera sina talanger för att skapa ovanlig, bärbardesign som hylla deras kärlek till naturen.

EN
dillonDesigns is a creative collaboration between artist Jennifer Ackerman and her mother Linda, a jewelry designer. dD strives to combine their two talents in creating unusual, wearable designs that celebrate their shared love of nature.


Sedan levde de lyckliga i alla sina dagar...

Dina Goldstein har fotat en serie som heter Fallen Princesses. Jag funderade på en ny titel: "Vad jag hade önskat att jag vetat när jag var 25 år". Cynisk realism verkar bäst beskriva Dina Goldsteins påträngande verklighet i hennes serie - The Fallen Princesses- som tar en närmare titt på sagor. Goldstein ersätter de "lyckliga" sluten med mer realistiskt resultat.Via inspire me now.

EN
Cynical realism seems to best describe Dina Goldstein's stark reality in her series - The Fallen Princesses - which takes a look at fairy tales striped of their happy endings.  Goldstein strips fairy tales of their 'happily ever after' ending replacing them with a realistic outcome and addresses current issues.


Morgondagens nya svenska designers på Möbelmässan 2010

Missa inte morgondagens kometer på designhimlen! Konstfack representeras av studenter från utbildningar inom textil, inredningsarkitektur och möbeldesign på Stockholm Furniture Fai. Marcel Granfelt Saavedra har designat ett läckert skåp som hon namngett till Morgonstund: - Jag ville ta vara på morgonstunden och placerade skuggorna i ett skåp, ett skåp att ständigt ha vid sin sida och drömma sig bort en kall vinterdag i februari.

Karolina Nyström har designat en svävande lampa som heter In between och beskriver den på engelska: - In between is a pendant floor lamp where the shape comes out of the in between spaces. Laser cut MDF circles is connected with transparent nylon thread. Johanna Landin har skapat en läcker lampa i textil: - The Braid Lamp is a reading light made of a textile braid and a supporting frame. By connecting it to the frame it works as an ordinary floor lamp. If you release it from the support it can be hanged or wrapped around things and brought wherever in the room you might need light. Du hittar alla på Stockholmsmässan i Älvsjö i helgen. Greenhouse. Monternr: V04:38.


Tävla och Vinn espressomaskinen A Modo Mio från Lavazza

TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD OCH VINNAREN BLEV YLVA!

Lavazza har producerat kaffe sedan 1895
. I höst lanserade Lavazza sin första espressomaskin för hemmabruk, A Modo Mio. A Modo Mio är en modern espressomaskin i italiensk design med mjölkskummare. Espressomaskinen är utrustad med ett slutet system och ergonomisk utformning vilket gör att den är smidig att använda och enkel att underhålla. Till A Modo Mio säljs tillhörande lufttäta kaffekapslar i fyra smaker. Kapslarnas lufttäthet gör att kaffet håller sig fräscht längre och de innehåller samma högkvalitativa kaffe som Lavazzas övriga blandningar. Lavazza A Modo Mio finns i två modeller; Extra och Premium. 

Tävlingsfråga
Vilka färger lanseras A Modo Mio Extra i? 
1. Svart, vit och silver
X. Svart och vit
2. Vit

Skicka dit svar till
tavla-room@live.se. Tävlingen avslutas på söndag den 14/1 2010

Pris - produkten finns i två modeller. Den version som lottas ut är modellen EXTRA som kostar 1 795 kr. Espressomaskinen inkluderar även totalt 40 kaffekapslar - 10 kapslar i 4 olika sorter.


IKEA lanserar textiler med manga-teckningar av Åsa Ekström
Åsa Ekström berättar på sin blogg:
-Nu i februari lanserar IKEA 'kollektion CHARLOTTA'; en serie tyger jag tog fram på temat Japan möter Skandinavien. Eller nåja - man kan säga att jag kom upp med en massa olika mönster som IKEA sen kunde jobba fritt med, så de färdiga produkterna är egentligen hälften min design, hälften deras.
Men hur coolt som helst att de kommer hänga uppe i varuhus över hela världen. Och i Japan! Vad ska alla riktiga manga-tecknare där säga? Om ni vill läsa om tygerna och designprocessen, kolla in den här länken

EN
Coming February IKEA will launch CHARLOTTA; a collection of fabrics IKEA asked Åsa Ekström to design on the theme Japan meets Scandinavia.  Already at the age of 13, Åsa Ekström decided to become a “mangaka”, a cartoonist inspired by the Japanese way of creating comic-strip drawings (manga).

Inredning till hemmet som som ger försmak av våren

Fint från Wasabi inredningsbutiken med mycket smak påslakan av 100% ekologisk bomull (med engelsk och dansk text på örngottet, svart bambupall, kudde, 60 x 60 cm fotoprint av en varg med grå baksida. Handgjord badtvål från Claus Porto coh vacker väska i orange. Väggtexter från VimsaDekor. Lysande Lampor- taklampa Newport och bordslampa Daytona som har en stomme i krom med vita trädetaljer. Skärm i chintz. Auro ljuslykta från Blomus. Vackert turkost kakel från Hemvaruhuset.


Gudrun Sjödén frossar i färger och mönster

Årets vårkollektion från Gudrun Sjödén är inspirerad av konstnärerna och naturen i Provence och är full av härliga mönstermixer i solrosgult och lavendelblått – det är nu varmt redan i Gudruns webbshop. Det är bara att frossa loss bland allt mönstrat, sobert enfärgat och alla detaljrika tillbehör. Allt som vanligt i vackraste material från naturen. Blocktryck från Indien har använts i produktionen.Bemz lanserar nu två nya mönster av designstjärnskottet Lisa Bengtsson

Bemz, företaget som gjort sig kända för sina skräddarsydda överdrag till Ikea-soffor, lanserar nu två nya mönster av designstjärnskottet Lisa Bengtsson - Baronessa och Sir Harald. Det drömska Baronessa, i färgställningarna rosa/blå och grön/brun för tankarna till blomstrande slottsparker och romantiska vårkänslor. Sir Harald å sin sida är en modern nostalgitripp, med inspiration från Lisas förfäder. Mönstrena trycks på Bemz eget 100% bomullstyg, och går att beställa som överdrag till ett stort antal Ikea-soffor och fåtöljer på www.bemz.com från och med tisdag 9 februari.

- Jag ser verkligen fram emot att samarbetet med Bemz. Jag gillar deras koncept och det ska bli spännande att se mina mönster i en ny kontext, säger Lisa Bengtsson. Efter sin examen på Berghs School of Communication 2007 startade hon Studio Lisa Bengtsson, och började lansera mönster i en rasande fart. 2008 blev hon bland annat utnämnd till "Årets stjärnskott" av Elle Interiör i tävlingen Elle Deco International Design Award.

Lesley Pennington, Bemz grundare och VD: - Lisa har en fantastisk förmåga att kommunicera genom färger, form och mönster. Vi kände att hennes historieberättande och sagolika mönster passade Bemz perfekt. Bemz har förutom Lisa Bengtsson och det pågående samarbetet med Marimekko även relanserat mönster från flera tongivande bildkonstnärer så som Stig Lindberg, Viola Gråsten och Göta Trägårdh.


Lambi anlitar den finske illustratören Emil Bertell

Lambi kommer ut med en helt ny designkollektion av toalett- och hushållspapper en limited collection , som är designad av den finske illustratören Emil Bertell: -Jag började skissa på grundval av tio drömmar. Jag arbetade först med bildkollage, och sedan använde jag en penna för att dra abstrakta beskrivningar av drömmar. Jag vill bevara en skiss-liknande aspekt i mitt arbete, det vill säga en verklig touch av en hand. Jag arbetade med motiv i ungefär tre månader.

Tävla och Vinn - vackert silverhalsband till Alla Hjärtans Dag

TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD och vinnaren blev YLVA.

Snart är det Alla Hjärtans Dag - har du hittat ett sätt att uppvakta din käraste? Skulle han bli glad över ett smycke? Funky Marie Design lottar ut ett snyggt silverhalsband med texten Forever. (Värde 679:-) Tävlingen pågår till och med den 7/2 2010.

Tävlingsfråga
Vilket smycke är din favorit hos Funky Marie Design?

Glöm inte att tipsa om tävlingen och bli gärna fan av Funky Marie Design på Facebook!


Industridesignprogrammet på Gotland designar Smart Belysning för medvetna

Tredjeårsstudenter från Design & Konstruktion/ Industridesignprogrammet vid Högskolan på Gotland har en utställning för att vi konsumenter ska bli mer energikonsumtionsmedvetna. Alla produkter går under temat Ljus: -”Att utveckla användningen av ljuskällor är det hela belysningsindustrin skriker efter just nu. I och med det nya förbuden mot glödlampor kan vi se att hela branschen är under utveckling. Vi vill vara en del av den utvecklingen!”


Högskolan på Gotland är en av få skolor med industridesign som inriktning som ställer ut på
Stockholm Furniture Fair den 9-13 februari på Stockholmsmässan i Älvsjö. Under temat ”Smart belysning” visar de sina produkter och konceptidéer som består av alltifrån lysande möbler och leksaker till armaturer och energibesparingslösningar. Kolla in på http://greenhouselight.wordpress.com/


Telias Trendrapport 2010 - jag blev ombedd att kommentera framtiden

I Telias Trendrapport 2010 konstateras det att vi kommunicerar lika mycket ”ansikte mot ansikte” som ”digitalt”. Det är det knapp tre procent som aldrig har en digital interaktion under en vanlig dag. Telia skriver: När det blivit ett normaltillstånd att ständigt vara uppkopplad, blir tillgängligheten inte bara ett sätt att kommunicera – den berättar också vem man är. 2010 års IT-fenomen stavas accessism och innebär bland annat att privatpersoners och företags identitet allt mer bestäms av hur pass upp-, ned- och ihopkopplade de är.

Telia berättar om hur viktiga tjejer är som konsumenter då de driver den tekniska utvecklingen framåt för att de använder tekniken i större utsträckning. De ser användarnyttja oavsett om det är privat eller via företaget.

Jag som tjej och bloggare blev ombedd att kommentera framtiden och jag ser fram emot att få hem rapporten, bland annat så ser jag ett kommande behov av icke accesism: Idag kan jag verka som en ytterlighet för vissa med min ständiga närvaro på internet, men jag tror att alla kommer bli mer närvarande på internet i framtiden. Men med ökad närvaro på nätet blir det nog också extra viktigt att ha möjlighet att kunna stänga av omvärlden när man så önskar” Frida på Tendenser finns också representerad.


TeliaSonera har utfört en undersökning på privatpersoner och företag i Sverige, Finland, Norge, Danmark, Kazakstan och Litauen. Totalt intervjuades 10 728 personer.

RSS 2.0