Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Anpassad sökningTill fotograf Helena Karjalainen

  RSS 2.0

Tävla och vinn design köksblandare

TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD VINNARE HÅLLER PÅ ATT UTSES


Årets sista tävling på ROOM and serve
Tävla med Hemvaruhuset.se till Nyår, vinn  en design köksblandare från Tapwell
Tapwell, modell DOM 184 Krom värde ca 4500:-

TÄVLINGSREGLER

För att delta i tävlingen så går du in på Hemvaruhusets facebooksida och skriver ett svar i ”Tävlingsinlägg”, (http://www.facebook.com/Hemvaruhuset.se)

Tävlingsfrågan lyder
”Vilken är din favoritprodukt hos Hemvaruhuset.se?”

Tävlingen pågår t.o.m. onsdagen den 5/1 2011. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren. Du kan inte lämna svar här på bloggen.

tävla


Duka till nyår

Rena träytor på bordet är en bra bas om du inte har en stor duk som passar. Tygservetter förhöjer dukningen och är nästan ett måste. Varför inte dekorera bordet med frukt och grönsaker i stället för bara blommor. Det är mer oväntat, och blir dessutom billigare. Höga dekorationer ser pampiga ut om du är ute efter ett sådant uttryck så använd höga ljusstakar, tårtfat på fot eller kakfat i flera våningar. Servettringen är bordets smycke.  Ett vanligt snöre och ett färskt blad blir jättefint. Eller lite ståltråd och pärlor som man böjer till snabbt. Glöm inte ljussättningen, tårtpapper på ljusslingan kanske?
Bilder från: HD, Lokal54, The art of doing stuff,


Robinson är slut men The Piha Café finns kvar

Robinson är slut men på Nya Zeelands mest kända surfing strand, 40 km från staden Auckland, finns The Piha Café som är en super-rustikt café. Det ägnas ägnas stort intresse åt detaljerna på caféet och det finns ett designteam bakom detta -  Material Creative. Fiket har fått behålla så mycket som möjligt av karaktären  från fastighetens tidigare liv som var ett lokalt postkontor. Se mer av detta på We Heart.
Sandra Lindner skapar de sköraste uttrycken inom belysning

Sandra Lindner's Verform Armatur är poetiska och organiska som ger ett mjukt och stämningsfullt ljus. Du hittar den hos Slowfashionhouse. Sandra är industridesigner och du hittar hennes webbplats här.

Sara Lindner

Danska Bolig Battle - vill du höra vännernas åsikt om ditt hem?

Ett TV-program som är populärt och handlar om inredning är Bolig Battle på danska kanal 4.  Vad tycker dina vänner egentligen om ditt hem? I varje program så får tre vänner möjligheten att ge sin ärliga åsikt om vännernas hem. Och med 25.000 kronor och tre inredare så är programmet i full gång med makeovers, skratt och lite hjälp på vägen.Industri vintage och kittlande klenoder

Dusty Deco frågar och uppmanar: Begränsad budget leder till ökad kreativitet? "

Hur svenskt lagom det än kan låta, tror vi på den devisen. Så vi gav upp tanken på att hitta en övergiven fabrikslokal mitt i Stockholm och renoverade upp ett garage längst ut på gärdet.  Vi säljer, köper, hyr ut möbler och inredningsprylar. Inredning – Home styling har blivit ett begrepp i Sverige och det finns idag väldigt många som sysslar med just detta fenomen."

Slutkunden har idag bättre koll än någonsin på inredning och nästan kräver att ett hem eller kontor har någon design klassiker.Den medvetne svensken har tröttnat på minimalism och limegröna ryamattor.

Vitt möter orientaliskt

Önskar Dig en God Jul med detta vackra inlägg.
Allt Gott både före själen och för magen.

Helena


Brandts Indoor
har en underbar butik i Odense. Brandt erbjuder ett urval av danska och utländska böcker. I urvalet ingår Viggo Mortensens fotoböcker. Med en ny look öppnar Brandts Indoor upp sin butik. Fabriksmiljön är genomgående i designen, och med den ruffa industrikänslan släpper stora fönster in ljus, och väggarna pryds av svartvita fotografier. [via]
Photo Diana Lovring


Emelies keramik

Emelie Johansson broderar i sin keramik: "Jag driver nu keramikverkstan MUD med fina vänner, välkommen på besök. I bloggen visar jag inspiration, tankar och foton och lite blandat däremellan." Visst är lampskärmen med broderier skön? Extra kul om man kan brodera i sina egna färger.Bröllop i fjällen med snö i mängder

Om du älskar att åka skidor och kanske haft dina bästa stunder i livet i fjällen så kanske ett bröllop i fjällen skulle passa dig? Ett specialdesignat liftkort för er och era bröllopsgäster, kaffemugg med en egen hållare så ni inte bränner fingrarna. Hos Martha Stewart Weddings så hittar du mycket bilder och inspiration för alla typer av bröllop.Skört julpyssel

Fint julpyssel från Boligliv, om du vill göra detta på egen hand så kan du titta på instruktionerna här. Klockor i ull och klockor i papper, så mycket enklare kan det nästan inte bli?Fint från Papermash

Många av produkterna från Papermash kommer från fristående formgivare som specialiserat sig på hantverkstekniker. Varorna har köpts in från USA, Japan, Korea och Storbritannien och har valts ut för att de är unika. Finns det sådana här unika online-butiker i Sverige?

http://www.papermash.co.uk/


IN HAUS press

IN HAUS press skapar de mest omsorgfulla saker inom papperstryck. Den där speciella känslan som får det att kännas unikt och tilltalande för "bara mig" är IN HAUS press skickliga på.

inhauspressinhauspress


Vitt som snö hemma

sandra alaskensandra alaskensandra alaskensandra alasken
Foto Sandra Alasken

Svart, vitt och trä hos Bailey Doesn't Bark

http://www.baileydoesntbark.com/
http://www.baileydoesntbark.com/
Bailey Doesn't Bark har de där detaljerna som har lite mer tanke bakom sig.

Factory 20 industrialism och inredning

Factory 20 har den perfekta patinan på inredningen. Jag är svag för detta vintage industriella och art deco känslan. Factory 20 anser sig vara en "tvärvetenskaplig konst" och är ett designkollektiv i N.Y. som strävar efter att motsvara behoven hos konsumenter som anser sig vara "ickelinjära" (dvs mainstream). Factory 20 vill att vi ska upptäcka ett värde i konsthantverk och möbler från 1900-talet. Genom att ta tillvara saker andra inte vill ha och ge föremålen nya användningsområden i ovanliga kombinationer samt följa modernistiska lärosatser så är de övertygade om att de kan ge dig det oväntade och det oförglömliga.

factory 20
factory 20factory 20
Factory 20 är en tvärvetenskaplig konst


Egna ljuslyktor - bara att skriva ut

Emma Jeffs bjuder på eget mönster och instruktioner på hur du gör egna ljuslyktor, ladda hem eller skriv ut här. Besök Emmas online butik där du hittar fina insynskydd i foorm av vinyl du enkelt fäster på fönster.

DIY

Liljeholmens + Petra Börner

För hösten 2010 har Liljeholmens samarbetat med illustratören och formgivaren Petra Börner och tagit fram en ny förpackning i begränsad upplaga. Petra är baserad i London sedan 1984 och i hennes långa kundlista syns namn som Cacharel, Louis Vuitton och Vogue. Omgivna av ett silkespapper ligger 12 stycken extra långa vita kronljus i en ask med illustrationer signerade Petra Börner. En perfekt gå-bort-present i jul.

petra börner
http://www.liljeholmens.se/


Tävla om boken "Blomstrande ideér" från Blomsterverkstaden

TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD OCH VINNAREN blev Ingrid J

Tävla om boken "Blomstrande idéer" från
Blomsterverkstaden. Jag har valt ut några juliga pysselbilder från den, och här kan du även förhandstitta i boken. Steg för steg lär du dig att binda buketter av vårens första späda blommor eller göra unika kransar och arrangemang till jul. Här finns massor av inspirerande idéer och man kan använda allt från mossa till fallfrukt och verkligen ta vara på varje årstid. (Du kan köpa boken hos bokförlaget Semic för 180:-)


Tävlingsfråga
1. Vem skulle du ge boken till?
2. Vem har skrivit boken?

Tävlingen pågår t.o.m. den 20 december. Vinnaren utses av Blomsterverkstaden.


Ta del av mina tips i Eskilstuna via Fastighetsbyrån

Visningsplaneraren är ett redskap för alla som letar bostad. Vid varje objektsbeskrivning på Fastighetsbyrån så finns en länk till Visningsplaneraren.  Genom att lägga till de bostäder du är intresserad av att titta på,  får du en överskådlig bild med: datum, klockslag, adress och karta. Om du vill använda visningsplaneraren till annat än bostadsvisningar går det även att använda verktyget manuellt.

Du kan titta på mina tips i Visningsplaneraren tips på shopping, matställen och sköna fikastunder i Eskilstuna. Så när du ändå är ute och åker en sväng så kan du göra det till en mysig tur.


Tavlor som dämpar ljud

Desenio AB skrev till mig och berättade att de är ett nystartat företag som utvecklat ett koncept med ljuddämpande tavlor. Jag måste då fråga hur fungerar ? Jo, berättar Martin Blomqvist, våra tavlor har en duk med en vävning för att låta ljud passera igenom, för att sedan absorberas i bakomliggande glasfiberull. Glasfiberullen ger maximal ljuddämpning. Våra enfärgade tavlor är täckta med ett linnetyg som ger en vacker yta samtidigt som det släpper igenom ljudvågorna till ullen.

I hem och utrymmen där det inte vistas många personer kan man placera tavlor där de passar bäst rent estetiskt. Det viktigaste är att placera så mycket ljudabsorberade tavlor och andra ljudabsorberande material som möjligt i rummet. De rum som ofta behöver extra ljuddämpning är vardagsrummet, köket och tv-rummet. Titta in på Desenio och se alla ljudabsorberande tavlor.

Desenio AB  Desenio AB
ljuddämpande tavlor
Foto: desenio AB

Tävla om valfri Eldkorg!

Tävlingen är avslutad Hemvaruhuset meddelar vem vinnaren är på Facebook-sidan.

Tävla med Hemvaruhuset om en eldkorg lagom till vintern, du kan välja mellan två modeller från Röshults. Två vinnare utses!

Röshults Urban är en eldkorg med enkla raka öppningar som omsluter hörnen och sprider ljuset av elden likt ett hus i mörker. Röshults Eldkorg Original sprider mysigt ljus och skön värme för både kropp och själ och har ett klassiskt formspråk.

Tävlingsregler

(Förutsätter att du är med i Facebook)

1.       Välj "Gilla" Hemvaruhuset på Facebook. Klicka här för att komma till sidan.

2.       På Facebook-sidan skriver du vilken modell av eldkorgarna du vill vinna och varför.

Hemvaruhuset meddelar vem vinnaren är på Facebook-sidan. Tävlingen pågår till och med 13 december 2010.

vinn en eldkorg


Byggfabrikens katalog nr 7

Hela 72 sidor originaldetaljer för renovering och restaurering av äldre byggnader och interiörer, samt utvald inredning i originalstil. Byggfabriken har förutom alla specialprodukter, allt från t.ex. klassiskt elmaterial i bakelit till oglaserad klinker för mönsterläggning, dörr- och fönsterbeslag och traditionell ytbehandling som linoljefärg och såpa, innehåller katalogen tips och råd om användning och berättar om stilhistoriska epoker från 1800-tal till funkis.  Bläddra i katalogen här!

Byggfabrikens nya katalog, nr 7 i ordningen sedan starten 1998, är här. Byggfabrikens nya katalog, nr 7 i ordningen sedan starten 1998, är här.


Inspiration från Livet hemma

livet hemma
http://livethemma.ikea.se/inspirationhttp://livethemma.ikea.se/inspirationhttp://livethemma.ikea.se/inspiration
livet hemma
livet hemmalivet hemma
Foton Livet Hemma


Carolina Linné keramiker med känsla för LED

Jag vill se mer av Carolina Linné, om detta är hennes examensprojekt - hur underbar blir inte då framtiden i hennes sällskap?  Carolina Linné har sin keramikverkstad i Manufaktursmedjan. Du hittar fler bilder och mer information på hennes egna hemsida www.carolinalinne.seFrom Hällnäs and back


Vinn presentkort hos Darling Things

TÄVLINGEN AVSLUTAD VINNARE blev Caroline L.

Underbara Darling Things lottar ut ett presenkort på 400 kronor att handla för i online butiken. 

Tävlingsfrågan
Vad skulle du handla för något med presenkortet på Darling Things?
(Svaret lämnar du under Kommentarer)


Tävlingen pågår t.o.m. 17 december. Darling Things utser vinnaren och levererar vinsten. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren.

tävla

Yllefilten tjänar som förebild åt Log Cabin

Mer hemvävt, mer rustikt och slitet, looken erövrar nu även lamporna. Log Cabin Pendant går att köpa hos Anthropologie. Om du tänker på en yllefilt när du ser lampan så får du samma bild som jag.

Log Cabin lampa av yllefilten

Julklappstips 2: Julkort från Stockholms stadsmission

En gammal jultradition är att tusentals människor firar jul i hemlöshet. De här korten från hjälper oss att bryta den traditionen. På webben säljs julkorten i 10-pack med en blandning av de tre motiv på bilderna ovan. Julkorten säljs även styckvis i second handbutiker. Korten kostar då 15 kr/st. Företag kan köpa julkorten med egen logotyp och julhälsning på. Besök Stockholms Stadsmission.

Stockholm Stadsmission

25% rabatt hos Lekfull Design inför jul

Det är alltid roligt att kunna erbjuda rabatter inför julen - nu får du som läser min blogg hela 25% rabatt hos Lekfull Design uppge bara rabattkod: "room" när du beställer. Vad hittar man på till barnen i julklapp, eller de där vuxna som har barnasinnet kvar? Jag gjorde ett ihop plock på sköna saker hos Lekfull Design. Resväska för de minsta, lampor som låter fantasin leka med massor av detaljer, de gigantiska hararna och mycket mer. Du hittar även fina smycken och färgglada sjalar för de vuxna.

lekfull design
Rabattkod: room
Caroline af Ugglas mitt i det sköna.


Mykea skapa din egen stil på IKEA-möbeln

Bemz, Parts of Sweden och Grippiks kan alla erbjuda olika sätt att lägga till en personlig touch på IKEA-möbler, men Mykea tar det ett steg ytterligare. Förutom att erbjuda självhäftande vinyl i en mängd olika utföranden, så har företaget även låtit och låter kunder ladda upp sina favoritbilder. Priset för en vinylbild för en Malm- byrå, är 25 euro. Skapa din egen design med dina egna bilder.

http://www.thisismykea.com/custom/
http://www.thisismykea.com/custom/
Några av de designmotiv du kan välja.


Årets Julshop - vald av Sveriges Inredningsbloggare

Nu har vi valt Årets Julshop - klar vinnare blev Rädda Barnens shop - Design för Barnens rättigheter. Några av Sveriges mest framstående formgivare har gjort produkter för ditt hem. I flera fall är det specialutgåvor endast för Rädda Barnen. När du köper en av dessa designprodukter bidrar du till Rädda Barnens kamp för barns rättigheter. En vacker sak för ditt hem blir en god handling för barn. En god sak för fler än mottagaren av din julklapp.

sveriges inredningsbloggare
Detta är min egna utvalda favorit bland sakerna Hook hanger - en modern herrbetjänt för förvaring av dina kläder, accessoarer, bälten, slipsar och samtidigt en stilfull förvaring av smycken. Exklusivt framtagen i svart för Rädda Barnen.

Några av bloggarna:
Fröken Kumlin-metrobloggen
Levaleende
Flex inredning
Henrick´s tankegångar
Inredningswåågen
Inspirera mera
Room by sofie
Its a house
Hemmariket
Husligheter
tinaminastina
AnnaLenasHem

Julklappstips: Djurens Rätts kalender 2011

Nu är Djurens Rätts kalender för 2011 här. Sveriges musikelit ställer för andra året i rad upp för djurens rättigheter. Artisterna i den nya kalendern är Marie Picasso, Britta Persson, Adam Tensta, Marina Schiptjenko, Patrik Arve, Linda Sundblad, Caroline af Ugglas, Dennis Lyxzén, September, Khoma, Regina Lund och Thomas di Leva

Överskottet av försäljningen av kalendern går till Djurens Rätts arbete för djuren. Månad för månad berättar de olika artisterna om sina favoritdjur och vilka djurfrågor som ligger dem varmast om hjärtat. Köp den här.

petra marklund
di leva


RSS 2.0