Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Anpassad sökningTill fotograf Helena Karjalainen

  RSS 2.0

Återanvända broderier som Frédérique Morell

Frédérique Morell har en stor produktion av återanvändning av gamla gobelänger och broderier. När hennes mormor gick bort, så hamnade hennes handarbete hamnade i papperskorgen. Senare började hon nu som fransk universitetslärare att samla in och återvinna gamla handarbeten. Värdet av Morells projekt handlar mycket om respekt och stimulans.  Hemmafruars "hantverk förvandlas till designerobjekt. Varje broderi kan berätta en individuell historia om ett liv, om en person och gör Morells arbete vid värdefullt.

Vinn fina textilburkar från svenska Camp Cirrus

TÄVLINGEN ÄR NU AVSLUTAD vinnaren blev Karin T

Nu kan du vinna fina textilburkar från Camp Cirrus ett nytt svenskt designföretag
med ett stort hjärta som drivs av nyfikenhet och ett genuint intresse för människor och våra omgivningar. Camp Cirrus har rötter i den skandinaviska designtraditionen men inspirationen kommer från hela världen. 

Tävlingsfråga
Hur många olika produkter med HUS på finns det i Camp Cirrus kollektion?

Tävlingen pågår till och med 6 maj 2010 Vinnaren utses av CampCirrus som levererar varan till dig.


Underbara lampor i papier mache

Sophie Mouton-Perrat är en begåvad fransk konstnär som njuter av friheten att arbeta med papier mache, hennes skapelser är graciösa, vackra och poetiska. Sedan 2008 har Sophie samarbetat med Frederic Guibrunet , en ung konstnär som specialiserat sig på tillverkning av papper. För att skapa skräddarsydda belysning för produkten linjen (LUMIGrane).


Via Interior Design/Foto Eric Laignel

Saffron Marigold - långsamma textiler i rörelse

Jag fick ett sådant ljuvligt mejl från Archana Sarwate på Saffron Marigold företaget där textilier skapas med tanke på att skydda traditionella hantverk och ser till människans inverkan på produktion snarare än massproduktion. Saffran Marigold har förbundit sig till rörelsen för rättvis handel och återupplivandet av konsthantverk i Indien. Archana berättade hur Anisha Ghosh grundaren av företaget är konstnär och designer, som efter att ha rest mycket i Indien forskat i olika traditionella handgjorda textilier. Filosofin i företaget är "långsamma kläder i rörelse". Ett fotoalbum online tar dig genom en visuell resa i blocktryckarkonsten.


Vinn fyra svarta krukor från hemdeco.se

TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD!
Vinnaren blev evamar


Hemdeco.se är en heminredningsbutik
 med inredning som är funktionella, väl anpassade till dagens trender och som håller hög kvalitet. Nu har du chansen att vinna fyra riktigt snygga krukor till dina vårfönster! Storlek: D 13 x H 13 cm.

Tävlingsfråga
Vilken är din favoritprodukt hos hemdeco.se?

En extra vinstchans får du om du länkar till din favoritprodukt från din blogg.  Om du inte har en blogg så går det bra att länka från Facebook eller Twitter. Vinnaren utses av hemdeco.se som även levererar vinsten. Tävlingen pågår t.o.m. den 2 maj 2010.


MayaLee fotar hemma hos NataljaOblanska

En av de roligaste sakerna jag vet är att fota andras hem,berättar MayaLee. Det är så kul att se hur de har löst problem och hittat på idéer som passar just där, just i deras lilla hörn. Det är också intressant att se hur en människas intresse återspeglar sig i inredningen. Som hemma hos Camilla som har bloggen NataljaOblonskaja. Camilla har ett stort intresse för historia och det syns i de flesta vrår hemma i det gamla församlingshemmet. Så här beskriver hon sin egen inredningsstil: ”Vitt möter svart, barockt o svulstigt mot rustikt o blommigt, rörigt cottagegarden mot raka linjer.”


[© Lotta Adolfsson, MayaLee Photography]


Trevlig helg, glöm inte att så ett frö

Jag har köpt frön och odlar blomsterkrasse i min äggkartong, en perekt odlingsplats med lite plast runtom. Blomsterkrassen ska planteras ut på landet i maj månad, men innan ska fröna ligga i vatten i ett dygn och sedan petas ned i jorden. Det tog cirka en vecka innan de första skotten tittade fram.  Du kan även äta krasse läser jag: krassen används främst färsk men också inlagd och torkad. Blommorna har en "pepprig" smak och är lite mildare än bladen. Späda skott, blad, blommor och knoppar används färska till sallader och råkost eller som smörgåspålägg. Inlagda knoppar används som kapris. Örtmedicin: Stimulerar aptiten och matsmältningen. Bra vid infektioner i luftrören och urinvägarna. Läs mer om örtmedicin på Kooperativ Valborg.


Odla i din bok - Manga Farming

Då och då kan man tydligen ta sin bok och hålla den blöt så växer fröna som man lagt mellan bladen till små skott. JJag vet inte om jag skulle fullfölja konceptet, men jag tycker att bilderna ä vackra och idén värd att lyftas på bloggen se -  Underfundig installation av Koshi Kawachi.


Hemma hos Johanna Sandberg på Hops Shop

Johanna Sandberg driver en av Hop-shops mest populära webbshoppar. Johanna är en riktig samlare och frekvent loppis-besökare. Hon gör fantastiskt vackra retroklänningar, necessärer och väskor av sina fynd.  Här nedan öppnar Johanna upp sitt hem för oss nyfikna.


Design till bra pris hos Möbelvärlden

Design för mig är att vara unik i någon mån, det ska var avärt att lägga lite mer pengar. Jag snubblade över butiken Möbelvärlden har några sådana produkter, till bra priser. Himiko är taklampan som är inspirerad och döpt efter en mystisk japansk prinssessa. Himiko finns i 7 olika färger där den svarta och vita inte släpper igenom något ljus genom plasten, men de ger ett fint ljus mellan "vingarna" (745 kr). Ljusstaken Derish är en nydanande ljusstake. Den har tre ljushållare som står på en magnetisk platta och vilka du kan flytta runt precis som du vill (540 kr).

Ge bort årets små skördar, eller skott

I vackra paket ger The New Domestic bort blommornas skott och egen skörd till vänner och bekanta. En underbar idé för alla oss som älskar trädgård och blommor. Med plastfickor eller lite grövre kartong och etiketter som du enkelt gör med skrivaren så har du fått en personlig värdinnegåva att ge bort.


Sparrow Key Ring håller nycklarna på plats

Stilren och söt fågel som fungerar som nyckelring, med medföljande holk att sätta upp på väggen hittar du hos Barnvänligt.se. När du kommer hem flyger även fågeln in i sitt bo, med dina nycklar. Fågeln är även en visselpipa. Perfekt för barnens cykelnycklar eller hemnycklar, så att de alltid vet var de ska hänga dem. Även perfekt för oss vuxna som har en tendens att lägga nycklarna lite var stans.

Vinn en svart lykta i bambu från WasabiHome

TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD
Vinnaren blev Åse på bloggen Interiörguiden.

Så där alldeles lagom till våren och de första kvällarna när man kan sitta utomhus med en eller två fleeceplädar om sig så lottar WasabiHome ut en vacker lykta i bambu och glas.

Tävlingsfråga
Vilken av Nyheterna är din favoritprodukt hos WasabiHome?

Tävlingen pågår t.o.m. den 25/4.
Vinnaren väljs av WasabiHome som även levererar vinsten till vinnaren. Vinstvärdet är 439:-


Skillinge Mölla det mest personliga boendet

1944 togs vingarna av, under ett halvsekel gick möllan långsamt mot sin undergång. Den var fallfärdig och troddes vara bortom räddning. Men det välkända konstnärsparet grep sig verket an och inledde en återuppbyggnad och restaurering som skulle ta flera år i anspråk. Ömsint och genomgripande. Sten för sten. Bräda för bräda. Spik för spik. Sedan dess har den tjänat som både bostad, ateljé och galleri. De många Buddhafigurerna tycks vänligt blicka mot en. De utstrålar frid och bidrar till den rofyllda stämning som
råder innanför. Pris 3.600.000:- eller bästa bud hos Uppvik & Döttrar.Camp Cirrus färgglad kollektion från Sverige

Det är dags att lära känna Camp Cirrus - ett nytt svenskt designföretag. Camp Cirrus gör accessoarer för hemmet och de som lever där. Produkterna tilltalar den som vill sätta lite extra färg på sin vardag.  - "Och vi tror att vackra och praktiska saker faktiskt gör oss alla lite gladare. Vi lägger stor omsorg vid detaljerna – det är till exempel därför våra kuddar och väskor är handtryckta. Det är också en av anledningarna till att vi producerar allting i Sverige. Vi kommer att utöka sortimentet kontinuerligt och på hemsidan finns nu Camp Cirrus allra första kollektion. Vi hoppas att ni gillar produkterna lika mycket som vi!"


PeopleTowels är ett grönt alternativ

PeopleTowels är ett grönt alternativ till pappershanddukar till pappershanddukar. Snabbtorkande, återanvändbara personliga handdukar är tillverkade av lätta, 100% ekologisk, rättvisemärkt bomull. PeopleTowels kommer i olika inspirerat mönster, tryckt med miljövänliga färger, för att tilltala olika smaker och stilar.  PeopleTowels är tillräckligt små för att bäras och tyget är absorberande men torkar snabbt.


Måla din egen tavla enkelt

The New Domestics visar hur du enkelt "målar" din egen tavla. Byt ut färgerna och maskeringstejpen så att tavlan matchar ditt hem. Här gjordes en skiss i Illustrator först, men du kan lika gärna skissa på ett papper. Gör som skaparna här - måla stort. Be färhandeln sänna en duk i önskad storlek.


Medvetenhet kring energi med Power Aware Cord

Grenuttag används dagligen i de flesta hem som ett sätt att "transportera" energi till de produkter vi använder varje dag. "Power-Aware Cord" är en ny utformning för elektrisk grenuttag där sladden är utformad för att visualisera energi snarare än att dölja det. Den nuvarande användningen av el är representerat genom glödande pulser, flöde och ljusintensitet. Att uttrycka förekomsten av energi genom ljus kan inspirera människor att utforska och reflektera över energiförbrukningen av elektriska apparater i hemmet. Skapat av Anton Gustafsson och Magnus Gyllenswärd. Glöm inte att jämföra ditt elpris på www.elpriskollen.se, en statlig oberoende jämförelsesida.


Inredning som är hett just nu

Mycket vitt, lite svart och en och annan färgklick. Detaljer som bokstäver och grafiska illustrationer - är hett, du hittar stilen nästan överallt. Dessutom får det gärna vara skavt, loppis och egna små konstverk inblandat i hemmet. Jag tror och hoppas att vi blir mer och mer vågade och personliga.


Bilder från Taverne Agency, Holtum och Studio Ilse.


Om jag fick välja - Norrgaveln

Norrgavels möbler hör ihop med varandra.Jag är svag för Norrgaveln, formspråket där detaljerna är vackra och framträdande. Alla mått är anpassade efter funktion. Istället för att se möbler som fristående delar i ett rum brukar Norrgaveln tala om att bygga rum. Med möblernas hjälp kan du förstärka eller förminska ett rums egenskaper. "Lika enkelt kan du skapa intimitet utan att överlasta rummet. Ett pelarbord tillsammans med en matta centrerar uppmärksamheten och ett bord tillsammans med en spegel ger riktning och dignitet åt rummet."


En årskalender med årets viktigaste dagar

Miriam Bereson är ett företag som ägnar sig åt skapande av grafiska och moderna produkter för hemmet. "De produkter vi skapar utvecklas huvudsakligen genom det sätt vi lever våra liv." Ett av dessa produkter är årskalendern som är så snygg att den platsar som affisch eller som en snygg dekoration. Jag gillar att den är så överskådlig.


Hemma hos Bloesem Kids

Jag gillar stilen i ett av de många Knock-Knock reportage hos bloggaren Bloesem Kids. Här gör man hemma hos besök och många fina hem har öppnat dörrarna för teamet. Det kan vara värt att kika in på bloggen och upptäcka en hel värld av hem.


Gamla hederliga plastgolv blir snygga vinylgolv

Vinylgolv nu för tiden är vackra, mjuka och slitstarka, tysta att gå på, lätta att städa och sköta, prisvärda och lätta att lägga. När du vill ta ut svängarna ordentligt så kan du kanske välja ett golv ur Tarkett Urban Graphic kollektion. Här ser du bara ett litet urval av allt som finns jus hos Tarkett. Titta gärna på www.tarkett.se efter fler varianter. Min favorit blev den svartblommiga och den skulle jag gärna använda i ett gästrum, badrum eller en hall kanske?


Nytt hemma med inredning från Designtorget

Den förra hyresgästen eller hyresvärden har monterat en märklig elsaldd i vår hall. Den är för kort för att fästas längst med lister och tak, den hänger lite stelt och snett.  Istället för att ropa efter fastighetsskötaren, som måste kolla med områdesansvarige som måste kalla hit en elektriker så tänkte jag köpa detta paket från Designtorget. En dekorativ sladdhållare som visar upp sladden istället för att dölja den. Innehåller 12 st blad och en fågel. Passar till sladdar som är 4 eller 8 mm breda. Pris? 95 pix.


Så rätt på Söder i Eskilstuna

Det finns ett rymligt parhus från 1920-talet i attraktiva kvarter på Söder här i Eskilstuna
Varsamt renoverat och det innebär att det är skonsamt mot miljön. Huset har mycket gamla detaljer bevarade. Jag uppskattar verkligen inredningen och tänket bakom huset, så rätt i tiden. Men en fin planlösning med stort kök och sällskapsdel med två rum i fil på bottenvåningen. Tre sovrum, balkong och badrum på övervåningen. Hel källarvåning med tvättavdelning och goda förrådsutrymmen. Via Hemnet.
 

Foto Länsförsäkringar


Colleen Baran skapar personlig ring med stämpel

Djärva och subtila och modig kärleksförklaringar lämnas kvar på sängkanten, eller som anteckningar längst ned i ett brev eller som ett minne på din kärestas handled, över hjärtan, längst en nacke, små spår av kärlek lämnas kvar. Beställs på Etsy hos Colleen Baran.


Kika in hos de bästa inredningsbloggarna!

Allt i Hemmet har ett reportage om ett gäng inredningsbloggare och deras hem, tidningen damp ned i brevlådan utan förvarning. Extra kul är det så klart att redaktionen uppskattade mitt hem och min blogg, sådant värmer alltid när man som många andra bloggare lägger ned massor med tid på bloggandet. Allt i Hemmets redaktion verkar vara duktiga på sociala medier och verkar förstå exempelvis bloggarnas värde, de har järnkoll på vilka bloggare som visat sina hem och det visas en mångfald av hem och stilar i det nya numret.

De som också florerade i artikeln är dessa fina hem och bloggar: Pink Friday, En vilsen loppa, Fridas Fina, Henricks Tankar, Vita Ranunkler, Husligheter, Helt enkelt hos mig, Fixa o Dona, Karin Lindström, Inredningsbloggen och Caisa K.


Fondtapet från Byracka Design


Odlingsbänk från Hasselfors Garden

Vilken intensiv helg det har varit på landet i helgen
Vi arbetar på i fritidshuset, golv, trappoa och montera det sista av köket. I helgen var också vår vän Pär över,  tillsammans med min man la de ett klickgolv från IKEA som heter TUNDRA och liknar såpaskurat brädgolv, golvet ligger nu uppe i sovloftet. Sedan kom snickaren Pierre från Thunströms Bygg och började på att snickra trappan upp till övervåningen. Det är facinerande med duktigt yrkesfolk, att se hur han ritade upp trappan på papper först så att han ser hur vinkeln ska vara och hur trappstegen ska löpa, imponerande.Odlingsbänk i lyxvariant
Själv monterade jag ihop snygga odlingsbänkar från Hasselfors Garden i värmebehandlat trä, de är helt utan kemikalier och med riktigt snygga hörn. Träet är alldeles lent och varmt i solen. Nu hoppas vi alla på fler soliga dagar framöver så att jag kan börja plantera lite. Odingsbänken var enkel att montera ihop och det enda som krävdes var skruvdragaren.
Rädda Barnen lanserar ny vårkollektion

Rädda Barnen lanserar ny vårkollektion med 40-års jubileerande 10-gruppen och Lotta Ruboms &-tecken. Jag har själv ett &-tecken specialdesignat av Lotta Rubom.  Flera av designföremålen är specialutgåvor och exklusivt framtagna för Rädda Barnen. 10-gruppen med sina karaktäristiska mönster och Lotta Rubom handgjutna & -tecken är några av produkterna.

Totalt 10 nya intressanta designsamarbeten finns för försäljning från och med 6 mars
Art Director Therese Sennerholt har tagit fram självhäftande svart vinylplast med text förstärk känslan i ditt hem med ord som både talar klokt och är vackra att se på.  Lotta Agaton har designat en skylt med texten Hello. Pigga upp ingången till ditt hem med denna välkomnande dörsskylt i stilren och klassisk design.


Synundersökningstavla eller luftrenare?

Fint på IKEA är GYLLEN Vägglampa som finns utformad som en synundersökningstavla. PATRULL en Luftrenare som filterar luften från pollen, damm, kvalster och rökpartiklar. Tyget VARMT HUND, finns i flera färger och kostar bara 39 kr / per meter och handblåsta krukan DJÄRV.


Gör om bordet med origamipapper och målarfärg

Dottie Angel har lagt ned lite extra jobb på sitt bord, efter mycket tålamod origami papper och ett lager lack, är det lilla bordet ganska vackert och fyller behovet av en efterlängtad yta för mer pyssel får man anta?


Duka för påskmiddag!

Duka fint till påsken, samla inspiration tills det är dags att duka bordet. Använd fantasin och duka vackert, annorlunda, modigt, traditionellt, överraskande eller kanske barnsligt. Vik servetter som liknar harar. Allt i Hemmet dukar med videkvistar. Fint som bordsplacering är äggskalet med lite gräs i. Äggskal som sparats och fyllts med blommor är också ett enkelt tips, dock får vi i år köpa våra vårblommor. Hos Ellas Inspiration hittar du alltid mycket känsla och fina tips på dekorationer.RSS 2.0