Återanvända broderier som Frédérique Morell

Frédérique Morell har en stor produktion av återanvändning av gamla gobelänger och broderier. När hennes mormor gick bort, så hamnade hennes handarbete hamnade i papperskorgen. Senare började hon nu som fransk universitetslärare att samla in och återvinna gamla handarbeten. Värdet av Morells projekt handlar mycket om respekt och stimulans.  Hemmafruars "hantverk förvandlas till designerobjekt. Varje broderi kan berätta en individuell historia om ett liv, om en person och gör Morells arbete vid värdefullt.

Vinn fina textilburkar från svenska Camp Cirrus

TÄVLINGEN ÄR NU AVSLUTAD vinnaren blev Karin T

Nu kan du vinna fina textilburkar från Camp Cirrus ett nytt svenskt designföretag
med ett stort hjärta som drivs av nyfikenhet och ett genuint intresse för människor och våra omgivningar. Camp Cirrus har rötter i den skandinaviska designtraditionen men inspirationen kommer från hela världen. 

Tävlingsfråga
Hur många olika produkter med HUS på finns det i Camp Cirrus kollektion?

Tävlingen pågår till och med 6 maj 2010 Vinnaren utses av CampCirrus som levererar varan till dig.

Underbara lampor i papier mache

Sophie Mouton-Perrat är en begåvad fransk konstnär som njuter av friheten att arbeta med papier mache, hennes skapelser är graciösa, vackra och poetiska. Sedan 2008 har Sophie samarbetat med Frederic Guibrunet , en ung konstnär som specialiserat sig på tillverkning av papper. För att skapa skräddarsydda belysning för produkten linjen (LUMIGrane).


Via Interior Design/Foto Eric Laignel