Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Anpassad sökningTill fotograf Helena Karjalainen

  RSS 2.0

Kuddrummet presenterar Jan Constantine
Den brittiska designern Jan Constantine har skapat en helt fantastisk kollektion med kuddar som kan höja upp humöret på vem som helst, den mest kända kudden är nog Union Jack som ständigt återkommer i inredningsreportage. Kuddarna är handbroderade och finns bara att köpa på Kuddrummet.se i Sverige.

Fräcka tapeter som sticker ut från Wohnzimmer


Bildtext: Kollage av tapeter i svart, vitt och  grått. Många fler färger finns i butiken.


Wohnzimmer
säljer färgstark och personlig inredning. Här hittar du inredning som inte finns i alla butiker - här hittar du helt enkelt något som alla inte har.  Personlighet går före mainstream och stordrift. Wohnzimmer har fått stor medial uppmärksamhet i diverse inredningsprogram på TV samt i de stora dags- och inredningstidningarna.

- "I vår webbshop är det enkelt att kunna erbjuda inredningsdetaljer och möbler till hela Sverige. Wohnzimmer är den personliga nätbutiken för inredning och vi är alltid beredda att ge dig mer information om det du är nyfiken på!" Säger Nils-Erik Jansson och Staffan Fridman som driver föetaget.

Nu lanserar Wohnzimmer tapeter designade av Lars Contzen från Frankfurt, en alltmer uppmärksammad designer, bl a nominerad till ett av Tysklands största designpriser 2009. Hans tapeter har en lekfull stramhet som andas det sobra likaväl som det spännande grafiska. Du hittar ett stort sortiment av retro- och grafiska mönster från flera formgivare. Det är bara att botanisera - hur kul som helst!


BritaSweden hos Wilma & friendsSvenskt bäddset med hög kvalitét i underbara mönstret Lisa från BritaSweden hos Wilma & friends. Bäddsetet består av påslakan och örngott i ekologisk bomull. Härligt barnförkläde i underbara tyget Lisa i ekologisk bomull från BritaSweden. Förklädet knäpps vid hängslena och passar till barn från ca 1 år till 3 år. Det kan även användas som en liten klänning över tajts.

Brita Sweden är ett familjeföretag som producerar ekologiskt tyg som metervara, vaxduk, kuddar, sänglinne, väskor, plastmattor, brickor, skärbrädor, barnartiklar och andra inredningsdetaljer. Vaxduken är Ftalatfri och har en miljövänlig bestrykning.


Par Courrier älskar den lantliga stilen
Om du också vill ha lite mer lantliga detaljer hemma så ska du besöka online butiken Par Courrier. Vad sägs om det enorma '&'-tecknet på hela 170 centimeter? Själv är jag sugen på skylten One Way, den skulle pryda sin plats i trappan i vårt pågående bygge med fritidshuset. Besök Par Courrier på HEM & VILLA-mässan i Älvsjö 1-4 oktober i monter A23:19.


Tävla & Vinn NUD Collection textilkabel med porslinssockelVinnarna blev: Nova  och  Krutrut-LisaVar med och tävla om två set med NUD Collection
en perfekt lamphållare för den som vågar leka med idéer och vågad design. Du får ett snyggt utseende både om du väljer LED, lågenergi, glödlampa eller klotlampa. NUD Collection är en serie textilkablar från Frinab som finns i ett mycket stort urval av färger och mönster. Du kan välja bland NUD Exclusive, Original och Classic som säljs i en snygg förpackning med 2,1 meter sladd och sockel.

Kollektioner innehåller olika typer av textil, den täta och den glesa vilket ger stor frihet att skapa en designad lösning. Textilens funktion är helt och hållet estetisk. Vill du köpa? Besök
www.rum21.se (rek. pris 325:-).


Tävlingsregler
Berätta vilken sladd som är din favoritfärg, ange artikelnummer på färgen. Du kan välja mellan tre olika kollektioner och du hittar färgerna
här.  


Tapeten Rose från Mimou är nu uppsattNu är äntligen tapeten från Mimou uppsatt i köket. Det kommer fler bilder lite senare när vi fått i ordning mer, tapeten heter Rose och har en lätt silvrig yta med rosor i korstygnsmönster. Lägenheten är från början av 1800-talet med ett speciellt tak som består av breda målade brädor. Så jag tycker tapeten blev en bra kompromiss mellan modernt och nytt. Jag hade svårt att välja vilken tapet det skulle bli i min hyreslägenhet. Anna Schütt på Boroom på Köpmangatan här i Eskilstuna var väldigt hjälpsam och jag fick låna kataloger med tapetprover. Tapeten vann jag på f.d. Husmusens blogg i december 2008.Sensuella och lekfulla lampor från PulpoHos Pulpo Shop möter du spännande varor; Little Lace och Fat Lace anspelar i mina ögon på lederhosen som möter korsetten. Jag skulle säga att dessa lampor är både sensuella och spännande.  Lamporna är i sprutlackerad plåt med utstansat mönster. Priset är från 59 € och uppåt. Chilp chat heter lampan med fåglarna, den finns också i vitt och är tillverkad även den i plåt Kostar från 149 €.Fotogalleriet.se fotokonst för inredning


Bildcollage av beskurna bilder. Uppifrån vänster: Erika Svensson – from other a story, Patrik Leonardsson – Vinterträd, Anja Callius Silhouettes 1 och By the ocean 2.


Nu lanseras Fotokonstgalleriet.se som möjliggör inredning med skräddarsydd konstfotografi. De högkvalitativa bilderna av svenska fotografer som visas i webbgalleriet kan beställas i  storlekar upp till hela 150x220 cm och i ett flertal olika material. Alla bilder har begränsade upplagor och levereras med äkthetsintyg. Bilderna som säljs i det webbaserade galleriet har små upplagor, vanligtvis 50 ex, är numrerade och levereras med signerat äkthetsintyg. Det går att välja mellan fotopapper glossy eller satin, Hahnemühle akvarellpapper i museikvalitet eller canvas. Varje bild finns att beställa i flera storlekar, även storlekar på begäran, ofta upp till 150x220 cm. Prisexempel för bild på fotopapper är 1600 kr för 50x70 cm och 2700 kr för 100x100 cm.


Mammalampa ett nytt lettiskt designvarumärke

Mammalampa - ett företag, som grundades av tre lettiska tjejer: Ieva Kalēja, Inese Arāja och Līga Grigule, som skapar lampor. Mammalampa anser inte att det som är perfekt och idealiskt vara en tillgång, utan det som är sant och äkta. Dessa accenter som så ofta gått förlorade under den moderna tillverkningsprocessen på grund av strävan efter teknisk perfektion eller det mest attraktiva priset.


Tre nya böcker om livet i ditt hemLikt böckerna om barnets första år kommer nu böckerna om ditt hem. Fyll böckerna med minnen, tankar och bilder. Skapa ett tidsdokument värt att spara i generationer. Böckerna är skrivna av TV4-programledare Lena Friblick och illustratören Milli Lembke. Lena har själv renoverat sig igenom både lägenhet och hus och få personer kan ge så många tips som hon. Allt fler lägger mer och mer tid och pengar på boende och renovering något som denna bokserie tar fasta på. Böckerna är fyllda av varma och humoristiska illustrationer där vi alla kan känna igen oss.

1. Boken om lägenheten hjälper till att minnas köpet, flytten och inflyttningsfesten. Sätt in före- och efterbilder vid renoveringar, skriv ner fakta och minnen. I boken samlar ni både tankar och foton som bildar ett tidsdokument värt att spara.

2. Stuglivet är både hängmatta och morgondopp samtidigt som det ofta finns en del att fixa. I Boken om stugan dokumenterar ni stugköpet på ett underhållande sätt. Spara före- och efterbilder och samla tankar och foton i ett tidsdokument värt att spara.

3. I Boken om vårt hus kan ni på ett underhållande sätt minnas hur huset såg ut vid inflyttning. Spara före- och efterbilder, skriv ner fakta och minnen. I boken samlas både tankar och foton som bildar ett tidsdokument värt att spara i generationer.

Böckerna kostar 275kr/styck och finns att köpa hos Xenofilia.


Textilnyheter 2009 från Almedahls


Almedahls designstudio samarbetar i årets kollektion med möbelformgivaren Stefan Borselius och illustratören Nygårds Maria Bengtsson och textil formgivarna Maria Löw och Johanna Lundgren. Nya mönster med personliga uttryck från formgivare som vågar bryta mark och se på det textila arvet med nya ögon. My-Opi, ett ausbrennertryckt mönster av Stefan Borselius bjuder på transparent djup och volym precis som hans mönster Macro som Almedahls lanserade 2007.

Nygårds Maria Bengtsson med rötterna i Dalarna har inspirerats av kurbitsmåleri i mönstret Tulippa. En enkel tulpan med symetrisk och rytmisk rapport som växer i rummet. Maria Löw följer upp succémönstret Feather med en färgsprakande ausbrennerversion kallad Breeze. Straw av Johanna Lundgren är inspirerat av sommar på Öland med vajande gräs.


Utamanad på bra saker


Utmaning och Header från Nostalchic

En av mina favoritbloggare skickade mig en utmaning som jag vill ta. Jag ska lista positiva saker om mig själv och självklart måste jag anta utmaningen. Jag vill också att Hemmariket, Lantluft, Inredning, kaos och tistlar, Ethnic Home och Husligheter antar utmaningen om tid och lust finns.

  • Jag är en bra moster.
  • Jag är en bra sambo som tycker om att leva i tvåsamhet.
  • Jag vågar väldigt mycket som andra inte vågar.
  • Jag är klok, varm och ömsint.
  • Jag är bra på att vara arg och svära.
  • Jag är bra på snuskiga skämt.
  • Jag är bra på att inte bry mig om vad andra tycker.

 
Tävla och Vinn bricka från Signerat.se design Mrs MurphyVinnaren blev www.knorrigt.com

Mrs Murphy, som var utvald Young Designer på Formex finns representerad på Signerat.se, Mrs Murphy lottar ut den vackra ”Särnabrickan”. Passa på att vinna en bricka som du kanske kan ställa glöggen på längre fram?

Tävlingsfråga
Från vilken socken är mönstret på brickan hämtad?

Tävlingen pågår t.o.m. den 27 september. Vinnaren utses enhälligt av Mrs Murphy och Signerat se.Blomus öppnar online butik med stilsäkert sortimentFoto Blomus

En ny online butik med stilsäker design har startat, välkända och etablerade Blomus har tidigare bara sålt vidare till återförsäljare  - men nu har Blomus äntligen börjat att sälja sitt fina sortiment via sin webbplats blomus-sverige.se. Exra roligt är att Blomus valt att annonsera här hos mig. Jag valde ut några av mina favoriter till kollaget här ovan, för nu börjar jag längta efter spa känsla hemma. Rökelser, lite bubbelbad, inpackningar och levande ljus det fyller jag gärna min tillvaro med om hösten. Att ha en Kamin utan skorsten i badrummet vore väl läckert? Denna eldas med Etanol. Ingen rök,  bränslet avger vattenånga och koldioxid motsvarande 2 – 5 stearinljus beroende på modell.

Min favoritdesigner hos Blomus är Flöz Industri Design, de har bland annat tagit fram ett underbart litet vattenfall, eller vattenspel som heter Fuente som du kan hänga upp på väggen. Du får kika på den i online butiken


Mora Styxx – nyhet från Mora Armatur 2009Mora Styxx innehåller flera funktioner som gör den till en behändig blandare, både att se på och att använda. Kranhuvudet är enkelt att greppa och pipen helt flexibel. Med hjälp av den elektroniska kontrollpanelen kan du enkelt välja mellan flera olika strålbilder och tack vare den informativa belysningen fastställer du enkelt vattentemperatur utan att behöva känna på vattnet. Du kan lösgöra munstycket och använda den som ett duschmunstycke för mer flexibla arbeten i köket.

Mora Styxx installeras genom att en liten elektronikbox göms under diskbänken och ansluts till elnätet med stickpropp. Blandaren monteras därefter i diskbänken som vilken kran som helst. Ett backup batteri finns för att säkerställa funktion vid strömavbrott.
Cirkapris Mora Styxx: 12 125 kronor

Köp Efva Attling onlineSaknar du en återförsäljare av Efva Attlings smycken på din ort, eller är sortimentet begränsat? Då ska du besöka Evfas online butik här hittar du de enklare silverringarna till de mer dyrbarare juvelerna. Tyvärr finns inte hennes glasögonbågar i butiken. Som ett smycke i sig är glasögonen i dammodell från Efva Attling, jag köpte mina bågar hos Synsam i Eskilstuna och är supernöjd med dem och jag får mycket positiva kommentarer.
Ernst Kirschsteiger + Färg&Form = Ljuspunkter


Foto: Helena/ROOM and SERVE/ samt Foto: Färg&Form


Foto: Helena/ROOM and SERVE


Ja då har kollektionen id: Èrnst och Färg&Form kallar för Ljuspunkter landat i butikerna
.  Bakom konceptet står Ernst Kirschsteiger och Färg&Form: "Det är de små ljuspunkterna i vardagen som gör den stora skillnaden", säger Ernst. Ljuskronan minns vi alla från teve, nu kan du köpa den i vitt och i ek i botten hänger en tung metallring - utsökt! Vägglampetten är underbar och du kan byta bakgrund till vad du vill i stort sett, här har man valt en skifferskiva och en tavla. Bokhyllelampetterna är fiffiga, du köper en del som sitter i hyllan sedan kan du komplettera med en manschett. De små ljusttakarna kallas skuggljusstake och kastar mycket riktgt skuggor över bordet då de är låga. Riktigt vackra är ljusstakarna som finns i två höjder och även de i ek och vitt, med metall.

Vill du köpa?
Just nu hittar du sortimentet bland annat på Eskilstuna Möbler.


Dosfamily besöker hem med innehåll och värde

Foto Dosfamily

Underbara, personliga och lekfulla hem hittar du hos bloggen Dosfamily. Äkta hem, sådana där hem som finns på webbsidor som säljer hem men som inte finns i glassiga inredningsmagasin. Sådana där hem som finns på riktigt. Det ger tröst, hopp och signaler om att det är helt okej att ha ett par böcker i bokhyllan som inte är färgkoordinerade. Man kan t.o.m. ha prydnadssaker och inte assecoarer. Utan äkta prydnadssaker från loppisar och sådant som man har råd med. Underbart befriande och härligt pretto-fritt.


Pickyliving - nytt kök eller renovera ditt befintliga från IKEA?

Foto Pickyliving

Nu kan du få ett mer personligt kök i exklusiva material. Genom att använda prisvärda stommar från IKEA och kombinera med Pickyliving köksluckor och garderobs­dörrar, så har du möjligheten att skapa kök och förvaring i klass med de dyraste tillverkarna.

Jag frågade vilka fördelarna är med Pickyliving? Ett billigt pris är inte det största argumentet utan just valfriheten:
- vi har andra material  (wenge, valnöt, svartbetsad ek, vit plexi)
- våra MDF-luckor kan lackas i vilken NCS-färg och glans som helst och det går att välja olika infrästa grepp
- vi har flera storlekar/lösningar på våra luckor än IKEA, vilket gör att det är lättare att få köket att kännas platsbyggt.
- vi också erbjuder luckor och passbitar i valfria mått
Stickers till trappor ny idé från Krachtstroom
Hållbara stickers starka nog för att nötas i trappor har Krachtstroom tagit fram för sitt eget sortiment. Det blir spännande att se om de får efterföljare i Sverige, eller varför inte återförsäljare? Du ser här ett axplock av de stickers som finns, jag valde ut de jag tyckte var snygga och föll då extra hårt för det rutmönstrade svarta   . Men är du mer nyfiken på exempelvis gräsmönster på trappstegen så finns även det för den mer vågade inredaren.


Nils Holger Moormann klädhängaren som konstverkEn riktigt snygg klädhängare i betong och trä har Nils Holger skapat för dig som gillar lekfull design. Utbytbar borste och avtryck av skor gör den snygg och praktisk, gruset samlas i avtrycken och precis som på bilden finns även en hängare för kläder.
Via

ANNAMOA är en ny och färgstark textilkollektion från IKEA
ANNAMOA är en ny och färgstark textilkollektion från IKEA, designad av mönsterdrottningen Lotta Kühlhorn. Metervarorna, som finns i fem olika utföranden, är inspirerade av fabler och ordspråk om djur. Mönstren berättar historier som utspelar sig i Lotta Kühlhorns egna favoritmiljöer, allt från stadsdjungel under Skanstullsbron i Stockholm, till en brant fjälltopp i Storlien. Med ANNAMOA är det enkelt att skapa trivsel hemma i höst. De stormönstrade metervarorna passar lika bra som kudde eller väggkonst.

Säljstart: 1 oktober, 2009
Pris: 59:-/meter
Material: 100% bomull


Vackra tryck på textilier för dukningVackra underlägg med motiv av bestick på enkelt vitt tyg, till detta finns servettern med motiv av blockbokstäver och trycken efter dem. Otroligt snyggt, var för sig eller tillsammans.
Du hittar dem hos Anthropoligie.


Better View rullgardiner designade av Elina AaltoBetter View är en serie perforerade svarta rullgardiner designade av Elina Aalto. Ljuset sipprar in genom de små  hålen och skapar en bild av en stad om natten, flerbostadshus och kontorskomplex. Serien innehåller för närvarande utsikt från Helsingfors och Tokyo. Nytillskotten ska porträttera Stockholm och Paris. Bilderna representerar ett urval av de städer som Elina har rest till de senaste åren. Varje rullgardin är specialgjord för hand.

Väggklockan jag drömmer om är från Bengt EkVisst är den snygg? Väggklockan från Bengt Ek Design ligger högt på min önskelista. Den har "det där" som jag gillar. 1975 lämnade Bengt Ek Sverige, och flyttade till Luzernin Schweiz där han grundade  Ek International tillsammans med sin far, varumärket nu kallas Bengt Ek Design. En fabrik byggdes  och den första produkten tillverkades.  Produkter har visats på många museer som MoMa i New York, Tokyo och San Francisco.


Min Buri Old Market Community - ett bibliotek i Bangkok

Biblioteket är byggd i en 100 år gammal marknadsbyggnad. Allt material är lokalt förskafat och Norska TYIN tegnestue har velat återanvända gammalt material så långt det går. I byggandet av biblioteket och samlingslokalen så samarbetade arkitekterna med en lokal arkitekt.  Nu finns en samlingsplats för de som verkligen behöver att någon tror och satsar på dem.


Höstfint från Signerat.se


Kollage/Helena

Fantasipumpa i stengodslera som rakubränts med vit kracklerande glasyr från SnabelKå Keramik. Oglaserade delar är reducerade och därmed svarta. Personliga och unika i sitt slag. Stor TITTUTkudde (61x40 cm), mockabrun. Handsydda kuddar i 100% linne med innerkuddar stoppade med polyestervadd. Ljuslyktan är gjuten i parian porslinslera av Suzzie Holler. Läderhalsband i kombination med 3M's högteknologiska Scotchlitematerial som reflekterar hunden på 250 m avstånd från Herald & Ic la Chic.

Underbart hänge för barnvagnen i form av en DINOSAURIE. Sydd i ekologisk GOTS-certifierad denim och stoppad med polyesterfyll från Rättvisa Barn. Hortlax är en fräsch kudde sydd i ljusa tyger. Ett färgstarkt korsstygnsbroderi (Hortlax kyrka skymtar i bakgrunden) omges av vitt trikåtyg. Kuddens baksida är sydd i ett vitt tyg med diskreta gröna blomrankor. Hortlax stängs med knappar. Kudden är unik i sitt slag och finns bara i ett enda exemplar.


Textilmässan Show Off i Paris


Clair Lena mejlade mig en inbudan till Paris. Jag önskar jag hade mer tid och mer pengar. För visst vore det roligt att besöka textilmässan Show Off i Paris 14 -17 september. I kollaget jag gjort ser du ett tryck med ansikten av Lydia Raev. Pandan är designad av Négare. Den välkända Clair Leina har skapat tyget med rådjur och det med fjädrar i alla dess former. Alexandra Jean står för trycket med de ovala blom-formerna som nästan ser ut att vara ditritade med bläckpenna. Elsa Caux har formgett trycket med hinden och det gula mönstret.


Inspiration för dina väggar - häng rättFoto Tavern Agency

Jag vet, rubriken till detta inlägg är troligen något provokativ, det finns inget rätt och fel, om man nu inte vill ha millimeter precision för sina alster. Häng rätt är mer en tanke om att hänga upp det du tycker om, mycket passar att finnas uppe på väggarna, själv har jag egen konst, blockbokstäver från tiden då jag arbetade som dekoratör och kohornet jag ropade in på nätauktion.


Serge Mouangue skapar afrikanska kimonon
Japan är känt för sina vackra kimonon, och Serge Mouangue, en Kamerun, är intresserad av att fira likheter mellan Japan och Afrika genom dessa traditionella kläder. Han studerade brukskonst, inredning, och industriell design i Frankrike. Hans kimonos är utformade av afrikanskt tyg, men ändå behålls integriteten hos en traditionell kimono. Dessa har redan skapat en hit i Japan. Besök hans webb Wafrica.

Med Afrika i fokus i inredningenFoto Foto Tavern Agency

Afrika och mellanöstern får för lite utrymme i vår vita designvärld. Ändå passar det formspråket så bra hos oss, tillsammans med det nordiskt vita så blir kontrasterna inte lika skarpa som exempelvis asiatisk och indonesisk inredning. Valen av naturmaterial är viktigt och jag uppskattar möbler och inredning som inte har kolonisatörernas prägel, utan mer av det genuina afrikanska.


Colorful Living by Hornsleth


Den färgstarke och kontroversielle Kristian von Hornsleth
skapar unik konst vid en happening på ILVA kallad Colorful Living.  ”Målarduken” är ett snövitt rum och den vita skulpturala soffan ”Chat” har designats av den japanske formgivaren Hiromichi Konno.  Hornsleth utsmyckar och signerar en soffa i varje ILVA-butik. Sofforna kommer att ställas ut i de dekorerade rummen till och med söndagen den 25 oktober. De unika konstverken säljs sedan online på auktion hos Lauritz.com i mitten av oktober. Det klubbade priset inkl. provision går oavkortat till humanitära ändamål. Köparen till varje soffa kan själv välja vilken av följande organisationer som pengarna ska gå till: Läkare utan gränser, SOS-barnbyar, WWF Världsnaturfonden eller Noaks Ark


Kort om HORNSLETH
Kristian von Hornsleth utbildades 1988–94 vid Kungliga danska konstakademin.  Hans tavlor utstrålar en vanvettig färgprakt och är ofta en blandning av fotografier av kändisar som har målats över med färger och slagord.  Han gjorde sig känd hos den stora allmänheten 2006 när han lanserade ett konstprojekt i en by i Uganda.  Kristian von Hornsleth har skapat symbolen till Colourful Living som är höstens genomgående tema på ILVA.

HomeMade, "Hemmagjord: sak som är tillverkad hemma, inte köpt"
Premiär för en ny bok för oss hemmafixare: "HomeMade - Hemmagjord: sak som är snickrad/tillverkad hemma, inte köpt". Mixa, återanvänd, tänk nytt, tänk annorlunda! Fräscha upp dina gamla trötta möbler och gör om färdigköpta grejor från möbelbutiken så de passar din smak och dina behov. Eller bygg nytt av skivmaterial, ribbor och plank. Den här boken hjälper dig på traven. Utkommer på Ica Bokförlag i september 2009.

Det är en kokbok och en klokbok för dig som vill börja skapa dina egna saker till hemmet. Här får du lära dig allt från början. Vilka material ska man använda, vad har de för egenskaper och vad kostar de? Men författarna vill också inspirera. Många av projekten du hittar i denna bok kan du anpassa efter eget huvud. Författarna har skapat de prylar de själva behövt eller velat ha.


Mårten Janson
är journalist med bakgrund som möbelsnickare. Han ligger bakom bokens samtliga texter. Anna Lilja är en mångsidig kreatör. Förutom att hon har designat och snickrat möbler i boken, har hon även fotograferat och gjort den grafiska formen. Eva Lilja Löwenhielm är möbelformgivare och ligger bakom många av Ikeas succéer. Eva har designat och snickrat många av bokens produkter.


Att våga göra som man vill


Foto J. Marc Wullschleger

Blir alltid lite glad när jag ser människor som tager vad de haver, enkelt är snyggast, det vet vi väl alla. Men att verkligen lägga upp en dörr, eller en enorm förvaringslåda och ställa den på böcker, för att använda som soffbord? Ja inte har jag sett detta hemma hos någon ännu, så snyggt och personligt det blev.Khaled Al-Saai, en syriansk kalligrafistArabiska tecken är enklare än kinesiska ska min kollega Lennart som kan tala 14 språk. Arabiskan består av bokstäver och inte bilder som kinesiskan, arabiska har snart gått om engelskan som världsspråk. Khaled skapar konst med sin tolkning av arabiskans skrift. Själv har jag ett underbart smycke som bär en bön från Koranen, alltid uppskattat i exempelvis Egypten. Lennart kan bland annat Hindi, Kinesiska, Arabiska, ganska mycket Finska och Estniska. - "Vissa språk klarar jag alldeles utmärkt, andra förstår jag och talar sämre."
Via Maryam 


Yello Stroms gula intelligenta elmätareYello Stroms gula, intelligenta elmätare har nominerats till flera designpriser.  Den moderna designen som utmärker Yellos elmätares är på samma gång enkel och smart - precis som idén till den innovativa produkten: en gul elmätare som enkelt gör elförbrukningen synlig med sekundvis redovisning på kundens dator. För endast de som känner till sin exakta elförbrukning kan effektivisera sin förbrukning och därmed spara pengar - utan minskad komfort.


Tips på snygga designprodukter till hösten


Kollage Helena/R&S

Hemvaruhuset
har riktigt snyggt kakel för dig som är i renoveringstaget där hemmma, Bricmate Kakel E Sticks Brown är klädsamt och sticker ut på ett diskret sätt. Robex-skålarna från House of Jammi är laminerade i fem lager för maximal hållbarhet. De tål mellan -5 och +78 grader, den snygga gröna färgen ger värme där hemma nu till hösten. Barnvänligt bjuder på en Retroinspirerad väska för mat eller hemligheter. En liten läcker metallkoffert skapad av den Norska designern Ingrid Erøy Fagervik på Blafre Design.Ett stort &-tecken från Många Rum, rå och rustik. Passar lika bra i bokhyllan som i fönstret. Finns i både betong och gips, ca 20 cm höga.

Loppisfynd ger personligt hemFoto GP/A von Brömssen

Lampor köpta på loppmarknad, ny soffa från Mio, den tidlösa och begagnade fåtöljen Lamino tillsammans med ärvd tavla. Elins och Mannes hem är en blandning av gammalt och nytt. Skrivbordet är köpt på Blocket, matbordet på auktion, lamporna oftast inhandlade på loppmarknad, några tavlor är ärvda och de många porslinssakerna funna och vunna efter budgivning på nätet.
Via GP>>


Inredningsbilder av Siri Møller - svart och vitt som bas


Foto Siri Møller

Tidskriften RUM hemma hos Acne-grundaren Jesper Kouthoofd"Ibland blir det lite pengar över och då kan man investera dem i en Lamborghini. Det är ungefär som aktier, fast finare att titta på ".Acne-grundaren och Iprenfilmsmakaren Jesper Kouthoofd samlar Lamborghinis och bor i en mycket speciellt möblerad 1700-talsvåning.

När blir inredning personlig på riktigt? Arkitektur- och inredningstidskriften RUM testar gränserna. RUM Hemspecial är ett otuktat inredningsmagasin med 164 sidor oväntad inspiration: - "Allt är noga utvalt. Men inget är förskönat. Och vi tänker inte diktera vad som är god smak. De ostylade personporträtten gör tidningen unik – även i ett internationellt perspektiv. RUM vågar bjuda på både humor och djup. Dessutom delar vi fotograf med franska Vouge.


Sköna rubriker ur tidningen:
"Hela Stockholms ekonomi bygger på latte, frisörer och dåliga inredningsbutiker"
Författaren och kreatören Eric Ericsons samlar på 30-talsmöbler. Anders Rydell fick kämpa för att få göra ett hemma hos. Och bjöds på en sylvass sågning av dagens svenska smak.

"Helvita utrymmen är till för folk som vill dölja ett mörkt inre"
Dominika Peczynski la hela sin renovering i händerna på arkitekten Marie-Louise Richards. Snart delar hon badrum och toalett med Joan Collins och Imelda Marco.


Fantastiska hantverkare och designers på Karl Andersson & Söner

Karl Andersson & Söner levererar möbler till slott och koja: " Våra möbler står i personliga hem och i alla typer av offentlig miljö.  En av vår största kundgrupp är arkitekter som ritar in våra möbler i deras kunders miljöer."  Totalt arbetar omkring 30 personer på Karl Andersson & Söner med att utveckla och tillverka möblerna från plank och bräder till färdiga möbler som sedan säljs över hela världen. Till sin hjälp har familjen en duktig säljkår och ett gäng killar i tillverkningen som gör att Karl Andersson & Söner kan upprätthålla sitt goda rykte i att leverera högkvalitativa klassiska trämöbler.


RSS 2.0