Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Anpassad sökningTill fotograf Helena Karjalainen

  RSS 2.0

På konferens på Högbo Brukshotell


Foto ©Helena/room and serve

Jag var på utbildning i Relationship Management under tre dagar, intressant och givande.  Högbo restaurang, dess personal och koncepten som jobbats fram där är prisbelönta många gånger,  de blev nyligen rekommenderade av den prestigefyllda restaurangguiden White Guide.  Till middag fick vi en specialkomponerad fyrarätters konferensmeny.  Dessertbuffén, som dukas fram i stort sett varje kväll under året, går knappt att beskriva. Den måste upplevas.


Foto ©Helena/room and serve

En rätt var Pilgrimsmousseline-ostronbonbon-bläckavruga-soyabönscreme till detta räkoljan i en flaska bredvid (jag var tvungen att kolla detta efteråt så bilden visualiserar vad jag trodde det var som låg på tallriken). Detta var en märklig rätt, när den presenterades så vattnades det i munnen, men när den kom in så blev jag förvånad över storleken på portionen och sökte febrilt efter något att äta. Vad skulle man ta? Bläck, en miniostronbonbon, soyabönscreme eller pilgrimsmosselinen? En annan rätt som var spännande var en soppa som man först åt brusgodis till innan (det där lilla i matskeden) - antagligen skulle det då förnimma om en extra festkänsla. Alltid lär man sig något.


Jag besökte Björk & Berries DoftDesigncenter i Högbo


Foto © Helena/room and serve

Björk & Berries är helt unikt i sitt slag i Skandinavien. Deras produkter består till hundra procent av naturliga doftråvaror med tonvikt på lokala produkter. Lingon, blåbär, hjortron, björklöv och honung kommer från trakterna runt Högbo. Det första som slår mig är den underbara doften när jag kliver in i lokalerna. Här finns en liten historisk utställning med olika parfymflaskor och små utställningar om hur man plockar fram dofter.

Det klara vattnet från Stanna Källa uppe i skogen i utkanten av bruket är en del i produkten. Blad, bär och honung har förädlats till koncentrerade doftämnen i ett laboratorium i Grasse i Frankrike. I New York har sedan den svenska parfymören Pierre Wulff komponerat nya doftkombinationer. Det kommer även ett inlägg om min vistelse i Högbo i morgon.


Living in a Box - onlinebutik med Fair Trade designPrecis som jag själv så har Living in a Box ett intresse för rättvis och etisk handel, i online-butiken kan du botanisera bland "Fair Trade" produkter av hög kvalitet. Jag valde några av mina favoriter i kollaget ovan:

  • Bolgakorgar från Ghana designade av Pernille Bülow
  • Handvävda kuddar från El Salvador
  • Swaziljuset kräver lång träning av tillverkaren, ljusen blir transparenta då de tänds. Ljuset består av väl   avvägda delar vax och stearin vilket gör att innanmätet brinner ner medan ytterhöljet består intakt.
  • Slutligen valde jag att visa danskan Anne Blacks minivaser från tillverkningsenheten i Vietnam.

Genom att välja etiskt och rättvist tillverkade produkter bidrar du till förbättrade arbets- och levnadsvillkor för småproducenter i utvecklingsländer.


H&M pressvisning Home 2010 - Julie Verhoeven designar textilier


Fotografier uppe/höger, samt nere/vänster från Elle Interiör

H&M Home visade de nya inredningsaccessoarer för journalister och stylister, på visningen var bl.a. Elle Interiör med och kikade på kollektionen: -"Våren 2010 känns mer modeinspirerad än någonsin med volanger, spets, illustrationer, trendiga mönster och humoristiska textiltryck." Jag föll för produkterna av modeillustratören Julie Verhoeven släpps som vecka nio. Klicka här för att se några av kollektionens höjdpunkter.

Hos Prints with Wings skapar du dina egna personliga vykort!
Lisa Haggård har startat en fantastisk online-butik som heter Prints with Wings. Mallarna för vykort, jukort, korrespondenskort m.m. är skapade av designers och anpassas till din egen text och egna bilder, sedan trycks korten på vackert papper. Helheten blir enastående.

Kolla in julkorten lite extra, vilka underbara idéer för möten - allt det där man pratar om att man ska ta tag i. Om jag beställer korten så blir det en liten morot att få till möten med vänner och släkt framöver. Precis som Lisa så blir jag lika glad varje gång jag får ett fint kort hem i brevlådan.

- "Alla produkter vi erbjuder är unikt framtagna för Prints with Wings. Arbetet genomsyras av omsorg och engagemang med stort fokus på design, färg, form och kvalitet. Min förhoppning är att vårt utbud tillsammans med en tilltalande handelsplats, skall fylla det tomrum jag och många i min omgivning upplevt fram till idag."


Ny bok Jul med Ernst!Foto med tillåtelse av Ica Bokförlag, fotograf Roland Persson

En jul med Ernst är inte som andra jular!
Ernst Kirchsteiger går sin egen väg oavsett om han binder granriskransar, bakar pepparkakor eller arrangerar hyacinter. Boken jag läst har hög mysfaktor och inspirerande arrangemang. Ledstjärnan i hans vision om den perfekta julen stavas familjemys - lugn och avskalad enkelhet:- "Julen är ingen tävling. Det handlar inte om att den som har flest tomtar vinner. Det handlar om att kunna ta en skinkmacka och en pilsner med en vän. Om att kunna landa och vara lite barnslig en stund" säger Sveriges mest välkände inredare tillika livsnjutare. Cirkapris i butik: 240 kr. Utkom på Ica Bokförlag i september 2009.


Har du en snygg plats där hemma? Tävla då med Electrolux och vinn fina priser!Electrolux har startat en tävling där man letar efter Europas bäst inredda hem, elr bara en snygg plats du har där hemma!
Jag och några nadra bloggar till har blivit tillfrågade att stå värd för en nationell version av tävlingen - Sveriges bäst inredda hem. Tävlingen pågår till 9 november 2009 och därefter kommer jag att välja ut en vinnare som får en snygg Ergorapido från min blogg.

Så här gör du för att delta och då har du också chansen att vinna det stora europeiska priset:

1. Ladda upp ditt bidrag på http://www.ergorapido.com, gå till Vinn och Skicka bidrag.
2. Under Smeknamn taggar du ditt bidrag med "roomandserve", tex: "roomandserve_dittnamn"
3. Klart!


Inredning och design till hösten från Wohnzimmer


Foton Wohnzimmer by permission

Lite roligt är det allt att svenska Wohnzimmer vågar sticka ut i vårt ganska likriktade land, där vi helst har vita väggar, laminatstolar och plastlampor just nu. Men jag skulle gärna inreda mitt hem med dessa snyggingar som jag plockat fram ur Wohnzimmers sortiment. Den makalösa lampan skulle jag få spara ihop till - den är ursnygg och en riktig eye catcher, en stor taklampa som kräver plats och rymd Men med rätt omgivning är den en absolut fullträff stilmässigt. Utanpå stramt mörk med svartmatta metallyta, När man sätter sig ned vid bordet framträder ett storslaget vackert renässansmotiv som en målning som ögat inte vill lämna därhän. Mått 60x121x121 cm, 20 995:- Pälskudden och pallarna skulle värma gott när jag satt i fåtöljen och sippade på en god konjak.


Färglada accenter från Ilva som lyser upp i det vita


Foton by permission Ilva

Ilva fortsätter med sitt Colorful Living koncept och visst lyser detta upp i våra vita hav av hem.


Blomsterverkstaden räddar sina Tagetes


 
Foto: Minna Mercke Schmidt


Minna på Blomsterverkstaden berättar och tipsar som om vackra arrangemang: - Nu blir det snart så kallt att mina Tagetes inte klarar av det där ute. Söta kusinen Laura hjälpte mig att fabricera kransar av blommorna. Lätt att göra: trä blommorna på en ståltråd och bind ihop ändbitarna. Använd som läckra ljusmanchetter eller servettringar, häng på dörren eller lägg på ett fat - bara ta in dina blommor innan de blir välling där ute!


Väggmålningar av Design by Helen

Design by Helen är ett nystartat företag som gör väggmålningar och grafisk design. Missa inte tävlingen där ett föetag kan vinna en gratis väggmålning till sitt företag. -"En väggmålning blir en del av inredningen eller hjälper till att skapa den känsla du vill ha i ett rum eller lokal. Det kan bli en vägg med ett konstverk eller låt den göra reklam för ditt företag."


Gör egen tavla som Decor8

 
Foto Decor 8

Om du har ett favoritmönster, tapet eller omslagspapper så kanske du ska kika in till bloggen Decor8 som använt en  mallskärare, en craft punsh, att skära ut små bitar av hennes favoritmönster. Sådana hittar du på exempelvis Panduro. Hoppas att du fick lite inspiration!


Missa inte katten Torkels krypin


Foto Furnish

Bloggen Furnish är otroligt begåvad vad det gäller att fixa och inreda hemma. Med hjälp av lite superlim, vit färg, svart kontaktplast samt en gnutta tålamod har nu katten Torkel fått sitt egna lilla krypin. Är man som Furnish också duktig med kameran och har tålamod så får man till ett först-klassiskt inredningsreportage. Se fler bilder på hennes blogg!


Fritz Hansen släpper Ägget i ny designEoin Colfer har skrivit en sjätte bok i serien Liftarens guide till galaxen, "(vars fem första delar skrivit av Douglas Adams). Boken ska publiceras den 20/10. Fritz Hansen har i samarbete med det irländska designföretaget Lost Weekend och Penguin, utgivaren av seriens sjätte bok tagit fram fåtöljen. Med ett apropås-grafik av en exploderande jord från en av böckerna,  de 42 individuellt numrerade stolarna levereras i bländande vitt läder med sittdynor och passar även för de mest kräsna. Arne Jacobsen formgav Ägget för lobbyn och receptionen på Hotell Royal i Köpenhamn.Lysande Lampor vill lysa upp hemma hos digLysande Lampor och LampGustaf härstammar båda från orten Bollebygd - här kommer alltså de ljusaste idéerna ifrån . Nu kan du köpa snygga designlampor till lägre priser än i en fysisk butik. Lysande Lampor vill erbjuda dig en trygg och säker e-handelsplats för oss som handlar design på internet, med ett stort utbud av designlampor från LampGustafs: - "Eftersom det är viktigt för oss att våra produkter håller hög kvalitét var vi noggranna i valet av leverantör. Anledningarna till att vi valt att sälja just LampGustafs Lampor är bland annat för att de har ett brett sortiment . Vi är väl medvetna om det ökade intresset för lågenergiljuskällor, och de flesta av våra produkter är också anpassade till lågenergi." Lysande Lampor står för fraktkostnader om paketet hämtas på din lokala DHL Service Point.


Ord i akryl som halsband


ENGSTROMDESIGN presenterar stolt sina färgstarka och expressiva akrylsmycken som kombineras efter eget tycke och smak i både färg- och ordkombinationer.
Genom att välja fritt bland orden Mother Fucker Straight och Gay kan de mest galna kombinationer skapas. Orden säljes styckvis tillsammans med tillhörande kedja och ger dig därmed en stor frihet i vad du själv vill förmedla och uttrycka med ditt smycke. ENGSTROMDESIGN är ett småskaligt märke som sedan starten 2006 arbetar övervägande med smycken, och då oftast med akrylplast som favoritmaterial. 

Industrilampor och inredning utanför LondonUtanför London hittar du Trainspotters showroom. Visst ler man lite extra när man ser dessa snyggingar? Industrilampor fsom suttit i affärer och fabriker. Dessa har rustats upp och finns nu till försäljning. Om du är på väg till London framöver så tycker jag att du ska besöka butiken.
Dags att boka Copperhill Mountain Lodge i Åre


Foto: Copperhill Mountain Lodge

Hotellet är beläget på 730 meters höjd, på toppen av Förberget i Åre-Björnen. Här finns 112 hotellrum och sviter, restauranger, barer och spa, samt egen lift och påfart till Åres skidsystem. Under barmarksäsongen 2009 har hotellet att varit stängt. Du är välkommen hit från den 1 december 2009, när hotellet åter öppnar för vintersäsongen. Helikoptertransfer finns från båda flygplatserna och tar dig till Copperhill Mountain Lodges egen helikopterplatta på bara 15 minuter.

Svenskättade superkändis-arkitekten Peter Bohlin anses idag som en av de främsta i sitt yrke. Bland de mer uppmärksammade uppdragen under senare år räknas Microsofts grundares, Bill Gates, privata hem, ett uppdrag som byrån tog hem i konkurrens med 20 andra arkitektbyråer. Inressant är Forrest House en retreat som Peter byggt åt sina föräldrar (se under 'project' på Bohlin Cywinski Jacksons webb.)


Fjällhuset Skarven från ps projekt lockar med stram arkitektur och hållbara material


foto och arkitekter ps projekt

Fjällhuset Skarven finns i två storlekar LillSkarven och StorSkarven
De är ritade för Funäsdalsfjällens klimat och designtradition. Fjällhusens utsida är en reducerad och karg arkitektur, historiskt förankrad i västra Härjedalens "laduarkitektur". Byggnadsmaterial och tekniska installationer är valda för att ge lång hållbarhet, låg energiförbrukning och rätt "känsla". Insidan är klädd i furuplywood och skiffer, vilket ger en stark materialitet och kontrast till det vita vinterlandskapet.


Färgstarka marschallhållare lyser upp i höst


Foto by permission Röshults

Jag har tidigare skrivit om Röshults om deras snygga grill och vackra eldkorgar. Brick heter marschallhållarna som kommer från detta designstarka företag. Marschallhållaren Brick är tillverkad i aluminium och rostfritt stål. Passar alla marschaller i standardstorlekoch finns i sju olika färger. För Röshults står det svenska hantverket i fokus, rena linjer möter ett tidlöst formspråk.

Norska TYIN tegnestue arbetar humanitärt genom arkitekturFoto TYIN tegnestue

TYIN tegnestue arbetar humanitärt genom arkitektur, i projekten arbetar arkitektstudenter från Norge. I flera av uppdragen bygger man hem åt föräldralösa barn i Thailand. Men det finns flera andra projekt, exempelvis bibliotek i de fattigaste delarna av Thailand. Man har löst mycket genom bambun, genom att använda lokalt material så blir projekten snälla mot miljön också.  Säg inte att design alltid är ytligt!


Spahotellet Yasuragi bygger öppnar en hel svit helt i japansk stilSpahotellet Yasuragi har blivit ännu mer japanskt genom att bygga en svit helt i japansk stil. Den nya sviten är nästan 100 kvm, och har en egen japanskt badavdelning med varm källa både inne och ute, samt en bastu. Ena väggen består av stora fönsterpartier som släpper in ett mjukt dagsljus och man ser ut mot en hänförande utsikt. En Ryokan är ett traditionellt japanskt värdshus, på Yasuragi är det en stor svit med en egen Naki-san; värd.


Ladda ned gratis konst från Feed Your Soul


Illustration Cori Dantini

Om du saknar konst på väggarna så ska du besöka webbplatsen Feed Your Soul, här har ett gäng illustratörer samlat fri konst för nedladdning. De flesta av deras posters är i A4 format och du laddar hem dem i PDF-format. Just Cori Dantinis konst kan du även köpa i hennes Etsy butik. Ett smart sätt att uppmärksamma sina produkter!


DesignTorget satsar på en egen produktserieMitt i lågkonjunkturen lägger DesignTorget in högväxeln och satsar på en egen produktserie under namnet Egna saker
Med det tar man steget från att enbart ha marknadsfört och sålt design till att producera helt egna produkter. Först ut är en liten griffeltavla som får nummer 1 och redan i höst kan design- och samlarsugna se fram emot både nummer 2 och 3 i den nya serien.
- DesignTorgets Egna Saker är våra utvalda favoriter och vi ser framför oss en serie på tjugo, trettio olika saker.

Som den allra första Egna Saken i butik har DesignTorget valt att sätta i produktion Charlotta Holmgrens griffeltavla,. Kommande Egna Saker blir bland annat en frukostbricka, en shoppingvagn och en disktrasa


Fritdshuset får panel och golvvärme


Foto Helena/ROOM and SERVE

Nu har hösten kommit till vårat lantställe, träden släpper löven, rönnbären hänger i tunga klasar och kärleksörten går snart in i sin vila. Vårat fritidshus börjar så sakta få de sista sakerna fixade av hantverkarna. Vår snickare skade hälsenan och går nu gipsad, som tur är så ryckte hans bror och en lärling in. De har nu gjutit entrén, där vi ska ha klinkers med golvvärme under. Elektrikern har monterat termostaten och sedan har de börjat att klä in plintarna och gavlarna på huset. Vi ska måla även denna del i svart slamfärg. Resten av tiden ska vi "löva ihop gården". Snart ska de börja lägga golvet som blir vitmålat i högblank färg.


Helnæs Bugt erbjuder exclusivt boende
För 4.300.000 DKK blir du ägare till detta hus med havsutsikt och designermöbler
Danska Lillenhof är mäklarna som saluför boendet och du garanteras vackra solnedgångar och frihetskänsla. Att bo på den danska sydkusten är stort, att ha ett snyggt fritdshus där nere är större Huset byggdes 1967 ooch är på 110 kvm och det är bara 12 minuter till golfbanan. Preis som i Sverige så är både inredning oh möbler detsamma, laminatstolar och vita väggar - det är nära till våra grannar. Men du kan alltid inreda på ditt eget vis kanske, en stor stenlagd altan väntar på din solhungriga kropp. << Klicka på bilden T.V. så blir den större.


Tävla och Vinn affisch från Jag BlommarVinnarna blev Susanne och Eva!

Jag Blommar lottar ut två stycken affischer till var sin vinnare. Du kan välja mellan fyra olika affischer i en rad färgställningar. Du kan se alla affischer här (klicka på länken).

Tävlingsfråga
 - Vilken affisch skulle du skulle du välja och varför?

"Namntavla/doptavla" i storlek 21x30 cm (A4). Då kan du välja valfritt namn, datum, längd och vikt.
(Värde per affisch 200:-). "VÄLKOMMEN till...." i storlek
30,5x40,5 cm, välj även här valfritt namn.
(Värde 260:-).
Samt affischerna "Good Enough" eller
"Happy day".

Jag Blommar väljer enhälligt vinnarna, kontaktar dem och sänder vinsten enligt överenskommelse.


Före och Efter - shabby chic blev modern industrialism


Via Apartment Therapy Boston

Riktigt snygg var denna förvandling av skåpet som var i traditionellt shabby chic, ägarna hade tröttnat lite på stilen och ville satsa på en mer blandad mix hemma. De gjorde om skåpet, och de gjorde om det i mitt tycke väldigt snyggt. Stenciler och idéer till stenciler hittar du hos Stencil Case där du kan skriva egna ord och meningar och få dem stencilerade.

Ljuddämpande panel för hem och offentlig miljö


Foto med tillåtelse av Maria Liv

Maria Liv är känd för sina fönsterfilmer och nu har hon tagit fram en smart produkt för både hem och offentliga miljöer, en vändbar polyesterabsorbent . Idag när många av oss har panelgardiner och minimalt med textilier så kan ljuset lätt studsa. Maria tror på sin nya produkt: -"De är mjuka och ulliga i strukturen, helt allergivänliga, avger inga egna partiklar och blir de dammiga dammsuger man bara enkelt av dem. De går att böja och bända hur som helst utan att de skadas, de är även perfekta för dagis och skolor där miljön inte alltid behandlas så försiktigt. Tack vare fästena så fungerar de som distans och ram samtidigt."


Takpannor som solpaneler drömmen för estetenDet amerikanska företaget SRS Energy har utvecklat The Solé Power Tile™, en takpanna som på ett hållbart sätt omvandlar solljus till elektricitet utan att kompromissa med estetiken. När kaklet installerats och lagts, genererar systemet vinst,  för en husägares energikostnader. SRS Energi säger att detta är det enda kaklet tillverkat av högpresterande polymer som ofta används i stötfångare, de är lätta, okrossbara och återvinningsbara! Flexibel solvärmeteknik är inbäddad inuti varje kakel, så att de kan fungera oberoende av varandra. Man har tagit fram ett grönt val, utan att kunden behöver betala för en vara som de tycker är oattraktiv.  Med fler kakelstilar och färger på gång, så kan SRS Energi snart att njuta av en stor bit av eko-marknaden

 


Fikkari en lekfull lampa av Äijäla och Takala

Fikkari - är en golv och bordslampa. Den vackra armaturen är utformad för att placeras i ett horisontellt läge. Den kan också hängas eller stå upprätt. Lampan är gjord av glas av Enni Äijälä och Marjukka Takala. Färgerna är ljusa och lampan finns i vitt, rött och grönt. I samarbete med Protoshop.


Molodesign designar formbara lampor


Foto Molo Design

Urchin Softlight heter denna lampa från kanadensiska Molo Design. Som producenter tar de fram hela koncept med designprodukter, men tydligast lyser de via sina lampor och ljusväggar. Lamporna går att forma efter ditt tycke och din smak. Du kan till och med packa ihop dem.


Inredning i sobert vitt med detaljer i trä


Foto Patric Johansson/Söderbergs Argenturer


Dörrhandtag med nummerlås - av Jaeseok Han


Designer: Jaeseok Han, Via Yanko Design.

Riktigt smart design har det här handtaget som Jaeseok Han designat. Jag hoppas att den finns i handeln snart. Det gäller att inte sedan glömma koden. Så du får ha en lapp någonstans så du kan lotsa räddaren om du skulle bli innelåst.


Köksförvandling med färg och stickersEtt äppelgrönt kök som sätter tonen för hela lägenheten och ovanpå detta stickers från Ferm Living. En riktigt bra idé är att som här att inte måla en traditionell fondvägg som lätt kunde ha tagit över hela köket. Det kanske är dags att tänka områden på väggar än fondväggar framöver? Missa inte den lilla fågeln vidd elementet.

 
Hotel Rica Stockholm får ett ansiktslyftEn omfattande renovering av Rica Hotels mesta shoppinghotell, Rica Hotel Kungsgatan, i PUB-huset i Stockholm. Svensk Inredning står även bakom tidigare hotellprojekt så som Hotel 27 i Köpenhamn och Hotel Berlin i Tyskland. Mer information om Svensk Inredning finner du på www.sivab.se.

Vi bodde här förra året då vi julhandlade i Stockholm. Jag kan bara rekommendera att bo så centralt i stan, du kan gå hur mycket som helst i affärer för att enkelt ta en liten paus på ditt rum. Utsikten från rummet var härlig.


MariaManuela ställer ut sin popkonst på Berns
Berns Asiatiska utsmyckas med japansk popkonst. Maria Manuela avbildar den unga, självständiga japanska kvinnan i minikjol och freestyle omgiven av körsbärsblommor och japanska haikudikter. MariaManuela Vintilescu, är född in Stockholm. I sina bilder återger hon det moderna Japan i motsats till det ålderdomliga. Maria Manuela fortsätter gärna motivet med mönster, blommor eller annat runt kanterna för att verkligen avsluta tavlorna, vilket är ett sätt att förmedla omsorg och estetik. Något som Maria Manuela uppfattar finns i Japan när det gäller paketering av såväl presenter som vardagsföremål. För att få en yta som ser tryckt ut, eller associerar till japansk jämn lackyta, målar hon sina tavlor med akryl på linneduk med tunn färg i minst fem lager.


Hemma hos inredaren på ROOM


Foto: EVA BÄCKLUND

Hur bor egentligen inredarproffsen själva - de som möblerar våra hem? GP har besökt Hans Axelsson i hans funkisvilla i Skår och du kan botanisera bland bilder på GP:s webbplats. I många år var han möbelföretaget ROOMs produktchef och har inredningstrenden massiv oljad ek på sitt samvete.


Tävla och Vinn - lys upp höstmörkret med facklorVinnaren blev Helene.Var med och tävla om snygga Orchos mini-facklor från Blomus! Hösten och vintern är på väg och det är nu vi vill lysa upp i mörkret. Perfekt till höstens middagar och fester.

Tävlingsfråga
Vilken är din favoritprodukt i
Blomus webb-shop och varför?

Vinnaren utses av Blomus, som sänder vinsten och kontaktar vinnaren. Tävlingen pågår till och med den 11 oktober 2009.


Nu har vi el i fritidshuset!Foto Helenas sambo Jörgen/ R&S

Min sambo fick föreviga när elen kopplades på till fritidshuset - själv ligger jag och är förkyld. Äntligen el, ett stort steg mot civilisationen,  det är stort att knäppa på elen till fritidshuset. Men vilket arbete för att få det att fungera, allt grävande, kopplande och samordning. Nu måste snickarna in för att lägga golvet, bygga trappan ute och inne samt fixa ett räcke uppe vid loftet så när det är klart så börjar det närma sig ett hus. Då ska vi montera kök och inreda, det riktigt roliga börjar med andra ord.


IKEAs BILLY fyller 30 årFesten är igång och IKEA firar olika stort i olika länder. I Sverige inledes firandet på bokmässan i september (Göteborg) där BILLY fick en egen litterär salong. Här kunde besökarna följa framgångssagan BILLY, tjuvkika på jubileumshyllor i begränsad upplaga och ta en titt i några av världsförfattarnas egna BILLY bokhyllor. Gillis Lundgren är designern bakom BILLY och lagom till 30-års kalaset så har Annika Bryngelson gett BILLY ett grafittimotiv i flera färger. I Frankrike kan alla skicka in sina makeovers av BILLY, jag har plockat ut de snyggaste i mitt tycke, och idén med att ha en tapet eller bilder i bokhyllan är användbar. I Storbrittanien så får kunderna smaska på bakelse dagen till ära.


Dessutom ges Boken om BILLY ut: - "Har man troget tjänat bokälskare i 30 år ärman värd en egen bok. Boken om BILLY är en tillgiven hyllning, inte bara till BILLY, utan till böckernas fantastiska värld." (149:- IKEA FAMILY pris 89:-)


Fransesca Signori - designer som drivs av sin rastlöshet


Efter examen i industriell design från Milanos Yrkeshögskola till att få en Master från Domus Academy, flyr Fransesca Signori till New York för att hitta inspirationskällor. Hon börjar arbeta inom mode och design och blir en trendsättare och lär sig vikten av att hoppa från ett sammanhang till ett annat, från en plats till nästa:

-"Jag är rastlös i min obarmhärtiget av att söka idéer som gär att du kan uppfatta föremål från olika perspektiv, jag vill skapa ironiska saker som bord och ting som görs av socker, flexibla objekt såsom byråer tillverkade av tyg som kan monteras ned och stuvas undan i en resväska och föremål som den uppblåsbara stolen där sätet också är en illustrerad bok."Prov på bordsyta gjord av socker, tyg i punktskrift, träyta med spetsmönster, väggdekoration i keramik och hennes fantastiska tapeter.Prov på bordsyta gjord av socker, tyg i punktskrift, träyta med spetsmönster, väggdekoration i keramik och hennes fantastiska tapeter.


I love water från Blücher


Foton Blücher Sverige

Designad galler för badrum från Blücher som trots sitt tyska namn finns i Sverige. Smart och snyggt är dessa designade avvattningsprodukter som med fördel placeras i duschens hörn. Du slipper också stå på golvbrunnen medan du duschar. Här hittar du fler designgaller.


Före och Efter Maya Lees klädskåp


Fotograf Maya Lee

Maya Lee är en duktig fotograf från Eskilstuna, hon har sin ataljé mitt emot mitt hem. Jag gick igenom hennes bilder och blev till mig när jag såg vilken snygg förvandling hon gjort med ett datorskåp från IKEA. Jag älskar före och efter-bilder - mera sådant! Datorskåpet får en helt ny finnish med färg, tapet och knoppar - fram kommer ett snyggt klädskåp. Bra jobbat!

RSS 2.0