Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Anpassad sökningTill fotograf Helena Karjalainen

  RSS 2.0

Fantastiska inredningsbloggar visar upp julen

Missa inte alla fina inredningsbloggar vi har i Sverige. Titta bara vilken rikedom det finns, jag plockade ut några favoriter, men det finns många fler där ute. Det är roligt att ta en halvtimma och surfa runt på olika bloggar, så mycket arbete som ligger bakom alla inlägg och artiklar. Se vilken god smak vi har, jo lite skryt får man tåla. Har du kommit igång med julepyntet? SJölv har jag inte hunnit med det, men ska se om vi med gemensamma krafter ikväll kan skaka fram lite pynt från kallförrådet.

Här kommer listan till några heta favoriter:
http://solakra.blogg.se/
http://interiorguiden.se.
http://inneoute.blogg.se/
http://milla-andante.blogspot.com/
http://levaleende.blogg.se/
http://proforma.blogg.se/
http://www.reko-stil.com/


Inred med ljus till julen - en svart jul är en elegant jul


Foton: Sirius

Många har svart inredning idag, en av de hetaste trenderna. Riktigt snyggt blir det med din svarta interiör med ljusslingor och lyktor. Om du inte gillar tomtar och troll så kan du pynta med vackra ljusarrangemang. Effektfullt och elegant.


Vackra blomsterarrangemang till Advent


Foton: Blomsterfrämjandet


Jag vill önska dig en fin Advent med vackra arrangemang från Blomsterfrämjandet. Julstjärnor är extremt känsliga för kyla, blir det under 15 grader ramlar bladen av. Den ska stå ljust och soligt. Jorden ska vara fuktig hela tiden. Den behöver ingen näring om man inte sparar den efter julens slut. Visste du att Julstjärnan ursprungligen kommer från Mexico och att den där kallas "Flores de la Noche Buena", den heliga nattens blommor. Rött var aztekernas heliga färg och för dem symboliserade julstjärnan renhet, den ansågs helig och var knuten till flera tabun. 


Spännande smycken av Erica WeinerSvenska A-styl Fashion Agency säljer smycken av Erica Weiner. Smyckena har ofta en historia att berätta. Vissa har hittats i antikaffärer i Skottland och andra har skapats för att beskydda ägaren. Perfekt gåva att ge bort till någon man tycker om. Erica Weiner  började med att designa ett par örhängen som hon skapade för att ge bort till en vän på hennes födelsedag. Presenten blev en succé och detta lade grunden för Ericas numer ständigt växande smyckeskollektion som innehåller en blandning av antika fynd och metaller såsom mässing, Sterling silver och 14K guldplättering. Tillsammans med kollegan Lindsay åker Erica runt i USA och köper upp begränade lager med vintagedelar för att skapa sina unika handgjorda smycken.

Rött, rutigt, stickat, mysigt och elegant med GantGant och elegant är synonymt, Gant's koncept passar julen så perfekt. Jag vill krypa in bland miljöerna och sitta och kura med kanelbullar, frukt och levande ljus. Knastrande brasa och rottingkorgar. Klassikt elegant och ombonat. Det är nästan lite Harry Potter över miljöerna. Många av fotografierna är tagna i Skottland och då passar det med skottrutigt.


Nya möbler med gamla lådor från tyska Shub LadenIdén är underbar, handgjorda nya skåp med tillpassade lådfronter eller med hela lådan. Det andas eko-reko och så klart inspireras jag av att detta är något jag kanske kunde göra själv? Men då gäller det att mäta och mäta så att IKEA-hyllorna passar. Men om man skulle ha råd med att införskaffa en av dessa specialbyggda så får du räkna med från 4000 kr och uppåt hos ShubLaden. Det är alltså inte Bin Ladens bror som gör dessa, ja så att du vet :)
[via]

Lägenhet i Köpenhamn med ruffa detaljer


Muhldorf & Partners

Här ser man att ägaren gillar ruffa detaljer, ett icke kliniskt hem i Köpenhamn. Jag tycker väldigt mycket om hem som inte är perfekta dvs där allt är inklätt i plywood med vit färg. Om man står ut med det icke perfekta så ger det också lite mer utrymme för inredning, en loppisstol sticker inte ut på på "fel sätt" utan harmonierar med sin omgivning. Det är roligare att leka med olika material och det är väldigt tacksamt att ha föremål med patina i hemmet.

Exklusivt för mina läsare förhandstitt på Booli Inspiration, en webb med Sveriges vackraste hem

Just nu kan du som läsare på min blogg få en förhandstitt på Boolis nya sajt Booli Inspiration innan tjänsten öppnas för allmänheten kan du som läsare ta en titt på sajten. Här kan du botanisera bland riktiga drömhem- du hittar garanterat massor med inspiration. Kanske är det dags att möblera om eller renovera lite hemma? Och det bästa av allt, om du verkligen fastnar för ett rum så är bostaden till salu.

Booli är en sökmotor för bostäder och bostadsinformation - ett lättanvänt och snabbt verktyg för att söka bostäder till salu. Enklast är att likna oss vid Google med skillnaden att vi enbart inriktar oss på information som rör bostäder.


Funky Marie Design lockar med julklapparSvenska Funky Marie har nypremiär på sin online butik. FIna klappar lagom till jul till dina nära och kära. Jag valde ut några av mina favoriter i silver här ovan. Särskilt fint tyckte jag att hjärtat med de små vingarna var. FMD försöker finna leverantörer som ger bra förhållande när det gäller arbetstider, löner mm för de som tillverkar smyckena, i olika länder.


Poster för pessimisten och optimisten inom digVi är nog alla mer eller mindre optimistiska i vår vardag. Ibland kan det växla dag för dag pga av vädret, mörkret, regnet eller tanken på att vintern snart är här. Sedan känns det bättre igen. En kul idé är denna poster från Because Studio där du enkelt ser den visuella skillnaden mellan hur vi väljer att uttrycka saker. Positivt tänk när man är som desperatast?

Bord med skiva i metall med laserskuret mönster


Via Designspotter

Från Mon Tai Design kommer dessa snygga bordsskivor i metall med laserskuret eller etsat  mönster. [mó, man, tai] (kantonesiska)= no Problem. Hållbarhet och samhällsansvar är prioriteringar i begreppsbildning och utveckling av Mon Tai Designs produkter. Man kan förvandla sina antika eller loppisfynd till rena konstverken.


Johanna Basford ung talang som gjort karriär

Johanna omfamnar utmaningar med ett tvärvetenskapligt synsätt, hon skapar mönster från keramik, till sängkläder,mode, förpackning, tapeter, bröllop och varuexponeringar. Nöjda kunder är The Crafts Council på Victoria and Albert Museum, DKNY, BBC, The Scottish Parliament, The Body Shop och Johnson och Johnson." -"I'm a creative catch-all; a designer / illustrator / printer on a mission to cover the world with my hand drawn patterns and motifs. I'm not a Vector Technician, but one of the dwindling number of creatives who still likes to put pen to paper." Vilket vi tackar för.


Tips på designade julklappar till barnen


Möbelvärlden erbjuder ett sortiment för dig som månar om design i alla lägen. Villa Julia är ett lekhus i kartong från italienska Magis. Villa Julia är lätt att sätta ihop och det följer med en lätt instruktion så att barnen själva kan sätta ihop huset (med en vuxens hjälp). Barnen kan göra huset mer personligt genom att färglägga huset. Det är en lek i fem faser, sätt ihop huset, gör det personligt, dekorera, använd och plocka.

Dodo är en lekfull gungstol från Magis barnkollektion - Mee Too. Dodo är formgiven av Oiva Toikka som kanske är mest känd för sin fågelkollektion för Iittala. Dodo är tillverkad i plast och finns i 4 klara färger; rött, blått, gult och vitt.


Att bevara en viss råhet i inredningenFoton Light Locations

Det är något speciellt med miljöer där det inte är kliniskt, där det ruffa och lite råa tittar fram. Ibland har man inget val och andra gånger så renoverar man för att ta fram just de där detaljerna.

Vackert, handgjort och personligt hos Minh


Foton: Minh Inredning

Så vackert och välgjort, som vanligt presenterar Minh Inredning smakfulla och personligt valda inredningsprodkter. I kollaget ser du en tavla i oljefärg på canvasduk med en svart träram. En exklusiv handsnidad statyett av Buddha mediterandes i en lotusblomma. Skulpturen är gjord av massivt trä belagd med vietnamesiskt lackarbete. En vas i keramik med vietnamesiskt lackarbete av högsta kvalitet. Vasen har en högglansig svart lack dekorerad med ett vackert bladmönster i guld.

Hemma hos mig genom linsen hos tidningen Folket


Fotograf Joakim Serrander


Fotograf Joakim Serrander

Tidningen Folket var här hemma och gjorde ett hemma hos reportage. Det är alltid intressant att se hur man framställs och hur fotografen fotar. Vilken utrustning de har, man blir lite avundsjuk. Dessa bilder tillhör nog de mer ovanligare av mitt hem och på mig. Vidvinkel- och makroobjektiv, det ger verkligen en nyhetsreportage-känsla, nära och intensivt. Jag blev inte så läcker i vidvinkel, jag var bred redan innan, men katterna blev coola. Jag trodde aldrig att man kunde ställa så många frågor om allt, jag svarade duktigt och jag förstår inte hur journalisten kunde minnas allt. Det är verkligen kul att få bilder tagna av proffs, och till helgen kommer Drömhem & Trädgård hit för ännu ett reportage.


Vinn inredningshjälp till ditt hem från Kuddrummet.seTÄVLINGEN AVSLUTAD vinnaren blev RONJA.
En drömvinst för inredningsintreserade, inredningshjälp av proffs! Ett nytt koncept i Sverige e-design online.
Du får inredningshjälp via nätet med ett komplett förslag som är mycket utförligt och noggrant uttänkt för att passa ditt inredningsbehov.


Två tävlingsfrågor
Hur många procents rabatt får du på hela Kuddrummet sortiment om du beställer en eDesign?
Vilken vara i online-butiken är din absoluta favorit?

Tävlingen pågår t.o.m. 25 november. Vinnaren utses enhälligt av Kuddrummet.se, som även kontaktar vinnaren samt levererar vinsten. Vinstvärde 2000 kr.

Ett litet trädgårdstema, vacker design på bänk från BonluxatRomeo & Juliet är ingen vanlig bänk. Den erbjuder inte bara förbipasserande en bekväm plats att sitta och slappna av på, utan även ett grönt inslag i miljön. Bänken är gjord av långa fyrkantiga remsor av trä. Två runda hål i sitsen skapa utrymme för stora blomkrukor med ett litet träd i. Bänken verkar bokstavligen flyta mellan krukorna. Ja, jag kan inte låta bli att visa lite grönska mitt i detta gråkyliga väder vi har.

Om du är i närheten av Eskilstuna och vill bli fotad?
Titta då in till min vän MayaLee som har ett generöst erbjudande på poträttfotografering under november!


Hasselfors Garden visar vårens nyheter för trädgårdenFoto by permission Hasselfors Garden

Visst kan vi behöva se lite grönska just när det är som mest grått ute: Förutom de vackra och smarta trädgårdstenarna där du kan placera både marshaller eller växter så har Hasselfors Garden tagit fram en hel produktserie. En produkt du just nu kan vinna är bl.a. odlingsbänken som gör det lätt att anlägga ett vackert litet trädgårdsland eller en hel köksträdgård. Odlingsbänken är tillverkad av värmebehandlat trä. Den innehåller inte impregnerings- eller träskyddsmedel och kan därför tryggt användas vid odling av ätbara växter. Trädgårdslidren, jag skulle kalla det växhus representerar ett helt nytt tankesätt, och finns i fyra storlekar. Du kan själv fullända lidret med passande färger efter eget val som passar bostaden. Trädgårdslidren är tillverkade av inhemskt trä och härdat glas i Finland. Alla delar av trä har behandlats med mögelskydd.


KonstigaFåglarPunktNu - svensk inredning blir Oddbirds


Pressbilder Oddbirds

Anna & Camilla har arbetat i många år med inredningsupprag och fotostyling. Då de inte hittade vad de sökte, skapade de prylarna själva, och det var så Oddbirds kläcktes. Även i dag skapar de unika butiksinredningar, inreder personliga hem och gör stylistuppdrag för flera av landets ledande mode- och inredningsföretag.

Oddbirds är inredning, men färger, former och funktioner korsbefruktas så kan resultatet kan lika gärna bli en lampa, som ett anteckningsblock, ett skåp, smycke eller kudde. Oddbirds samlar intryck, som tar sig form i olika uttryck, med förhoppningen att ge nya avtryck i samtiden - med vackra ting, fyllda av kärlek - inte sällan en god portion humor och mycket glädje.

Oddbirds är från början Anna & Camilla, men runt dem finns en flock av kreatörer, fotografer, stylister och inspiratörer. En flock som tillsammans blir Oddbirds som gör lite vad som faller dem in. Med sitt brinnande intresse för personlig inredning vill de givetvis att möblerna och tingen hamnar hemma hos personer som älskar sina hem!


Vinn massor med färg från Beckers till hem och inredning!
VINNAREN BLEV EMMA!

Tävlingsfråga
Vad skulle du skapa för projekt
om du vann färg för 1000 kr från Beckers?
Det kan vara allt från att måla väggar, måla om möbler, göra en vägg med magnetfärg - bara fantasin sätter gränserna.

Tävlingen pågår t.o.m. den 20 november. Beckers utser vinnaren enhälligt. Beckers kontaktar vinnaren och levererar vinsten.


Svensk uppfinning - handtaget som väger resväskan åt digDigigrip
är ett handtag som själv väger bagaget åt dig, allt du behöver göra är att trycka på en knapp och lyfta väskan, den hade varit perfekt när jag fick packa om allt på flygplatsen i Bacelona, två gånger! Niklas Danielsson heter uppfinnaren. Stor LCD display med automatisk bakgrundsbelysning samt automatisk "hold" som gör att vikten visas automatiskt när man sätter ner väskan. Den säljs även separat för de som vill sätta in det i resväskan själv. Allt man behöver göra är att skruva in två skruvar.


Miljömedvetet från Minthe - ekologisk design som får kostaMin uppmaning till eko-reko världen är våga ta betalt för design. Om man ska komma ifrån känslan av att allt med eko så ofta ska handla om basprodukter, jag vill se mer designers, design kostar. Designutbildningar, lokalhyror, löner och marknadsföring kostar. Tid kostar - att göra något hantverksmässigt.  Två bra exempel på ekologisk design som man låtit få kosta lite extra är från Minthe som tagit in Kristina Stark och Sarah Thirlwell:

Match Box och Ljusstaken Box Light av Kristina Stark, industridesigner utbildad på Konstfackskolan i Stockholm samt på Central Saint. Arbetat som frilans med uppdragsgivare som t ex Design House Stockholm, Höganäs Keramik, Gense, Boda Novar. Driver sitt eget märke Kristina Stark Design. Produkterna är från en fabrik med ett miljömedvetet tänk där allt görs enligt svenska riktlinjer. Till exempel är alla ämnen bundna i lackeringe, dvs det frigörs inga eventuella gifter under processens gång; ett nytt värmesystem gör att energin från tillverkningsprocessen omsätts till värme i lokalerna.

Vacker och miljövänlig inredning från Sarah Thirlwell. En brittisk konsthantverkare som förenar traditionellt hantverk med moderna material och metoder för återvinning av olika plastmaterial. Alla trämaterial kommer från hållbart odlade skogar. Vaser gjorda av trä och återvunnen akrylplast. Inuti kärlet finns en handblåst glasbehållare som du lätt tar ur för rengöring.

Förhandstitt på Gudrun Sjödéns julkollektion för hemmetÅrets julkollektion från Gudrun Sjödén är inspirerad av våra fornnordiska sagor full av frodiga rosor och härliga mönster. Det är en kollektion i tunt linne med korsstygnsbroderier, små finstämda ränder och prickar, en och annan rosenfink blandad med vävda ränder.  Surfa in till webbshoppen och hitta mängder av fina och unika julklappstips. Du hittar julkollektionen på plats i butikerna 20 november.

Unlriksdals Slottsträdgård med trädgårdsbutiken och caféHur underbar är inte webbsidan Ulriksdals Slottsträdgård? - Jo, den är så härlig att jag nästan kan känna känslan av att vara där. Alla amaryllis är satta och i år slår man faktiskt "personligt rekord" med 66 sorter! Det finns sorter med långa stänglar, rosa halsar, små klockor och korta stänglar. Kort och gott, det finns en amaryllis för alla smaker. Här ser du några exempel på julsaker som kommer till butiken inom kort. Gå på kurs - Smycka julen med en originell och vacker krans du dekorerat själv. Här finns allt grönt och skönt som hör julen till; vackra band, girlanger äpplen kanelstänger, bling-bling och stjärnor.


Hemma Hos reportage när tidningen Folket hälsar påFotografen Joakim Serrander och journalisten Marianne Jansson var hemma hos oss och gjorde ett hemma hos reportage till tidningen Folket för Hembilagan som kommer ut den 17 november. Jag tycker att det ska bli spännande att se hur bilderna ter sig då Joakim liksom låg i spännande positioner i vår lägenhet,  och om Marianne fick ihop en vettig artikel med mig - jag har nämligen en förmåga att sväva ut när jag pratar, särskilt när jag känner ett engagemang i vissa frågor. Min röda katt var mycket intresserad av närkontakt med fotografen men det var journalisten som ville mysa med katten. Jag visar så klart bilder på bloggen om jag får tillgång till dem.

Hos Hops Shop hittar du lyckad designUnder november och december månad gästas Hops-shops gästshop av Keramia från After Eight i Jakobstad. Mia Sundström som står bakom Keramia är keramiker och jobbar tillsammans med barn, ungdomar och entusiastiska vuxna i sin studio. Hops-shop presenterar med stolthet en tjej som inte är rädd för att ta ut svängarna. Ae´s julprodukt En annorlunda julgåva dekorerad med exotiska djur. Den hänger vackert t.ex i fönstret. Gjorda i vitt lergods, glaserade med pigga färgglada färger. Denna dekoration kan hänga fram året runt.


Svart kalkstenshus i södra DanmarkFoto Danbolig

Hur läcker är inte detta kalkstenshus i Danmark? Ägarna har haft modet att måla det svart och visst kan vi svenskar skymta både möbler från IKEA och svenska formgivare för textilier. Takbjälkarna ger rustik charm och golvet är i sten. Den sköna innergården ger lång säsong för växterna och skänker bra insynsskydd. Ett unikt hem.

Vi är på väg mot ett vackert brädgolv i högblank vit färg


Här ser du även takhöjden och staketet som omger sovalkoven, den ska naturligtvis målas vit.

Ja, nu har arbetet med att färdigställa golvet i fritidshuset börjat. Jag berättade om detta för Beckers som nappade och vill ha en tävling på bloggen där du kan vinna ett presentkort på 1000 kronor ur Beckers sortiment! Tävlingen kommer snart. 

Allt material jag använt för golv och tak kommer faktiskt från Beckers, kvistlack, lackfärgsgrund och målarfärgen. Golvet och taket ska vara i högblankt vitt och väggarna är i matt vit färg. Jag är ute efter de ljusreflexer som blir i golv och tak och som ger djup till målningen.


Tävla och Vinn blandaren Colorics från Gustavsberg via Hemvaruhuset.seTÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD OCH ÅSE ÄR VINNAREN.

Blandarna från Gustavsberg har blivit en hit i inrednings-sammanhang. Nu har du en möjlighet att vinna en Colorics-blandare via Hemvaruhuset.se och då får du välja valfri färg. Varför inte en tomteröd blandare?

Tävlingsfrågorna
1. Vilken av färgerna på blandarna skulle du vilja ha?
2. Vilken är din favoritprodukt på Hemvaruhuset.se?

Tävlingen pågår till och med den 17 november 2009. Vinnaren utses enhälligt av Hemvauhuset.se som även leverar vinsten.


Vinnarna i tävlingarna på Room and SERVE

Tre vinnare av julstjärnor
Segaren Art & Living
lottade ut tre vackra julstjärnor från Indien och de glada vinnarna blev:
collieflickan.blogspot.com, mammatingeling.blogg.se och Anette.


En vinnare av hand-dammsugare

Electrolux lottade ut en Ergorapidon och den glada vinnaren blev solakra.blogg.se som bidrog med fotografier från sitt hem. Se dem här (kika in i Galleriet. Sök på 'room-and-serve')

Se alla tävlingar samlade under kategorin Tävlingar i vänster marginal.


Miljömedvetet och elegant hem - GANT homeSvenska Caroline Winberg är modell för GANT och jag tycker hon klar väl i rollen. GANT är ett svenskt kläd- och inredningsmärke med ett amerikanskt arv. Gants produkter finns tillgängliga hos återförsäljare och i deras webb-shop. Huvudkontoret ligger i Nacka Strand.

Miljömedvetna textilier
Roligt är att upptäcka att GANT har ett sortiment med miljömedvetna och eleganta textilier, underbart att fler och fler upptäcker fördelarna med ett ekologiskt tänk. GANT Home har en serie i ekologisk bomull bland annat kuddar och filtar i en lätt gråmelerad färg. Påslakansetet är enkelt med vackra detaljer i plissé. Mjukhet kommer från den höga trådtätheten och den silkeslena ytan är satinvävd finns endast  i benvitt. Dessutom måste jag lyfta fram de vackra kvadratiska besticken.


Tävla och Vinn personaliserade kort från Prints with WingsVINNARNA BLEV STINA OCH MICKE - GRATTIS!

Lagom till Jul och Nyår så lottar Prints with Wings ut två set med 15 kort + kuvert till 2 vinnare. Du kan botanisera bland alla kort i sortimentet: korrespondenskort, tack-kort, dop, födelsedagar, festinbjudan m.fl. Alla blir lika glada över att få ett fint kort hem i brevlådan. En personlig hälsning förgyller alltid vardagen. Eller varför inte ge bort ett set korrespondenskort i julklapp till någon du tycker om?


Tävlingsfråga
Vilket av alla kort på Prints with Wings skulle du vilja vinna?
(Om du vinner väljer du naturligtvis vilket kort du vill.)

Tävlingen pågår t.o.m. den 13 november, vinnarna får var sin rabattkod och kan därmed handla direkt i online butiken. Koden är giltig t.o.m. 2009-12-30. Vinnarna utses enhälligt av Prints with Wings.

Vinn en inredningskonsultation med Lulu CarterFoton: Hemmakanalen

Här kommer ett hett tips för dig som tröttnat på ditt hem och allt vad inredning heter: Hemmakanalen (TV4) lottar ut en inredningskonsultation med inredaren Lulu Carter. Om du vinner ska du komma överens om ett datum som passar för konsultationen, vinstvärdet är 7000 kr.  Sista tävlingsdag: 22 november 2009 - tävla här.

Stolar i konsten fantasiverk av Pablo ReinosoFoton: PIECE UNIQUE Gallery

Conspirations heter Pablos utställning med stolar och bänkar. Utställningen är lekfull och kräver inget mer av besökaren mer än ett leende. För visst blir man förundrad och facinerad av att Pablo lagt ned så mycket tid och lust i sina verk.H&M Home presenterar julkollektionen för hemmet

h&m

H&M Home presenterar julkollektionen för heminredning. Vi som älskar bokstäver och siffror får vårt lystmäte inom heminredning med hjälp av H&M Home som tycker att granen ska pyntas därefter -  med röda eller vita siffror för julgranen. Jag uppskattade den fina löparen för julens helger  som inte känns så traditionell utan har detaljer som lyfter den till nutid, dessutom är den i ekologiskt bomull. Du hittar många snygga detaljer i H&M Online Shop , själv har jag handlat där ett par gånger och blivit väldigt nöjd. Priset är alltid till glädje för kunden på H&M, så även inom heminredning.

Tävla och Vinn en vacker Adventljusstake från MUNKA SWEDEN

munka sweden

Vinnaren blev: CECILIA!

Juleboda heter denna vackra Adventljusstake formgiven av Helen von Arnold från MUNKA SWEDEN. Du kan vinna den lagom till Advent, ljusstaken är i tenn för tradition och för kommande generation.Vacker med bara ljus eller låt fantasin flöda med vad du vill fylla den med.

Tävlingsfråga
Vad skulle du fylla Adventljusstaken med? Och vart skulle du placera den om den blev din?

Tävlingen pågår t.o.m. den 10 november 2009. MUNKA SWEDEN utser enhälligt vinnaren bland bidragen, kontaktar vinnaren och sänder vinsten.


Vinn en vacker julstjärna till Advent från Seagren Art & LivingTre julstjärnor till var sin läsare precis lagom till Advent. Vill du bli en av de tre läsare som vinner en julstjärna? Tävla då om desa vackra julstjärnor som Seagren Art & Living lottar ut till läsarna.

Tävlingsfråga
Var skulle du hänga din julstärna om du vann en? Och vilken julstjärna skulle du vilja vinna (
se alla julstjärnor och färger här.)

Tävlingen pågår t.o.m. den 7 november 2009. Vinnaren utses enhälligt av Seagren Art & Living som kontaktar vinnaren och levererar vinsten.

Drömmar med Georg Jensen
Viss design nuter jag av, på riktigt, så där mycket att jag liksom glömmer bort mig en liten stund
En av dessa njutningfaktorer är smycken av Georg Jensen, de är dyra och jag har inte råd med dem om jag inte skulle spara pengar för att kunna köpa. Men när jag vill fylla på mitt "lust-konto" tex på hösten så fönster-shoppar jag gärna, det gäller att fylla på lust-kontot när det regnar och blåser kallt - då kan jag ta en promenad och titta på vackra saker.  Hos webbutiken Royal Design hittar du Georg Jensen serie Cave som är designad av Jaqueline Rabun - det snygga armbandet och ringen. Vivianna Torun Bülow-Hübe har formgett serien Dew Drop.

- Vivianna Torun Bülow-Hübe, är en av våra mest hyllade svenska silversmeder,  på 80-talet  flyttade hon till Jakarta i Indonesien och formgav där textilmönster, korgar och lampor. Hon gck bort för fem år sedan. Hennes rostfria klocka utan siffror och med öppet armband är en designklassiker och precis som klockan var målet att få fasta material att följa kroppens mjuka former.

RSS 2.0