Flyttlasset går

 
Foto Helena

Det är alltid mysigt att få besök av lilla Neo som jag är både moster och gudmor till. Här iklädd sin lilla grodoutfit i plysch som jag köpte. Neo är i fasen där han tror att han kan stå och gå. Där han tror att han kan prata. Men båda de bitarna fungerar så där och mamma Pia får alltid ha en hand bakom för att Neo ska kunna spralla omkring och vi pratar alla numera Neo-språk, likt en hes samuraj.

Katterna gör det de är bra på. Våran röda katt njuter av sin frigolitform, i den har det legat en VIPP-soptunna, där pedalen låg har katten sin tass. Hon är så nöjd med formen att vi får behålla den. Vår sköldpaddsfärgade hona tror att hon är en She-Cat hon tror på fullt allvar att hon skulle kunna fånga duvan som stirrar på henne genom fönstret. Både duvan och vi är fullt medvetena om att hon är chanslös.

- Men vilken tid det tar att packa och städa, jösses. I och med att vår flytt blev så unik där flytten sker på en måndag pga de hyresgästerna som vi ska ta över efter inte direkt visat god vilja att hörsammat oss och de andra i flyttkedjan,  så har vi unnat oss lite mysiga saker för att detta blev så jobbigt. I hela två timmar hade vi fika och pusskalas på gården i solen. Riktigt ljuvligt.


Foto Helena. På bilden ser du min sambo, min syster med barn i gröngräset.


Livet är härligt tycker Neo och bäst i hela världen är mamma och pappa!

Underbara bilder på Annan Konst


Foto Lars Tunbjörk

Bloggen Kurbits tipsar om en mysig utställning som pågår på Göteborgs Konstmuseum. Här sitter familjen mitt i en gigantisk hemmabyggd modell av en moské och ser på TV. Salin Mujcinovic´är upphovsmannen till modellbygget. Ur utställningen Annan Konst på Göteborgs konstmuseum. Se fler bilder och läs mer på Kurbits.

Utställningen Annan Konst presenterar en förbisedd och parallell  konstvärld som skapats av självlärda konstnärer från stad och landsbygd.  Poetiska och egensinniga verk av sjuksköterskor, skogsarbetare, städerskor,  tjänstemän, tandläkare, poliser, pensionärer och arbetslösa. Ett vardagligt  skapande som hela tiden pågår runt omkring oss - men sällan  uppmärksammas.

Designade hotellrum på Birger Jarl, ta chansen att vinna en övernattningNu har du chansen att vinna en övernattning i en av Hotel Birger Jarls unika designsviter inredda av några av Sveriges ledande inredningsarkitekter och designer via Hus och Hem. Flera designer har varit involverade och du får en överblick av alla rummen här.  Sommarljumma sjöar, skir grönska och blonda, susande björkar inspirerar till svala, lätta interiörer. Falurött och lövens höstfärger ger värme. Iskristaller och gnistrande orörd snö för ett rent och stillsamt uttryck. Sköna naturmaterial som trä och sten bildar fond för kreativiteten. Värme och kyla, hårt och mjukt - den svenska naturen och de tydliga årstidsväxlingarna har varit inspirationskällan.