Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Anpassad sökningTill fotograf Helena Karjalainen

  RSS 2.0

Flyttlasset går

 
Foto Helena

Det är alltid mysigt att få besök av lilla Neo som jag är både moster och gudmor till. Här iklädd sin lilla grodoutfit i plysch som jag köpte. Neo är i fasen där han tror att han kan stå och gå. Där han tror att han kan prata. Men båda de bitarna fungerar så där och mamma Pia får alltid ha en hand bakom för att Neo ska kunna spralla omkring och vi pratar alla numera Neo-språk, likt en hes samuraj.

Katterna gör det de är bra på. Våran röda katt njuter av sin frigolitform, i den har det legat en VIPP-soptunna, där pedalen låg har katten sin tass. Hon är så nöjd med formen att vi får behålla den. Vår sköldpaddsfärgade hona tror att hon är en She-Cat hon tror på fullt allvar att hon skulle kunna fånga duvan som stirrar på henne genom fönstret. Både duvan och vi är fullt medvetena om att hon är chanslös.

- Men vilken tid det tar att packa och städa, jösses. I och med att vår flytt blev så unik där flytten sker på en måndag pga de hyresgästerna som vi ska ta över efter inte direkt visat god vilja att hörsammat oss och de andra i flyttkedjan,  så har vi unnat oss lite mysiga saker för att detta blev så jobbigt. I hela två timmar hade vi fika och pusskalas på gården i solen. Riktigt ljuvligt.


Foto Helena. På bilden ser du min sambo, min syster med barn i gröngräset.


Livet är härligt tycker Neo och bäst i hela världen är mamma och pappa!

Underbara bilder på Annan Konst


Foto Lars Tunbjörk

Bloggen Kurbits tipsar om en mysig utställning som pågår på Göteborgs Konstmuseum. Här sitter familjen mitt i en gigantisk hemmabyggd modell av en moské och ser på TV. Salin Mujcinovic´är upphovsmannen till modellbygget. Ur utställningen Annan Konst på Göteborgs konstmuseum. Se fler bilder och läs mer på Kurbits.

Utställningen Annan Konst presenterar en förbisedd och parallell  konstvärld som skapats av självlärda konstnärer från stad och landsbygd.  Poetiska och egensinniga verk av sjuksköterskor, skogsarbetare, städerskor,  tjänstemän, tandläkare, poliser, pensionärer och arbetslösa. Ett vardagligt  skapande som hela tiden pågår runt omkring oss - men sällan  uppmärksammas.

Designade hotellrum på Birger Jarl, ta chansen att vinna en övernattningNu har du chansen att vinna en övernattning i en av Hotel Birger Jarls unika designsviter inredda av några av Sveriges ledande inredningsarkitekter och designer via Hus och Hem. Flera designer har varit involverade och du får en överblick av alla rummen här.  Sommarljumma sjöar, skir grönska och blonda, susande björkar inspirerar till svala, lätta interiörer. Falurött och lövens höstfärger ger värme. Iskristaller och gnistrande orörd snö för ett rent och stillsamt uttryck. Sköna naturmaterial som trä och sten bildar fond för kreativiteten. Värme och kyla, hårt och mjukt - den svenska naturen och de tydliga årstidsväxlingarna har varit inspirationskällan.Senaste nytt inom svensk design och inredningLisa Bengtsson kommer ut med ett tyg

Lisa Bengtsson satte svärmor på väggen för ett och ett halv år sedan. Tapeten blev mycket omtalad och efterfrågad både på den svenska och internationella marknaden. Nu kommer även mönstret i en mjukare form med hjälp av tygföretaget Mairo.

Manmino får mycket beröm för sina tavlor
Nyligen var svenska Manomino på bomässan i Jönköping, där Ernst Kirchsteiger fick en Manominotavla som tack för sin medverkan på bomässan. Simon och Tomas från TV3 gav Manomino mycket beröm, där Simon med öppna armar utropade: "This is art!".Alla tavlor är handmålade.


Vackra ting för en god sak - Rädda Barnens tavlor

Flera designföremål är specialutgåvor och exklusivt framtagna för Rädda Barnen. Totalt är det tio nya produkter som nu lanseras. Missa inte Tove Admans betonghjärta.

Those Dancing Days designar åt JC
- Cissi, Mimmi, Linnea, Lisa och Rebecka från Those Dancing Days har på senaste tiden haft ett späckat schema med spelningar världen över. Trots tidspressen hann tjejerna med att designa två festival-tryck för JC, vilket vi är oerhört stolta för, säger Fia Håkansson Ingman.


Funky mattor för den som längtar efter färgEtt mönster som kallas Bachelor och serien heter Tuleh, mattorna är från Roubini och har precis lanserats.  Det börjar med ett mönster som kallas Tuleh, med en känsla av negativ exponering. Handknutna ullmattor i retro mönster i ett antal olika färgställningar. Man behöver inte våga för att njuta av konstverk som dessa.

Passar på att med denna färgexplosion önska dig en trevlig och solig fredag. I helgen packar vi och städar inför vår flytt på måndag.

Carolina Swift skapar drömmar för oss som inreder

Glas Baubles, är handblåsta i Italien finns i mandarin, lime grön, blek steg, eller svart-ametist. Fokuserad på skört porslin med naturen som inspirationskälla skapar Carolina Swift stengodsblommor, handgjorda i Storbritannien och sköra löv som blir till en mobil att hänga upp.

Svenska Wingbud Wallpaper skapar tapeter likt konstverk

Foton by permission by Wingbud Wallpaper

Lena Hautoniemi är inte bara konstnär utan har nu även slagit sig in på att formge tapeter. De flesta av Wingbuds tapetmönster är genuint hantverk, handmålade original i full rapport storlek. Med gouachefärg och pensel eller bara med en penn! Helt fantastiskt vackert, du måste gå in på Lenas webb och se tapeterna förstorade.Jag tänker närmast på Svenskt Tenn och Josef Frank när jag ser Lenas mästerverk. Trycktekninken gör att ju mer kulörta färger och mörkare tryck desto blankare blir den. Missa inte heller Lenas fina tavlor och konstverk, jag som älskade att måla får nu ny inspiration.

Emma Damm kan tecknaDu har väl inte missat bloggen Emma Damm? Detta är en ung tjej som kan teckna. Jag blir helt tagen över hennes talang: "Jag heter Emma Damm, är 20 år och bor tillsammans med min sambo i Västerås. Jag älskar att rita och skapa. Konsten är det jag försöker bli något inom. Jag säljer även linnen med mina teckningar på. Och så har jag en hemsida där ni kan kika in om ni vill se alla mina porträtt. Annars så älskar jag min familj, min vovve, shoppa och mina vänner."

Brodera i sommar - skön avkoppling från FuldesignNu kan du skapa din alldeles unika väska eller en tavla. Det här är ett ovanligt broderikit. Väskan är ofärdig och du broderar klart den så mycket eller lite du vill. Du bestämmer vilka färger som passar var och vilka stygn du ska använda, hitta gärna på egna. Kitet innehåller en svart tygkasse handtryckt med old school tryck i orange, brodergarn och en nål. Du kan använda kassen, fylla den med dina prylar och sedan brodera på den på bussen, på föreläsningen eller framför tvn. Köpes på Fulshop.se.

Proforma skapar betongkrukorMissa inte bloggen Proforma och henness skapande av en betongkruka. Utmärkt sommarpyssel. "Jag tog en gammal ytterkruka, ganska rejäl i storlek och klädde den invändigt med bergeniablad. Tänk på att vända baksidan in mot mitten för det är ju ådringen man vill åt. Det går att ta andra blad också  bara det är blad med hyfsat tjocka nerver. Lägg även ett blad i botten."

Ge bort ett värdigt liv på Mors DagGe bort en present mot fattigdom på Mors Dag! Tänk dig att behöva leva på 7-10 kronor per dag, av de som lever i extrem fattigdom är 70 procent kvinnor, samtidigt är det kvinnor som kan lyfta världen ur fattigdom. En get kan förändra livet för en hel familj så för 200 kronor skänker du glädje.


Snart är det Mors Dag och vi ger bort rosor och choklad, dricker kaffe och lyxar till det
Men hur dessa saker produceras bör vi bära i minnet - under svåra arbetsförhållanden och mycket lidande. Rättvisemärkta rosor är inte ekologiska, däremot garanteras att de anställda får en skälig lön och trygga arbetsvillkor. Choklad - Under det senaste årtiondet har fältundersökningar visat att barnarbete är vanligt förkommande inom kakaoindustrin. Hundratusentals barn uppskattas arbeta under slavliknande förhållanden i en hård arbetsmiljö.


Odlingen av rosor sker på plantager och i stora drivhus och de flesta anställda är kvinnor
. Omfattande användning av kemikalier, farliga för såväl människor som miljö. Konsekvenserna för de anställda yttrar sig ofta i hälsoproblem som huvudvärk, svåra allergier, andningsbesvär, reproduktionssvårigheter och missbildningar på barn som föds i närområdet.


Möbler och inredning av rep av Thomas EyckChristien Meindertsma har designat att "lin-projektet", en ny kollektion som består av olika objekt, baserat på samtida dokument i harmoni med det traditionella nederländska 1700-tals tågvirkeindustrin.

Thomas Eyck är förläggare och distributör av exklusiva design produkter. Filosofin i hans företag är: vård, uppmärksamhet och kärlek till material, teknik och design.  Thomas Eyck är från Nederländerna och samarbetar med designers som han själv har valt. Han anser att den union av design och material, och en noggrann process för produktutveckling från den första idén till "pricken över i" är mycket viktiga.

Ooms fixar lysande pinne åt fåglarna


Via Inhabitat

Varför skulle bara människor använder sig av miljövänlig teknik? Studio OOOMS konstruerade en fågelholk med en solpanel på taket. I skymningen startar den genomskinliga pinnen. Detta ljus lockar en lätt mellanmål för fågel, allt hon behöver göra är att hålla fast och kika ut ur hålet och vänta på flygfän

Glassbulb Light med OOOMS är en lampa formad som ett vinglas. Denna atmosfäriska lampan är den perfekta ljusförhållandet för de långa romantiska kvällarna tillsammans med en fin Bordeaux. Lysdioden kommer att skina i över 30.000 timmar, så det är runt 10 år av romantik på natten!

Maya Lee nära mig med sina foton


Foto Maya Lee

Jag besökte Maya Lees blogg och fann att hon hade varit på besök här i Eskilstuna i butiken Nära och Kära som ligger nedanför mitt fönster. Hon hade sålt in sin fina fotografier till denna butik. Världen är ibland väldigt liten, eller så är Bloggosfären mindre än vad jag trodde.

Vill du gifta dig med mig?Om du ska fria i vår så kan du ställa frågan på många sätt. Yoon Jung Yun har skapat en alldeles särskild ring för detta. När du tar av dig ringen så lämnar texten inne i ringen ett märke på huden: " Marry Me". Ringen heter Inner Message och talar som sagt för sig själv. Jag tycker den är helt underbar.

Svenska Camilla Meijer visade upp sin kollektion i New YorkCamilla Meijer den svenska designern som numera är bosatt i London värmer utsvultna vita hem med sin kollektion med kuddar, lampskärmar, tapeter och rullgardiner. Hon var i New York i veckan på ICFF (möbelmässa) och uppmärksammades av bland annat Apartment Therapy. Via Apartment Therapy

Huset.com har paletten för mina drömmarIbland är det roligt att drömma sig bort. Nu när vi bygger vårt sommarhus så funderar jag så klart på inredning medan Jörgen tätar huset och isolerar för fullt. Huset.com hade en sådan där drömpalett som jag skulle vilja "beema" ned i mitt hus. Jag tycker om denna enkla och kvalitetsmedvetna val av produkter. Nu skulle min budget spräckas, men du vet säkert, det är väldigt roligt att få drömma om vackra ting och om hur allt skulle kunna bli.

Bryssel blommade upp i en gigantisk blomstermatta


Foton The First Post Uk

Till helgen bjuder jag på lite mer blommande reportage. Ett underbart reportage hittar du på The First Post som rapporterar om en gigantisk matta gjord av blommor i Bryssel. Förlagan är en persisk antik matta som ett gäng med florister arrangerade. Begonier var var blomman som användes i alla dess kulörer. Så, spring nu inte hem till trädgården och kopiera detta nu, tänk på att det krävs mycket underhåll av en sådan här matta. Skojar bara, önskar dig en trevlig långledig helg!

SM i Blomsterbinderi 2010Tema för årets uppgifter är dels en brudbukett till konprinsessan Victoria, och dels en bordsdekoration i slottsmiljö. Interflora AB:s SM i Blomsterbinderi är den enskilt största tävlingen för florister i Sverige. Deltagarna delas upp i debutanter och seniorer, där seniorerna är alla som deltagit i fler än fyra binderitävlingar innan SM-kvalet.

Uttagningstävlingarna för Interflora AB:s SM i Blomsterbinderi 2010 är öppna för butiksägare och anställda från Interflorabutiker eller Blommogramombud.


5 nya friggebodar från designparadiset
Foton Sommarnöjen


Foton Sommarnöjen

Hur ljuvliga är inte dessa bilder, min längtan efter mitt sommarhus blir om än möjligt bara större. Det svenska företaget Sommarnöjen bjuder in mig till en estetisk kavalkad där perfekta rum och lösningar ler mot mig från skärmen: Gästhus med sköna sovplatser. Elegant bastu med relaxavdelning. Lyxig tonårsvilla. Ostört privatkontor. Eller fridfull ateljé.

Sommarnöjen uppför unika andrahus ritade av Sveriges främsta arkitekter .  De passar moderna eller klassiska huvudbyggnader, i villastaden eller på landet.Sommarnöjen fixar allt - transporterna till lands eller sjöss, markarbetet, grunden, uppförandet, vinterisoleringen, målningen, anslutningarna till el, vatten och avlopp samt den högklassiga inredningen priser  255.000 - 477.800 och uppåt beroende på tillval.

-" Våra modeller på 15 kvm är anpassade till de nya reglerna och kräver inga bygglov . Vi uppför även hus i andra dimensioner för kunder med höga krav. Husen är utrustade med praktiska funktioner för önskat användningsområde komplett andrahus, lyxigt gästhus, tonårshus, bastu eller spa, ostört kontor eller privat ateljé."


Före och Efter - lampan och hurtsen som fick nytt livDet roliga med bloggen Timon home är hur väl de engagerade bloggarna blandar nytt med egna små "gör om projekt". Tina är bra på att fota och sammantälla allt på sin blogg och du kan sitta bra länge vid datorn och inpireras av alla projekt det här händiga paret företar sig. De borde starta ett eget TV-program Tion Home makeover för så snyggt är faktiskt deras renoveringsprojekt!  Kanske minns du som är trogen läsare när jag skrev om hur Tina gjorde sin egen Random Light?

Tjuvkika på H&M Home Autumn 2009Bilder H&M Home Autumn 2099 förhandskatalog

Dags att glädjas åt nyheter om H&M Home kollektion för 2009. När jag kom hem låg en förhandsvisningskatalog på golvet, så varorna finns inte ännu ute till försäljning på webbshoppen men H&M kan verkligen reta ens sinnen i denna katalog.  Jag gissar att jag kommer handla nytt från H&M Home i höst igen, jag är väldigt nöjd med det jag köpt hittills.

Höstens inspiration är svart, blankt, spets, volanger, djurmönster och blommigt, prickigt, randigt, rutigt, rosa och lila. Min favorit var nog Magisk Mix som beskrivs nedan, du känner säkert igen illustrationen på örngottet - du minns kanske kollektionen från Your Wallpaper som jag skrev om tidgare i vår, där Cassandra Rhodin designat Love Story åt Your Wallpaper.

Dessa stilar är indelade i fyra olika produktgrupper:
Urban Romantik - "en egen värld att dra sig undan till, fylld av spetsar, volanger, blomstermönster och glimmande detaljer i en mjuk färgskala".  Grafisk Glamour - "möter guldgnistrande paljetter, maskulina kostymtyger möter feminina färger. Det är kontrasterna som skapar moderna klassiker.  Magisk Mix - "med humor och en personlig mix av vilda önsterblandningar, sprudlande färger och tecknade intryck."  Från Kust till Kust - "saltstänkt elegans för vindpinade dagar. Klassiska färger, marina detaljer och rustika material skapar en ombonad känsla."

Bröllop, dukning, gåvor och dekorationer
Om en månad nalkas det bröllop i varenda syrenbuske i Sverige - är du en av dem som ska dekorera för att hjälpa brudparet?
Här kommer då ett tips på just detta.ller är du bruden eller brudgummen som bestämt att ni ska klara denna bit själva? Då är det hög tid att sätta igång med förberedelserna. Hur du gör den exakt beskrivs på bloggen Once Wed. Once Wed har ett helt förråd med dekorationer, bilder, placeringskort, dukningar, exempel på presenter och gåvor till gästerna.Fritidshuset byggs och snart handlar det om inredning?
Sista veckan har det hänt mycket:  Altanen byggs och insidan panelas. Väggar har kommit upp dels för toaletten och dels en skljevägg i hallen. Dessutom har de första stegen mot ett tak över altanen startats, så fyra "pelare" är resta. Elektrikern har dragit all el och nu väntar vi på elföretaget och grävare som ska göra en nyanslutning. Okej det är väl lite kvar innan man kan börja måla och inreda, men jag längtar så, det är själva russinet i kakan. För nu kan jag se hur det kommer te sig så tydligt!

Semester i Italien - hyra ett eget genuint hus?
Hos Uppvik och Döttrar annonseras det ut ett underbart hus i Italien, du kan hyra det veckovis:

- "Vår" by Velva är medeltida - och i fullkomlig avsaknad av souvenirshopar och internetcaféer! Gamla hus med stillsamt flagnande puts och urblekta "trompe l´oeilmålningar.  Trånga gränder, branta trappor belagda med kullersten.  Kyrklockornas vänliga klang är allt som mäter vår tid när vi är här... Längtar vi efter folkmyller kör vi nerför berget till Sestri Levante. Där flanerar vi längs palmkantad strandpromenad i skymningen och har svårt att bestämma oss för om vi vill äta trofie med pesto genovese eller bläckfiskcarpaccio... Och till närmsta badplats tar det 15-20 minuter med bil. Det korta avståndet medger både morgon- och kvällsdopp!"


Rigetta Klint om huset i Sigtuna och om SLOWFASHIONhouse.com


Foto Ditte Isager, by permission

Jag blev så glad att en känd designer som Rigetta Klint valde min blogg för att visa bilder från sitt hem. I augusti 2008 lanserade den danska designer Rigetta Klint den virtuella varuhuset SLOWFASHIONhouse.com. - "Med SLOWFASHIONhouse.com har jag lyckats plocka det bästa från detaljhandel, nätverk och partihandel. Den är summan av mina erfarenheter som är något helt nytt i detta koncept. Jag har fortfarande min egen design och mitt varumärke men kan också arbeta med att skapa ett plattform där konst, kultur och hög kvalitet shopping kan mötas", säger Rigetta Klint. Rigetta Klint har haft en rad kända modevisningar och utställningar under åren.

Slow Fashion House är en virtuell butik med mode och skönhet med inslag av konst och kultur, med jämna mellanrum bjuder RIgetta in sina kunder och intresserade till gerillabutiker i Stockholm, New York, London och Köpenhamn. Njut av hennes hem och hennes design.


Ett urval av mina favoriter från Rigettas kollektion samt smycken designade av Lina Falkesgaard


Foto Ditte Isager, by permission / Här ser du Rigettas kreationer.

Huset ligger i Sigtuna - med sitt läge mellan stad och landsbygd är det en daglig inspiration för mig och jag njuter i fulla drag. Atmosfären är avslappnad, och det finns utrymme för vårt kreativa företagande . Vi flyttade hit från Köpenhamn för 3 år sedan. Huset är 140 m2 stort, i tre våningar. Det är lite som att vara på semester året runt. Jag arbetar mest hemifrån, huset är inrett som ett stort kreativt laboratorium, en studio som bär avtryck av vårt jobb. Vi dekorerar det med det som berör oss här och nu.  Inredningen är en blandning av designmöbler, konst och gamla saker som finns i tiden. Vissa möbler köptes på resor utomlands, som matbordet från Paris.  Mitt hem ska vara som jag och jag gillar det möjligas konst.


Foto Ditte Isager, by permission /matbord från Paris.


Foto Ditte Isager, by permissionFoto Ditte Isager, by permission


Tapeter, möbler, lampor och smycken från HDK


Foton från HDK

Under fyra dagar ställernya designers ut sina examensarbeten från HDK och visar allt möjligt som ryms inom designbegreppet: illustration, video, möbler, magasin, scenografi och mycket mer.  Förutom examensstudenterna så hittar du arbeten från andra elever på HDK:s webb. Jag har botaniserat bland allt som ryms inom HDK i denna artikel, så njut:

Pernilla Persson
har designat smycken och jag kunde inte låta bli att välja att visa just dessa två, detta är ju trots allt en inredningsblogg. Lidia Blomgren har designat tapeter som andas 50-tal och jag tycker de passar att visas upp nu inför våren och sommaren. Den ihopfällabara stolen som du kan hänga på en klädlina kanske vid ditt torp är också en idé som skulle gå hem nu till sommaren-  idén är rätt genialisk och har tagits fram av Christian Strömquist.  Tommy Gustavsson har designat en lampa som får mig att le.

Missa inte heller Margit Brundin som parat keramikdjur med lampor. Eller de sagolika smyckena av Karin Andersson. Stool av Rasmus Malbert är värd att njutas av. Anna Backlund känns komplett som designer och imponerar och kommer så klart nå framgång. Dan Henrikssons betongpall för utomhusmiljö med LED-belysning är något jag gärna skulle se i det offentliga rummet.

Tävla om takdusch och köksblandareVinnaren blev http://kathrinejonsson.blogg.se/

Hemvaruhuset arrangerar en tävling här på bloggen. Du har möjligheten att välja mellan två fina vinster: en Montoni takdusch eller en köksblandare av märket Tapwell med diskmaskinsavstängning den finns i krom och matt.

Tävlingsfråga
Vilken av vinsterna skulle du vilja vinna?
Vilken annan produkt än vinsterna är din favorit hos Hemvaruhuset?


Tävlingen pågår till och med den 20 maj 2009. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren. Hemvaruhuset väljer enhälligt vinnaren. Hemvaruhuset kontaktar och levererar vinnaren.Nu finns Marimekko hos Bemz!Bemz, företaget som gjort sig kända för sina skräddarsydda överdrag till Ikea-soffor, lanserar nu en kollektion med tyger av världskända textil- och designföretaget Marimekko. Med start den 27 maj kommer Bemz att erbjuda överdrag i 11 av Marimekkos välkända och älskade mönster. I kollektionen ingår verk av textilkonstnärerna Maija Isola, Kristina Isola, Anna Danielsson och Iiro A. Ahokas.

Bemz grundades av Lesley Pennington, exilkanadensiskan som ville hitta ett sätt att bättre balansera arbetsliv och familjeliv. Resultatet blev Bemz, ett Stockholmsbaserat företag som säljer designade, tvättbara överdrag för soffor, fåtöljer och kuddar till kunder över hela världen - via internet.


Gör din egen Nightfly eller bara inspireras av kreativt pyssel!


Foto Susanne Under Solen

Jag surfade runt och hittade Pyssel Under Solen, jag kontaktade Susanne och bad henne berätta med bilder hur hon gjort denna snygga mobil: -" Inspirerad av Catarina Larsson lampa "Nightfly" gjorde jag en mobil av pappersblommor. Detta är ett av mina bästa pyssel någonsin. Det vill säga ett av de pyssel som jag tycker mest om. Den här ska jag ha i alla evighet har jag bestämt." Så med en mall på en pappersblomma så ritades det ett antal blommor på papper, sedan klippte Susanne ut blommorna. Efter detta användes vit tråd, som träddes genom blomman och pärlorna , längst ned i varje tråd hängdes det prismor. Du hittar massor med fint pyssel på Susannes webbsida om du vill köpa pysslet så ska du kika in här.


Rotting och bambu hör sommaren tillJag kan se allt detta på nybonade-  eller vitmålade golv i de svenska sommarstugorna. Just denna stil är något jag eftersträvar i vårt nya sommartorp. Avskalat, ljusa träslag och med hantverkskänsla. Jag botaniserade hos Wilma and Friends. Ceannis Formisson är ett varumärke som värnar om den lokala vietnamesiska arbetskraften. För inte vill man väl fylla sommarstugan med diverse skräp, inte jag i alla fall. Jag vill att det ska vara fint i vårt hus, när jag kommer ut på landet så ska jag omges av harmoni och skönhet. Gärna dessa produkter du ser i kollaget.

Gör din egen ring till sommaren


Foto Julie Collins

Julie Collins i Utah driver sin blogg The Adventures of Bluegirlxo, namnet på bloggen får mig att få en mild variant av dyslexi. Julie delar frikostigt med sig av hur du gör dessa ringar i filt, du hittar både bilder och anvisningar, steg för steg. Jag skulle mer än gärna bära en av ringarna. Det står helt enkelt Helena skrivet på dem!

Exklusivt- hemma hos Carolina Gynning


Foto By permission Kuddrummet

Lotta som driver Kuddrummet och jag har länge pratat om att hon ska visa upp hennes arbete hemma hos Carolina Gynning här på bloggen. Lotta är fantastisk på att sy gardiner och har bra känsla för inredning. Jag bad Lotta berätta hur det kom sig att hon fick uppdraget att inreda med gardiner hemma hos Gynning:


- "Jag satt bredvid Carolina på en restaurang och så lutade jag mig fram och gav henne mitt visitkort och sa att jag hade sett hennes missnöje med makeovern som Roomservice gjort som hade inrett hennes lägenhet på ett sätt som hon inte var nöjd med - och undrade om jag kanske kunde hjälpa till istället? Två veckor senare ringde hon mig. Vi kom ganska snabbt överens om att min idé att ha lila och skulle passa perfekt och att gardinsiden var perfekt. Det skulle passa till hennes lite konstnärliga och glamorösa stil." (Mer om Carolinas val att sälja allt från makeovern på Blocket)


Foto By permission Kuddrummet


Carolina Gynning har ett väldigt personligt hem som har växt fram med några designklassiker och antika fynd och loppis. Hennes egna målade tavlor finns i hela lägenheten. Carolina har en egen utpräglad smak men är ändå villig att lyssna:

Lotta berättar: -" Jag hjälpte henne att kroka om de vita tunna gardinerna bakom sidenet och vi satte upp dubbla skenor så att sidentyget kunde hänga på var sida och de vita tunna kunde åka fram och tillbaka bakom för att slippa insyn men ändå få in ljuset. Det lila ramade in vardagsrum/kök väldigt fint och framhävde färgerna i tavlan på väggen ovanför soffan. Det grårosa i sovrummet gick underbart ihop med det hon redan hade som schäslongen hon köpt i en antikbutik och kuddar och överkast. Fick lite Hollywoodkänsla där."


Vi gjorde 3 + 3 våder lila till vardagsrum/kök och 3 + 3 våder grårosa till sovrummet. Ofodrade och ihopskarvade med veckband och fingerkrokar på dubbla skenor. Tyget går ned på golvet med någon centimeter för en lyxig continental look.


Foto By permission Kuddrummet


Vinn smarta verktyg för inrednings- och pysselprojektVinnarna blev Anontonia och Karola! Grattis!

Dremel arrangerar en tävling här på bloggen där två vinnare utses en vinnare för varje verktyg
Som du vet så finner du mycket gör det själv projekt här på bloggen och nu kan du vinna en Engraver eller en Glue Gun. Motivera vilken av verktygen du vill vinna och vad du skulle använda verktyget till. Tävlingen pågår t.o.m. den 15 maj 2009. Vinnaren utses enhälligt av Dremel.

Engraver (graveringsverktyg)

Gravera eller dekorera en mängd material, inklusive metall, plast, glas, keramik, trä och läder. Perfekt för att göra värdesaker personliga. Läs mer här.

Glue Gun (limpistol)

Själva limmandet blir mycket enklare tack vare de olika specialfunktionerna. Limpistolen är ett idealiskt verktyg för en rad olika projekt: modellbygge, snickeri, klippböcker och att göra prydnadssaker med. Läs mer här.


Nu läser du mig även på fredagspanelen i Elle InteriörElle Interiör
har valt ut ett antal inredningsbloggare som skall få tycker till om inredning och design. Fredagspanelen består av ett gäng inredningsbloggare och jag som uppskattar tidningen Elle Interiör så var svaret på frågan om jag vill deltaga ett självklart ja. Andra superbra bloggisar som deltar är: Ella, Frida, Malin, Pethra&Mikael och Hildur.

Design för trädgården med miljön i åtanke


Foto Hen & Hammock

Visst är det egentligen en självklarhet att det vi använder i våra trädgårdar ska ha en tanke om miljön i produkterna? Hen & Hammock är inspirerande på det sättet. Förutom exeptionellt vackra bilder på produkterna så presenteras även producenterna mer närgående. Detta ger så klart oss som potentiella kunder en förståelse för varans värde då priset ligger något högre än annars.Om det regnar hos dig idag som det gör hemma hos mig, så hoppas jag att dessa bilder ger dig lite sol i sinnet.

Smycken som symboler från norska BjörgJag är en person som köper smycken istället för att tatuera mig - jag är helt övertygad om detta, mina smycken är symboler och minnen för mig. Jag minns exakt hur jag mådde och varför jag köpte smycket.

Ibland när jag tittar på Miami Ink så blir jag lite sugen på att skaffa mig en tatuering. Men så vet jag inte var jag skulle sätta den eller hur den skulle se ut. Nyss köpte jag ett smycke av Björg som är en favorit från Norge. På ringen står det Dream Big och den ger mig kraft då jag går igenom en tuff period just nu med hälsan. Jag har fått problem med stress, med hjärtklappning, sömn och är lite som en utpressad apelsin. Inga krafter kvar, men det tar lite tid bara, sedan tror jag att det vänder igen. Man måste drömma stort.


Hemma hos färg- och mönsterälskande
Via Indenfor & Udenfor/Lars Ranek

Om man gillar riktigt mycket färg och mönster så passar det väl bra att ha en egen butik? Då kan du köpa in vilka härliga, glada prylar som helst. Ägarna till denna lägenhet har just det, en egen butik. Här är det okej att ha lite rörigt, charmigt och vilt. En stil för dig?

Stenprojekt för trädgården hos Nordform
Pressbilder Nordform

Nordform arbetar med att utveckla och leverera betongprodukter för mark- och anläggningsbyggnad. Ta del av hur gjutna former och samstämda färger, samlade i enhetliga och genomtänkta system, kan forma spännande och vackra ytor i trädgården. Bläddra i Nordforms inspirationsträdgårdar och få tips till din egen trädgårdsmiljö.


Bemz + Marimekko = sant

Den 27 maj lanserar Bemz några av Marimekkos mest välkända och älskade mönster som överdrag till IKEA:s populära soffor och fåtöljer. De nya produkterna ingår i Bemz Scandinavian Designers Collection och går att beställa från www.bemz.com från och med den 27 maj. Visste du att du kan hitta Bemz på både Facebook och Twitter nuförtiden? Titta gärna in för att se vad vi och andra Bemz-intresserade pratar om, spana på inspirerande bilder eller ta del av tips och nyheter om spännande design. På Twitter kommer Bemz bland annat att uppdatera med nya erbjudanden från Fyndhörnan!


I år ställer 159 studenter ut på Konstfack

Pressbilder Konstfack/kollage Helena

I år ställer 159 studenter ut på Konstfack. Det är första gången alla examensprojekt visas vid ett och samma tillfälle.  Masterprogrammet har blivit en internationell framgång, av dess nio mastergrupper utgörs en tredjedel av internationella studenter.  Utställningen visar bredd och djup: performance, inredningsarkitektur med plats för interaktion, konst i ett mobilt arkiv. Många verk utgår från den egna individen och de egna erfarenheterna. Olika kulturella referenser utforskas. Studenterna pendlar mellan det privata och fantasi, verkligheter kommuniceras på ett nytt sätt. Ibland på dödligt allvar, ibland med glimten i ögat.

Personliga hem som inspirerarDet är alltid roligt att besöka bloggen Desire to Inspire. I USA pågår en debatt där bla bloggen Apartment Therapy hamnat i fokus och även Desire to Inspire diskuterats. Debatten handlar om bildrättigheter, rättigheter till reportage och påminner lite om nedladdade filer och upphovsrätt. Vi får se hur det slutar. Extra roligt var det att se att Susann på bloggen Purple Area visar sitt hem hos Desire to Inspire - kika på bilderna nedan:


Före och efter sideboard i teak tapetseradesNu är det sol ute och färgerna kommer tillbaka! Låt dig inspireras och låt dina gråa möbler få nytt liv. På IKEA TV hittar du exempelvis ett sideboard som förvandlats med hjälp av ett nytt fjärilsmotiv. Har du gjort något liknande? Fotografera dina inredningstips och visa upp dem!

Sittsäcken "Flour Fellow" från Berhin Studios"Flour Fellow" som säcken kallas görs av ekologiskt ofärgat hampatyg, i stil med en jutesäck men i en tätare och mjukare kvalitet. Säcken har formgivits av Johanna Hansson, designer på Berhin Studios, som även ritat ett av de första tryckta mönstren. Man har även valt att bjuda in konstnärer som gör tryck i begränsad upplaga.  Vid lanseringen finns tryck gjorda av bland andra Barbro Wesslander, känd från bland annat Rörstrand och malmökonstnären Carina Nibér, känd för sina oljemålningar med grafiska uttryck.


Innovativ design från Vessel - tekannan OneEn tekanna med cool grafik? Denna emalj belagda rostfria stålkanna börjar som vit, men  allt eftersom tekannan värms upp, så blir grafiken synlig i blå-vitt. Det värmebeständig silikon handtaget och ett värme underlag som är magnetiskt gör det lätt att transportera från spis till bord. Från Vessel.

Gör din egen lampa - fin att ge bort som presentBloggen Cicada Daydream visar illustrativt hur hon gör om en enkel lampa inköpt på IKEA.  Varför inte klä om efter årstid, humör eller för att ge bort en personlig present till någon? Du kan göra lampan på mindre än en timma. Bra tips och skicka gärna in dina egna tips till mig så kanske de hamnar här på bloggen!

Idéunderlaget till sommartorpet hittade jag hos GP


På väg mot vår dröm sommarstuga. Bild höger Göteborgs Posten.

Så var ska man leta efter ett föredömligt sommartorp? Med 30 kvm på nedre plan och ett sovloft så måste vi planera varje centimeter riktigt klokt. I GP hittade jag den stugan som blev vårt idéunderlag, det är inte många ändringar vi gjort. Nu har jag bara sett detta torp på bild och luskat ut ungefär hur man löst ytorna.  Vi har valt att ha fönster ovan köksbänken och en annan form på fönster i vissa delar. Vi har det mer funkis-inspirerat med avlånga smala fönster.


Bild höger GP.

Precis som de löst fönsterpartiet i huset i Göteborg så valde också vi att göra vår lösning. Stora fönsterpartier är en kostsam historia och det rymdes inte inom vår budget.


Foto Helena

Vårt nya hus på gården blir svart. Det gamla torpet blir en sommargäststuga och får vara rött. Jag tycker de två husen samsas bra på gården. Nu är bygget duktigt igång och jag kan ana hur det kommer te sig om ett tag.

Före och Efter - köket hos NästetBloggen Nästet har gjort om hemma, köket stod i fokus för förvandling. "Soffan köpte jag för 10 år sedan, innan vi flyttade in i huset. Jag gav 300 kronor för en hel köksgrupp med bord, soffa och två stolar. Då var den blåmålad i en slags dalablå färg. Jag ägnade någon vecka på semestern för att ta bort färgen och sedan dess har den varit trären. Soffan är i en lite ovanlig storlek - endast 140 cm bred som gör att den passar perfekt in i vårt kök. Så nu är alltså soffan vitmålad i en antikvit färg... men den ser kritvit ut! Det blev ett jättelyft för köket som är ganska mörkt med mörkblått gummigolv och mosaikkakel, björkluckor och träbänk. Jag hade en tanke att måla en rutig dyna på köksoffan i rött men jag väntar nog lite med det . Missa inte IKEA-pallen som gjordes om.

Inredning till sommarstuganMan kan inte allena isolera, gräva, spika och köra skottkärra när man bygger sommartorp. Nej, jag måste få drömma och planera för hur det kommer te sig inne i torpet. Så vid ett besök i Stockholm och butiken Granit så slog jag till med två pallar i zink och en fräck utomhusslinga där kabeln är platt i rå gummi. Inne i butiken hade de hängt den som en klase och jag funderar på om vi inte ska ha den precis så och inomhus som en taklampa ovanför trappan? Vattentunnan finns på Olivkällan och den ska vi ha på toaletten, jag ska visa hur vi tänkt oss i en skiss längre fram.


RSS 2.0