Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Anpassad sökningTill fotograf Helena Karjalainen

  RSS 2.0

Gandia Blasco senaste matta CaleidoGandia Blasco senaste matta Caleido är handtuftad i Indien gjord av ull från Nya Zeeland. Mattan är som en dröm med en tvådimensionell effekt i vitt och brunt. Mönstret påminner om en flätad korg och känns både modern och klassisk i sin formgivning. Runda mattor ger rummet ett rum i sig och du kan enkelt leka med ytorna.
Bemz nya kollektion - Simple LifeMed inspiration från naturen, det senaste tillskottet i Bemz kollektion är skapad för människor som söker efter en återgång till ett enkelt och grundläggande sätt att leva som omfattar återanvändning av, återvinning att kombinera nya och gamla objekt för att skapa en personlig bostad.  Med en dominans av naturliga färger, såsom sten, vitt och sand beige påminner om vindpinade stränderna i Sverige är det älskade Gotland, och det gråvita skummet från Östersjön.

Extra glad blir jag av att Bemz numera har Stockholm i sin kollektion, d jag både har soffan och den gigantiska fåtöljen. Det ger hopp om förändring här hemma. Bemz har mycket annat nytt, bland annat Falsterbo-serien och den nya Stockholmsfåtöljen. Har du en Karlstad hörnsoffa, kan Bemz hjälpa dig med överdrag till den med. Tillsammans med lifestylen Simple Life har de även lanserat de helt nya dagbäddsöverdragen!

Tävla och Vinn tennskålen Babette från Munka SwedenGrattis: Vann gjorde Rolf.


Tävla och Vinn den vackra tennskålen Babette från Munka Sweden, (rekommenderat butikspris 925 kr.)

Tävlingsfråga:
Vilken produkt är ditt favoritsortiment hos Munka Sweden? Sänd in ditt svar här på bloggen och glöm inte att ange din e-post.  Munka Sweden kontaktar, levererar och meddelar vinnaren. Munka Sweden väljer vinnare enhälligt
. Tävlingen pågår till och med den 6 april 2009.

Blinka ett nytt kök från HärjedalsKök - design Thomas SandellVilket fint material jag fick från HärjedalsKök, i en fin mapp kom en CD-skiva och ett brev som berättade om ett nytt kök från HärjedalsKök - Blinka. Thomas Sandell har designat detta kök och det är ljuvligt. Thomas Sandells kökslucka Blinka präglas av en typisk skandinavisk minimalism och enkelhet som smälter in med vår kökstradition, men samtidigt ger köket ett lyft. De små glänsande prickarna skapar en struktur som bokstavligt talat blinkar mot betraktaren, medan den färgglada röda insidan skapar ett kontrasterande djup när luckorna öppnas.

Thomas Sandell är internationellt renommerad både som arktiekt och designer. Han står bakom byggnader som Stockholmsbörsen, flera villor och uppmärksammade inredningar på Arkitetmuseet och Moderna Museet.  Som möbel- och interiörformgivare har Thomas Sandell samarbetat med flera svenska och internationella möbelproducenter bla Artek, Asplund, B&B Italia, Cappellini, Cbi, Gärsnäs, IKEA och Sweden, Källemo, Mobileffe, R.O.O.M, Rydéns, Tibrokök, Tronconi, ittala och nu HärjedalsKök.


Färglada fläktar, kaminer och blandareEn fläkt behöver inte längre vara vit. Med PAX termic designkåpor väljer du en färg som passar i din hemmiljö. PAX termic designkåpa finns i fem olika färgkombinationer, som givetvis passar både den runda, som den fyrkantiga formen. Skandinavisk form möter eldens sken. KMP Ekerum är stilren, avskalad och modern. Den finns i sex olika kulörer och det i kombination med den klassiska designen gör den till en flexibel möbel som passar i de flesta hem och kan ersätta upp till 80 procent av din tidigare uppvärmning i ett normalt hus. Gustavsbergs GBG Coloric blandare ger hemmet en unik look. Coloric gör stort intryck i badrummet, men lämnar desto mindre avtryck i miljön. Att täcka vanliga blandare med krom är en resurskrävande hantering, men Coloric är tillverkad av vattentåligt aluminium.


Bär med dig hela familjen som smyckenFamiljesmycken.se startades 2006:
-"Vi är tre mammor som tillsammans gått på samma utbildning, metallformgivning på Konstfack i Stockholm. Vår bakgrund som silversmeder, formgivare och mammor är det som fått oss att starta företag tillsammans med inriktning på barn och familj. Vår affärsidé med familjesmycken.se är att erbjuda våra kunder designade och handgjorda smycken till alla olika tillfällen i livet, vi är din butik för personliga och unika smycken på nätet. "


Hemmariket och Anna Evenius en duo i bloggvärlden


Foto Anna Evenius

Det är roligt när samarbete  i bloggvärlden fungerar. Hemmariket och Anna Evenius är två bloggar som arbetar nästan som en duo - vilket är ganska ovanligt. I bloggvärlden är konkurrensen och avundsjukan stor, alla tävlar om en liten klick läsare, ett begränsat antal annonsörer och uppärksamhet. Charlotte och Anna har synts i både SvD, TV4 och andra medier. Jag träffade dem båda en gång i Stockholm över en lunch.


Första bilderna på CPB 2091 av formgivaren Carl Philip BernadotteMed besticket CPB 2091 har Prins Carl Philip ritat en modern ikon för det dukade bordet. Inspirationen är hämtad från internationella storstäder och arkitektur. I designen syns spännande symmetriska former som låter materialet tala. Bestickets eleganta form kom­binerar det vackra och estetiska med enkelhet och funktion. CPB 2091 är lätt att känna igen tack vare en karaktäristisk, exakt rundning som återkommer på både kniv, gaffel och sked. Silverbesticket CPB 2091 är producerat i Eskilstuna av Mema/GAB och kostar 1000 kronor per del.

Den gamla gymnastiksalen byggdes om till vacker bostadFoto Uppvik & döttrar

Gamla gympasalen i Östra Vemmerlöv (länken öpnnas som Pdf-fil) 
Vilken underbar bostad, med detaljer kvar från den gamla gymnastik salen, med inredning som för ens tankar till en storstad men i själva verket så bor ute på landet. Den resliga byggnaden byggdes för att hålla i åtskilliga generationer. Ett omsorgsfullt hantverk. Harmoniska proportioner. Sedan gymnastikundervisningen förlagts på annat håll har huset på senare år tjänat som såväl galleri, ateljé och bostad. Rummen badar i ljus. Takhöjden är monumental. Stämningen är nästintill sakral - utan att för den skull vara kall.  Det nyinredda köket och det storslagna vardagsrummet leder tankarna  till "loft-living" à la New York. Huset är till försäljning och priset startar på 1 950 000 kronor, det ni Stockholmare ;) Övervåningen är inte färdiginredd så då kan man inreda och göra precis som man vill.


Pärlplattor - kan det bli mer retrokänsla?Marai från bloggen med samma namn: " Det här med att använda sig av bokstäver och ord för att förtydliga en känsla i ett rum eller för att ge omgivningen en tanke lek har ju funnits ett tag och det kommer nya uttryck hela tiden. Jag tänkte haka på den trenden och visa ett av mina senare små hobby projekt nämligen pärlkonst. Här ovan ser ni några av de orter och ord som jag använt för att fötydliga en känsla eller snarare för att locka upp omgivningens känslor kring ett specifikt ord eller ort.

Jag fick ett starkt begär att åka ner till stan och köpa lite material för att känna efter om jag fortfarande tyckte att det var lika kul nu som då. (Fråga min mamma, hon har snällt sparat på en hel del av mina tidiga konstverk!)  Som det pysseltroll jag är, tyckte jag att det var hur kul som helst. Vad tycker ni om resultatet?"

Ecoistic arbetar med miljövänlig design


Ny sponsor på bloggen


Mina favoriter just nu är hängmattan som är tillverkad av återvunna bilbälten och den runda mattan som är tillverkad av återvunna skinnbälten. Hängmattan blir ett måste till sommarstugan - och mattan ska jag fortsätta att drömma om. Kan det bli bättre än så här?

Ecoistic arbetar med miljövänlig design och säljer främst till butiker och företag.

- "Vi jobbar med företag som tänkt till lite extra och skapat produkter som påverkar miljön mindre än sina kusiner. Vi ställer höga krav på våra leverantörer och de ska ha ett genomgående miljötänk. Allt från tillverkning till transporter ska stämma, liksom att de som arbetar med produkterna ska ha vettiga villkor.  Alla våra produkter är gjorda av återvunna material. En del har återvunnits från fabrik och är på så sätt helt nya för konsumenten, men en del har också återvunnits efter att materialet redan har levt ett liv.  Vi har ett antal olika märken i vårt sortiment. Vaho, TING och Ekoglas är några av dessa."


Sugen på att handla varorna som konsument? Länkar till återförsäljare:
Om du är konsument så hittar du samtliga återförsäljare på webbplatsen för Ecoistic. Sortimentet hos Ecoistic finns i dessa webb-butiker:

www.gemenskapgron.se

www.happyplanet.se

www.minthe.se

www.maktuk.se

www.fabulousliving.se

www.wilmaandfriends.se

www.carroshome.se

www.unnamei.se

www.durabeldesign.se

www.unkai.fi


Melker fixar köket i Roomservice


Foto Kanal 5

En Kanal 5-klassiker är tillbaka, Johnnie och Mattias dyker upp i en ny säsong av Roomservice.  I vår heter nyheten "kändisinredare". Johnnie och Mattias bjuder in kändisar att förändra sina beundrares rum precis så som kändisarna önskar. Kika på videon på Kanal 5 här.

När Johnnie och Mattias ska renovera ett lyxkök i en sekelskiftsvilla behöver de experthjälp. Och vem kan kök bättre än mästerkocken Melker Andersson? Melker driver sju restauranger i Stockholms innerstad med sin kompanjon Danyel Couet: Restaurangen, Grill, Fredsgatan 12, Kungsholmen, Fyran, Black Pearl samt Le Rouge. Familjen Richter-Cederström i Åkersberga har ingen aning om att en rikskändis ska hjälpa till med inredningen. De önskar sig en ordentlig köksö där hela familjen kan laga riktig mat tillsammans. Och vilket kök det blev sedan! Kika in till Kanal 5 och det fina köket!


Melker Andersson är Årets innovatör 2008. Foto: Micke Lundström


Hemma hos Karola som arbetat som inredare på IKEA i L.A.Karola har en ny blogg ALLTIDINREDNING och jag är glad att kunna visa några av de lösningar hon gjort hemma: -"Efter att ha jobbat som inredare på Ikea (www.ikea.com) i Los Angeles är jag stor fan av deras sortiment och hel-imponerad av företaget i sig! Jovisst gillade jag ikea också innan, men efter att lärt mig sättet de jobbar på tycker jag även de är enormt proffsiga och beundransvärda. Tummen upp till Ingvar Kamprad! Ni kommer att se i mina projekt att jag använder mig en hel del av just IKEAs sortiment, och det beror på dels att de är så bra på det de sysslar med och att jag själv gillar dom men mest för att de flesta av mina kunder vill att jag använder mig av deras sortiment."


Underbar klocka med tvättbart överdragCarlo Tamborinis enorma stickade klocka
såg jag första gången på NK -  detta är resultatet av ett samarbete mellan en industriell designer och en modedesigner - och är döpt till Gomitolo. Skönheten ligger i överföring av material och teknik från modeindustrin. Den är riktigt mullig och man vill helst lägga sig och gosa med klockan, ett trevligt blickfång i giganiskt format!


En bohemisk lägenhet i det kulturella KöpenhamnVia DanBolig

Drömmer du om att bo Köpenhamn? En riktig konstnärslya mitt i det kulturella Köpenhamn. Om du har 5 miljoner danska kronor så kan du bli ägare till denna lägenhet. Jag skulle få städmani och styra upp allt men tycker om när andra har det mer soft och avslappnat. Jag tycker om att lägenheten inte är tillrättalagd och fixad utan här finns en levnadsglad nerv.

Vårnyheter hos webbutikerna här på Room and ServeNu har jag kikat in hos alla sponsorer här på bloggen och frotterat mig i alla nyheter. Du länkar dig till dem via annonserna till höger. Så ljuvligt och pastelligt det börjar bli och idag lyser solen här i Eskilstuna, men nordanvinden som drar får håret i nacken att rakna. Planerar du några inköp i vår? Vi börjar snart med bygget av stugan på landet och då måste vi köpa både det ena och det andra. Keep calm and Carry on blir vårens motto.

Hemma hos bloggen tinaminastinaKreativt, eget, mycket hemmafix, mycket omgjort, stilrent och känsla för detaljer så skulle jag sammanfatta stilen hemma hos bloggaren tinaminastina, besök hennes blogg och se om du håller med mig.

Vackra skålar i papier-mâché och decoupageJennifer visar mycket färgglatt och vårigt nu. Extra fint var dessa skålar gjorda i papier-mâché  och deco page av Tracy Nors. Decoupage - eller pappersservett-teknik. Ordet découper är franska, och betyder helt enkelt att klippa ut. Man kan dekorera alla möjliga saker med decoupage, helst gör man det med pappersservetter, men man kan även använda sig av presentpapper, rispapper, bokmärken, förr användes målningar, tyg eller tapeter. Dock är det så att ju tunnare papper man använder, ju finare resultat får man. Kolla in hur man gör papier-mâché hos bloggen Fixa o Forma. Extra snyggt var ljuskronan som klätts in med tyg.

Mr Perswall tillhandahåller personliga tapeter
Mr Perswall är en tapetfabrik som tillverkar ett innovativt sortiment av fototapeter, illustrationer och skräddarsydda fondväggar där Du är en del av designprocessen: -"Vi är ett familjeföretag med rötter i tapetbranschen sedan tre generationer tillbaka. Med en modern digital maskinpark och ett nytt tankesätt återuppfinner vi nu tapetens viktiga roll i rummet."

Jag valde några favoriter ur sortimentet och dessutom testade jag att göra en egen fototapet med ett foto jag tog i Dalarna. Men favorten blev korsstygnsbroderiet och det beror nog på att jag drömmer efter vår sommarstuga som vi ska bygga klart i vår.

James Merrell fotar vackra hem


Man ser snabbt vad som är svensk inredning och vad som är från andra länder. Det känns som man vågar mer i Europa när man väl är inredningsintresserad? James Merrell har fångat några av dessa mer speciella hem med sin kamera och det är väl värt att besöka hans webb.


Prins Carl Philip designar bestick åt Gense från Eskilstuna

En ny serie silverbestick släpps på marknaden och designer är ingen mindre än Prins Carl Philip. Serien heter CPB 2091 är designad för Gense och kommer premiärvisas vid Svenskt Tenns utställning i vår. Prinsen har en examen i design från Forsbergs skola och har pluggat på Rhode Island School of design där han vann en tävlng för att utveckla en logotyp för Martha's Vineyard Museum i USA.

- Mitt stora intresse för design har fördjupats under studietiden vid Rhode Island School of Design. När jag dessutom fick den här fina utmärkelsen för mitt förslag på grafiskt utseende för Martha's Vineyard Museum, så känner jag ytterligare inspiration att fortsätta arbeta inom det kreativa området, säger Prins Carl Philip. Gense har en serie som heter Kungasilver sedan tidigare och nu fylls den kungliga glansen på. GENSE etablerades i Eskilstuna 1856 av Gustav Eriksson, och är ett akronym av Gustav Eriksson NySilverfabrik i Eskilstuna. Gense har 150 års erfarenhet av bestickstillverkning: -Det gör att vi idag är en av de största leverantörerna av bestick i Europa. Vi säljer våra silverbestick under varumärket Mema/GAB.


Via Eskilstuna Kuriren/uppgifter om prinsen via Kungahusets pressrumSmart möblerat för extra rummetbillede


Via home.dk

Hur ska man inreda det där extra rummet?  Vad ska det fyllas med så att det blir användbart, eller har du redan en idé om vad du vill ha i rummet men vet inte hur du kan få till det?  Kanske kan dessa kreativa idéer då komma till användning i planeringen?

Detta är min nya favorit bland Emeco stolarna - WoodyMagnus Breitling upptäckte en gammal, ursprunglig Emeco stol med trä på kontoret för ett lokalt företag den enda som fanns kvar efter en förödande brand. Magnus nya utformning av Emeco stolar har trä i sätet. Resultatet är en klassisk skönhet som passar i både modern och traditionell inredning. Sitsen är varm och bekväm.

Utomhusmöbler från spanska KettalSolen skiner, och längtan efter sommaren och att få njuta av livet i en solstol hägrar. Nu är det bara tre och en halv månad kvar till industrisemestern. Det går fort. Vinterdagjämning nästa vecka. Och sommartid om ett par veckor. Så spanska Kettal med sin nya snygga möbelkollektion att ha utomhus toppar denna dags känslor.3form har unikt material för skapande av designade lamporLight Art kallar amerikanska 3form denna kollektion och erbjuder arkitekter och designers stämningsladdade ljusskulpturer. De kan använda en produkt som är återvinningsbar att skapa eteriska mönster med. Med detta material kan man skapa sin egen design. Väldigt läckra tyckte jag dessa lampor var! De ser ut som hundratals glasskivor eller pappersark som man fästs ihop.

Kreativa stickers från Happy LineNorska Happy Lines konstruerar och tillverkar väggen klistermärken. Dessa trendiga klistermärken lätt kan läggas på alla släta ytor: väggar, golv, skåp, dörrar, möbler, högtalare, bokhyllor, kakel, spisar, badkar, bilen, ja bara du vet begränsningen. Men jag tycker att företagets egna idé om att fästa några på en sådan snygg fläkt var en läcker lösning.

Hemma hos de med schysst smak


Via Hus & Hem

Denna stilblandning mellan retro och shabby chic känns så hemtrevlig. Alla små detaljer och lösningar gör hemmet så personligt. Att inte bara tillåta sig att ha en enhetlig stil är väl befriande?

Med inspiration från mellanösternDriv ved, sten, snirkligt hantverk som blandas med det mest minimala. Norska buriken Suzani bjuder på värme och inspiration.  Sänggaveln var vacker och måste ge ett undebart sken.

Missa inte Hemma hos Caroline af Ugglas


Foto Family Living

Missa inte - Caroline: Jag skulle nog känna mig väldigt hämmad och kvävd av att bo i stan igen, hela mitt liv har jag haft en kroppslig ångest av att vara där, även om jag försöker träna på att vara där ibland lite kognitivt sådär. Det utlöser något i mig som inte är så bra, jag går upp i varv och blir lite crazy, när jag bodde inne i stan var jag lite galen helt enkelt och det orkar jag inte längre.  Läs hela intervjun med Caroline af Ugglas och se fler bilder från deras hem i Family Living nr 2, ute nu! Läs mer om Caroline af Ugglas - om barnfamiljernas nya röriga trend: JAG STÄDAR ALDRIG

Anne Haavisto gjorde en intervju med Caroline hemma hos henne. Kika in till hennes braiga blogg. Den 18:e Mars släpper Caroline nytt album!


Tävla och vinn en kudde från Bantie!


Tävlingen är avslutad!

Vinnare är Therese- Lurans blogg

Gage/Clemenceau Architects skapade ett hjärta i New YorkTimes Square normalt har normalt 500.000 fotgängare per dag. Skulpturen möjliggjordes genom bidrag från Rockefeller Foundation's New York City Cultural Innovation Fund. Gage / Clemenceau är arkiteketerna som skapade ett nytt tillfälligt monument  på Times Square. Skulpturen är en perfekt symbol för romantik i det blinkande högteknologiska miljön runt Times Square. Avancerad design,  teknik, avancerat kunnande inom belysning och grafisk design. Här kunde de som passerade fotograferas framför hjärtat runt Alla Hjärtans Dag.

Klä in dina bokstäver och gör lampor med ballonger och trådUnderbara tips bjuder bloggen The Happy Home på. Om du tröttnat på dina bokstäver som jag tror alla har hemma vid det här laget så kan en idé vara att göra en makeover av dem. Med lite snyggt papper, spraylim och kniv får du helt ny dekoration där hemma. Dessutom så var väl idén med äggen som lampor en skön idé? Vanliga ballonger blåses upp och sedan tvinnar du tråd och använder lim. Hur det går till kan du läsa om här, då en bloggare gjorde en egen Random light.

Dekorera din vägg bakom trappanFoto Karsten Lulloff

Mycket fint hittar du hos den danska fotografen Karsten Lulloff. Ett skönt efternamn har hon också. Om du har råd att ha fritt utrymme under trappan så ska du kanske prova denna dekoration? Jag funderar starkt på att ha något liknande i vårt fritidshus som vi startar att bygga nu i slutet av mars. Vi får se, vi har inte så många kvadratmetrar att leka med. Men idén är enkel att genomföra själv.

Hemma hos Bumlingen, Marimekko och kakelugnen

Foto Alvehem
Foto Alvehem

Säkra kort hittar du i detta hem, Bumlingen, Marimekko och en snygg kakelugn. Den snygga lösningen vid diskbänken är klockren och känns modernt och fräscht. Tapeten som täckts med glasskiva är något som verkligen uppskattas i våra hem. Titta in till bloggen Mrs. B & Co som tapetserat hallen med denna tapet.

Utställning om filt - Fashioning FeltFilt anses vara en av de tidigaste tekniker för att göra textilier Cooper-Hewitt arrangerar en utställning till materialets ära. Utställningen börjar med historiska exempel på filt, presenterar nyheterna i handgjord filt och samtida användning av industriell filt på en rad områden, inklusive produktens design, mode, arkitektur och heminredning.

Ryska fotografen Oleg Dou berörDen ryska fotografen Oleg Dou berör med sina sterila bilder som låter ögonen tala: -"Jag föddes i Moskva 1983. Naked Faces projektet ägnas åt förhållandet mellan människans inre värld och människors beteende i samhället. Samhället begränsar beteende och tanken på en människa.  Detta projekt är en form av en protest som är att visa att en person bör vara vem han är och att folk uppfattar honom på det sätt som han är. De personer som presenteras i mina verk saknar individualitet: ögonbryn och ögonfransar avlägsnas, huden är slipad.

Jag har alltid varit att försöka göra observatörer att vara likgiltig för mina bilder, men det betyder inte att känslorna bör endast vara positiv - de kan uttrycka både oro och rädsla, och att ryckas bort.

Hundra Kvadrat gör egna underlägg och brickor

Här kommer ett ytterligare tips på vad man kan göra med t.ex. tapetprover, eller andra bilder och utskrifter man har. Egna tallriksunderlägg avtorkningsbara och skyddande i egen design av bloggen Hundra Kvadrat. Kika in till henne för att se hur man gör egna brickor med tapetprover!

Otroligt vackert pyssel för påsken hos Skönt Hemma


Foto Skönt Hemma

Bloggen Skönt Hemma som är en av mina nya favoriter har ett passande pyssel nu när vädret är grått och påsken närmar sig. Jo, du kan göra detta själv och jag tycker detta är så vackert: -"Dags för lite pyssel igen. Den här gången tänkte jag visa hur man kan göra små rosor av papper att sätta på kvistar. Här har jag valt gula rosor, som ett tips till alternativa påskfjädrar på björkriset så här dryga månaden kvar till påsk, men man kan ju använda precis vilken färg man vill. Det blir jättefint och är busenkelt!"

Snygga insynsskydd för fönster och dörrar


Pressbilder Brume

Hos engelska Brume hittar du snygga insynskydd i transparent plast. De levererar till Sverige och du får skicka en förfrågan via e-post till Brume med mått på dina fönster eller dörrar. Plasten är mer som en dekoration än ett sätt att skärma av med plast. Eller så köper du film och skär till själv? Kika nedan.

Hus & Hem är en av mina favorittidningar, de  har alltid så verklighetsförankrade tips. Och de visar hur du kan använda film eller varför inte tyg som enkla avskämningar. Tänk dock på att det krävs att du är lite händig för att kunna skära plast eller film spikrakt och ännu knivigare blir det om du ska skära mönster i filmen.

Hemma hos de som har det svenskt så in i Norden


Foto Uppvik

Svenskare än så här kan det nästan inte bli inredningsmässigt i alla fall. Uppvik och Döttrar säljer hus, med vackra bilder av vackra interiörer. Jag säger som en av mina bloggläsare: "varför vill de flytta?" Här finns till och med rätt reklamhund md på bilderna och jag vill gärna slå mig ned i köket.

Ett hantverk där det naturliga möter det industriella

Stanley Ruiz

Stanley Ruiz testar - hantverk och industri, varmt organiskt material mot kallt stål, eller maskinbearbetade delar det är dessa typer av samspel som utgör grunden för designen. Som ett led i utforskandet av denna idé, har varje kvist handplockats, skurits till och monterats. En kul och snygg idé.


Tävla och vinn Doros senaste hemtelefon Form!Vinnaren blev: Linda P

"Min sambo han hör som en kråka.
Med Doros nya telefon
skulle vi inte behöva bråka.
Om vem som gjorde vad i semestervärmen.
Det är ju bara att kolla fotona på skärmen. "Doros senaste hemtelefon Form, är särskilt framtagen till medvetna konsumenter som kräver hög ljudkvalitet. I utvecklingsarbetet har Doro samarbetat med bland annat audiospecialister för att kunna erbjuda ett så klart och bra ljud som möjligt. Doro Form är en ny generations hemtelefon. Utöver den akustiska kammaren som ger ett klart och tydligt ljud har telefonen en mindre inverkan på miljön än andra hemtelefoner. Den är certifierad med miljömärkningen ENERGY STAR® och har en inbyggd fotoram på basenheten.


Laissez Lucie Faire digitala utskrifter och textil screentryckLaissez Lucie Faire är en unik samling av textildesign som ständigt förändras och utvecklas i takt med årstiderna. Nya trender efter Lucie Dancette idéer. Grafisk design i kombination med digitala utskrifter och textil screentryck möjliggör ett brett utbud av bilder och jag är ett fan av detta uttrycksmedel, klassiska bilder med modern teknik.

Markbetong för en snygg och funktionell trädgård
Jag fick ett pressmeddelande från S:t Eriks som lanserar stenar för den moderna trädgården. S:t Eriks är marknadsledande inom markbetong i Sverige, och lanserar flera intressanta nyheter, helt enligt rådande trender.Stora plattor, inbyggd belysning och fokus på uteplats och entré: -"Trenderna kring sten i våra trädgårdar är både starka och tydliga. Inför den nalkande vår- och sommarsäsongen presenterar S:t Eriks ett utökat sortiment med flera spännande nyheter, däribland en platta med inbyggd belysning, en ny dekorsten och en unik betongserie framtagen av formgivaren Signe Persson-Melin. Följ denna länk och du hittar broschyrer om de olika stenarna. Kika även in till Pethra som skrivit ett inlägg om detta.

Hemma hos bloggarna Maria och Malin på Inne & UteDu har väl inte missat bloggen Inne & Ute? Nu har H&M-kuddarna landat i soffan. Maria och Malin är grannar och är  nog mina drömgrannar. Jag längtar till min flytt både när det gäller drömmen om bra grannar och att få börja fixa i den nya lägenheten.  De stickers som är uppsatta i hallen var riktigt snygga! Den vita soffan är jag djupt imponerad av, vi klarade inte av att ha en vit soffa utan fick köpa ny klädsel.

Jidström & Gil inredare med känsla för färg


Överst : Sovrumsinredning radhus i Stockholm. Foto: Martin Cederblad. Nederst: Sovrumsinredning, lägenhet i   Stockholm.Foto: Sara Danielsson


Lägenhetsinredning, lägenhet i Bromma. Foto: Charlie Drevstam


Jag fick ett mejl från Ulrika som berättade om Jidström & Gil som arbetar med inredning. Ta en extra titt i deras portfolio för privata hem. Vilka fantastiskt snygga lösningar dessa två kommit på för sovrummet, det lilla sovrummet. Jag fick med mig ett gäng idéer på hur man kan lösa den biten. Känslan för färg och mönster är påtaglig hos inredarna och jag slukar i mig allt:

- "Med erfarenheter från reklambyråbranschen, teatervärlden och inredningsuppdragen vässar vi ytterligare genom att ständigt hålla oss uppdaterade på trender och tendenser inom form och design. Vår drivkraft är att hjälpa våra kunder våga uttrycka och utveckla just sin särart. Vare sig det handlar om att ligga i frontlinjen med den modernaste designen eller att skapa en tidlös, inbodd, kanske patinerad miljö. Vi erbjuder en komplett designservice från grafisk profil till inredning. Helhetskoncept, projektledning, planlösningar, ritningar, färgsättning, möblering, inköp och detaljer, allt utifrån kundens specifika behov."

Jag läser - Stark, skön och formbar en bok om betong

margareta redlund
Kollage R&S/Förlag Infobooks

Stark, skön och formbar är skriven av journalisten Margareta Redlund och jag fascineras av betongens flexibilitet. Denna bok har något för dig som hobbygjutare av betong och även för dig som vill bli riktigt insatt i betongen som material och mångfald som nya tillsatser i betongen som gör den än mer hållbar vid exempelvid brobyggen - ett säkert kort för exempelvis arkitektintresserade. Du kan även se fantastiska byggnadsverk från hela världen och ett snyggt parkeringshus men jag vet inte om jag skulle våga parkera där. Flera konstnärer medverkar och jag visste inte att det fanns så mycket att säga om betong!

Norm 69 och 2 Valium tackJag lyckades fynda en Norm 69 till en tredjedel av priset. Nu är frågan om någon har Valium att ge mig? Norm 69 ligger i en kartong med 69 delar och du monterar den själv. Jag säger så här, den är inte ihopmonterad ännu, någonstans började flikarna man fäster lossna. Jag har 8 bitar kvar. Sänd mig Valium. Lampan ska hänga i hallen i den nya lägenheten. Det är tre månader kvar till flytten, så jag borde kunna fixa tre bitar i månaden. Norm 69 är en prisbelönt taklampa från Normann Copenhagen formgiven av Simon Karkov 1969. Kolla in den bland annat hos Frapp.

Gör din egen sänggavelApartment Therapy hittade jag denna idé. Dock tycker jag att de missat en viktig aspekt, det finns nålar som är böjda och lika långa som här och anpassade för att 'tapetsera möbler'. Men med plywood, häftpistol, knappar som du klär in själv, spraylim att fästa skumgummit med på plywooden och med häftapparaten klämmer du dit tyget.

84 procent av de som bor i hyresrätt har blivit störda av sina grannarFastighetsbyrån
har genomfört en undersökning som visar att fester, hög musik och renovering stör mest. "På visningar får man relativt ofta frågor framförallt vill man veta vilka som bor ovanför lägenheten man är intresserad av."  Av svenskarna har 56% hört en granne festa. 26% har hört en granne bråka, 22% spela instrument, 21% stampa i golvet . 84% av de som bor i hyresrätt blir någon gång störda av sina grannar. Hela 10% av de som bor i hyresrätt blir störda flera gånger i veckan.

  • Har du blivit störd av dina grannar och hur hanterade du eller din hyresvärd situationen?
  • Tycker du att man kan ställa högre krav på Allmännyttan än på en privat hyresvärd?
  • Måste det vara vid dunka dunka så huset hoppar, eller räcker det att " närmsta grannarna upplever sig bli störda?"


En berättelse från Göteborgs Posten

"Jennys och Mathias kvällar hemma överskuggades av en krypande oro, en vetskap om att de skulle behöva gå upp och säga till grannen. Mathias gick uppför trappan med jämna mellanrum, påpekade att de spelade hög musik och bad dem sänka. Det gjorde de också, men nästa kväll var det samma visa igen. Trots att hyresvärden uppgav att han gav de stökiga grannarna varningar, förbättrades inte situationen.

Man får spela musik fram till klockan tio på kvällen men det kanske inte är hänsynsfullt att göra det
Vad som står i hyreslagen och vad som handlar om hänsyn är två helt skilda saker: - Man får spela musik fram till klockan tio på kvällen men det kanske inte är hänsynsfullt att göra det. Min uppfattning är att hyresgäster är mest besvikna på fastighetsägaren, som inte gör något när de har berättat. Jag får ofta höra att mitt eget hem, inte ens där kan jag få lugn och ro. Det är svårt förstås att ha det så inom fyra väggar. Det kan ju även bli direkt hälsovådligt om man inte kan sova och problemen går ut över arbetet och familjen."

De störande grannarna var en bidragande faktor till att Jenny och Mathias till slut bestämde sig för att flytta. De säger att det är för jävligt att det är de som blir störda som tvingas flytta.


IKEAs nyheter inför sommaren är stort på solcellerSMYKÖ, SOLIG, SMYCKA, ÖSTERÖ är några av de nyheter som IKEA presenterar till sommaren. Stort är LED drar 70% mindre energi och har minst 4 ggr så lång livslängd som glödlampor i jämförbar dekorationsbelysning. Solceller omvandlar solljus till el - ingen elektrisk installation behövs. Visst ska det bli roligt att få smycka verandan i sommar?
Via notcot

Floater är luriga bestick och köksredskapSeongyong Lee har uppfunnit dessa produkter, bestick som du inte behöver leta efter i diskvattnet och sleven som står upp i soppan eller såsen. Genialt eller? Jag gillade dem och undrar vart jag kan köpa dem? Ska nog ta och skriva ett par rader till honom och fråga.


Inte ett badrum som alla andraBadrumsinredningen Arbi är något för dig som vill sticka ut. Inredningen finns i flera färger och uppställningar. Wennstams inriktning är att  marknadsföra och sälja ett sortiment från ledande europeiska kakelproducenter till entreprenörer och privatpersoner dels genom byggmaterialhandeln samt från egna butiker.  Wennstams Kakel AB, är ett Göteborgsbaserat Kakelimport- och Grossist-företag med c:a 40 års erfarenhet. Företaget ägs sedan 1994 av Göteborgs-familjen Britt - Marie och Bertil Tunbratt.  Familjen driver också entreprenadföretaget Puts & Mur AB.


Snyggt med mosaik och text i duschenHittade detta hos Poppytalk - Jag tyckte detta var riktigt snyggt. Att när man ändå är igång med att sätta upp mosaik, varför inte leka lite och skapa en text med konstranterande färger? Såg något liknande när jag var på Ikea, fast då var det i köket. Och varför inte två duschar, så slipper du vänta på att resten av familjen ska bli klara.


Möbelverket är så rätt i tidenMarcus Sjögerén & Jonas Ohlsson hörde av sig från Möbelverket de marknadsför en möbelkollektion som är hantverksmässigt tillverkad och som passar i ett samhälle som inriktar sig på hållbar utveckling. Möblerna skall vara bruksredskap och kunna leva länge både med tanke på konstruktion och form. SOFFBORD ELLIPTIC  - är härmed mitt dröm bord framför soffan.


Patricia Urquiola senaste utomhusmöbel CrinolineDrömmer du fortfarande om våren, trots inlägget om Marimekkos nyheter? Kanske triggade jag upp dig än mer? Kika på detta: Patricia Urquiola senaste utomhusmöbel Crinoline är en bräckligt blandning av gammaldags formalitet och nymodigt material som polyeten, hennes fåtölj finns i svart-brons och svart-vitt, med eller utan vävda blommor. Du hittar den hos B&B Italia. Jag tycker denna stol är en pärla, en prydnad.


Nyheter hos Marimekko 2009Om du längtat efter färg så sprakar det hos Marimekko. Just nu kan du se alla nyheter i Marimekkos online katalog. Kippis betyder Skål. Utgångspunkten för Maija Louekari Kippis design var en idé att mönstret på etn porslin mugg skulle vara kristallglas och göra porslinet lämplig för festligare drycker. Övriga designers är  Sanna Annukka, Iiro A. Ahokas, Erja Hirvi, Maija LouekariAino-Maija Metsola och Teresa Moorhouse.

Lampan Zipp består av blixtlåsNorskorna Camilla Waldal och Janne Helen har designat Zipp som består av blixtlås som har satts samman för att bilda den stödjande delen av lampan. Lampan finns i olika höjder och i klartext färger eller flera färgade, enligt val.  Zip själv skapar ett intressant spel av ljus och gör att lampan skall tas isär för transport.  Kollektionen består av ett bord lampa, golvlampa och en hängande lampa.

Kurviga för stolta kurviga tjejer som vågar klä sig kvinnligt


Alexandra Öfwerman som öppnat nya webbutiken Kurviga:
-Efter mina resor till USA förstod jag att det fanns ett utbud av snygga kläder för oss lite större och kurviga tjejer, vi med bröst, midja och rumpa som inte passar in i dagens ideal. I USA frossade jag i snygga kläder, ja till och med träningskläder från de stora märkena hade större storlekar. I USA finns det till och med modemagaisn för större tjejer!

Alltså bestämde jag mig illa kvickt för att öppna en liten webbutik för oss kurviga som också vill kunna hänga med i modet, klä oss snyggt, framhäva våra former istället för att dölja dem i stora tunikor.

Du kanske är en av dem som följt Sex and The City och också vill trippa fram på höga klackar och snygga klänningar?
Jag kommer ha storlekar från 42 och uppåt, vissa kläder kommer inte att finnas ända upp i storlekarna, men jag kommer ta in efter förfrågan. Tveka aldrig att höra av dig till mig, jag tycker det är kul med idéer och synpunkter!

Målet med Kurviga för mig har varit att se fler stolta kurviga tjejer som vågar klä sig kvinnligt och snyggt.


Före och efter - svartvitt badrum

före och efter

Anna som bor på 100 kvadrat och har en blogg med samma namn har gjort en snygg förvandling. Missa inte alla fina projekt denna dam gjort:

- För kanske ett halvår sedan hade vi en vattenläcka på vår lilla toalett (det stod en fontän upp ur vattenberedaren) vilket resulterade i att vi bl.a. var tvugna att bryta upp allt golv i hallen. Jag tog detta som en hint att vi ändå var tvugna att göra om, så det slutade med att hela hallen och den lilla toaletten renoverades. Hur hallen blev kan ni läsa här.  Den lilla toaletten hade strukturtapet (det var strukturtapet i varenda rum i hela lägenheten), ett fult terakottafärgat klinker och gammalt kakel bakom handfatet. Allmänt tråkigt alltså!

Claire Lena är en textilformgivare som kan tecknaClaire Lena är en fransk oberoende textilformgivare, som delar sina upptäckter och inspiration genom textil, konst och grafik. Claire har en online webbshop där du kan botanisera bland illustrerade skor.

RSS 2.0