Läcker digital klocka från Kibardindesign


En läcker digital klocka med endast siffror. Varje siffra har inbyggd strömförsörjning och oberoende kontroll: siffrorna är vita i den mörka tiden på dagen och svart på dagtid. Design: Vadim Kibardin. Det finns mer hos Kibardindesign, vad sägs om öronsnäckorna? Lekfulla men jäkligt snygga, att ingen tidigare kommit på den idén?

Måla om, klä om - ja! Men hur?


Jag är den som surfar runt ganska rejält innan jag bestämmer mig för hur jag vill göra om hemma. Något av det svåraste jag vet är att försöka få till färger, på exempelvis möbler jag vill måla om, eller hur väljer jag ett tyg som passar?
Hur stort blir mönstret egentligen?  Main Cottage är en webbsida som säljer amerikansk inredning för den som gillar sin kust-stuga, en egen amerikansk stil som inte nått Sverige och antagligen aldrig gör. En nostalgisk tripp till ett 50-tal med mycket rotting och pastellfärger.

Men här kan du testa exempelvis tyger på soffor som ger mig en känsla av hur ett eget sådant arbete skulle kunna te sig i slutändan - och det är just detta jag söker. Gör du? Main Cottage säljer även egna sprayfärger då de säljer mycket rottingmöbler. Du kan prova olika färger på möblerna de säljer. Blir möbeln tung? För glättig eller kall? Jag fick mycket inspiration och idéer till mitt hem. Och visst kan du försvenska färgerna. En bra inspirationssida men även en matnyttig sådan när man står i valet och kvalet.


Klä in hemmet i sommarfärger


Foto Marianne Lyningen

Blått har en särskild plats i mitt hjärta, särskilt när vädret är grått - det bor sommar i det blå. Det är saknaden efter himmel och hav, särskilt påtagligt blir det på hösten och i februari som är dödens månad. Kul idéer var att klä in pallen i tyg hela vägen eller att ha göra en likadan lampskärm som tapeten.