Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Anpassad sökningTill fotograf Helena Karjalainen

  RSS 2.0

Läcker digital klocka från Kibardindesign


En läcker digital klocka med endast siffror. Varje siffra har inbyggd strömförsörjning och oberoende kontroll: siffrorna är vita i den mörka tiden på dagen och svart på dagtid. Design: Vadim Kibardin. Det finns mer hos Kibardindesign, vad sägs om öronsnäckorna? Lekfulla men jäkligt snygga, att ingen tidigare kommit på den idén?

Måla om, klä om - ja! Men hur?


Jag är den som surfar runt ganska rejält innan jag bestämmer mig för hur jag vill göra om hemma. Något av det svåraste jag vet är att försöka få till färger, på exempelvis möbler jag vill måla om, eller hur väljer jag ett tyg som passar?
Hur stort blir mönstret egentligen?  Main Cottage är en webbsida som säljer amerikansk inredning för den som gillar sin kust-stuga, en egen amerikansk stil som inte nått Sverige och antagligen aldrig gör. En nostalgisk tripp till ett 50-tal med mycket rotting och pastellfärger.

Men här kan du testa exempelvis tyger på soffor som ger mig en känsla av hur ett eget sådant arbete skulle kunna te sig i slutändan - och det är just detta jag söker. Gör du? Main Cottage säljer även egna sprayfärger då de säljer mycket rottingmöbler. Du kan prova olika färger på möblerna de säljer. Blir möbeln tung? För glättig eller kall? Jag fick mycket inspiration och idéer till mitt hem. Och visst kan du försvenska färgerna. En bra inspirationssida men även en matnyttig sådan när man står i valet och kvalet.Klä in hemmet i sommarfärger


Foto Marianne Lyningen

Blått har en särskild plats i mitt hjärta, särskilt när vädret är grått - det bor sommar i det blå. Det är saknaden efter himmel och hav, särskilt påtagligt blir det på hösten och i februari som är dödens månad. Kul idéer var att klä in pallen i tyg hela vägen eller att ha göra en likadan lampskärm som tapeten.

Helsinki är varmt och här blomstrar fiken
Foton Helena Karjalainen

Här är det riktigt varmt och skönt. På gränsen till för varmt om man nu får klaga lite. Vi har besökt allehanda inredningsbutiker och hantverksbutiker. Men någon mega shopping har det inte blivit. Helsingfors känns ganska dyrt. Lite dyrare än Stockholm. Att fika här är svårt under 100-lappen. Men vi hittar väl bara till de dyraste turistmagneterna antar jag? Finländarna är trendiga, modiga och modemedvetna. Lite coola "kidz" lyckades jag fånga med kameran.

Sveriges tio dyraste hus under 2000-talet"Det finns alltid köpare till dyra villor eftersom de ofta inte behöver finansiering", säger mäklaren Karsten Johansen till Expressen. Här är köparna och säljarna till Sveriges tio dyraste hus under 2000-talet. Hur många känner du på listan?

1. Laboratoriegatan 6, Stockholm kommun år 2001 Boyta: 860 kvm. Pris: 69,9 miljoner kr Köpare: Salvatore Grimaldi. Säljare: Claes Wachtmeister


2. Loviksvägen, Lidingö år 2000 Boyta: 181 kvm. Pris: 68 miljoner kr Köpare Handelshögskolan. Säljare: Svenska Arbetsgivareföreningen


3. Björkebergsvägen 7, Danderyd kommun år 2008 Boyta: 591 kvm. Pris: 49 miljoner kr Köpare: Staten Kuwait. Säljare: Marie Wennberg

4. Väringavägen 2B, Danderyd kommun år 2007 Boyta: 570 kvm. Pris: 44,7 miljoner kr Köpare: Alexander Izosimov. Säljare: Göran Svanberg¨


5. Seglarvägen 6, Nacka kommun år 2007 Boyta: 248 kvm. Pris: 36,4 miljoner kr Köpare: Kramsten Food & Drink. Säljare: Hexagon AB


6. Väringavägen 6, Danderyd kommun år 2000 Botya: 784 kvm. Pris: 35,1 miljoner kr Köpare: Pirjo Bryant-Meisner. Säljare: Carl von Bahr


7. Björkebergavägen 7, Dandaryd kommun år 2000 Botya: 591 kvm. Pris: 35 miljoner kr Köpare: Mats Wennberg. Säljare: Bertil Hult.


8. Falsterbo 9:74, Vellinge kommun år 2007 Boyta: 408 kvm. Pris: 31 miljoner kr Köpare: Marie Douglas. Säljare: Åge Lundström


9. Parkvägen 2, Åre kommun 2006 Boyta: 140 kvm. Pris: 30,8 miljoner kr Köpare: Brf Parkvägen. Säljare: Innherred Utviklings AS


10. Grönvångsgatan 2, Malmö kommun år 2007 Boyta: 429 kvm. Pris: 30 miljoner kr Köpare: Zlatan Ibrahimovic. Säljare: Helene Anderberg


(Källa: Expressen)


Att bo i en gammal skola - möjligheterna öppnas
Foto by permission Uppvik & Döttrar

Den mäktiga byggnaden på Österlen är på totalt 650 kvm. Ungefär 210 kvm är bostad - med ett sällskapsrum värt namnet, i den gamla gymnastiksalen. Det finns två ljusa, fina affärslokaler inrymda i de forna skolsalarna. I den ena finns sedan många år konsthantverksgruppen KAOS. I den andra finns en butik med vackra, användbara kläder och saker som väcker "ha-begär". Läs mer hos Uppvik och Döttrar, om du vill lägga bud på härligheten.


DagensMuffin - inspiration för den sötsugneDagensMuffin är Sveriges största sajt om muffins!  Här hittar du 860 recept på söta muffins, frukostmuffins, matmuffins och cupcakes. Sajten DagensMuffin finns idag på fem språk: svenska, finska, franska, tyska och engelska. Så här kan man baka internationellt.


Före och efter - vinden tar formDet är få som vet hur mycket tid det tar att göra om rum eller hus från grunden. Några som vet är de som gjort det- därför uppskattar jag hantevrkare för annars hade det exempelvis aldrig blivit ett fritidshus för oss. Spännane före och efter bilder på loft hittade jag hos Stayorgo.

Sveriges häftigaste hotellrum

Tycker du att alla hotellrum ser likadana ut? En säng, en fåtölj, en tv och ett skrivbord. Snyggt och prydligt och väldigt likt rummet bredvid. Då vill vi visa dig en annan sida av Sveriges hotell. Med udda, annorlunda och originella hotellrum.

Vad sägs om att bo 155 meter under marken i en gruva? Eller sova bakom galler och tjocka väggar i en fängelsecell på Långholmen? Kanske ett rum helt i silver tilltalar dig? Och visst måste du bara prova en natt i ett erotikrum, inrett i lack och läder! Du som drömmer om att bli pilot bör boka en övernattning i cockpiten på en Jumbo Jet! Testa också att sova i en trädkoja, om du inte är höjdrädd vill säga. Du kan se flera av dem på Fokus.se

.


Gastón y Daniela bjuder på underbara exotiska miljöer

Gastón y Daniela har förstått det magiska med Indien, men även interiörer från Afrika och då Somalia pryder deras senaste katalog. Även Asien har de besökt för att hitta rätt stämning för deras textiler och jag kan bara smått avundsjukt konstatera att vissa har fantastiska arbeten.

Dekorera och plantera snyggareFoto by permission Hasselfors Garden

Hasselfors har mycket inspiration att bjuda på. Riktigt snyggt är den svarta dekorationsflisen. Du får tips på hur du lyckas med din trädgård, du kan följa en blogg och få råd och inspiration på hur du kan dekorera och plantera snyggt hemma. EN enkel kvist eller några plockade blommor den här årstiden mot vatten och sten i ett glaskärl blir mycket snyggt.

 

Smycken av Elin Sigrén - personligare kan det inte bliHOS RUSSINET
hittar du smycken av Elin Sigrén som skapar nya accessoarer av gammalt porslin och resultat blir ofta både vackrare och mer intressant än något nytillverkat.  Halsband och ringar finns därför endast i ett unikt exemplar. Så somrigt och i fäger som passar en solbränd hud.

Tävla och Vinn Bag-in-Box vinkylaren The Boxx´rVinnaren blev "T"!

Ta chansen att vinna en av sommarens mest spännande designprodukter, den snygga Bag-in-Box vinkylaren: The Boxx´r.

 
Tävlingsfrågor;
  1. Var skulle du använda The Boxx'r?
  2. Om du fick välja, i vilka färger/ färgkombinationer skulle du vilja ha The Boxx'r?
  3. Skulle du vilja ha några extra funktioner på denna vinkylare?

Tävlingen pågick till den 30 juli 2009 och är nu avslutad.
Vinnaren utses enhälligt av theboxxr.com och dem kontaktar och levererar vinsten.Sommarbilder

Jag fortsätter ha lite semester :)

Före och Efter - hyllan Lack fick kläder av tapet


Foto Green Realm

Bloggen Green Realm hade den goda smaken att klä in sina Lack-hyllor. Först fick den mörka hyllan två lager färg, sedan tapetserades undersidan plus kanten utåt med tapetrester. Billigt, roligt och praktiskt!

Har du liknande idéer eller projekt du vill dela med dig av, så sänd mig ett mejl så kikar jag gärna på det du har gjort. Kanske blir det ett inlägg också - om du vill.

Brad Pitt bygger hus i New Orleans för de orkandrabbade

Brad Pitt och boende i New Orleans har som jag tidigare berättat startat en nationell insamlingskampanj för att hjälpa staden återhämta sig från förödelsen av orkanen Katrina. Kampanjen heter Make it Right och ledde  till 150 hållbara bostäder i ett område jämnat av Katrina. Nu bygger de vidare och ska anlita 14 lokala, nationella och internationella företag som ska skapa en egen design. Ett lyckat projekt för och med design,  något mer att vara stolt över i framtiden än att bara upprätta skjul.

A year after the New Orleans storm, Pitt was horrified at the lack of progress in repairing the damage it wreaked, especially in the devastated African-American populated Lower Ninth Ward. "I couldn't believe nothing was going on. I recalled the pictures of people on roofs, begging for help and I couldn't believe that this was our America." Determined to put his dual passions for architecture and environmentally-sound development to work, he and several partners started the Make It Right Foundation, whose aim is to build 150 homes for residents of the lower Ninth Ward - one of the hardest hit during the '05 hurricane.


Evelina Kasikov skapar illustrationer med korststygn
Så rätt om jag får säga så, men Formex satte tonen med hantverk i fokus. Visst är det vackert? Evelina har "illustrerat" både bokomslag och konstverk på sitt eget sätt. Det finns mycket av kvinnors handarbeten som inte räknas till något av värde, men jag tycker att mycket av korsstygnsbroderier och även övrigt hantverk har ett större historiskt och andligt värde. Själv har jag en duk som är 100 år gammal och som broderades av min mammas mormor.

Gräs under fötterna


Foto by hyock kwon - 'where the green grass grows', Via

Humoristiskt projekt av Hyock Kwon. Något för vinterhalvåret undrar om man måste vattna dem ;)Hemma hos Family LivingUnderbara miljöer visas hos Family Living som alltid. Här finns mängder av inspiration för dig som är inredningsintresserad och kanske också har barn, för tidningen vänder sig till hela familjen och det är få stilistiska vita miljöer. Missa inte Alcazars Tess Merkel i hennes splittermoderna våning!

Inspirerad av svart och vit inredningFoton H. Filipacchi

Just nu är svart och vitt stort inom inredning. Och det är väl så att de flesta vill ha hållbara möbler och inredning - det ska fungera över lång tid. Svart och vitt passar till det mesta. Just nu när det grafiska är så starkt exempelvis med bokstäver, ord och tavlor med meningar så anammar de båda varandra. Hoppas du får lite inspiration av detta kollage.

Tara Berned och Vivienne Westwood designar för The Rug Company
Flaggan i topp skulle man kunna säga när Berned och Westwood designar för The Rug Company.

Rolfstorp Obbhult, Varberg
Gård till salu
Obbhult 14, Rolfstorp Obbhult, Varberg

18 000 000 kr

Klassiska semesterorter i EuropaKlassiska semesterorter i Europa
Författaren Maria Thulin Kindblom har gett sig ut i Europa och letat upp klassiska gamla semesterorter som har bevarat atmosfären de hade under sin storhetstid. Här finns allt från skidorter från seklets början till badparadis från 50-talet. I boken kan du läsa om platsernas glansdagar, hur de ser ut idag och om vilka berömdheter som besökt dem. En inspirationskälla för den som vill hitta det genuina och annorlunda och återupptäcka platser där tiden stått stilla.

"Femton minuters båtfärd från Markusplatsen ligger Lido. Ön vars namn mer eller

mindre blivit synonymt med det ljuva livet. I början av seklet var den omtalad

för det lättjefulla badlivet. De senaste decennierna har den blivit mest känd som

den plats där filmstjärnorna bor under den årliga fi mfestivalen.

Redan när vaporetton närmar sig hamnen känner man att detta är något helt

annat än Venedig. En stor Campari-skylt lyser förföriskt i skymningen och för

tankarna till fest, fl ärd och kontinentalt nattliv. Förvandlingen till semesterort

började redan år 1857. Då beslöt affärsmannen Giovanni Busetto sig för att

bygga ett hotell vid öns långa orörda sandstrand. Semesterfi rare tog sig hit med

ångbåt från Venedig men det dröjde ända till sekelskiftet innan Lido blev riktigt

populärt."


Tyger i alla dess mönster hos VolksfadenBilder Volksfaden

Nej inte Wolksvagen utan Volksfaden. I över trettio år arbetade Linda Gaylord som dansare. Inte Gaylord som i filmen med Ben Stiller, utan Linda är detta. Som sagt, nu tappade jag bort tråden helt, men Linda var tvungen att sadla om, dansarens liv är ofta något kort. Istället började hon på ny bana och öppnade butik som du når via internet - här kan du botanisera bland tyger du inte trodde fanns.

Altanen målas och planeras
Foton Helena med mindre bra kamera denna gång


Nu har altanen och bjälkarna fått sig en omgång med färg, ett till ska på. Sedan ska innertaket spacklas, slipas, vi ska ha på ett lager med kvistlack och sedan ska det målas vitt. Tanken är att altanen inuti ska vara så ljus som möjlig.

Vi tänkte även köpa en paviljong med myggnät (svarta myggnät) på K-Rauta. Av den paviljongen tänkte vi bara använda skenorna som myggnäten sitter i. Skenorna ska vi borra upp längst med ramen runt innertaket - då får vi en paviljong där vi kan sitta på kvällarna utan att myggen kalasar på oss. Dessutom blir de svarta myggnäten diskreta och faller fint ihop med övriga huset. Till paviljongen tillhör även solskydd/gardiner, som kan komma till användning längre fram.Vi ska ha infravärme på altanen och då kan vi dra för gardinerna lite för att koncentrera värmen.

En keramisk oas i Barcelona av Lagranja
Det spanska företaget lagranja som marknadsför, designar och skapar olika happenings hjälpte ASCER som är en branschorganisation för kakel och klinker att lyfta den variation som finns i deras produkter. De skapae en stor installation eller en skulptur vid stranden i Barcelona.


The Boxx'r - den designade vinkylaren för bag-in-boxProblemet med bag-in-box förpackningen är ofta att det tar för mycket plats i kylskåpet och att det tar lång tid att kyla ner dom, The Boxx'r - den designade vinkylaren för bag-in-box löser detta. Man tar helt enkelt ut påsen med vin från boxen och sätter den i behållaren. Dessutom är boxarna inte särskilt snygga. The Boxx'r kyler vinet betydligt snabbare än ett kylskåp och har mycket god isoleringsförmåga. Det gör att du kan kyla vinet en stund i förväg, koppla ur sladden ur uttaget och ställa fram The Boxx'r på bordet när det är dags att äta.

Somriga och färgglada tapeter från Intrade


De tapeter jag valde är hämtade från Peptis Four, Paraiso, Uni Royal, Wallpower Next och Pip ur Intrades sortiment.

Kosta Boda Art Hotell Sveriges första glashotell


Den 27 juni öppnade Kosta Boda Art Hotel. Kosta Boda Art Hotel är lika mycket en konsthall som ett renodlat hotell, och det gnistrar och glimmar av glaskonst både interiört och exteriört.


- Vi har byggt världens största konstglasgalleri och det känns otroligt roligt att nu få visa upp det magnifika resultatet av satsningen för besökare från Sverige och resten av världen, säger Torsten Jansson, hotellägare och vd för New Wave Group.


Första spadtaget togs den 4 oktober 2007 och 100 ton glas senare är nu Kosta Boda Art Hotel äntligen färdigt. Invigningsdagen bjuder på upplevelser för alla sinnen. Glaskonstnären Kjell Engman bjuder på glasshow i glasbaren, krögaren Bengt Sjöström dukar upp lokala högklassiga läckerheter i restaurangen och det blir vernissage i konstpoolen. Cyklop och simglasögon finns att låna för den som känner för att ta ett dopp och kika närmare på undervattensutställningen. 

  

Sju flyglar, sju stilar

Kosta Bodas glaskonstnärer Anna Ehrner, Kjell Engman, Åsa Jungnelius, Ludvig Löfgren, Ulrica Hydman-Vallien, Bertil Vallien och Göran Wärff har alla designat olika delar av hotellet, och de har också inrett varsin flygel med hotellrum. Vid sidan av glasbruk, outlet och restauranger är hotellet en viktig del av satsningen att erbjuda besökare av Kosta en helhetsupplevelse.


Granit lanserar Omtanke projekt

-
 
Granit är stolta över att samarbeta med redQ. Tillsammans har de tagit fram produkter med hänsyn till en kapacitet och hantverkskunskap som de anställda hos redQ har. Produkterna speglar Granits sortiment och är gjorda i en enkel form med bra funktion. Det är tidlösa, hållbara produkter med en nutida medvetenhet, handgjorda i ekologiskt odlad jute.


Djurens Rätt kontrar Kronfågel – välj Tofu på fredag

Bakom den glättiga Kyckling på fredag-reklamen finns en riktigt smutsig verklighet. Svenska kycklingar får aldrig se solen, de växer så fort att de får ont och 140 000 kycklingar dör eller skadas varje år under plågsamma transporter. Kycklingarnas verklighet på svenska fabriker visas i en ny film på Djurens Rätts hemsida.

Det är trångt, 24 kycklingar per kvadratmeter i stallar med tiotusentals individer, och det finns inga hönor som tar hand om de nykläckta fågelungarna. Kycklingarna väger idag fyra gånger så mycket som de gjorde på 60-talet, och deras eftertraktade bröstmuskler väger åtta gånger så mycket. Den snabba tillväxten leder till hjärtproblem och ben som går sönder under tyngden, trots att djuren inte är mer än en månad gamla när de skickas till slakt.


- Det här är en helt vanlig dag inom den svenska kycklingindustrin. Det här är vad man får om man väljer kyckling i stället för tofu på fredag, säger Djurens Rätts förbundsordförande Alexandra Leijonhufvud.


Den belgiska staden Gent har redan infört en vegetarisk dag i veckan, för klimatets skull. Paul McCartney och Yoko Ono uppmanar till vegetariska måndagar och Hemköp har infört Vego-onsdagen.


På bilden Yoko Ono

- Djurens Rätt tycker att de vegetariska veckodagarna inte kan bli för många, och uppmanar därför till Tofu på fredag! För kycklingarna, för klimatet,och för att tofu är så gott, säger Alexandra Leijonhufvud. Vegetariska recept finns på Djurens Rätts hemsida. Filmen från kycklinguppfödningen, som filmades under 2008 på svenska gårdar, finns här.


Tapeter som är unika från Studio Nommo


Jag vet att jag skrev om Studio Nommo för ett par år sedan och nu finns det en ännu bättre webb och fler tapeter att välja bland. Det turkiska företaget har växt mycket och drivs av en ung företagare och tjej! Alltid trevligt.  Mina favoriter är de frihandstecknade tapeterna med flickan och de med husen. Vilka är dina?

RSS 2.0