TisdagsTanken av Susanne på Purple Area

TisdagsTankenMamma, du är som en snigel!


Min 11-årige son sa - Mamma, du är som en snigel! Vadå, långsam? Nej, men du går och släpar på ditt hus. Jo men allt du gör har på något sätt med ditt hus att göra. Först kände jag mig helt oförstående, det gör jag väl inte, men sen började jag tänka...


Vi byggde vårt hus för 11 år sedan då samme son guppade runt i magen och nästan inte ens var påtänkt. Först köptes en tomt sen gällde det att hitta rätt arkitekt. Vi skrev en lång lista över allt vi vill ha med i vårt framtida drömhus. En lista som det fick strykas i, och strykas i, men slutligen blev ok. Det viktigaste fanns med, även vissa saker som jag  nu i efterhand inte riktigt förstår: som öppen spis ute.  Vi hittade några betongblock på en mässa som kallades för Cten och som skulle ge bra energivärde. Tillsammans med jordvärmeslingor blev huset med den tidens mått ett miljöhus.


Vi började och fick tampas med en byggfirma som gick i konkurs mitt i bygget. Jag antar att jag var rätt besvärlig eftersom jag ibland fick höra när jag steg ur bilen "Auu, du nu kommer hon,  chefen".  Men huset blev byggt och idag är jag tacksam över att projektet hus verkligen blev ett hus.


Jag kan fortfarande minnas doften när man flyttar in i ett helt nytt hus. Allt kändes perfekt och huset kändes väldigt mycket jag, jag menar oss. De gamla möblerna passade inte riktigt in utan fick bytas ut efterhand. Jag tyckte att vårt nya hus var så häftigt att jag skickade in bilder till Hus & Hems årets hustävling. Vi fick ett hederspris!  Sedan ringde Sydsvenskan och ville komma och fota, de skrev en artikel och tog en bild på min bokhylla -  som hamnade på förstasidan. Den bilden var större än bilden av kriget som bröt ut i forna Jugoslavien. Min uppsyn när jag hämtade tidningen i brevlådan den morgonen måste ha varit obetalbar.


Inredningsintresset blev större och drömmen om att få arbeta med inredning blev verklighet när min sambos företag skulle flytta till nya lokaler. Sen blev det mestadels små projekt, men efter ett tag kändes mitt vanliga jobb som en bromskloss. Så jag tänkte, det är nu eller aldrig, jag sa upp mig och startade eget. Som ett huvudhopp rätt ut i det blå: arbetsplats hemma. Så nu sitter jag här i mitt hus och jobbar varje dag, inreder åt andra och bloggar och bloggar som den värsta lyckliga snigeln!
Länkt till denna underbara kvinna.


1 Rävjägarn:

skriven

Där är man nog rätt olika kan jag tänka. För mig är hemmet något helt centralt, men andra är mer flexibla och kan slå sig till rot lite var som helst, när som helst. För mig är det nog mycket detaljerna i den fasta inredningen som skänker karaktären, samt, naturligtvis, alla böcker och musik som verkligen gör hemmet till mitt.Öppen spis utomhus är onödigt, men väldigt snyggt!

2 Solåkra:

skriven

Purple: och att du började blogga är vi, som läser din blogg glada för varenda dag.

3 Pethra på Inredningsbloggen:

skriven

Tack for roligt inlägg, Susann. Din blogg är, som Du vet, en given favorit!

4 Annika:

skriven

Bra skrivet, Susann! Ni har verkligen ett vackert hem!

5 Inspirera Mera:

skriven

Vilken underbar tisdagstanke!

Kram Sandra

6 Purple Area:

skriven

Tack Helena, för att jag fick vara med i din serie 'Tisdagstanken' och tack för alla fina och uppmuntrande kommentarer.

Kommentera här: