Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Anpassad sökningTill fotograf Helena Karjalainen

  RSS 2.0

Tävla och vinn en takdusch till ditt hem

Vinnaren blev:

Helena

1. Vår gamla duschslang snor sig som en orm kring mina fötter och duschmunstycket lever sitt eget liv. En takdusch vore, som du förstår, rena himmelriket i vår dusch.

2. Favoritprodukten är faktiskt takduschen! Renoverar vi någon gång, vill jag ha Westerbergs Victoria med tillhörande blandare.

http://pojkarna.hogbacke.com/Hemvaruhuset
arrangerar en tävling här på Room and Serve, vinsten är ett Montoni Takdusch paket med Tapwell termostat duschblandare med duschanslutning uppåt med ställbar höjd.

Endast EN vinnare utses och för att delta i tävlingen så behöver man svara på följande två frågor:

1 Vart ska du placera takduschen om du vinner?
2 Vilken är din favoritprodukt hos Hemvaruhuset?  

Tävlingen pågår fram till söndagen den 8:e mars 2009. Vinnaren utses av Hemvaruhuset som levererar varan och kontaktar dig som vinnare.


IKEA som miljöombyteDoktorn ordinerade mig miljöombyte. Ikea är miljöombyte tycker jag, lite fika, lite lunch, lite lulla omkring: -Se där gulligt med mosaiken som bildar 'Hem Ljuva Hem'. Vad stora lamporna ur P.S. kollektionen var. En är mer än tillräckligt tror jag. Men maskroslampan fångar allas nyfikenhet.

Vissa mammor skriker mycket. De går före barnen och skriker, barnen följer lojt efter. Det är som mammorna är i en egen skrikvärld. De kommenterar alla varor de ser, barnen lyfter inte ens blicken. En pappa går med sin storvuxne tonårsson och sonen sliter, drar, dunkar och smäller igen alla möbler. Att möblerna håller tänker jag. Man får se mycket saker på Ikea i Stockholm.Guldkranar, Ikea vid Kungens Kurva har då allt. Det är här man ska insupa inspirationen, här finns hela sortimentet. Grön mikro och spis, hm, vart skulle det passa? Min fantasi sätter igång som vanligt. Hemma hos Hulken? Är nöjd med min privata humor. Lamporna som får mig att tänka på näverslöjd ska hängas om tre, annars försvinner de. Ganska ofta är det så att sakerna ska grupperas för att komma till sin rätt.

En japansk grupp kommer in på fiket. Det är spännande med det mesta från den gigantiska stekpannan med köttbullar inne i köket, till de gula små vagnarna som man kan fästa sin gula Ikea-påse i och dra omkring sina saker, jag lägger min jacka och broschyrer i vagnen.Skåpet och lampan är några av mina favoriter i P.S. kollektionen. Maskroslampan funderar vi på att ha ute på landet där takhöjden kommer göra den till rätta. Skulle gärna ha golvlampan i vår nya lägenhet. Vad smarta de där skåpen är där man själv väljer fronten på luckorna. Tyget de valt var snyggt. Efter menyn  mellanköttbullar, 2 Tobleronebitar och en mugg grönt te är det läge att åka hemmåt. Perfekt miljöombyte.

Hyr en mormor som stickar din mössaGoldenHook erbjuder en unik service, du designar din mössa, du väljer en mormor och sedan stickas det. Välj form på din mössa (enkel, lång, med en pompom eller peruansk): - "Börja med en av våra redan utformat modeller eller en tom. Välj en farmor som kommer att sticka din mössa och be henne att skriva ditt namn på etiketten. Beställ och få hem din mössa. Du kan också få den levererad direkt till din väns hem med sitt namn skrivet på etiketten. Vi hoppas kunna erbjuda dig ett roligt och avkopplande stund i detta universum av stygn och krokar som skulle leda till en hatt på ditt eget huvud ...."

Glöm inte bort att NetGranny stickar strumpor. Danska Mormor.nu stickar det mesta för barnen! Mormor.nu sysselsätter för närvarande över femtio 'mormødre' spridda över hela landet : -" Sedan våren 2007 har vi stött ett rättvise handels-projekt, som sysselsätter 8 stickare i Bolivia."

En kärlek till konsten typografiThe Print Dolls grundades av Alice Flynn och Marika Järv, print screen-konstverk är ett nytt äventyr för de två grundarna, även om de båda har en omfattande bakgrund inom design. Trycken är inspirerade av gamla destinationer från gamla bussar, spårvagnar och tåg.

Funkis ett sätt att leva - toppa detta med personlighet

Foto Mari Eriksson
Foto Mari Eriksson. Mari har tagit snygga bilder i familjen Magnussons hem.

På den stora Stockholmsutställningen 1930 får funktionalismen, funkisen, sitt genombrott. Hus med ljusa släta fasader, stora fönster och platta tak var något helt nytt. Inga utsmyckningar. Det viktigaste var att de fungerade för människor som skulle bo och arbeta där. Många tyckte att de var fula platta lådor. Men ännu fler tyckte om det ljusa och lättskötta.  Hemma hos familjen Magnusson så har man dessutom kombinerat stilen med värme och möbler från andra tidsepoker. Mer info om funkis.

Red Cross Ring av Per BrickstadJag har skrivit om Per Brickstad tidigare - då designade han audio komponenter. Idag arbetar han på Nokia. I sin portfolio har  hans skapat en intressant  idé om en ring som slår larm när det händer något omvälvande, exempelvis en naturkatastrof. Ringen larmar då bärararen genom att pulsera. När bäraren av ringen lämnat sitt bidrag för att stödja naturkatastrofen slutar den att pulsera. Skulle du bära den?

Mujis designtävling - strån av vete fick guldmedaljenGuldet gick till strån av vete, sugrör utan plast, designern uppmärksammade att man upptäckt att redan i det antika Mesopotamiens ruiner fanns strån av vete som man drack via. Ekologiskt hållbart - det finns inget avfall i någon form, eller i dess faktiska existens.

Silvermedaljören , skapade papperskorgen en väska som lätt står upp av sig själv. Genom att dra nytta av den triangulära tertapacken (som har sitt ursprung i Sverige) och har använts i åratal för att servera mjölk i skolan luncher i Japan, som vi kunde uppnå en känsla av stabilitet, medan tendensen att oroa sig för det faktiska innehållet i påsen har minskat. Kan komma till god användning när camping, på en picknick, eller med andra friluftsaktiviteter.

Bronspengen knep Jung-Chen Hung från Taiwan som designat en bädd av en speciell växt från Taiwan som har en snabbt torkande egenskap "Tachia Mat".
Se samtliga vinnare här


Carlsson Interiör & Design


Mycket fint hos Malin!

Carlsson Interiör & Design är en ny annonsör på bloggen och du känner säkert igen Malin. Hon har startat ett företag som säljer inredningsartiklar på nätet och i butik. Efter några år av flitigt inredningsbloggande, inrednings- och designkurser på högskolenivå samt ett superstort intresse för form och design kändes en butik självklar:

- "Detta har varit en dröm som jag har haft väldigt länge och äntligen kom jag till skott och förverkligade den. Tanken med butiken är att kunna erbjuda er trendriktiga inredningsdetaljer till vettiga priser. Jag hoppas att ni kommer trivas i min butik och finner något som faller er i smaken! Nu har vi även öppnat vår fysiska butik på Köpmannagatan 27 i Åhus."

P.s. Missa inte Malins fina tavlor, detta är en aktiv, iniativrik och multibegåvad tjej.HANNA&jag - ett helthetskoncept som kombinerar mode och inredningBakom HANNA&JAG finns Hanna Hedén och Hanna Wärman:

- "I vår första kollektion presenterar vi ett helthetskoncept som kombinerar mode och inredning. Kollektionen  bygger på omgjorda möbler och kläder för ett mer hållbart producerande. Utifrån ett mönster, en färgställning  och några illustrationer skapar vi en enhetlig kollektion av unika objekt med karaktär.  Tack till bloggen Jenny K där jag fann denna inspiration.


Ägare till tekanna från Eva Solo
Vad bra denna tekanna från Eva Solo var som vi fick i försenad julklapp.  Med filtret på plats så stannar tebladen i flaskan när du häller. Tebryggaren kommer med ett topplock som öppnas automatiskt när man häller. Den medföljande nylondräkten hållet teet varmt länge.

Själv så la jag ned två vanliga tepåsar som jag köpte när jag var i Indien och som passande nog heter Taj Mahal. Det blev jättegott, superpraktiskt och teet håller sig varmt länge. Kika in till Dansk Design som har allt inom Eva Solo på internet. Tack till Helen och Henrik som gav oss den fina julklappen. Jag är ute efter en bricka som är smart och såg att Danskdesign har en serveringsbricka från Eva Solo, något att fundera på.

Gör det själv - dold hylla för projektorn


Via Hus & Hem

Denna familj har löst projektorplaceringen på ett klurigt sätt. Om du vill plocka undan din projektor då och då så kan kanske en liknande lösning vara något för dig? Dock kräver det att du kan dra någon form av el bakom spånskivan på väggen. Så det gäller att tänka rätt från början.

Vårt Nya Hem - en ny inredningstidningVad trevligt det var att öppna posten idag. Ett färskt exemplar av en ny inredningstidning till påseende. Detta månadsmagasin blev snabbt en favorit.

Chefredaktör Lisa Kruse (tidigare Family Living) på Vårt Nya Hem berättar: -"Vi är en inredningstidning som vänder oss till den nya generationen inredningsroade. Vi blandar inredning med stil, lifestyle och mode. Vi vänder oss till den moderna människan som reser och kanske till och med jobbar i andra delar av världen. En generation där man gifter sig och bor ihop med en person som kanske har släkt och familj från andra delar av världen och där inspirationen och inredningstänket blandas upp med influenser från andra kulturer.


  • Vi besöker 4 hem i varje numer, vi gör också ett antal aktuella inredningsteman 
  • Varje nummer har ett resetema där vi besöker en stad eller ett land och tipsar och inredningsshopping och spännande platser/designer/events från den aktuella platsen.
  • Vi promenerar även med en spännande person från inredningsvärlden som visar sina inspirationsställen.

Elisabeth Palmér öppnar AnyhowJag fick ett så gulligt mejl från Elisabeth som brättade att hon öppnat en nätbutik. Många butiker har ett ganska likartat sortiment men Anyhow hade verkligen några godbitar. Elisabeth har tidigare varit marknads- försäljningschef på bl a TV.

- "Vår förhoppning nummer 1, är att du ska känna hur mycket du betyder för oss! Vi ska bevisa det genom att ge så bra service vi nånsin kan, leverera absolut genomfina varor i tid (1-5 dagar), trygghet & kärlek, det sista kanske är svårt att ge såhär - men vi hoppas ni känner vibbarna!"

Rosa träskor med kurbitsVisst var de snygga, de rosa träskorna artisterna fick i Leksand? Melodifestival-skor, inte gyllene skor, du hittar dem hos Grannas i alla möjliga färger. I vuxenstorlekar kostar de 450 kr paret. Här kan du läsa mer om festivalen som jag skrev om tidigare och skorna som artisterna fick. Jörgen, min sambo, är från Dalarna. Och precis som artisterna så ska vi till Tällberg och Dalecarlia i mars, då fyller jag år.

Vem är Sveriges svar på Desire to Inspire?

purple area

Jo, Susann på Purple Area så klart. Om du letar efter en inredare som har koll på stilen, så ska du spana in Susanns blog: - Usch, jag är en riktig inredningsnörd, jag lever och andas inredning. Det är mitt yrke, min hobby och min stora passion. Sen några år tillbaka driver jag det egna företaget Purple Area AB där jag inreder åt företag, men även åt en och annan privatperson. Min egen stil är ganska minimalistisk, en enkel och ren helhet utan för mycket prylar.I bloggen försöker jag visa hur kul och inspirerande det är med inredning och att det finns många sätt och olika vägar att gå. Jag tycker det är spännande med trender, färger och nyheter men också olika sorters stilmix. Mitt perspektiv och min utgångspunkt är rummet som helhet.  Och om du inte visste vilka Desire to Inspire är? Kika in här.


Gör det själv - skoförvaring under trappanI Hus & Hem berättar Anders Lindesvärd, som konstruerat lådan, med en front av falska lådor  att familjen alltid tyckt om apotekshurtsar. Nu fick de en, även om lådorna bara är dekoration. Förvaringshurtsen är byggd i spånplatta men vi föreslår mdf-skiva. Det blir lite dyrare, men också gedignare. För att skapa "lådorna" på fronten har en handöverfräs använts. Lånar man idén men väljer en annan front behövs ingen handöverfräs.


Bordet Romantisch en upplyst middagRosa Björk, Katharina Moebus och Julia Maltry, unga designers bakom Hun Design. Med bordet Romantisch tillverkad av vax och mer som en jätte ljus kan bordet ses antingen som en perfekt plats för en romantiskt upplyst middag, eller "en gripande hyllning till den tid som ditt bord smälter vid varje måltid  - en läcker idé. 


Smycket för hemmafixaren?Detta är antagligen en optimal ring för en inredningsbloggare? J Davis har i alla fall gjort ringar för dig som vill bära minnet av hemmet nära dig. Jag blev väldigt förtjust   i den högra ringen - allt från J Davis Studio's shop.
Via BB-Blog.


Googoo&gaga

googoo&gaga

Det enda felet med att ditt barn bär kläder från Filipinska Googoo&gaga är all den uppmärksamhet som dina barn kommer att få, så beskriver Googoo&gaga kaxigt sitt sortiment. Googoogaga hoppas kunna införa en säker baby-vänlig tryckteknik som gör ett super mjukt plagg.
Via Computerlove

Nyheter för hemmet våren 2009 hos Gudrun Sjödén


gudrun sjödén

Forutom de mest fantastiska bilderna så är sortimentet för år 2009 riktigt läckert. Mattorna, med rosorna var som karameller. Och vad sägs om tygerna? Riktigt lockande och det är självklart Gudrun är proffs på färger för när hon vill att vi ska slås bakut av somarens prakt så gör vi det med råge. Turkost och rött, det får sinnena att leva upp. Vi har tur i Sverige som har en sådan talangfull designer. Spännande är det att se hur hon knyter ihop olika kulturers utryckssätt, en micro kultur föds hos Gudrun.

Melodifestivalen i Leksand - firas med isskulptur och rosa träskor


Foto Helena/R&S

Vi fick biljetter till Melodifestivalen i Leksand nu på lördag. Men jag är för risig för att kunna hänga med. Så sambon får ta med sin kompis. Jag får hålla mig hemma, så kan det gå. Men jag fick se rondellen i Leksand förra helgen när vi var uppe. Enligt tradition smyckas rondellen under Leksands Vinterfestival och i år är det totalt 50 stycken isblock á 500 kg som kommer att bilda Melodifestivalloggan i tredimensionell form. Där står denna isskulptur föreställande logotypen för eventet. Lite snyggt tyckte jag det var allt. Jag fick stå i rondellen och fota, höll nästan på att bli överkörd på kuppen. Tack Helene och Henrik för biljetterna!


Samtidigt firas Vinterfestivalen i Leksand som bär färgen rosa!
En glad Velvet med sin present.

Leksands present till artisterna var rosa träskor med kurbits.
Foto: Sara BlomqvistMelodifestivalen - Velvet - The Queen

Melodifestivalen - Rigo & The Topaz Sound feat. Red Fox - I got U

Melodifestivalen - Molly Sandén - Så vill stjärnorna

Melodifestivalen - E.M.D. - Baby, Goodbye

Melodifestivalen - Mikael Rickfors - Du vinner över mig

Melodifestivalen - Maja Gullstrand - Här för mig själv

Melodifestivalen - Sofia - Alla

Melodifestivalen - BWO - You'r not alone


Snyggast just nu till badrummet har Hemvaruhuset

badrum möbler inredning

Så mycket snyggt det finns till våra badrum nu för tiden. Badrummen liknar allt mer små spa-anläggningar. Hemvaruhuset  har alltid en fullmatad webb, senaste nytt hittar du här. Riktigt hotell likt, eller spa likt var dessa svarta badrumsmöbler och badkaret i svart. Jag tycker om de snygga duschväggarna som förvandlar badrummet till ett sofistikerat rum.

Jag testar Phokki.com ett kul sätt att få coola bilder

phokki
Phokki.com är en webb som omvandlar vanliga foton till konstnärliga foton till ett riktigt bra pris. De är mitt i utvecklingen och erbjöd mig att testa deras lösning. Jag laddade upp en bild på Neo, som jag är moster åt. Jag valde ett "pop tema", mitt tema heter Anya och Phokki förvandlade bilden så att färgerna passade kläderna Neo bar. Hur det skulle te sig visste jag inte riktigt  för du får inte se resultatet förrän det landar i din e-post - men det blev kanonfint.

Jag påpekade att Neos ögon är blå, och vipps så bytte de färgen. Jag tycker detta var en bra, kul och enkel tjänst på internet som jag kan rekommendera. Om du vill så kan du beställa hem bilden på olika produkter, som kalender eller idol-knappar.

Ny svensk satsning på webb för branschen inom design- och inredningInterior News vänder sig till inredningsarkitekter, arkitekter, designers, möbeltillverkare, möbel- och inredningsinköpare, butikschefer och andra aktörer i möbel- och inredningsbranschen i Europa och runt om i världen. Sajten kommer också producera egna webb-tv inslag med reportage från internationella mässor och designhändelser.

En gång i veckan kommer sajten skicka ut nyhetsbrev till många tusen branschföreträdare i Europa och övriga världen. Webbplatsen ska presentera de senaste nyheterna och kommande evenemang i ett starkt flöde på daglig basis, rapportera från mässor och events, publicera artiklar om trender och nya strömningar, om utveckling, ny teknik, nya material och porträttera ledande designers och aktiva inom möbel- och inredningsbranschen.

-Inredningsbranschen är idag alltmer internationell och suget efter nyheter korsar alla nationella gränser, säger John Hardwick, VD på Conventus Media House. Vår affärsidé är att etablera mötesplatser för näringslivet och behovet av nya branschinriktade träffpunkter för möbler, design och inredning är idag enormt och ständigt ökande.

H&M home collection- vilken är din favorit?

Home H&M

Så mycket snyggt det finns på H&M Shop Online. Jag tycker om textilierna i naturmaterial med lite edge. Badhandduken med fransar i ren bomull, bordsduken med siffror och till detta en romantiskt virkad pläd. Bloggen Furnish frågade vilken är mina favoriter är på nyöppnade H&M Home Webshop? Klart jag måste anta den utmaningen och då får jag väl passa den utmaningen vidare till dig som läsare. Vilka blev dina favoriter? Kika även in på Sköna Hem och hos Pethra som skriver om shoppen. Kolla in hos MissFixtrix som även shoppat en hel del.

Kala den CableLamp - den ulliga gulliga lampan


Photos by permission: Jana Walliser

Kala den CableLamp är en samling hängande lampor och golvlampor. Den kombinerar hantverk och industriell produktion, ett plaströr och en handgjord textilprodukt om röret. Nätkabeln spelar den viktigaste delen i denna konstruktion. Du kan böja den i varje form du vill ha. Jana Walliser vill att användaren ska kunna vara delaktiga i designprocessen.

Titta på TV:n i tekoppen


Photo by permission from Jana Walliser


Te V är en tekopp, skapad och  handgjord i porslin av Jana Walliser som ser helt vanliga på första anblicken. Om du kommer närmare och lyfter koppen, så ser du att formen i botten av koppen är rektangulär. Även utrymmet i tefatet. När ljuset kommer genom botten kan du se en bild av en kvinna i en tv, som dricker te. Underfundigt eller hur?

Klappa Margareta Krook på magen

dramaten
Foto Helena R&S

Missa inte att klappa Margareta Krook på magen när du går förbi Dramaten. Strax efter hennes död uppfördes en staty utanför Dramaten i Stockholm föreställande skådespelerskan. Statyn, som hålls ständigt uppvärmd, skapades på initiativ av Marie-Louise Ekman. Den står vid det hörn där Margaretha Krook brukade stå och röka innan föreställningarna. Det är ett sant nöje att se på alla turisters miner när de känner att statyn är varm  - jag gjorde en likadan min.

Gör dina egna tallrikar - med hjälp av tapet

pyssel

Ovanpå ett skoskåp i hallen tronar dessa uppjazzade tallrikar, ja hemma hos Greenrealm: "Fick några lime gröna tallrikar från pojkvännens syster som inte gjorde sig så bra här hemma i vårt svart-vita-röda kök. Så jag spraymålade några av dessa svart och limmade på några tapet stuvar som legat länge i garderoben i väntan på inspiration. Gillar resultatet skarpt. Tapeten heter Tema e Variazioni av Cole & Son och är superläcker, men passar mer som tavlor än som tapet tycker jag, då mönstret är rätt så krävande att titta på.  Vad kalaset kostade? cirka 50-70 kr + lite tålamod..."

J Schatz designar ljuslyktor med retrokänsla


Likt nappar som hänger upp och ned,  J Schatz ljuslykta Peekaboo leker med 70-talets formspråk  - dessa nappar finns även som peppar och saltströare. J Schatz är mest känd för sin vackra fågelmatare i keramik, den jag inte skulle vilja glömma ute en vinter.

Fantastiska bloggar som ska lyftas fram:

 Tålamod och längtan efter skönhet präglar Heather Knight´s arbete med keramik

Heather Knight

Foto Heather Knight

Havets smycken som plockats fram, ja Heather Knight vet hur man formar leran,och detta arbete kräver tålamod. De organiska plattorna är det meningen att du ska hänga upp på väggen. Jag gillar att Heather tagit så bra bilder på sina verk, det är A och O för att verken ska komma fram i all sin prakt  i magasin och webbplatser. Kika även in på hennes blogg.

Underbara lampor i organiska former - en lek med naturen som främsta formgivare

lampor keramik

En orkidé i keramik som svävar fritt medan en lampa belyser den underifrån och stenar som plockats från Atlantis för att sedan belysas inifrån. Mer eller mindre fria metaforer för några av de lampor i keramik som du hittar hos amerikanska Property Furniture.

David Wiseman trollar med porslinDavid Wiseman
uppskattar för nyanserna i naturen som återspeglas i hans arbete. Blommor, bark, mossa och djur återkommer i en romantisk stil. David är ung och jag blev förvånad när jag såg fotot på honom, jag kunde inte riktigt koppla ihop honom med denna sköra, romantiska stil.

Porslinet som inte finns i produktion - bakformarIstället för assiet eller koppar som mitt kvartersfik serverar mindre bakverk i så tycker jag att denna idé från israeliska Gomeh är något att ta att tai produktion, han letar efter finansiärer.


TisdagsTanken av Susanne på Purple Area

TisdagsTankenMamma, du är som en snigel!


Min 11-årige son sa - Mamma, du är som en snigel! Vadå, långsam? Nej, men du går och släpar på ditt hus. Jo men allt du gör har på något sätt med ditt hus att göra. Först kände jag mig helt oförstående, det gör jag väl inte, men sen började jag tänka...


Vi byggde vårt hus för 11 år sedan då samme son guppade runt i magen och nästan inte ens var påtänkt. Först köptes en tomt sen gällde det att hitta rätt arkitekt. Vi skrev en lång lista över allt vi vill ha med i vårt framtida drömhus. En lista som det fick strykas i, och strykas i, men slutligen blev ok. Det viktigaste fanns med, även vissa saker som jag  nu i efterhand inte riktigt förstår: som öppen spis ute.  Vi hittade några betongblock på en mässa som kallades för Cten och som skulle ge bra energivärde. Tillsammans med jordvärmeslingor blev huset med den tidens mått ett miljöhus.


Vi började och fick tampas med en byggfirma som gick i konkurs mitt i bygget. Jag antar att jag var rätt besvärlig eftersom jag ibland fick höra när jag steg ur bilen "Auu, du nu kommer hon,  chefen".  Men huset blev byggt och idag är jag tacksam över att projektet hus verkligen blev ett hus.


Jag kan fortfarande minnas doften när man flyttar in i ett helt nytt hus. Allt kändes perfekt och huset kändes väldigt mycket jag, jag menar oss. De gamla möblerna passade inte riktigt in utan fick bytas ut efterhand. Jag tyckte att vårt nya hus var så häftigt att jag skickade in bilder till Hus & Hems årets hustävling. Vi fick ett hederspris!  Sedan ringde Sydsvenskan och ville komma och fota, de skrev en artikel och tog en bild på min bokhylla -  som hamnade på förstasidan. Den bilden var större än bilden av kriget som bröt ut i forna Jugoslavien. Min uppsyn när jag hämtade tidningen i brevlådan den morgonen måste ha varit obetalbar.


Inredningsintresset blev större och drömmen om att få arbeta med inredning blev verklighet när min sambos företag skulle flytta till nya lokaler. Sen blev det mestadels små projekt, men efter ett tag kändes mitt vanliga jobb som en bromskloss. Så jag tänkte, det är nu eller aldrig, jag sa upp mig och startade eget. Som ett huvudhopp rätt ut i det blå: arbetsplats hemma. Så nu sitter jag här i mitt hus och jobbar varje dag, inreder åt andra och bloggar och bloggar som den värsta lyckliga snigeln!
Länkt till denna underbara kvinna.Maneter i keramik - design som fångar materialet perfekt

Coe&Waito har skapat denna installation av maneter i keramik, installationen gjordes i ett skyltfönster och detta är bland det läckraste jag sett inom keramik. Vilken känsla för materialet! Varje manet är handgjord i keramik, i materialet porslinslera.

Stilistiska lampor från Pieth Hein Eek

lampor

Pieth Hein Eek gör inte massproducerade produkter men unika produkter av värdelösa material, avfall från industrin och natur.  Här tänker man på naturen och de möjligheter som finns att göra produkter utifrån vår planets ork och kraft.

Enlight - lampa som lyser upp bokhyllanVoltaire, Rousseau och många fler har skrivit böcker som handlar om upplysning, men hittills finns det ingen bok som lyser. Den här lampan lyser upp t.ex. din bokhylla med en 9W energilampa och texten "The Enlightenment" på fram- och ryggsidan. 10% av vinsten går till utbildningsprojekt som drivs av Edukans Foundation - "Because permanent development starts with education". Upplysningstiden upplever en renässans och går från 1700-talet till 2000-talet!
via vit designGör det själv - en utomjordisk lampa

lampor gör själv

Tjejen som gjortdedenna lampa på IKEA-hacker säger: "Jag använde Ikeas rislamapa och ett paket med silkespapper, jag klippte sedan remsor av silkespapper och limmade runt och runt tills jag kom till toppen." Och reultatet blev, tycker jag, en underbar lekfull skönhet.

Lampor från Benjamin HubertLampor gjutna i betong och kemisalens provflaskor, vinnande idéer från Benjamin. Betongkuporna skulle jag gärna se ute i vårt svarta fritidshus vars bygge kommer igång i vår. Frgsn är, snål som jag är, om jag inte skulle kunna gjuta en kupa själv? Hm, det kan vara svårt, man måste ha en mall, en gjutform helt enkelt. Då blir det i så fall till att köpa en i så fall. Men idéen tålde att tänkas på :)


Lampa från Tsé & Tsé
Denna lampa blev jag lite kär i minsann, faller hårt för det sköra och det lite hårdare i kombination. Porslinskupan i fri form är oerhört charmig. Kika in här.

Sköra lampor som ger mjukt ljus

lampor

Helium Concept har hittat de där sköra, varma och smekande ljuset. En klar favorit är lampan som du ställer mot väggen, likt en blomknopp eller en frökapsel.

Lampa av Lindsey Adelman


Lindsey Adelman

Veckan med bara lampor och belysning på bloggen fortsätter

lampor i trä

Ekologiskt, organiskt, långsam, natur-baserad design, erosion är Blue Natures signum. Frank Lefebvre som driver Bleu Nature är ett hantverks-baserade företag belägna nära Lille, i norra Frankrike. - "Vår huvudsakliga materialet är driv ved, men vi använder också småsten, lackad trä, lackad metall, läder, skinn och förstenade skogen.  Varje år kommer ett team från Bleu Nature och kammar igenom stränderna för delar . De behöver ingen ytterligare behandling eftersom vattnet har fryst dem i tid för evigt.
Via Kurbits

Marquee Lights från Urban OutfittersMed en doft av gamla biografer, minnen av varieté Urban Outfitters leker med ljusskyltar. Häng den på din vägg, ställ den på en hylla - möjligheterna är oändliga.

Fräscha stickers till taket - den moderna takrosetten


Foto Lauren Moriarty

I ett stilrent rum så passar dessa wallstickers alldeles utmärkt, på bilderna har man skalat av allt, till och med lampskärmen. Jag förstår vad de är ute efter och det är ju att visa upp skönheten i det enkla, något för dig?

Mr Di - Svart

Mr Di - Svart
PID

Markus Hällstrand & Michael Carlsson har designat denna exklusiva bordsarmatur i svart högblank lack och svart/guld skärm. Lampfoten är av barockstil och lampan ger ett mycket mjuk ljus.  Lampan har en dekorativ dragströmbrytare.  Mr Di är den större varianten och sedan finns också Mrs Di som är den lite mindre lampan.

Jo Davies keramiker med det där lilla extraJo Davies förenar det formfasta med det sköra.  Hennes lampor och vaser är som koraller som plockats upp. En rolig idé var att vira runt all sladd i en snygg knut.

David Raine designern bakom Alkamie.bizDavid Raine
, designern bakom Alkamie.biz, började som poet och en skulptör  Använda material som kombinerar olika kvaliteter av varaktighet och bräcklighet, han är intresserad av att föremål som kan fungera som möbler och har historier att berätta. Både manliga och kvinnliga egenskaper är starkt närvarande i hans design.

RoomService i L.A. kör hårt på retroRoomService är ett företag i L.A. som har ett så härligt sortiment, nog skulle jag kunna spendera en dag här, och sedan glida omkring i min hyrda cab i L.A. Någon som vill hänga på?

Chris Fortescue - digitalt eller papper?


Fotografier och formationer i papper av Chris Fortescue/ >Via

Pethra testar fin musikanläggning från Sono

- "Vi satte på Pink Floyd i vardagsrummet, från musikbiblioteket i datorn. Samtidigt satte vi på Sinead O´Connor i TV-rummet, från samma musikbibliotek i datorn. Det är alltså det som är en av de stora finesserna, att man kan spela olika saker i olika rum, samtidigt, från samma musikkälla. Via fjärrkontrollen växlade vi till Partymode, som innebär att man spelar samma musik på alla enheter. Har man stort hus och fest kan alla med lätthet lyssna på samma musik i hela huset. Vill man att volymen ska vara  högre i vardagsrummet, där man dansar, och lägre i köket, där man pratar, är det bara att reglera det via fjärrkontrollen." Läs mer om Pethra och Mickes test!

Fantastiska väggmålningar och golv hos Maryam

my marrakesh

Maryam arbetar på med att färdigställa sitt hotell i Marocko. Designamour sköter väggmålningarna i ett av gästrummen. Och jag ska ner och hälsa på henne i oktober. Det ska bli så underbart. Missa inte heller de vackra golven skapade av Royal Design Studio.

Blog 2

Blog 3

Lampan Lua av Martín Azua

lua

Det spanska företaget Arturo Alvare presenterar en vacker lampa kallad Lua. Likt en säck med månen i, extra skönt såg det ut att lägga upp fötterna på den varma lampan, dock skulle jag inte gympa med den.

Fina tips till Alla Hjärtans Dag hos Dansukker

tips
Valentin du är min pralin! Dansukker har en underbar sajt för idéer, tips, tävling och naturligtvis recept. Jag sände ett fint vykort till en särskild vän, jag hoppas hon blir glad, testa att skicka ett e-vykort till en vän. Du kan vinna en chokladprovning på Dansukker, så passa på att tävla. Gör ditt eget smaksatta socker och förvara i en fin glasburk. Vackert och gott att strö över desserten eller kaffet. En bra funktion är att du kan skicka inköpslista på ingredienserna via sms, innovativt anser jag.

alla hjärtans dag

Trove wallpaper tar ner gudomlighet på jordenUnderbara Trove Wallpaper, magiska tapeter med nästan genomskinliga motiv. Denna tapet heter Indi och är väl helt gudomlig? Tapeterna finns i flera färger och många av motoven här nyanser av rosa, sepia och blått.

Blondinbella har det tufft igen

Blondinbella

Isabella Löwengrip letar efter företag som vill skänka vinterkläder till henne i utbyte mot länkar på hennes blogg Blondinbella.se. Men den typen av marknadsföring är inte tillåten, enligt KO. Rent principiellt så kan man säga att länkarna är ägnade att öka försäljningen för ett företag, och alltså reklam. Då ska det märkas, säger KO. Isabella Löwengrips blogg har granskats av KO en gång tidigare, efter uppgifter om köpta inlägg på sajten. Då lades utredningen ner eftersom KO inte kunde bevisa brott mot marknadsföringslagen.
#via

Så mitt råd är till oss alla bloggare, tala om vad som är annonser på din blogg och släng inte in smygreklam.


Orange och vitt vardagsrum på Style Room


Foto Style Room

Att bära ring för skilsmässa - divorce jewellery

ring

Giséle Ganne har skapat en serie som heter Divorce Jewellery och ibland kan det finnas behov att få sörja och få en symbol för detta. Titta in till hennes webb och hennes unika kollektion som passar för alla er som känner att ni vill göra ett statement.

Snyggt på NattkrökenHector har designat en servett som man skulle kunna ha på efter en helkväll på lördagsnatten utanför Nattkröken (korvmoj i Eskilstuna): - Grillad med mos och räksallad, och en servett tack (man vill ju se snygg ut även när man är på lyset.) Eller så r den en kul idé att bära på ett kalas.

Före och Efter - hemmakontoret


Hur underbar var inte denna förvandling? Kim´s Home Offoce hos Desire to Inspire.

Italienska gör Sverige varmare med kakel

La Riggiola

Riggiole betyder handmålade kakelplattor på neapolitansk dialekt. Därifrån har företaget "La Riggiola" tagit sitt namn. Det startades av Luisa Martorelli som själv har sina rötter på Amalfikusten söder om Neapel. Det finns ett hundratal mönster att välja mellan. Och det går även att få sin egen design målad av en mästare. Man kan kombinera olika mönster, bara fantasin sätter gränser. Dessa klinker livar upp ett kök, skapar underbara badrum, unika butiker och varma och kreativa platser av offentliga miljöer. La Riggiola har en hemsida för mer information.


Maximal effekt till minimal kostnad för miljön
Mind the Curb - erbjuder en unik portfölj av hållbara materialtyper som skapar maximal effekt till minimal kostnad för miljön. Här används uteslutande naturliga jordens element för att skapa allt från skräddarsydda pjäser till annonskampanjer:  exempelvis skärning logotyper i gräsmattor och bygga märkesvaror med sandskulpturer eller varför inte snömärkning?

Före och efter - köksrenoveringar


renovera
Hos Style Room hittar du fler renoverade hem. De små bilderna visar hur köken såg ut innan.

Urläckra är dessa båda kök som renoverats med värme och personlighet. Att använda tapet och sedan en glasskiva över slog igenom stort när en av inredningsprogrammen på TV visade upp det som ett alternativ till kakel.

Fint turkost sovrum på Style Room


Foto Style Room

Hemma hos Bohemen

Aftenposten/Dons Signe Margrethe
Foto Aftenposten/ Dons Signe Margrethe

Vår hos Svenskt Tenn

svenskt tenn
Pressbilder Svenskt Tenn

Underbara miljöbilder fotade och arrangerade av Svenskt Tenn och till detta den fräcka Pipvasen designad av  Nils Fogstedt , får mig att känna vårvindar. Vissa färger saknar jag så otroligt denna årstid, den ena är grönt och den andra är turkost.  Nils var skulptör, och konsthantverkare och dog 1954. För firman Svenskt tenn utformade han ett vackra arbeten, dessutom arbetade han som dekoratör och lämnade teckningar till stockholmspressen.


Agrado designfåtölj från Fagerdala


Tillsammans med designern Jarmo Toivanen lanserar nu företaget Fagerdala Por-Pac AB designfåtöljen Agrado. Lanseringen sker i samband med Stockholm Furniture Fair den 4-8 februari i Stockholm.  Agrado betyder behagfull och tilltalande på spanska. Den unika designen ger möjlighet till flera olika sittmöjligheter. Agrado är stabil i sin konstruktion då den har en stomme av bockat stål. Den är helt klädd i ett naturligt smutsavvisande ylletyg.  Tyget finns i 19 olika färger. Materialet som stolen är gjuten i (EPP) är återvinningsbart.
Korta fakta:  väger 11 kg, fotpall säljs separat.


3 internationella bloggar


Du missar väl inte inredningsreportagen hos Family Living?

family living
Hos Family Living öppnar Kändissverige upp sina hem.

Kulturhuset värmer i kylan

Foto Helena R&S
Foto Helena R&S

Kulturhuset är oasen för en lantis som mig. Här får jag sitta på första parkett och titta ut över Sergelstorg och äta god mat. Om jag orkar ser jag gärna en och annan utställning, just nu kan du se Nuevas historias - samtida spanskt fotografi. Mysigt är att äta muffins med Toblerone bitar i och en god capuccino med kardemumma. Mmm, jo då Stockholm har sina oaser.


Snyggt jobbat med bloggen!

Grattis Frida till priset!

Övriga vinnare önskar jag detsamma! Nöje & Kultur: Bokhora, Prylar & Teknik: Moderskeppet Vardag: Tonårsmorsa Politik & Samhälle: Opassande Sport & Fritid: Marcus Birro Mode: Style by Kling Hederspriset: stoppaFRAlagen.nu av Mikael Nilsson och Anna Petersson.

//HelenaCallisto, Ophelia och Miranda lanseras av Northern LightingNorska Northern Lighting har en ny lampserie som heter NOVA som fått namn efter stjärnorna Callisto, Ophelia och Miranda.   Svenska Anu Moser har designat det munblåsta glaset.  Du kan se den på Stockholm Furniture Fair den 4 februari.


Ken & Barbie av Malin Simons

keramik Simons

Keramikern och konstnären Malin Simons har redan tidigare gjort sig känd med sina vackra keramikhus. I vår finns hennes underbara smyckeskollektion "Barbie and Ken" i hops-shops nya gästshop.  Ken & Barbie och mycket mer i hops-shop.fi


Svenska Alwagi på Northern Light Fair i Stockholm

northern light

Svenska Alwagi lanserar en ny lampa på årets möbelmässa den 4-6 februari på Northern Light Fair i Stockholm. Alwagilampan är baserad på LED: " Vi designar inte lampor för att du ska se i ljuset - utan för att du ska se ljuset" säger Jonny Karlsson, skaparen av Alwagi-lampan. Lampan som även kan fungera som en ram, fondvägg eller tavla. Med fjärrkontrollen styrs ljusets spridning, intensitet och färg efter behag. Violette, magenta, cyan eller vitt, alla färger på samma gång eller bara en i taget, är upp till användaren att bestämma.


Noodle leker med 70-tals design

retro

Brittiska Noodle känner inga gränser för retrotrycket, det jag minns fanns på fondväggar och mammas "levande lampa" med vattenfall, du vet den där lampan som snurrade? Det fanns visst ett tryck som föreställde en skogsbrand, vem som nu kan bli avslappnad till det? Noodle har en on line butik och jag suktar efter dessa två - läckra eller hur?

Jenn Ski med en passion för retro konst

jenn ski

Jenn Ski är en prisbelönt grafisk formgivare och konstnär, med en passion för modern konst och design. Resultatet är konstverk som är vackert känsligt, men också oerhört sofistikerat och cool.  Under 2007 bestämde hon sig för att ägna sig på heltid åt sin konst.

Knappallen av Josef Frank lanseras av Svenskt Tenn


Pressbilder Svenskt Tenn

Inför 2009 års möbelmässa presenterar Svenskt Tenn Knappallen ritad av Josef Frank
- Knappallen får en renässans efter att inte ha tillverkats på många år. Det är en praktisk, lättflyttad möbel med användning både som sittmöbel och bord, säger Thommy Bindefeld, marknadschef på Svenskt Tenn.

Pallen har modellnummer 2156 och fanns i produktion på 1950-talet. När Josef Frank ritade den hämtade han inspiration från framför allt mjölkpallen och utvecklade den till en tidlös och stilren möbel. Pallen syns också i Svenskt Tenns aktuella utställning där Jonny Johansson har målat fem exemplar i olika färger. Pris för pallen är 4900 kronor.

Dags att fira världens första öppet homosexuella premiärministerOm du är en av de som vill fira lite extra för att Island har fått världens första öppet homosexuella statsminister som dessutom är kvinna Jóhanna Sigurðardóttir - så kanske kaffepannan ska stå på denna karta över Island?  Hot/Cold är ett underlägget som föreställer Island och 11 av de största glaciärerna. Underlägget är gjort av kisel och klarar värme upp till 200 °C och kan tvättas i diskmaskin. Designad av Stefan Petur Solveigarson för Birkiland.

Sveja från Eskilstuna på Furniture Fair

eskilstuna, sveja


SVEJA
är en nystartad svensk designbyrå här  i Eskilstuna och drivs av Joel Roback och Ali Abid. De ska presentera en annorlunda och kreativ möbel på stockholms möbelmässa 2009. Momentum är resultatet av ett examensprojekt gjort av SVEJA för cate&nelson design. cat&nelson skrev jag om i ett tidigare inlägg. Nu är jag så stolt att jag snart spricker. Jag såg att MocoLoco uppmärksammat pallen.


Tips på tapeter och idéer på tapetsering

tapeter

Är det något man ofta vill ha råd om så är det om idéer till hur och vad man ska tapetsera. Walnut Wallpaper har ett galleri där du hittar bilder från vanliga hem där man tagit ut svängarna. Botanisera säger jag.

RSS 2.0