Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Anpassad sökningTill fotograf Helena Karjalainen

  RSS 2.0

Lite mindre svart på större tjejer tackHur coola är inte dessa tjejer? Här smiter kläderna åt kurvorna och de ser ganska glada och nöjda med sig själva. Så lite mindre rädsla hos oss som är lite skönt kurviga - kan andra så kan jag. Svart får dig att se tyngre ut många gånger, färger får dig att sväva på ett annat sätt.


Sandhi Schimmel Gold gör konst av returpapperSandhi Schimmel Gold skär upp tidningar och andra tryckta dokument sedan klistrar hon in dem i mosaiklika kompositioner på stora bitar av masonit. Ett underbart sätt att skapa och ger mer glädje än i återvinningsstationen.


Birdhanger från TokyomadePapegojor uppflugna på toppen av en galge. Du behöver inte foder eller placera dem i en bur. Finns i limegrön, mörk blå och orange från Tokyo Design. TOKYOMADE är mer än en Onlineshop för att stödja Tokyo- och Japan-baserade skapare. TOKYOMADE är utformad som ett öppet fönster till ett Tokyo-shopping äventyr. Förutom att köpa de senaste produkterna från oberoende designers, kan kunder kolla in vad som händer på gatorna i Tokyo och plocka upp några av de hetaste Tokyo "must-haves".


Tips på inredning och målningFoto: eh-i

Ibland längtar man efter lite enkla lösningar som piggar hemma. Som att klä in den trista bokhyllan med tapet, eller måla en stor cirkel bakom frukostbordet. Ibland kan till och med en randig vägg ge den där inspirationen.

Designed in Sweden with love, handmade in China with care


Visste du att plastkassen är bannlyst i många länder, men inte i Sverige? Abob vill göra det lite enklare att bli en medveten konsument. Att dra ned på plastkasse-konsumtionen ger betydande effekter. På ett år kan användandet av en A better option bag spara in flera hundra plastkassar. Att välja en återanvändbar kasse betalar sig med andra ord snabbt. Både för miljön och din egen ekonomi.


Designed in Sweden with love, handmade in China with care

A better option bag tillverkas i Shenzhen, Kina. - "Vi har varit väldigt noga med att våra underleverantörer, utöver kvalitetskraven, ska följa våra strikta instruktioner gällande miljö, rättvisa löner, rena och säkra arbetsförhållanden. Närheten till hamnen i Hong Kong gör att vi kan skeppa våra produkter till Sverige med minimala koldioxidutsläpp som följd."


Polyester jämfört med ekologisk bomull

  • Det krävs 20 gånger mer vatten att framställa 1 kg bomull än 1 kg polyester

  • Polyester tar mindre plats och väger mindre vilket innebär lägre transportvolymer

  • Polyesterframställning kräver inga gödningsmedel till skillnad från bomull

  • Polyester kan källsorteras (som mjukplast) till skillnad från bomull


Snygg design med punktskrift från IrisPunktskrift har genom åren väckt uppmärksamhet när den lanserats som dekoration på tapeter, tyger och tröjor. Iris Hantverk har låtit formgivare Lovisa Wattman ta fram en vacker och funktionell tvålkopp i betong. Punkterna som utgör punktskriften gör så att det blir luft mellan tvålen och koppen, och tvålen slipper ligga blöt länge och bli upplöst.
- Vad det står på tvålkoppen? Ordet tvål naturligtvis! Och det framgår även av etiketten. Sedan tidigare hittar du Kort  med punktskrift - Jag saknar dig!

Irisgruppen investerar i och äger bolag som underlättar för människor med informationshandikapp, främst synskadade och dyslektiker. - "Våra bolag är självklara partners till dem som söker spännande och affärsmässiga lösningar som bidrar till ett tillgängligt samhälle." Besök internetbutiken.

Monter C04:02 på Formex på Stockholmsmässan 27-30 augusti


Beach House Company lanserar Jersey Sheets på den svenska marknadenSedan Oprah Winfrey lovordade Beach House Jersey Sheets inför miljoner tittare är de nu en stor del av den amerikanska bäddmarknaden. Sängkläderna görs av 100% kammad, långfibrig bomull. Med den höga kvaliteten och med sina dova, dimmiga färger skapades sängkläderna från början med amerikanska västkustens strandhus i tanken. Om du är en av dem som ska på Formex så kika in till Monternummer: C17:56. Själv måste jag fortsätta arbetet med vårt fritidshus.

Unik butik med inredning upptäck Många RumDet är inte ofta jag skriver unik
, men i detta fall måste det gälla för webbutiken Många Rum som har unika produkter, här hittar du handgjorda produkter som du inte kan finna någon annanstans, varje produkt är unik. -"Vi tillverkar produkter efter hjärtat och lust, det betyder att produkterna kan bytas ut efterhand.Vi tillverkar och har endast ett fåtal varor i lager, vanligtvis produceras din produkt efter din beställning och betalning är gjord, säger Lotta Rubom som driver butiken. Butiken har även en blogg  - "I ett litet hus",

Många Rum är ny anonsör på bloggen och kanske minns du det vackra "&"-tecknet i betong som jag har från Lotta? jag kan verkligen rekommendera butiken. Vad sägs om det handtryckta kuddfodralet med förlaga av en gammal mjölsäck. Svart text och grov kant upptill med handsydd söm, knytband i botten. Ett stort &-tecken, rå och rustik. Passar lika bra i bokhyllan som i fönstret. Finns i både betong och gips.


Tack JC Eskilstuna för J:et!


Foto Helena/room and serve

Jag var på väg till jobbet en morgon och såg att JC-butiken plockade ned sin gamla logotyp. Kvickt frågade jag vad de skulle göra med J:et? "Slänga det" svarade killen. Jag frågade om inte jag kunde få det istället? Jo visst sa han, Så nu ska vi ha ett J på väggen ute vid torpet, som dessutom lyser. Jörgen blev så klart extra glad. Nu funderar vi på om vi inte ska döpa stället till något på just "J"?

InredningsAuktion.se startar idag den 25:e augustiNu startar Stilren Design Sveriges första inredningsauktion på nätet! InredningsAuktion drivs av den kända bloggaren Sanddra på Inspirera Mera. Det är en auktionssida som är inriktad på inredning och där inredningsföretagen är de enda som lägger ut auktioner. Som besökare på inredningsauktion.se kan du fynda nya produkter direkt från företagen.


Du behöver inte längre oroa dig för oseriösa säljare eller att varan inte är i bra skick. För att produkterna på inredningsauktion.se ska hålla hög standard kommer varje produkt som ska auktioneras ut att granskas och godkännas innan den läggs ut. Lanseringen av InredningsAuktion.se startar idag den 25:e augusti.


Stilren Design startades i november 2008 av Sandra Stenberg efter flera år som aktiv inredningsbloggare på Inspirera Mera. - "Passionen för inredning och design har varit den stora drivkraften och detta har bidragit till många intressanta möten och kontakter under årens lopp. Det stora stödet från familj och bloggbesökare gjorde att det kändes naturligt att ta steget till att bli egenföretagare".


Tävla och Vinn snyggt tidningsställ från House of JammiTa chansen att vinna detta snygga tidningsställ i konstläder från House of Jammi. Det enda du behöver göra för att deltaga i utlottningen är att registrera dig till nyhetsbrevet från House of Jammi. För närvarande kommer det ut 10 gånger/år.

Vinnaren utses enhälligt av House of Jammi. Tävlingen pågår till och med den 30 augusti 2009.

.


Sushi runt halsenCarolyn Tille har den extraordinära gåvan att se det vackra i det vardagliga. Hon har skapat en smyckesserie i guld och silver där temat är sushi, hon kallar smyckena för Bento Box. Själva sushin är skapad av en PVC lera som tål höga påfrestningar. Dessutom har Carolyn skapat smycken som liknar bakelser och manchettknappar av champagnekorkar.


Virka din egen vas


Foton: Fin i formen

Bloggen Fin i formen har ett riktigt snyggt inlägg om hur du kan virka din egen vas. Fotona är så snyggt tagna och projekten på bloggen är inspirerande. Det är definitivt värt att botanisera bland inläggen. och jag tror du kan hitta spännande saker att fixa med i höst.

Stickade mattor av Patricia UrquiolaPatricia Urquiola har designat en serie mattor som kallas Mangas och saluförs av Gan-Rugs. Jag tycker de är perfekta till retro-stilen med 60-tals möbler med både färg, form och materialval. Hoppas de kommer in i ett svenskt sortiment, det skulle vara roligt att se dem IRL (in real life.)

Foto Per Magnus Persson - inredning


Foto Per Magnus Persson

Roligt att testa YesMop


Foto Helena/room and serve

På posten kom en mopp som jag ville testa här hemma, en mopp med böjbart skaft. En av mina annonsörer är YesMop så jag sa att:
 -"Jag måste få testa denna produkt om ni ska annonsera", sagt och gjort,  jag fick en mopp hemsänd. För mig är moppen bra, med två katter som hårar, låga soffor,låg säng, i en äldre lägenhet med prång och boende på nedre botten - hemma hos oss är det dammtorka som gäller. Det är bara att skaka av dammet  i papperskorgen. Med en knapptryckning förvandlas YesMop från en vanlig mopp till en böjbar mopp. Man når att städa under soffor, sängar och andra möbler utan att behöva böja sig. Designen är lekfull och den känns rejäl med teleskopskaft i aluminium, mina andra moppar är i plast. Så nu åker de två andra mopparna ut och ersätts med en modern mopp hemma hos oss. Men visst blir väl produkten lite grön? Jag sparar ju el när jag använder den. Så den gröna färgen passar ganska bra. Ett kul test och visst kan jag rekommendera denna produkt utan knussel.

Hos Casurina i Helsinki
Foto Casurina

Pysseliten borde heta pyssel-eliten

Bloggen Pysseliten är eliten inom pyssel. Jag har aldrig någonsin varit med om maken till projekt! Nå dessa är bara ett fåtal av alla projekt, men vad sägs om alla lampor detta par har gjort, omtapetseringar, gardiner, möbler, krukor, klockor, bokstäver med mera. Undrar om de tittar lite mindre på TV än vad jag gör? Sedan hjälper de grannar och vänner med att göra inredning, sedan har de vänner som gör lika snygga saker som de - exemplevis elementskydd. Nu vill jag bara att bloggen får kategorier så att jag kan botanisera, söka och planera vad jag skulle kunna göra.Bluelounge.nu har drömmen - en StudioDeskJag distansarbetar en del och vill gärna ha mina datorprylar framme, men på ett snyggt sätt.
När jag såg Bluelounges skrivbord som heter StudioDesk så besannades mina drömmar. Formgivet för laptopanvändare - en öppen och funktionell skrivbordsmiljö med plats för alla mina tillbehör. Allt får plats i lagringsutrymmet; nätadaptrar, USB-hubb, externa hårddiskar, routers, laddare, ja även mina högtalare. Bluelounge.nu har produkter som är "botemedlen" till vardagsproblemen med sladdar - i webbutiken finns flera produkter.  Att de dessutom har en trendig design gör ju inte saken sämre?

Kontrasten rost och romantikfoton inspace

Balansen mellan det romantiska och känslan av att få luft kan vara svår. För mycket änglar, volanger, rosor och rosetter kan bli övermäktigt i ett hem. Att få plats som människa i sitt hem innebär att det måste finnas tomma ytor där tankarna får vandra fritt.  Detta däremot är snyggt, en koncentrerad romantik, det är inte bara små prydnadssaker som gör stilen utan avvägningen mellan det stela och det romantiska, materialval och kontrasterna.


MIO katalogen 2010 är här
En 148 sidors Mio-katalog fylld med nyheter, inspiration, inredningsglädje och nya produkter!
På mio.se kan du ta del av säsongens nyheter bland soffor, belysning, mattor. Nu när hösten är här känns det extra roligt att förnya hemma. Och nu rasslar det till bland inredningskatalogerna, i veckan kom Ikea-katalogen och nu Mio, här ska det drömmas bort! Bläddra online >>

Hus & Hem listar världens bästa inredningsbloggarBloggen DosFamily
hade en glad överraskning om både hennes och min blogg; Tidningen Hus&Hem har listat deras favoritbloggar i senaste numret. Jag blir extra glad, väldigt glad om sanningen ska fram,  tänk att de tycker att jag förtjänar en plats. Tack snälla för att jag fick vara med bland alla dessa fina bloggare! 

Här är hela gänget av bloggare:

http://roomservice.blogg.se/

http://decor8blog.com/

http://www.kurbits.nu/

http://www.swiss-miss.com/

http://www.designspongeonline.com/

http://husligheter.se/

http://www.apartmenttherapy.com/


Smarta tips på inredning för hyreslägenhet


Se Bettans album på StyleRoom.

- "Jag bor med min man och vår tjocka katt i en trea i ett hyreshus. Som alla vet så kan man ju inte riktigt göra som man vill då utan blir lite begränsad. Men det passar i och för sig mig ganska bra eftersom jag tycker att det är roligt att försöka ta tillvara det som redan finns och försöka fräscha upp det lite - d v s använda fantasin istället. Detta skåp innehåller en liten TV (bra att ha när det är allehanda såpor på TV)och lite annat smått och gott som jag inte vill ska synas så mycket. Provade därför med at sätta upp lite roligt presentpapper innanför glasdörrarna - men tror att jag ska satsa på något mer transparent tyg istället. Ev. i vitt mönster - jag får se.

Har som alla andra som bor i lägenhet ett ganska tråkigt kök med vanliga vita luckor.  Funderade på hur jag skulle kunna "pigga upp" dem. Bytte först ut de gamla trähandtagen. Tog sen bort ett par luckor och klädde insidan av skåpen med ett presentpapper som är blankt pärlvitt med svart mönster som känns som sammet - så nu tycker jag att det är lite roligare i alla fall! För att dölja vår fula diskbänk har jag helt enkelt lagt mörkgrå klinkers löst ovanpå.Runda plastkakeldekorer fick det bli eftersom det inte är standardmått på detta kakel."  Se Bettans album på StyleRoom.

Ett hus vid havetFoto Adriano Brusaferri

Gladstone Hotel - varje rum har sin egen inredning

Gladstone Hotel är ett unikt hotell i Toronto . Besökarna erbjuds trettiosju designade rum, du kan deltaga i konstrelaterade,- sociala- eller företagsevenemang som hålls på hotellet, eller ät och drick i Ballroom Café och Melody Bar. ta sedan steget ut i hjärtat av stadens pulserande konst och designområde. Har du vägarna förbi eller ska åka till oronta i Canada så lägg detta hotell på minnet.

Dags för uppfräschning av blommor och krukor


Foton Blomsterfrämjandet


Foton bloggen Blomsterverkstaden

Efter semestertiderna med gassande sol och lata dagar är det dags att ge trädgårdens krukor en uppfräschning. Många inredningsintresserade vill även göra något mer än bara plantera - då tycker jag att du ska kika in till bloggen Blomsterverkstaden för inspiration.  

Om du fortfarande mest vill plantera så besök trädgårdsbutikerna som fylls med växter som är anpassade för ett svalare klimat. Här finns ett enormt sortiment med både blommande växter och med bladväxter som har de mest fantastiska bladteckningar och färger. Komplettera gärna arrangemangen med vackra prydnadsgräs. Just på hösten är gräsen extra vackra då många av sorterna blommar med fina vippor. Andra grässorter påverkas av den svalare temperaturen som gör att bladen kan börja skifta i rikligt med höstlika färgnyanser. Tips och råd för hur du sköter dina blommor får du hos Blomsterfrämjandet.

Nya tapetkollektionen Oas från DecorMaisonEn unik panoramatapet med mycket karaktär. Flowertree finns i 4 färgställningar.  Kollektionen Oas är designad av Teija Bruhn, mest känd som textildesigner för flera välrenommerade varumärken. Naturen, som alltid varit den stora inspirationskällan för Teija och hennes skapande, utgör fond för Oas. Grafiska blommor i färgrika kompositioner dominerar formspråket, vars ambition är att skapa lugn och ro i personliga rum.  Själv blev jag uppiggad av denna panoramatapet!


Idag lanseras IKEA Katalogen 2010

Idag lanseras årets IKEA katalog. Den lyfter fram de egna behoven som utgångspunkt för heminredning och vill inspirera till att skapa exakt det hem som passar varje person, oavsett plånbok. Samtidigt sätts fokus på miljöfrågorna och förhållningssättet "Jobbet som aldrig tar slut" presenteras.

Stimulanspaketresan har nu kommit fram till Stockholm från Älmhult. Under resans gång har bland annat en undersökning genomförts som visar att svenska folket har ett fortsatt stort heminredningsintresse, men att intresset för miljöfrågor vid val av heminredning ännu inte är så starkt.

- Jag är väldigt stolt över att kunna berätta om våra miljöförbättringar och att vi kan tipsa om vilka heminredningsprodukter som är extra bra för miljön. Vi hoppas att "Listan som aldrig tar slut" kommer att inspirera fler till ett bättre och mer hållbart vardagsliv, säger Jeanette Söderberg, VD för IKEA Sverige. 


Årets katalog når de svenska brevlådorna under vecka 34. Du kan bläddra i den amerikanska versionen redan nu -  online så klart.Design House Stockholm direkt till MoMA


Fotograf/Källa  Philip Karlberg

Design House Stockholm har ännu en gång fångat en unik designidé. Lina Nordqvists originella Family Chairs, hennes examensprojekt från Beckmans Designskola består av 4 originella pinnstolar. De allra första leveranserna går direkt till prestigefyllda MoMA:s, Museum of Modern Art i New York, där de blivit utvalda att ingå i årets höstkollektion. Under augusti lmånad lanseras stolarna på MoMA i New York, /www.momastore.org , och i Sverige lanseras stolarna i våra butiker i början av September. Family Chairs är producerad i bok och finns i natur eller i svart matt vattenbaserad lack. Cirka pris i butik 2850:-/ st.

Dansk arkitektur och inredningFoton Troldekt.dk

Hos Troldekt hittar du referensobjekt och inspirationsbilder från de projekt företaget har haft då det gäller att ljudisolera dessa nya  hus som ofta har så högt i tak. Så kika extra på innertaket. Jag tyckte även att inspirationsbilderna gav idéer om inredning, hoppas du hittar lite godbitar.


Smart ljus för den fattige

Om du inte har råd att köpa lamskärm till din golvlampa så kanske detta ljus kan ge ljus i mörkret? Från Spoonsister. En annan kul idé är muggen med inbyggd ring. En tröst för den som befinner sig på glasberget?

10 härliga inredningsbloggar hos TV4Förutom Hemmakanalens egna bloggare läser redaktionen på TV4 gärna andra inredningsbloggar: "Det är ett av de bästa sätten att få inspiration till sitt hem."

Här listar de några riktigt bra bloggar: 

Husligheter

En blogg som blandar inredning med tävlingar och tips! Som här; 9 tips för att fynda på en loppmarknad. Uppdateras ofta och ger mycket inspiration.


Husmusen

Är det någon som håller koll på design och inredning så är det husmusen. Uppdateras ofta och proffsigt! Just nu ska bloggen byta namn och ett bra förslag kan belönas rejält.


Emmas designblogg

Med fokus på att vara inspirerande och ge oss designvärldens lite annorlunda prylar skriver Emma i sin blogg och visar upp olika rum som inspirerar. Bloggen skrivs på engelska men har mycket bilder som ger idéer. Här visar Emma upp vad hon önskar vore ett vanligt svensk hem.


Inspirera mera

Sandra Stenberg heter tjejen som ligger bakom bloggen Inspirera mera. Hon bor i Umeå och har inredning som största intresse. Bloggen är en salig blandning av bildmontage , lyx vs budget och tips. Något för alla!


Jordgubbar och mjölk

Vitt är vad som gäller i den här bloggen! Med ett nyinköpt sekelskifteshus bjuder bloggerskan på allt från egna bilder på inredningen i huset till drömmar om inredningsprylar. Stilren, snygg och härlig!


Room & Serve

Helena Karjalainen bor I Eskilstuna och skriver om sin vardag bland inredning och design. Hon lyfter även Fair trade och tycker det är viktigt att lyfta ämnen som inte bara handlar om det rent ytliga.


Inspiration och design

Tvåbarnsmamma boende i Skåne bloggar och visar upp sitt eget hem och andra stilrena inredningar. En hel del ekonomiska lösningar finns att finna i bloggen och Malin är en hejare på att fixa och dona själv.


Lantlif

Anette ger dig all inspiration till den lantliga stilen. Här hittar du mycket vitt, spetsar och pärlspont. Här visar hon upp detaljerna som gör rummen! Kika in för att få känsla för romantiskt lantligt.


Hem och Lycka

Utanför Göteborg hittar vi den här bloggerskan. Här finns inspiration för de flesta - även för de små. Kika in i barnkammaren hos Mia.


Barnvänligt.nu - en webbutik med känsla för form och designNu när jag har blivit moster så har en helt ny värld öppnat sig för mig - barnets. Som designintresserad så vill jag gärna då och då hitta något speciellt till Neo som nu hunnit bli 1 år.  Barnvänligt.nu riktar sig till  till barn i åldrarna 0-7 år som efterfrågar produkter som är estetiskt tilltalande samtidigt som de är barnvänliga. Just nu är Barnvänligt ny annonsör här på bloggen.

Finns det verkligen designade och stilrena leksaker som dessutom är kul och stimulerande för barnen? Kan man få snygga och tuffa inredningsdetaljer som samtidigt är praktiska? Hos Barnvänligt.nu hittar du massor av snygga och personliga leksaker, barnartiklar och inredningsdetaljer.: " Allt som presenteras i vår butik har en tanke, det ska vara praktiskt, kul eller fiffigt samtidigt som det ska vara snyggt att se på. Vi har helt enkelt försökt samla saker som vi själva letat efter till våra barn. Vårt mål är att erbjuda produkter som förgyller livet för både stora och små."

Rosa, svart och naturfärger i inredningen
En fotograf som fotar vacker inredning, natur och stillbilder är den tyska fotografen Janne Peters


Hemma hos Demi Moore & Ashton Kutcher


Photography by Erhard Pfeiffer


Photography by Erhard Pfeiffer

Demis och Ashtons villa är från 1950 och beläget i Beverly Hills. De ville ha ett hem som släppte in naturen in deras hus. Villan är renoverad och inredd efter deras önskemål, jordfärger och grafiska tryck är melodin i detta hem. Demi och Ashton satsar inte på en romantisk stil utan en sober elegans.

Remade USA - omsydda jackor blir till väskor
Ett eko-tänk är att återanvända saker. Remade USA som drivs av Shannon South gör om gamla läder- och skinnjackor till moderna och snygga väskor. I det här fallet är väskorna grymt snygga och då blir det så klart en framgång. Den stora bruna väskan blev min favorit och skulle kosta ca 3000 kronor att inhandla.

Snygg tavla i metall till fritidshuset från Homedecor.se
Vi målar panelen men samtidigt funderar jag på inredningen - jag kan inte låta bli. Jag ville ha något som visar att detta är vårt ställe. Så jag beställde en tavla från Homedecor.se. Motivet, hjärtat, är i form av en tatuering med våra namn på. Det hela är tryckt på en skylt av lättmetall  det skapar en snygg och sober effekt. Tavlan är verkligen supersnygg och vi blev helnöjda med resultatet och kontrasten mot panelen. Ett lätt metallblänk mot den kritade fasaden.

På IKEA bland nya upptäckter och nyheterSå då tog vi en tur till IKEA i Stockholm. Bland Mat-Automater, nya upptäckter i sortimentet och nyheter fick vi nästan ont i fötterna, IKEA i Stockholm är stort. Den största IKEA affären i världen faktiskt. Kungens Kurva med inspiration av Guggenheimmuseet.

Men riktigt besviken blev jag trots IKEAs storlek när en ny lampskärm redan tagit slut, STYCKE heter den och har motivet av en skog. Frenetiskt gick jag igenom 300 lampskärmar, minst. Så nu får jag göra en ny tur. Men det blev ett inköp i alla fall - soffbordet Stockholm.

En ny upptäckt var automaterna för mat och mjukglass på IKEA. Nå, mjukglassen kom verkligen från en automat, men matautomaten - där fick jag ett kvitto. Sedan fick jag gå till kassan med kvittot och fick min Frensch Hot Dog.Sedan fick jag fylla på med ketchup, senap och dressing i en annan station. Snacka om att ta hela skruva-ihop-konceptet "all the way".

En soffa jag inte sett tidigare är soffan Waxholm designad av Eva Lilja Löwenhielm, en typisk icke IKEA produkt, vad nu en sådan är produkt skulle vara? IKEA är idag mer mångfacetterad än någonsin. Denna soffa kändes mycket elegant och har en lounge känsla som bar iväg priset till hela 16.500 kr.Google Pillows - en kudde med minnenElastiCo har tagit fram kuddar med Googles toppsökningar för varje år. 120 dollar kostar en kudde och du väljer vilket år du vill ha. Kuddarna finns från år 2005 och jag får verkligen tillbakablickar när jag ser vad folk har sökt på.

Vi målar panelen i fritidshuset


Foto Helena (undervåningen börjar bli klar, övervåningen återstår). Min sambo Jörgen på bilden undrar om det blev bra inne på toaletten.

Ja hoppsan vad det tar tid att måla träpanel. Panelen suger i sig färgen i första strykningen. I andra går det betydligt lättare. Förarbetet var det tyngsta tycker vi båda - att spackla, slipa och sedan kvistlacka alla kvisthål två gånger tog enorm tid. Med färgen ser vi i alla fall resultatet ganska snabbt.

Tyvärr tog färgen slut mitt i arbetet och nu har vi fått beställa ny färg ända från Malmö. Vi passade på att löpa färg på SIlvan när de la ned sin verksamhet i Sverige. Så färgen Nordsjö-Sadolin finns inte kvar utom på ett lager i Malmö. Vi tackar Karl Hedins i Eskilstuna för hjälpsamheten. Kontakt till dem fick vi via vår snickare på Thunström Bygg AB som vi numera kallar för den "glada snickaren" i motsats till den "arga snickaren" på Kanal 5.

Svart vit inredning med inslag av rött


Belén Imaz foto

Inredning lika het som hetaste modereklamen
Att fota inredning är en konst i sig, och brukar se likadan ut och jag har ju sett en del sådana bilder genom åren. Pols Potten ändrar på gängse regler och presenterar något nytt - riktigt häftigt fotat och snyggt arrangerat,  helt i min smak. Precis som i jeansreklamen så är det väl inte troligt att omgivningen har råd att köpa produkterna, detta kan man diskutera som en faktor för sig.

Tävla och Vinn din egen Muminmugg
Vinnarna blev: Chili och Mamman i Huset!


Muminmuggar.se lottar ut varsin Muminmugg till två av bloggens läsare. Hos Muminmuggar.se hittar du Arabias muminmuggar. Här kan du hitta din favorit bland alla muggar eller komplettera din samling.


Tävlingsfrågor:

1. Motivera varför just du ska ha muggen.
2. Skriv en kort text om vad du har för relation till den muminmugg du vill ha

Tävlingsregler
Tävlingen pågår till och med den 9 augusti. Vinnarna utses enhälligt av Mumunmuggar.se, som även levrerar varan till vinnaren. (Vinstvärde 169 kr + frakt 39 kr - sammanlagt vinstvärde 208 kr)

Före och Efter - skåpet som fick tapet och färg


Foton Anna


Det bästa jag vet är när jag får in Före och Efter bilder i min e-post. Denna gång kom ett mejl från Anna:
 " Tapeten har jag ingen aning om vad den heter, tyvärr. Färgen är från Beckers. Heter Naemi och har nummer S 2070-Y90R. Jag penselmålade i två-tre lager beroende på hur väl ytan syntes. Och en liter räckte gott och väl. Jag har färg kvar och har målat fler saker också...   Vad gäller skåpet så gjorde jag det på min utbildning på Träindustriprogrammet i Falun. Jag rekommenderar tjejer att söka. Det är ett bra yrke och man lär sig mycket man har nytta av resten av livet. 

Skåpet var ett slags avslutningsarbete. Den var i björk från början med lite inläggningar på dörrarna i mahogny och bok. Men smaken ändras ju och dessutom såg jag nu mest bara alla fel jag gjorde... Jag kan ju så mycket bättre nu. :) Efter ommålningen älskar jag skåpet! Det är vackert, jag blir glad av att se det, inspirerad. Dessutom fyller det sin funktion alldeles lysande, fylld med allt pysselrelaterat jag äger."

Tack Anna för att du delade med dig!
//Helena

RSS 2.0