Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Anpassad sökningTill fotograf Helena Karjalainen

  RSS 2.0

Tips på bra personlig present till föräldrarJag är förälskad, träffad rakt in i hjärtat. Jag har fått ett syskonbarn och aldrig trodde jag kärleken skulle vara så stor. Helst vill jag vara med honom varje dag, men det törs jag inte säga då blir min syster nog rädd. Men jag kan dela med mig av ett bra tips på en gåva till bebis och föräldrar.

Jag har så klart knäppt ett antal bilder på bebisen och jag förvandlade de till svartvita bilder i PhotoShop, men denna förvandling kan de göra i vilken fotobutik som helst. Sedan skrev jag ett gäng ord till den mittersta bildrutan i Wordle, det smarta programmet har du väl ingen missat vid det här laget, jag tror alla bloggar har haft det uppe som ett inlägg. Jag skrev ut alltihop på min skrivare och ramade in detta i en vanlig IKEA ram. Om de blev glada? Jo, superglada, det konstverket fick den bästa platsen i huset.

P.s. Neo - du är verkligen världens vackraste barn.

Snyggt fixat - tallrikar som väggdekorationBloggen Yankee Bell drivs av Elisabeth och hon förklarar att allt går att förvandla med färg. Jag tänker då att: jo allt går att förvandla med färg men man måste ha känslan för harmoni och form, Elisabeth det har . Jag älskar tips om hur man enkelt och billigt skapar nytt och vackert.

Snyggt fixat - fåtöljen inköpt på loppisBloggen Let Your Creativity Flow visar upp sitt loppisfynd som tog ett tag att få iordning, men nu är den älsklingsmöbeln i hemmet. Den lyser vackert mot allt det vita i hemmet och är pricken över i. Så kan det gå när man vågar prova!

Före och Efter - grind blir sänggavelBloggen Me and My Home visar hur hon gjorde denna snygga och enkla sänggavel. "På en loppis samma sommar hittade jag två vackert avskavda grindar som fick sig en rejäl avskrubbning för att användas som sänggavel. För att vi skulle slippa sova i massa avflagnad målarfärg lackades de två gånger med en silkesmatt lack."

Innovativa knivar i vackra färger


Foto: Blue Ant Studio

Nu är det lätt att hitta rätt kniv med en given färg för varje typ av mat. Detta är en lekfull serie knivar med en unik kombination av design och funktionalitet. Kniven har ett färgat lager, liknande Teflon. Handtagets struktur reflekterar konturen av typen av mat. Jag föll så klart för dessa pastelliga, kvalitativa och charmiga köksredskap.
 - Du hittar knivarna hos bl.a.; Cervera, Event Kock, Bagaren o Kocken samt Culina.


Pure Komachi - betyder ren och vacker flicka på japanska. Shunknivarna tillverkas av KAI Cutlery i Seki City, Japan. Staden är känd för dess tillverkning av svärd sedan 700 år tillbaka i tiden.

Vinn en vacker blomfördelare från SIGNERAT.seTÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD

Prenumenera på nyhetsbrevet från SIGNERAT.se
Få information om vad händer på sajten. Anmäl dig: till maria@signerat.se eller genom att fylla i din adress på http://www.signerat.se (längst ner i högerkolumnen på Signerats webb.)

Angela trollar med vykortAngela gör vackra handgjorda vykort som hon säljer på Signerat.se, en ung tjej med en hobby, det är det som gör Signerat så speciellt.

- Mina passioner i livet är många! En av dom är fotografering. En annan är att göra handgjorda kort, gärna med hjälp av stämplar & vackra papper. Fjärilen och texten "Till minne av din konfirmation" är stämplad med en brun stämpeldyna. Vackert mönstrat papper i bakgrunden där jag även har duttat i lite glitterlim. Texten är fastsatt med distanskuddar, för att få en 3d-effekt. Vitt kuvert ingår.Förra julen skickades omkring 40 miljoner julkort, det är lika många som i början på 1980-talet när vykort inte hade konkurrens från mobil- och e-posthälsningar.Jolly Good Fellow är respektlösaFör den lilla kotten hittar du denna coola outfit från Jolly Good Fellow
- Vi blandar respektlöst gammalt och nytt, stad och natur, hightech och lowtech i blocktryck, screentryck och andra experiment. Vårt mål är att rädda planeten och därför trycker vi på ekologisk bomull, secondhandplagg och andra schyssta material. Du kan beställa den på Signerat.se.For He's a Jolly Good Fellow är en sång på engelska som sjungs till exempel då någon skall gå i pension. Enligt Guinness rekordbok är "For He's a Jolly Good Fellow" en av de mest tre sjungna på engelska, tillsammans med "Auld Lang Syne" och "Happy Birthday to You".


Vacker blomfördelare hos Signerat.seOm du också har retat dig på att blommorna ramlar isär och inte alls ser bra ut när du sätter dem i vasen - då så ska du besöka Signerat.se. Denna blomfördelare är i handgjuten keramik, den finns i flera färger. Petra som designat denna berättar: - Fiffiga lösningar och finurliga produkter gör mig extra glad. Många av de saker jag designar bottnar i ett problem som jag vill lösa. Jag arbetar i olika material men ofta landar det i textila eller grafiska produkter.


Keramik (av grekiska: keramos, krukmakarlera) är benämningen på lergodstillverkning från tegelbränningen upp till den finaste porslinstillverkningen.
Design Madde skapar vackra smycken av ullHos Signerat.se hittade jag detta fina armband med ett ullhjärta. Hjärtat är i kompakt nålfiltad ull och monterat på en stel försilvrad armring. Ullsmycken väger nästan ingenting och tål vatten. En present till dig själv eller en god vän.

Madde berättar: - Jag gör smycken i ull, jag skulpterar ullen med filtnål och monterar på silver eller försilvrad metall. Jag  arbetar även med teckning och  måleri, brickor & skärbrädor med inlaminerade original. Jag gör konst som kan användas. Konst för en vackrare & personligare vardag.


Catanya Konsthantverk och Octavia Konsthantverk anordnar endagskurser i nålfiltning. Kostnad 950:- per person. Kurserna hålls på Repslagaregården i Simrishamn.
Signerat.se bjuder på origamilyktaGulnade boksidor blir en ljusslinga. Karin som designar dessa lanternor berättar:
- Lanterna Passus viker jag av gulnade boksidor och den har vit sladd. Lanternan tillverkas på bara på beställning. Lägg eller häng lyktorna - de funkar fint som en ljuspunkt i bokhyllan eller vid mysfåtöljen.Origami är den urgamla japanska konsten att vika papper och skapa olika former från ett enda ark. Hämta instruktioner hos Canon. Glöm inte att hämta några Chiyogami också - det färgade papper som barn och vuxna har använt för origami sedan 1600-talet.


SIGNERAT.se hela veckan på Room and ServeDenna vecka är temat Signerat.se på bloggen. Jag uppskattar att Signerat startat och att så många kreativa människor i Sverige nu får en plats att sälja sin hantverk och sin konst, dessutom att bara få en möjlighet att synas är stort i detta mediabrus som vi alla befinner oss i. Så håll ögonen öppna denna vecka,  nu bjuder jag på en resa in i det Kreativa Sverige!

Maria har tillsammans med Anna startat Signerat.se
. Maria arbetar som frilansande grafisk formgivare, fotograf och inredare. Hon älskar färg och form på alla sätt och är först ut denna vecka med en illustration som vid köp levereras på högkvalitativt fotopapper. Passande ram finns t ex på IKEA. Fler städer är på gång!


Är det någon speciell stad du skulle vilja ha?
Kontakta gärna Maria på maria@signerat.se så kan hon ta fram din stad. (Linköping är Sveriges femte största kommun med 140 400 personer.)


Snyggt fixad öppen spis
Vad roligt det är att få in tips på alla förändringar och pyssel som ni gör. Vad duktiga ni alla är! Idag visar Cecila upp sin fina förvandling från hemmet i London, då den gamla öppna spisen gjort sitt och ersattes med en mer modern installation . Du minns väl Cecilia och bloggen Svengland, hon hade gjort om sitt kök för ett tag sedan. Jag hoppas denna snygga makeover ger inspiration.


London är EU:s största metropol med sina 7,4 miljoner invånare och med förorter cirka 14 miljoner invånare. Vid den senaste folkräkningen var nästan 22 procent av befolkningen födda utanför EU.

Jag provade lyxiga påslakan från The Cotton Room


Foto © Helena Karjalainen/room and serve


Godmorgon jag hoppas du sovit gott. Dagens fråga är - varför blir aldrig påslakanen från affären lika sköna som de på hotellet?
Jag fick ett erbjudande från The Cotton Room att prova deras lyxiga påslakan i percale-kvalitet och jag nappade, jag vill gärna ha machande påslakan till vår vackra Carpe Diem säng som vi lyckades förärva på en utförsäljning - ja utförsäljning så klart, jag är mycket för rea som du vet!  Jag valde nu ett påslakan med turkosa kanter då färgen ligger mig varmt om hjärtat. Påslakanen levererades i en mycket snygg förpackning med silkespapper - perfekt att ge bort till någon som förslagsvis gifter sig. Jag har t.o.m. sparat kartongerna, men säg inget till någon.

Jag har påslakan i satin och skillnaden mellan percale och satin tycker jag är att Percalen är lättare och krispigare. Påslakanen är lena, mjuka och känns lyxiga då de nästan är prassliga i sin kvalité. En fördel med Percale är att den inte drar åt sig lika mycket hår och damm som sängkläder i satin, vilket känns bra då vi har två katter. Percalelakan är alltså lätta att sköta. Det var en lyx att få deltaga i detta test och jag kan så klart rekommendera dem - underbara. Och svaret på min fråga är: för att hotellen köper in riktigt dyra påslakan i hög kvalité som kan vara svåra att få tag i för gemene man.

Per Nordin är vd på Cotton Room:
- Vi har valt att tillverka i en viss fabrik i Portugal som vi anser har de främsta yrkeshantverkarna. I dagens textilbransch finns det mycket varierande kvalitet på tillverkare och majoriteten av varumärkena inom heminredning tillverkas i Asien. Vi har valt Portugal för dess närhet så att vi enkelt kan kvalitetsäkra. Vi har valt att arbeta med en bomullskvalitet vilket går under namnet Percale - vi anser att det är den skönaste bomullskvaliten att sova i.

Ludd i örat

Om en person du talar med inte tycks lyssna, var tålamodig.
Det kan helt enkelt vara så att han har lite ludd i ena örat.
Källa: Nalle Puh

Vackert kollage hos Design SpongeDesign Sponge berättar:  - Vi har nyligen satt upp en ny installation på kontoret som består av gamla franska boktryck-block. Jessica samlas in blocken på en loppmarknad i Frankrike, men du kan hitta uppsättningar av gamla block on line för otroligt rimliga priser. Prova att söka "trä block" (wood blocks) på eBay.  Vi gjorde en layout först på golvet för en "allmän form" och sedan placerade vi blocken på väggen vi använda dubbelhäftande skum-tejp.

Stilbrytningar i inredning som skapar det där lilla extraBloggen A Beautiful Living har ett fint inlägg om Liza Giles som arbetar som seniorstylist hos Designers Guild. Förmågan att få olika stilar, prydnadssaker och mönster tt leka med varandra är som du kan se Lizas starka sida. Att gruppera tavlor och textilier till kollage gör att hon kan trycka in mycket saker utan att hemmet känns överbelamrat.

En annorlunda sommarstuga


Bilder Marie Claire Maison

Hemma hos den italienska designern Paola Navone leker idéerna, hemmet som visas är så klart Paoloas sommarstuga i Grekland. En sådan har vi väl alla? Ett litet hus i kykladerna som bara väntar på oss när det blir grått här hemma.  Mattan är målad på golvet och det är genomgående grekisk traditionell klädsel på möblerna. Målet med inredningen är att uppnå optimalt med ljus inomhus. Enkelt är ordet, men genomtänkt, vad sägs om de två vitmålade urnorna som får fungera som ben till bordet?

Mer om Kykladerna

En grekisk ögrupp sydost om det grekiska fastlandet, öar som ligger i en ring runt den heliga ön Delos.


Romantik för den som söker ömhetFoton Marie Claire Maison

Det skulle kunna vara hem för en varelse i ett sagoland, en romanförfattare eller en resenär. Konstnären och designern Clorinde Méry har klätt sitt hem i mjuka färger, personliga skapelser och rosor som ger hemmet en romantisk och ljus atmosfär. Jag tycker om att det vita bryts med starka accentfärger.

Med ett stänk av blått hemma


Foton Sköna Hem


Många ser blått som den den bästa färgen eftersom den har få negativa associationer i olika kulturer
Under medeltiden var den underbara indigon som måste importeras landvägen från Asien oerhört dyrbar. Att äga en vacker klädnad, färgad med indigo, var förbehållet ett fåtal i det dåtida Europa. Blått har blivit de internationella organisationernas favoritfärg, inte minst FN och EU har valt blått.  Blått som färg tillsammans med vitt ger en förtroendeväckande och ibland en antiseptisk karaktär åt hygienartiklar eller till och med matvaror - som Lättmjölk.
Källor till artikeln: Tvärsnitt, Sund.nu.

Blått kopplas samman med stillhet, medvetenhet och intellekt
Färgen verkar stresslindrande och reducerar spänningar i kroppen. Känner du dig nedstämd ska du se upp med den blå färgen eftersom den kan förstärka ett inåtvänt sinnestillstånd. Den blå färgen främjar sömn och vila. Tyvärr har färgen en kylande effekt på kärlekslivet. Väljer du blå som färg på sovrumsväggarna kan du därför spetsa inredningen med varma, röda detaljer.


100% Design London - mässa för design och inredning
100% Design är Storbritanniens ledande inredningsmässa med stjärndesigners från hela Europa, en mässa som visar vägen. En mässa med innovativa produkter, massor med kreativitet och en spännande blandning av nya och etablerade talanger. Jag har valt ut en handfull av utställarna som i mitt tycke representerar väl den nya trenden mot mer lekfullhet och "loppis i nyproduktion", för visst är det dit vi är på väg? Trenden att vara unik istället för en kopia av någon annans stil är påtaglig. Det faller sig naturligt då vi börjar höra slagrop för att sluta shoppa så mycket och börja göra om det vi har istället. Jag antar att en stor marknad för inredning och design skulle omkullkastas om vi verkligen följde rådet. Så inredningsvärlden hakar på de nya vindarna - en känsla av något gammalt, något igenkännbart och något nostalgiskt.

Länkar till de 9 utställarna jag valt att lyfta fram:
http://www.100percentdesign.co.uk/
http://www.ulrikajarl.com/lights/
http://www.westergaarddesigns.co.uk/

http://www.alexhellum.com/
http://www.sonodesign.co.uk/
http://www.livalike.com/


http://www.scabetti.co.uk/
http://www.greeceisforlovers.com/
http://www.rothschildbickers.com/

Johan Carpner lyser upp höstmörkret med Pillar KungsholmenJohan Carpner har designat en ny kruka med belysning för det irländska företaget Landscape
Produkten premiärvisas på 100% Design i London om en vecka. Det är en hög kruka som fått en lysande fot - med ett mönster som ska kunna passa i många olika miljöer och tillsammans med alla tänkbara planteringar. Formgivningen är en typisk produkt ur Johans formspråk. Materialet är plåt och akrylplast. Ljuskällan är lågenergi och hela krukan tillverkas på en bilfabrik i Lettland och har en otroligt fin finish.

Nu när alla satsar mer och mer på sina trädgårdar i Sverige är det en aktuell produkt när höstmörkret lägger sig och blommorna vissnar. Något som lyser upp i höstmörkret och till och med på vintern. Pillar är gjord för utomhusbruk och går att använda med stick-kontakt eller fast installation vid garageinfarten eller altanen året runt.

Årets jul på IKEAKALLT heter årets julkollektion från IKEA och kommer snart ut i varuhusen. Den är skapad av fem svenska designers, alla med olika utgångspunkter och uttryckssätt. Eva Lundgreen hämtade inspiration från svensk allmoge, Synnöve Mork tog vara på sitt intresse för arkitektur, Lisa Ullenius och Sissi Edholm studerade gustavianska mönster och Ola Wihlborg experimenterade med LED-ljus.

När jag arbetade som dekoratör på Åhléns så började vi pynta i mitten av oktober. Det tog en evighet att klä alla granar, takgirlanger och kransar med ljusslingor. I två veckor arbetade en person med ljusen på heltid. Skäll fick vi konstant av kunderna: "ni förstör julen när allt kommer upp så tidigt". Själva var vi rätt så trötta på julen när den väl kom - numera är det mysigt med julen.


Hjälp andra genom Minh


Foto DN/Minh. Artikel via DN.

Minh Du Alnengs butik i Gamla stan fylld av färgrika möbler och objekt för hemmet. Minh kommer själv från Vietnam och startade sin verksamhet i Sverige för bara två år sedan. Hennes drivkraft är att kunna hjälpa sitt folk genom att ge dem arbete och möjlighet till utveckling.


I Sverige började hon som hotellstäderska och hon lyfte hotellsängar som vägde mer än hon själv. Samtidigt studerade hon svenska på dagtid. Till slut orkade inte hennes kropp mer och på grund av en oförskämd tjänsteman på arbetsförmedlingen tog Minh Du Alneng sitt beslut: - Jag tänkte att jag måste göra något själv, jag passar inte in i det här systemet. Idag kan du enkelt handla hos Minh via hennes webb-shop.


Testa färger i ett virtuellt designprogramHär har jag testat med två olika färger på fasaden och fönster- och dörrdetaljer. Vi ska färgsätta vår sommarstuga och det är ganska svårt att visualisera hur det skulle kunna se ut. Dessutom är frågan för oss - pannplåt eller tegel på taket? Nåväl det blir pannplåt, det är billigare och helt underhållsfritt. Pannplåten kan idag användas för renoveringsobjekt såväl som för nybyggnation i kulturhistoriska miljöer. Valet står kvar, svart fasad och svart tak.

Plannja är ett varumärke inom förädlade tunnplåtsprodukter för byggmarknaden. Detta designprogram är till för arkitekter och designers framför allt, men jag tänkte att det var ett ganska bra instrument för gemene man. Du kan testa vilken typ av tak du vill ha, vilken färg på stuprör och rännor, färger på dörrar och fönster och så vidare.

TIPS:
Om du vill köpa pannplåt får du vända dig till en återförsäljare. Jag haft kontakt med Lennart Olsson på Ekonomistål.


Snyggt Fixat - köket i LondonBloggen Svengland - Livet i London är så nöjd med sin köksförvandling i hemmet i London. Cecilia berättar att hon hade läst om Mamma Russin's förändrade kök och tänkte att hon måsta bara få visa sitt förändrade kök också! "Mitt kök finns i ett hus från 1930-talet i utkanten av London, England. Vi flyttade in för nästan precis 2 år sen och köket var det första stora projektet vi tog oss ann...sen har det blivit många fler sen dess!"

Kuddar jag drömmer omDessa fina kuddar hittade jag hos Selmi Shop. De skulle passa så bra i mixen med de mer glammiga och glittriga kuddarna jag har bl.a. från Mimou som jag köpt hos Kuddrummet och råsidenkuddarna från  Mio. Eftersom jag är förälskad i Indien så skulle dessa sitta som en smäck i soffan i vinter. Dessa är bara att lägga till i önskelistan.

GP toppar inredningsreportagen


Foto: MARTIN VON BRÖMSSEN

Du har väl inte missat GP:s inredningsreportage? Jag tycker de slår samtliga dagstidningar. Duktiga fotografen Martin Von Brömssen fångar ögonblicken och hjärtat i hemmen. Bilderna fråm just detta reportage kommer från Louise Molnit - Welin som har inrett - "som en kinesisk karamellchock för ögat", jag tycker det var precis lagom med färg och massor med liv i detta hem. Reportaget heter Färgchock i Sjövik

När jag börjar läsa texten måste jag le, det kanske är maxat med färg trots allt, detta är en dam som vågar: "Tidigare var grovköket ljusblått och det är ingen färg som passar Louise. Alldeles för förutsägbart tycker hon. Nu går det i limegrönt. Toan i bottenvåningen var redan klarröd när de flyttade in. Louise har klistrat remsor med schackmönstrad tejp i en liten alkov bakom toalettstolen. Det ger en psykedelisk känsla åt det hela. Det gäller att inte fokusera för mycket för dom som står upp och kissar, då kan det snurra till i huvudet. I den lilla gången mellan kök och vardagsrum kan vi se in i flera rum samtidigt. '- Fyra olika gröna färger på en gång och köket som är orange. Det är en häftig känsla, som en påse med karameller i olika färger, säger Louise förtjust."


Det är verkligen A Beautiful Living hemma hos Amelia i Stockholm
Foto Amelia A Beautiful Living

Bloggen Invited to Jessica tipsade mig om bloggen A Beautiful Living . Amelia som driver bloggen berättar: "Jag driver butiken Maroc på Nytorget i Stockholm och jobbar som inrednings stylist. Här kan du låta dig inspireras av de saker, färger, stämningar, resor, människor och pasteller som inspirerar mig dagarna i ända..."

Amelia har verkligen en skön känsla för det feminina och det mjuka i inredning, jag blir så glad extra förtjust när hon blandar sitt hem med ruffa golv och stilbryt i köket. Från hennes blogg hamnar mycket i min personliga mapp på datorn.

Homepoint.se intervjuade migMissa inte scoopet, nu avslöjar jag varför jag bytte namn på min blogg! Det var roligt att bli intervjuad av Homepoint, det var väldigt trevligt och det var bra frågor som ställdes, och jag pratade på som jag brukar, både om varför jag blev tvingad att byta namn på min blogg och vem jag är en reinkarnation av.

Homepoint är en proffsig sida för dig som gillar att kika in i andras hem - och det är väl det som är nästan det roligaste med bloggar, att man kommer nära bloggen och läsarna av den?  Hos Homepoint kan du läsa om de senaste prylarna, tapeterna och möblerna eller se bilder från riktiga hem. Hoppas du inte missat denna fina webb!Häringe Slott har gjort en makeover

Häringe Slott slog på stort och anlitade kläddesignern och scenografen Pontus Djanaieff som fick i uppdrag att inreda fem rum och två sviter i Kavaljersflygeln. Häringe Slott ligger mitt i det vackra naturreservatet på Häringehalvön - 30 minuter från Stockholm. Slottet är från 1657.

Att må bra hos BlomusJag träffade JS Agenturer på Formex och de är återförsäljare av bl.a. Blomus sortiment. Jag blev väldigt förtjust i det väggplacerade lilla vattenfallet Fuente. Nu när det börjar bli kulet och höst så vill jag gärna ha in saker i hemmet som ger värmen tillbaka - det är bland annat därför jag är så svag för färgen turkost, den ger sommaren tillbaka. Samma effekt skulle vattenfallet ge, en påminnelse om sommaren.

Annat snyggt från Blomus är värmeljushållaren, bara att mata ut ljusen och tända det översta, de små trädgårdspropellrarna har jag skrivit om förut och de är fortfarande mina favoriter, bara sommarstugan blir klar någon gång. Nyckelhållaren som du ser här nedan har jag redan och den är vi nöjda med - den är så smidig.


We love numbersBloggen We Love Numbers samlar på siffror. "We love numbers. That's why we're chasing them, -join us in our mission to find them!" Meningen är att läsarna själva ska skicka in foton med sffror på. Vad jag kunde se så har de kommit till siffran 13, men jag antar att man får skicka in vilken siffra man själv så önskar. Helknasig och kul idé samtidigt.
Skicka fotot till: dailynumber@gmail.com

My Polaroid blog


Jen från Usa driver bloggen My Polaroid Blog, om du suktar efter nostalgi och en skönhetsupplevelse så ska du kika in på Jens blogg. Istället för att leta efterden perfekta skärpan och ultimata djupet så är Jen mästaren på att hantera ljuset i bilderna.  Vet du hur svårt det är att få till ljuset så det förmedlar en känsla i bilden? Jag rullar min knapp på min Nikon +/- tills jag blir snurrig, ibland funkar det, ibland inte. Om du vill se en bilder jag exprimenterat med kan du kika in här.


Tips!
Svenska Marie Ek fotar också polaroidbilder, se hennes Flickr album.


En hyllning till Maryam
Varje gång jag kliver in till Maryam så väcks mina livsandar till liv. Min längtan efter resor blir så stark att jag omedelbart skulle vilja boka en resa och bara dra. Det finns ingen annan blogg, charterwebb eller resekatalog som har den inverkan på mig utom Maryams blogg. Jag tror det beror på att bilderna är så äkta, de är inte tillrättalagda utan de är rakt på bara.Det är så skönt att få vila ögonen på något annat än det vanliga. Ändå känner jag igen linjer, färger, det vita och avskalade. Det finns en nordisk ton i detta - men ändå är jag långt borta i mina tankar och jag längtar efter böneutroparens klagande röst i natten och även efter försäljarnas alldeles för närgångna försök. Börjar planera hur jag ska ha råd - att resa igen.


Scandiorientaliskt är min stil
Bilder Meropolitan Home och Boligmagasinet.

Orientaliskt vitt eller scandiorientaliskt, jag vet inte riktigt vad min stil heter? Jag tycker om det vita som bas men jag vill ha mer liv i inredningen än bara avskrapade vita möbler och fattigmanssilver. Längtan efter det orientaliska kommer så klart från de resor jag gjort och hur jag sett mångtusenårigt äldre kulturer än vår har som fått utlopp för en hantverksskicklighet som ger liv. Det är just stilbrytningen med det avskalade vita och enkla i det Skandinaviska och det snirkliga och mer färgglada som ger spänningen i inredningen.

Du missar väl inte bloggen Londonhem?35 och bosatt i London tillika arkitekt och på detta en blogg -kan det bli annat än väldigt bra? Du har väl inte missat bloggen Londonhem? Jag blev väldigt förtjust i de bilder som visas och smygtitten in i hemmet i London. London är min favoritstad, jag var där ett par veckor och studerade engelska på The London School of English och skulle så gärna göra om det, älskade atmosfären på skolan och kulturmixen i London. Här sitter man i Eskilstuna - pja, vad är en bal på slottet? Då finns bloggen Londonhem att läsa, vilken tur!

Klara Färdiga Gå bakar mini cupkake's

Bloggen Klara Färdiga  Gå visar på fina bakverk på sin blogg, hon har lagt ned mycket arbete på att fa fina bilder på sitt arbete och detta ska hon som rättmätig ägarinna ha uppskattning för. Helt underbart Helena att du tar dig tid att visa upp vardagsbestyrens skönhet: "Hittade en helt underbar blogg - Bakerella och fick världens tokinspiration! Här delar jag med mig mitt recept: Det var enkelt att göra dem, men det tar lite tid, avsätt minst 2 timmar. Som grund använde jag en vanlig chokladsockerkaka. Ex. Leilas goda Kärleksmums."

Annette Mangseth illustrerar


carambatack

Annette Mangseth är från Årnes i Norge och hon är en djäkel på att illustrera. Jag föll pladask för hennes motiv som är skissade på bok- och tidningspapper.  Du kan köpa hennes illustrationer på Etsy och där får du också direktkontakt med henne om du har frågor. Du hittar upp emot 60 illustrationer i hennes webbshop.

I love design

Med namn på sina tapeter som: PinUps Ready, Art Deco Lady och Frensh Tea Party är svenska I Love Design något att tatuera in på överarmen hos samtliga design- och inredningsintresserade. Nu när det burleska, retro och folkloristiska kliver in över våra trösklar så tror jag att marknaden står vidöppen för detta designgäng som även har en webbshop. Caroline Silfverling är grundaren av Wonder Walls och driver I Love Design, bl.a. så är Caroline känd för sina snygga sänggavlar i plexiglas som jag skrivit om tidigare.


Gör det själv - en egen Random LightBloggen Time On Home imponerar , detta kallar jag tålamod. Med snöre, lim, en pilates boll och det förstnämnda, tålamodet, så skapades det en egen Random Light - med tanke på vad de lamporna kostar så skulle jag säga att detta är ett "spar-tips a la SEB:s reklam film"  som går just nu. 

Eller som hon själv säger: "Under semestern hann vi med att pyssla lite... Det fick bli en alldeles egen Random Light  Riktigt kul att få pyssla lite och resultatet blev inte så pjåkigt! :)

Snyggt fixat - stolar och bordslamporMaria på bloggen Hem och Lycka har så många underbara före och efter bilder på sin blogg så jag blev alldeles yr i mössan:  "Jag var riktigt snabb på Blocket en dag när jag såg att det fanns Leksandsstolar till salu.  Vi var egentligen annars nöjda med stolarna, tyckte det blev en fin brytning mot det gamla bordet plus att ekstolarna tog upp eken i golvet och köksinredningen. Men - leksandsstolar - åå vad jag tycker dessa är snygga. Min tanke var först att måla dem vita men då vi har ett blågrått kök så tyckte jag att dess gråvita färg faktiskt passar in i köket. Så tills vidare får de vara grå!"

Sköna interiörer hos BlenchingBlenching visar upp sköna interiörer som han sparat på sin dator. Gillar de sköna stilbrytningarna och det återvunna i inedningen. Modet att släppa in annat än det kalt vita, eller det rena Shabby Chic som så lätt dominerar i varje inredningsaffär. Här har ägarna tänkt till, eller kanske har de gjort pecis tvärtom? Låtit hjärtat vara med.

RSS 2.0