Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Anpassad sökningTill fotograf Helena Karjalainen

  RSS 2.0

Fixa fint till julen


Foto Country Living

Om det är lite snålt i kassan, eller om du vill lite inspiration på pyssel till julen så finns det mycket fint att hitta hos Country Living. Istället för att köpa nytt ständigt så kan vi alla ibland förfina eller förbättra det vi redan har. Något som barnen i lite högre upp i tonåren kan uppskatta är pysslet jag valt att visa här.

H&M Home internetlansering av heminredning


Foto från Husmusen

Husmusen skriver att H&M Home som H&M:s nya inredningslinje kommer att heta har fyra stilar: design, natur, ungdomligt samt klassisk  H&M Home kommer att säljas från februari 2009, via H&M's webshop. Kika in till Husmusen för mer bilder. H&M Home planerar att sälja hemtextilier främst genom Internet och kataloger. Inredning på internet är stort.

Samtidigt tar spanska Zara Homes internetlansering igång. Några andra som satsar fullt ut på internet som stort affärsområde för inredning är Hemtex.

Snyggt fixat: 70-tals hus blev drömhus trots allt

Vi flyttade in i vårat 70-tals hus för mindre än ett år sen och byter nu sakta ut alla gamla murriga vävtapeter och heltäckningsmattor mot lite mer ljus.

Linah från bloggen Pastellvit berättar om sin makeover: "Vi flyttade in i vårat 70-tals hus för mindre än ett år sen och byter nu sakta ut alla gamla murriga vävtapeter och heltäckningsmattor mot lite mer ljus och färg.

Det största projektet har varit vårat kök som visserligen blev klart för ett bra tag sen. Vi kände inte att det var drömhuset direkt när vi var på visning utan snarare tvärtom.  Men eftersom vi inte ville ha något halvgjort som ändå inte var i våran stil och betala massa pengar för det och att vi inte hade råd med ett nytt hus gav oss känslan av att det här skulle vi nog kunna fixa till ganska bra ändå och med massa ideer i tankarna gav vi oss in i budgivningen för att ta hem det.

Köket är så härligt och stort och vi trivs kanon. Blev ändå en väldigt öppen planlösning för att vara i ett 70 tals hus och utan större ändringar då vi inte är några byggare direkt."

Adventskalendern Tower


Foto www.pid.se

Med adventskalendern Tower skapar du ett torn där varje dag representeras av en individuell box. Boxarna levereras tomma och du får själv välja fylla dem med små överraskningar varje dag - varför inte en handskriven kärlekförklaring för varje box? En överraskning varje dag ända fram till Julafton.  Boxarna är tillverkade i vitlackerat papper.


En rosa TV från svenska Lava


Foto Helen på R&S

 

För er som missade testet av den rosa TV.n. Jag har testat en underbar TV från svenska LAVA, denna TV är perfekt för vårt fritidshus och på vintern kan vi ha den i köket. På landet kan det vara praktiskt med en apparat som har  det mesta inbyggt så att jag slipper extra prylar. En inbyggd DVD är toppen för regniga semesterdagar. Det är också praktiskt med minneskortläsare när man vill visa besökande släktingar de senaste fotona från digitalkameran. Det kan även vara bra med en inbyggd digitalbox för de fria kanalerna om man inte har satsat fullt ut på parabol. Det finns också möjlighet att byta dekorram efter favoritfärg eller inredning. Att byta ram är enkelt och man kan snabbt testa flera olika färger.


Tv-apparaterna i Flex Line-serien kommer med inbyggd FM-radio, dvd-spelare, kortläsare, mp3-spelare, digitalbox och har plats för ca-modul. Priserna startar på 4995 för minsta storleken och går ända upp till 6495:-  för 22-tummaren. Dekorramarna kostar från 295:-

Du hittar den bla hos OnOff


En hund gjuten i betong med fiberoptik

Annorlunda energisnål mysbelysning!  Hund gjuten i betong med fiberoptik.  Ljuskälla: 1w powerled. Plugin transformator ingår.    Tillverkas i Edblad&co:s fabrik på Sri Lanka. Ett SIDA-projekt, för att skapa arbetstillfällen - i synnerhet efter tsunamin.     Design Hans Edblad
Foto Hans Edblad

En annorlunda energisnål mysbelysning  i form av en hund gjuten i betong med fiberoptik design av Hans Edblad hittar du hos Wilma and Friends hunden tillverkas i Edblad&co:s fabrik på Sri Lanka. Ett SIDA-projekt, för att skapa arbetstillfällen - i synnerhet efter tsunamin. Hans och Cathrine byggt upp en tillverkningsenhet i Sri Lanka som gjuter och arbetar enligt Skandinaviska normer. Ett arbete som leder till att många familjer får sin försörjning i en utsatt del av världen.
Hittar du hos Wilma and Friends.

Limpistol, kottar och silkesband


Foto Martha Stewart

Mycket inspiration bjuder Martha på sin webbplats. Med limpistol, kottar och slikesband får hon ihop det mesta. Martha har ett helt team som stödjer hennes program och extra roligt är det så klart att de bjuder tittarna och läsarna på så mycket bilder och instruktioner på hur man gör allt detta pyssel.

Det här är inte ett hus


Foto Arvesund

De små husen är formgivna av arkitekten Gustaf Karlsson. Namnet på de små husen är Ceci n´est pas une maison som på svenska betyder Det här är inte ett hus och är en omskrivning på surrealisten Magrittes kända målning Ceci n´est pas une pipe. Denna läckra och moderna kombination finns både som lampa och som bokstöd och kommer från Arvesund.

Grattis till Jellon

Grattis till Jellon som vann ljushållaren från Domoda!

Värmeljus som källa till glädje och till förtret


Foto Daniel Becker


Daniel Becker driver dbproduktgestaltung, som om tyska inte var svårt ändå. Han har tagit tillvara metallkoppen som blir kvar efter att värmeljusen slocknat, vilket jag tycker är en bra idé.  I Sverige tänder vi 300 miljoner värmeljus varje år. Alltför många slänger metallkoppen i soporna. Aluminium är en miljömässig dålig lösning eftersom det går åt mycket energi vid produktionen. Men om du återvinner så sparar du 95 procent av den energi som annars behövs för att göra helt ny aluminium. Aluminium kan återvinnas hur många gånger som helst.

Bokstav i betong designad av Lotta Rubom


Foto Helena på R&S

Jag fick hem min fina stora fina bokstav i betong och Jörgen blev så rörd att jag fick en stor kram, nu står den i vårt sovrum. Lotta som designat den har precis startat en webbutik som heter Många Rum där hon säljer sina egna formgivna saker, allt tillverkat för hand. Det mesta gjuter hon i betong och gips. Lotta har alltid skapat och testat på många olika saker, Lotta och hennes man jobbar nästan alltid tillsammans med olika projekt. De har tex arbetat som illustratörer till bla Bamsetidningen, gjort filmrekvisita till filmen Arn mm, de är två skapande själar.  Dessutom har Lotta bloggen I ett litet hus.

Snyggt fixat - klädkammare i hallen


Foto Maria Lindström

Maria driver bloggen Maria renoverar och berättar att hon är lycklig ägare av ett 1920-talshus som nu ska återställas i dess ursprungliga skick. Huset har genomgått en hel del förändringar sedan det byggdes. Målet är att bevara så mycket som möjligt av det ursprungliga och återställa det som förändrats över tid:

"Tanken är att klädkammaren ska rymma mycket kläder och skor - på liten yta. Eftersom vi är fem personer i hushållet så blir det en hel del kläder. Tanken är också att kunna förvara även vinterkläder i klädkammaren året runt. Både in- och utsidan kläddes med pärlspont. Dörren hittade vi på vinden i gårdshuset och enligt förra ägaren har den troligen varit en balkongdörr tidigare."

Bli en av de fem som vinner Wallstickers från AlcroAlcros nya Wallstickers finns i butikerna först i januari 2009. Nu har fem läsare chansen att vinna en uppsättning av mönstret Ocean, Djungel eller Giraff. Idag är det lika självklart att göra fint i barnens rum som i hemmet i övrigt. Med Wallstickers kan du måla olika mönsterkombinationer i valfri kulör och få väggar som ingen annan har. Ta chansen att vara först med denna möjlighet:

Tävlingsregler, svara på dessa två frågor:
1. Vem bor i rummet som du skulle dekorera med mönstren Ocean, Djungel eller Giraff om du vann?
2. Vilken kulör ur Alcros ad.juniorkollektion skulle du måla med?
    (Se färgerna här.)

Vinnarna utses av Alcro som även kontaktar vinnarna och levererar vinsten till vinnarna. Vinstvärde ca 349 kr.
Tävlingen pågår t.o.m. 28/11 2008.

Designgalleriet en central punktKollage H. Karjalainen, Room and Serve

Odengatan 21, Stockholm är platsen för Designgalleriet, hur centralt beläget som helst för oss från landet, här får besökaren se allt inom design, från inredningsdesign till mode, industridesign, konsthantverk och grafisk form. Designgalleriet kommer att visa ca två utställningar per månad. Utställningar med unga, fristående formgivare kommer att visas liksom utställningar med etablerade designföretag - det unga Designsverige är precis lika viktigt som det etablerade. 


Vit Design tar stora kliv och lyckasFredrik Andersson på Vit design berättar att de har ett gäng ess i rockärmen inför 2009, de ger ut sitt första nummer av sin egen tidning. Dessutom släpper de en digital produktkatalog som kommer ligga uppe som ett komplement till hemsidan.  I tidningen väljer Fredrik ut några av sina favoritbloggar också - Husmusen, Svartpeppar samt Design- och Inredningsbloggen. Detta är ett vinnande koncept enligt mig, katalogen innehåller saker att drömma om, moderna, fräscha och stilsäkra val och att ge kunden lite mer är rätt i tiden.


Enkla lösningar för hemmet


Foto av Erik Johnson och Pelle Bergström

Måste vi alltid måla om hela väggar och måste vi alltid tapetsera om alla väggar? Nej ibland kan du använda dig av en enkla lösningar som en skiva som du ställer mot väggen som du målar eller alternativt klär in i tyg. På det sättet så kan du enkelt variera dig. Om du har en pelare, ett hörn, en vinkel eller annan del i rummet som sticker ut så kan du markera just denna del.  Ibland kan det vara roligare än att försöka dölja det.

Snyggt fixat - den egna julkransen
Bolig Magasinet visar ett snyggt och enkelt sätt att göra sin egen julkrans och en vacker fågel till jul. Ibland kan det vara mysigt att få sitta ned och vara lite traditionell, julpyssel, skön musik och bara få varva ned. För mig som älskar turkost så upplägget tilltalande med de blå tonerna och jag gillar pyssel som inte kostar mycket pengar - gör du det också? Hemmariket har också lyft detta fina tips på sin blogg kika in där för mer sköna tips.

Tävla och vinn ljushållare och ljus från Domoda


Foto Domoda, kollage Helena Room and Serve

Nu har du chansen att vinna en fin ljushållare i luffarslöjd med ett exklusivt ljus från Domoda. Lagom till denna mörka årstid kan du nu tävla om ett pris som passar säsongen. Domoda erbjuder ett brett sortiment för alla smaker - lantligt, modernt och färgsprakande, allt under ett och samma tak.

Tävlingsregler
Svara på frågan: Vad menas med begreppet luffarslöjd?


Tävlingen pågår t.o.m. den måndagen den 24 november 2008. Vinnaren utses av Domoda som även kontaktar och sänder vinsten till till dig.

Få tillbaka värme och dofter i höst och vinter


Foto Helena på Room and Serve

Nu är årstiden då jag både saknar ljus, värme och dofter. Det blir mycket smågodis, inredningsböcker och mys i november. Jag vill tipsa om underbara ljus - Yankee Candle, i bilen har jag haft en "car jar" i flera månader, och det är en modernare och fräschare variant av Wunderbaum,  min bil doftar det inte tallbar utan Clean Cotton, det gör det hemma också. Jag fick chansen att prova på fler dofter och det finns oändligt många att välja på, en del av dofterna får det att vattnas i munnen på mig.

En ny favorit som jag upptäckt är Mango och med den tänd så drömmer jag mig tillbaka till Indien och nypressad mangojuice vid stranden, riktigt härligt.  En fin gest är att du på Yankee Candles webb kan skicka ett Ljusogram till någon som behöver uppmuntras, och ett ljus håller längre än en bukett med blommor.  Hoppas detta är ett skönt tips till denna mörka årstid.

Skepparholmen, Svensk Tenn och Arne Jacobsen


Foto Helena på Room and Serve. Överst utsikten från mitt rum.

Jag var på konferens på Skepparholmen där de hade riktigt snygga fåtöljer dels Svanen original och nyare fåtöljer från Svensk Tenn i en underbar turkos färg. Arne Jacobsen liknade sin stol med utsträckta armstöd vid de upplyfta vingarna på alla fåglars drottning och gav den namnet "Svanen" och ritades 1958. Jag är en romantiker och de turkosa fåtöljerna slog ann en sträng hos mig, liksom pallarna - stilrena som andas kvalité.

Svensk Tenn har en tänkvärd artikel på sin webb, där Josef Frank delar med sig av sina tankar om inredning "Det spelar ingen roll om man blandar gammalt och nytt, blandar möbelstilar, färger och mönster. Saker som man tycker om kommer ändå av sig själva smälta samman till en lugn enhet. Hemmet behöver inte vara i detalj planerat, inte utstuderat, bara sammanfogat av delar som dess innevånare trivs med och älskar". (Josef Frank ur artikel i Form 1958). Låt aldrig hemmet bli färdigt. Slå aldrig fast möbleringen, arrangera ständigt om, lämna plats för barn och presenter och håll på så sätt hemmet levande".

Charmigt litet gårdshus


Foto Innerstadsspecialisten

Denna ljusa och vackra lägenhet som ligger på ett eget våningsplan i charmigt litet gårdshus nära Kungsholmstorg. Lägenheten har stora spröjsade fönster i tre väderstreck, samtliga mot lugna och grönskande gårdar. Vackra detaljer som t ex de gamla spegeldörrararna, takrosetterna och de fina vitmålade golven. Här finns även en mycket rymlig "walk in closet" gårdshuset är till salu och man får önska köparen lycka till.

Designtävling - förnya IKEAs möbler!Parts Of Sweden ger möjligheten att vinna unika sängben till din IKEA säng!
Du kan vinna Lejon Sängfot och Skruven i blank eller matt yta som kommer att få din IKEA säng att lyfta från golvet. Det enda du behöver göra är att skicka in ett förslag på vad nästa stora PIMP IT UP produkt skulle kunna vara som förändrar en befintlig IKEA möbel till något mer personligt och annorlunda.  Mejla design@partsofsweden.se. I mejlet kan du skicka bilder, skisser och text. Glöm inte att uppge namn, adress och telefonnummer.  I ämnesraden skriver du: "Next Big Pimp".

Ditt tävlingsbidrag måste vara Parts Of Sweden senast tillhanda den 28 februari, 2009. Tävlingen gäller 1st uppsättning valfria sängben Lejon Sängfot respektive Skruven (värde ca 1000 sek). De 15 första inkomna bidragen vinner ett presentkort med 20% rabatt på sitt nästa inköp hos oss. En jury bestående av Parts Of Sweden anställda utser vinnaren enrådigt.

Snyggt fixat av Living Like Linda


Fotograf Kimme Persson

Linda är cool! Vägguttag och strömbrytare är oftast väldigt tråkiga i sina gul/vita plast. De snygga som finns på marknaden är oftast väldigt dyra. Framför allt om man ska byta ut alla i ens hem. Linda har köpt färgspray för inomhusbruk och tunt sprayat flera lager färg på föremålen efter att ha skruvat ner dem och lagt dem på papper. Viktigt dock att låta det torka ordentligt mellan gångerna.

* Det kommer 10 tips om att spraymåla på Lindas blogg inom de närmaste dagarna!

Christel och Diana på Sagolikt GottEn underbar blogg, webbutik och underbart hantverk till bra priser hittar du hos Sagolikt Gott som är nya annonsörer på min blogg. Konstglas som heter Mega-kanelbullen och Dammsugarkuben vittnar om humor och värme, porslinet med handmålade kanelbullar är unikt. Sagolikt Gott bygger på ett samarbete mellan glasblåsaren Christel Krieg och illustratören Diana Ortscheid. "Vi vill försöka bevara glasblåsningen som hantverk och göra glas i mindre serier mer tillgängligt även för den med den lilla plånboken. Vi samarbetar också med andra hantverkare runt om i de småländska skogarna och kan på så vis även ta fram ett bredare sortiment på hantverk- och designprodukter förutom våra egna. Vi har blivit ett slag webbkollektiv för de med smak för det Sagolikt Goda i livet..."


Med egen hiss ända in i våningenMed vackra synliga mörkbetsade stödben och takbjälkar och med en höjd till nock med ca 3,70 m ger denna lägenhet en skön rymd, här finns det mesta i bekvämlighetsväg - luftkonditionering i alla sovrum och egen hiss så denna vindsvåning duger gott. Lägenheten är på hela 147 kvm  och om du vill köpa den så kommer den kosta ungefär 8 950 000:- Annars kan du njuta av bilderna som jag.

Ljuvlig lägenhet i Gamla StanMed ett enastående läge, med Riddarfjärden som närmsta granne, säljs nyproducerade bostäder med bubbelbad på taket och stora generös ytor att ha mingelparty i så längtar jag efter en inbjudan. En exklusiv och toppmodern boendemiljö beläget i karaktärsfulla och historiska kvarter i Gamla Stan. 
13 000 000 kostar kalaset för dig som tog Trissvinsten i lördags.

Loppisfynd och känsla för mönster och färg


Foto LA Times

Hemma hos filmskaparen Aaron Rose finns inga matchande sängkläder. Rose använder bland annat dukar som lakan och har inga hela bäddset,  han blandar textil och mönster vilt. Den virkade filten är köpt på loppis, och påminner honom om de som virkats av hans mormor. "Jag har vänner med stora moderna hem, men med dessa hus kommer med det arkitektoniska bagage av vad hem borde vara, säger han. Jag föredrar att ha ett utrymme som inte kommer med en uppsättning regler. Min dröm är en lägenheten med ett sovrum med ett garage med plats för tolv bilar."


Aron Rose har regisserat Beautiful Looser.En fin funkislägenhetEn fin funkis-lägenhet med balkong och öppen spis med golv i fiskbensparkett och kalksten.  Mycket välplanerad med fyra möjliga sovrum.Supercentralt läge ett stenkast ifrån Stureplan och med Humlegårdens grönska runt knuten. Välbevarade tidstypiska detaljer som t.ex. dörrar med backelithandtag, fönsterbrädor i kalksten och inbyggda garderober. Kan bli din för 6 580 000:-


Fia vann morgonrocken från Drytrend

Grattis till Fia från bloggen Bernsborg som vann den fina morgonrocken jag hade en tävling om här på bloggen, morgonrocken kommer från Drytrend!:
"ååhh vill ge min käre man en morgonrock... för att han står ut att leva med en galen inredningstokig tjej som alltid hittar på nya projekt... som han motvilligt får utföra.... ett kärleksbevis å "kanske en muta" till mannen så kanske han tapetserar om matrummet innan jul :D

Rösta på bästa Bemz förvandlingen eller tävla själv och vinn 5000 kr!Du har väl inte missat en intressant tävling på Bemz blogg?

Fem inskickade bidrag från hela världen per vecka kommer att visas på Bemz blogg, de tävlande är änniskor som gjort om hemma med hjälp av Bemz överdrag. Du kan enkelt vara med och tävla, har du inget Bemz överdrag så var med och rösta!

Tävla och rösta här
Här hittar du tävlingsregler och här kan du rösta på alla bidragen!
Bidrag från hela världen är välkomna. Du som röstar har chansen att vinna fina priser.

Inredningsbloggare från Europa och USA som domare
Domarna är sex inredningsbloggare från Europa och USA , jag från Room and Serve och Frida från Husmusen representerar Sverige, övriga domare är: Leslie Webster  Apartment Therapy, Elka Karl  Casa Sugar, Jules Yap  Ikea Hacker  och Yvonne Eijkenduijn  Yvestown. Vi utser en vinnare som vinner 5000 kronor att handla för hos Bemz.

3 rum på 134 kvm i ett gammalt stallPå Döbelnsgatan 85 i Stockholm finns en nybyggd vindsateljé med ljus och rymd i ett gammalt stall. 5,5 m till nock. Generösa sällskapsytor och påkostade detaljer.  Den kan bli din för ca 8 800 000:- Jag tyckte om rymden i denna våning och möjligheten att kunna bjuda alla vänner samtidigt.

Den smartaste uppfinningen för oss hemmafixareSpeedheater är ett smart verktyg och har massor med användningsområden - jag såg den i årets Sommartorpet. Att snabbt kunna ta bort färg och måla om en möbel är drömmen. Inget behöver bytas ut för att ge hemmet en ny stil - du spar många kronor och gör miljön en tjänst på samma gång. Du bearbetar färg och lack ända ner till träytan väldigt snabbt. Samma sak med inredning hemma trappor, dörrar, foder och lister de blir som nya igen. Jag blev glad då jag såg att bloggarna Projekt Ekeryd och Mitt lilla hus är så positiva till Speadheteter. Sedan har denna apparat massor med andra användningsområden.

Mitt lilla hus är helt frälst: "När jag läste till möbelsnickare för hundra år sen så gjorde jag min praktik hos en fönsterhantverkare och fick där bekanta mig med Speedheatern för första gången. Jag inser nu att jag blivit totalt förstörd av den erfarenheten eftersom det är nu alldeles omöjligt att renovera fönster på något annat sätt än med den. Det går bara inte."


Foto SVT1
I Sommartorpet leder Linda Lindblad en fönster- och dörrkurs med Speedheater.


Ledigt - tyst läge nära StureplanEn drömlägenhet mitt i Stockholm. Klassisk vindsvåning med synliga bjälkar och rymlig altan. Delvis framtagna tegelväggar. Vackra såpskurade furutiljor och golv i gotländsk kalksten. Tyst läge nära Stureplan. Stuckatörens hus var ursprungligen ornamentbildhuggaren Axel Notinis hem. Pris 8 000 000:-
 
Axel Notini var en av de främsta stuckatörerna i det sena 1800-talets Stockholm. Huset är utsmyckat med stuckatur såväl utvändigt som invändigt. Hit tog han tilltänkta kunder för att visa prov på sin yrkesskicklighet. Idag är stuckaturen återställd i ursprungligt skick och den våning som Axel Notini själv bodde i är inredd som ett typiskt borgerligt hem från tiden och uppvisas regelbundet för besökare.

I hemmet genom Ellies ögonEllie Miller fotograferar hem, på hennes webb får du se olika hem genom hennes ögon, hennes tolkning av hur hon uppfattar hemmen. Ellies portfolio tillhör det mer moderna gränssnittet men ändå med personlighet.

You Decorate vill ge dig en personligt hemYou Decorate
 tyckte att det saknades prisvärd fotokonst och startade därför en sajt med bilder
Äntligen finns alltså ett bra alternativ för att slippa ha samma standardfoto på väggen som grannen - men måtten p bilderna passar ex Ikeas ramar. På sajten kan du bläddra bland bilderna, prova hur de ser ut i olika miljöer för att sedan välja din favoritbild alla bilder printas på riktigt fotopapper och levereras i ett hårt papprör inom 6 dagar.


En skön Allhelgonahelg med ljus i hemmetDenna underbara bild tagen av Pelle Bergström symboliserar min tanke om denna helg - att minnas de som lämnat oss. Allhelgonahelgen blandas ofta samman med Halloween, som har kommit till Sverige under senare år. De båda helgerna har vissa beröringspunkter, men det är inte alls samma sak. Dessa dagar borde alltså stå för ljus, kärlek och värme, att minnas sina kära bortgångna, såsom Allhelgonahelgen innebar förr.  Läs mer om helgen här. De vackra lyktorna kommer från Minh.

När retro och orientaliskt mötsHos Graham and Green möts min stil med retro inspirerat och det gav mig många nya idéer om hur jag skulle vilja ha det framöver. Otroligt vacker är färgbrytningen mellan turkost och plommon.

RSS 2.0