Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Anpassad sökningTill fotograf Helena Karjalainen

  RSS 2.0

Janne Kyttänens laserskurna mästerverkJanne Kyttänens laserskurna pallar döpta till Monarch stool levereras i en serie om fem stolar, alla i olika storlekar som kan staplas på varandra. Trabecula bench är det största laserskurna möbeln Janne skapat och är inspirerat av fåglars ben - starka men smäckra.

Hemvaruhuset har allt för badrummetHemvaruhuset.se erbjuder badrum- och köksinredningar. Webshoppen når du 24 timmar om dygnet. Hos Hemvaruhuset hittar du en kampanjsida där det finns fynd att göra minsann!  På Hemvaruhuset är det alltid fraktfritt - inte dumt om du beställer ett badkar eller två. Om du vill kan du prenumerera på nyhetsbrev och få senaste nytt direkt i din e-post.

(Hemvaruset.se är annonsörer på bloggen denna månad)


Underbaraste dukningen


Foto Frida

Husmusen dukar upp så vackert på sin blogg. Du får just nu så mycket tips på vackert pyssel, dukningar och konst. Njut av Fridas vackra bilder och härliga idéer som vi alla kan omsätta i verkligheten. Det är full fart på bloggen! Fridas blogg var den första inredningsbloggen i Sverige och hon är tillbaka sedan en tid tillbaka i bloggosfären. Du kan även titta på Fridas vackra fotografier, njuta av inredning och design och tävla.

Konst by K - fotografen som fångar ögonblicket


Foto och illustrationer Karin Froom

Ett yrke jag avundas är fotografens, Karin Froom har startat eget och jag har visat hennes fotografier förut, här kommer några fler underbara bilder. Min absoluta favorit är bilden med den rosa klänningen eftersom jag är nostalgisk och söker stillhet. Jag frågar: 

Hur började det?
Jag har studerat sedan jag slutade gymnasiet. En distanskurs i grafisk design på Forsberg ledde till fortsatta studier på Hellidens folkhögskola. Ett år grafisk form och ett år textildesign blev sen tre år grafisk design i England.  Där  fastnade jag ordentligt för fotograferingen och märkte inte att i stort sett alla mina projekt var fotobaserade förrens min lärare påpekade det. Hon förutspådde sista året att jag skulle sluta som fotograf, och det visade sig ju att hon hade rätt.

Nu har jag ju även satsat så smått på illustration och trivs alldeles utmärkt med detta. Förhoppningsvis kommer jag snart även att kunna ta upp textilen igen i någon form. Jag gillar att ha mycket att göra och vill gärna ha flera uttryckssätt att jobba med.

Vad inspirerar?
Jag kan nog få inspiration från det allra mesta. Gamla skor i mammas garderob, ett tidningsklipp från 97, bussresan hemifrån till föräldrahemmet, en pensionär på stan. Ibland hittar jag gamla idélappar från skoltiden som jag tycker är grymt bra, då kan frasen "djur som blåser bubblor" sluta i en tavla. Precis som det redan har gjort alltså.
Jag är väldigt förtjust i kontraster och förmågan att få vardagliga saker att se vackra ut. Och japansk design, det är jag väldigt förtjust i.

Vad gör du annars?
Jag är en tidningsnarkoman av stora mått och älskar att sitta i soffan med ett nytt glossigt nummer av nån av favorittidningarna. Annars är inredning en stor passion och jag går gärna och ofta och fyndar på någon second hand. För det mesta brukar det sluta med att jag kommer hem med en lampa. Vi har väldigt mycket lampor här hemma.

Mer om:
Konst by K drivs av Karin Froom som satsar på inredning för hemmets väggar. Alla verken trycks upp i en begränsad upplaga och det finns både fotografier och illustrationer att välja bland. Miljön står i fokus och därför trycks tavlorna upp hos ett miljömärkt tryckeri. De färdiga tavlorna transporteras sen till kunderna i förnyelsebar wellpapp.

(Karin är annonsör denna månad på bloggen)

Tina Calén från SigtunaJag besökte Sigtuna här om veckan och där hittade jag de ljuvaste saker av Tina Calén i en butik. Tina Calén är textildesigner: hon stickar, virkar och använder tovad ull.  Dynamiken och det levande i hennes kollektion kommer av de transparenta tygerna, varvat med ull, siden och pärlor och paljetter. Förföriskt är ett ord, sagolikt ett annat.  Jag faller för detta, alltihopa, och vandrar länge i butiken och klämmer på allt det fina.

Handla med gott samveteVad svårt det är att vara rättvis, ekologisk, tänka kravmärkt och på mänskliga rättigheter. All är vi upplysta om att det enskilda valet påverkar enskilda människor - men vardagen försvårar. Därför tycker jag om att besöka Viva Terra : ett ställe där huvuddelen av sortimentet följer någon slags etiska riktlinjer. Viva Terra har lyckats att kombinera allt detta med verklig attraktiv design på sina produkter. Kika i deras vårkatalog direkt på webben.

Kampanj mot spelberoendeDen Singaporesiske illustratören Simon Ng har illustrerat en serie pokerkort, för att stödja hjälplinjen för spelberoende i Singapore, som ansvarar under National Council on Problem Gambling, Singapore. Simons pokerkort har fantastisk detaljrikedom och är talande för de konsekvenser som kan bli om man fastnar i ett spelmissbruk. Se fler av Simons illustrationer på hans blogg.
Via Startdrawing.org

Indiska vaniljstängerVanilj är den näst dyraste kryddan efter saffran. I Indien är kryddorna mycket billigare än i Sverige, lokalt odlade och färska. Tänk att det på alla kryddpåsar i Indien står att de håller längst sex månader. Hur länge står kryddorna i hyllorna i Sverige? Jag köpte 20 Bourbon vaniljstänger för 80 kronor från Ecospice när jag var i Indien. Hemma kostar en vaniljstång ca 20 kronor.

Nu ska jag använda mina vaniljstänger med gott förstånd. Jag börjar med att göra eget vaniljsocker. I äkta vaniljsocker kommer smaken från vanilj, vilket fås av de svarta fröna från vaniljstänger. Detta brukar man kunna se på att sockret innehåller små svarta prickar. Det finns en billigare variant av vaniljsocker där vaniljsmaken kommer från det syntetiska smakämnet vanillin. Nu ska sockret stå och dra i några veckor, och sedan kör man den i en mixer så att den blir som ett vitt pulver.

Jo i min lilla folder som jag läste i, och nu inte hittar, så står det att vaniljstängerna ska ligga i en tätslutande burk, en stång på två koppar socker. I det indiska receptet står det sex månader och sedan tas stången bort och mixas. I de recept jag hittar på nätet står det två veckor och inget om mixning.

Anti grafitti reklamBBDO West är en av de största reklambyråerna i USA och de drog igång en upplysningskampanj, eller anti grafitti reklam i San Fransisco, de gjorde kampanjen gratis. The Wooster Collective förvånas över att byrån väljer detta uppdrag när resten av världen kämpar mot AIDS, fattigdom, växthuseffekten. Kanske kan det vara så ändå att man ibland blir väldigt trött när ens närmiljö, ens hus, ens gata blir nedtaggat av grafitti-kids? När Gamla Stan blir nedsmetat då blir man jäkligt trött. Om jag möter en kille med sprayburk så gör jag som sist - drar iväg en sten efter honom och skriker "jag ringer snuten nu"! Kalla mig omogen och icke politisk korrekt. Och visst skulle jag vilja kasta sten för fattigdomen, men nu stod han närmast.

Tova ull i sommar


Foto www.hjertefilt.dk

Det finns de som är konstnärer i att tova ull. Men de flesta kan göra enkla vackra saker. I närmaste hobbyaffär hittar du startkit för nybörjare. Behöver du inspiration så titta in till Hjertefilt.dk som även säljer fantastiskt snygga väskor, broscher, sjalar och annat inom tovad ull.

Svensk exklusiv design på tapeterByracka Design har utökat sitt sortient med tapeter. En fräck tapet är den mönsteranpassade Chihuahua Medallion som borde locka både Britney och Natscha Peyres hund Cindy? Byrackan Desig har även fullformat tapeter som Birch som får mina tankar till poppelträdet. (Byracka Design annonserar här på bloggen.)

Silversmycken som kärleksbevisChristnr Largent är silversmed och du hittar hennes smycken på Etsy. Hennes armband är otroligt vackra och jag skulle mer än gärna bära ett av dem. När jag ser på Christens smycken så önskar jag nästan att det var jag som hade skapat dem.

Tack Anna för rättningen han var en hon!

Bröllopstårtor att drömma omKate Sullivan kan baka tårtor, hennes tårtor är som en egen konstart. Känslan för form, färg, detaljer och förståelsen för vad kunderna önskar gör det hela till en lyckad kombination. Hennes tårtor figurerar i de flesta bröllopsmagasin. Jag förstår inte hur man som brudpar med oändligt med pengar lyckas välja? Så mycket enklare när man har begränsad kassa :)

Blogg om bröllopDu har väl inte missat fotografen Pen Carlsons blogg om bröllop, ja det finns flera andra kategorier på bloggen, men jag är särskilt förtjust i bröllopsbilderna: från festen, detaljerna, närvaron, skratten, blommorna, känslan, skorna, i färg, buset, i svart vitt. Han kan fota och jag blir glad fast jag inte var bjuden. Men bloggen är inbjudande och närvarande och jag får drömma mig bort.

Blommor för bröllopetMycket till bröllopet kan den kreativa göra själv, en av dessa är att duka bordet och arrangera blommor. Som vanligt har Martha Stewart massor med tips på sin webbsida Weddings. Dessa arrangemang tyckte jag var både vackra ochh enkla att göra själv.

Otraditionellt bröllop - dukning med färg


Foto Glass Slipper Gourmet

Marocko är temat och en otraditionell dukning i svenska mått mätt. Tänk att få sväva ut i dessa drömmar med turkost, lila och krämfärgade rosor. Vilken fest för gästerna och vilket minne för bröllopsparet. Jag skulle njuta av detta upplägg, vågat och inspirerande, glatt och lite modigt. Extra vackert blir det med kristallerna som ligger på duken. I snitt lägger ett brudpar i dag ungefär 70 000 kronor på sitt bröllop. Tittade du på Plus Sommar som granskade bröllopsbranschen? Minns du Jocke Granberg, 31 år  här från Eskilstuna, som i det verkliga livet var med TV 3:s dokusåpa Izabellas bröllop. Men vad var det som hände egentligen? Varför blev det inget bröllop?

Mellan flytt och torpJa så flyttade vi, och åkte till Indien, och ute vid torpet blev det vår. Plötsligt hade vi två hem som behövde vård och omsorg. Så det finns inte så mycket att visa från mitt nya hem än så länge, tiden räcker inte till. Men de vackra fönstrena där kastanjeträdet blommar utanför är en skön syn från sängen. Blev inspirerad av Husmusens arrangemang av syrener och lade en klase kastanjblomma i en vas. Leksakshjälmen som Carl Braunerhielm sålde på sin loppis har hittat sin plats. Loppisfyndet från Pärlans loppis i Gustafs har hamnat ovanpå ett Traderafynd. Lull lullet som Simon brukar säga har börjat landa. Jo sakta så blir det ett hem här mellan flytt och torp.

Ekologiskt tänk med design i fokusÅh Hen & Hammock, på deras webb doftar det nyklippt gräs och inte nyregnad asfalt. Om du vill skaffa dig ett shoppingbehov så rekommenderar jag denna butik. Men du får även inspiration till egna lösningar, mycket är juteväv, trä, bomull och återanvänt material som florerar.

På lunchen här om dagen så gick jag framför två vänner, jag känner inte dem, de är vänner med varandra - så att du hänger med. De småbråkade om ämnet ifall doften av nyklippt gräs eller nyregnad asfalt var den mest omtyckta sommardoften. Nå han vidhöll att det fanns både statistik och en allmän rådande uppfattning att nyregnad asfalt var den mest populära sommardoften. Hon argumenterade emot och framförde känsloargument och att hon minsann tyckte att nyklippt gräs var den allra bästa doften. Jag vet inte vem som vann för i nyregnad asfaltsdoft gick jag till jobbet.

Läs gärna om Minas blogg och tankar om doften av regn, eller Saravillfaras tankar om nyklippt gräs.

Att hitta pricken över i i inredning


Foto Taverene Agency

Jag är på jakt, letar på loppisar, tittar på Blocket, Tradera och funderar. Jag vill hitta en fåtölj, en karmstol, ett fynd som jag själv kan göra om. Jag letar efter den där möblen som ger karaktär och får min inredning, mitt vardagsrum att med ett magiskt slag bli som en glassig interiör hos en bildbyrå eller inredningstidning. Jag ska slå världen med häpnad en dag, om några månader, om ett år. Jag letar efter pricken över i.

Vinnaren av tävlingen av Billy vaser

Nu har Fredrik på Vit Design dragit ett svar ur högen bland de tävlande och den lyckliga vinnaren blir Johanna! Grattis  Johanna och  vaserna kommer på posten.

Visa ditt hem i Laura vinn en pläd från Klippans Yllefabrik

Har du själv eller känner du någon som har ett hem som skulle passa i tidningen Laura? Tipsa Laura, de är intresserade av alla stilar och alla sätt att bo på:

  • Det ska bo en kvinna 40+ i det.
  • Det ska ha en egen stil, gärna med personliga lösningar.
  • Ha det "lilla extra" som kan inspirera andra.
Fotografera hemmet och skriv några rader. Leder ditt tips till reportage i tidningen får du ullpläden "Cross" från Klippans Yllefabrik.

Trollsta bäst på Ikea just nu


Trollsta leker med då och nu på ett charmigt sätt, skåpet är nog den som blir mest långlivat och sideboarden är den jag skulle välja. Det bästa är att om man vill, törs, har råd - så är de enkla att lacka om i vilken kulör man vill. Visst blev du lite sugen? Hanna Brogård är formgivare, Jantze Brogård Asshoff är en design studio i Stockholm där Moa Jantze, Hanna Brogård and Johanna Asshoff verkar. Hanna har praktiserat hos Tord Boontjes London studio.

En cocktail av inredning


Foto: RENÉ GRANSTRÖM

Bagerikringlan i köket hittade familjen i en antikaffär i Tölö i Helsingfors. Det gamla skåpet är fyllt med kökstillbehör. Inredningen är en cocktail av olika stämningar. Med inspiration från olika håll i världen har Zoubida Benkhellat inrett en femrummare med mycket karaktär i den finländska huvudstaden. Läs hela artikeln hos Sköna Hem. Jag blir svag för detta hem, tycker om när historien får rum i ett hem.


Vem vinner rödfärgspriset 2008?Till årets Rödfärgspris har juryn nominerat 20 arkitekters bidrag. Om du besöker webbsidan så får du bland annat se fler bilder och ritningar på dessa drömhus. Du kan också välja att rösta på din favorit som vinnare av Publikpriset. Vinnaren av Rödfärgspriset 2008 utses till hösten.

Röda Torget - bidrag med ditt hus och vinn! Vill du bidra med en bild på ditt faluröda hus, klicka länken skicka in bild. Du hittar vinnarna från 2007 års vykortsutställning på webben. Om du vill tipsa en kompis om att hennes eller hans hus borde finnas bland utställarna på Röda Torget så tipsa här.

Varför vi har rödfärgade stugor?
  • Historsikt sett var de rödfärgade timmerhus var tecken på rikedom och status.
  • Förebild var kontinentens byggnader av rödtegel.
  • Städernas myndigheter beordrade rödfärgning inför kungabesök.

Designtorget har ny webbshopDesigntorget har premiär för sin nya webbshop, full av tips och funktioner som en presentguiden och möjligheter för designers att ansöka om att få sälja sina produkter på webbplatsen. Jag föll vår boken Utrotningshotat: "Vi lever i en tid av ständig förändring och förnyelse. Men när något nytt kommer, försvinner ofta något gammalt. Runt omkring oss finns en lång rad saker som är utrotningshotade. Faxen, telefonkatalogen och diabildsprojektorn är bara några exempel på allt det som snart kommer att försvinna. Samtidsskildraren Johan Tell har med Utrotningshotat skrivit en bok som är ett måste för alla nostalgiker.

Okonventionell reklam för Fair TradeScarborough Fair's nya fräcka affischer gör reklam för deras Fair Trade produkter. Som vi kan konstatera så är det "Marketing with a Middle Finger". Mixen av ljuva kvinnnor i traditionella poser som faktiskt uttrycker något med långfinger-attityd är välkommet - det behövs mer långfinger när den mjuka linjen inte når ända fram till skafferiet i hemmen.
Via Arteaparty.blogspot

Sofias vägghängda ljustavla Add GraceSofia har skapat en vägghängd ljustavla, tillverkad av aluminium som pulverlackats vit. Framsidan består av ett laserskuret mönster där ljuset från värmeljusen strålar igenom. Sofia är född i Uppsala 1978, där hon är bosatt med sin man och sina tre barn. Hon startade verksamheten by Sofia Petersèn 2007 som nu i vår lanserar den första produkten, Add Grace. Ambitionen med Add Grace har varit att skapa en stämningsfull belysning, som exponerar det levande ljuset över en större yta än vad traditionella ljuslyktor gör. Du hittar den hos Inneonline, här hittar du även Byracka Designs tavlor, Byracka är annonsör här på bloggen.

Mag Bag svensk designTingeltangel har köpt det snyggaste tidningsstället. Jag gillar tidningstället skarpt och Tingeltangels blogg - det är alltid kul att hitta en ny blogg i bloggosfären när man surfar. Tingeltangel bor i ett stort vackert hus, med vackra rum och Tingeltangel visar gärna upp bilder från sitt hem. Jag är nyfiken och tittar gärna - titta in du med!

Tävla med oss - vinn vackra vaser till sommaren!I sammarbete med med nätbutiken Vit design så anordnar jag en tävling för första gången på bloggen. Priset är 3 stycken Billy Vas! Du har chansen att vinna den höga modellen som är 41 cm hög. Billy är en riktig storsäljare som kommer från Caesar Collection. Den gör sig riktigt bra med en hängande växt i sig. 

För att delta i tävlingen behöver svara på frågorna:
1. Vart ska du placera krukorna om du vinner?
2. Vilken är din favoritprodukt hos Vit design

Tävlingen slutar om 1 vecka, den 17 maj,  då vinnaren dras från de som kommenterat. Vinnaren utses av Vit design.

Ikea-garderoben som blev RokokoskåpElleinterior.se's läsare röstade fram Ewa som vinnare i en före/efter-tävling. Det enkla greppet att göra om en Ikea-garderob till ett gammaldags klädskåp genom att helt enkelt rita ett rokokoskåp på dörrarna vann . Ewa Pettersson från Göteborg fick ett presentkort värt 50 000 kronor på inredningsbutiken Room.

Detalj och Design en färgglad butik på nätetGör ett besök hos webshopen DetaljochDesign.se. De säljer massor av snygga saker för hemmet. En färgglad och härlig butik som garanterat får dig på glatt humör. DetaljochDesign är ny annonsör på bloggen. Just nu bjuder de dessutom på ett halsband till alla som handlar i butiken. Är du designer, formgivare eller konsthantverkare, och har produkter som du vill sälja? Kontakta då Carina för en diskussion om att sälja på kommission i butiken.


Få koll på inredning via Allt i Hemmet


Foto Allt i Hemmet/Mari Eriksson

Jag köper nästan alltid Allt i Hemmet och besöker deras webb regelbundet. Bilderna är vackra och inspirerande. Jag tycker Allt i Hemmet känns jordnära och verklighetsförankrat, jag kan faktiskt fixa det mesta själv av de reportage de visar. Det tycker jag är essentiellt - tidningar med dyra inredningsprodukter och hemma hos reportage från de som lagt förmögenheter på sina hem har jag svårt att omsätta i praktiken.

Jag gräver där jag står, så är det för oss flesta. Ibland har även jag "triss-vinst-reportage" , bara för att få visa upp den variation av design som finns ute i världen. Men det är inte ofta, bloggen ska visa upp min värld och den värld som finns i min omgivning.

Signerat.se har öpnnat för svenska designersRedan innan portarna har öppnats på designmarknaden SIGNERAT.se har över 30 formgivare lagt upp fler än 400 produkter på webbplatsen. Det är långt fler än vad grundarna vågat drömma om. SIGNERAT.se är en designmarknad på nätet där svenska formgivare på ett enkelt sätt kan nå ut på marknaden med nya och unika produkter.

Jag blev väldigt förtjust i Demofia Design och hennes "familjeporträtt". Bilderna skickas till Demofia, och tavlan görs på 30X30cm tjock duk. Som konstnären själv skriver, ge bort en tavla till någon du verkligen tycker om.

Vit inredning med accentfärger i vinrött och svart


Foto M Duisterhof/Country Living

Om man byter ut den klara röda färgen som vi oftast ser i inredning mot en mer dov röd färg och matchar upp den med svart, vitt och grått samt några detaljer i ockragult så får du en otroligt skön harmonisk inredning. Jag blev så betagen av detta så att jag skulle vilja ha detta som grund i vår kommande friggebod som vi ska bo i sommar. Längtar.

Duka upp till mors dag


Foto WT Webber /Country Living

Snart är det Mors Dag och om du vill fira det med familjen samlad så passar det bra att göra det utomhus, vi ryms både själsligen och kroppsligen enklare utomhus. Det finns många enkla sätt att arrangera en dukning - det gäller att leka sig fram. Klipp till våder av den där pappersduken, köp en rislampa med blommor, de håller sig genom tillställningen. Eller använd oasis och tejpa igen plastpåsen.

Dagen introducerades i Philadelphia 1905 av amerikanskan Ann Jarvis för att på årsdagen av hennes egen mors, Anna Jarvis, bortgång hedra dennas minne, och spreds till Europa. I Sverige firades mors dag första gången 1919.

Bjud in till pysselkväll


Foto Country Living/A Herring

Nu när våren är här så orkar vi alla lite mer. Kvällarna är ljusa och varför inte bjuda in vännerna på pysselkväll. Alla behöver inte ha samma intressen, men det är roligt att göra egna smycken. Tova ett halsband eller gör om dina gamla ringar till något nytt och modernare. Lite god fika och foton på dina gäster skapar härliga minnen i vinter. När man tovar används ull, varmt vatten och såpa. Vattnet och såpan gör att ullens fjäll öppnar sig. Under mekanisk bearbetning, när man knådar och gnuggar ullen, trasslar ullfibrerna in sig i varandra och när ullen torkat sluter sig fjällen igen och har filtat ihop sig till ett tätt och tåligt material.

Lampor från Deeply Madly LivingCelebrity Lamp som är en golvlampa skapad av solglasögon och lampan med kranarna kommer från Deeply Madly Living. Detta kan man kanske kalla för återvinning. Men befarar att materialet inte är återanvänt, det kan vara inköpt från Överskottsbolaget och sedan redesignat. Grymt balla är de i alla fall. Säger man balla fortfarande?

Fat Boy hängmätta tål vatten och solFat Boy hängmatta är något jag mer än gärna skulle ha i min trädgård, hela 320 x 140 cm och tål både vatten och sol, så den bleks inte.  Du hittar den hos bland annat Designbutiken för 3.900 kronor. Hoppas skatteåterbäringen blir stor! Tyget som är av kraftigt nylon, är behandlat med ett medel som gör den smutsfrånstötande. Det räcker att rengöra hängmattan med en tvålad fuktig trasa. Klarar av en totalvikt på 150 kg.

Ljusstakar i betong med mossa


© Helena Karjalainen

Jag hade en gång köpt tre ljusstakar i betong på ÖoB. De stod där på landet, jag använde dem aldrig. Sedan hade jag ett gammalt avlångt ljusfat som stod och skräpade. Med plastpåsar, snöre och mossa gjorde jag om mina ljusstakar och ljusfatet till ett arrangemang som är rådjurssäkert, snigelsäkert och otroligt billigt. Dessutom blev det originellt. Nu kan gästerna komma och jag är både ekologisk och kreativ - härligt!


Maria Johnsons blogg Random

image2554

Maria skapar de mest underbara konstverken i blandteknik och papper, hon har exempelvis designat klänningar i papper. Hennes blogg Random - My life, my art, är full av vackra föremål som nog kan betraktas mer som konstverk än pyssel eller scrap booking. Maria är så klart en underbar fotograf också och visar bilder på bloggen som får en att känna sig alldeles glad och närvarande.

Ny svensk friggebod- Mini House 15 kvm

image2556

Jonas Wagell har ritat denna oerhört smarta och kompletta frigga på 15 kvm med pentry, toalett och dusch. Helt underbar är pergolan - det är där vi alla oftast vill tillbringa vår lediga tid, att uteplatsen dessutom är skapad för att kunna odla på tänder alla mina cylindrar.

Stora Sundby slott - tusen och en nattStora Sundby slott är idag en privat bostad till Johan och Tina Klingspor och deras åtta barn.
På avstånd känns det som att se ett palats från tusen och en natt, så vackert! Men när vi kommer närmare så är mitt intryck inte riktigt som webbplatsen beskriver,  utan att det är ett något slitet slott vi möter. Men väl värt besöket!

En bit ifrån slottet ligger fina grönområden,  men då är min högst personliga åsikt, att det vackrare vid Taxinge slott som också ligger vid vattnet, eller Gripsholms slott. Det är något lite ledsamt över Stora Sundby och jag antar att det är bristen på liv, sedan är det nog dyrt att hålla slottet intakt och det saknas omgivande verksamheter. I Gripsholm och Taxinge finns det andra verksamheter, företag har etablerats, konstnärer har ataljeér, restauranger, rikskända fik - jag tror slott på den tiden var omgivna av liv.Inne i slottet finns delar som är intakta och vackra, men vi får se tre rum på vår visning och detta kostar 125 kronor.  Vi blir lite snopna fanns det inte 52 rum? Guiden är vän tll familjen och det är roligt att höra hur barnen använt ett av rummens tavlor som fotbollsmål. En intressant dag blev det och mysigast var att fika i det förfallna växthuset klappa lammen och se slottet på avstånd i solen. Rekommenderar att uppleva detta osvenska, lite orientaliska slott med en picnic korg.


Bästa bloggen för dig med barn

image2555

Min syster väntar barn. Det är hennes första och vår lilla familjs första barnbarn - jag ska bli moster! Då måste jag titta på bloggar som vänder sig till mammor och pappor som gillar inredning, måste tipsa min syster där hemma mellan foglossningar och bäckenbottenuppluckringar. Den bästa bloggen Pia är Nesting Blog som Cookie Magazine håller i, om du inte besökt den så ska du passa på nu!

Pyssel på internet

image2552

Martha har ett eget koncept och webbutik där hon säljer pysselpaket. Helt gudomliga är dessa små paket och dekorationer nu till sommaren. Jag antar att man kan sitta och rita och köpa silkespapper och servetter och skapa egna modeller? Men vem hinner bland allt det roliga man vill njuta av denna årstid? Besök hennes shop och dröm dig bort. Om du vill göra blommorna eller stjärnorna man hänger så kika här.

RSS 2.0