Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Anpassad sökningTill fotograf Helena Karjalainen

  RSS 2.0

Snyggast på stickers fronten - Kalid

image3062


Kalideco är ett franskt företag som tagit fram marknadens snyggaste väggdekaler i mitt tycke. Sänggaveln blev jag sugen på och den ska jag nog göra när jag fått iordning lite här hemma. Just nu är det bara banankartonger och verktygslådor som står här hemma - och det över allt.

Studio Nommo tecknar dina väggar

image3093
Foto Studio Nommo

Nu har vi sett det mesta som finns för väggar inredningsmässigt, snygga fondtapeter, stickers, fototapeter, målade uppförstorade grafiska element - men tapetvåder som Studio Nommo har jag inte sett förut. Jag kan ingen grekiska så jag gissar lite här. Men jag tror det är så att illustratörer tecknat bilder och dessa har sedan förts över till tapetvåder.
Via Decorate I

ICA lanserar stort ekologiskt sortiment

image3101

ICA lanserar ett nytt sortiment - "ICA I love eco", ett brett ekologiskt sortiment med goda smaker och fin design. Under året finns planer på 80 nya produkter. Ekologiska råvaror av hög kvalitet ska garantera att det smakar gott, och dessutom har till exempel frukthalten i den ekologiska sylten ökats. På varorna så ska du hitta personliga etiketter med "smaktexter" som berättar om innehållet. Med"ICA I love eco" vill ICA göra det enklare att handla ekologiskt - att kunna göra en insats för miljön samtidigt som maten smakar gott.


Snyggast på IKEA - just nu NUTID HO EV G

image3097
Foto Helena (samt en produktbild från Ikea

NUTID HO EV G Kombination av frihängande fläkt och lampa den passar över en köksö eller över en fristående häll. Den är smart, du kan välja överdragen till fläkten och materialet känns som vaxat tyg och verkar vara lätt att hålla rent. Fläkten kostar runt sextusen kronor.Den lyser både nedåt och uppåt vilket ger ett bra ljus över matlagningen samt ett mjukt stämningsljus i rummet. Fläkten är utrustad med touchknappar - sätt på fläkten, ändra hastigheten, tänd, dimma eller släck belysningen genom att beröra pinnen.

Hemma hos Maria Lilliecreutz - min nya annonsör

image3090

image3091
Foto Michael Förster

Maria driver butiken One of a Kind och bloggen Gardiner & Draperier
Maria Lilliecreutz har många järn i elden. Jag och min sambo hälsar på henne i Malmköping. Art Director, filmaffischer, kärleken till de fyra barnen, den kommande resan till Pisa och boken hon skrivit : Måla gammalt på nytt sätt, kommer på tal. Boken visar hur halvgamla möbler som du ärvt eller fyndat på auktion snyggas upp och blir både unika och personliga.

Nystartad blogg
"Sedan en evighet tillbaka designar jag och tillverkar gardinstänger i järn & smide. Jag är duktig på att hitta lösningar för ditt fönster och din inredning. Allt specialgörs enligt dina mått och önskemål. Min nystartade blogg kommer att fyllas med fönster, dörrar och idéer för just detta!"

Länk till webbplatsen One of a Kind
Länk till bloggen Gardiner & Draperier
Länk till boken Måla gammalt på nytt sätt

Inreda med ägg till påsken

image3081
Foto FC

Nu har inte jag den kreativa ådran som krävs för att skapa dessa arrangemang, men jag kan definitvt njuta av dem. Om någon har tid över så kan detta bli helgens pyssel att  med precision trä ägg genom kvistar. Det känns som om man måste ha planerat dessa arrangemang i god tid, de kräver både sin vas och sina tillbehör. Otroligt kul att se vad man kan skapa med blommor. Vad händer i påsk för dig? Själv ska jag hälsa på Maria i Malmköping och njuta av ledigheterna.

Ny designblogg - Signerat.se

image3078

Inom en snar framtid startar SIGNERAT en blogg - både som inspiration för kreatörer och för andra intresserade. Det finns många i Sverige som vill börja tillverka och sälja egendesignade produkter men som upplever att det är svårt att nå ut till marknaden.

Dessutom finns det många som tillbringar fritiden med att skapa både professionella och trendiga produkter, allt från snickrat och stickat till fotograferat och målat. Det är något som Anna Tiles och Maria Richardsson, båda grafiska formgivare, har tagit fasta på. Tillsammans har de skapat den internetbaserade designmarknaden SIGNERAT som lanseras i vår. Här får Sveriges formgivare och hantverkare möjlighet att sälja både i små och stora kvantiteter, och på egna villkor.


- Jag saknade själv ett enkelt sätt att sälja mina saker på, gärna via internet. Nu känns det roligt att kunna hjälpa andra som har samma behov, säger Anna Tiles, formgivaransvarig på SIGNERAT.


Balkong och grill, två månader kvar bara

image3074


Henrik Decker har designat denna läskiga sak kallad Bruce. Är det något jag inte uppskattar så är det när man har tätt mellan balkongerna och grannen grillar brevid.  Det är inte mysigt med matos för någon annan än den som grillar själv. Om man älskar doften av karré kött som smälter på en grill då är det ok att hänga upp Bruce och dela aromen med grannarna.

Måla påskägg ett pyssel för vuxna och barn

image3051
Foto Martha Stewart

Martha vet hur man målar ägg - du får mycket tips och råd hur människor i olika delar av världen traditionellt målar sina ägg. Avancerade förslag på hur du använder vax, stickers, lökskal och olika sorters färger. Om du är påskfantast så är dessa tips värd sin vikt i guldägg!

Camilla Diedrich har skapat självlysande tapeter

image3064

Den nya supersnygga tapeten Nature Ray Charles, högst upp i mitt kollage i orange och blått, från Camilla Diedrich ingår i hennes produktlinje Walls. Nature Ray Charles finns i åtta färger och mönstret har en illusion av ljus och kom till när Camilla egentligen skulle ta fram platt ljus i textil och tapet. Du köper den hos Designonline.

Camilla Diedrich, designer, född och uppvuxen i Stockholm. Camilla har uppmärksammats för sin innovativa, textila design. För lampan BPL, med det bubbeltyget, har Camilla fått flera utmärkelser. Camilla Diedrich arbetar även för  IKEA  där hon skapat bland annat tyget med blommorna på, och som jag själv har hemma som panelgardiner.

Med Voravan skapar du egna unika mönster

image3067

Skapa egna dekorativa mönster med hjälp av former som pusslas ihop med varandra. Kombinera  olika färger och mönster helt efter egen fantasi och skapa på så sätt unika dekorationer för bord, vägg och golv.
 
Varje del kan pusslas ihop med andra och på så sätt skapa former. Delarna "hakas" i varandra och hålls på så sätt samman. Materialet består av gummi, ca 1 cm tjock. Passar utmärkt som matta i badrum eller på balkonggolv eftersom materialet tål väta och inte möglar.
Du hittar dem hos Favoritsaker.se


Lena - en modern svensk illustratör

image3066
Illustrationer Lena Ylisuvanto

Lena är en av mina nya annonsörer och jag vill stolt presentera henne här på ROOM & serve
Lena Ylisuvanto arbetar som grafisk formgivare - allra roligast är att skapa illustrationer som blir till tavlor och kort. Konststilen kallas för vektorkonst  och skiljer sig egentligen inte så mycket från de traditionella målarteknikerna bortsett från att man målar i ett illustrationsprogram i datorn istället för på en duk och har en mus som verktyg istället för en pensel.


Lena driver företaget Byrackan Design, inspiration för namnet tjänar terriern Frasse.  Vill du köpa en illustration är det enkelt att göra. Du kan välja att få motivet du valt som affisch, som tryck på canvas eller som vykort eller småkort. Du har varan hos dig inom en vecka.


Tapetsera, klä om, måla om och köp en ny skärm

image3054
Foto The 10 cent designer

Knöligt rum med vinklar och vrån? Klä in den delen med enhetlig fondvägg och du får en helhet i rummet.  Eller har du ärvt mormors vägglampetter och spegel, varför inte måla om och köpa nya skärmar?
Och alla har vi väl ett brunt bord från Indiska som vi vid de här laget tröttnat på - varför inte måla om den lika snyggt som på bilden ovan? Och kohuden som tappar håret, den kan du piska upp ordentligt och klippa itu en bit innan du slänger den - klä om den där trötta pallen och måla om benen. Budgetrenovering är den bästa formen av renovering tycker jag.

Gör om datorn till kattsäng

image3042

Nu är just denna kattsäng utsåld, men du kan alltid göra en egen. På Etsy finns bilder på denna färgstarka omgjorda datorskärm. Den är bara så ful, så jag måste få visa upp den. Jag skrattar när jag ser lilla kissen ligga i den, för katten ser precis ut som min katt. Jag skulle ha målat den lite annorlunda och funderar på om det inte var hemskt jobbigt att ta bort innanmätet ur bildskärmen? Nu när tjock teven är borta så kan man göra om de till hundsängar då?

Sköna Hems läsarhem

image3055

En av vinnarna i Sköna Hems läsarhem skriver så här: "I ett ganska stort och ganska "fult" hus såg vi en potential till att skapa vårat drömhem. Läser, förutom Sköna hem, gärna danska inredningstidningar och deras ofta förekommande bohem-minimalistiska stil är något jag beundrar.

Efter många besök hos den lokala färghandeln har vi skapat ett vitt och ganska avskalat hem med en del svarta och turkosa kontraster, och en blandning av modernt och slitet. Vi trivs nu verkligen i vårat bleka 30-talshus och längtar efter sommaren då även fasaden ska bli vit och ljuv.

Kika in till Sköna Hems vinnare av Läsarhemmet - och passa på att ta del av ett nytt Läsarhem varje månad. Du kan vinna 5000 kronor!


Stencil Gallery bjuder på inspiration för dina väggar

image3048
Foto Helen & Nicholas Orr

Helen & Nicholas Orr kan stenciler och stickers för väggar - ja och för all del för möbler, kylskåp, lamskärmar och golv. Jag tycker i många fall att det är enklare att använda mig av OH-apparaten och måla lite fritt. Stenciler gör så att färgen alldeles för enkelt sipprar ut, jag är nog inte så pysslig, lite dåligt med tålamod helt enkelt. Men en liten stencil hanterar även jag!

Finns det killar som bloggar om inredning?

image3056

Självklart - en av dem är Fredrik. Fredrik arbetar som  frisör, älskar livet, inredning, musik och kläder. Han driver även en inredningsbutik som heter Valentin. 

Jag blev rörd när Fredrik skriver om saknaden efter sin hund, : "Jag längtar så efter dig att det gör ont i mitt hjärta...Jag vet att du har det bra i din nya familj, eller som vi hoppas på blir din nya familj.... Skulle gjort allt för att få dig tillbaka, men nu är det som det är.. Allergi är inget roligt... Hoppas vi får träffa dig mycket i framtiden..." Om jag blev tvungen att ge bort mina katter skulle jag krevera, mina små hårbebisar - det är ju mina barn.

Sköra bilder på Lindsay Lohan som Marilyn

image3060

Vackra bilder tagna av party-drottningen Lohan, jag älskar foto och önskar jag visste hur man tar fram partier med färg så här på foton: "In 1962, photographer Bert Stern shot a series of photos of Marilyn Monroe that have collectively come to be known as "The Last Sitting." Taken during several boozy sessions at the Hotel Bel-Air, the photographs are arguably the most famous images ever captured of America's most famous actress: Monroe. Forty-six years later, Stern has revisited his classic shots with Lindsay Lohan, another actress whose prodigious fame is not quite commensurate with her professional achievements."
Läs hela artikel på NY Times

Nate Berkus Oprah´s snygga inredare

image3053

Ja om man har råd med en inredare, varför inte ta en som är ung och snygg?
Jag menar, han ska ju ändå gå omkring och arbeta hemma. Visst vill jag väl jag en kille som doftar gott, går med bar överkropp, korkar upp lite vin ... nu kom jag in på något annat tror jag? I alla fall, tillbaka till Nate - han har fullt upp, egen bok, egen möbel- och inredningsserie. Ja, Oprah spår och USA rår. Hade gärna sett att han bjussade på lite fler bilder på sin webb - det har han råd med.

Leesa Brinkley skapar underbar keramik

image3049
Foto Leesa Brinkley at Handgrown

Leesa skapar vacker keramik, hennes skålar och fat med budskap faller mig på läppen. Du hittar hennes verk på Etsy. Jag gick på keramik ett tag men ... ja inte blev det så här fint, utan rent ut sagt jäkligt fult. Men man kan alltid alltid ge bort ful keramik till mamma i julklapp - det är skönt att veta.

Via Penguin and Fish

En gång arbetade jag på Åhléns som dekoratör

image3046
Bilder från Åhléns webb, där jag dekorerat ett  vardagsrum

Jag var dekoratör på Åhléns i många år. Jag gillade verkligen konceptet. Jag fick åka på utbildningar och skylta i andra varuhus - det var en rolig tid. Idag har Åhléns utvecklats till en modern och trivsam samlingspunkt. Åhléns City är en av mina favoritplatser när jag besöker Stockholm. Allt finns där - och jag behöver inte spring runt i massor med affärer om jag har kort om tid - annars flanerar jag mer än gärna.

Åhléns har en interaktiv funktion på sin webb - du skyltar och stylar din låtsas-rum med inredning från varuhuset. Du kan spara ditt rum på en egen sida och skriva ut inköpslistor - leta efter mitt rum på Åhléns webb om du vill.

Anthropologie leker sig fram till fint sortiment

image3011
Foto anthropologie

Denna butik och webbutik leker sig fram. De gånger jag vill vinna lite pengar och köpa det jag verkligen tycker om är när jag kliver in i Anthropologies värld. Jag gjorde något barnsligt, låtsasbeställde lite saker, ville kolla vad frakten och summan skulle bli - hoppsan, en trisslott med högvinst skulle behövas. Så jag fortsätter surfa, dreggla och drömma.

Hårfön för Bad Hair Days

image3045
SECHE CHEVEUX PISTOLET

Om det känns riktigt illa med frisyren. Testa att skjuta bort barret! Ja det är en hårfön, för de hårda tjejerna. Är du en av dem? Jag skulle kunna ha en - helt klart!

Så här målar man inte i en medelstor svensk stad

image3027

En sak är säker: Få vågar det som Wary Meyers vågar: måla ett element randigt eller måla väggar i annat än vita med en tapetserad fondvägg det hör väl mer till vanligheterna? Till detta har vi ofta panelgardiner, vita krukor, New Haven kuddar med stjärnor och vita soffor. Resten är ofta i ek: matsalsbord i paketpris. :-D

Blocktryck från Indien

image3000

De allra vackraste blocktrycken hittar du från Indien. De går att använda till tyger, tapeter, böcker - ja det mesta, Les Indiennes har lyckats att göra ett underbart koncept med blocktrycken. Ja och nu är det bara tre veckor kvar tills vi reser till Goa i Indien, men jag hittar nog inte denna serie där. Flytten i helgen var tuff och vi har knappt återhämtat oss från kartong-eländet. Kalla mig Miss Banankartong. Jag uppdaterar bloggen när det hinns med :)

Mary Mulcahy of Tucson and Liz Dougherty Pierce of Manhattan together own Les Indiennes, a company that designs and imports hand-printed cotton fabrics from southern India. The prints (red, indigo or gold on a white background) are based on traditional patterns, but the scale has been made larger.

RSS 2.0